ugrás a tartalomra

Bábelna Jó pálinkával

2014. szeptember 15.
Ebben az évadban is repertoáron Tasnádi István: Bábelna - nyelvleckék hala(n)dóknak című komédiája, illetve Koleszár Bazil Péter-Sultz Sándor: A jó pálinka itassa magát című, ironikus történetfűzére.

Bábelna - nyelvleckék hala(n)dóknak

vidám, zenés manipuláció egy részben

A hihetetlenül szellemes komédia szerint a magyar történelem összes tragikus eseménye elsősorban azért következett be, mert elődeink nem beszéltek idegen nyelveket. A darabban a Hunyadi Háziipari Szövetkezet két dolgozója, egy maguk által összeállított kultúrműsorral igyekszik megértetni a többi dolgozóval (és a nézőkkel), hogy mennyire fontos a nyelvtudás. Leginkább a tajvani nyelv ismerete, ugyanis az üzemet felvásárolták a tajvaniak.

Szereplők:

Hornyák Dévid/Orosz Róbert

Magyari Gyula/Vass Szilárd

Farkas Árpád/Endrődy Krisztián

jegyár: 2.500 Ft (ami a vacsora árát is tartalmazza)



A jó pálinka itassa magát

irónia képekben

Az alkotók – még a valóságshow-k megjelenését megelőző boldog békeidőkben, 1998-ban - hosszú hónapokon keresztül járták a városi kisember mindennapi életének tereit, és az ott gyűjtött beszélgetések, történetek alapján készült el az előadás. Vagyis esetükben igaz a megállapítás: a jeleneteket az élet írta. A próbák során a szövegek csupán dramaturgiailag kerültek átfésülésre. A végeredmény: könnyfakasztóan mulatságos életképek Közép- Európa legközepéből.

Szereplők:

Csaba – Kálmánchelyi Zoltán
Veronika/Brigi – Nagy Cili
János/Tamás/Sanyi – Orosz Róbert
Pista/Béla – Endrődy Krisztián
Gyuszi/Dzsoni/Dénes – Bajomi Nagy György
Atis – Horváth Ákos
Bernadett – Varga Dóra

jegyár: 1.600 Ft


 

A műsor itt olvasható!