A tavaszi bérlet foglalása

Január 15-ig vásárolhatják meg tavaszi bérletüket a jelenlegi bérlettulajdonosok. Négy előadás - két dráma, vígjáték, színpadi játék - szerepel a tavaszi kínálatban.

A tavaszi bérlet foglalása a jelenlegi bérlettulajdonosoknak november 19-től december 7-ig tart. A fenti időtartam alatt jelenlegi helyüket tudjuk biztosítani. A foglalásokat január 15-ig tartjuk, a most foglalt bérleteket eddig az időpontig lehet megvásárolni. December 9-től van lehetőség több bérlet, illetve más napra, más helyre szóló bérlet váltására.

A jegyiroda munkatársai várják a visszajelzést telefonon, e-mail-ben vagy személyesen. Személyes foglalásnál segítséget adhat a jelenlegi bérlet bemutatása. E-mailben történő foglalását minden esetben - szintén e-mailben – visszaigazolja a jegyiroda. (Amennyiben a visszaigazolás nem érkezik meg, a jegyiroda címén feltétlenül jelezze! Előfordult, hogy nem érkezett meg az e-mailben küldött foglalás, és ez utólag okozott kellemetlenséget.)

A Szent Márton kártyával rendelkezőknek biztosított kedvezmény: 10 százalék. A Szent Márton kártya nem átruházható, azt és az általa nyújtott kedvezményeket csakis tulajdonosa érvényesítheti, kizárólag személyi igazolvánnyal, vezetői engedéllyel, diákigazolvánnyal vagy útlevéllel együtt érvényes.

Ha bérletet szeretne ajándékozni, és Önnek van Szent Márton kártyája, de a megajándékozott nem rendelkezik azzal, a kártya által nyújtott kedvezmény nem érvényesíthető!

 

2019 tavasz

Ferdinand von Schirach: Terror

dráma

zárt tárgyalás

A német sztárügyvédből lett drámaíró Ferdinand von Schirach (1964) – aki többek között Klaus Kinski családját is képviselte – 45 éves korában kezdett el írni. Ügyvédi tapasztalatait feldolgozó könyvei azonnal a bestseller listákra kerültek, és világszerte több millió példányban adták el őket. Két „esetgyűjteménye" (Bűnös? – 11 meglepő eset; Ártatlan? – Újabb meglepő bűnügyi esetek) és egy regénye (Collini nem beszél) magyarul is megjelent.

Első színpadi művét, a Terrort 2015 októberében egyidőben mutatta be a Deutsches Theater Berlin és a Schausspiel Frankfurt. Azóta német, svájci, dán, szlovén, osztrák, japán, izraeli, venezuleai színházak tűzték műsorukra, folyamatosan nagy népszerűségnek örvend.

A Lufthansa Berlin és München között közlekedő utasszállítóját eltéríti, és egy teltházas futballstadion felé kormányozza egy terrorista. Lars Koch vadászpilótának döntenie kell: lelője-e a repülőgépet a fedélzetén 164 emberrel, hogy megmentse a stadionbeli hetvenezret. A történteket Ferdinand von Schirach darabja egy bírósági tárgyalás keretei között dolgozza fel. A nézők az esküdtek szerepét kapják: feladatuk, hogy figyeljenek meg mindent, és a végén szavazzanak a látottak-hallottak alapján a vádlott elítéléséről vagy felmentéséről.

Ferdinand von Schirach első színpadi műve az emberi döntés felelősségét állítja középpontba, arra a kérdésre keresi a választ, vajon van-e különbség élet és élet között, ha azt a számok, a mennyiség felől nézzük. Hozhatunk-e döntést a halálról a nagyobb tragédia elkerülése érdekében? Ki a felelős?

Magyarországon a Weöres Sándor Színház a harmadik teátrum, amely bemutatja a Terrort, csatlakozva ezzel ahhoz a világszerte több tucat színházhoz, ahol a nézők – a szerző elképzelésének megfelelően – már döntöttek Lars Koch bűnösségéről. (A terror.theater oldalon megtekinthető, hogy melyik országban hogyan ítélte meg a közönség Lars Koch döntését: felmentette vagy elítélte a vadászpilótát.)

Rendező: Jordán Tamás

Bemutató: 2019. február 8. 19 óra, Márkus Emília terem

A.P. Csehov: Három lány

dráma

A Prozorov-lányok több, mint egy évtizede egy ismeretlen kisvárosban élnek, miközben folyamatosan gyerekkoruk színhelyére, Moszkvába vágyakoznak. Terveket szőnek, újabb és újabb határidőket tűznek ki a visszaköltözésre, de végül minden marad a régiben, élik tovább szürke kisvárosi életüket.

Csehov Három nővérét a boldogságkeresés drámájaként emlegetik, melyben nem az az igazán drámai, hogy a hőn áhított boldogság (Moszkva) elérhetetlen lenne a szereplők számára, hanem az, hogy ők valójában semmit nem tesznek érte.

Mi van azonban, ha nem is tehetnek semmit? Ha a városukban - épp úgy, mint egykor Szombathelyen - állomásozó katonai alakulatok elől elmenekülni úgyis képtelenség, ezért inkább meg kell tanulni velük együtt élni.

Mi van, ha a három lány hús-vér valójában nem is létezik, csupán szerepálmok, eljátszandó drámai karakterek vidéki színészek fantáziájában?

Mi van, ha a szerepálomból felébredni nem lehet és a vágyott szerep átveszi a hatalmat a karaktert alakító színész felett?

Mi van, ha Moszkva nem más, mint az áhított hírnév, ismertség, az elérhetetlen fővárosi művészszínház színpada, ami után minden eltemetett vidéki színész vágyakozik, beszél róla, keresi múltjában és elképzelt jövőjében, közben pedig észre sem veszi, hogy Moszkva ott van benne, a civil és alkotói jelenében, a kisvárosinak tűnő, szürke hétköznapjaiban?

És mi van, ha Moszkva Szombathelyen van, a Weöres Sándor Színház színpadán, amit Jordán Tamás pontosan annyi esztendeje alapított, mint ahogy Prozorov hátrahagyva Moszkvát letelepedett lányaival abban a bizonyos ismeretlen kisvárosban?

A Ványa bá nagysikerű rendezése után Réthly Attila, a Weöres Sándor Színház főrendezője gondolja újra Csehov drámáját Hamvai Kornél fordításában.

Rendező: Réthly Attila

Bemutató: 2019. február 15. 19 óra, Nagyszínpad

 

George Bernard Shaw: Sosem lehet tudni

vígjáték

Tűz és víz házasodott össze akkor, amikor a haladó gondolkodású írónő, a női egyenjogúság ügyének későbbi engesztelhetetlen harcosa, illetve a dúsgazdag, nyakas konzervatív üzletember egybekelt. Nem csoda, hogy néhány évvel később az asszony fogta három gyermeküket, és egészen a kies Madeira szigetéig menekült velük. Ott éltek tizennyolc évig, míg a nagylány és az ikrek a felnőttkor küszöbére értek. Ám akkor eljött az ideje, hogy visszatérjenek hazájukba, és beilleszkedjenek az angol felső középosztályba, s nem utolsósorban, hogy szembesüljenek már elfeledett apjukkal… Vajon sikerül-e mindez egy olyan világban, „ahol az egész társadalom egy hazug, tettetett puszipajtásságra rendezkedett be, s ahol az ember húsz évig jó barátságban lehet valakivel, akiről nem is sejti, hogy halálos ellensége”? Ahol az emberek „csúnya dolgokat követnek el egymással szemben, de mindig szépen, finoman; kellemetlen dolgokat mondanak egymásnak, de kellemes hangon; s mielőtt megfojtanák barátaikat egy kanál vízben, mindig kloroformmal érzéstelenítik őket.” Szerencsére a fiataloknak őszinte segítőjük akad szállodájuk főpincérének személyében, akitől sosem áll távol némi hétköznapi filozofálás…

Shaw előszeretettel osztotta drámáit „kellemes és kellemetlen darabokra”. Ez az 1900-ban bemutatott, sziporkázóan szellemes műve – amely az előbbiek csoportjába tartozik – Valló Péter rendezésében kerül a közönség elé.

Rendező: Valló Péter, Nagyszínpad

 

Terry Johnson: Diploma előtt

színpadi játék

Egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy egy frissdiplomás amerikai fiatalember hirtelen úgy érezze, mintha jövendő élete tébolyító űrként tátongana előtte. Ezért még a tiszteletére rendezett ünnepi vacsorán sem vesz részt, hanem inkább világgá megy. Persze egy bő hét múlva hazatér a szülői házba, mert az űr még nagyobbra nőtt benne. Hogy valamiképp betöltse, hagyja, hogy apja legjobb barátjának szexuálisan kiéhezett felesége – aki bár az anyja lehetne, még mindig bombanő – elcsábítsa. Aztán apja unszolására beleegyezik, hogy járni fog legjobb barátjuk egyetemista lányával, vagyis a szeretője gyermekével. Úgysem érdeklik egymást, gondolja. Csakhogy pechjére beleszeret, és a lány sem marad közömbös iránta. Ettől viszont a mama kiborul, és mindenkinek elmond mindent – természetesen áldozatnak állítva be magát… Ki lehet-e mászni ilyen szörnyű csávából? Képesek-e még egy esélyt adni egymásnak a fiatalok?

Charles Webb regényéből 1967-ben Mike Nichols rendezett nagy sikerű filmet, amely nemcsak a főhőst játszó Dustin Hoffmant tette világszerte ismertté, hanem a rendezőnek is Oscar-díjat hozott.

Rendező: Bálint András, Márkus Emília terem

 

 

Várjuk szeretettel a színház jegyirodájában:

9700 Szombathely, Király u. 11.
Telefon: 94/ 318-738
E-mail:

 

WSSz ajándékutalvány, Szent Márton kártya, SZÉP-kártya, Erzsébet utalvány (kultúra), Erzsébet utalvány (szabadidő), Erzsébet utalvány (ajándék), Top Premium ajándékutalvány (EDENRED) és Ticket Culture & Sport utalvány (EDENRED), Multipay Cafeteria, Erzsébet Plusz Kártya (kultúra, ajándék), OTP Cafeteria elfogadóhely!

 

BÉRLETÁRAK

HÉTKÖZNAPI bérlet:

(kedd, szerda, csütörtök, szombat délután) 9.700 Ft

HÉTVÉGI bérlet:

(péntek, szombat este) 10.700 Ft

 

 

Novemberi nyitvatartás: hétköznapokon 9 és 17 óra között

Az e-mailekre csak munkanapokon (hétfőtől péntekig) 9 és 17 óra között áll módunkban válaszolni. Megértésüket köszönjük.

 

Decemberi nyitvatartás:

A jegyiroda (Király u. 11.) nyitva tartása:

hétköznapokon: 9 órától 17 óráig

 

ADVENTI HÉTVÉGÉK:

December 8-án, szombaton: 9 órától 12 óráig

December 9-én, vasárnap: 9 órától 12 óráig

December 15-én, szombaton: 9 órától 12 óráig

December 16-án, vasárnap: 9 órától 12 óráig

December 22-én, szombaton: 9 órától 12 óráig

 

December 23-tól január 2-ig zárva tart a Király utcai jegyiroda!

Nyitás: január 3-án, csütörtökön 9 órakor

 

Weöres Sándor Színház jegyiroda
9700 Szombathely, Király u. 11.
tel.: 94/318-738
email: jegy@wssz.hu

 

A színházi jegypénztár nyitva tartása:

December 22-től 26-ig: zárva

December 27-én, szerdán: 14 órától 15 óráig és 18 órától 19 óráig

December 28-án, csütörtökön: 14 órától 15 óráig és 18 órától 19 óráig

December 29-én, pénteken: 18 órától 19 óráig

December 30-án, szombaton: 14 órától 15 óráig és 18 órától 19 óráig

 

Színházi jegypénztár:
9700 Szombathely, Akacs M. u. 7.
tel.: 94/319-289 (Telefonos ügyfélszolgálat kizárólag a pénztár nyitvatartási idejében!)


2018. november 22.

Támogatók