ugrás a tartalomra

Egy este a színházban

2012. december 18.
Könyvbemutató, sportkarácsony, Karinthy-est, T.Takács Tibor kiállítás-megnyitója és Miért szép?-beszélgetés szerepelt a színház hétfő esti kínálatában. Lent, fent, kint, bent - mindenütt történt valami.

Első alkalommal adott otthont a színház Szombathely sportkarácsonyának: a Nagyszínpadon a város legeredményesebb sportolói, edzői, a helyi sportélet aktívái kaptak jutalmat.

A Stúdiószínpadon Székhelyi József Karinthy, a Frici című önálló estjén vehettek részt az érdeklődők.

Fent, a Márkus Emília teremben könyvbemutatón ismerhették meg a jelenlévők Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Szülőföld Könyvkiadó együttműködésében létrejött "Híres szombathelyi nők" sorozat legújabb, negyedik, illusztrált kötetét, amely Márkus Emíliát mutatja be.

Az aulában a Miért szép? című Thea-tér programon T. Takács Tibor önálló kiállítása nyílt meg. A folytatásban a kamarateremben a házigazdák - Oroszy Csaba, Mérei Tamás és Jordán Tamás - beszélgetett képzőművészetről, irodalomról és zenéről. Vendégként Fűzfa Balázs irodalomtörténész mesélt a tragikus sorsú Radnóti Miklósról, és idén százéves özvegyéről, hiszen Jordán Tamás a Levél a hitveshez című verset hozta erre az alkalomra. T. Takács Tiborról Oroszy Csaba forgatott egy kisfilmet.

 

 

 

 

 

 

Vonatkozó cikk:

Sportkarácsony 2012 a Weöres Sándor Színházban

Emília-keringő: Márkus Emma a Híres szombathelyi nők sorozatban

Márkus Emília, az örök szombathelyi - könyvbemutató a Weöres Sándor Színházban

Miért szép? a Weöres Sándor Színházban