ugrás a tartalomra

Mediawave&BMC Jazz Reggae Project + Tudósok + Shukar Collective - MEDIAWAVE

premier: 2021. december 29.

MEDIAWAVE&BMC JAZZ REGGAE PROJECT + TUDÓSOK + SHUKAR COLLECTIVE - MEDIAWAVE

MEDIAWAVE & BMC JAZZ REGGAE PROJECT - ZÁRÓKONCERT

MICHAEL SCHIEFEL (GER) - ének, effektek
CARSTEN DAERR (GER) - zongora
TÓTH VIKTOR - szaxofon
CHRISTOPHE MONNIOT (FRA) - szaxofon
MANU CODJIA (FRA) - gitár
SZANDAI MÁTYÁS - nagybőgő
HAMID DRAKE (USA) - dob

Az előző fesztivál őriszentpéteri speciális, új együttműködésekre alapuló (Dresch-Gilchrist-Szandai-Drake, valamint Schiefel-Daerr-Lukács-Szandai) koncertjei után arról beszélgettünk Bogival (BMC - Bognár Tamás – Budapest Music Center Records), hogy az általunk összehozott világ és európai hírű muzsikusokban már olyan kötődés alakult ki a BMC és a MEDIAWAVE iránt, hogy akár extrém ötlettel is előállhatunk. Ekkor ugrott be a reggae, mely elsőre oly távolinak tűnt e jelentős kreatív muzsikusoktól. Megpendítettük az ötletet, amely végül mindenkiből meglepően nagy lelkesedést váltott ki. Így nekiestünk a szervezésnek. Persze, aki egy kicsit is ismeri a csapat tagjainak zenei előéletét, az valószínűleg sejtheti, hogy itt nem szabvány reggae produkció várható végeredményként. A zárókoncerten élőben, majd az öt nap során elkészülő lemezfelvételen CD formájában is hallható lesz e speciális szombathelyi reggae csapat.

Időpont: június 11., 20:30

 

TUDÓSOK (ROM)

drMáriás - ének, trombita, harsona, szaxofon
Endrei Dávid - basszusgitár
Jeli Gergely - dob

Az 1986-ban Újvidéken drMáriás által, magyar és szerb festőkből alapított formáció kezdeti szakaszára a punk, a jazz, az improvizáció, a költészet, s mindezek kölcsönös átjárása volt jellemző, hangvételükre pedig a harsány alanyi költészet és zene mellett a jugoszláv polgárháború előérzete nyomta rá a bélyegét. Az együttes mai felállása 2003-ban alakult ki, számos angol, holland, olasz, orosz, osztrák, svájci, francia, szlovén és egyéb turné kötődik ehhez a formációhoz, több száz fesztivál- és klubfellépés. Ezen az estén a zenekar legújabb Bocs, megölhetlek? című lemezét mutatja be. A tizennégy vadonatúj szerzeményből álló korong felvételeit és elektronikus vetületüket Kondor Péter Párizsnak, a zenekar háttérmesterének köszönhetik. Az új számok között a jazz-punk friss, ékes darabjait hallhatjuk az összetéveszthetetlenül őrült és eredeti Tudósok-szövegekkel, valamint kirobbanó funkkal, drum’n’bass-el és rock elemekkel ötvözve.

Időpont: június 11., 22:30

 

SHUKAR COLLECTIVE (ROM)

A zenekar tagjai egyrészt roma énekesek és táncosok, akik nehéz körülmények között élnek és alkotnak. Ennek ellenére vagy éppen ezért, zenéjük szenvedélyes és változatos. Őket egészíti ki egy csapat hazájukban és nemzetközileg egyaránt aktív zenész és DJ. Az együttműködés gyorsan lépte át a kultúra területének határait és vált egyfajta integrációs mintaprojektté. Működésükről nagyszerű dokumentumfilmet készített az HBO, mely a fesztivál filmes programjában vetítésre kerül.

Időpont: június 11., 00:30


Helyszín: Márkus Emília terem

Jegyár: 2.000 Ft (mindhárom koncertre érvényes)

 

A MEDIAWAVE teljes programja innen letölthető.

 

SZOMBATHELYI JEGYÉRTÉKESÍTÉS
A fesztivál ideje alatt az AGORA – Savaria Filmszínházban működő fesztiválközpontban (Mártírok tere 1.), valamint az egyes zenei programokra, illetve Béres Márta: One-Girl show c. előadására kezdés előtt a helyszínen is.

A Weöres Sándor Színház társrendezvényeire a színház jegyirodájában (Király u. 11., tel.: +36-94/318-738, e-mail: jegy@wssz.hu), illetve a helyszínen válthatók jegyek.