ugrás a tartalomra

Fiatal nagykövetek a Weöres Sándor Színházban

2018. szeptember 7.
A Weöres Sándor Színház az Európai Színházi Konvenció keretén belül kétéves, nemzetközi együttműködésben vesz részt a berlini Deutsches Theaterrel és az amsterdami De Toneelmakerij-jal.

Az Age of rage projekt

A Weöres Sándor Színház az ETC (Európai Színházi Konvenció) keretén belül a YOUNG EUROPE III. programban kétéves, nemzetközi együttműködésben vesz részt a berlini Deutsches Theaterrel és az amsterdami De Toneelmakerij-jal. A kutatási alapú színházi projekt neve: Age of rage.

Ennek előkészítéseképpen szeptember 5-én tíz olyan 15 és 18 év közötti fiatallal kezdte meg a munkát a Weöres Sándor Színház, akik a projekt nagyköveteiként képviselik a színházat. Feladatuk, hogy megszólítsák azokat a középiskolásokat, akik részt vesznek az Age of rage elnevezésű projektben. Cél olyan tematikus ifjúsági előadás létrehozása, amely a fiatal korosztály életében megjelenő düh témakörét járja körül.

Mindhárom színház – a holland, a német és a WSSz - közös kérdőív alapján dolgozik, ez kerül ki az internetes felületekre: megkérdezzük a gyerekeket többek között arról, hogyan kezelik indulataikat, mit tesznek, ha dühösek. Egyes diákokat a kérdőívek alapján behívunk interjúra, majd az összegyűjtött anyagokból a színház által felkért szerző megírja azt a színdarabot, amelyet a 2019/2020-as évadban színpadra állítunk.