ugrás a tartalomra

Bérletvisszafoglalás

2019. november 15.
November 18-án kezdődött a bérletvisszafoglalás. A foglalásokat 2020. január 17-ig tartjuk, a most foglalt bérleteket eddig az időpontig lehet megvásárolni.

Több bérlet, illetve más napra, más helyre szóló bérlet váltására december 11-től van lehetőség.

Személyes foglalásnál kérjük, hozza magával jelenlegi bérletét! E-mailben történő foglalását minden esetben - e-mailben - visszaigazoljuk.

Amennyiben visszaigazolásunk nem érkezik meg Önhöz, feltétlenül jelezze! (Előfordult, hogy nem kaptuk meg az elektronikus úton küldött foglalást, ez utólag okozott kellemetlenséget.)

 

TAVASZI BÉRLET (négy előadás)

Georges Feydeau: Kis hölgy a Maximból

- bohózat -

Petypon doktor szolid úriember, a Maxim mulatóba is csak egyszer vetődött el, véletlenül. A következő napról szól Feydeau talán leghíresebb komédiája.

Petypon fejfájósan ébred a felfordított kanapé alatt. Az ágyában Mignonne, a bártáncosnő, akit az érkező nagybácsi, az ellentmondást nem tűrő ezredes Petypon feleségének vél. És ekkor jön haza a valódi feleség.

Hogy legyünk úgy ártatlanok, hogy ne pusztuljunk bele? Az észvesztő forgatagban csak egy csodálatos orvosi találmány segíthet, a Nirvána szék: aki beleül, gombnyomásra elalszik.

Rendező: Réthly Attila
Bemutató: 2020. február 14. Nagyszínpad

 

Peter Shaffer: Equus

- dráma -

Sir Peter Levin Shaffer (1926 –2016) angol író, drámaíró. Világszerte játszott igazi sikerdarabokat írt. Legismertebbek a Black Comedy (Játék a sötétben címen is játszották nálunk), az Equus és az Amadeus.

Az Equust 1973-ban írta. Pár évvel előtte valaki megemlített neki egy horrorisztikus bűntényt: egy 17 éves fiú egyetlen éjszaka megvakított 6 lovat. Mást nem tudott róla. Sem az emberekről, sem a körülményekről. Shaffer próbálta kitalálni, valahogy érthetővé tenni az érthetetlent. A darabban egy bírónő próbálja megmenteni a fiút az életfogytiglani börtöntől, és pszichiáter barátjához fordul segítségért. Feladata: visszavezetni a fiút a normális életbe. Martin Dysartnak sikerül közelebb férkőznie Alanhez. Jó úton halad, de elbizonytalanodik. Mert mi a normális élet? A körülötte lévők normális élete sivár, örömtelen, a sajátját is ideértve. Mi abban a jó? Mit tud szembeállítani Alan képzeletvilágával, szenvedélyességével?

Rendező: Zsótér Sándor
2020. január 31. Márkus Emília terem

A színdarab Magyarországon a THEATRUM MUNDI Színházi és Irodalmi Ügynökség közvetítésével kerül színre.



 

Carlo Goldoni: Mirandolina

- komédia -

Mirandolina szép és okos fogadósnő, akibe minden férfi beleszeret, mert életük legboldogabb óráit tölthetik nála. Egyetlen ember tudja látszólag kivonni magát a hatása alól, Ripafratta, akit hidegen hagynak a nők. Mirandolina veszélyes: mindent tud a férfiakról, és mindent elér, amit akar. De mit akar Mirandolina?

Carlo Goldoni vígjátékát Székely Kriszta, a budapesti Katona József Színház rendezője állítja színpadra.

Rendező: Székely Kriszta
Bemutató: 2020. május, Nagyszínpad

MŰSORVÁLTOZÁS! A korábban meghirdetett Játszótér című előadás helyett:

Anders Thomas Jensen: Ádám almái

- vígjáték -

Az Ádám almái című színdarab Anders Thomas Jensen dán-német kooprodukcióban készült filmje alapján íródott. A szórakoztató vígjáték - ami mindenkor aktuális kérdéseket vet fel: a hit és a kegyelem kérdését - egy határtalanul jó és egy végtelenül gonosz ember összecsapásáról szól. Ádám le akarja rombolni Ivan hitét, és bár ez átmenetileg sikerül is neki, Ivan személyiségéből olyan földöntúli tisztaság és jóság árad, aminek hatása alól senki sem vonhatja ki magát. Még Ádám sem…. A darabot a Radnóti Színházban való nagy sikerű bemutatkozása után most a Weöres Sándor Színház tűzi műsorra.

Rendező: Czukor Balázs
Bemutató: 2020. április, Márkus Emília terem

 

 

BÉRLETÁRAK

HÉTKÖZNAPI BÉRLET (kedd, szerda, csütörtök, szombat délután): 10.900 Ft

HÉTVÉGE BÉRLET (péntek, szombat este): 11.900 Ft

WSSz ajándékutalvány, SZÉP-kártya (szabadidő), Erzsébet utalvány (kultúra), Erzsébet utalvány (ajándék), Multipay Cafeteria, OTP Cafeteria elfogadóhely!

A Szent Márton kártyával rendelkezőknek biztosított kedvezmények: a színház saját előadásaira 10 százalék kedvezmény az elővételben megvásárolt jegyekre, bérletekre.

 

JEGYIRODA

Megújul a Király utcai jegyiroda, így a munkálatok ideje alatt a Weöres Sándor Színház Akacs Mihály utcai épületébe térhetnek be jegyeket és bérleteket foglalni, átvenni, vásárolni.

Nyitvatartás: hétköznapokon 9 órától 17 óráig

Telefonszámunk és e-mail címünk változatlan:

94/318-738
jegy@wssz.hu

Az e-mailekre csak munkanapokon (hétfőtől péntekig) áll módunkban válaszolni. Megértésüket köszönjük.

Jegyfoglalás telefonon és e-mailben: 94/318-738