ugrás a tartalomra

Szerelmi légyott Hódmezővásárhelyen

2012. december 17.
A Játék a kastélyban című előadást láthatták vasárnap az érdeklődők vasárnap Hódmezővásárhelyen, a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.

Az egyik főszereplő, Trokán Péter elmondta, ezt a vígjátékot akkor veszik elő a színi direktorok, amikor nagy sikerre vágynak. Szombathelyen az őszi premier óta 20-25 sikeres előadáson vannak túl, és vasárnap a vásárhelyi művelődési központ nézőterét is megtöltötte a produkció. Molnár Ferenc több más darabjához hasonlóan ez is színházi világban játszódik, amit nagyon ismert az író. A színművész elárulta, itt-ott próbáltak rövidíteni az eredeti szövegen, de kiderült, olyan mértani pontossággal van megszerkesztve a darab, hogy nem lehet ezt megtenni. A vígjáték egy félreértésen alapul, amelyet a szerző saját életéből merített, egy bécsi szállodában a szomszédos szobában meghallotta, hogy a felesége, Darvas Lili (korának népszerű színésznője) valakivel elég félreérthető stílusban beszélget, de mint kiderült, nem az történt, mint aminek tűnt.

Trokán Péter Turai Sándor színműírót alakítja, aki azzal menti meg egy fiatal pár kapcsolatát, hogy ír egy a félreértést tisztázó rövid darabot. A színész szerint nem könnyű szerep, már csak azért sem, mivel az első felvonás kezdetétől a meghajlásig jelen van a színpadon, de nagy öröm játszani, mert annyira logikusan következik egyik szituáció a másikból, hogy adott helyzetben szinte nem is lehet mást mondani.

A Jordán Tamás rendezte darab további főszereplői: Orosz Róbert, Kálmánchelyi Zoltán és Nagy Cili.

 

 

Vonatkozó cikk:

Játék a kastélyban

 

szerző: Promenad.hu (Szerző: Kokovai Péter)