ugrás a tartalomra

Black Comedy: olvasópróba

2013. március 27.
Március 27-én világszerte megünneplik a színházi világnapot. A WS Színház színészei szerdán délelőtt igazán ünnepi hangulatban fogadták az olvasópróbára érkező Mohácsi Jánost.

Március 27-én világszerte megünneplik a színházi világnapot. A WS Színház színészei szerdán délelőtt igazán ünnepi hangulatban fogadták az olvasópróbára érkező Mohácsi Jánost: a viszontlátás ujjongó öröme az elmúlt időszak közös munkáira emlékeztet, egyúttal újabb jóízű próbaidőszakot ígér.

Mohácsi János most Peter Shaffer Black Comedy című, sötétben játszódó briliáns bohózatát, illetve a darab Mohácsi-féle átiratát rendezi meg Szombathelyen, mert "évad végén a legjobb bohózatot csinálni. A legnehezebb, és a legjobb". Este aztán - ahogy mindenütt - A félkegyelmű és a Mesterdetektív-előadás előtt is elhangzott a színházi világnapi üzenet. Mert ez már 51 éve így szokás.

A színházban persze az év minden napja színházi világnap. A WS Színházban például szerdán újabb Mohácsi-próbafolyamat kezdődött. A példányok egészen frissek: most jöttek ki a nyomtatóból, és abban is biztosak lehetünk, hogy a szöveg még sokat változik, mire az előadás elkészül. A színészek meg addig is boldogan tapogatóznak a sötétben, mint a Peter Shaffer-bohózat szereplői. Heltainál volt egy szekrény (Naftalin), Shakespeare-nél veszekedtek az istenek (Szentivánéji álom), a Black Comedy elején meg beáll az áramszünet. És amikor az általános fölfordulásban Miss Furnival - Kiss Mari - azt kéri, hogy "csak csináljon fényt, fényhuszár" (a fényhuszár: Szabó Győző), akkor... Akkor gondoljon mindenki arra, amire akar.


 

 

 

 

Vonatkozó cikk:

Black Comedy

 

szerző: Vas Népe (szerző: Ölbei Lívia)