ugrás a tartalomra

Lamantin Klub: A Magyar Jazz Ünnepe Szombathelyen

premier: 2021. december 29.
A Magyar Jazz Szövetség kezdeményezésére és támogatásával minden tavasszal megrendezik a Magyar Jazz Ünnepét. A rendezvénysorozat szombathelyi állomásának a Lamantin Klub ad otthont.

LAMANTIN KLUB: A MAGYAR JAZZ ÜNNEPE SZOMBATHELYEN

Fellépő zenekarok:

 

Juhász Gábor Trio

Juhász Gábor - gitár
Papesch Péter – basszusgitár
Benkó Ákos - dob

Juhász Gábor Gramofon- és Artisjus-díjas jazz gitáros, számos neves jazz zenész lemezének közreműködője. A Juhász Gábor Triót 2006-ban alapította meg, 2008-ban jelent meg Fények című lemezük, az 1978 című albumuk pedig 2010-ben elnyerte a Gramofon Magazin „Az év magyar jazzhanglemeze” díját. A határozott kontúrú, cikázó metrumú, izgalmas témákkal és harmóniákkal tarkított kompozíciók mindhárom tag számára kellő lehetőséget adnak a virtuóz játékra, ám nemcsak a megkérdőjelezhetetlen technikai tudás, hanem a rendkívüli zeneiség, az érzékeny és mindvégig egymás kreatív energiáinak felhasználásával egyre magasabban szárnyaló együtt játék jelenthet intellektuális és érzéki élményt a hallgatónak.

 

Konzi Big Band (Szombathely)

Művészeti vezető: Kiss Zsolt

Saxofon: Kovács Éwa, Molnár Erika, Molnár Dóra, Krepli Tibor, Hotzi Ferenc
Harsona: Juhász Tibor, Morvay András, Kasza Nándor, Szentgyörvári Tibor
Trombita: Németh Imre, Góczán Bálint, Pass Róbert, Somogyi Dániel
Zongora: Wolford Benjámin
Gitár: Völgyi Attila
Basszusgitár: Kóta Balázs
Dob: Valastyán Tamás

2008 tavaszán a Szombathelyi Művészeti Szakközépiskolában ismeretterjesztő előadás volt a Jazzről. Kiss Zsolt tanár úr meggyőzte néhány kollégáját és diákját, hogy a bemutató színesebbé tételére tanuljanak meg egy- két big band nótát. A csapat kiegészülve az előadást vezető Márkus Tibor zongoristával a koncerten fergeteges sikert aratott, ezért mindenki várta a folytatást. Az egyszeri alkalomból rendszeres munka lett. A repertoár bővült, jöttek a fellépések: Weöres Sándor Színház, Lamantin Klub, kiállítás megnyitó, ifjúsági hangverseny. A jazz előadásból pedig jazz szak lett, ami 2011 őszétől indul Szombathelyen a Művészeti Szakközépiskolában. Jazz zongorát, jazz gitárt, jazz éneket, jazz dobot, jazz szaxofont, és jazz basszusgitárt lehet tanulni, és akár a Konzi Big Band aktív tagjává is lehet válni.

 

A rendezvényen a helyfoglalás érkezési sorrendben történik. Kérjük, ülőjeggyel rendelkező vendégeinket, hogy helyüket 19.45 percig szíveskedjenek elfoglalni.

Szervező: Improvizatív Zeneműhely Egyesület

Információ: www.lamantin.hu

 

Időpont: 2011. május 14., 20.00

Helyszín: Krúdy Klub

Jegyár: 800 Ft