ugrás a tartalomra

Boszorkányok a Városmajorban

2019. március 28.
A Városmajori Színházi Szemle versenyprogramjából idén sem hiányozhat a Weöres Sándor Színház: A salemi boszorkányok kapott meghívást a népszerű és rangos budapesti nyári fesztiválra.

Az elmúlt évad hat legjobb, nem budapesti, klasszikus és/vagy szórakoztató, magas művészi igénnyel színre vitt előadása látható hagyományosan a szemle idei versenyprogramjában is, amelyet szakmai zsűri kísér figyelemmel.

Az egyre szélesebb körben népszerűvé vált színházi eseményen olyan közkedvelt és neves színművészek is fellépnek, mint Jordán Tamás, Görög László, Nádasy Erika, Bánfalvi Eszter, Bányai Kelemen Barna. A kecskeméti, miskolci, győri, tatabányai és szombathelyi, valamint a határon túli magyar színházak képviseletében a szabadkai teátrum kiemelt művészi értéket képviselő előadásait június 14-e és július 2-a között tekintheti meg a közönség a Városmajori Szabadtéri Színpadon.

Az előadásokat a Benkó Bence-Fábián Péter páros, László Sándor, Bezerédi Zoltán, Czukor Balázs, Alföldi Róbert és Rusznyák Gábor rendezték, akik közül többen már visszatérő vendégei előadásukkal a szemlének, mások pedig először kapnak helyet a fővárosi mustrán.

A 2019. évi Városmajori Színházi Szemle versenyprogramja itt!

A közönség az interneten szavazhat a kedvenceire a www.szabadter.hu oldalon. A díjkiosztóra - ahogy eddig mindig - szeptember elején, a Budapesti Nyári Fesztivál záróeseményeként kerül sor.

 

Időpont: 2019. június 25. kedd, 19.30 óra

Helyszín: Budapest, Városmajori Szabadtéri Színpad

 

Jegyfoglalás online A salemi boszorkányok című szombathelyi előadásra itt!

 

A Weöres Sándor Színház eddigi díjai a Városmajori Színházi Szemlén:

Városmajori Színházi Szemle 2014 - Különdíj - Czukor Balázs és Khaled-Abdo Szaida – a Mágnás Miska (Cudar világ) nagyoperett átírásáért (rendező: Czukor Balázs)

Városmajori Színházi Szemle 2015 - A legjobb férfi főszereplő - Bajomi Nagy György - Vitéz Mihály (rendező: Béres Attila)

Városmajori Színházi Szemle 2016 - Közönségdíj - Makrancos Kata, avagy a hárpia megzabolázása (rendező: Alföldi Róbert)

Városmajori Színházi Szemle 2016 - A legjobb női főszereplő - Bánfalvi Eszter - Makrancos Kata, avagy a hárpia megzabolázása (rendező: Alföldi Róbert)

Városmajori Színházi Szemle 2017 - Közönségdíj - A falu rossza (rendező: Mohácsi János)

Városmajori Színházi Szemle 2017 – A legjobb rendezés – Mohácsi János – A falu rossza

Városmajori Színházi Szemle 2018 - A legjobb társulat - Weöres Sándor Színház - Volpone (rendező: Alföldi Róbert)

Városmajori Színházi Szemle 2018 - A legjobb férfi főszereplő - Bányai Kelemen Barna – Volpone (rendező: Alföldi Róbert)

Városmajori Színházi Szemle 2018 – Különdíj - Csankó Zoltán - Győri Nemzeti Színház/A vád tanúja és Weöres Sándor Színház – Volpone (rendező: Alföldi Róbert)