A hozzászólások valóságtartalmáért az üzemeltető semmilyen felelősséget nem vállal; azonban ha egy adott hozzászólás saját – vagy más – jogos és méltányolható érdekeit sérti, illetve közérdeket sérthet, azt indoklás nélkül törölheti.

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

34016/jún1011:49
írta Új hozzászólásVálasz erre

Kedves Társulat!

Köszönöm az ismételt szuper élményt, melyet tegnap este élhettem át "A Padlás" című előadáson. Akárhányszor nézem, mindig újra és újra elvarázsol (akárcsak a Dzsungel könyve). Külön öröm volt számomra, hogy azoknak is nagyon tetszett, akiknek sikerült rá jegyet vennem ajándékba.
Németh Juditnak külön is szeretnék gratulálni, az az előadott tánc lenyűgöző. :)

Csak így tovább, szuper ez a társulat! Alig várom a következő évadot! Köszönöm minden színésznek az élményt!

33916/máj2418:28
írta Új hozzászólásVálasz erre

Olvastuk a hírt, hogy Jordán újra pályázik.
Azt kérdezem, egy rozoga, beszélni is alig tudó öregember miért pályázik, aki a színházbarátok összejövetelén azt mondja, miért ilyen primitívek a szombathelyiek, hogy alig járnak színházba, ezáltal megsértve a város lakosságát. Élettársa pedig pontosan öt esztendeje azt mondta, na,még 5 év ebben a koszfészekben?
Miért akarnak maradni? Nyilván a hatalom és a pénz miatt.

33816/márc0411:11
írta Új hozzászólásVálasz erre

Köszönet a WSSZ-nak azért a csodálatos élményért, amit A mi osztályunk c. darab nyújtott. Csodálatos színészi játék, mély és elgondolkodtató darab.
Üdvözlettel Szép Melinda

33715/dec1217:16
írta Új hozzászólásVálasz erre

Egy álomszerű - imádni való mese, - az értékes kincseket rejtő padláson.

Presser Gábor, Sztevanovity Dusan, Horváth Péter: A PADLÁS című előadás HORGAS ÁDÁM rendezésével a szombathelyi Weöres Sándor Színházban.

Tán nincs "gyermek"ember, ki nem járt egy padláson. Felrémlik bennünk e csodálatos világ, oly egy-egy dallal, egy-egy zeneszámmal, egy-egy elképzeléssel, egy-egy mesés kíváncsisággal, mely beindítja fantáziánkat.
Legyünk öregek, középkorúak, fiatalok, tán gyermekek, akik szerelemmel átszőtt, vagy jósággal megáldott, együtt érző, s megbocsátó érzelmekkel, vagy gonoszság ártó szándékával felkeresték e csodás szellemvilágot.
Elég, ha felmegy a padlásra, - elég, ha leesik a tetőről, mint a tiszta fehér hó, - nyomot hagyva önmagunkban.
Egyszerűen nem is kell mondanivaló történet, mert mindenki éli saját világát e csodálatos helyszínen. Ám szükséges egy zenei aláfestés, fülcsiklandozó zeneszámok és egy briliáns szereplői színésztársulat, s oly fényeffektusok, amely még látványossabbá teszik mindezt. Természetesen nem hiányozhat a jelmez, a kellék, a díszlet, amely fennköltebbé emel mindenkit, s magához vonzza a közönséget, - lépjen ő is be a fantasztikus világba.
Szeretettel várjuk a szombathelyi színház PADLÁSÁBA!

A tizenkettő színész elképesztő alakítást nyújtott, - KENDERES CSABA, SODRÓ ELZA, NÉMETH JUDIT, SZABÓ RÓBERT ENDRE, JÁMBOR NÁNDOR, FEKETE LINDA, VASS SZILÁRD, HORVÁTH ÁKOS, KELEMEN ZOLTÁN, SZABÓ TIBOR, MATUSEK ATTILA, KÁLMÁNCHELYI ZOLTÁN.
Mindannyian főszereplők!
DICSÉRET ÉRTE!

A koreográfia, az éneklés, a mozgásjáték, és oly tetszetős testbeszédek, mind önmagukért beszéltek, - elbűvölőek!
Csodálattal adózok MINDENKINEK!
Meg kell jegyeznem Szabó Róbet Endre kimagasló összetett játékát, - Sodró Eliza kíváló művészi alakítását, valamint Kenderes Csaba csodás hangját is, és természetesen a többi kilenc szereplő is valóban mesést alkotott!

Befejezésül, csak még annyit, meg kell nézni, siker a javából, - felejthetetlen!
GRATULÁLOK minden közreműködőknek!
Szívből köszönöm a szombathelyi Weöres Sándor Színháznak!
Szombathely, 2015. 12. 12.
Várhelyi Zoltán

33615/dec0422:53
írta Új hozzászólásVálasz erre

EGY LÁGY, FINOM ELŐADÁS: VÁNYA BÁ

Anton Csehov, VÁNYA BÁ: - Réthly Attila rendezésével és Hamvai Kornél fordításával, a szombathelyi Weöres Sándor Színház színészei közreműködésével egy csodálatos színművet ismertem meg.

Le a kalappal a rendező úr előtt, mert egy finoman lágy drámát hozott létre. Részletekre kiterjedő, lényegre törő gondolatvilág, s alaposan megkomponált és nagyszerű hatásfelépítést tapasztaltam munkájában. Minden elismerésem!!!

Kiemelném Hamvai Kornél műfordító úrat is, hisz a hatalmas szövegmennyiség a színészeknek nem okozott gondot, és a visszaadott szövegértés művészi példája bizonyította a színvonalas munkáját. Ráadásul a mondanivaló mélyebb gondolkodásra késztetett.
Nekem tetszettek az egyszerű jelmezek, díszlet, háttér, mert nem vonta el a figyelmet a fontosabb dolgokról, mint például a fejsze, az ökotérkép, virágcsokor, vagy a többfunkciós biliárdasztal, vagy az Orosz Robi nyakba akasztható hanghordozó eszköze. A hangeffektusok kisértetíesen hatottak reám.

Az első felvonásban megismertem a család életét, helyzetét, sajátságos problémás életmenetét, valamint egymáshoz kapcsolódó viszonyukat, álmodozó érzelemvilágukat, valamint a doktor úr személyes kapcsolatát a család tagjaival.
Az ebben felvonásban nálam HARTAI PETRA fiatal, ifjú színésznő vitte el a pálmát, hisz amit a szerepe megformálásával itt véghez vitt, az csodálatos, megható, és óriási művészi kivitelezésben tett meg. Gratulálok!!!
Másodikként Bajomi Nagy György művész úrat említem, aki a sok szövegével kitűnően alakított, mozgott, játszott, s mély érzelmeket nyilvánított ki.

A második felvonásban tovább fokozódott a drámai izgalom, peregtek a forró események, s nem lehetett unatkozni!
MERTZ TIBOR színművész úr csillogott, ragyogott, tündökölt, - teljesítménye a fellegekben járt, és teljesen elbűvölt színészi játéka!!!
TROKÁN PÉTER művész úr is hűen, tőle megszokott művészi eleganciával és príma teljesítményével tette fel az "i"-re a pontot!!!
Nagy Cili szépen és vonzóan alakította szerepét, - az erős orosz nő, s egyben messze törékeny, érzéki hölgy - ismételten bizonyította, hogy fantasztikus színésznő!!!
Vlahovics Edit és Orosz Robi szerepmegformálása is tetszett, szerintem ők képviselték a "finomkás" Csehov humort!

Befejezésül visszatérek HARTAI PETRA művésznőhöz, - Ő egy ifjú tehetség, több szerepben is bizonyított már, ám ebben az előadásban lehozta az égboltról a csillagokat, - Nekünk, a Közönségnek!!!
Köszönöm szépen.

Szombathely, 2015. 12. 04.
Várhelyi Zoltán

33515/nov2406:12
írta hozzászólására válaszul Új hozzászólásVálasz erre

Ez a darab egyáltalán nem erről szól.

33415/nov2406:09
írta hozzászólására válaszul Új hozzászólásVálasz erre

Tisztelt Minverva! Akikről a darab szólt, ők beszélhetnek csúnyán?

33315/nov2405:56
írta Új hozzászólásVálasz erre

Makrancos Kata: ez a darab a szabadság és demokrácia elvesztéséről szólt és az ebbe való beletörődésről - hapcimarcik. Kata volt a liberális szabadság és demokrácia, férje pedig az illiberális diktatúra (fiatalon még nem, csak később a darab szerint is!).
Alföldi egy színháztörténeti ZSENI. Ezzel a darabbal a hátam mögött, sosem felejtem el ezt az embert, mert ő tényleg megérdemli, hogy az unokáimnak is meséljek róla és fogok is.
Kiváló a társulat is, hatalmas alázattal játszották el a darabot, hihetetlen teljesítmény, gratulálok, maradjon sokáig így, szívből kívánom.

33215/nov1611:44
írta Új hozzászólásVálasz erre

Makrancos vélemény

„Ne a tükröt átkozd, ha a képed ferde.”
Alföldi színháza nagyon erős véleményszínház ütős eszközökkel.
A hatás része a döbbenet: ha a néző az őt körülvevő macsó és agresszív kül- és belvilágra ismer …de a hatás része lehet a heves elutasítás is…

Szerintem nem azon kellene vitatkozni, hogy elég emelkedett-e az előadás, hanem hogy igaz-e a kép.
Alföldi színházát az erős igazmondó szándék élteti. A kultúra dolga nem az, hogy fennkölt legyen és emelkedett egy durva, verbális erőszakkal… terhelt világban, hanem mindenekelőtt az a dolga, hogy igazat szóljon. Teheti úgy is, hogy felmutatja a szépet, de teheti úgy is, mint ez az előadás, hogy jó dudás módjára értünk és helyettünk pokolra megy.
…és akkor ismét Gogolnál vagyunk: „Ne a tükröt átkozd…”

33115/nov1419:29
írta Új hozzászólásVálasz erre

A Makrancos Katá.-ról:
úgy tudom, hogy a szinház a kultúra háza. Nos ebbe miként férnek bele a legtrágárabb, a legocsmányabb szavak??? Nem vagyok prüd, maradi, de számomra, gondolom a többség számára elfogadhatatlanok az ilyen szavak, mondatok! Csak sajnálni tudom a nagyszerű szinészeinket, hogy ilyen megnyilvánulásokra kényszerülnek. Tisztában vagyok azzal, hogy nem kizárólag a mi szeretett színházunknál hallani ilyesmit, de Budapesten is, de ez nem mentség. Ebből a "modern" stilusból nem kérünk. A WEÖRES SÁNDOR SZINHÁZ legyen kivétel, és valóban a legyen a kultúra háza !!!

33015/nov1213:23
írta hozzászólására válaszul Új hozzászólásVálasz erre

2015.nov.10-én nagy érdeklődéssel vártam a Makrancos Kata előadását. Az első felvonás még rendben is volt, bár teljesen felesleges volt az ocsmány beszéddel tetézni a mondanivalót. Erőltetett és oda nem illő. Túlságosan is gyakran halljuk ezt a beszédet a mindennapokban, nem érzem szükségesnek egy színházi darabban is ezt. A második felvonásban a nő folyamatos kínzása arról szól hogy a nőt meg lehet alázni, le lehet igázni, semmi képpen sem egyenrangú fél. A szolgák akár meg is erőszakolhatják az asszonyt, nem számít, a földön megtaposott ételt fogadja hálával? Hát lehet, hogy konzervatív vagyok az 50 évemmel, de a 30 éves ismerősöm is kisebb sokkot kapott. Amikor a Kata első monológja elkezdődött és arról beszélt, hogy nem jó otthon a zsébes, haragos asszony, azt gondoltam ebből akár még valami jó is kisülhet. Nos ami végül kisült belőle azt nem tudom lenyelni és megemészteni. A közönség csak azért tapsolt, mert ciki lett volna ha nem, már mindenki elindult kifelé, mikor újra felhúzták a függönyt, hát az is elég ciki volt. Volt olyan, aki a darab végén még a taps előtt felállt. A végkövetkeztetés számomra az, hogy Alföldi rendezést soha többet nem nézek meg. Az ember épülni megy a színházba, nyilván nem lehet minden darab vidám, és fontos, hogy legyen tanulság és lehet másképp is látni a dolgokat. De itt ezen a napon az asszony helyét mindig minden helyzetben a férj talpa alá helyezték fülig érő mosollyal, tapssal jutalmazva. "Éljen a családon belüli erőszak?"

32915/okt1516:04
írta Új hozzászólásVálasz erre

Kedves Weöres Színház!
MAKRANCOS...

Különösen felemelő és maradandó színházi élményben volt részem, amikor okt. 13-án megnézhettem az Alföldi Róbert rendezte Makrancos Katát. Bár elég jól ismertem már a darabot, a Nádasdy fordításban az előadás előtti napokban újra olvastam, és elolvastam Géher István vonatkozó elemzését is. Géher némileg fanyalog a keretjáték miatt: Alföldi teljesen kihagyta, és milyen jól tette! Géher felveti, hogy talán ezek a főszereplők az első pillantásra akár komolyan egymásba is szerettek... Alföldi erre építi az egész első részt (a szünetig): A "szerelem első látásra" olyan jól sikerült, hogy a mai napig a hatása alatt vagyok a két rendkívül jól játszó főszereplő által kisugárzott lelkesedésnek.
Egy olyan előadást kaptunk, amely nem Kata "hárpia" voltát hangsúlyozza, hanem önálló gondolkodásra és igaz érzelmekre való vágyát és képességét, és egy igazi értékes nőt állít elénk. Meghatódtam azon, ahogy ezt a "vonalat" a rendezés és a színészek játéka milyen erőteljesen és boldogítóan tudta megmutatni.

A szünet után aztán emiatt egyáltalán nem lehet megérteni, hogy miért kell Katának különféle kínzásokat elszenvednie, hiszen az első részben gyakorlatilag semmilyen "hárpiaságot" nem láttunk tőle.... Rémületes arra gondolni, hogy a válasz esetleg: CSAK AZÉRT, MERT A FÉRFI NEM TUD MIT KEZDENI EGY EGYENRANGÚ FELESÉGGEL. Nem kell, hogy hárpia legyen, elég ha felnőtt, ez már ok arra, hogy le kelljen "győzni".

Erről szól a darab, ezt teljes bizonyossággal a megtört Kata záró monológját követő igen erőteljes jelenet igazolta számomra. Vígjátékban ritka befejezés: A győztes férfi a boldog szerelem helyett egy félhalottal szerelmeskedhet, ha még lesz kedve, élete végéig....

Ezután a z elképesztően pontos telitalálat után azt hittem, hogy le fog szakadni a csillár a közönség ovációjától. Nem így történt: A telt ház ellenére udvarias taps volt, ami az első botrány nélkül elfogadható alkalommal be is fejeződött.

Azóta is azon töröm a fejem, hogy mi nem tetszett a közönség nagyobbik részének? Voltak "csúnya" szavak szép számmal, volt a színpadon meztelen férfi és meztelen nő, volt a színpadon közösülés, és volt Kata monológja, ami ugye arról szól, hogy jó az, ha a férfi a nőnek ura és parancsolója. Plusz a közönség átlag életkora sem tűnt éppen alacsonynak. De még mindez együtt sem magyarázza meg, hogy mi volt a bajuk. Ennyire előítéletes tényleg minden színházba járó? Vagy ennyire képtelen egy kicsit nyitottan együtt gondolkodni?

A színházi élmények igenis része a közönség "lélegzése" is. Az élménynek errőla részéről most le kellett mondanom, de amit a Shakespeare NYOMÁN a rendező és a színészek adtak, az mindenért kárpótolt.
Köszönöm azok nevében is, akik nem lehettek ott, de akik értékelték volna....

32815/okt0520:33
írta Új hozzászólásVálasz erre

Egy kitűnő darab, egy príma rendezés,
JÁTSZD ÚJRA SAM! – Béres Attilától.

A háttérkavalkád, a zenés aláfestés, a csodás fényjáték színvilága, a színjátszás élő, nívós példája a szombathelyi Weöres Sándor Színház összeszokott csapatától.

Személyem szerint, - nekem – OROSZ RÓBERT színművész alakítása nyerte el csodálatom, aki minden helyzetben a maximumot produkálta!
Bánfalvi Eszter szintén bizonyította, mily nagyszerű színésznő, - kellemes és elbűvölő megjelenés, színészi bűbáj, s csillogó tehetség!
Görög László, aki „új színésztárs” a városunkban, alakítása megnyerő, frappáns poénjaira (kicsit, tán még mesterkéltnek tűnt, ám ez a bemutatkozó premiernek tekinthető) kapható a néző.
Tettszett Szerémi Zoltán művész úr hathatós és kimagasló – hű és magabiztos – játéka is.
Edvi Henrietta az ifjú titán, többszereplős alakítása alátámasztotta mindazt, ami tehetség, ami színészi odaadás, ami bátor tettrekészség, ami egy jó show eléréséhez szükséges.
Fekete Lindáról is csak jót mondhatok, - Ő is kitűnő színésznő, érzéki játéka, valósághű a szerepmegformálása.
Móri Csaba is tökéletes – jó helyen, jó szituációkban fantasztikusan teljesített.

Az egész darab már régen-rég közel állt szívemhez, úgy mint Woody Allen is (Ismételten átéreztem átéltem saját életem, az akkori 36 éves koromban).

Befejezésül klassz darab, klassz színészekkel, klassz helyzetekkel, klassz rendezővel és egy klassz színházzal, egyszóval siker minden szempontból!
Végezetül köszönetet mondok MINDENKINEK az élvezetes estéért!

Szombathely, 2015. 10. 05.
Várhelyi Zoltán

32715/aug3018:28
írta Új hozzászólásVálasz erre

Ismét egy kreatív gondolat, s tetszetős első széria a szombathelyi Weöres Sándor Színház és a budapesti Operettszínház közös – KOOPERETT – Szinetár Dóra és Dolhai Attila bevezető előadásával.

Jordán Tamás színigazgató ismételten bizonyította a szombathelyi színházi közönség iránti szeretettét, tiszteletét, mivel folyamatosan fogja bemutatni a 2015/16-os évadban az Operettszínház tagjait.

A sorozat első előadása – SZINETÁR DÓRA és DOLHAI ATTILA jelenlétével, valamint Németh Juci és Orosz Robi közreműködésével, s feltétlen kiemelem Bolba Tamás és Gyenes Béla segítségével tette szórakoztatóvá, élvezetessé, eme beszédes és zenés produkciót, s ráadásul telis-tele poénokkal „Jordáni” vicces, és találó megjelenést.

Véleményem szerint a kezdeményezés sikerrel fog beolvadni, s kiegészülni a következő évad kiemelkedő darabjai közé. Príma élményekkel gazdagítja a közönség színházi étvágyát, s - tán tudatosítja bennünk azt, hogy az operett világa mily tetszetős, és mily élvezetes.

Szombathely, 2015. 08. 29.
Várhelyi Zoltán

32615/jún2222:35
írta Új hozzászólásVálasz erre


TÜNDÉRMESE – George Orwell: ÁLLATFARM műve alapján (Ady Endre, Eörsi István) – a KAPOSVÁRI EGYETEM színművész osztályának diploma, - 3 órás, találó, és egyben bőven elemezhető vizsgaelőadása a szombathelyi Weöres Sándor Színházban.

Mélységes nyomot hagyott bennem eme sajátságos érzelmekkel, s gazdag mondanivalóval telített átírat. Örömmel tapasztaltam a jövő színészei szárnyaltak, élvezték szerepüket, s megmutatták mi mindenre képesek mindannyian:
- Edvi Henrietta, - Farkas Sándor, - Gábri Nikolett, - Gelányi Bence, - Gyurkovics Zsófia, - Hartai Petra, - Hasenfratz Szegvári Júlia, - Jámbor Nándor, - Kenderes Csaba, - Lénárdt Laura, - Matusek Attila, - Pilnay Sára, - Ruscsák Péter, - Tenki Dalma, valamint a rendező tanár úrral - Kocsis Pál, és a zenei oktató úrral – Rozs Tamás, s a mozgás koreográfussal – Zsíros Linda segítő tanácsaikkal együtt, közösen munkálkodva.
Nagyszerű, élvezetes, káprázatos darabot alkottak!

Minimális díszlet, találó kellékek, melyek kreatívak, ötletgazdagok, s a kevés, ésszerű jelmezek fantáziadús egyszerűsége (papucsok szerepe, raklapok, mennyezeti ventilátor, szállító eszköz/béka, s tovább tovább, hűtő, mikró, csócsó, stb., amelyek az ember használati eszközei).
A múlt, a jelen, s a jövő – az ÁLLAT, és az EMBER elgondolkoztató, hátborzongató, de életszerű kapcsolata, e Gondolatvilágba kalauzol. Honnan – hová jut e rothadó világ, és társadalom álomszerű, de való tükörképe. Továbblépés lehetetlen, átalakul, ismétli önmagát, mint egy bakelitlemez, barázdákat vág önmagába.
A helyszín, a farm, a ház, a kút, a malom, és az utcai táncjáték tündöklő fantáziát bizonyít.

Tetszett a produkció megnyitó jelenete (LIFT és zenei belépő), ahogy a színészek után vonul be a közönség, s foglal helyet, valamint a befejező jelenet is, miként összehangolja a végtelenség fogalmát.

Tetszett s mozgás, a zene ritmusa, a táncok változatainak egységbe kovácsolása, az éneklés játékos elrendezése, precizitást, átélést bizonyít (négylábú jó, kétlábú rossz, - négylábú jó, kétlábú jobb) és Nándi „tehetetlenségi” borulása tovább fokoz mindent.

Állóképesség, figyelem, koncentráció, ritmusérzék, hangtudás, összehangoltság, valamint testbeszéd, mimika, - bú, bánat, - öröm, boldogság, - megrázkódtatás, félelem, halál, és újjászületés oly-oly érzelemkinyilvánítások, még felsorolni is nehéz. ŐK mindezeket odatették, megjelenítették – kitűnően!!!
Ráadásul a humor, a találó poénok, csőrfős megjegyzések állandóan tovább színesítették a darabot.

Hálás köszönet Mindannyiuknak, s további sikeres munkát, ívelő pályafutást kívánok!!!

Becsüld a tehetséget, ápold, gondozd, s fejlődj a végtelenség univerzumán!

Szombathely, 2015. 06. 22.
Várhelyi Zoltán

32515/máj1822:30
írta Új hozzászólásVálasz erre

Köszönöm a gyors és pontos válaszát. Igen, elfogadom, hogy Jordán Tamás "megfáradt" és ez időnként már látszódhat a játékán is. De nem ez nem a kora miatt van. Ugyanis szeretnék ilyen fiatalos lendületű és fáradhatatlanul kreatív lenni, mint ő, 72 éves koromban.
Jordán Tamás nem a színházcsinálásba, nem a színház vezetésbe és nem a játékba fáradt meg. A látszat csal!!!!:-(((
Ha érdekli szívesen elmondom, hogy mibe fáradt meg.
Üdvözlettel,
Molnár László

32415/máj1811:13
írta hozzászólására válaszul Új hozzászólásVálasz erre

Én éppen (az Ön latinos szóhasználatával) Gallia Belgica-ban tartózkodom/dolgozom, de a jobb megértés érdekében késedelem nélkül részletezem az "annyira megfáradt" jelzős szerkezetet. Minden életkornak megvan a maga sajátossága, így a hetvenen felüli aktív korszaknak is. Nem meglepő, ha ebben a korban kiváló színészek szerepet vállalnak. A néző tehát tudja, hogy mire számíthat, ha a megfáradt szereplő színpadra lép, de ha ez "annyira" feltűnő, hát szomorúság tölti el.

32315/máj1807:40
írta hozzászólására válaszul Új hozzászólásVálasz erre

Kedves jgdus,

olyan érdekes témát vetett fel a 322-es bejegyzéssel Jordán Tamás "megfáradásáról", hogy Kappadókiából megérkezve azonnal reagálnom kell.

Először is egy kérdéssel kezdem. Mit ért azon, hogy "mennyire megfáradt"?

Üdvözlettel,
Molnár László

32215/máj1016:51
írta Új hozzászólásVálasz erre

Hugo-Duró-Valló: A király mulat című darabját (2 x 300 km-t utazva érte) nagy érdeklődéssel ültem végig. Az előadás végén érzett szomorúságomat egyrészt a kiváló és aktuális téma váltotta ki, másrészt az a felismerés, hogy Jordán Tamás (aki vitán felül az egyik legnagyobb hatású élő színész-színházcsináló személyisége hazánknak) mennyire megfáradt. Elszorul a szívem, ha arra gondolok, szeretetből, féltésből ezt senki nem meri megmondani neki. Most én (55 évnyi ismeretségünk jogán) megtettem.

32115/máj0115:23
írta Új hozzászólásVálasz erre

A KIRÁLY MULAT, szenvedélyének él, és a dráma tetőfokra emelkedik, - forr, izzik, lángolva tüzel, s szívünkbe hatol, - mélységesen, maradandóan, - DRÁMAIAN!

Duró Győző átdolgozása, dramaturgiája és Valló Péter rendezése ismételten bizonyítja, hogy művészi színészek, tehetségek alkotják a szombathelyi Weöres Sándor színtársulatát. Folyamatosan mutatják meg képességeiket, tudásukat, komoly odafigyelésüket, a verses szövegek elmondásaikkal, és a drámai alakításaikkal.

Hűen, igazi, komoly, valós átérzéssel, mint egy törékeny, naiv leány (Sodró Eliza), és szinte világvégét hozva az elkövetett hibáit, vétkeit megbánó beismeréssel, mint apa (Jordán Tamás). A mai napon ŐK, ketten nyerték el legjobban tetszésem, s minden elismerő szavaim.

Kiemelném még a bérgyilkos (Horváth Ákos) játékát, vagy az okkal féltékeny férj (Bajomi Nagy György) tépelődő, s mindenre kész figurájának megszemélyesítőjét. Trokán Péter pedig, önmagában is – egy jelenség.
Első Ferenc, francia király (Kálmánchelyi Zoltán) hálátlan szerepe is hűen tárja fel, - jelzősen élve – egy természeti katasztrófa miként rombol, pusztít, írt ki mindent, elsöpör, eltipor, s majd ismételten kezdi elölről, - következmények nélkül.

Jó ötlet a színpadi tér kihasználása, - belógatott étkezőasztal, a padlástér, a fenti folyosó találó szerepe, vagy a négy sarokból bejövő szereplők mozgása, és a ködös, sötét éjszaka jelenetének helyszíne.

E drámai színmű emlékeztet, felhívja figyelmünket a mai korban is tapasztalunk hasonló eseteket, akár a hatalmi pozíciók résztvevőikben, akár a hétköznapi emberek életében is.
MEGSZÍVLELENDŐ!!!

Szombathely, 2015. 05. 01.
Várhelyi Zoltán

32015/ápr2622:01
írta hozzászólására válaszul Új hozzászólásVálasz erre

Kedves Molnár László!

Sajtószemle rovatunkban minden írás megtalálható, ami rólunk szól: Szenkovits Péter cikkei is egytől egyig szerepelnek a rovatban.

http://www.wssz.hu/tartalom/rovat/wssz_sajtoszemle<br />

Tisztelettel, a webszerkesztő

31915/ápr2614:26
írta Új hozzászólásVálasz erre

Jordán Tamás eredeti álma, vágya, hogy a színház ne csak a darabokról szóljon, hanem egy találkozó hely, agora legyen, minden kísérlete ellenére, még eddig nem alakult ki teljesen.

Egy hibás kattintásomra P.E.N. 316-os bejegyzése arra utal, hogy ez a fórum is önkorlátok között mozog. „Szigorúan „csak” előadásokról szoktam volt írni e helyütt.”
A véletlen úgy hozta, hogy a legutolsó Cafe Frei programra igyekezve találkoztam Szenkovits Péterrel. Ő pedig a lelkemre kötötte, hogy nézzek rá a „teremtuccse” blogjára.
Ma teljesítettem az ígéretemet.

A Sweet Charity-ről itt nem találtam csak a 302. és 303. nagyon rövid méltató bejegyzést, ezért idemásolom, Szenkovits Péter írását, hátha hozzám hasonlóan más sem olvasta még.
Érdemes!:-)
Föld fölött, kéreg alatt – szombathelyi Weörös Sándor Színház: Sweet Charity
2015. március 23.
Szenkovits Péter újságíró blogjából: a teremtuccse.blogspot.hu-ról.
Édes, bájos, aranyos, szelíd, jóságos, emberszerető, örök Éva, mit remélsz égi, mulandó s kéregalatti létforgatagban? Mindig, mindenkor tisztán, makulátlanul andalogsz, szaladsz, robogsz, hogy végre valahára megtaláld életed Ádámját, hogy együtt haraphassatok bele a boldogság almájába. Hogy csak legalább egy picurkát falatkázhassatok belőle, önfeledten, mámorosan, szabadon. Bűntelenül, büntetlenül.
Túlságosan szép is lenne, ha ez beteljesül(het)ne evilági kirándulásotokon. Merthogy itt és most éppenséggel tortúrák sorozatát vagy(tok) kénytelen(ek) elviselni, pedig Te minden tőled telhetőt megteszel azért, hogy a mosolyodra mosoly legyen a felelet. De téged majd’ mindenki csak használ, ahogyan azt a pillanatnyi érdeke kívánja. Vannak persze kivételek, nincsenek is annyira kevesen, akik szintén mernek álmodni nagyokat, de hamar, túlontúl hamar föladják, a harmadik, negyedik, ötödik, századik kudarc után beletörődnek a sikertelenségbe, alkut kötnek rossz sorsukkal. De te nem ilyen vagy, te soha nem adod fel, csak azért sem, mert meg akarod mutatni a sorstársaidnak is: ide figyeljetek, nekem akkor is sikerülni fog, a jó életbe! Sweet Charity példát mutat: ki lehet szállni a mókuskerékből, emberhez méltó létre termettünk, tehát nekünk – értsétek már meg végre - ez igenis jussunk!
Hogy aztán mégis miért fuccsol be majd’ minden ezen a rongylabdán Évákkal és Ádámokkal…?!
Minderről is szól a Sweet Charity című „mjuzikel” (musical: mai tárgyú témákat feldolgozó énekes, táncos színmű) a szombathelyi Weöres Sándor Színházban, Béres Attila organizálásában, európai ligás kvalitásokat meg-megcsillantató aktor csoporttal.
Annyi, de annyi vetülete van a produkciónak, amely minden porcikájából sugározza s a szó legnemesebb értelmében azt (is) sulykolja belénk: kérem, ezt nevezik Színháznak, de olyannak, ami személy szerint rólad szól, komám, ne tegyél úgy, mintha te kívülálló lennél, s neked nem kellene – bárhol is poroszkálsz most éppen föld(alatt)i utadon – számvetést készítened: hogyan is állnak a dolgaid? Lehetne éppenséggel csűrni-csavarni, így meg úgy exkuzálni, hogy ez csak játék, legyintgetni, kitaláció az egész, komédia énekre, táncra, csoport puccparádéra, na, jó, a végére megkeseredik a szájíz, de ez csak valami fatális tévedés lehet, velem és körülöttem minden, de minden a legnagyobb rendben, haver…
Valahová, bárhová (azért) jó (lenne) tartozni, igaz; aztán mindenki gondoljon azt, amit akar. Persze nem mindenáron beadni a derekat; megszállott hittérítők, zsebünket metsző, bankszámlánkat lecsapoló brigantik kíméljenek! Brrr! (Nem teszik.) De akkor is megtalál az igazi szerelem, érzem, ez az, ebben most végre biztos vagyok! És tessék: pszichopata/fanatikus őrült az illető, aki annyira megvéd magától, hogy abba – a szó szoros értelmében – belepusztulok. Agyonver. Beledöglik az emberiség.(?) S akkor eljönnek az angyalok – értem; ha nem is igazán értem, de immár következhet(ne) az itteni után a mennyei tisztaság, íme, hát megleltem (égi) hazámat…, egy újabb szín (Madách is megirigyelhetné), szint.
Prostituált az egész világ, s kokott benne minden férfi és nő (ugyebár, jó Shakespeare uram?); e tanulság szintén leszűrhető lenne (ezúttal is), és, hahó, még sem lehet okunk – figyelem: ez már más, néző(pont)i vetület! - a panaszra, sőt, de persze bánjunk csínján a szavakkal, ám ne hallgassuk el s ne legyünk restek: keressünk-kutassunk az emlékezetünkben, vajon részesültünk-e már valami hasonlóan vibráló, könnyes-nevetős, össz-gépészeti musical-adományban valaha is? Hátrébb az agarakkal, hohó, barátocskáim! – nem győzzük hangsúlyozni, de mégis: tegyük a kezünket a szívünkre, s készítsünk leltárt/számvetést! No, akkor… Ugye, hogy ez a Sweet Charity – legalább dobogós?! De inkább…! Nálam „közös befutó” a magyar Hello, Dollyval: hatvanas évek vége, Operett Színház, Psota Irénnel, Feleky Kamillal, Vámos László rendezésében.
NAGY CILI és CSAPATA: amit műveltek/művelnek; a Magyar Szókincstár (Tinta Könyvkiadó, Budapest) lélekemeléssel kapcsolatos jelentéssorozatait napestig körmölhetném, akkor sem biztos, hogy szószátyár lennék. Valamicskét csak ezúttal: klappolt minden, az is, ami első blikkre úgy tűnhetett, nem. Ott volt az idézőjel, a karikírozás, a túlzás, a csúszás, a hamisság meg minden más is, ahol annak lennie kellett. A metró úgy és akkor jött, hogy az színháztörténet! Mert metróbb a metrónál! Slussz-passz.
Ez a zenés-táncos – etc., etc., etc. – „Az ember tragédiája” csaknem minden égit és kéregalattit megpedzegetett, ami ebben a földi világban így-úgy megrenget/megrendít bennünket.
A vasi Sweet Charity felül- s elmúlhatatlan.


31815/ápr2413:28
írta Új hozzászólásVálasz erre

William Shakespeare:
„Nincs menekvés, józan eszem a múlté,
Az őrület növő izgalma ráz;
Gondolatom s szavam: egy tébolyulté,
Ténytorzító, fecsegő kapkodás;
Mert esküdtem: szép vagy, s hogy fény, üde;
Te, éjsötét, te pokol fekete.”

S lám, Czukor Balázs rendezésében, mint a mai HAMLET, - a dán királyfi felkorbácsolt képzeletek, egy őrült tényfeltáró lehetőségek; - sebek felszakadnak benned, hangok, képek jelennek meg; - vérzel belül, s tán egyedül én vagyok őrült?

Balázs elképesztő zsenialitással rendezte, válogatta ki szereplőit, eme tragédiához. Megkomponálta saját mondanivalóját, az emberi fajban rejlő, rejtőzködő igazságot: - szeretet, tisztelet, intelligencia, megbocsátás, beismerés és tépelődés, megvetés, gyűlölet, megtévesztő barátság, álnok kedvesség, s mi minden van még.

S megint lám, a hét főszereplő, a hat egyszerű, befolyásolható, törtető „gonosz”, és egy, aki őrült, vagy tán igazságos elme, - ki tudja, ki ítélkezhet?

Én, személy szerint, végig izgultam az előadást, tán sírtam is, tán nevettem is, de összességében átéreztem mindazt, ami félelem, ijedség, és a pisztoly elsütéseikor megremegett, rezdült egész testem. Egy igazi thriller!

Az események folyamatosan zajlottak, követhetően, és a díszlet, a kellékek egyszerű és mindent mondó, találó, alkalomhoz illő, minden ott van, ahol lennie kell, az adott szituációkhoz mérten.

A hét szereplő (Bajomi Nagy György, Mertz Tibor, Csonka Szilvi, Szabó Tibor, Kelemen Zoltán, Sodró Eliza, Endrődy Krisztián) kimagaslóan teljesítettek. Túlzásoktól mentessen, oly átéléssel, olyan kiáramló érzelmekkel, mint a lelki vergődés, a hatalom, a kétségek, a tépelődés, az élethű mozgássérülti megjelenítés, vagy a tőrpárbaj, az öngyilkosságok, s a megbánás, az igazi barátság, az elfogadás, a megbűnhődés, és a végső halál.

Rég láttam ennyire pazar előadást. A Weöres Sándor Színház vezetése jó taktikát választott ismét: - nívósan és változatosan kiszolgálni a közönséget egy vidéki színházban, s lásd sokszínű, finomságok találhatók az étlapon, mesteri színtársulattal tálalva.

Befejezésül, ismét William Shakespeare:
„Inkább tűrni a
Jelen gonoszt, mint ismeretlennek
Felé sietni? Ekképp az öntudat
Belőlünk mind gyávát csinál,
S az elszántság természetes színét
A gondolat halványa betegíti;
Ily kétkedés által sok nagyszerű,
Fontos merény kifordul medriből
S elveszti „tett” nevét.”

Szombathely, 2015. 04. 24.
Várhelyi Zoltán

31715/ápr2413:22
írta hozzászólására válaszul Új hozzászólásVálasz erre

Kedves P.E.N.!

Természetesen nem öntől származik a 315-ös bejegyzés idézete, hanem az aláíró Várhelyi Zoltántól.
Csak véletlenül a 272-es bejegyzés végén az ön írása kezdődött, figyelmetlenségből az ott lévő „válasz erre” gombra kattintottam. Elnézését kérem, de Hamlet atyja szellemére esküszöm, én büszke lennék rá, ha valaki ezt az ötletet nekem tulajdonítaná.:-)
Ahogy büszke vagyok Jordán Tamásra, a mostani HVG-ben lévő interjút olvasva.

Molnár László

31615/ápr2309:44
írta hozzászólására válaszul Új hozzászólásVálasz erre

A 315. bejegyzésre válaszul:
Szigorúan "csak" előadásokról szoktam volt írni e helyütt.
A nekem tulajdonított „üzletemberes" kijelentés (if I were a rich man) - Hamlet atyja szellemére esküszöm - nem tőlem való!

31515/ápr2113:56
írta hozzászólására válaszul Új hozzászólásVálasz erre

..."Ha üzletember, vagy bankár, vagy egyszerűen politikus lennék. Tudnám hova fektessem be a pénzem, vagy mások pénzét, akár rövid, akár közép, akár hosszú távra: - a Weöres Sándor Színházba. A nyereség, osztalék vitathatatlan, - mint most, lásd - A dzsungel könyve, és az egész évad, a hátralévőkkel együtt."..

Szombathely, 2014.03.22.
Várhelyi Zoltán

Igen!!!! A sok fiktív kötvény és rejtett piramisjáték helyett, amiben százezrek bukják el a megtakarításukat, ki kellene már találni, hogyan lehet tőkét fektetni a minőségi kultúrába. Likvid, tőkegarantált WSSz részévény.:-) Az osztalék az előadás, amikor pedig valamiért eladja az ember a WSSz részévnyét, akkor minimum a tőkéhez jut, de ha perspektívikus a vezetés és jó a társulat, akkor emelkedik az árfolyam. Ezt ma, amikor nullához közelít a kamat meg lehet szervezni.

31415/ápr2112:05
írta Új hozzászólásVálasz erre

Van még feljebb!!!
Jordán Tamás évekkel ezelőtt a Cafe Frei-ben bemutatta a színház, mint üzem működését. Közben összehasonlította más színházakkal, hogy ugyanazokat a feladatot mennyivel kevesebb emberrel oldja meg a WSSz.
Ebből a bemutatásból világossá vált, hogy a színházunk valóban hasonlóan működik egy termelő vállalathoz, csak itt a termék, maga az előadás.
Az üzleti világban 10-ből egy vállalkozás éri meg a 10. életévét. De amikor eljut a generációváltáshoz, akkor a vállalkozások 2/3-a tönkremegy. Ugyanis a céget ösztönös irányítással sikerre vivő alapítók zöme nem tudja átadni az irányítást. Ebben a folyamatban ritka kivétel Steven Jobs, a legendás, karizmatikus Apple alapító. Halála előtt átadta a stafétabotot Tim Cook-nak, akit ő hívott korábban az Apple-hez. Sokan gondolták, hogy Jobs halála után az Apple összeomlik. De nem ez történt. Nélküle az Apple sikeresebb, értékesebb, lett, mint amíg ő vezette. Ezért úgy látom, hogy Jordán Tamásnak is van még egy következő lépcsőfok, amit megtehet, sőt meg kellene tennie. Steven Jobs-hoz hasonlóan kinevelhet olyan vezetőt, aki nem újat akar építeni, hanem képes tovább vinni a WSSz-at azon a különleges úton, amin elindult. Az pedig még nekem sem okozna gondot, hogy elérjem, az utód meg is kapja a felhatalmazást. Ennek a know-how-ját már ismerem.:-)

31315/ápr2021:23
írta Új hozzászólásVálasz erre

http://nol.hu/kultura/lehetnek-talan-egy-puspok-is-1516523

"Az elmúlt hetekben voltam 72 éves, és igazából már csak arra koncentrálok, hogy jól működjön a szombathelyi színház, valamint arra, hogy saját magam számára a lehető legtökéletesebben formáljam meg azt a szerepet, amit elvállalok. Amíg nekem a jóisten energiát és képességet ad, és a fizikai állapotom is lehetővé teszi, mást már nem csinálok, csak tudásom legjavát adva tágítom magam körül az űrt, amit majd magam után hagyok. Tudom, hogy ez senkinek sem fontos, de én azért tisztában akarok lenni azzal, hogy mekkora hiányt okoz majd a távozásom."

Tekinthetem magam senkinek, - hiszen a világ velem kerek egész, de ha kiemelem magam belőle kerek egész marad, ha az egészből elvettem valamit és az egész maradt, akkor a semmit vettem el:-) - ezért nekem fontos, hogy Jordán Tamás távozása a színházunk éléről a lehető legkisebb űrt okozza. A hátralévő időben, ami nem kevés, még két év, ennek a megoldását keresem.

31215/ápr1923:06
írta Új hozzászólásVálasz erre

Megdöbbentem!:-(
Már három éve, hogy aggódva drukkoltunk, kapjon Jordán Tamás még 5 évet.
http://wssz.hu/kozlemenyek/igazgatoi_palyazat/palyazatvegleges.pdf
Közben megtaláltam és elolvastam a pályázatát.
Érdekes olvasmány.:-)
Valamikor Bodrogi Gyula azt mondta, hogy a Nemzeti igazgatói posztjánál nincs magasabb szint, de Jordán Tamás ezt is meghaladta.
Most, amikor már igazoltan van nekünk szombathelyieknek egy rangos országosan jegyzett színházunk, komoly kihívásnak nézünk elébe. Valamikor azt olvastam, ha egy katasztrófa bekövetkeztének a valószínűsége több, mint 50 %, akkor fel kell készülni az elhárítására. Itt bizony már jócskán több.:-(((

31115/ápr1820:10
írta hozzászólására válaszul Új hozzászólásVálasz erre

A Wikipédia szerint egy éve 77 éves korában elhunyt.:-((
Kedves Trokán Péter!
Köszönöm, hogy szólt, de nálam egy mondat veszélyes tud lenni. A nővérem 1963 nyarán azt mondta az első munkanapom végén, amikor hazamentem a motorszerelő műhelyből, hogy milyen koszos vagyok. Erre másnap már nem mentem el, így lettem saváriás. Görgényi professzorom is csak azt mondta egy helyettesítéses órán kialakult beszélgetés során 1971 novemberében, hogy neki nem a cölibátus okozott igazán nagy gondot, hanem az apasági vágy. "Mert egy dolog az örökélet, de hogy nem láthatom az életem meghosszabbítását a gyermekeimben, unokáimban, ez volt számomra nagyon nehéz. Szöget ütött a mondata a fejemben, a pszichológiai doktor rektorunkkal csináltattam teszteket, hogy nálam mi a helyzet? A tesztek alapján úgy döntöttem, hogy befejezem a vizsgaidőszakot és megnézem az életben, mi a helyzet velem. Mást ez a mondat nem érintett meg.
Most is egy mondata elindított ezen a grafomán úton, de ha bárkit zavarok, csak egy szavába kerül és abbahagyom.:-))

Üdvözlettel,
Molnár László

31015/ápr1819:53
írta Új hozzászólásVálasz erre

Találtam is szombathelyi születésű kárpitművészt.:-)
http://karpitmuveszek.hu/work/polgar-rozsa/
Polgár Rózsa Kossuth-díjas Kárpitművész
Szabadság című kárpitja az egyik leghatásosabb alkotása a kiállításnak.

30915/ápr1819:27
írta Új hozzászólásVálasz erre

Kedves Tamás!

Néhány hete volt a Cafe Frei-ben a Miért szép?-ről egy beszélgetés. Ott tudtam meg, hogy ez is a Te ötleted alapján jött létre.:-) Erről nem tudtam Gratulálok, mind a 12 alkalmat láttuk és nagyon élvezzük a párommal.
De nem ezért írok, hanem azért, mert a Képtárban még holnap nyitva van "A magyar goblein 100 éve" kiállítás. Láttam már két hete, de mindenképpen ismételni akartam. Ma volt a katalógus bemutatója. Meghallgattam három kárpitművész beszélgetését.
http://www.keptar.szombathely.hu/ http://karpitmuveszek.hu/
Nem tudtam, hogy Szombathelyen van Magyarország legnagyobb kortárs goblein gyűjteménye, világviszonylatban, pedig a legnagyobb nemzetközi miniatűrtextil gyűjtemény. Arra gondoltam, ha nincs még meg a 13. Miért szép? programja, szólhatna a kárpitművészetről, de ha az már foglalt, a 14. mindenképpen.
Persze ezt nehéz lesz lefilmezni, de ügyes a stáb, majd megoldja.:-)
Ez csak egy kósza ötlet, de ezt sem írtam volna, ha Trokán Péter nem szól.:-))

Laci

30815/ápr1813:53
írta Új hozzászólásVálasz erre

Kedves Tamás!
Trokán Péter kérése megértette velem, hogy mennyire fontos a visszacsatolás. A múlt év tavaszán örültem, hogy a munkatársaid segítségével, - hiszen a Kőszívűt fel kellett eleveníteni - egy nagyon jó, rendezvény született a tiszteletbeli tanár avatás ötletemből. Azonban ahogy én nem tájékoztattalak, ezt biztosan más sem tette meg, hogy egy 3,8 mó Ft-os felújítási munka elvégzését az iskolánk ennek a közös rendezvények köszönheti. Ezért itt és most megköszönöm rajtad keresztül az egész társulatnak, akiknek a munkája benne volt ebben a produkcióban, hogy az a nap 3,8 mó-t hozott a Savariának.:-)) Sok ilyen, anyagilag is jól mérhető sikeres előadást
kívánok.
Szeretettel üdvözöllek,
Laci

30715/ápr1717:12
írta Új hozzászólásVálasz erre

Kedves Fekete Linda!

Újra látni fogom május 29-én a Dzsungel könyvében, tavaly is nagyon tetszett a rúdtánca.:-)
De leginkább Czukor Balázs megszólítása kapcsán elkövetett tévesztésem miatt fordulok Önhöz.
http://www.citatum.hu/konyv/A_v%E1ltoz%F3_agy
Négy évvel ezelőtt olvastam el A változó agy című könyvet. Nagyon megörültem, hiszen napok óta nem jutott eszembe egy szó, - a kevlár - amiről tudtam, hogy tudom. A könyvben olvastam, hogy az agy fiatalítására alkalmas a mozgás, például a tánc.
1963-ban elsős gimnazista voltam és az osztály többi tagjával én is elkezdtem a tánciskolát. Az első alkalom után, néhány nap múlva hallom anyámtól, hogy szomorúan mondta neki Manci néni - a szomszéd apáca -, hogy akkor a Laciból már nem lesz pap, ha táncolni tanul.
Így többet nem mentem tánciskolába, de végül a teológiát is félbehagytam Görgényi Béla, ószövetség professzorom egy mondata miatt.:-)
A kevlár és a könyvben leírt eredmények elég erősen motiváltak, hogy elkezdjek táncolni. Szatucsek Klárának megmondtam, hogy én nem táncolni akarok megtanulni, hanem mozgással akarom az agyamat fiatalítani, ugyanis sem zenei hallásom, sem ritmusérzékem nincsen. A kezdő tanfolyam után úgy láttam, hogy ez egészen jól alakul, ezért folytattuk a haladó és a bronz tanfolyammal.
Itt véget is ért a tánc, mert másfél éve meghalt a fiam. Azóta nem táncoltam, most pedig már nem emlékszem a lépésekre.
De miért írom ezt Önnek?
Azért, mert évekkel ezelőtt azt mondta a Café Frei-ben, hogy indít egy tanfolyamot idős hölgyeknek, hogy megtanítsa őket jól esni.
Nem tudom, hogy áll ez a terve, de a feleségem sem hallott róla, így lehet, hogy még nem kezdődött el? A kifelejtett "z" betű azonban arra inspirál, hogy szervezzen ilyen "agyfiatalító - jól eső" tanfolyamot ne csak idősödő hölgyeknek, hanem az olyan ügyetlenül eső és feledékeny férfiaknak is, mint amilyen magam is vagyok. Szívesen szervezek néhány idősebb párt Szatucsek volt tanítványai közül. Hiszen a jól esés után, levezetés gyanánt, mellékesen fel tudnánk eleveníteni a tánclépéseket is és egy idő múlva nem felejtenék ki egy z betűt sem.:-)
Mit gondol erről?
Üdvözlettel,

Molnár László

30615/ápr1716:36
írta hozzászólására válaszul Új hozzászólásVálasz erre

Kedves Czukor Balázs,
most, hogy látom a bejegyzésemet, kicsit zavarba jöttem, véletlenül kimaradt egy z.:-(
Bocsánat.:-((

30515/ápr1700:39
írta Új hozzászólásVálasz erre

Kedves Tamás,
ha már Trokán Péter "felszólított", kicsit beleolvastam az eddigi bejegyzésekbe.
Az olvasó53 bejegyzésére adott válaszod, humoros, tény és tárgyszerű, egyszerűen profi.:-))
Nem tartom magam a különösen igényes színházba járónak, inkább csak szeretem ezt a műfajt. Ezért viszonylag rendszeresen megfordulok a fővárosi színházakban is. Egy hete az Örkényben láttam a Tartuffe-t. Különlegesen jól sikerült előadás. Mégis csak azt tudom mondani, hogy amit én eddig láttam a fővárosban, azokkal azonos súlycsoportban van a színházunk, de sok esetben jobb.
Gratulálok és köszönöm!:-)
Molnár Laci

30415/ápr1700:15
írta Új hozzászólásVálasz erre

Kedves Cukor Balázs,
ma este láttam életem legjobb Hamletjét.:-) GRATULÁLOK!!! Utoljára a Nemzeti Színházban láttam 3 évvel ezelőtt Alföldi Róbert rendezésében. Érdekes és hatásos volt, nagyon bonyolult eszközökkel, a színpad volt a nézőtéren és a nézőtér a színpadon. Különös hatású volt, ahogy a nézők körül rohangáltak a színészek a magasban. Tökéletesen adta azt az élményt, mintha egy várban belül lennénk és színészek a várfalon. Komoly várakozással jöttem ma este, hiszen az Arab éjszakát, a Cudar világot látva magasra volt a mércém állítva. Miért tetszett? Azért, mert ötletes volt, értettem és nem volt fárasztó. Sokat gondolkodtam eddig már azon, hogyan lehetne Szombathelyen a fiatalokat becsalogatni a színházba? Erre persze már született a Dzsungel könyvével megoldás is. De azt, ilyen érthető, kiváló költség/haszon (szellemire gondolok) arányú darabokkal lehet folytatni.

Javaslom, hogy ősszel legyen egy sorozat a Hamletből kifejezetten a középiskolás diákoknak az általános iskolásoknak szánt Kőszívű ember fiai produkció folytatásként.
Ismételten gratulálok. Egyszer már leültettem az asztalunkhoz a Cafe Frei-ben, éppen a Kőszívűről áradoztam, mondta, hogy még nem látta, de megnézi.
Ez a bejegyzés nem született volna meg, ha Trokán Péter legutoljára nem teszi szóvá, Valló Péterrel folytatott beszélgetés során, hogy szívesen olvasnák ezt a fórumot, de nincsenek nagyon bejegyzések.
Vettem az adást.:-)
Legközelebb is le fogom írni a véleményemet.
Természetesen nem csak Önnek köszönöm ezt az estét, hanem minden színésznek a nagyszerű alakításért és Jordán Tamásnak, hogy lehetőséget adott Önnek.

Üdvözlettel,
Molnár László

30315/ápr1221:07
írta Új hozzászólásVálasz erre

Negyedszer volt részem az Önök színházának remek előadásában. A Sweet Charity megérte, hogy az ország másik végéből utazzunk el megnézni. Nagy kedvencem Nagy Cili, de szívből gratulálok a darab többi szereplőjének is.

30215/ápr0816:31
írta Új hozzászólásVálasz erre

A kedd esti Sweet Charity előadás nagyon tetszett. Nagy Cili fergetegesen jó volt. De a többieket is, Fekete Lindát, az egyetemi hallgatókat is nagy dicséret illeti. Köszönjük a rendkívüli élményt.

30115/márc1211:11
írta Új hozzászólásVálasz erre

Kedves Tyrone család!

A téblábolós első felvonást, mint korábbi megállapítást, tekintsék tárgytalannak!
Érzékeny, „odafigyelős - aggódós - reménykedős” pillanatokból építkezik a „játék” a kezdetektől fogva. Nem lehetett könnyű ilyen tömény érzékenységben napról napra megélni a remény szeretet-szálait szépen elszakító családi örvényt… nekem mégis hiányozni fognak!

Szeretettel: néző

30015/febr2616:49
írta Új hozzászólásVálasz erre

Eisemann Mihály-Szilágyi László: ÉN ÉS A KISÖCSÉM

Jaj de jó a habos sütemény, és lám bámulatos hangulat, s vidám kikapcsolódás a Weöres Sándor Színházban.

A kamara jellegű darabot (forgószínpad) Koltai Róbert komikusi rendezése, oly élménnyé fokozta, ami teljesen igaz:„ - terveim szerint az Önök jóvoltából - az előadás végén szék nem marad szárazon” (Koltai Róbert). Láss csodát, a 15 órai előadás után, ahogy néztem a nézők átszellemült szemeit, boldog tekintetüket, árulkodó igaz érzelmeiket, igazolta, mikre is képes az ember, legyen egészséges, vagy sérült, beteg, tán idősebb, nincs hátrány, sőt - ŐK tisztábban, valóság hűbben mutatják ki boldogságukat, tetszésüket, szeretetüket, jó kedvüket. Tapsoltak, élvezték az előadást, teljesen kikapcsolódtak, és egy csodás élménnyel lettek gazdagabbak eme délután. Hálásan, szívből eredő jó kívánságokkal köszönték meg, a nekik előadott előadást, s én örömmel továbbítom a színészeknek, a színház vezetésének, s mindenkinek mindezt.

„Örültünk, hogy itt lehettünk, érezhettük a színház bűvöletét, az előadás szépségét, varázsát, és kedvességét! Jól szórakoztunk és szívesen jövünk vissza!”

Szerintem, ezen kinyilvánulásokért érdemes dolgozni, végezni hivatásunkat, feladatainkat mindennapjaink során.

Én, a 19 órai előadást tekintettem meg, a bámulatos Én és a kisöcsém című örökzöld klasszikusának történetét: -
„A nő az édes méreg, ki csalni sose rest!
Úgy játssza a férfit, akár a makkhetest.
Hiába vagy mogorva és hallgatsz, mint a ponty,
A végén be vagy fonva, mint békében a konty!”.

Remek, ötletes rendezés, slágerdallamok sokaságával fűszerezve, igazi bonyodalmak, príma humor, a nyomozók nyomoznak, s frappáns kis öcsis pimaszságok, és igazi színházi játék; kiváló színészek, és taps minden mennyiségben.
Nekem a második felvonás tetszett a legjobban, és Edvi Henrietta ragyogó alakítása, valamint Gyebnár Csekka, Koltai Róbert, Bajomi Nagy György kacagtató játéka, kiemelném Németh Jucit, aki hűen és csillogóan játszott, s énekelt. Orosz Róbert ismételten elbűvölt, és Vass Szilárd, Matusek Attila e.h. pompás és találó játéka nyerte el elismerésem. Varga Dóra elvarázsolt, - és mikor énekelte - Jaj de jó a habos süteményt, - Kiss Manyit láttam szemem előtt.

Csodálat, mely a színészeket illeti, mily magasztos emberek, mi szépet, kedveset nyújtanak, milyen boldogsággal, örömmel töltik el szívünk, mi mindent tesznek értünk, közönségükért, szinte minden nap.

Hálás köszönet és mély tisztelet munkájukért.

Szombathely, 2015. 02. 26.
Várhelyi Zoltán

29915/febr0814:08
írta Új hozzászólásVálasz erre

HATALOM ZŰRZAVARA – LELKIISMERET NÉLKÜL

Székely Csaba VITÉZ MIHÁLY komikus történelmi tragédiája, Béres Attila rendezésével.

Vitéz Mihály és az uralkodó hatalmak parodisztikus megjelenítése, nevetésre fakasztó személyiségük a mostani korszakban, vagyis röviden – HAZUDNI és URALKORNI.
Drámai, s az ember elképed, hogy egyesek gátlástalanul képesek uralkodni másokon, és szégyentelenül manipulálni mindenkit.

A kiragadott események hűen ábrázolják, mi mindenre képesek az emberek hatalmi céljaik eléréséhez. Viselkedési torzulások, frappáns és találó poénok színesítik a tragédiák sorozatát. A politika túlkapásai, s könyörtelen megnyilvánulásai. - a győztes felfalja, hátba szúrja, kivégzi pillanatnyi ellenfeleit, darabokra tépi saját pozíciójának védelme érdekében. Határ a csillagos ég, nincs kegyelem, legyen család, legyen rokon, legyen barát, legyen pártfogó, vagy csak ellenség.

A díszletek, a jelmezek, a színpad, a kiegészítő kellékek, vagy a zenei aláfestés, fény-, és hangtechnikák nagyszerűek és egyben szimbolikusak, tartalmi kifejezőmódúak. Jelentésük többféle (például a hatalomfényűzése, gazdagsága, és így tovább).

Én, bevallhatom nem ismertem Vitéz Mihály tetteit, és Oláhország, Erdély, Moldva 15-16. századforduló korszakát sem, de utána néztem, s így könnyebben tudtam követni az eseményeket.

Béres Attila nagy kihívást vállalt önmagára, valamint a huszonkettő fős (több szerepet is megformáló) színészi gárdára, és az őt segítő személyzetre is. Az ötlet fantasztikus, pompás és húsba vágó, sok-sok felkészülési időt vehetett igénybe, de az idő behatárolható, mivel a premier ideje adott, nincs megállás, dolgozni, dolgozni és tovább dolgozni a siker érdekében, fáradhatatlanul, - munka és munka – Mindörökké Ámen. A színház színészei és dolgozói ismételten tették a dolgukat, amit elvártak tőlük. Dicséret érte.

A több kiragadott esemény bemutatása, az egész történelmi folyamat ily módon ábrázolása nekem egy fenomenális kiállítást juttatott eszembe, ahol egy galériában a karikatúrák közt szemlélem a mai valós politikai világot, egy 17. századforduló alaptörténet segítségével. Most idézném Székely Csabát: - „Felfedeztem Mihályban a kalandvággyal megáldott karrieristát, akiben jól megfér egymás mellett a tisztesség és álnokság; akinek az élet egyszerre mulatság és taktika; aki ritkán mond igazat, aki attól fogva, hogy ráérez a hatalom ízére, megállíthatatlanul tör előre. EGYSZÓVAL MEGLÁTTAM BENNE A MAI POLITIKUST”.

Nosza, lám BAJOMI NAGY GYÖRGY színművész kiváló tehetséggel jelenítette meg szerepében a mondanivaló lényegét, és a változatos ruhatára, nyakában lógó medál mind-mind jelentőséggel bírt, - Ö is valóban karizmatikus személyiség, természetesen jó értelemben.
Szerintem kiemelkedő pillanatok és képi megjelenítések, valamint jól eltalált poénok tették szórakoztatóvá a darabot, s a színészi teljesítmények aprólékos munkát is bizonyították. Nekem tetszett HORVÁTH ÁKOS magabiztos, határozott, s briliáns játéka, s sajátságos jelmezei is.
Sorolhatnám tovább, MERTZ TIBOR lélegzetelállító szerepeinek alakításait, BALOGH JÁNOS, NÉMETH JUCI, SZABÓ TIBOR, VLAHOVICS EDIT, és a felismerhetetlen CSONKA SZILVI érzék-hű játékát. S, tovább SZERÉMI ZOLTÁN, ENDRŐDY KRISZTIÁN, vagy JÁMBOR NÁNDOR, aki ismételten pörgött, mint ahogy színészi játékaiban megismertem. A német precizitást villantotta pluszban KELEMEN ZOLTÁN, hisz jelbeszéddel kommentálta a pillanatnyi eseményeket, a főrendező úr odafigyelt a részletekre is. Nem hagyhatom ki VASS SZILÁRDOT, aki megjelenésével magasra emelte a poénok hatásait is. A hölgyek szépek, elbűvölőek, mint mindig, FEKETE LINDA, EDVI HENRIETTA, HARTAI PETRA, NÉMETH GYÖNGYI, s nagyon örültem, hogy nem estek túlzásokba a szerepükkel kapcsolatban.
Nem feledkezhetem meg a három jó barátról sem, akik fontos szereplői a darabnak: SZABÓ TIBOR, KÁLMÁNCHELYI ZOLTÁN, MATUSEK ATTILA, teljesítményük valós és igazi, s fontos. Nagyon megkapott SZABÓ RÓBERT ENDRE kitűnő szerepmegformálásai, vagy MÓRI CSABA játéka. Remélem nem hagytam ki senkit, de igen: AVASS ATTILA, aki igazán találó és elképesztően hatásos. Ők, mindannyian együtt, egymásért dolgoztak, hogy nagyszerű estét szerezzenek a közönségnek, - SIKERÜLT!!!

Befejezésül, az uralkodó hatalom, több száz év elteltével sem változott („MEGÁLLÍTHATÓ EZ A FOLYAMAT?” - Béres Attila), - én reménykedem.

Szombathely, 2015. 02. 08.
Várhelyi Zoltán

29815/febr0719:09
írta Új hozzászólásVálasz erre

O’Neill: Hosszú út az éjszakába

Alapvetően elfogódott vagyok. Mégis, minden tapasztalat ellenére úgy jártam, mint „A szelíd teremtéssel”. Fájlalom, hogy nem érint meg egészen, mégis azon kapom magam, hogy foglalkoztat… ez pedig - akárhogy is nézzük- már a hatás.

Mindezek ellenére, óvatosan ugyan, de mégis azt mondom, az első felvonás kicsit téblábolósnak tűnt. Pontosabban, mintha nem lett volna egészen koncentrált a téblábolás.
Aztán a második felvonás… a lélegzetelállítóan érzékeny lebegő-hintázós nyitójelenet, Kiss Mari utánozhatatlanul egyszerű és mély hangsúlyai, a finom összjáték Dórával, akinek minden „belépője” kiváló… és a játék „ritmust fog”, a dráma működni kezd.

Szóval, hangolódunk kicsit, mert elképzelhető, hogy a „játék” finomabbra hangolt, mint a vételünk volt aznap este, átadjuk az időnek, érjen, mint a nemes, jófajta bor (whiskyhez, sajna, nem értünk), aztán majd közelebb ülünk (mindenképp!!!), és várunk...mert amiről szó van, nem kevés: „a mélypont ünnepélye”.

Szeretettel: néző

29715/jan3100:12
írta Új hozzászólásVálasz erre

EGY REMEKMŰ – MESTERI RENDEZÉS – KÁPRÁZATOS MŰVÉSZI TELJESÍTMÉNYEK – HOSSZÚ ÚT AZ ÉJSZAKÁBA

E. O'Neill családi drámája (tán a legtökéletesebb műve), és SZABÓ MÁTÉ mesterien összefogott rendezése, pedig szenzációs.
Régen láttam, éreztem ilyen túlzásoktól mentes, mély drámát, - ily megtisztult lelki állapotok, kísérteties mondanivalók, és ráadásul rendkívüli, kitűnő színművészek.

A ködben játszódó esemény, és a színpad – színész – közönség viszonya, mind-mind bizonyítja, hogy egy családi boldogság, az együttélés titkai (káros függőségek), mily szenvedést, mily önáltatást, mily megelégedést, és mily gyötrődést okozhat a szeretet jegyében. Az igazság fáj, s megrendítő, és elgondolkoztató, hol rontottuk el, mikor tévedtünk. Természetesen a függőségek milyen megrázóak a mai, mostani világban is, itt vannak körülöttünk.

Két főszereplő, KISS MARI és TROKÁN PÉTER „jutalomjátéka” tüneményes és példaértékű! Fantasztikusat alakítottak, átéléssel és érzelmekkel megspékelve. Tanítani kellene!
OROSZ RÓBERT drámai szerepben is nagyszerű, szerepmegformálása fenomenális. KENDERES CSABA tehetséges színészpalánta, meghatódva hallgattam verses szavait, és saját útkeresése egyszerűen gyönyörű.
VARGA DÓRA pedig nem is hiányozhat, Ö ott van, ahol kell, - Ö ott beszél, amikor kell, és - Ö ott cselekszik, ahogyan kell. Tündéri!

Ültem, s láttam és meghallottam a tragikus sorsok, érzelmek csapongásait, csendben, és megborzongva. Kemény és nehéz darab, ám művészien kivitelezve! Végül tapsoltam, tapsoltam, és örültem a sikernek. Ismét egy klassz darab a Weöres Sándor Színházban, itt Szombathelyen.

Maradtam volna, s akár én is önelemzést tarthattam volna, hiszen mindennapjainkban, - így igaz - életünk során átélhettünk, és sajnos átélhetünk, vagy megtapasztalhatunk ilyen függőségeket, drámaian hű szerepeket, szereplőket a saját családi, rokonsági, vagy ismerőseink soraiban.

Szombathely, 2015. 01. 30.
Várhelyi Zoltán

29615/jan2118:43
írta Új hozzászólásVálasz erre

PARASZTOPERA – Múlt – Jelen – Jövő – mélységesen átszőtt családi „idill” - egy leendő esküvő kapcsán, s természetesen a megszokott MOHÁCSI JÁNOS rendezésével.<br />
<br />
„A balladisztikus történet operaformában” nekem egy újfajta előadás módot jelentett, és a megjelenített történet mondanivalója is. A kilenc figura (mint a régi kilenclyukú híd – és szerintem „egyéni főszereplők” is), múltja, jelene és jövő képe megrázóan mély hatással bír. A színészek szerepmegformálásai - akár jó, gonosz, csapodár, vagy kiszolgáltatott, kitaszított és önző érdekeket tudatosított bennem. Ilyen is lehet az ember. Lám, aki bejött a színpadra az ott is maradt mindvégig, hisz a tényszerű valóságnak együtt van értelme, s együtt hatásos, karöltve a zenekarral, az énekkórussal kiegészítve. <br />
<br />
Az emberi sorsok megjelenítése, - a boldogság kezdeti örömeitől (esküvő eljövetele), s lám már itt is van kivétel. Majd a titkok egymás utáni megvilágosodása (ahogy a díszlet mélyebb kitárulkozása) tovább fokozza a szereplők mozgalmas életstílusát, forró, pezsgő játékát. Nem lehet megállítani az események hathatós láncolatát, - szomorúság, csalódottság, kétely, zsarnokság, galádság, - a borzongás izzik, a pálinka bőségesen fogy, felmerül vérfertőzés, a testkapcsolat kiteljesedik, idegek őrlődnek, egyesek beletörődnek. Pörög a csiga, tovább, s tovább a szebb jövőért, akár gyilkosság (saját gyermek) árán is, nincs kegyelem, nincs irgalom, nincs megállás. Az esküvő elmarad, a katarzis kiteljesedik. A drámai fejszés befejezés krimibe illő, mélységesen elgondolkodtató, - mi minden lakozik az emberben.<br />
<br />
Nagy jelentőséggel bírt számomra a szereplők mimikája, testbeszéde, a poénok beszúrása, és a humoros formai mozgás, valamint a folyamatos éneklés, s énekbeszéd, amit a színészi játékosság megkövetel. A szerepmegformálás művészi, egyénre szabott, s tetszetős, a komikumot nem mellőzte, - tehát unikum volt nekem a szombathelyi Weöres Sándor Színházban.<br />
<br />
Szombathely, 2015. 01. 21.<br />
Várhelyi Zoltán

29515/jan1911:34
írta hozzászólására válaszul Új hozzászólásVálasz erre

:)

29415/jan1611:45
írta Új hozzászólásVálasz erre

Parasztopera II. (no komment)

Tegnapi híradás: éjszakai felvételen tisztán látható, amint két vaddisznó szabadon kószál Pesten és Budán. „Mert…az ínség… a bárányból is… kihozza a… vaddisznóót!”

29315/jan1116:21
írta Új hozzászólásVálasz erre

Előszó: Megilletődöttség
Hiányzott, de végre bekövetkezett az áhított pillanat, s itt állok, itt lehetek a Weöres Sándor Színház falain belül, és természetesen a várva várt előadáson.
Meghatódtam, elérzékenyültem, és melegséggel ölelt át a viszontlátás pillanatai, valamint a színház színészeinek, dolgozóinak köszöntő kedves szavai, együttérzései, jókívánságai, az a megerősítés, ahogy mellém álltak, az a jóság és kedvesség, a további bátorítás, amit TŐLÜK kaptam. Szívbe markolóan hatott rám mindez, hisz sokat gondoltam Reájuk, hiányzott eme családi hangulat, - a hosszú hónapok kétségei, bizonytalanságai, elkeseredései után, - jól esett ez a törődés és az odafigyelés. Hálás vagyok és őszinte köszönet érte mindenkinek.


Párkapcsolatok fordulatos és mozgalmas kalamajkája A HÜLYÉJE című bohózatban.

A darab szereplői úgy vetik bele magukat a csalfa kalandokba, amelyek nem nélkülözik a baljós romantikus, kusza, és csapodár szerelmi szálakat, s természetesen a cselszövéseket és drámai fordulatokat sem.
A három felvonás alatt a vidámság, a kacagás, a jókedv sugárzott belőlem, élveztem a szereplők bohókás játékát, és telített boldogság járta át egész testem. Felfrissített, felüdített a mozgásuk, frappáns szerepmegformálásuk. Kitűnő a frizurák, jelmezek, s a díszlet tovább fokozták az előadás sikerét. Kiemelném Csonka Szilvia pörgő, pezsgő maximálisan felkészült játékát, vagy Jámbor Nándor mindenre kiterjedő színészi produkcióját. Valamint Bajomi Nagy György, Balogh János, Nagy Cili, Formán Bálint, Fekete Linda, Horváth Ákos tetszetős színészi alakítását, vagy Edvi Henrietta, Vlahovics Edit humoros, bájos, s találó szerepmegformálását. Továbbá Trokán Péter, Kertész Péter, Varga Dóra, Vass Szilárd, Kenderes Csaba mókás, huncut, s pajkos és nagy szaktudást, hozzáértésre valló komédiást láttam bennük.
Elragadó és hatásosan tetszetős csapatmunkát tapasztaltam e mulatságos , csalafinta bohózatban, amely mélyen tükrözi Réthly Attila mesteri rendezést.
Egyszerűen, szeretem e színházat, és ajánlom mindenkinek ezt a szórakoztató kikapcsolódást!
Szombathely, 2015. 01. 11.
Várhelyi Zoltán

29214/dec2519:38
írta Új hozzászólásVálasz erre

Boldog karácsonyt!

29114/dec2519:35
írta Új hozzászólásVálasz erre

Még az eddigieknél is sikeresebb újévet kívánok a MI remek színészeinknek!

29014/dec0316:06
írta Új hozzászólásVálasz erre

OperaBorzadály

Igaza lehet (naná! még szép!:) Mohácsi Jánosnak a Parasztopera XX. századot fejbe kólintó jelentőségéről. Rendkívül velős és tömör szövésű a történet. A spéci magyar couleur locale (kádári és abszolút jelen idejű, sajnos) önmagában is elég volna… de az ihaj-csuhaj nem áll meg itt…
A néző e ponton sóhajt egyet, és nagy szavakat szól:
A színpadi díszlet egyre mélyebbre vonzó, ellibbenő Mája fátylai „Látóvá” avatnak. Az élet véres botrányába pillanthatunk: bűn, létharc, a humánum alatt rejtező démoni ösztönvilág... „Az élet durva pillérei”- Füst Milánnal szólva- primeren, és illúziótlanul.
A színjáték dionüszoszi eredeténél járunk.

Bámulom Magukat!

néző

28914/nov1020:08
írta hozzászólására válaszul Új hozzászólásVálasz erre

Kedves Tibor!

Egy parancsolatot egészen biztosan teljesíteni tudok („szeressétek egymást emberek”): nagyon szeretem ezt az előadást.
Technikailag tényleg „eheti az embert” a gyászban összekuszálódott belső idő. Én ilyen közvetlen járkálást különböző múltbeli - elmúlt és még elmúltabb - pillanat között színpadon még nem láttam!
Tibor „játéka” nagyon emberi, Szilvi belülről ragyog…(a „millió” érzékeny váltást/változást nem részletezném).
Egyedül az (értelmezésem szerint) önsajnálatra hangolt zárlat helyességében nem vagyok biztos, de gyakran tévedek:)
A szigorúan komponált színpadi jelenlét erős képeket éget az ember lelkébe. Utólagos engedelmével, cipelem tovább:)

Köszönettel: néző

28814/okt1523:28
írta hozzászólására válaszul Új hozzászólásVálasz erre

Kedves P.E.N.!

Csak örülni tudok annak, hogy hordja magában és cipeli magával a produkciónkat, minket. Észrevételeit mindig szívesen veszem, mert tudom, hogy az Ön esetében értő-érző, befogadó nézővel van dolgunk. A viszontlátásra! :) Sz.T.

28714/okt0920:22
írta Új hozzászólásVálasz erre

Kedves Szilvi és Tibor!
Galambocskáim (oroszosan)!

Egy hete cipelem magammal magukat, munkál bennem a „nemtommi”, pedig nem voltam egészen meggyőzve… de mégis. A legvalószínűbb talán, hogy a „nem beszélgetős színház” okozott némi működési zavart bennem.
Aztán elkezdett munkálni a Bergmannál megszokott („elidegenedett”) asztalnál is hosszabb, már a valón túli, bensővé váló, létezhetetlen hosszúságú szürreál asztal, és a magányba horgolás (klasszikus korok tipikus női helyzete) esszenciális kelepce képe … és még az ikon, és egyáltalán, ez a tiszta, kétségbeejtő és koncentrált egész.
Arra gondoltam, talán az idő érleli még… Mindenképp meg kell bizonyosodni erről.

Köszönjük, jövünk!
Néző & Tsa.

28614/jún1317:10
írta Új hozzászólásVálasz erre

Budapesten a Városmajori Szinpadon vendégszerepelt a Weöres Sándor Szinház társulata, a Cudar világ (Mágnás Miska) cimű produkcióval.
A hatalmas nézőtér szépen megtelt, és a szombathelyi művészek óriási sikert arattak. Vastapssal, négyszer-ötször hívták vissza a színészeket. Csodálatos estében lehetett részünk, köszönjük az élményt! Remek alakításokat láthattunk ma este is: Vlahovics Edit, Alberti Zsófi, Sodró Eliza, Kovács Gergely, Bálint Éva, Kelemen Zoltán, Kőmíves Csongor, Budai Dávid, Kristóf Roland, Horváth Ákos, Korponay Zsófi, Avass Attila, Papp-Ionescu Dóra, Németh Gyöngyi, Schmidt Róbert és a nagyszerű zenészek. Sajnálom, hogy ez a darab lekerül a műsorról, sajnálom a távozó színészeket, de ez az este felejthetetlen marad! KÖSZÖNJÜK! egy néző

28514/máj2723:35
írta Új hozzászólásVálasz erre

Kedves Weöres Színház!
Nagyszerű darabot láthattam újra "A Zűrzavaros Éjszakában".
Bánfalvi Eszter óriási kincs lészen!
"A jó pálinka itassa magát!"
Köszönöm!
Zsolt

28414/máj2401:14
írta Új hozzászólásVálasz erre

ZŰRZAVAROS ÉJSZAKA – humoros szituációk egy asztalos műhelyben, és komoly mondanivaló a háttérben, s természetesen, mit ad Isten - IGAZI, VALÓS - MOHÁCSI JÁNOS rendezésével.

Mozgalmas fordulatok, amely telis-tele intenzív játékkal, és nagyon - nagyon nehéz, összetett szöveggel, humoros szófordulatokkal, hibázni nem lehet, nem szabad, ott a kritikusok – a Mohácsi testvérek, látnak, hallanak, ítélkeznek, jó szándékkal.

Véleményem szerint, hatalmas kihívások, megfeszített munkák, váratlan problémák, megoldandó feladatok, s nem utolsó sorban balesetveszélyes pillanatok jellemezték a kiváló színészek szerepeit, alakításait. No, lám a szombathelyi Weöres Sándor Színház, itt a darabban szereplő színészei érezték a feladatuk nagyságát, komolyan vették a rájuk nehezedő terheket, átélték szerepüket, mély érzésekkel, a maximumot hozták ki önmagukból (MERTZ TIBOR, BÁNFALVI ESZTER, OROSZ RÓBERT, ENDRŐDY KRISZTIÁN, SODRÓ ELIZA, BAJOMI NAGY GYÖRGY, KOVÁCS GERGELY színművészek)

Igaz, én egy előadást láttam élőben, de több, mint húsz, folyamatosan, egy-egy előadás, nap s mint nap, szinte minden egyes nap, oly akaraterővel, oly színészi hittel, ambícióval, boldog mosollyal, s közös munkával telik, és Ők végzik a munkájukat, a HIVATÁSUKAT, - nézőkért, és nem titok saját önmagukért. Láttam arcukat, figyelő tekintetüket a vastaps alatt, megértem ŐKET, (én is, a munkám, a teljesítményem végeredményét a szemek villanásaiból, csillogásából olvasom ki), - ŐK is, ekkor érzik teljesítményük valós sikerét, eredményét. Tudom ez mindennél fontosabb, s ez az élmény jelenti az örömöt, boldogságot, az elismerést, a további motívációt, a további hitet, s reményt és a szeretetet, amely biztat, éltet bennünket.

Bánfalvi Eszter, aki már emberileg belopta szívembe magát, s most színészi teljesítményével igazolta művészi tehetségét, kirobbanó, FANTASZTIKUS, mi benne van!
Mertz Tibor, aki ismét bizonyította, egy igaz, humoros, bohókás figura is, - karneválszínház méltó példa!
Orosz Róbert, aki mozdulataival, testbeszédével, ráadásul szavaival mindig, - s mindig elbűvölt, s elbűvöl!
Itt van, Endrődy Krisztián, aki bármely szerepével bizonyítja színészi képességét, árérző játékát, legyen az bármi szerepmegformálás.
És, Gyuri, a nagy, a hatalmas, és szeretetre méltó, - bocs, a ládák ördöge is, igen, Ő, Bajomi Nagy György színművész úr, aki méltó, szeretni való, aki mély, tartalmas nyomokat hagy maga után, mindig és mindenkor - tisztelet érte!
A tündöklő Sodró Eliza, ma sem hazudtolta meg magát, méltó színfoltja volt a szerepének, csodálatos a játéka!
Örömmel néztem Kovács Gergely alakítását, Ő egy fiatal művész, akiben ott található a tehetség, akiben sok oly dolog lapul, érik, fejlődik, növekszik, egyre magasodik, egyre erőteljessé válik, mely színművészi sikereit támasszák alá.

Végezetül egy fergetegesen más zűrzavaros éjszakát láttam a mai nap, - amit, nem szégyellek, többször lemaradtam a poénokról, pillanatnyi szójátékokról, - én hibám, nem tagadom, de mentségemre szolgál, hogy a színészek príma formában alakítottak, gyors és pörgő játékukkal szép estét szereztek.

Szombathely, 2014. 05. 23.
Várhelyi Zoltán

28314/máj2023:23
írta Új hozzászólásVálasz erre

Az üvegcipő – KÖNNYŰ FORMA, MÉLYSÉGES TARTALOM!

Molnár Ferenc egyik gyöngyszeme e darab, és ráadásul kitűnő, érdekes a színre vitt előadás.

Három és plusz egy figura – Irma, Adél, Lajos és Császár Pál (: Csonka Szilvi, Nagy Cili, Szerémi Zoltán és Kálmánchelyi Zoltán:).

Szabó Irmát Csonka Szilvi alakítja, aki álmodozó, aki szerelmes, - Sipos Lajos (Szerémi Zoltán) műbútorasztalosba, - aki megkeresi, s megtalálja és elnyeri küzdelmes, fáradságos, telis-tele akadályokkal, viszályokkal terhes célját, a sajátságosan mesés boldogságot.
Ő az, aki reménytelenül szereti a bútorrajzolót, Ő az, aki cserfes, szókimondó, és mindenre tettre kész cselédlány.
Elragadó, fantasztikus, lenyűgöző alakítása, szerepmegformálása, - a saját maga apró, kicsiny világához kapcsolódó, s képzelet-gazdag, átható játékossága még jobban megerősített engem, hogy CSONKA SZILVI tehetséges színésznő, aki egy tökéletes CSODA, egy FÉNY, aki beragyogja a színpadot, egy ennivaló teremtés, s az álmok egy megváltó szépsége!

Kiemelném a méltó színésztársát, aki (szerepe szerint ellenfele) a vénlánykorba lépett, egy kemény, érett, érzelmes menyasszony, Adél (Nagy Cili). Aki ismételten, pontosabban, már folyamatosan megdobogtatja szívem, nagyszerű teljesítményeivel. Színészi játéka fergeteges, és élménydús mozdulatai, érzelmi kinyilvánulásai maradandó értéket képvisel, - még a könnycseppet is láttam az orcáján!

S itt van a harmadik személy, az ötvenes éveiben járó, éltes asztalos, aki elveti a szép, fiatal ragyogást, az ifjú vágyat, mert nyugodt, kényelmes életet akar, mert tán megkopott már, - ő Sipos úr (Szerémi Zoltán).
Prímán alakítja főszerepét, kiválóan mintázza meg a figurát, - kinek fontosabb az étkezés, a pihenés, s nyugalommal tűri a megcsalást, s még látszatházasságra is képes. Kitűnő, - csillagos ötös a szerepjátéka, - dicséret érte!

Császár Pál (Kálmánchelyi Zoli), a szépfiú, a szerető, aki flegma, csak a mára gondol, s tudomást sem vesz a körülötte zajló világról. Ő a negyedik kulcsfigura, akit Zoli kimagaslóan formál meg.

Ők négyen együtt, további magaslatra repítették az előadást.
S nem utolsó sorban, a többi mellékszereplővel közösen (Alberti Zsófi, Bálint Éva, Németh Judit, Varga Dóra, Vlahovics Edit, Kelemen Zoltán, Trokán Péter, Horváth Ákos, és Jenei Ágnes, Németh Gyöngyi, Papp-Ionescu Dóra, Pados Bernát, Rajner Tibor, Szathmáry Gábor, W. Farkas László) egy szép estét szereztek nekem. Közelről érzem mozdulataikat, arcukat, szemük csillogását, és azt is, hogy miként tárul fel szívük dobbanása, s művészi alakításaik.

Valló Péter rendesésében érzékeltem a mai kor aktuális veszélyeit is, a mindennapok valóságát. Az emberi értékek pusztulását, az előtérbe kerülő képmutatást, az álszent viselkedéseket, a szűklátókörűséget, az önérdekek érvényesülését, kinyilvánulásait.
Ez mind-mind lényeges kérdéseket vetnek fel. Hová tűnik - a hűség, - az odaadás, - az önzetlenség, - és így tovább, - egyszóval az emberség.

Igazi és kedves kikapcsolódás, bohózati ficánkolás, sok-sok emberséges árnyalattal és nagyszerű összjátékkel megtűzdelve.
Engem elvarázsolt, szívemből köszönöm Mindannyiuknak.

Szombathely, 2014. 05. 20.
Várhelyi Zoltán

28214/máj1716:02
írta Új hozzászólásVálasz erre

Tisztelt Jordán Tamás !
Amikor olvastam Olvaso53 hozzászólását, én is ugyanazt gondoltam, mint Ön, vagyis, hogy a tisztelt hozzászóló egy másik színház honlapját olvasta. A következő évad műsorterve nemhogy sekélyes, hanem nagyon is igényes. Klasszikus és új, hagyományosabb ill. kísérletezőbb (bízom Czukor Balázsban, a Cudar világ nagy kedvencem volt :) ) Személy szerint én nagyon lelkesedem ezért a műsortervért, nagyon várom a darabokat, és remélem nem olvaso53 ízlése lesz a mérvadó és nagyon sokan fognak lelkesedni a következő évadért.
Sok köszönet a munkájukért!

28114/máj1613:53
írta Új hozzászólásVálasz erre

Zűr-zavar

Mindaz, amit a túl sok poén kapcsán (olykor kevesebb is elég) oly nagy mellénnyel megállapítottam, Mohácsiék esetében teljességgel érvénytelen. A Zűrzavarosban épp a sokkra járatott hülyeség a csúcs. Az idiótánál is lehet idiótább helyzet… és tovább…
Nagyokat derülünk, tegyük hozzá, magunkon. Erős képbe sűríti a honi közbeszéd milyenségét pl. az agygyalu. Mintha letarolnák az agyféltekémet - szoktam volt mondani a közéleti perpatvart értelmezendő. Szóval, ez így erősen érvényes és brutálisan pazar.
Esztert szeretettel üdvözöljük a fedélzeten. Szerintem a mi emberünk:)

Ajtó!!! Sokk!!

28014/máj1314:57
írta Új hozzászólásVálasz erre

Régóta zavar, pontosabban mesterségesnek érzem az „igényes elgondolkodtató” ill. a „csak szórakoztató” színház szembeállítását. A színház szabad műfaj. A legfontosabb talán, hogy valami lényeges történjék, hogy közünk legyen a látottakhoz, megéljünk és megértsünk valami megnevezhetetlent és fontosat. Az eleven élmény egyben szórakoztató is. Járulékosan aztán elgondolkodhatunk azon, miként történt mindez. Utólag.

Nevetés kontra igényesség? Hol van az megírva, hogy a mondanivaló, vagy a mélység csak és kizárólag összevont szemöldökű, fennkölten szavaló kosztümös herceg képében érkezhet? Van úgy, hogy „lágy és szőke és másfél mázsa”...

Kiváló humorérzékkel megáldott, kreatív és fiatalos társulatunk van. Érezhetően sok munka, igyekezet, szeretet és tehetség van egy-egy produkció mögött. Eredendően a befogadás is munka volna: az ízlés pallérozása, előítéleteink, megrögzöttségeink… felismerése, figyelem, érzékenység…A jól működő színház nem tud mit kezdeni a klisékkel.

A mélységmérőm volt, hogy hiányt jelzett néhány előadás közben. Nem a komoly színház pózából mondom, és nem a szórakoztatás ellen, de a poénból (ha öncél) is megárthat a sok…
Néha (talán) nem árt egy-két poént föláldozni a mélyebb mondanivaló oltárán. Persze, ízlések és pofonok…

Szóval, a jövő évadról a választott darabok alapján nehéz véleményt mondani (szerintem ígéretes). A hangsúly a "hogyanon" van. Az meg majd a próbafolyamatban dől el „jó kedvvel, bőséggel”:)

27914/máj1301:56
írta Új hozzászólásVálasz erre

AZ AJTÓ VARÁZSA, RÉZ KILINCCSEL, - ismét Molnár Ferenc tollából, - JÁTÉK A KASTÉLYBAN.
Napokban olvastam, a réz kilincs fertőtlenítő hatásáról, s lám régen-régen tudták már hasznosságát!
Miért kezdtem így? Tán, azért - a vígjáték elején –, miként töpreng a három színész a darab kezdetén.
Meglepetések, fura logikák, bonyolítások, írói vénák szellemes játék-kombinációk sorozata, a valóság, látszat, - képzelet játéka egy kastélyban, - Jordán Tamás rendezésével.
A mai előadáson egy ötletes és sziporkázó, rendkívül géniuszi, vagyis szellemdús színészi játékot láttam. Nálam a pálmát Trokán Péter vitte el, aki irányította, vezette, s végezetül elrendezte a humoros előadást, - teljesítménye páratlan!
Magával ragadta színésztársait. Határozottan, s teljesen eltávolította a szennyeződést, és makulátlan megoldást talált a valóság és a színház között.
Mesterien tálalták, fejezték ki szerepüket, mind a heten, mint a HÉT MESTERLÖVÉSZ,- művészien alakítottak, kedvvel játszottak, és nyertek!
ŐK HETEN: - Nagy Cili, Trokán Péter, Orosz Robi, Szerémi Zoltán, Kálmánchelyi Zoli, Endrődy Krisztián, és Vass Sziszi, - EGYÜTT, KÖZÖSEN élvezetes előadást csináltak!
Nekünk, Mindannyiunknak!
EZ A SZÍNHÁZ!!!
Holnap két előadás – Zűrzavaros éjszaka és Az üvegcipő - , s a héten minden egyes nap, tovább – tovább, - ŐK mindannyian szerepelnek, játszanak (hatan Szombathelyen, és Sziszi Békéscsabán), a maximumot adják, szívből, s mindent megtesznek a nézők érdekében. Fáradhatatlanok, lenyűgözőek, egy csodálatos életművészek!!!
Mit is írjak még? Egyszerűen, feketén – fehéren: - KÖSZÖNET ÉRTE!!!
Tiszteletem jeléül, - örökbe fogadok egy színházi zsöllyét!
Szombathely, 2014.05.12.
Várhelyi Zoltán

27814/máj1214:06
írta hozzászólására válaszul Új hozzászólásVálasz erre

A Vendégkönyvünkben találkoztam „olvaso53” levelével. Mindig örömmel tölt el bennünket, ha nézőink nem csak figyelemmel kísérik munkánkat, hanem fáradságot nem kímélve meg is írják véleményüket. Ez esetben azonban sajnálattal kellett megállapítanom, hogy valami ördögi véletlen folytán a bejegyzés írója nem a Weöres Sándor Színház jövő évi műsortervéről beszélt, összetéveszthette azt valamelyik másik színházéval, ahol ezek szerint „egyre sekélyesebb darabok kapnak helyet”.
Tudniillik az igényesség és igénytelenség szempontjai alapján megvizsgálva a WSSz következő évadát, a következő megállapítást tehetjük:

A 10 bemutatandó előadásból:
5 produkció szerzői a világirodalom óriásai közé tartoznak, vitathatatlan művészi értékeket képviselnek:
Dosztojevszkij (A szelíd teremtés, rendezője a világhírű Ivo Krobot)
Victor Hugo (A király mulat, Valló Péter)
Eugene O’Neill (Hosszú út az éjszakába, Szabó Máté)
Shakespeare (Makrancos Kata, Alföldi Róbert)
Shakespeare (Hamlet, Czukor Balázs)

2 további előadás szerzője kortárs magyar. Mindketten a legigényesebbek közé tartoznak.
Székely Csaba (Vitéz Mihály, Béres Attila) Feltételezve, hogy „olvaso53” nem tudja, kiről van szó, a Wikipédiát hívom segítségül: 6 színházi bemutató van mögötte, és 10 szakmai díj. Ezek között szerepel az Örkény István Színház drámapályázatának első díja – 2012, a Színikritikusok Díja a legjobb új magyar drámáért (Bányavirág) – 2012, a Színikritikusok Díja a legjobb új magyar drámáért (Bányavakság) – 2013, a Weöres Sándor Színház drámapályázatának első díja - 2013. (Ez utóbbi 176(!) pályamű elbírálása után érdemelte ki az első díjat.)
Pintér Béla (Parasztopera, Mohácsi János). Miheztartás végett és az igényesség-igénytelenség szempontjait figyelembe véve másolom ide Pintér Béla szavait: „A Parasztoperában egy balladisztikus történetet dolgoztunk fel opera formában. Zenéjének alapja az erdélyi magyar népdalok, a barokk és a rock bizarr, mégis homogén elegye. A történet talán sokak számára ismerős lesz. Nekem a nagymamám úgy mesélte, hogy Szabadszállás környéki emberekkel történt ez meg nagyon régen.”

1 előadás zenés játék: Neil Simon-Cy Coleman-Dorothy Fields: Sweet Charity, rendező: Béres Attila. Ami az igényességet illeti, a darab Fellini(!) Cabiria éjszakái c. filmje alapján íródott.

Eddig a 10 tervezett bemutatóból nyolcról esett szó. Marad két kimondottan szórakoztató, de korántsem sekélyesnek mondható előadás:
Eisemann Mihály-Szilágyi László: Én és a kisöcsém, Koltai Róbert
Georges Feydeau: A hülyéje, Réthly Attila
Ahogy egy minden igényt kielégíteni kívánó vendéglő étlapján együtt szerepel a Wellington bélszín és a töltött káposzta, úgy kap helyet az évadban a két utóbb említett darab.
A mérkőzés végeredménye 8:2

Az igényes és elgondolkodtató, valamint a csak szórakoztató előadások összevetése alapján alig hiszem, hogy „olvaso53” rólunk írt, így javaslom, hogy a jövőben látogassa színházunkat, hiszen a soraiból kiolvasható igényesség és a mi alapvető színházi koncepciónk úgy hasonlít egymáshoz, mint két tojás.

Ami a javaslatot illeti - hogy vendégelőadásokkal váltsuk ki a saját bérletes előadásainkat -, azt csak megmosolyogni lehet. Az ötlet gazdájától nem várható el, hogy tudja: bérletben 21 alkalommal eljátszani egy másik színház előadását dupla költséget jelent, mint otthon kiállítani egy darabot és ennyi alkalommal műsorra tűzni.

Jordán Tamás

27714/máj1014:06
írta Új hozzászólásVálasz erre

Tisztelt Színházi Vezetés
Sajnálattal olvastam a következő szezon programját. Nem tudom milyen igényfelmérés alapján állították össze a programot, de véleményem szerint egyre sekélyesebb darabok kapnak helyet a bérleti előadásokban. Lehet, hogy az átlagos igényszint ennek megfelelő, vagy az igényszintnek megfelelő a program összeállítása, de számomra ez nagy csalódás. A programfüzetekben látom, hogy más városok színházai izgalmas, érdekes előadásokat tartanak, nem operett őrületekkel és operákkal próbálnak bérleteseket fogni. Több bérlet fut egymás mellett, miért nem lehet a könnyedebb igények kielégítését elválasztani a komolyabb színházi élményre vágyok érdeklődésétől. Tudom a pénzhiány... de szerintem lenne megoldás akár vendégdarabok lehozásával is.
Tisztelettel

27614/máj0717:26
írta Új hozzászólásVálasz erre

Nagyjából 400 km távolságról látogattam Szombathely városába, egyetlen céllal: hogy meglátogathassam a Weöres Sándor Színházat.
Talán mindegyik pesti, és több vidéki színházban is megfordultam már, körülbelül 200 különféle előadást láttam életem során. Ezeknek a daraboknak a nagy része jóindulattal is csak tűrhetőnek mondható, egy másik része a nézhetetlenség küszöbét súroló, és csak igen csekély része volt kimagasló, és azok száma is feleződik, ha kivonom belőle a külföldi társulatok vendégjátékait. Persze minden szubjektív, de (félig-meddig szakmabeliként, ha szabad így fogalmaznom) igyekszem mindig objektív képet alkotni az adott előadásról.
Önöknél Az üvegcipőhöz volt szerencsém. Már az épület is impozáns, kedvemre való, és meglepett a vártnál több játszóhely. Egyszerűen lenyűgözött a látott darab is: a főszereplő színésznő ugyanúgy, mint az egész előadás, egyszerűen magával ragadott. Persze láttam már jobb rendezéseket, és lehetne hibákat keresni-találni, de az összbenyomás nagyon megnyerő volt. Ha újságíró lennék, és valahol meg is jelennének a cikkeim, akkor egy építő, pozitív kritikát tudnék csak írni a színházlátogatásom után... Örömmel töltött el, hogy találni még az ország színpadain a szó szoros értelmében vett színházművészetet... Két dolog bánt csak a színházukkal kapcsolatban. Az egyik, hogy az előadás után ki kellett lépnem a falai közül. A másik, hogy a távolság, és anyagi vonzatok miatt nem térhetek vissza egyhamar...
Nem tudom kihez jut el ez a levél, nem tudom számítanak-e egyáltalán valakinek ezek a sorok, de ezúton szeretném megköszönni az élményt, és szeretnék gratulálni a színház létrejöttéhez, és sok sikert kívánok a további működéshez!

27514/ápr1922:56
írta Új hozzászólásVálasz erre

ALKOTÁSOD, AMIT MEGMUTATSZ,
- röviden, tömören és lenyűgözően.

Egy ember, egy törékeny hölgy, aki szerényen, csendesen, s alázattal fogadta és hallgatta a dicsérő, lelkesítő szép szavakat a saját kiállítása megnyitóján, a Weöres Sándor Színházban.

Igen, Ő – Kaczmarski Ágnes. Az idei év Kiss Sándor-díj, amit elismerésként kapott, - egy új dicsőség, egy újabb motiváló előrelépés.
Kiállítása megnyitóján nagy létszámú közönség tisztelte meg őt, s alkotásait.

Figyeltem Ági arcát, mozdulatait, a reá ható, s viszont érzéseket, - kedves, aranyos, magabiztos, maximalista, kiváló alkotóművész. Nem tudom megmondani, miért, de jutott eszembe, - nagypéntek van - pont ma. Istenünk ott van az emberek szívében, segít, támogat, szeretetével átölel, és irányt mutat. Új reménnyel, lehetőséggel biztat minket, Szárnyai alá veszi azt, aki megérdemli.

Megdobogtatta szívem, ahogy hallgattam az előző év Kiss Sándor-díjas Balogh János, a csodás hangú Fekete Linda és a sokoldalú Szabó Robi zenei produkciója.

Boldogság, öröm és nagy tisztelet, ami bennem érződött, - köszönet érte.
Gratulálok, és feltétlen sok látogatót kívánok Áginak, s egyben további szép sikereket!
A kiállítás megtekinthető: május 9-ig, a Weöres Sándor Színházban.

Szombathely, 2014. 04. 19.
Várhelyi Zoltán

27414/ápr0510:05
írta Új hozzászólásVálasz erre

Nagy Csil-jelenség

„Rámenős” alakformálás. „Eszelősen” pontos belebújás a szerepbe…
Uttagangaként (Sárkány) mélyen megérintett. Balázs kisasszonyon már nem is kellett csodálkozni. De, hogy Balázska a lelke mélyén keselyűűűűű:)))
Eleven, egyedi, pontos, sztereotípiáktól mentes…
Köszönettel: néző

27314/márc2222:33
írta Új hozzászólásVálasz erre

A Dzsungel könyve nagyon jó előadás!
Három színész játéka emelkedik ki: Nagy Cili tökéletesen alakítja a keselyűt, Linda a kígyót és Varga Dóra a Tuna szerepét. Varga Dóra végre méltó főszerepet kapott és ezt kiváló tehetséggel hálálta meg.
Gyönyörű mélységeket penget meg két dala és ki kell emelni, hogy ő az egyetlen, aki színésznőként és táncosként is szerepel a darabban. Jól táncol, énekel és színészkedik.
Kérjük, jövő évadban több jó szerepet kapjon, hogy tehetségét sokat élvezhessük.

27214/márc2221:12
írta Új hozzászólásVálasz erre

AKIK MEGDOLGOZTAK A SIKERÉRT!

Önfeláldozásos, megfeszített és tervszerűen felépített munka gyümölcse:
A DZSUNGEL KÖNYVE, - Horgas Ádám rendezésében!

Nagy durranás Szombathelyen, a Weöres Sándor Színházban. Folyamatos próbák, - reggeltől késő estig, minden egyes nap, heteken át, egészen a bemutatóig. Hatalmas szellemi, lelki, és főleg fizikai megterhelés, amely a színészekre, a tánckarra, és a háttérben tevékenykedő rendezőre, koreográfusra, korrepitorra, és a díszletekre, a jelmezekre, vagy a fény-, és hangtechnikusokra, az öltöztetőkre, ügyelőkre, s sok-sok más személyekre nehezedett. Mindannyiuk kivették részüket, tették-vették dolgukat, pihenés nélkül, és szívüket adták a siker megszületésében!

Feltétlenül meg kell említenem BODOR JOHANNA tapasztalt koreográfust, aki a táncokat betanította, „gyermekeit” nevelte és mozgatta, és olykor – olykor lelket öntött tanítványaiba, mint egy jó tanár, nevelő, s tán egy édes szülő.

Láttam az előadáson hogy verejtékezik Balogh János színművész, és tudtam, hogy izzadnak a színészek, a tánckar tagjai, szereplői - a vastag, és egyben fantasztikus, karakteres jelmezekben, - ám ŐK végezték, együtt, hajtatatlanul, - egyszóval hivatásszerűen, átéléssel, élvezettel, nem törődve apró, kisebb sérülésekkel.
Szinte elképzelhetetlen a tenni akarásuk, egyéni hozzáállásuk, s mi mindent tudnak kihozni önmagukból, akár az izzó, forgó-pergő és érzéki táncfiguráikból, akár a színészek egyéni stílusaikkal ötvözve egy álomszerű, s látványos alakításokból, és – egy magával ragadó mutatványt megvalósítani.

A darab teli-tele érzelmekkel, legyen állati figura, akár emberi, felszínre kerülnek: - szeretet, törődés, odaadás, meghatódás, együttérzés, alázat, tisztelet, részvét, önfeláldozás, vagy álnokság, uralom, zsarnokság, gyűlölet, - és főként a humor, a kedélyesség, a mulatságos események sorozata teszi egyre varázslatossá az egészet! A fény-, és hangtechnika segítésével együtt!
IGEN, - ANGYALIAN ÉS ÖRDÖGIEN SIKERÜLT AZ ELŐADÁS!

Részemről kiemelném az összes szereplő közreműködését (hisz még a kezdeteknél járunk), mert a siker hozzájárulásához együtt, egymásért dolgoztak, vállvetve, összehangoltan, az őket meglátogató közönség érdekében.

Egy nagy durranás, ami jót tesz a nézőknek (a tiszteletre méltó nagyérdeműnek), a színháznak, s Szombathelynek, és nem utolsó sorban a várospolitikának.

Befejezésül kikívánkozik belőlem, - színész őstehetségek találhatók itt, - játszanak, előadnak darabokat, különböző műfajokban, akár mellékszereplőként, akár főszereplőként, - ám a vérükből robban fel a szerep, a figura, a pozitív energia, - spontán és elegánsan. Én pedig felnézek, tisztelem, és nagyra becsülőm Őket! Hálám mindörökké!

Ha üzletember, vagy bankár, vagy egyszerűen politikus lennék. Tudnám hova fektessem be a pénzem, vagy mások pénzét, akár rövid, akár közép, akár hosszú távra: - a Weöres Sándor Színházba. A nyereség, osztalék vitathatatlan, - mint most, lásd - A dzsungel könyve, és az egész évad, a hátralévőkkel együtt.
Ám, nem szeretnék más lenni, csak önmagam, - én hiszek és bízok a színházamban!

Szombathely, 2014.03.22.
Várhelyi Zoltán

27114/márc2112:07
írta Új hozzászólásVálasz erre

Kedves Elvtársak, Elvtársnő(k)!
Tisztelt Alkotóház!

A nézőtérről jelentem …
Ha a szórakoztatás volt a cél, teljes mértékben sikerült. A nézőtér egy emberként működött közre, polgári jellegű, ideológiánktól idegen elhajlást nem tapasztaltam. Lukics elvtásnő az elvtársakkal egyetemben kellőképpen megfelelt a szocialista elvárásnak (is). Egy letűnt korszak legszebb idiótaságait elevenítették föl. „Örült beszéd: de van benne rendszer”- mondotta egyszer Polonius elvtárs (egy egészen más darabban). Hát ezt mondogattam magamban én is! Látván azt a tömény zagyvarékot (a kor volt ilyen!) amit az elvtársak és a szocialista viszonylatban is rendkívül tehetséges elvtársnő-Mária így elénkbe tett.
Egyetlen kritikát fogalmaznék meg a jelentés végére, szigorúan építő jelleggel. A szórakoztatás megvolt. A beígért katarzis (2db) - amikor valami megnevezhetetlen mélység (?) üresség (?) lepi el az embert, és a nevetgélés helyett inkább csak mosolyog - legnagyobb sajnálatomra elmaradt.
Azér’ az mégsem járja, hogy csak röhögcséljünk..:)))))

Üdvözlettel:
néző elvtársnő

27014/márc2000:07
írta Új hozzászólásVálasz erre

Egy ÍNYENC a terítéken – SZIGLIGET

Kedvelem, szeretem, imádom, s élvezem, a Weöres Sándor Színházat, a színtársulat fordulatos és bámulatba ejtő játékát, a különböző műfajú darabokat, itt helyben, - itt Szombathelyen!

Ismételten egy ÍNYENC bohózat, amely lázba hozott, s mily élvezetes, humoros, nevettető előadás. IGEN, itt mindenkinek meg van a küldetése, legyen rendező, vagy szereplő, vagy kíváncsi néző, műkedvelő.

A események Sztálini atmoszférában bonyolódnak, tekeregnek, és arra hívnak bennünket, hogy elmélkedjünk, izguljunk, kacagjunk, nevessünk – a gondnok fanatizmusán, - és reményt kapjon a drámaíró nő, vagy – hangsúlyt és megoldást találjon gondjaira az államvédelmi főhadnagy nő is.

Elbűvölt a színészek csodálatos játéka, mindannyian finoman, aprólékosan nagyszerű alakítást nyújtottak!!! Prímán tálalták fel (nem, mint a rántottát, de ki tudja, abban az időben?) a kor szellemét, a szigligeti alkotóház szegényes és elhanyagolt, s kifosztott társalgójában.

Felüdítő és példaértékű BAJOMI NAGY GYÖRGY kettős szereposztása, átváltozása szívből, tapasztalatból, - hol forró, tüzes vérű, s hol nyugodt, egyszerű modorú figurát jelenít meg, megfűszerezve saját stílusával, pikáns humorával.

Balikó Tamás rendezése oly szövevényes, s olyan összegabalyodást és humoros iróniát hoz létre, hogy a gordiuszi csomó eltörpül mellette.
A színészekkel együtt elmélkedünk, keresztutat járunk, - az olasz riporter egyensúlyáról, - a bűntudat kapcsolatáról, - vagy – az ember saját magával és másokkal való negatív és terhes vívódásáról. Áradnak felénk az újabb és újabb fordulatok, s mi mosolygunk, nevetünk, kacagunk a történeteken.
Ez a Szigliget, az Alkotóház, - a csend, nyugalom, a hideg szobák, - itt jön az ötlet az írásra, alkotómunkára, vagy – másra ösztönző késztetésekre, bűnös tettekre, fondorlatos cselekedetekre, a fellángoló érzésekre, felmelegítő szerelmekre.

Dicséret és elismerés, legyen ez a mottóm!
Köszönöm Weöres Sándor Színház!

Szombathely, 2014.03.19.
Várhelyi Zoltán

26914/márc0800:47
írta Új hozzászólásVálasz erre

MIT, s MIÉRT és HOGYAN?

Ami a hátterek mögött zajlik ...

Ma köszöntöttem egy embert, aki önzetlenül tesz mindent, - ez talán egyszerű történet, s lám milyen az élet.

Ma, még reggel 9.00 órától a Weöres Sándor Színházban, egy NAGY VERSMONDÓ minta előadás, a középiskolásoknak, egy kb. 40 perces műsor, amely megdobogtatta szívem.

Egy ember állt a színpadon, aki hatalmas tettet vitt végre, egyszerűen, és ellenállhatatlan szívvel, és kisugárzással. Ami elképzelhetetlen, ott állt egyedül, kb. 300 fő fiatal gyermek, ifjú előtt, elszántan, és az Ő habitusával. S a diákok, tanáraik szerették Őt, mi több díjazták is. Ki Ő? Ő, Tamás, tán szerintem egy szent, Ő igen, - JORDÁN TAMÁS, aki önzetlenül cselekszik a városért, a fiatalságért.

Politika ide, vagy oda, Ő tényleg csinál valamit az emberiségért. Szép és csodálatos élmény volt számomra, látni Őt, egy apró tevékenység élvezetét. Hallottam a NEMZETI DALT, vagy a JÁNOS VITÉZT, s más többi művet, amit a diákok adtak elő közösen, élvezetesen, és odaadással. Ez jó, s megható, - egy ember vezetésével, a színpadon, - ki tesz, és tevékenykedik! Jósággal, hittel, s szeretettel!
Nem díjazásért, és nem pénzért, hanem a mai felnövekvő emberekért!

Miért, - kérdezhetnénk? Ő, ilyen ember, nagyszerű, és tiszteletre méltó, egyszóval fantasztikus! Ő, JORDÁN TAMÁS, igazgató, rendező és Kossuth díjas színész. Ki teszi a dolgát a színházért, az ott dolgozókért, aki teszi azt, amire mások nem képesek. Egy igaz, jó ember!

Remélem, és bizakodom abban, hogy örök emlék marad a diákokban, a pedagógusokban, miként kell egy verset előadni, s a hangulatát visszaadni.

Mondjon igent, vagy nemet, de ez az igazság! Ő az, akit tett vezérel, s nem hátrál meg a kihívásoktól. Ami vezérli, a jóság, szeretet, és a hit, amelyet mindig igazságosnak vél, és hisz.

Szombathely. 2014.03.08.
Várhelyi Zoltán

26814/febr2113:44
írta Új hozzászólásVálasz erre

Kedves Czudarék!

Congratulations! Yes !!!! Magyarán: nem szorulnak a dicséretünkre.
Tökéletes egyveleg: dal, móka, kacagás, torokszorító fricska és úrhatnám francz - kramancz.
Szupernagyit most elküldjük wellnessbe, ne kelljen dicsérgetni megint.
Külön öröm, hogy Kelemen Zoltán végre bejöhetett az arab esőről. Csinos kis panamával hálálta meg.
Felesége - Bálint Éva Stefánia - jellemet árnyaló és egyúttal karikírozó mozgása már önmagában tanulmányt érdemelne…
És mi tagadás, enyhe rajongással szemléljük Rolla Eliza kisasszony érzékeny - érdekes színpadi jelenlétét is.
Nagyon tehetséges az egész. Oda üt, ahova köll!

Köszönettel: néző

26714/febr1504:25
írta Új hozzászólásVálasz erre

„CUDAR VILÁG”... az ízlések és pofonok világában.

Sokak számára közismeretes Bakonyi Károly műve, - a MÁGNÁS MISKA című operett mulatságos története.

Hatalmas feladatot és veszélyt vállalt Czukor Balázs és Khaled-Abdo Szaida, amikor átírta, eme zenés remekművet. Kurázsi, kockázatos elszántság, vagy vakmerő és nyaktörő kihívás, mi késztette Balázst, a CUDAR VILÁG megrendezésére?
Reszkírozott, és szerintem ez jelentős, s derék dolog. Kipellengérezi az úri világot, jobbra-balra lángot vetve, és szégyenkezésre kényszerítve lealacsonyít.

Az első felvonás lassú, mérsékelt iramban halad, szemügyre vehetjük az úri világ életét, modorát, érzésvilágát. A rang, a pénz, a tisztességtelen jövedelem, a megvesztegethető erkölcstelen világ visszaéléseit tapasztaljuk.

Ám, ahol a rossz, ott a jó is!
A párharc egyre bonyolódik, - furfang, cselszövés keveredik, és a második felvonásban tetőzik a „Cintányéros Cudar világban”!

Ízlések és pofonok..., Bennem bámulatot keltett Marcsa (Alberti Zsófi) és Miska (Kovács Gergely) zenés, szerelmes ébredése, kettőjük boldog kapcsolata. Jelenetük dicséretet érdemel, ráadásul Zsófi fokozni, egyre nagyobbá emelte szerepét.
Kiemelném a nagymama (Vlahovics Edit) teljesítményét is.
Továbbá lenyűgözően és varázslatosan szerepelt Sodró Eliza (Rolla) és Kőmíves Csongor (Baracs István), - csodálatos párt alkottak, - öröm volt nézni, s hallani őket, megtetézve Szent Péter jóindulatával.
Korláthy gróf (Kelemen Zoltán) és felesége (Bálint Éva) találóan formálta meg szerepét és jól alakították az úri világ személyeit.
Megfigyeltem az Arctalan (Horváth Ákos) figurát is, aki szintén hűen képviselte szerepalakját.

Az én véleményemhez tartozik az is, hogy szaggatott, töredezett ütemben zajlottak az események. Feltehetően a szokatlan helyzetek, jelenségek miatt lobbantak fel, itt - és ott. Figyelem terelődik valakire, vagy valamire (alsó nadrágok), ahogy a helyzet kívánja. A nagy jövés-menés, fordulópontok sokasága néha kavarodást okoz és örvénnyé tornyosul.

A merész végjáték mozgalmas és viharos. Talán elhamarkodott, és a sorsdöntő pillanat előbb következett be, mint kellett volna.
A közönség tapsol, a ritmust üti, s nem számít még egy jelenetre. Igaz, én sem. De a stressz még hátra van, hátrább került a kelleténél. Ezt a lelki összeomlást előnyösebb, kedvezőbb lett volna, - nem a végére tenni.
Azonban, - ez a CUDAR VILÁG – kiszámíthatatlan, és – ahogy az úri világ egy élősködő parazita élete is.

Szombathely, 2014. 02. 15.
Várhelyi Zoltán

26614/febr0120:27
írta Új hozzászólásVálasz erre

Párbeszédek vígjátéka ...
Illatszertár

Visszaemlékeztem egy szeptember eleji napra, amely a szombathelyi Fő téren történt. A Weöres Sándor Színház társulati ülést tartott, a hagyományos bérletkampánnyal együtt.
Ott, már akkor éreztem, - sok igazság, oly sok jó figyelmesség árad a társulat minden egyes szereplőiből, tagjaiból. Egy "Kedves Család" hívja soraiba az embereket, - szerényen, meghitten, és szeretettel.
Munkájuk dicséretet érdemel, s nem volt hiábavaló. Az őszi évad eddigi darabjai szinte teleházas nézőszámot ért el (nem dicsekvés, hanem egyszerűen tény), s ez is az Ő munkájuknak köszönthető (- Szent György és a Sárkány, - Tóték, - Máli néni, - Az arab éjszaka, és az iskolák örömére - A kőszívű ember fiai).

IGEN!!! Ismételten egy remekmű, amely most kezdődött, és László Miklós színész, író tollából fakadt: ILLATSZERTÁR, amelyben Béres Attila rendező úr kápráztatja el a nagyérdeműt.
Én egyszerűen -"párbeszédek vígjátékának" kereszteltem el, de idézhetném így is: " Egy kedves, mesés szaloncukor" - (O.R.).

A függöny felemelkedik, a díszlet hatalmas, fenomenális, szép és megkapó. A szekrénysor gyönyörű, polcai zsúfolásig tele-tele dobozocskákkal, formás üvegekkel, tégelyekkel, - sorban-sorban, pedáns rendben, - az előírás szerint. Látszik itt fontos és pontos munkavégzés folyik, minden és mindenki helyén. A boltban szorgos alkalmazottak dolgoznak, akik udvariasak, szolgálatkészek, ügyelnek a tiszteletre és meghajló köszönésre. Tevékenységük olyan, mint egy óramű, precíz és pontos, egyszóval mesés a nyitástól az esti zárásig, ahogy a főnök úr elvárja.

Látszatra, ez mind-mind az első benyomás, ám valójában mi is lappang, forr, s bújik meg az ott dolgozó emberek tetteiben, vágyaiban, terveiben, gondolataiban, érzelmeiben, lelki vívódásaiban, vagy egyszerű magányában.

Három nap, három felvonás: - feszültség, izgalom, vitatkozás, szópárbaj - ki-ki mondja a saját igazát -, éles fordulatokkal, érzelmekkel, átélésekkel; és - csillogóan megtetézve, oly elragadóan mulatságos figurával, mint Árpád személye és alakítása.

A rendező úr munkáját dicsérni kell, hisz a események folyamatosan pörögnek, - „gyors-lassú” – „ feszültség – nyugalom” és unatkozni nem is lehet.
A párbeszédek váltogatják egymást érzelmek sokasága tárul fel a szerepek szerint, s egyre fokozódik, és keresi a megoldást. Él és mozog a levegő, - őszinte vallomások a szomorúságról, a gyötrődésről, a bánatról, a haragról, a magányról, vagy a szerelemről és a pesti humorról, amely bolondos és kacagtató.

Kimagasló szerepjátékok, művészi teljesítmények eme mesés vígjátékban. Igazi csapatmunka, - nagyon megható befejezéssel.
A tárgyak, a kellékek is, szinte életre kelnek és jelentéssel bírnak. A kerékpár, vagy a rádió, amely az izzó érzelmektől meg is szólal, vagy a karácsonyfa és a kintről beáradó betlehemes gyermekdal, - szeretetet áraszt.

Ahogy írtam az elején, egy „Kedves Család”, akik szívüket-lelküket adják, fáradságot nem sajnálva, hogy örömöt, boldogságot és élvezetes előadást adjanak át a közönségnek. Büszke is vagyok Rájuk, hisz mindig, minden egyes nap bizonyítanak, hálájukat fejezik ki a közönségnek.

Most rajtunk a sor, - nézzük, lássuk, hallgassuk és érezzük ŐKET!
Legyünk, - Mi is, - családtagok!

Szombathely, 2014. 02. 01.
Várhelyi Zoltán

26513/dec0419:21
írta Új hozzászólásVálasz erre

Weöres Sándor: Szent György és a Sárkány

Sándor bátyánkat nem könnyű követni, de nagyon megéri!
Végtelenbe látó elméje hússal-vérrel, szenvedéllyel töltötte meg a Szent György legendát. Játékos, fenséges, kaján és bölcs.

Az ártatlan olvasó nem sejti, Giorgio lovag sorsára jut majd felemás győzelmével.Kivont karddal próbál rendet vágni a kusza, labirintusként viselkedő, kibomló-bonyolódó éteri és profán szövegben. Vereséget szenved / fél győzelmet arat, de micsoda gyönyörűségek közepette! Költészetet kapott cserébe.

A néző egészen más helyzetben van. A színház szükségszerűen egyszerűsít, el kell indulnia valamilyen úton… Nagyon szép játék kerekedett ebből, tele önkéntelen áthallással.

Giorgio lovag szót sem érdemel, annyira evidens. A Törzsfőnökasszony (jó szokása szerint) elképesztő. Lauro-Isbel lebilincselően érzéki, miként - szándékai ellenére -Miron főpapja is…Cannidas király tehetségesen tehetségtelen, Uttaganga saját világban él, és Nella, aki fájdalmasan „megizzad” Lauro mentése közben… Az ember kavarta vihar szinte hibátlan. Ha nagyon hibára szeretnénk lelni (nem szeretnénk), talán azt lehetne kifogásolni a játékban, hogy egyenetlen. Nagyon nehéz ezt a rezgést zökkenők nélkül fenntartani.

Utóéletként és praktikusan a Sárkány, mint metafora kiválóan működik.
A színházi élmény és a szöveggel való bíbelődés után öntudatlanul is reánk kerül Weöres Sándor Szemüvege, és akarjuk vagy nem, megpillantjuk privát Sárkányaink „vásárban, postán, hajón, a törvény csarnokában…” és legmélyebb önmagunkban is.

Bele sem merek gondolni, mennyi szépséget lehetne még előhozni a weöresi szövegből, ha mi, Silene polgárai, egy kicsivel értőbb, érzékenyebb, nyitottabb… közönség lennénk.

Köszönettel: néző

26413/nov3000:52
írta Új hozzászólásVálasz erre

ADVENT ELSŐ GYERTYÁJA...

Csalafinta mosoly, hamiskás és sokatmondó tekintet – igen ő MÁLI NÉNI!!!

Koltai Róbert fergeteges előadást rendezett, a ma már közismert Füst Milán vígjátékából. Mesterien alkalmazta és tudatosította mindazt, amit elképzelt, amit megálmodott eme darab kapcsán.
Odaadóan, s kitartóan munkálkodott, - és egy könnyű, frappáns, fordulatokkal megtűzdelt produkciót hozott létre a szereplőkkel karöltve, együtt - közösen. Mindannyiunk örömére!!!

A MÁLI nénit alakító címszereplő: KISS Mari színművésznő, csalafinta mosolyával, hamiskás és sokatmondó tekintetével, aki bizalmasan társalog, s könnyed, laza hangnemben folytat beszélgetéseket, reá jellemző csavarásokkal. Tettei félrevezető, megtévesztő, hisz csupán hiteget, s ügyes fogásokkal veszi le lábaikról a rokonságot. Gondosan ügyel, hogy a támogatásra szoruló személyek megtalálják a saját maguk számításaikat, a gördülékeny szerelemmel átszőtt életüket. Alakítása művészi, és élvezetes. Okoz ő felfordulást, csűrést-csavarást, sőt feléleszti és lehűti a szenvedélyt, a vágyat, ezenfelül tervszerűen nyomoz az új lehetőségek között, s mindig talál egy-egy adakozót, aki munkáját jutalmazza. Játéka lenyűgöző, humoros és élvezetesen kimagasló – gratulálok!

Szereplőtársainak köszönhetően, akik szintén nagyszerűen teljesítettek, s elit csapatmunkájukkal még tovább fokozták az izgalmakat, melyet szófordulatokkal tetézték, és egy vidám, humoros, s kacagtató előadással ajándékozták, s ajándékozzák meg továbbra is a Tisztelt Közönségüket.

Végezetül a gyermekszereplő külön dicséretet érdemel! További kitűnő alakítást kívánok! Vastaps legyen egyik karácsonyi ajándéka!

Itt lesz Advent első vasárnapja, és kezdés a SZERETET jegyében indult a szombathelyi Weöres Sándor Színház művészei jóvoltából! Hálás köszönet érte!

Szívből ajánlom mindenkinek, családoknak együtt közösen, s kívánom legyenek tanúi e csodás élménynek!

Várhelyi Zoltán

26313/nov0220:27
írta Új hozzászólásVálasz erre

Kedves Tóték!

Mondtam az én Lajosomnak (valójában Tamás:) a szünetben, hogy várjuk ki a végét. A „Szigorú vonatokkal” is éppen így jártunk. „Nem az igazi, de majdnem jó”… „minek az a sok kedélyeskedés”…”mintha nem teljesen találnának bele a szerepbe”… Aztán gyött az a (foci nyelven szólva) második félidő… és mint a jól rakott tűzifa, fokozatosan beizzott a játék. Visszamenőleg is hitelesítette az első pillanatban nem egészen jónak látszó első félidőt. És lőn most is… Szép-fokozatosan kiteljesedett a mi kelet-közép-európai bolondokházánk. Van valami egészen félelmetes abban, amilyen könnyedén járkál ez a földrajzi-történelmi környék abszurd és realitás között…
Számtalan pillanatot kiemelhetnénk. Elnézést kell kérnünk Gizi Gézánétól, hogy nem hihetetlen munkabírását és a szakma szeretetét emeljük most ide (igazán kitűnő volt:) és nem is az őrnagy állítólagosan megrágott bokáját, de ez a pálinkás-kolbászos összeborulás a budin, ez a pazar hungarikum burján, néplélek eszencia… mégiscsak a csúcs! Kifejező és pontos. Eleven Tükör.

Köszönettel: néző

26213/okt2601:07
írta Új hozzászólásVálasz erre

Az álmok szerelmi homokszemei...

AZ ARAB ÉJSZAKA című előadás során álmok sorozata tárult szemeim elé. Éreztem a színészek nagyszerű csapatjátékát, miként élik át saját szerelmi álmaikat, történeteiket, és hogy valósítják meg egy egységben. Örömöm lelt a kimagasló összhangban, a romantika, a rémálom, vagy a gyilkosság eseményei miként csigázták fel fantáziámat. Ráadásul a zenei aláfestés tetézte a hangulat varázsát.

Tetszett, hogy a színészek miként éreztetik a nézőkkel az álomszerű történetüket. Szerintem élvezettel alakították saját álommeséjüket, s rakosgatták a jelent, s majdan következő lépést, a lehetséges pillanat kockáit, és egyben, közösen építették fel - egy egész történetté. Dicséret érte!

Rendezői fantázia, vagy csapatmunka eredménye az utcai környezet, és az üvegablak összekapcsolása a színházteremmel. A látvány mutatta klassz egy megoldás, hisz minkén lehetett ennél jobban illusztrálni egy konyakosüvegben zajló eseményt! A lehulló alak még jobban fokozta az izgalmakat. Az fehér autó körbe, körbe jár, mint a szereplők története is. Csillagos ötös!

A színészek munkáját dicséri, hogy szinte mozdulatlanul zajlottak a történet eseményei, ám pörgő, fordulatokkal telített előadást éltem át, nem volt üresjárat, ám odafigyelést igényelt minden pillanat.

Tudom Czukor Balázsról, hogy fantasztikusan jó, s átérző színész, már bizonyította többször is. A rendezői bemutatkozása szintén siker. A szöveg nehéz, összetett, és koncentrálást igényel a szereplőktől, rendezőtől egyaránt.
Nézőként állíthatom csodás estében volt részem! Ezért járok színházba.
Nem felejtem!

Köszönöm szépen a fiatal szereplőknek, és az őket segítő stábnak is.

Szombathely, 2013. 10. 25.
Várhelyi Zoltán

26113/okt0601:04
írta Új hozzászólásVálasz erre

TÓTÉK, mint egy mérleg …

Az én korosztályom elolvashatta, megnézhette és átérezhette, akár regényben, akár színpadi előadásban, vagy akár filmben e darab mély mondanivalóját.
Tagadom nem lehet, - izgultam, és egyre jobban felelevenedtek a régi emlékek, s eszembe jutott Latinovits Zoltán nagyszerű alakítása, vagy a kor háborús szörnyelmei, de nem sorolom.

A Weöres Sándor Színház előadása, - TÓTÉK - Ivo Krobot rendezésével ismételten elkápráztatott. A hat színész nagyszerűen teljesített, mindazt amit a rendező úr elvárt, s művészi tehetségükkel még megfűszerezve, egy csodás élménnyé formáltak.

Már nem gondoltam az előző művekre, - ŐKET láttam, s hallottam, s miként hozzák felszínre belőlem az érzéseket, gondolatokat és boldogsággal töltött el játékuk!

Az ember miként változik, mint egy képzeletbeli mérleg két vége, jó és rossz, - egy nyugodt, szinte feszültségmentes környezet, és a vad, könyörtelen világ, vagy épp fordítva.

A nyugodt türelmetlen, s fékevesztett lesz, - a feszült és rémálmokkal gyötrődött pedig megnyugszik, s boldogsággal telítetté válik. Azonban itt is átalakul minden, a mérleg jóról rosszra vált, de a mérleg nyelve, mint mindig az egyensúlyra törekszik. Talán sikerül? Vagy csak álom?

Ám a való világ két arca, egymás elleni harca, és párviadala mindenhol megtalálható, ugyan úgy, mint az egyensúly.
Tehát keressük, - a hit és a remény nem veszett el! Mi emberek választunk, hogy, s miként éljük közös életünk!

Én egy tanulságos tragikomédiát éltem át a mai estén, és hálásan köszönöm Mindannyiuknak.

Várhelyi Zoltán
Szombathely, 2013. 10. 05.

26013/szept2101:14
írta Új hozzászólásVálasz erre

Weöres művészi palettája, amely megfog, átölel, gondolatokat ébreszt ...

Weöres Sándor Színház előadása - Szent György és a Sárkány – méltóan bizonyította, hogy mily szép is az irodalmi szövegeknek az a tulajdonsága, hogy a mű kapcsolatot létesít az irodalom egészével. Formailag és verstanilag is gazdag a szöveg, hisz a Szent György-legenda, amely a keresztény mitológia részét képezi. Tavaszünnep, a természet újjászületésének napja. Egybefonódik a társadalom szimbolikus újjászületésével is, a termékenységi ünneppel, a meghaló pogány, és az őt felváltó, feltámadó kereszténység mítoszával.
Néztem a színészek játékát, hallgattam a hangjukat, néha-néha behunytam a szemem, s átéreztem, élveztem a Weöres Sándor gyönyörű szövegét, hisz egyik kedvenc költőm, írom, s példaképem.
Büszkén, és hálás tisztelettel adózom a színpadon szereplő (látható és láthatatlan) EMBEREK előtt, akik hűen képviselték névadójukat, beleértve a kollégáikat is, akik nézőként képviselték Weöres Sándor CENTENÁRIUMI emlékévet!

Egy apró idézet...

„MIRON
Hányan mondják, hogy a szent Hydra nincs,
mi tudjuk: van. Hiszen mi döntjük el;
ha hiszünk benne: van, s ha nem hiszünk,
nincs – mindnyájunk vesztére, szégyenére.”

Szombathely, 2013. 09. 21.
Várhelyi Zoltán

25913/szept1517:12
írta Új hozzászólásVálasz erre

Kedves Weöres Sándor Színház!
Érdeklődni szeretnék, hogy azokból a darabokból, melyek már nincsenek műsoron, de archiválták - tehát ezekből a régebbi előadásokból tesznek-e fel a színház honlapjára? (Akár előadás részleteket!) Ha esetleg DVD-én meg lehetne vásárolni, ezekből az előadásokból - gondolom sok színházbarát vásárolna is!
Köszönöm !

25813/aug2011:03
írta Új hozzászólásVálasz erre

A Megyeháza gyönyörű díszletében (kis szerencsével jegyhez jutva) élvezhettük a Félúton a fórum felé című előadást.
Hát igen!!! Ilyen az, ha jó a darabválasztás, a zene, odaillőek a táncok, mértéktartó a pikantéria, s egy színész: Bezerédi Zoltán a hátán viszi az előadást. De mi lenne vele ilyen játszótársak nélkül?!
Köszönjük a szép élményt, nemhiába járunk mi Óbudáról Szombathelyre színházba.
Szerepi Mara és Szerepi Ferenc

25713/jún0322:02
írta Új hozzászólásVálasz erre

A félkegyelmű

Változatlanul nagyon szeretem ezt az előadást. Kisebbfajta csoda. A történet szépen kibontva, szétszálazva minden motívum, ok-okozat helyén… persze minél több motívum tisztázódik, a sötétség annál mélyebb, a mélységmérő ón áthatolhatatlan homályt jelez. És ez így van jól.
Beleborzongunk az „erősebb lét közelébe”.

Személyesen azért szorítok, hogy Pécsett a kamarazenélés a legfinomabbra sikeredjen. Bár az alapképlet a tökéletes összhang nélkül is működik (láttam párszor, konkrétan 3x), ha a T. Társulat legjobb formáját futja, minél több tiszta, mélyről jövő, szép lejtésű, tökéletesen eltalált mondat rezonál hosszan a pécsi légtérben… a „mutatvány” akkor lesz teljes…

Szeretettel: néző

25613/máj3113:22
írta Új hozzászólásVálasz erre

Tisztelt társulat! Néhány évvel ezelőtt városunkban szerepelt Nagy Cili, azóta szerettem volna látni őt játszani. Most egymást követő két este volt erre lehetőségem. A jó pálinka... és a Black Comedy c. előadásokban. Mind két szerepben emlékeztetett arra az előadásra, amiben annyira megtetszett az ő különleges egyénisége. Öröm volt látni, nem hiába utaztunk ezért Szombathelyre! Az egész társulatnak szívből gratulálunk, az ismert színészek mellett számunkra új neveket is megjegyeztünk. Szeretnék még visszamenni az Önök színházába! Üdvözlettel: Baloghné Edit Gyuláról

25513/máj1008:06
írta Új hozzászólásVálasz erre

Black Comedy

A házi bemutatón NÉZTEM, láttam és élveztem a „sötétben” megjelenített bohózatot, amely vaksötét lakásban játszódik. E más, tán fordított világ (vakság), de nem is, hanem a valós, igazi áramszünet alatt megjelenő helyzetkomikumok, és az angol humor részesei lehetünk.
A szobrász művész (Bajomi Nagy Gyuri), csavaros kis gazemberségére, titkaira fény derül, amely behálózza a darabot, a többi kis titkokkal együtt. Tetszett a színészi társulat tagjainak gyakorlati teljesítménye, amely a mozgás- és beszédkoordinációra, az önbizalomra, a társas érintkezésre épült. Nem vakokat érzékeltem, hanem sötétben tapogatózó szereplőket, akik szenzációsan alakították szerepüket, csavaros észjárással, e feje tetején álló vígjátékban.
Néztem a művészek arcvonásait, - érdemes volt, nagyszerűen játszottak az arcukkal is. Nem vakok, hanem a sötétben nem látó embereket személyesítettek meg. A szereplők helyváltoztatása, a bútorok visszaköltöztetése, még az alkoholos üveg kiürítése (Kiss Mari) is, vagy Clea (Nagy Cili) szemei, arcvonásai és trükkös megjelenése, és a fordulatokkal, izgalmakkal tűzdelt események, mind – mind a minőségi színjátszást bizonyította.
Igaz izgultam is értük, nehogy baleset érje őket, láttam forró jeleneteket, veszélyes pillanatokat és ahogy testi épségüket veszélyeztették, miként korom sötétben tesszük mi is.
Dicsérni tudom Mindannyiukat, - Csonka Szilvit, - Jordán Tamást, - Mertz Tibit, - Trokán Pétert, - Szabó Győzőt és a fenn említett - Bajomi Nagy Gyurit, - Kiss Marit és - Nagy Cilit kimagasló művészi teljesítményükért.
Tudom a premier még hátra van, de érzem a siker illatát, és azt is tudom megtesznek mindent, hogy elkényeztessék a Kedves Közönségüket!
Áldás legyen Rajtuk!
Én, ismételten megnézem Őket!

Szombathely, 2013. 05. 09.
Várhelyi Zoltán

25413/máj0802:03
írta Új hozzászólásVálasz erre

Az EMBER

Szeretem a színházi előadásokat, minden egyes bemutatott darab az EMBERT, - a gondolkodást, az érzelmeket, a teljesítményt, az álmokat, a vágyott szabadságot, a szerelmet, de sorolhatnám tovább és tovább, amelyek csak bennünk találhatók.
A Portugál című tragikomédia,- Szerémi Zoltán rendezésében megmutatta nekem az élet mily változatos, mily emberi érzéseket hoz felszínre, - legyen akár színész, akár rendező, vagy akár néző.
Az előadás folyamán ismételten megtapasztaltam, hogy mi emberek mennyire különbözőek, és mennyire hasonlítunk egymásra. Az élet, amelyet élünk milyen kicsi, törékeny és mennyire változatos. Álmodunk, vágyakozunk, cselekszünk, vagy belenyugszunk, szerelembe esünk, vagy csalódunk, - tömören élet és halál.
Az emberi alakok, megformált figurák, melyeket hűen alakított a színészi társulat, mind-mind megtalálhatóak környezetünkben.
Alberti Zsófi szerelemtől csillogó szempára, vagy csalódástól szomorú tekintete mélyen megérintett, vagy Kelemen Zoli monoton munkája, hitének bizonytalansága, vagy Szabó Tibor szülői önmarcangolása, vagy Orosz Robi kimagasló humora, vagy Horváth Ákos, „Sátán” valósághű megszemélyesítésével, vagy Endrődy Krisztián tüzes vérmérséklete, vagy Németh Juci élethű szerepe, vagy Fekete Linda határozott és ráadásul csinos alakja, valamint Kovács Gergő, aki menekülő alakításával klasszul felbolygatta a település hétköznapjait.
Megemlítem a zeneszerző, a díszítők, a fény-, és hangtechnika háttérszereplőinek mintaszerű munkáját is.
Ez az előadás megint, ismételten bebizonyította érdemes Szombathelyen színházba járni, - a Weöres Sándor Színház előadásait megtekinteni! Teljesítményük elvarázsolt, munkájuk, kitartásuk tiszteletet parancsol, és mindannyiuk napról-napra hivatásként szolgálják a közönséget! Köszönet érte!!!

Szombathely, 2013. 05. 07.
Várhelyi Zoltán

25313/ápr3015:22
írta Új hozzászólásVálasz erre

AJÁNLÁS

Weöres Sándor Színház - „SZÍNHÁZI SZÖSSZENET” című előadása, - Kálmánchelyi Zoltán és Vass Szilárd főszereplésével ismételten bebizonyította, miként lehet egy másfél órás színvonalas, szórakoztató játékkal elbűvölni a közönséget.
Három gyermekkel – Vanessza, Blanka és Bálint – megtekintettük a „mozgás – és hangparÓdiákra épülő összjátékot”. Biztosan merem állítani, hogy nekünk, de ahogy megtapasztaltam az egész közönségnek maradandó élményt nyújtott, amelyről sokat beszélgetnek, s elmondják másoknak is, mert a két színész, művész vidám, bohókás és kacagásra, nevetésre sarkalló produkciót adott át mindannyiunknak.
Az öröm, a taps nem szűnt, állandóan jelen volt. Megismertük miként tőr fel a humor, száll fel a szösz, mint egy gejzír, száll a magasba. Ráadásul a közönség bevonása eme szórakoztató, élménydús szerepbe, pedig kimagasló teljesítményt produkált. Befejezésül, - együtt elfogyasztott torta, mely a siker, a közös munka elismerése feltette a koronát, valósággal megkoronázta a két elismert színészt, Zolit és Sziszit. A szemekben csillogás, boldogság tükröződött, s hálás köszönet a nagyszerű estéért!!!
Elgondolkoztam hazafelé menet, - egy szülői megjegyzésen - „Biztosan príma előadást láthattatok, mert még mindig feldobottak, boldogok és vidámak vagytok.”
Elképzeltem egy iskolai bulit, rendezvényt, vagy egy vállalati összejövetelt, vagy egy családi ünnepet, vagy egy nyugdíjas klub rendezvényét, mint kiegészítésként fellépő két színész előadásával. Éreztem, ott sem lenne másként – JÓKEDV és KACAGÁS!!! Mily jó melengető érzés.

Tehát szívélyesen ajánlom mindenkinek a – Színházi szösszenet című előadást, mély tisztelettel és főhajtással!!!
Kérem keressék Őket, további információ a honlapjukon.
http://wssz.hu/tartalom/cikk/szinhazi-szosszenet
Szívből kívánom legyen részük mindezekben.
Üdvözlettel:

Szombathely, 2013. 04. 29.
Várhelyi Zoltán

25213/ápr2417:39
írta Új hozzászólásVálasz erre

A félkegyelmű

Lelkesen csatlakozom az előttem szólókhoz. „Kivételes szépségű” előadás született (megint).
Mindenki nagyon jó volt, kivétel nélkül, Vlahovics Linától a címszereplőig.
Alberti Nasztaszja Zsófiról jutott eszembe egy kép. Olyan, mint egy üvegbe zárt pávaszem-lepke, ahogyan repdes. Szabadulni próbál, de ott az üveg. Sajnos, nincs elég hely a szónak, hogy lelkesen mindenkit ideírjunk. Érzékeny húrokon muzsikál a megtalált összhang. Nagyon sok igazi pillanat "figyelhető meg a terepen":)
Különösen szép a létrejött ritmus. Van idő a boldogság akarására, egymásra figyelésre, önzésre, bűnre, bánatra, lemondásra, szenvedésre… És ebben a lelassult időben mintha valami eredendőbb, a létben eleve benn lévő mélyebb fájdalom sejlene fel…Ezt a metafizikai jellegű pluszt nehéz magyarázni, vagy érzi valaki, vagy nem.

A Zarándokének is ettől volt kivételes.

Köszönet érte!

25113/ápr2320:27
írta Új hozzászólásVálasz erre

A "kis" szerepet is lehet nagyon jól játszani. Ezt mutatta meg Vlahovics Edit tegnap este a Félkegyelműben. Borzongatóan élethű volt.

25013/ápr2019:11
írta Új hozzászólásVálasz erre

A FÉLKEGYELMŰ

Nem tudom, hogy mi szombathelyiek tudjuk-e igazán, mennyire szerencsések vagyunk.
Hogy egy olyan társulat játszik "nekünk", mint akik itt vannak és hogy olyan darabokat láthatunk, mint amik a repertoárban szerepelnek.

"A félkegyelmű" egy olyan darab, amit mindenkinek látnia kell.
Egyrészt a csodálatos, hibátlan és magával ragadó színészi alakítások miatt, másrészt a mondanivalója miatt.

Minden benne van, amit az orosz irodalomban szerethetünk: a sötét, sokrétű társadalomrajz, a jellemző volumen és dinamika, a beletörődő, kezdettől fogva tragédiára ítélt alakok, a szabadság/kiteljesedés lehetősége, majd az arról való lemondás... A gondolat, hogy "elfogadjuk azt a szeretetet, amiről azt gondoljuk, hogy azt érdemeljük" nagyban meghatározza egyes szereplők sorsát.

Csak 4 órás az előadás? Az idő repül itt, meg sem érezzük, ha lemegy egy felvonás, annyira a részei vagyunk a történetnek és zavartan nézünk fel, hogy "már szünetre gyúlnak a fények?" Köszönhetően a brilliáns játéknak, elhallgatnánk és elnéznénk a karakterek kibontakozását még tovább. Czukor Balázs hihetetlenül hihetően és egyedien játssza a szerethető Miskin Herceget és ahogy a történet szerinti szereplőket megérinti, úgy minket is. A tér és idő változása/múlása, valamint Miskin visszaemlékezéseinek színpadi megoldása szép és izgalmas.

Lehetünk-e ennyire kedvesek, tiszták, megbocsátóak? Félre tudjuk-e tenni előítéleteinket? Empatikusabbá tudunk-e válni ezután? Megannyi kérdés merül fel bennünk "A (mindenkinél józanabb) félkegyelmű" után.

Köszönjük!

24913/ápr1800:25
írta Új hozzászólásVálasz erre

PÉLDAKÉP

Mai estén ismét átéltem egy csodát, szívemben láttam egy embert, aki páratlan személyiség.
A színházterem megtelt szeretettel, jósággal, mély érzelmekkel. Egész testem érezte a zene ritmusát, s egy igaz ember őszinte vallomását. Rég hallottam ily sok szépen csengő magyar szavakat a jól megkomponált zeneszámok mellett. Örömben, boldogságban sírtam, megéreztem a Lélek hangját.
Mindenki számára példaképként ajánlom Szabó Tibor művész urat, aki megmutatta az ösvényt, a gyalogutat.
Életünk állandó változás, a döntéseinket saját magunknak kell meghozni minden egyes alkalommal, egész életünkben – vagyis „ÚTKÖZBEN”!
Nem találom a szavakat, vagy tán nem is lehet, - Őt látni és hallani szükséges, - Ő a lélek megtestesülése!
A szerénysége és meggyőződése, s a hite, melyet képvisel – példaértékű!

Apostolai nagyszerűen segítették – a siker nyilvánvaló!

Hálásan köszönöm Mindannyiuknak, egy-egy - nem! Sok-sok mosollyal és öleléssel!!!

Szombathely, 2013. 04. 17.
Várhelyi Zoltán

24813/ápr1721:15
írta Új hozzászólásVálasz erre

A Lamancha lovagja előadás nekem és családomnak nagyon tetszett köszönjük szépen kétszer is láttam

24713/febr2112:20
írta Új hozzászólásVálasz erre

Tisztelt Weöres Sándor Színház!

EGY KÉRDÉS, S EGY GONDOLAT

A „Színházi szösszenet” című („Vass Szilárd és Kálmánchelyi Zoltán kísérletet tesz a hiány pótlására – immár egy egész estét betöltő előadás keretében. A két komi(mi)ka-művész a Weöres Sándor Színház repertoárjából szemezgetve egy olyan varázslatos világba szeretné önöket elkalauzolni, ahol bármi megtörténhet, színházi titkok részesei, akár kulisszatitkok tanúi is lehetnek.”) humoros „welcome színházi” előadást mikor láthatjuk, hallhatjuk újra?
Én is lemaradtam erről a sziporkázó előadásról, és bánatomban előkerestem a színház nívós, s könnyedén áttekinthető, használható honlapján a régebbi időszak „szabadtéri” változatát, s így csillapíthattam szomorúságom. Az ott látottak alapján még jobban felcsigázta érdeklődésem. Az ismerőseim, akik látták, átélték a „fedett pályás” változatot (keddi, szerdai előadás) megerősítettek ebben.
IGEN, és IGEN – érezni, átélni szeretném én is! Remélem sikerül, s szívemből várom a következő előadások időpontjait!

A gondolat, mely motoszkál bennem, amelyet e komikus darab ébresztett.
Fiatalságom évei korában járunk. A városok, települések főterein, parkjaiban sakkoztak, ultiztak, és főleg egymással beszélgettek az emberek. Mi ifjú sihederek gitároztunk, - nyeltük, faltuk a kor beat, rock hazai és külföldi zenéket, dallamokat. Mi, mint kis madárfiókák próbálgattuk szárnycsapásainkat, repültünk a zene ritmusán. Pengettük a dob gitárunk húrjait a Pelikán park árnyas fái alatt, a szökőkút alácseppenő vízsugár háttérzenéje mellett.
A park teli emberekkel, gyermekeiket sétáló ifjú szülők, valamint a padokon beszélgető nénik, bácsik meg-meg mosolyogtak bennünk. Szemükben jó érzésű, vidám és huncut csillogás, mely önbizalmunkat tovább erősítette.
E szép emlékek sorra jöttek felszínre, éreztem , – élek, és bizakodom, reménykedem, hogy e rohanó, vad és elmagányosító világban – IGEN van és van megoldás, mint például a „Színházi szösszenet” - a jókedv, a kacagás, … - ez kell, többször és többször! ÉLJÜK életünket, hisz oly parány és törékeny!

A Zoli, a Szilárd, valamint az állandóan mosolygó Linda nagyszerű emberek, klassz színészek, akik a többi színészekkel együtt elhozzák mindenkinek mindazt, ami egyszerűen HIT, REMÉNY, SZERETET.

Hálás köszönet érte!!!

Várhelyi Zoltán
Szombathely, 2013. 02. 21.

24613/febr1915:35
írta Új hozzászólásVálasz erre

Köszönöm!

Egyetlen, egyszerű szó: köszönöm!
S mekkora tartalom fér belé, mennyi mindent hordozhat, milyen nagy értéke lehet...

Egy hete volt szerencsém látni a La Mancha lovagja előadást.
Féltem tőle, imádtam, szorongtam, várakoztam.
Nem hiszek a véletlenekben.
Nem keresett szándékkal találtam meg a színház internetes lapját, de igazi örömöt okozott,
hogy éppen egy számomra fontos előadás került bemutatásra.
Biztosan az sem véletlen, hogy még éppen szerezhettem jegyet is rá.
Először 15-16 évesen láttam e művet, Sophia Loren és Peter O'Toole szereplésével.
Azóta öt évente nézem meg újra és újra, s mindig elbűvöl...
Színházban nem láttam még.
Illetve a Weöres Sándor Színházban sem jártam korábban.
Elvárások nélkül érkeztünk. Nézőkre jellemző izgatottságon kívül egy dologot éreztem csak: féltem Dulciena-tól.

Aztán megtörtént a csoda!

Egy hete hordozom magamban az élményt.
Egy hete hallom a dallamokat magamban.
Egy hete hiányzik a színház.

Köszönöm Németh Juditnak Dulcinea-t, s köszönöm Németh Juditnak Németh Juditot!

Őriztem egy képet La Mancha-ról, a műről és ez a kép most még fényesebb lett.
Örülök, hogy két órára részesültem a színház játékában.
Valamennyien a színpadon egy varázslatos világba vittek el és gazdagítottak
sok-sok érzéssel, élménnyel.

Megfeledkeztem arról, hogy tél van és kint hó esik.
Nem jutott eszembe egy lejárt csekkem, amit fel kellene adnom.
Nem gondoltam a magam munkájára.
Nem figyeltem az idő múlását...

Biztosan ismeri a színi társulat a néző háláját. A tapson kívül is.
Ezzel a hálával kívánok Mindannyiuknak olyan szépeket és sikereket,
amiket Önmaguknak kérnének.

Őszinte tisztelettel: Péter, Kőszegről.

U.i.: Próbáltam neveket nem említeni Juditon kívül, de mégis csak írok:
Köszönöm Szerémi Zoltán és Szabó Tibor. (Nem a főszerepek miatt!)
A rabok szerepében volt egy ifjú Hölgy, kinek nevét még nem tudom
(jelenleg nem, de biztosan hallani fogok még róla és munkájáról),
szóval oly' csodás volt a zavart tekintetű játéka, hogy őt is említenem kellett.
Soraim után talán jobban érthető e szó: Köszönöm!
Viszont látásra!

24513/jan2508:30
írta Új hozzászólásVálasz erre

Nagyon jó lenne, ha újra műsorra tűznék a "Sóska, sültkrumpli"-t.

24413/jan2212:25
írta Új hozzászólásVálasz erre

Tisztelt Igazgató Úr!
Gratulálok a Magyar Kultúra napján kapott Bessenyei Ferenc Művészeti Díjhoz. További munkájához jó erőt, egészséget kívánva kérem továbbra is ilyen magas színvonalú előadásokkal örvendeztesse meg nézőit.

24312/dec3113:41
írta Új hozzászólásVálasz erre

Boldog Új Évet Kívánok a Színház összes dolgozójának, nézőjének! :)

24212/dec0923:55
írta Új hozzászólásVálasz erre

Köszönjük szépen az élményt, amit a tegnap délutáni La Mancha lovagja előadásával szereztek barátainknak és nekünk. Az ilyen élményekért vásárolunk töretlenül színházbérletet.

24112/dec0907:11
írta Új hozzászólásVálasz erre

Kedves Jordán Tamás!

Gratulálunk a jubileumi Prima Primmissima díj elnyeréséhez!!

Rozmán Tímea és Pongrácz Tamás

24012/okt0421:45
írta Új hozzászólásVálasz erre

Gratulálok Orosz Róbertnek!!!!! :-) Ismét jó helyre került a díj!!!!!
SchWEster

23912/aug2114:25
írta Új hozzászólásVálasz erre

Átváltozásokról:
Kezdhetném tömören, mint a régi viccben:
Na milyen volt az előadás?
jó, …
bővebben?
Hát bővebben: Nem jó!
de lássuk kicsit tényleg bővebben:
Szerintem egy elég jól kivitelezett stílusgyakorlat-gyűjteményt láttunk, amit még élvezni is lehetett volna, ha egy nyílt próbanapon a színpad felé sétálva betér az ember, és ingyen – vagy egy pohárka hűvös merlot árát rááldozva - rászánja az egyébként éppen szabad perceit és megnézi a valódi darabra készülő színészek fesztelen játékát … De! előre leszervezetten, tömegeket invitálva, cirka 3000Ft-ért fapriccsenként … már nem az imitált próbahangulatra vágyik az ember…. és már ebből a szemszögből értékel a közönség. Ugyanis a néző elméjéből kitörölhetetlenül ott lebeg, hogy nem egy vásári komédia becsületkasszájába dobott ötszázast hagyott ott azért, hogy egy órára feledtessenek vele bút-borút, hanem súlyos ezreket áldozott arra, hogy a színpadon történjen valami izgalmas… valami izgalmasan dráma, valami izgalmasan kacagtató, valami izgalmas énekhang… vagy bármi, ami magával tudja ragadni…. Nem történt ilyen. (Az előadás után megejtett - magához térítő - fagyizás miatt három főre az este már egy tízest kóstált)

Ami pozitívum – a zenéken túl! -, hogy nem volt túl meleg (ez nem az előadás érdeme, csak úgy megjegyzem). Sokkal jobb ez az időpont választás (18 óra), mint egy nyári koradélután, amikor nagyobb eséllyel lehet pokoli hőségre számítani, és még nincs is túl későn sem, hogy nagyon kókadozzanak a nézőtéren, esetleg egymás vállára borulva szunyókáljanak az előadás egyik meghatározó résztvevői, a NÉZŐK…

Mert - amint Jordán Tamás helyesen említette a bevezetőjében - (lehet hogy Ő már érzett valamit, mert szükségét érezte előre magyarázni a bizonyítványt), a jó előadásnak két összetevője van:
- az egyik a néző. És ebben nem lehetett kivetnivalót találni, hiszen lelkes lokálpatriótákkal telt meg a nézőtér fapados lelátója, akik izgatott várakozással teli arccal várták a csodát…. (gyerekkoromban kisfalum harmadosztályú futballcsapatának szurkoltunk ilyen lelátókon)
- és a jó előadás másik összetevője a darab, és itt a darabban nemcsak a történetet értve, hanem természetesen mindazt, ami darabbá tesz egy színpadi művet. Nos itt voltak hiányosságok.
Le kell szögeznem előre, hogy nekem tetszettek bizonyos részletek!... bár az már közben is gyanús volt, hogy többen nézelődnek oldalra, hátra a nézők közül… lopva (vagy nem annyira lopva) figyelve a többieket, hogy csak neki nem jön át az előadás szándéka, vagy a többiek se tudják hova tenni a hiányzó színpadi varázslatot… Mert be kell látnom, lelkesedésemet csakis és kizárólag az élő (értsd: nem dobozból beszélő) előadóknak szóló elfogultságom táplálta, és nem a színpadi varázslat. Mert a varázslat ezen estén elmaradt! Elmaradt, mivel nem volt, aki túllendítsen bennünket azon az érzésen, hogy: na mindjárt elindul a JÁTÉK, aminek – ha elég lelkesek vagyunk, akkor - részesei leszünk mi is… A játék sajna megrekedt a színi tanodák órarendbe iktatott stílusgyakorlatán, amelyet – többnyire rutinos előadókról lévén szó - természetesen könnyedén és profin oldottak meg a színészeink. Ezek a percek persze hoztak némi vidámságot is, de a Beugrós feelingű etűdöket semmi nem fűzte össze egyetlen előadássá, egyetlen hömpölygő (vagy legalább csordogáló) játékká. Persze – mondhatnánk - ezek csak improvizációk voltak egy témára (ha Ovidiusra hivatkozást lehet témaként értékelni…). De a improvizációnak is - mint minden műfaji, vagy előadás-technikai elemnek - megvannak a játékszabályai.
Ugyanis az improvizációval nincs semmi gond. De ahhoz, hogy improvizáció címén az ember ne csak esetleges véletlen klimpírozást halljon egy jazz-zenésztől, ehhez neki bizony keményen meg kell dolgoznia, eszméletlen módon be kell gyakorolnia egy zeneszámot… és így tud ki-kikalandozva a kotta által szabott határokból egy-egy briliáns (és könnyednek tűnő) improvizációt belecsempészni az előadásába. Ezt bizony szem előtt kell tartani a színi impro-nál is. Vagyis oly módon kell összecsiszolódni a próbák során a színészeknek, hogy gördülékenyen és profin tudjanak reagálni, ha egyikük-másikuk eltér az eredeti „kotta-szabta” előadásfolyamtól. Ezért bizony meg kell dolgozni! Nem véletlenül kerül sokkal több munkába jazz játszani, mint három hangból álló mulatóst. Ez a beléfektetett munka sajnos nem jött át, így kicsit hakni-szagúvá téve az egyébként jazzként is eljátszható darabot.
Mint ahogy nem jött át az az örömjáték sem, ami a nyáresti karneválszínháznak lehetne akár a védjegye is, pont mint amikor neves zenészek (lelkes kezdőkkel megtámogatva) összeállnak egy jamboree kedvéért „örömzenélni”, és ez a fesztelen játék nyújtotta valódi öröm átragad a hallgatóságra is. Itt ez sem ragadt át…. :(

Vagyis se drámai vonal, se önfeledt jammelés, se jazz-es impro, se …. se Enikő…. (ezt meg se akartam említeni!) Nem tudom mi volt a szándék - a számomra mindig is szimpatikus és jó színésznek tartott - Eszenyi Enikőnek, az előadás egyébként se létező vonalából teljesen kieső snittben szerepeltetésével. Fel nem foghatom miért került a darabba …. Ha csak azért nem, amiért néha egyes filmekbe betolnak egy-egy nagyobb Nevet, hogy így látatlanban eladható legyen a film, majd a nagy Név az első 5 percben terroristák áldozatává válik és kizuhan a repülőből…. kicsit ez volt Enikő szerepe is az előadásban… szomorú al-haknivá változtatva az egyébként is haldokló darabot.

Már csak egy megjegyzést: ha nincs szerepe, vagyis a történet, vagy a dramaturgia nem kívánja meg… (mivel itt egyik se volt, így leszögezhetjük, hogy nem kívánta meg)- szóval ha nincs az előadásban fontos szerepe, úgy ki lehetne hagyni a 16-os karikát igénylő szösszeneteket. Az előadást nem dobták fel, viszont a jelenlevő néhány kisgyermekes szülő, vagy feszengve kínlódott gyereke mellett, vagy kivitte az előadásról, nem tudva, hogy jön-e még hasonló – felnőtt szemet és értelmezést igénylő - jelenet az este során.

Azon az estén akár egy kellemes rendezői és színészi ujjgyakorlatot is átvehettünk volna a mélyen tisztelt – és tőlem még most is bizalmat kapott - társulattól, de végighallgatva a gyorsan elhalkuló tapsot, ez most valahogy ott és akkor bennragadt…
pedig Igazgató Úr kérem, mi – Nézők - felkészültünk!

23812/jún1709:52
írta Új hozzászólásVálasz erre

Kedves Színház, drága Színházi Emberek,

nagy-nagy örömmel és szeretettel gratulálok a tegnapi sikerhez! Mintha magam is a siker része lennék, úgy örülök! Nagyszerű, hogy szeretett színházunkat, mindenestül magunkénak érzett társulatunkat és csak az elképesztő jelzővel leírható előadást ilyen elismerés érte! Tartson ki hosszan az örömük, töltekezhessenek ebből sokáig!
Jordán igazgató úrnak kijár egy mély meghajlás és egy kézcsók mindazért, amit Szombathelyen létrehozott.

23712/jún0711:45
írta Új hozzászólásVálasz erre

Kedves Színház!

Mindenekelőtt „örülés van,” hogy nem a Kőmíves Kelemenné - e hazában tipikusnak mondható- szcenáriója érvényesült (amit raktak délig…), és nem kezdődik valami egészen más, egészen elölről. A színházi szellem kedvére alakulhat… újabb 5 év. Azért én bezáratnám a városkapukat, nehogy kiszökjön az a Szellem:)

A Zarándokének privát mániám. Nagyobb horderejű munkának tartom, hogy csak úgy elmúljon. Helyet kellene találni neki a tágabb világban, de csak akkor, ha Rin anyó (némi lelkes futkosás után) visszatér:)

Köszönettel: néző

23612/jún0114:45
írta Új hozzászólásVálasz erre

Tisztelt Igazgató Úr!

Az 5 évre szóló IGAZGATÓI kinevezéséhez szívből gratulálok, további sok sikert,
melyhez jó erőt, egészséget kívánok!

Üdvözlettel: Kassai Tibor

23512/máj3119:49
írta Új hozzászólásVálasz erre

Szívből gratulálunk az Igazgató Úr kinevezéséhez, erre vártunk már hetek óta.
További sok sikert, és eredményes munkát kívánunk.
Köszönjük az eddigi munkát, a színvonalas előadásokat, és maradunk továbbra is hű bérletesek.

Bogáthék.

23412/máj3018:06
írta Új hozzászólásVálasz erre

Kedves Zarándokéneklők!

Életben kellene tartani az előadást valahogy, mert tiszta, igaz és mély.
Külön köszönet Grünwald művész úrnak:)) és mindenkinek, még a terrorista uraknak is.Úgy látom, szegényeket védelmembe kell vennem:)) Nélkülük nem lett volna végzetesen komoly a helyzet (az élet kegyetlen valódisága a halál jelenlétében mutatkozik igazán…). Sokat adott a rétegződéshez ez az idegesítő -finomabban szólva nyugtalanító- szál is.
Rin anyóról nem kell írni, konszenzus van bennem:) fénylett, és őt figyelve a legmélyebb „vagyok” költözött belénk.
Sok hasonló előadást kívánok magunknak. Ezt az előadást időnként látni kellene még…

23312/máj3008:27
írta Új hozzászólásVálasz erre

Tisztelt Társulat!

Gratulálok a Top Dogs című előadásukhoz, egyszerűen fantasztikus volt, nagyon-nagyon tetszett. Kiváló szereposztást láthattunk, garantált volt a szórakozás.
Mégegyszer is gratulálok és köszönöm hogy ilyen szuper társulata van Szombathelynek.

Tisztelettel:
Mónika

23212/máj2011:05
írta Új hozzászólásVálasz erre

Top dogs: kiváló munka! Miután jómagam átéltem a szituációt, bizton állíthatom kifogástalan a forgatókönyv a felvetések, és mellette a szereposztás!

23112/ápr1612:21
írta Új hozzászólásVálasz erre

Köszönjük a tegnap esti "Széllel szembe" előadást.
Már el is felejtettem,hogy mi mindent jelentett nekem a versek világa.

Ideje leporolni a régi könyveket. Ideje újragombolni a kabátot.

Remélem ez egy hosszú sorozat lesz, és hallhatunk még Jordán Tamás előadásában nagyon sok Kosztolányit, Adyt, József Attilát, például az egyik régi kedvencemet, a "Kopogtatás nélkül"-t is.
Ja,meg egy kis Pilinszkyt...

Mégegyszer köszönjük.

23012/ápr1609:41
írta Új hozzászólásVálasz erre

Április 22-én, vasárnap lesz még a Hetvenhét című mesejáték.

22912/ápr1606:33
írta Új hozzászólásVálasz erre

Szomorúan észleltem, hogy sem májusban, sem júniusban nem kerül már színpadra a Hetvenhét c. gyermekdarab. Pedig nagy igény volna rá.

Akkor ez most többet már nem is lesz? :((

22812/ápr1411:32
írta Új hozzászólásVálasz erre

Rokonok c. darab: kitűnő előadás, remek rendezés! A téma nagyon aktuális, jó ötlet volt műsorra tűzni.

22712/ápr0410:00
írta Új hozzászólásVálasz erre

Gratulálok a szombati Rák Jóska előadáshoz, mind a színészeknek, mind az alkotóknak. Fantasztikus darab!!! Köszönet érte!

22612/márc3121:55
írta Új hozzászólásVálasz erre

Elnézést kérek a Rák Jóska 2. részének elején színpadon lévőktől a megkésett belépés miatt!
Pazar előadás volt, gratulálok!

Tisztelettel, Partos Csaba

22512/márc1820:41
írta Új hozzászólásVálasz erre

Szentivánéji álom
Budapestről érkeztünk ezen előadás kedvéért Szombathelyre, mert kíváncsivá tett minket egy róla szóló kritika. Ruszt József/ Zsámbéki és Székely Gábor 70-es, 80-as évekbeli rendezésein nevelkedtünk színházszerető és talán értő emberekké, ebből is látszik, már nem a fiatalabb korosztályhoz tartozunk, de cseppet sem bántuk meg, hogy rászántuk magunkat az utazásra. Fergeteges humorú, eredeti felfogásban rendezett, remek előadást láthattunk, nagyszerű színészi teljesítményekkel, melyhez minden közreműködőnek és a rendezőnek is szívből gratulálunk. Nagy kedvet kaptunk a többi előadás megnézéséhez is.

22412/márc0718:51
írta Új hozzászólásVálasz erre

Kedves Színészek!

Köszönjünk szépen az őszi évadot :) A Szentivánéji álom fanasztikus volt, a Zarándokének pedig különleges, még egy hét múltán is gondolkodtunk rajta, ilyen még nem volt, de épp ez tetszett benne.
Várjuk a tavaszi évadot is!

Üdvözlettel: Katka és Éva

22312/márc0414:46
írta Új hozzászólásVálasz erre

Kedves hajós!

Köszönjük az érdeklődést: ebben az évadban lesz még Zarándokének. A részletekről majd itt, a weboldalon olvashat. Addig is várjuk szeretettel más előadásainkra, programjainkra!

22212/márc0318:07
írta Új hozzászólásVálasz erre

Tisztelt WSSz!
Hosszabb útról érkeztem haza és sajnálattal értesültem, hogy az általam nagyon várt Zarándokének előadásukat már nem játsszák. Ráadásul a márciusi programtervben sem láttam. Szeretném megkérdezni, várható-e még ebben a szezonban a Jeles András rendezte Zarándokének?

22112/febr2616:31
írta Új hozzászólásVálasz erre

De van zenekari árok, A kis Lord című előadásban is láthattuk,és a Chicago című musicalben is fel-le mennek benne a színészek.
De szerintem nem olyan nagy a színpad,hogy fel lehessen nyitni. Színészeknek nem maradna sok hely játszani. Gondolom azért van a zenekar mindig a díszleten. :)
A zenész hölgy társulati tag,több előadásban is játszik a színházban. Legalábbis láttam már pár előadásban: Chicago,Öt az egyben.
Szerintem szuper előadás a Szentivánéji álom,nekünk nagyon tetszett!
További sok sikert az előadásokhoz! Nemsokára újra megyünk. :)

22012/febr2615:55
írta hozzászólására válaszul Új hozzászólásVálasz erre

ááááá, természetesen NEM Németh Juditnak szántam a válaszom....nehezen ment a beírás, ezért hibáztam :(((

Nem baj, mert a zenét kihagytam a felsorolásból: tetszett a zenei háttér is. Kicsit Greenaway-érzés volt. Külön örülök neki, hogy, bár nincs zenekari árok, de igyekeznek mindig élő zenei kíséretet biztosítani. Jól gondolom, hogy diákok zenéltek?

köszönettel
B

21912/febr2612:35
írta hozzászólására válaszul Új hozzászólásVálasz erre

Kedves gabimari!

Az Ön hozzászólása miatt fenntartásokkal ültem be tegnap délután az előadásra (Szentivánéji álom). Megvallom, kicsit aggódtam, hogy mit fogok kapni. De mivel, eddig nem csalódtam az előadásokban, hát halált megvető bátorsággal néztem szembe a "szörnyűséggel", ami várni fog rám.
És jééé, az "szörnyűség" elmaradt. Na, de -gondoltam- majd a második felvonásban, biztos jönni fog!
---- és nem jött....Lehet, hogy bennem van a baj, nem származom elég jó családból, de nekem tetszett az előadás, és úgy láttam a színészek is jól érezték magukat benne.

Nem tisztem védeni a darabot, a rendezést, a díszletet és a kosztümöket, de megteszem: a történet IGENIS emlékeztetett az eredetire, és nem csak emlékeztetett.!Jaa, hogy egy kicsit bele kellett gondolni, és nem szájbarágós volt? Hááát, így pár száz év után, ezt nem lehet a szemére vetni szerintem. A díszlet TÉNYLEG hiányzott, de már kezdem megszokni, hogy recesszióban, bizony kénytelenek vagyunk a díszlet helyett a színészek játékára figyelni, és használni a fantáziánkat. Engem kifejezetten szórakoztatott pl. az esőkapátok sokszínűsége, és a "csoportba tartozás" kifejezése a segítségükkel. Heléna esőkabátját például megigényelném, ha már nem adják elő többet a darabot...Mondjuk azon elmerengtem, hogy a záróképpen miért csak Csonka Szilvián nem volt ott az esőkabátja? Van jelentősége? Vagy a hölgy egy kicsit deviáns? (;D)...

Az egy szem dalt azóta is dúdolom (....az éjszakában...). Volt egy évfolyamtársam, akinek ez volt a mániája. Így ebben a formában, fele angol-fele magyar módon, egy sort ismételgetve. Eddig azt hittem, az ő találmánya, azóta nyomozom, hogy honnan vette 25 éve...

Szóval, jó előadás volt...mostanában a Zarándokének vetekedett vele...

ÉN köszönöm a munkájukat!

21812/febr1113:05
írta hozzászólására válaszul Új hozzászólásVálasz erre

Tisztelt Művésznő!
Köszönöm nekem cimzett magyarázó levelét. Sem magyarázatra, sem feleletre nincs szükség, hiszen egyetlen kérdést sem tettem fel, csupán a műsor rám gyakorolt hatásáról irtam. Hogy mit gondol, mit érez, kikkel mit énekel, milyen zenekarral lesz teljes, az Ön döntése, művészi szabadsága. Én csak néző voltam, aki a benyomásait irtam le, s ez az én szabadságom, ami szintén nem szorul magyarázatra.
Maradok tisztelettel
Pák Demes Erik

21712/febr1018:29
írta Új hozzászólásVálasz erre

Színházszerető családból származom , így természetesen én is az lettem. Gyerekkoromat egy partiumi városban töltöttem , a színháztól pár lépésre laktunk és emiatt is nagyon sok előadást láttam.Ezek között voltak jó, nagyon jó és kevésbé jó produkciók. A Szentivánéji álom c. darabot is láttam Arany János fordításában, meseszép díszletek között és sajnálom , hogy ettől a csodálatos élménytől a rendező megfosztotta a szombathelyi közönséget átírván a szöveget így érthetetlenné téve a történetet.A díszletek mellőzésével pedig nem lehetett kitalálni a történések helyszíneit.Visszaélt Shakespeare nevével akinek darabjaira kíváncsiak a nézők és szívesen látogatják a színházakat .
Javaslom, ezentúl saját neve alatt vigye színre darabjait!
Legjobban a színészeket sajnálom, akik egy ilyen produkcióban kénytelenek részt venni, a közönség megteheti, hogy otthagyja az előadást, mint mi is tettük. Netán ki is lehet fütyülni egy-egy rossz produkciót , ami régebben nem volt ritka,ám manapság már nem divat.Épp ezért a nézők torkán bármit le lehet nyomni ! Sok üres hely volt a nézőtéren, nem kell csodálkozni, ha még több lesz ,főleg hasonló előadások miatt.
A Kabaré , a Chicago, A kis lord, a Liliom csodálatos előadások voltak, sajnos a Szentivánéji álom nagyon kilóg a sorból.

21612/febr1012:12
írta Új hozzászólásVálasz erre

Kedves Pák Demes Erik!

Nagyon köszönöm, érezhetően szeretetteljes véleményét!
Ezúton szeretnék reagálni, hogy tudja, mennyire fontosak nekem az Ön/Önök hozzászólásai!
A "TALÁN"-ban elhangzó dalok, a velem együtt színpadon álló csapat ízlését, zenei világát is tükrözik,
ehhez mindig ragaszkodni fogok. Egyrészt, mert nagyon tisztelem őket, másrészt, mert én csak Velük,
az Ő (zenei) jelenlétükkel lehetek teljes.
Az, hogy a zenekar időről-időre változik (az akusztikus hangszerek kényszerű kiesése), magával hozza
a zenei stílusváltást, ezzel lehetőséget kínálva egyfajta útkeresésre, hogy mi az, amit Ön/Önök elfogadnak tőlem,
hogy a legszebb estéket élhessük át együtt.
Aki, annak idején, megszerette a Puszi-nyuszit és most örült a filmzenéknek, ezúttal "meghallotta" a Malade-ot, a Mozit...stb.,
és TALÁN egyszer elmerészkedik egy Piaf-estre is!
Terveim szerint, továbbra is változik majd a dalok összeállítása (tartalmasabb/könnyebb).

És! "Üsse bele az orrát" nyugodtan, hiszen Ön figyel rám és ez nagyon megtisztelő! :)
Remélem, továbbra is velem és a zenekarral tart! Még egyszer: köszönöm!

21512/febr0915:44
írta Új hozzászólásVálasz erre

Zarándokének
Mindenkinek ajánlom, az előadás előtt alaposan járjanak utána, miről is szól a darab.
Érdemes elolvasni a wssz.hu címlapon lévő tájékoztatást, ill. a mű rövid ismertetőjét. S így, kellőképpen felkészítve és megfelelő befogadó készséggel rendelkezve egy nagyon ütős drámának lehetnek nézői. Néhány színészt most láttam igazán „játszani”.
Igen kemény, naturalisztikus az előadás, nehéz tőle elszakadni, még napok múltával is. Bár valószínű, hogy nem talál meg mindenkit, de szükség van a nehezebb darabokra is. Hiszen a színház nemcsak arra hivatott, hogy szórakoztasson hanem, hogy gondolkoztasson is.
üdvözlettel:
Zsuzska

21412/febr0912:53
írta Új hozzászólásVálasz erre

Tegnap este megint megnéztem a Talán-t. Most sem csalódtam. Németh Judit tehetsége megkérdőjelezhetetlen. Mégis tennék néhány észrevételt. Lehet, hogy nem dolgom, de szeretettel teszem.A tavalyi Talán egy középkorú nő útkereséséről szólt.A kilátástalanságáról, a szeretettelenségről, a párkapcsolatról, az életéről. Igazi hangszerek szóltak (harmónika, cselló) Igazi érzésekről. A dalok válogatása is ezt tükrözte. Edit Piaf, Sting, stb. A mostani est már másról szólt. Az Edit Piafot felváltotta a Puszinyuszi, a Stinget a Neverendigstory. Lehet, hogy ez egy új irány, de azt éreztem, hogy egy kedves kávéházból átkerültem a Megasztárba. Szintetizárorok hangja vette el a meghittséget, s az egész nagyon koncertesre sikeredett. Már nem a magányos nőről szólt, hanem egy kimittudról. Már nem csak ő énekelt, hanem mások is. Kár. Ezek ellenére ez is igazi élmény volt, de nem teljesen erre készülve ültem be. Valószínűleg, amikor először láttam, más hangulatban voltam. De, a hatás, ha nem is volt olyan erős, igy is elért. Köszönet érte. Elnézést, ha olyasmi ütöm az orrom, ami nem tartozik rám. Csak az érzéseimről írtam.

21312/febr0909:10
írta Új hozzászólásVálasz erre

A Szentivánéji álom az én lelkemnek nagyon jót tett (eddig már kétszer...de folyt.köv.), mert rengeteget nevettem :) Nem láttam az eredetit (nem is azt vártam), tudtam, hogy a Mohácsi verzió bármilyen lehet, de nekem bejött :)

A Zarándokének elsőre nem tetszett, de a háttérinfókkal feltöltekezve már az is fogyaszthatóvá vált számomra (mindenkinek legalább kétszeri nézést ajánlok)...Amúgy le a kalappal a színészek előtt, ők tökéletesen átadták, ami a feladatuk volt..... bár valószínű, hogy ezt a darabot egyelőre nem szeretném mégegyszer megnézni.

Én a színház szinte minden rendezvényén részt veszek,nem csak a bérleteseken. Megyek amikor csak lehetőségem van rá, és elmondhatom, hogy ez a Társulat nagyon sokat adott nekem. Továbbra is örömmel látogatok el mindenre, ami egy kicsit is WSSZ :)

21212/febr0723:18
írta Új hozzászólásVálasz erre

Kedves Weöres Sándor Színház!

Gratulálni szeretnék a Szentivánéji álom című darabhoz, nekem nagyon-nagyon tetszett: szuper volt a hangulat, jók voltak a poénok, olyan gyorsan elrepült az idő, nekem szinte fel sem tűnt, hogy több volt mint 3 óra: mégegyszer is meg fogom nézni. :-) Köszönöm a felejthetetlen élményt, további sok-sok sikert kívánok!

Üdvözlettel:
Nagy Mónika

21112/febr0511:46
írta Új hozzászólásVálasz erre

Egy darab után nem is szabad elszakadni a színháztól. Nem lehet minden tökéletes. De a színészek akkor is kihozzák mindenből a maximumot.
Bérletet meg természetes,hogy az alapján veszek,hogy mit kínálnak a repertoárban.
De erre vártunk már mióta. Most itt a színház, beszélgetünk róla,"vitatkozunk", jönnek a "pro,kontra" érvek.
És erre vágytunk,és sóhajtoztunk nagyon hosszú ideig. És most végre a saját színházunkkal kapcsolatban tesszük.
Jobb mintha politikáról vagy bármiről vitatkozunk. Ezért jó a színház! Még jó hosszú ideig vitatkozzunk róla!
Sok sikert,és minél több bérletest kívánok! Megérdemlik a színészek is!
Üdv: egy színház szerető szombathelyi! :-)

21012/febr0507:38
írta Új hozzászólásVálasz erre

Szombaton (4én) du. láttam a "Szentivánéji álom" darabot. Amúgy igen nagy rajongója vagyok a színháznak, de ezzel az előadással sok ellenszenvet szerzett az intézmény.

Ugye, nyilván mindegyik darab más, minden darabból más-más üzenet, tanulság jön át, végül-is ez a színház célja, szórakoztatás formájában. Tehát nem lehet "egyen-fazon" alapján ítélkezni, nem is erre akarnék rámutatni.

Hanem a praktikum oldalról közelítem a dolgot: Hiába a jó színészi teljesítmény, hiába a sokat ígérő cím/történet, a modern feldolgozás, ha a 3 és félórás darabban, közel kétórás első felvonás után, élvezhetetlenné válik az élmény a hosszú egy helyben ülés miatt. A katharzis nagyon-nagyon a végén érkezik (már ha érkezett egyáltalán). Olyan érzésem volt, mintha unatkozó színészeknek csináltak volna egy előadást, ami legyen jó hosszú, stb. A kevesebb, több lett volna.

Csalódtam, de persze nem hagyom el a színházat, de eztán jobban meg fogom nézni "mit adnak" a bérletekben, s kizárólag ettől teszem függővé a vásárlást.

20912/febr0422:08
írta Új hozzászólásVálasz erre

Kedves Weöres Sándor Színház!
A Zarándokének valami szörnyű volt, büntetés volt végigülni. Ugye azért nem volt benne szünet, nehogy mindenki hazamenjen? Lehetne könnyebben emészthető darabokat tenni a bérletbe?
A 12 dühös emberhez gratulálok, nagyon eltalálták.

20812/febr0413:33
írta Új hozzászólásVálasz erre

Írásom itt a színház rovatán elsősorban Dr. Czeglédi Csaba úrnak címzem, de szólhat más kétkedőknek és a türelmetleneknek is.
Én a Szentivánéji álmot nem a pénteki premieren láttam, hanem egy későbbi bemutatón. Mint tudjuk, minden előadás más, hiszen a maga nemében a színház is a pillanat művészete, ezért lehet, mi akkor és ott nem azt láttuk, amit Ön. (Ezzel nem állítom, hogy a mi esténken mindenkinek felhőtlenül tetszett a darab, de ez számomra természetes.)
Nos, az én előadásomon volt szemek csillogása, volt remek játék, a felfokozott és a lelassított tempó, a harsány előadásmód és a csendek dramaturgiailag jól felépített előadásritmusa. Látja, mennyire különböző módon látjuk és érezzük ugyanazt? De, ez a jó.
Az már nem jó, hogy a színészeknek azt is el kell mondani, hogy többen is lehetnénk a színházban. De az is valaminek a következménye, és valószínű, hogy ennek, több, összetettebb oka is lehet, mint ahogy Ön gondolja, s amelynek megértéséhez árnyalt elemzés és nem pillanatnyi érdekekkel áthatott vagdalkozás kell.
A bajom Ön írásával az Czeglédi úr, hogy Ön olyat is belelát az előadásba, amelyhez a társulatnak- itt és most- semmi köze. A politikát. Igen, keményen a politikát. A vesztesek rossz hangulatát ne akarja a társulatra projektálni. Mert számomra ez írásának az olvasata.
A tévedések elkerülése végett hangsúlyozom, az sem nagyon tetszik, ami ma e hazában történik, és ami miatt ismét áthallásokat keresünk, s a sorok között véljük a lényeget megtalálni, mint hajdanán. Mert tudja deja vu-m van.
De ehhez itt és most - azt hiszem- a Weöres Sándor Színháznak semmi köze. Ha úgy lenne, ahogy ön elképzeli (lásd írásának két utolsó két fejezete), akkor például a rendszerváltás előtti időkben csak szomorú, önfeledt játék nélküli színházat láthattunk volna. De én nem erre emlékszem, ami, valószínű a színházak művelőinek köszönhető. Mint ahogy ma is a színészeknek, a rendezőnek, aki nem tehetnek róla, hogy ma még Szentivánkor sem szép és mesés a nyár.
Azt írja: „Szomorú vagyok, hogy egy álom nem úgy valósul meg, ahogyan páran szerettük volna.” (kísérletezés, műhely, agora, tapasztalatátadás). Joga van így látni. De, mit akar ettől a társulattól ennyi idő alatt? Ilyen időkben? Türelem! Ez a politikus nagy erénye! Kérem, tisztelje a társulat erőfeszítéseit, megadva számukra a kísérletezés és - ne adj’ Isten! - a tévedés jogát is. Mert ez is a művészet lényegéhez tartozik. Mert jobb helyeken ez visz előre. Képzelje el milyen lenne, ha mindenkinek egyszerre „lendülne” a véleménye, vagy a felállva döngetett „vastapsa”.
Természetesen továbbra is szívesen olvasom minden irányzat politikusainak a Weöres Színházról alkotott véleményét, és mindent megteszek azért, hogy azokról mások is tudomást szerezzenek, de ha lehet, ezt politikai felhangok nélkül tegyék.
Számomra ugyanis egy jól működő társadalom lényege a „ leben und leben lassen”, de ha már a MI TÁRSULATUNKRÓL van szó, akkor legyen inkább „zu lieben und geliebt werden”!

20712/febr0314:44
írta Új hozzászólásVálasz erre

Kedves Weöres Sándor Színház!

Gratulálni szeretnék a Szentivánéji Álom című előadáshoz! Fantasztikus volt a hangulata és egy igazi kikapcsolódást jelentett. Akik a szünet után nem adtak még egy esélyt a folytatásnak, azok sajnálhatják, mert a darab igazán a második részben vált fergetegessé és teljesedett ki! Azt hiszem ez a rendezés megfelelően felfrissítette a klasszikus darab jeleneteit. Kissé tartottam tőle, hogy esetleg ásítozva fogunk hazatérni a megszokott klisék után, de ez nem így történt. A negatív vélemények nem szólhatnak a színészek munkájának, akik hatalmasat alakítottak és a színház is büszke lehet erre a modern darabra!!! Gratulálok mégegyszer! Várjuk a folytatást!!!

20612/febr0310:29
írta Új hozzászólásVálasz erre

Tisztelt Weöres Sándor Színház!

Nekünk személy szerint tetszett az előadás. A mi bérletvásárlásunkat nem egy előadás fogja eldönteni. Jókat nevettünk a poénokon,és tudtuk,hogy nem az eredeti Szentiváéji álomra megyünk,mert olvastuk a műsorfüzetben, illetve itt a honlapon is láttuk a darabnál az alábbi szöveget: "William Shakespeare műve alapján, Arany János és Nádasdy Ádám fordításának felhasználásával írta Mohácsi István és Mohácsi János."
A reflektor földhöz vágását mi sem tudtuk,hogy a darab része vagy,de nyilván,és ebből látszik,hogy jó színész,mert mindenki gondolkodóba esett.. :)
Ebből kiderült,hogy nem az eredetit látjuk,és nekünk tetszett.Bár a csúcs nekünk a Tizenkét dühös ember és a Chicago párosítás volt eddig.
További sok sikert az előadásokhoz! :)

20512/febr0215:58
írta Új hozzászólásVálasz erre

Hát ez egy borzalom, amit én is láttam Szentivánéji álom fedőnéven. Csak egyet tudok érteni B.László hozzászólásával. Még soha enny embert nem láttam szünetben hazamenni.Végre egy világirodalmi mű amit ia beteges átírat miatt nem tudom milyen eredetiben. A mellettem, ülő azon gondolkodott mit is mondjon a kislányának otthon ha rákérdez miről is szól a mű. Gondolom azt nem hogy a színészek gumicsizmában futkoztak és félmeztelenül fetrengtek. Látja kedves Jordán Úr, ezért nem veszünk mi bérletet, mert mindig van legalább egy "átírat", ami nézhetetlen, amiért kár pénzt kidobni. De hogy egy darab ijesztő is legyen, az már kivágja a biztosítékot. Hogy az egyik színész földhöz vágja a reflektort, amit percekig nem tudok eldönteni hogy dühében vagy ez a darab része. Ez már a színjátszás kereteit feszegeti.Ilyen forgatókönyvet csak egy agresszív, neurotikus rendező tud kitalálni. Úgy látszik ezentúl nemcsak a mű címét a rendezőt is figyelni kell. Nekem Mohácsiból ennyi elég volt.
K.Szabolcs

20412/febr0122:48
írta Új hozzászólásVálasz erre

Kedves Weöres Sándor Színház és Társulata!
Hatalmas csalódottsággal jöttem el ma este a Szentivánéji álom című előadás első szünetében. Minden tiszteletem a színészeknek, akik ezt a szemetet meg tudták emészteni, be tudták tanulni, és megpróbálták legjobb tudásuk szerint előadni. Nem lehetett egyszerű.
Értem én, hogy modern előadás, no de ez nem modern, hanem szemét.
A késdobáló kricsmikbe illő szófordulatok, a forintos jelmezek - gumicsizma, esőkabát, melegítő, stb. - , az abszolút oda nem illő trágár poénok teljesen lerombolták a reményemet, hogy Szombathelynek valódi színháza született. Ez semmi más, mint ami a televíziókban, a médiában megy : butítás, kultúrarombolás.
Nagyon-nagyon remélem, hogy lesz még olyan előadás - olyan rendezővel és íróval - akik miatt még megváltozhat a véleményem.

Reménykedve : B. László

20312/jan2014:50
írta hozzászólására válaszul Új hozzászólásVálasz erre

Kedves Zizi!

Folytatódik a sorozat: február 27-én a nagyszínpadon Kötelező olvasmány. Részletek a Thea-tér illetve a Havi műsor alrovatban. Várjuk szeretettel!

Üdvözlettel, WSSZ

20212/jan1122:33
írta Új hozzászólásVálasz erre

Tisztelt Weöres Sándor Színház!

Szeretnék érdeklődni, vajon folytatódik-e a kortárs irodalmat, alkotókat népszerűsítő, Szombathelyre "utaztató" Kötelező olvasmányok-sorozat valamikor a közeljövőben? Szerettem, hiányzik...

Üdvözlettel: Zizi

20112/jan1111:23
írta hozzászólására válaszul Új hozzászólásVálasz erre

Kedves Gervinho,

Szeretnénk folytatni a sorozatot, és elsőként pótolni az elmaradt előadást, de hogy erre pontosan mikor kerülhet sor, azt egyelőre nem tudjuk megmondani.

Megértését köszönjük,
üdvözlettel:
Weöres Sándor Színház

20012/jan0822:03
írta Új hozzászólásVálasz erre

Tisztelt Weöres Sándor Színház !

Érdeklődnénk, hogy a "Tudomány a színpadon" c. előadássorozat folytatódni fog-e.
Amennyiben igen, úgy kérnénk tájékoztatást arról, hogy az EVOLÚCIÓRÓL szóló előadás, amely (sajnálatosan és kissé érthetetlen módon) elmaradt tavaly, visszahozható-e ez évre!

Köszönettel és Tisztelettel:

WSSZ-rajongók

19912/jan0710:01
írta hozzászólására válaszul Új hozzászólásVálasz erre

Kedves elviho!

Igen, terveink szerint február közepén műsorra tűzzük a Tizenkét dühös embert, a teljes program rövidesen elérhető lesz a weboldalon.
Üdvözlettel:
wssz

19812/jan0521:49
írta Új hozzászólásVálasz erre

Érdeklődnék, hogy a Tizenkét dühös embert játszák-e februárban, és ha igen, lehet-e már tudni, hogy mikor. Köszönöm!

19712/jan0119:25
írta Új hozzászólásVálasz erre

....a két előadásból három lett 2011 utolsó hetére + egy felejthetetlen óévbúcsúztató a színházunk művészeivel :) Kell ennél több ? B.Ú.É.K. WSSZ! :)

19611/dec2220:27
írta Új hozzászólásVálasz erre

Ezúton szeretnék BÉKÉS BOLDOG KARÁCSONYI ünnepeket kívánni a WSSZ minden művészének és munkatársának! Nagyon köszönöm azt a rengeteg felejthetetlen élményt, amit a társulat nyújtott a 2011. évben, bár az idén még legalább két előadáson/programon részt veszek....
Sikerekben, szeretetben, örömökben, békességben és egészségben gazdag Újévet kívánok szeretettel:
Szétag-M. Adrienn

19511/dec1411:16
írta Új hozzászólásVálasz erre

Gratulálni szeretnék az egész társulatnak a Chicago című előadáshoz, nagyon-nagyon tetszett. Szombaton megnézem újra, rávettem a barátnőmet hogy ezt neki is látnia kell. :-) Gratulálok Adriennek, nagyon jól játszotta a szerepét, Lindának pedig mielőbbi gyógyulást kívánok! Egyszerűen szuper ez a társulat!!! Köszönöm a tegnap esti felejthetetlen élményt! Nagyon Boldog Karácsonyt kívánok a társulatnak!!!
Üdv:
Mónika

19411/dec0208:35
írta Új hozzászólásVálasz erre

Egy hét leforgása alatt két kitűnő előadást is láttunk - Tizenkét dühös ember ill. Chicago. Élmény volt nézőként jelen lenni. Tisztelt társulat, köszönjük!

19311/nov2521:39
írta Új hozzászólásVálasz erre

A 2011 őszi évadban én eddig minden darabot kivétel nélkül szerettem, A peleskei nótáriust is :) Háromszor láttam és könnyesre nevettem magam...A kedvencem a 12 dühös ember (sztem sokak kedvence), de a Chicago-t is már kétszer láttam és alig várom a következő lehetőséget, amikor újra élvezhetem a humorát, a dalokat, a koreográfiát....Óriási munka! Minden tiszteletem az imádott Társulatunké......Ha az egész évad ilyen lesz, akkor fergeteges élmények előtt állunk.....Bár ez a csapat szerintem bármit úgy tud prezentálni, hogy az csakis jó lehet!!!! Köszi MINDENKINEK! :) Üdv! Adri

19211/nov2216:43
írta hozzászólására válaszul Új hozzászólásVálasz erre

Kedves Miklós,

igen, terveink szerint februárban újra találkozhat a közönség a Madhouse Theatre Company-val, és nem csak a Shakespeare Összes Rövidítve, hanem A szőke ciklon című előadásukkal is.

Üdvözlettel:
WSSZ

19111/nov2121:00
írta Új hozzászólásVálasz erre

Sajnos lemaradtam az angol előadásról... Lesz még???

19011/nov2011:05
írta Új hozzászólásVálasz erre

Igenis igény van angol nyelvű darabokra! A tegnapi Madhouse előadása szerintem minden félelmet félretett ezen téren. A teltházas előadáson rengeteg diák vett részt, de biztos voltak olyanok is akik próba szerencse címszóval, tökéletes angol nyelvtudás nélkül jöttek el. Hát nekik sem maradt száraz a szemük a röhögéstől!
A legmulatságosabb előadás volt, amit valaha láttam, kiváló karakterekkel és színészi sziporkákkal! MÉg, még, még! Várjuk a következő durranást!

18911/okt1620:16
írta Új hozzászólásVálasz erre

Tisztelt művésznők és művész urak!
Nagyon megköszönöm a Dühöngő előadáson nyújtott felejthetetlen alakításukat.

18811/okt1120:32
írta Új hozzászólásVálasz erre

Gratulálok a színházhoz és a társulathoz és további sikereket kívánok! A peleskei nótáriust néztük meg a barátnőimmel és nagyon tetszett az előadás. Külön köszönet Horváth Ákosnak, az előadás utáni jó hangulatban telt kellemes beszélgetésért! Üdvözlettel: V. Kriszta

18711/szept2009:54
írta Új hozzászólásVálasz erre

Bízzunk benne, hogy ez a Revűzióval kapcsolatban is így lesz!

18611/szept1019:02
írta Új hozzászólásVálasz erre

Hurrá! Végre megint...TALÁN. Köszönjük a szinháznak, hogy betartotta ígéretét, s máris műsorra túzte. Szombatra és vasárnapra is vettünk jegyet barátaimmal. Remek előadásnak nézünk elébe. Talán?!...nem. BIZTOS!!!!!!

18511/szept0423:08
írta Új hozzászólásVálasz erre

Tisztelt mindenki!

Szép és jó a színház , a színészek is nagyszerűek nagyrészt. ;)
De említést tennék a háttérmunkásokról is!
Nélkülük nem jöhetne létre semmilyen darab sem .
Nem sorolom fel ,hogy kik is Ők de aki kicsit jártas eme intézménybe az azért tudja , hogy kik is Ők.
Szóval, nekik is egy nagy köszönöm , és gratula!!!!!

18411/szept0116:40
írta Új hozzászólásVálasz erre

Gratula a Könnyű préda c. előadáshoz, számomra mind a kétszer felejthetetlen élmény volt!::)Köszönöm!<br />
Szétag-Marosics Adri

18311/aug2412:58
írta Új hozzászólásVálasz erre

Gratulálok a Karneválszínház ( Könnyű préda ) előadásához. Nagyon jól szórakoztunk,fantasztikus előadás volt! :)

18211/jún3011:06
írta Új hozzászólásVálasz erre

Gratulálok a színház eddigi tevékenységéhez, különösen Jordán Úrnak!
Nagyszerű esemény a "szenátus" megalakulása.Van is azonnal egy észrevételem, amelyhez a szenátus segítsége kell: tudjuk, hogy a város egyik legszebb, legmodernebb épülete a színház. Az egyik legcsúfabb épülete viszont a Remek ingatlanja, ráadásul parkolóhelyet is elfoglal.ha ez az igen csúnya épület nem volna, nagyon szép rálátás lenne a színházra az Ady tér felöl. Szebb környezetet érdemel a színház!!!
Van városi kihasználatlan ingatlan ahová a Remek elköltözhetne, és ezt a csúfságot el kell bontani, nem hiszem, hogy ez százmilliókba kerülne.

18111/jún2720:25
írta hozzászólására válaszul Új hozzászólásVálasz erre

Kedves Maxiking!
Kedves Endy!

Mi is reménykedünk, hogy a szervezésünk biztat majd, tűzzük műsorra ismét a Revüziót, mert lesz elegendő nézőnk.

Üdvözlettel:
a WSSZ társulata

18011/jún2715:58
írta hozzászólására válaszul Új hozzászólásVálasz erre

Nagyon jó lenne, mi is örülnénk neki! Egy beleférne az évadba. :)

17911/jún2715:54
írta Új hozzászólásVálasz erre

Köszi a gyors választ.....bár kissé szomorúan, de tudomásul vettem. Bízom abban, hogy egyre többen éreznek úgy majd a társulattal kapcsolatban, ahogy én (meg pl. Anett), és minél több lehetőségünk lesz élvezni a csapat munkájának gyümölcseit.Engem is Anett húzott be a málnásba, háromszoros hurrá illeti::) Kellemes pihenést kívánok a WSSZ minden munkatársának pincétől a padlásig!:) Szeretettel:
Adri

17811/jún2715:11
írta hozzászólására válaszul Új hozzászólásVálasz erre

Kedves WSSZ!

Szurkolunk,hogy minél előbb olyan sokan legyünk,hogy évekig lehessen nézni-játszani egy-egy darabot.Rajtam nem múlik,már sok embert mozgósítottam a környezetemben.:)Szép nyarat mindenkinek!Üdv:Anett

17711/jún2710:35
írta hozzászólására válaszul Új hozzászólásVálasz erre

Kedves Netty77,
Kedves Adrienn,

mi is köszönjük!

Üdvözlettel:
a WSSZ társulata

17611/jún2710:30
írta hozzászólására válaszul Új hozzászólásVálasz erre

Kedves Adri,

sajnos nem lesz több „Függöny fel!”. Amikor már nagyon sok nézőnk lesz, akkor térhetünk át a repertoire játszási rendre, és akkor akár évekig is futhat egy-egy darab.

Üdvözlettel:
a WSSZ társulata

17511/jún2621:11
írta Új hozzászólásVálasz erre

Én személy szerint anno sajnos lemaradtam a "Függöny fel!"c.darabról, amely azon szerencsés barátaim szerint, akik látták, nagy kedvenc volt. Lesz még vajon lehetőség arra, hogy társulatunk előadásában láthassam? Biztos vagyok benne, hogy nem vagyok egyedül ezzel a kérdésemmel/kérésemmel.....
Köszönettel:
Szétag-M. Adri

17411/jún2515:02
írta Új hozzászólásVálasz erre

Kedves Weöres Sándor Színház! A Revüzió című előadás felől szeretnék érdeklődni. Láthatjuk a következő évadban legalább egy előadás erejéig? Nekünk nagyon tetszett az előadás,szívesen elhoznánk a barátainkat is.Kár lett volna az MMIK-ban befejezni. Reménykedhetünk az őszi évadban egy előadásra? Köszönöm.

17311/jún2420:55
írta Új hozzászólásVálasz erre

Úgy érzem, hogy WSSZ függő lettem. Még alig van vége az évadnak és máris elvonási tüneteket produkálok.::) Köszönöm az egész társulatnak a rengeteg élményt, amit az elmúlt évadban nyújtottak! Szívből gratulálok minden egyes megmozduláshoz! Már nagyon várom az új darabokat, a sokoldalú programokat, amivel színesebbé tették az estéket!
Üdvözlettel:Szétag-Marosics Adrienn

17211/jún1911:21
írta Új hozzászólásVálasz erre

Szuper volt a gálaműsor,minden percét élveztük.:)Remélem,hogy még lesz folytatása,mert a sok tehetséges művésszel még rengeteg ilyen műsort lehetne csinálni.Köszönöm a szép estét mindenkinek,aki részt vett benne,és kívánok a nyárra jó pihenést az egész társulatnak! :)

17111/jún1615:47
írta hozzászólására válaszul Új hozzászólásVálasz erre

Kedves Endy,

egy kis türelmet kérünk még, rövidesen közzétesszük a Karneválszínházzal kapcsolatos információkat itt és a sajtóban is.

Köszönjük az érdeklődést,
üdvözlettel:
a WSSZ társulata

17011/jún1615:29
írta hozzászólására válaszul Új hozzászólásVálasz erre

Kedves Erik!

Nagyon örülünk a Talán sikerének, de nem "lassan vége a szezonnak", hanem vége a szezonnak, így Németh Judit estjét már csak a következő évadban tudjuk műsorra tűzni. A vasárnapi előadás a tervekhez képest így is ráadás. Sajnáljuk, hogy a barátai már nem tudtak rá jegyet venni, de - ez is a sikert mutatja - minden jegy elkelt. A Jegyiroda nyitva tartási idejét a főmenüben találják (garantáljuk, hogy akkor mindig nyitva van).

Üdvözlettel:
a WSSZ társulata

16911/jún1613:41
írta hozzászólására válaszul Új hozzászólásVálasz erre

Barátaimat bíztattam, - nem nagyon kellett,- hogy vegyenek jegyet a Talán című előadásra. Németh Judit művésznő fantasztikus előadására NEM kaptak jegyet a 19-ei előadásra. Kérdezem a színházat, ha ilyen hatalmas siker egy előadás, miért nem játsza többször. Tudom, hogy lassan vége a szezonnak, de akkor jövőre legyen ez az előadás. Kérjük. Többen is.

16811/jún1300:55
írta hozzászólására válaszul Új hozzászólásVálasz erre

Barátaim elmentek a jegyirodába jegyet venni Németh Judit Talán című nálló estjére. Dolgavégezetlenül jöttek vissza. Vagy nem volt nyitva a jegyiroda, vagy már nem volt több jegy. Mindkettő baj. Pedig fontos lenne mindenkinek látni az előadást. Reménykedünk

16711/jún1211:28
írta Új hozzászólásVálasz erre

Tisztelt WSSZ!
Érdeklődnék,hogy a Karneválszínház részleteiről mikor kaphatunk mi nézők is részleteket. Szereposztás,előadások,jegyárak.....stb.
Köszönöm.

16611/jún1013:45
írta hozzászólására válaszul Új hozzászólásVálasz erre

Kedves Endy, Erik és Tomes,

Németh Judit nevében is köszönjük az elismerő szavakat. A Talán c. estet június 19-én, vasárnap 19 órától újra láthatja a közönség (jegyek a Jegyirodában már kaphatók), és terveink szerint a jövő évadban is műsoron marad.

Üdvözlettel:
wssz

16511/jún1013:37
írta Új hozzászólásVálasz erre

Tisztelt Németh Judit!
Fantasztikus volt vasárnap Talán című önálló estje. Azt hiszem minden szombathelyi büszke lehet arra, hogy egy ilyen tehetséges színésznő akinek ilyen remek hangja van, a mi színházunkat erősíti. Remek. &quot;Talán&quot; a jövő évadban még láthatjuk :)
Őszintén Gratulálok!

16411/jún0912:02
írta Új hozzászólásVálasz erre

Tisztelt Társulat!

Köszönjük, hogy vannak! Sokan, sok helyen elmondták már,de szerintem nem lehet elégszer elmondani: milyen jó, hogy Szombathelynek is van színháza! Itt a nyugati határszélen már nagyon szomjaztuk a kultúrát. Mint a sivatagi vándor egy korty víz után, úgy vágytunk egy-egy igényes színházi előadásra. Most végre lubickolhatunk a változatos előadások sokaságában.
Minden este igazi kikapcsolódás, kilépési lehetőség a hétköznapok &quot;mókuskerék-világából&quot; Csak ámulni tudunk az egyszerű díszletek nagyszerűségén, a testhez álló szerepek kiosztásán, az eldugott és felfedezett poénokon, a remekül megfogalmazott, időnként húsba vágó irónián. Utóbbiakhoz természetesen kell a fül, hogy meghalljuk...
A színfalak mögött zajló életről, az előadások közötti izzasztó, kemény próbákról nekünk csak halvány sejtéseink lehetnek. Mindenesetre jó látni, hogy fáradságot, küzdelmet feledve lépnek színpadra estéről estére a színészek. Bámulatos, ahogy akár egyik hétről a másikra képesek egy-egy új karakter bőrébe bújva hiteleset alkotni.
A legnagyobb meglepetést számomra mindig az előadások vége jelenti. A jól megérdemelt taps közben, néhány színész arcán fellelhető meghatódottság. Igazi emberi reakció, igazi összegyűlt könnyek, igazi hála.
Korábban ilyet még nem láttam a színházakban (lehet, hogy csak távol voltak a színészek és nem láthattam rendesen az arcukat?).

A következő évad bérletével a zsebemben csak a legjobbakat kívánhatom valamennyiüknek!

Üdvözlettel: V-T Márta

16311/jún0910:37
írta hozzászólására válaszul Új hozzászólásVálasz erre

Teljes mértékben egyetértek! Németh Judit önálló estje fantasztikus volt. Hatalmas siker, ha jövő évadban is műsoron lesz,már pedig biztos,én is szeretném elvinni barátok közül akit csak lehet! Németh Judit a legjobb hangú színésznőnk, az most már 100%, férfiak közül pedig egyértelműen Szabó Tibor művész úr. :)
Még egyszer gratulálunk Judit! :)

16211/jún0822:23
írta hozzászólására válaszul Új hozzászólásVálasz erre

Kedves Katka és Éva!
Mi pedig ott fogjuk várni magukat a színpadon a jövőben is.

16111/jún0820:49
írta Új hozzászólásVálasz erre

Kedves Társulat!

Köszönjünk szépen ezt a kíváló évadot, mindegyik előadásról úgy jöttük ki, hogy az volt a legjobb:) Csak így tovább.

Ott fogunk ülni a nézőtéren a jövőben is:)

Üdvözlettel: Katka és Éva

16011/jún0820:29
írta Új hozzászólásVálasz erre

Vasárnap láttam a Klubban a Talán című zenés estet.Miért nincs ilyenből, - ebből- több? Hol dugdosták eddig Németh Juditot? Láttam sokszor színpadon, dehogy így énekel, - ezt csak sejtettem. Miért van az, hogy elhiszek neki szinte mindent, ami a színpadon zajlik? Nem csak dalokat énekelt, hanem valami csodával töltötte meg a zenét. Ezt hívják színészetnek, előadóművészetnek? Köszönjük. Mikor lesz ebből még előadás? Az összes ismerősömet elviszem, hadd lássák ök is a csodát

15911/jún0708:42
írta hozzászólására válaszul Új hozzászólásVálasz erre

Tisztelt Szekeres Leó!

Íme a válasz:

1. "Ha az idézet nem is pontos, megdöbbentő, hogy 2011-ben, egy ilyen soviniszta dal nyilvános előadásra kerülhet! Nem tudhatom, hogy a Naftalin valamennyi előadásán elhangzik-e, vagy csak "véletlen", hogy éppen Trianon évfordulójára volt időzítve?"

Ugyan a Naftalin 1908-ban íródott, de lényegét tekintve a polgári társadalom erkölcsi züllését, szétesését mutatja be, mely erkölcsi és etikai devalváció táptalaja a sovinizmusnak is. A dal olyanok szájából hangzik el, akikkel mi, nézők nem azonosulunk, akikről lesújtó véleményünk van. Ráadásul egy vad orgia kellős közepén, önmagukból kivetkezve ordítják-óbégatják el az erősen illuminált állapotban lévő szereplők. Úgy vélem, a rendezői szándék félreérthetetlenül tisztességes: a kétségtelenül negatív szituációba helyezett, szinte állattá alacsonyodott színpadi alakok előadásában az irredenta induló végigüvöltése éppen nem politikai nosztalgiázásnak, hanem sokkal inkább egy pontosan behatárolható szociális réteg éles kritikájának tűnik. Nem magával ragadja, hanem ellenkezőleg: megütközésre készteti a közönséget - legalábbis szándékunk és reményeink szerint.
Az Ön által látott előadáson nem "véletlenül" hangzott el a dal, az már a próbák során bekerült a darabba.


2. "Kérdéseim: látta-e Ön, és engedélyezte a darab e változatával való bemutatását, különös tekintettel arra, hogy ennek a "betétdalnak" semmilyen logikus vonatkozása nincs annak történetével, szellemével."

Természetesen már a próbák során is láttam. Miután a dalbetét a darab történetével, szellemével összhangban állt - nem éreztem kifogásolhatónak. Általában a darabok színpadra állításánál figyelembe kell vennünk, hogy a közönségünk mennyire érett a színház nyelvére. Az Ön levele is megerősít bennünket, hogy óvatosnak kell lennünk - az iróniát a nézők egy része még nem érti anyanyelvi szinten. Ezt ugyan sajnáljuk, de az alkalmazásáról még a most tapasztalt hátránya ellenére sem tudunk lemondani.


3. "Az Ön véleménye szerint engedélyezte volna Heltai ezt az előadást?"

Véleményem szerint Heltai Jenő hallatlanul boldog lenne, ha tudná, hogy a 103. évében járó darabja ilyen sikert arat.


4. "Kinek az ötlete volt ennek a dalnak a becsempészése? Netán Mohácsi János rendezőé?"

A kifogásolt dalon kívül a két Mohácsi (a rendező János és a dramaturg István), valamint a szereplők számos viccet, helyzetet "csempésztek be" az előadásba. Ezek száma talán csak három számjeggyel írható le, és ezeknek köszönhető, hogy a nézők sajgó rekeszizommal hagyják el a termet.


5. "Kíván e lépéseket tenni a történtekkel kapcsolatosan, mivel a dal szövege nem csak engem és barátaimat háborította fel, hanem a szomszéd országokkal, -különösen a darabban érintett Romániával való viszonyunk javulásához sem járul hozzá."

Az 1. kérdésre adott válaszom alapján nem fogok lépéseket tenni a történtekkel kapcsolatban. Remélem, hogy a felháborodott barátai is olvassák és elfogadják a választ. Vélem, hogy Romániával való viszonyunk, az "ütős" iróniának köszönhetően, javulni fog.


Megköszönve, hogy érdemesnek talált bennünket, hogy negatív véleményét (építő szándékkal) megfogalmazza, és remélve, hogy a választ kielégítőnek találja, továbbá bízva, hogy Önt nézőként nem veszítettük el,

szeretettel üdvözli
Jordán Tamás

15811/jún0609:55
írta Új hozzászólásVálasz erre

Nyílt levél Jordán Tamás úrnak, a szombathelyi Weörös Sándor színház igazgatójánakTisztelt Igazgató úr!

Szombaton (2011.06.04.-én) utaztunk barátaink társaságában Szombathelyre, az Ön által vezetett színház, Heltai Jenő. Naftalin c. darabjának megtekintésére.

A bohózat élvezetét számomra elfogadhatatlan módon megzavarta, hogy a második felvonásban, valamint az előadás zárójelenetéban felcsendült a Horthy időket idéző irredenta dal:&quot;Elhangzott a szó, zeng az induló, győztesek megint, régi zászlaink..

Édes Erdély itt vagyunk, érted élünk és halunk,

Győz a szittya förgeteg, a rohanó sereg&quot;1. Ha az idézet nem is pontos, megdöbbentő, hogy 2011-ben, egy ilyen soviniszta dal nyilvános előadásra kerülhet! Nem tudhatom, hogy a Naftalin valamennyi előadásán elhangzik-e, vagy csak &quot;véletlen&quot;, hogy éppen Trianon évfordulójára volt időzítve?

2. Kérdéseim: látta-e Ön, és engedélyezte a darab e változatával való bemutatását, különös tekintettel arra, hogy ennek a „betétdalnak” semmilyen logikus vonatkozása nincs annak történetével, szellemével.

3. Az Ön véleménye szerint engedélyezte volna Heltai ezt az előadást?

4. Kinek az &quot;ötlete” volt ennek a dalnak a becsempészése? Netán Mohácsi János rendezőé?

5. Kíván e lépéseket tenni a történtekkel kapcsolatosan, mivel a dal szövege nem csak engem és barátaimat háborította fel, hanem a szomszéd országokkal, -különösen a darabban érintett Romániával való viszonyunk javulásához sem járul hozzá.Megjegyzem, hogy amennyiben az előadást a fentiekben leírtak nem zavarják meg, igazán szórakoztató, mulatságos és remek lett volna.Várom szíves válaszát és további sikereket kívánok Önnek és társulatának!Szívélyes üdvözlettel, őszinte híve:


Szekeres Leó

15711/jún0115:39
írta Új hozzászólásVálasz erre

Mikor boldog-elégedetten kijöttünk januárban Az ember tragédiája előadásáról, éreztük, hogy magasan van a léc. Ez az első pillanatban nagyszerű érzés, de ott a kétség, vajon sikerül-e megugrani a magasságot újra (és újra, és újra). Most, túl az utolsó bérletes előadáson már örömmel állíthatjuk, nem hogy megugrotta a társulat, de szinte előadásról előadásra magasabbra tette a lécet. Az évad méltó megkoronázása volt Az ügynök halála. Sajnos igaza van Valló Péternek, megértünk arra, hogy értsük a darabot. Külön öröm, hogy Jordán Tamást színészként, igazi nagy szerepben üdvözölhettük. A másik jó hír a színházi szakma jelenléte, érdeklődése a Weöres Sándor Színház, s a kollégák munkája iránt (csütörtökön Verebes István ült a nézők közt családostól, s ha jól láttam, Gát György).
Mióta alkalmam van rendszeresen színházba járni, jobban érzem, hogy milyen darabok állnak közelebb hozzám, hogy az igazi, maradandó élményt azok a drámák nyújtják számomra, melyeknek van mondanivalója. Látom azt is, hogy komédiát, jó komédiát csinálni bizony nagyon nehéz.
Elégedett bérletesként ezúton kívánok további sikeres évadokat a társulatnak és magunknak is.
Üdvözlettel:
Zsuzska

15611/máj2510:11
írta Új hozzászólásVálasz erre

Az ügynök halála
Volt szerencsém Jordán Igazgató Úr társaságában, még a főpróba előtt bejárni az előadás színterét, de a minimál díszletezettségű színpad láttán komoly kétségeim voltak, hogy jó választás-e egy szombat esti színházlátogatásra ez a darab. De természetesen (mint mindig :o)) bizalmat szavaztunk és elmentünk az előadásra…
Megrázó, mélyen szántó, és pont emiatt igazán elgondolkodtató előadás volt.
Megrázó volt, annál is inkább, mivel ilyenkor döbben rá az ember, hogy a gyakran kétségbeesetten segítséget kérő, vagy magunkba fojtott és erősen ingatag önértékelésünk miatti tépelődéseinket mások is gyakran átélik.
Mélyenszántó volt, mivel olyan finom utalásokkal tűzdelt maga az eredeti mű is, - és a most színre vitt darab is, - amitől folyamatosan pörög az ember agya, hogy rájöjjön, mikor is látja a megfáradt ügynök agyának képzet-játékát, és mikor a jelenbe visszacsöppenő főhős valós perceit….
A csontig lerágott, már-már közhelyszerű ’barát vagy ellenség’ tépelődést kevesen ábrázolták egy-egy párbeszéd segítségével ilyen szemléletes módon. Elgondolkodtató volt annak felvetése is, hogy az emberségesség, egy ilyen egymást taposó életben mikor, és kin kérhető számon, ha még az az ember is elárul aki ’a nevét is tőlem kapta’.
De megjelentek mindennapi játszmáink, kis hatalmak, kis csalások, kis hazugságok,…. vagy mindezekből a nagyok is… és az is megjelent, amikor már abban sem vagy biztos, hogy amit magadnak hazudtál, az valóban hazugság volt-e…
Ajánlom mindenkinek, akinek voltak már kétségei afelől, hogy
- amikor itt hagyja ezt a földi taposómalmot, akkor másokban értéket hagy-e magáról,
- a jó irányba tereli-e saját életét,
- a megfelelő példát mutatja-e gyermekeinek,
- környezetében valóban vele nevetnek, és nem rajta…,
vagy egyszerűen csak kétségei voltak, hogy élete értékteremtő volt-e, nem pedig vélt, képzelt, értéktelen léggömbök temetője.
De ajánlom mindazoknak is, akik nem éreztek még ilyen kétségeket magukban, magabiztosak és megrendíthetetlenek, ’tudják’ az igazat és a tuti irányt,…. gondolkozzanak el, hogy ne az utolsó napokban kelljen rácsodálkozniuk az önámításokkal teli bőröndjük életnyi tartalmára….

15511/máj1110:16
írta hozzászólására válaszul Új hozzászólásVálasz erre

Naftalin
Tisztelt Társulat!
Mondhatnám, hogy egyetértek az előttem szólóval, … de akkor hazudnék. :)
KIVÁLÓ előadás volt!
Lehet, hogy – a Farm Bt-hez hasonlóan - ez a darab is megosztja a nézőket. Nincs kizárva, de nem hiszem. Azt gondolom, sokan nagyon szívesen nézték és nevették végig – és tették volna még ezt sokáig, mert szinte repült az idő: alig félórásnak tűnt 1-1 felvonás.
Ha a történet több szálon fut, azt valóban nehezebb követni, de hát pont emiatt érdekes! nem unalmas és egysíkú. De ettől még nem zavaros és összevissza! Persze oda kell figyelni, de ugyebár ezért veszünk jegyet/bérletet és ezért megyünk el a színházba, általában több órás előadásokra. Igen, itt figyelni kell. Míg az ember otthon, a tévé előtt menet közben kitárgyalja a családtagokkal a látottakat, itt nem illő. Mindvégig saját kútfőből kell értelmezni és csak a szünetekben van lehetőség az élmények megosztására, esetleges kérdések megválaszolására.
Van, aki csak kikapcsolódásra vágyik, egy derűs estét akar itt eltölteni, van, aki a dolgok mögé nézve mondanivalót keres, eltöpreng a látottakon. Bármi is hajtja a színházba az embert, bármi is az indíttatás, úgy vélem, mindenki megkapja, amit vár. Csak észre kell vennie, hogy megkapta! Ha mondanivalót keresünk, azt is találhatunk. A Naftalin c. előadás a jellemrajzok sokaságát vonultatja fel: pl. a generációkon átívelő látszatházasságban élő, csalfa férjek és feleségek életébe nyerünk bepillantást, akiket még a szülők is támogatnak, hogy ezt az életformát, mint megszokott és elfogadott mintát kövessék. Ha jól körülnézünk, saját környezetünkben (ne adj’isten családunkban!) is ráismerhetünk hozzájuk hasonló emberekre. Könnyelmű, léha nők próbálnak - magukat csonka családnak kiadva - érvényesülni, és kuncsaftot keresni úgy, hogy igyekeznek befészkelni magukat a tisztességes(?) lakók közösségébe. A házmester pedig szívesen támogat mindenféle erkölcstelenséget, ha abból neki haszna származik.
Megannyi embertípus, a maga gyarló jellemvonásaival. De melyikkel is tudunk azonosulni? Egyáltalán volt köztük olyan? Ezen érdemes elgondolkodni. Ha nem találunk, akkor leszűrhetünk annyit, hogy bizony egyikük életmódja sem vezet jóra, a hazugságok és csalások sorozata csak megnehezíti az emberek életét, kár is energiát fektetni bele.
Persze mindezt olyan közegben tálalták elénk, hogy a nevetéstől szinte fájt az arcunk.
Rendkívül dinamikus, könnyed és erőltetett viccek nélküli, humoros előadás volt. Ebben a legnagyobb érdeme Vlahovics Editnek volt.
Egy kritikát azonban meg kell említenem: az utolsó felvonás díszlete felesleges túlzsúfolt, emiatt zavaró volt; de ettől az apróságtól eltekintve ismét remek előadást láthattunk.
Köszönjük és gratulálunk.

15411/máj0814:40
írta Új hozzászólásVálasz erre

Kedves Weöres Sándor Színház! Heltai Jenő: Naftalin darabja nem tetszett, egy zavaros, összevissza mondanivaló nélküli zagyvaság. Sajnáltam a tehetséges és lelkes színészeket, akiknek ezt az ócska darabot kellet előadni nem kevés energia ráfordítással.Dr Szakolcay és Laboda Péter alakítása kiváló teljesítmény volt.

15311/máj0121:18
írta Új hozzászólásVálasz erre

Kedves Színészek!
Szeretnék gratulálni a Pygmalion előadáshoz mindenkinek kiemelve: Csonka Szilvinek, Bajomi Nagy Györgynek, Szerémi Zoltánnak és (ugyan nem volt nagy szerepe) de Horváth Ákosnak is!!!! NAGYON VÁROM A NAFTALINT!!!!!

15211/ápr2518:31
írta hozzászólására válaszul Új hozzászólásVálasz erre

Kedves _MI_!
Köszönjük az észrevételt, javítottuk!

15111/ápr2514:08
írta Új hozzászólásVálasz erre

(Sajnos a Pygmalion vendégkönyve nem működik, ezért írtuk ide a véleményünket.)

15011/ápr2514:05
írta Új hozzászólásVálasz erre

A színház egy varázslat!
Az ember viszont kételkedő, könnyen kizökkenthető. Oda a mágia ha a bűvésznek véletlenül kicsúszik a kabátjából a Treff Ász... vagyis akkor mosolygunk önfeledten, és tapsolunk lelkesen a mutatvány végén, ha folyamatosan fenntartják nekünk a varázslatot!
A színházban akkor tartható fenn a varázslat, ha nem zökkentenek ki bennünket - indokolatlanul - a történetből kinyúló etűdökkel. Ez az előadás olyan dramaturgiát követett, mely a történet elmesélését nem a színészi játékra bízta (pedig ennek profizmusával sosem volt baj), hanem az egyes történetszeleteket elválasztó és a következő színt felvezető narrátorra. A narrációval az a baj, - amellett, hogy a történet szempontjából semmi érdemit nem tudtunk meg belőle - hogy megtöri azt az imént említett szépen ívelő varázslatot, nem engedi a színészeket, hogy folyamatosan elbűvöljenek bennünket, így minduntalan visszazökkenünk nézővé, aki egy egyre levegőtlenebb és melegebb nézőtéren ücsörög. Az előadás után az az érzésünk volt, hogy egy kötelező olvasmány rövidített olvasónaplóját láttuk, amit egy hetedikes írt az egyik osztálytársa által elmesélt élmény alapján (aki előszeretettel emelte ki a mocskos szavakat amiket egy ilyen műben öncélú trágárságoknak ítéltünk). De ettől függetlenül köszönjük az előadást, hisz minden színészi játék nagyszerű volt, profi és briliáns ... mindaddig, amíg vissza nem narráltak bennünket a székünkbe... :o)

14911/ápr2114:02
írta Új hozzászólásVálasz erre

Vannak előadások, melyeknek annyira a hatása alá kerül az ember, hogy utána hosszú percekbe telik, míg feleszmél és visszazökken a megszokott kerékvágásba. Úgy magával ragadja az előadás, hogy erre az időre meg tud feledkezni gondjairól, öröméről, bánatáról, és még 1-2 óra elteltével is nehezére esik megszólalni. A Kabaré is ilyen.
Felkorbácsolja az érzelmeket olyannyira, hogy vannak pillanatok, amikor még a nézőktől megszokott tetszésnyilvánítás (taps) is elmarad, vagy nagyon vérszegényre sikerül.
Ez nem azért van, mert nem tetszik, amit látunk, hanem kis időre magunk is részesévé válunk a történetnek főleg a „karszalagos” jelenetnek, és a - zsidóüldözésről látott, hallott, tanult - sok szörnyűség felszínre kerül…. és valahogy így már nem akaródzik tapsolni. A mosolyra fakasztó, derűs kezdés is feledésbe merül.
Rendkívül megrázó előadás. Gratulálunk.

14811/ápr1312:15
írta Új hozzászólásVálasz erre

Kedves Társulat!
Csodálatos volt a Pygmalion előadása. Külön köszönöm Csonka Szilvia, Trokán Péter és nem utolsó sorban Szerémi Zoltán fantasztikus játékát.
További sok sikert, örömet és vidámságot.
Kati

14711/ápr0615:16
írta Új hozzászólásVálasz erre

Kedves Társulat!

Ismételten szeretném gratulációmat kifejezni, tegnap láthattam a Kabaré című előadást, mely fantasztikus volt, mind a hangulat, mind az előadás, mind pedig a színpadi megjelenítés terén. Csak így tovább! :-)

Köszönöm az ismételt felejthetetlen élményt!

Üdvözlettel:
Mónika

14611/márc2912:04
írta hozzászólására válaszul Új hozzászólásVálasz erre

Tisztelt Molnár László!

Sajnálattal olvastuk bejegyzését a tegnapi rendezvénnyel kapcsolatban. Valóban, a rendezvény nem érdektelenség miatt maradt el. Habsburg György az előzetes műsor kiadása után jelezte, hogy váratlan külföldi kiküldetésre rendelték, ezért májusban vállalja csak a beszélgetést.
Ön akkor vásárolta meg jegyét, amikor ezt a tényt még nem ismertük. A márciusi műsorfüzetben és a naponta frissülő honlapunkon a beszélgetés már nem is szerepelt.
Javaslatát köszönjük, de épp az ilyen esetek kiküszöbölésére Jegyirodánk munkatársainak volt már korábban kezdeményezése arra vonatkozóan, hogy jegyvásárláskor a nézők adatait felvegye. Sok esetben azonban nézőink nemtetszésüket fejezték ki ezzel kapcsolatban, amit megértünk, és tiszteletben tartunk. Így mást nem tehetünk, mint hogy ilyen esetekben az általános tájékoztatáson túl munkatársaink a helyszínen biztosítják a visszaváltás lehetőségét - ahogy tegnap is tettük.

Elnézést kérünk a kellemetlenségért és javasolnánk, ha ideje engedi, figyelje honlapunkon a műsort, ami nagyon ritkán ugyan, de változhat. Továbbra is szeretettel várjuk előadásainkra.

Üdvözlettel:
Weöres Sándor Színház

14511/márc2909:44
írta hozzászólására válaszul Új hozzászólásVálasz erre

Időközben Burkon Lászlótól megtudtam, hogy nem érdektelenség, hanem Habsburg György elfoglaltsága miatt maradt el átmenetileg a beszélgetés.:-)) Nagyon meglepődött, hogy nekem volt jegyem, mert szerinte ez nem fordulhatott volna elő. Már volt olyan eset az MMIK épületében, hogy érdektelenség miatt elmaradt a rendezvény és csak ránk várt a feleségemmel a munkatársuk, hogy visszaváltsa a jegyünket. Ezért azt gondolom lehetne olyan nyilvántartása a színháznak a nézővel egyeztetve, hogy tudják ki is vette meg az adott jegyet, így egy e-mail segítségével értesíthesse a változásról.

14411/márc2820:54
írta Új hozzászólásVálasz erre

Kedves Weöres Színház és Szóról Szóra!

Ma este szokás szerint magamhoz vettem a Szóról Szóra programra szóló jegyemet és - kivételesen egyedül - elindultam a WS Színházba. Meglepődve láttam, hogy rengeteg üres parkolóhely van. Amikor beléptem a sötét előtérbe már kezdtem gyanakodni.:-))
Aztán a portás felvilágosított, hogy mindössze egy jegyet adtak el a mai Batthyany Bálint és Habsburg György beszélgetésre, így a rendezvény elmarad.:-(
Mondta, hogy a jegyemet készséggel visszaváltja.
Hirtelen átfutott az agyamon, hogy Jordán Tamás igazgató úrnak igaza van. Baj van a szombathelyiek színházi szokásaival. Hiszen egy hete még Törőcsik Mari estjét úgy vezette be Burkon László, hogy ez a 18. Szóról szóra műsor és a leghosszabb program a WS Színház történetében, most pedig a 19.alkalommal két ilyen főnemes úrra már csak én vagyok kíváncsi? :-(( Ezt a gondolatot azért nem vertem ki azonnal a fejemből, mert Závada Pál &quot;Kötelező olvasmány&quot; estjén igazgató úr elmondta, hogy Selmeczi György operamesék programjára mindössze négy jegy kelt el, pedig nagyon jó. Abból is az első kettőt én vettem meg.:-)))

Szeretném tudni, hogy pontosan mi is történt, ugyanis egy fontos budapesti utat emiatt a program miatt halasztottam el.

Üdvözlettel,
Molnár László

14311/márc2311:35
írta Új hozzászólásVálasz erre

Kedves Színészek!

Ismételten szeretném megköszönni áldozatos és kitartó munkájukat, nagyszerű előadást láthattam tegnap este a Pygmalion-ban! :-) Csak így tovább, már alig várom a Kabaré-t!
Üdvözlettel:
Mónika

14211/márc2116:16
írta Új hozzászólásVálasz erre

Nem mindenki gondolja úgy, hogy a liberális, budapesti mocsok jót tesz szeretett városunknak: http://www.vasihazafi.hu/index.php?option=com_content&amp;amp;view=article&amp;amp;id=932:antifasiszta-provokacio-a-weores-sandor-szinhazban-fuck-yourdan&amp;amp;catid=4:tragyadomb&amp;amp;Itemid=7

14111/márc0118:24
írta Új hozzászólásVálasz erre

A Weöres Sándor színház és a Szimfónikus zenekar jó kapcsolata már nem először ad a színházbarátoknak felejthetetlen élményeket. Így volt ez a színházban megtartott Szimfonikus színház c. előadáson is. Azt mindannyian tudtuk, hogy Kiss Mari és Németh Judit fantasztikussan mondanak verset de a korábban énektudásával is jeleskedő Kálmánchelyi Zoltán versmondása is maradandó élményt jelentett. Nagyszerű hangulatú volt az új kezdeményezés, a Viccel ütjük agyon c. rendezvény is, amely a Kabaré próbáira épült. Itt megcsodálhattuk Szabó Tibor és Fekete Linda fantasztikus énekhangját és Kálmánchelyi Zoltán humora is hozzájárult ahhoz, hogy akik ott voltak, sokakkal eggyütt türelmetlenül várják a Kabaré bemutatóját. Tisztelettel: Rozmán Tímea és Pongrácz Tamás

14011/márc0117:49
írta Új hozzászólásVálasz erre

A Weöres Sándor Színház avatóünnepségén egy nagyon fontos tényező nem kapott kellő hangsúlyt. A Színház minden kultúrakedvelő színházbarátnak régi álma volt, nagyon sokan örültünk az új épület átadásának. Említést nyert, hogy kormányzati segítséggel épülhetett meg a színház, de azt "elfelejtették" kihangsúlyozni, hogy a színház felépítésére adott 1 milliárd 850 millió forintott Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnöknek és kormányának köszönheti a város. Az sem kapott kellő hangsúlyt, hogy dr. Ipkovich György korábbi polgármester úrnak milyen fontos szerepe volt a színház létrehozásában. Minden szombathelyi színházbarát nevében köszönjük a Gyurcsány kormánynak és dr. Ipkovich György volt polgármester úrnak, hogy Szombathelynek van színháza és saját színtársulata. Tisztelettel: Pongrácz Tamás

13911/febr2522:00
írta Új hozzászólásVálasz erre

Kedves Mindenki!
(De nehéz egy színházat megszólítani!)

Nézem a Netkomédia honlapját. 25 szavazat érkezett a két szinopszisra, és 65 Facebook felhasználó "lájkolta" az oldalt. Összehasonlítva egészen mellékes témákban született fcbook oldalak ismertségével, ez nagyon kevésnek tűnik. Azt hiszem, egészen egyszerű netes eszközökkel is ismertebbé lehetne tenni ezt a többre érdemes kezdeményezést (mindennapi kampány, blog, hogy a színház "hivatalos" lehetőségeit ne is említsük).
(Részemről ma kitettem egy szavazásra buzdító megjegyzést az üzenőfalamra:) )

13811/febr2118:47
írta Új hozzászólásVálasz erre

Tisztelt Vezetőség!
"Zsuzska" levelében írtakat szeretném kiegészíteni a saját tapasztalatainkkal. Az általa leírt problémák a mi esetünkben valósággá váltak.
Már a nézőtérre belépve- azontúl, hogy nagyon szépnek találtam a színházbelsőt- volt valami furcsa érzésem. Csak pár pillanatig tartott míg rájöttem mi az amit zavarónak érzek. Helyet foglalva észrevettem, hogy nagyon közel vannak egymáshoz a székek. De az igazi probléma akkor következett amikor a férjem is megpróbált leülni. Ez kb addig sikerült neki amíg a mellette ülő néző meg nem érkezett. Onnantól kezdve csak felém elfordulva, a lábait ebben az irányban tartva tudott ülni.Az első felvonást mozdulatlanul a két széksor közé szinte bepréselődve szenvedte végig. A szünetben alig tudott felállni, fájt mindene, dereka, háta, lába. Hozzáteszem a férjem nem átlagos testmagassággal rendelkezik- éppen 2 méter- de nem gondolom, hogy elfogadható lenne az,hogy 180 cm felett nem lehet kényelmesen végignézni egy színházi előadást. Még mielőtt bárki azt hinné ez csak alkalmazkodni képtelen emberek nyavalygása szeretném elmondani valóban fizikai képtelenség, hogy ő egy előadást innen végignézzen. A második felvonásra be sem jött, az előtérben várt meg.
Nekem is az előttem említett színészek jutottak eszembe, íme látható ebben a társulatban is van néhány ember aki az átlag feletti testmagassággal rendelkezik, éppen ezért gondolni kellett volna rájuk is. Külön fájó, hogy erről a problémáról egy éppen felújított színházépület kapcsán kell beszélni, hiszen ez a jövőnek is készült. Ebből adódóan az előbb említettek nem csak most hanem 5-10-15 év múlva is gondot jelentenek majd, hiszen az utánunk következő generáció sem lesz kisebb (ez statisztika). Pozitív példaként szeretném megemlíteni a Savaria Mozi nézőterét ahol valóban a közönség kényelmét is szolgáló belső felújítás történt. Tudom az arányok a színházban mások mégis úgy gondolom nagyon nagy áldozatot hoztak a nézőtér rovására.
Végezetül annyit szeretnék hozzátenni, az előadást követő nap a jegyirodában elmondtam a fent leírtakat. A hölgyek maximális segítőkészségének hála, úgy tűnik a mi problémánkra sikerül megoldást találni és nem lesz akadálya a közös színházlátogatásunknak.
Legvégül, az egész társulatnak gratulálok Az ember tragédiája előadáshoz. Nagyon szép, látványos és elgondolkodtató feldolgozást láthattunk. További sok sikert kívánok.
Üdvözlettel: bogi

13711/febr1718:55
írta Új hozzászólásVálasz erre

Amikor Szombathelyen felmerült a színház alapításának gondolata, sokon élénk érdeklődést tanusítottak a hír hallatán. A gondolatot tettek követték és a városi közgyűlés döntése után megkezdhette a munkát a SZÍNTÁRSULAT. A városban megélénkült a kultúrális élet és 2009 január 16-án a 9700 premierjével sokak álma valósult meg. Jordán Tamás fantasztikus érzékkel válogatta össze csapatát, fantasztikus képességü színészek alkotják Szombathely város saját társulatát. A művészek sok olyan eseményen vettek részt, amellyel teljesen beépültek a színházat kedvelő társadalom tudatába. A művészek kedves, közvetlen, szerény emberek, könnyű velük baráti kapcsolatba kerülni. A művészekkel kapcsolatos hitvallás úgy is szólhatna: "mindennapi életünkre pozitív hatással van, ha olyan emberek élnek közöttünk, akiktől tanulni lehet". A színházat egy mondattal úgy is jellemezhetnénk, hogy "a színház a lelkek csodadoktora". A sok fantasztikus élmény után kiváncsian várjuk a Kabaré és a Pygmalion előadásait. Jordán Tamás igazgató úr és a színészek fantasztikus teljesítményeikkel nagyon sokat tettek a város kultúrális életének fellendítéséért, igazán megérdemelne már a SZÍNTÁRSULAT egy Pro Urbe díjat. Minden művésznek jó egészséget és szakmai sikereket kívánunk. Üdvözlettel: Pongrácz Tamás és Rozmán Tímea

13611/febr1615:34
írta Új hozzászólásVálasz erre

Kedves Színészek és Jordán Tamás!

Szívből szeretnék gratulálni a fergeteges előadáshoz, melyet Az ember tragédiájában láthattam. :-) Nagyon tetszett a színdarab! Csak így tovább! :-) Már alig várom a következő előadást!

Üdvözlettel:
Mónika

13511/febr1614:44
írta Új hozzászólásVálasz erre

Tisztelt Vezetőség!
Akkor leszek én az első, aki elmondja a nézőtérrel kapcsolatos kritikát.
Közel két hete voltunk először a megújult épületben. Az ember tragédiája lenyűgöző, profi módon felépített előadás. Igazi színházi élmény volt, most is örömmel gondolok vissza rá.
De; a nézőtér olyan szűkös, hogy átlagos magasságommal és súlyommal sem éreztem komfortosnak - annak ellenére, hogy a székek önmagukban kényelmesek. Vadidegen emberek kerültek kényelmetlenül közel egymáshoz. Nincs helye sem karnak, sem lábnak. Beleképzeltem a székekbe néhány –átlag feletti súllyal és/vagy magassággal megáldott ismerősömet – nem fognak elférni! Próbálták már Czapkó Antalt, Horváth Ákost vagy Bajomi Nagy Györgyöt beültetni egy órára?
Ezt a békát már le kell nyelni, tudom, de meg nem értem. Hol volt a tervező, a mérnök, hol volt a mérőszalag és a tapasztalat, mikor a nézőteret megalkották?
Üdvözlettel:Zsuzska

13411/jan2513:24
írta Új hozzászólásVálasz erre

Kedves Jordán Tamás és a Weöres Sándor Színház Minden tagja!

Szeretném megköszönni a fergeteges hangulatot melyet tegnap élhettünk át, fantasztikus volt az egész este. Akik ott voltak, tudják miről beszélek. Nagyon nagy öröm, hogy végre városunknak is van saját színháza és hogy ennyi ismert ember elfogadta a meghívást. :-)
Nagyon-nagyon sok sikert kívánok az egész Színháznak a jövőben!!! Köszönjük Tamás az áldozatos munkáját, hogy létrejöhetett ez a Csodapalota!

Üdvözlettel:
Mónika

13311/jan2421:52
írta Új hozzászólásVálasz erre

Gratulálok a Weöres Sándor szinház társulatának. Külön gratulálok Jordán Tamásnak a CSODAPALOTÁHOZ. Én részt vettem a munkálatokban, és tudom, láttam Jordán úr örökké ott volt, már akkor alkotott, érdekelte milyen lesz? hogy lehetne a legjobbat kihozni belőle, kedves volt kivitelezőhöz. Ritka eset!
Remélem a sok munkáért cserében hálás közönséget, szeretetet kap cserébe, tőlünk, Szombathelyiektől!
Sok sikert kívánok!!

13211/jan2312:14
írta Új hozzászólásVálasz erre

Nagyon-nagyon örülök, hogy kőszínháza van Szombathelynek!!! Gratulálok és sok sikert kívánok a színház minden dolgozójának.

A vitával, veszekedéssel kapcsolatban csak annyit, legalább van min vitázni:)!

Egy volt szombathelyi, aki szívében mindig az marad

13111/jan2211:51
írta Új hozzászólásVálasz erre

Csak azért írok, mert megdöbbentem, hogy a színház avatás híre abszolút nincs a netes médiában említve. Itt most az általános hírportálokra gondolok, én gyorsan benéztem, sőt rákerestem keresőben az Origó-ra, Index-re, Magyar Nemzet Online-ra. A magyar átlagember ezek szerint csak a szombathelyi anyagyilkosra kíváncsi, az új színházunkra nem... Pedig új színházat nem minden héten avatnak ebben a kis országban!

13011/jan2011:26
írta Új hozzászólásVálasz erre

hurry up, de emlitsétek meg,
a tervező
Filep Ákos építész nevét( csak azért mert Jóskás volt ő is)

12911/jan1715:02
írta Új hozzászólásVálasz erre

Tisztelt Igazgató úr!
Legnagyobb tiszteletem és megbecsülésem az Öné, amiért létrehozta és működteti városunk színházát. Hálával tartozunk érte.
Mégis, engedje meg, hogy vitába szálljak Önnel a műsorvezető személye miatt.
Egyrészt, lássuk be, az ittas vezetés nem először fordult elő a művész úrral, csak akkor szerencsésebbek voltak az úton közlekedők.
Másrészt, Stohl András rendszeresen adja nevét, olyan műsorokhoz, melyeket valószínűleg Ön sem néz, mert más, sekélyes igényszintet képvisel. Nem közömbös, hogy színházunk kit állít ki a közönség elé, milyen értékrend mellett teszi le a voksát.

A művész úr média előtt zajló munkásságát tekintve úgy vélem, megbocsátani a barátoknak lehet, példaként a közönség elé állítani nem szabad.
Tisztelettel: Zsuzska

12811/jan1711:57
írta Új hozzászólásVálasz erre

A barátoké valóban a megbocsátás kiváltsága… a barátoké!
MI sem tennénk máshogyan barátainkkal, családtagjainkkal, De a - barátságban érdektelen - nyilvánosság ítélete (és nem előítélete!!), csak az idő múlásával gyógyítható… és ez az idő (úgy véljük) még nem jött el.
A közhangulat enyhe reagálása, a munkáltatók gyorsan elpárolgó ’szigora’ betudható a mindennapjainkat átitató bulvár-éhségnek. Ez a ’betegség’ sajnos a hazai média-fogyasztók nagy részét ledöntötte lábáról, és csak nagyon kevesen fogják fel, hogy azok a tragikus hírek, amelyek nap, mint nap a híradó 90%-át kiteszik, nem egy szappanoperából, vagy egy koreografált valóságshow-ból lettek kiollózva, hanem azok az életünk mindennapjainak szörnyű tragédiái, melyek felelősei köztünk élnek, büntetve, vagy büntetlenül.
Úgy véljük, egy médiaszereplőre (és a levelünk tárgyát tekintve most ilyen és nem színészi minőségében foglalkozunk vele) a mindennapi cselekedeteinek következményei sokkal súlyosabb felelősséget rónak, mint egy átlagemberre. Még akkor is, ha a tettük eredménye esetleg ugyanaz (emberek sérülnek, halnak meg), az elkövetőre váró következmények kihatása a társadalomra, annak erkölcsi szintjére sokkal rombolóbb egy média személyiség esetében, főleg ha azt lehet tapasztalni, hogy alapvetően egy pár hetes pauzától eltekintve minden változatlanul folyik a delikvens kirakatba pakolt életében.
A Társadalom ítélete sajnos nem az egyének ítéleteinek összessége (nem létezik média demokrácia), ez fordítva működik, vagyis sokkal inkább a közhangulatot befolyásoló, médiában megjelenő és meghatározó egyének, társaságok ítélete vetül ki a normál média fogyasztóra, és tekintik ezt a kivetített véleményt egy idő után már sajátjuknak.
Nem kívánunk pálcát törni Stohl András felett (sem jogunk, sem tisztünk nincs erre), nem az Ő visszaesően felelőtlen tettét vettük górcső alá, megjegyzésünkkel csak és kizárólag a kulturális nyilvánosság ezen meghatározó intézményének (a Színházunknak) döntését kritizáltuk!
Azért tettük ezt, mivel úgy véljük ezzel az átgondolatlan aktussal
-egyrészt Stohl András, a megítélésében még dilemmázó társadalmi réteg szemében is feloldozást nyer, hiszen minden bizonytalan ember joggal gondolhatja, hogy ha egy ilyen rangos intézmény felkéri egy ilyen reprezentatív szerepre, akkor bizonyára megérdemli azt;
-másrészt, ha a Színi társadalom (általunk nagyra becsült) közössége is szemet huny egy olyan ügy felett, ami (szerintünk) érdemtelenné tesz valakit arra, hogy a színpadra (vagy kamerák elé) állva kedélyesen művelje tovább hivatását, akkor ez magára a SZÍNHÁZra is árnyékot vet.
Ezen gondolatok hatására írtuk pár sorunkat, melyet, mint magánvéleményt természetesen továbbra is fenntartunk, de mélyen tisztelve a szombathelyi színház, és annak vezetője álláspontját (nem különben az értünk tett erőfeszítéseket) meghajlunk érvei előtt, és bár nem leszünk a megnyitó jeles gálaműsorának közönsége, de töretlen lelkesedéssel várjuk az összes szombathelyi színpadra vitt mű bemutatóját az elkövetkező 50 évben! :o)
M.I.

12711/jan1711:01
írta Új hozzászólásVálasz erre

Tisztelt Társulat!
Jordán Igazgató Úr - Stohl András személyével kapcsolatosan kiadott - közleményével alapvetően egyetértek, DE:.a lelki segítségnyújtásnak nem feltétlenül az a módja, hogy sztároljuk az illetőt és minden lehetséges fórumon a nézők elé tuszkoljuk- pusztán baráti megbocsátásunk jeléül: (lásd: kereskedelmi tévé fő-műsoridőben, vagy egy rangos színházi esemény műsorvezetői posztja) és persze úgy, hogy a nézők jó részének nem tetszik.
Persze lehet azt mondani, hogy akinek nem tetszik, az ne nézze.
Én is azok táborát erősítem, akik nem nézik.
Ennek ellenére nagyon szívesen elmegyek minden egyéb előadásukra, mert a WS Színházat nagyon szeretem!
egy lelkes színházlátogató
(nagyon nehéz volt újra regisztrálni-nem úgy működik a rendszer, ahogy kellene)

12611/jan1516:34
írta hozzászólására válaszul Új hozzászólásVálasz erre

Az épületet illetően egyetértek veled! Valóban sokkal jobb egy ilyen impozáns épületbe előadásra menni.Színészeink is nagyon megérdemlik. Város egyik legimpozánsabb épülete lett a színház. :))
Viszont a Bokrétaüneppel kapcsolatban nem. Én nagyon szerettem volna elmenni. De a meghirdetés után más nappal sajnos már nem lehetett jegyet kapni. Nagyon sajnálom, hogy nem lehetek ott.

12511/jan1515:31
írta hozzászólására válaszul Új hozzászólásVálasz erre

Tisztelt _MI_. Tisztelt színház.

Telejesen egyertértek önnel. Én szeretem ezt a színházat, még akkor is amikor kisebb és nem ilyen szép volt. Nagyon vártam, hogy végre szép és méltó körülmények között játszanak azon színészeink akik hűek maradtak az intézményhez. Nem elhanyagolható, hogy sokkal jobb érzés egy modern épültebe belépni és sétálgatni az előadások szünetében. Üröm az örömben, hogy pont egy olyan ember segíti világra, akinek nem ezt az emberi oldalát ismertük meg az utóbbi időben. Nem a színészi oldalról beszélek! Van nagyon sok neves színész aki követendő lenne és a múltja nemesebb egy megnyitóhoz.
Kételyeim elmúltak, biztos, hogy nem veszek részt az avató ünnepségen. A többi meg a színészeken múlik.

Tisztelettel:
Jordán Zsolt

12411/jan1220:59
írta Új hozzászólásVálasz erre

Nagyon vártuk már, hogy ez a nagyszerű társulat végre a munkájához oly nélkülözhetetlen, és az általa képviselt színvonalhoz méltó körülmények között, végre egy korszerű, esztétikus épületben játszhasson nekünk.
Óriási megdöbbenéssel olvastuk a Bokrétaünnepet beharangozó cikket! Mért kell ilyen műsorvezetővel tönkretenni ezt az örömteli pillanatot?!
Gyakran járunk a WS Színházba, és eddig még soha nem csalódtunk, de úgy látszik, ennek is meg kellett történnie.
Egy város életének meghatározó kulturális pillanata a kőszínház avatása, és annak megünneplése egy rangos gálaműsorral, melynek képzeletbeli szalagját egy ilyen devalválódott "művész" vágja át. Kicsiny hazánkban egy emberöltő alatt nagyon kevés ilyen lehetőség adódik. Feltételezzük, hogy más, - nem hírhedt, hanem - híres és tehetséges emberek is örömmel fogadták volna el a felkérést. Miért kell ezt a neves eseményt Stohl András hiteltelen, számunkra ráadásul irritáló személyiségével elrontani?! Olyan kiváló művészek, műsorvezetők vannak! Miért pont ő? Nem találtak jobbat?!
Igazán sajnáljuk...
Roppant módon elkeserít bennünket és több ismerősünket hasonlóképpen. Mindannyian értetlenül állunk a választás koncepcciója előtt. Több lelkes színházlátogató bizalma rendült meg most. :(
Nem lett volna szabad ekkorát hibázni!
M.I.

12310/dec2319:44
írta hozzászólására válaszul Új hozzászólásVálasz erre

Bocsánat az december 29!!

12210/dec2319:43
írta Új hozzászólásVálasz erre

És most láttam szombathelyi tv-ben, hogy december 28-án szerdán pedig az Anconai szerelmesek lesz!!
Senki ne hagyja ki! :-)

12110/dec2309:54
írta Új hozzászólásVálasz erre

Az ünnepekben a Függöny fel! lesz a szombathelyi tv-ben! :-)
http://sztv.hu/hirek/unnepi-musorok-a-szombathelyi-televizioban <- forrás
"Műsoraink között láthatnak Gospel koncertet és a Weöres Sándor Színház előadásában több darabot is".

12010/szept0620:52
írta hozzászólására válaszul Új hozzászólásVálasz erre

Kedves Picimadar!

A korábbi előadásaink közül az Öt az egyben, A Herner Ferike faterja, A jó pálinka itassa magát és A pincér dalai biztosan műsoron marad, október 30-án pedig A kis lord premierjével várjuk Önöket. Az előadások pontos időpontjait rövidesen közzétesszük.

Köszönjük az érdeklődést, üdvözlettel:
a WSSZ társulata

11910/aug2909:18
írta Új hozzászólásVálasz erre

Tisztelt Színház! Szeptemberben csak ez a két előadás lesz, ami honlapon is rajta van vagy lesz más is, pl.: Jó pálinka? Ha lesz, azt mikor lehet megtudni?
És talán már nem korai az októberről érdeklődni, mert azért dolgozó emberek vagyunk és jó lenne előre tudni.
Köszönettel: N.A.

11810/júl0821:19
írta Új hozzászólásVálasz erre

Kedves Vendégeink!

A színház weboldalát új szerver szolgálja ki, ezért a vendégkönyvek is csak új regisztrációval érhetők el. Ehhez a korábbi felhasználónevek, illetve jelszavak megváltoztatása nem szükséges.
A kellemetlenségért elnézést kérünk, továbbra is örömmel olvassuk véleményüket!

Üdvözlettel:
a Weöres Sándor Színház társulata

11710/máj2008:13
írta Új hozzászólásVálasz erre

HERNER FERIKE!
Kesertem a vendégkönyvben az előadás külön lapját, de mivel nem fedeztem fel, ide írok!
Újabb nasgyszerű előadással büszkélkedhet a Weöres Sándor Színház. Háy János Istendrámája remek választás volt, külön köszönet ezért Kelemen Zoltánnak aki eddig Színművészként felejthetetlen alakításaival lopta be magát a közönség szívébe, most pedig rendezőként bizonyított! Szuper előadás született, nagy nevetések, keserű rádöbbenések, a retro nosztalgia szívbemarkoló fájdalma, a végén pedig a villanás értékű, elgondolkodtató, katarzis szerű lezárás. A szereplők egytől-egyig a maximomot nyújtják. Remélem a jövő évadban is lesz módja a Szombathelyi közönségnek, hogy találkozzon evvel a nagyszerű előadással, hiszen egy kicsit az évad végére szorult a bemutató. Hajrá jövőre, ugyanevvel a lelkesedéssel és szeretettel, mert látszik, hogy a színészek is szeretik ezt a különleges műhelymunkát, melyből ez a remek előadás született! Szeretettel gratulálok és ha lesz módom jövőre újra megnézem Herner Ferikét!

11610/máj1710:28
írta hozzászólására válaszul Új hozzászólásVálasz erre

Kedves Netty77,
Kedves Maxiking,

Az Anconai szerelmesek május 14-én valóban elbúcsúzott a nézőktől: már nem fogjuk játszani, de reméljük, a jövő évad kínálatában is talál a közönség olyan előadást, amit ennyire szeret majd.
Sajnos, a DVD-s, illetve televíziós megjelenéssel kapcsolatban sincs jó hírünk: az előadásnak tetemes jogdíjvonzata van, amit a színház jelenleg nem tud vállalni.

Köszönjük a kedves szavakat,
üdvözlettel:
a WSSZ társulata

11510/máj1514:53
írta Új hozzászólásVálasz erre

Kedves Maxiking!

Én sem bánnám,ha karácsony előtt kezembe vehetném a kedvenc előadásomat dvd formájában,de lássuk be,erre nagyon kevés az esély.:( A 9700-at tavaly május 27.-én vették fel,és még mindig nincs kiadva a hivatalos dvd.Hálistennek,legalább a tv-be lejátszották,így volt egy kis vígasz.nagyon szeretném én is megnézni a Csodapalotában,remélem nem veszik le a műsorról.Ezt mindenkinek látnia kellene,akár többször is.:)
További szép napot,jó fórumozást mindenkinek!
Anett

11410/máj1513:31
írta hozzászólására válaszul Új hozzászólásVálasz erre

Kedves Netty77!

Az Anconais DVD szerintem is a legjobb ötlet! De azért remélem a Csodapalotóban látjuk még. Nagy kár lenne ha nem,hiszen azért az éved legsikeresebb előadásáról van szó. És mint a tegnapi teltházas,állótapsos előadáson is látszott a Szombathelyiek IMÁDJÁK az Anconai szerelmeseket. Nem említve azokat,akik nem fértek már be az előadásra.
Én a DVD-nek elöbb is örülnék mint karácsony. Mondjuk egy nyári ajándék formájába. :-)

11310/máj1513:20
írta Új hozzászólásVálasz erre

A tegnapi volt a sokadik alkalom,hogy újra ellátogattam Anconába.Most is magával ragadott,mint már annyiszor,nagyszerű előadás volt,ami a jól megérdemelt állótapssal fejeződött be.:)Támogatom az elöttem szólót,Maxiking nagy ötlet a dvd.Mondjuk el tudnám képzelni karácsonyi ajándéknak.:D Mondjuk ki bátran:ANCONAI DVD-t AKARUNK!!!!!
Vagy legalább adják le a helyi tv-be,ahol a szemfülesebbek megörökíthetik maguknak,mint anno a 9700-at.
Köszönöm a tegnapi szép estét mindenkinek,és jó feltöltődést,kellemes pihenést kívánok a színház minden tagjának!
Szép nyarat mindenkinek!
Üdv:Anett

11210/ápr0420:59
írta hozzászólására válaszul Új hozzászólásVálasz erre

Kedves Inez!

Köszönöm a gyors választ. Kísérletetek érdekes, remélem sikerrel jártok. Indának is jól jöhetett a film, már égen pakoltak fel újabb mozit.
Én azonban némileg fenntartással fogadom azon kijelentéseket, hogy "tetszett a fim, a moziba is megnézem". Talán a következő Döme filmnél másfajta próbát kellene tartani: jelképes összegért lehetne megnézni a neten. Tudom ehhez az indás szoftverfejlesztők is kellenének.
A film nagyon jó, nekem tetszik, az origós fikázásból (http://www.origo.hu/filmklub/blog/kritika/20100403-elmonikazott-show-czukor-show-kritika-arpa-attila-czukor-balazs.html) nagyon tetszett a következő megjegyzés: "Czukor Milán (Czukor Balázs), az egyenletesen kielégítő teljesítményre beprogramozott, rettenetesen sovány, médiarobot." Még egyvalamivel értettem egyet a kritikából, mely szerint Vasvári Emese hozta legjobban a szerepet. Viszont képaláírásként Péter Kata helyett Pető?!

További sok sikert kívánok!


Lipics László

11110/ápr0318:49
írta hozzászólására válaszul Új hozzászólásVálasz erre

Kedves László,

tudom, hogy szokatlan, hiszen mi vagyunk az első magyar film,
amelyik ezt megpróbálja, hogy a moziforgalmazással egyidőben
az interneten is elérhetővé teszi 48 órára a filmet. Ez a forgalmazó
és a gyártó beleegyezésével, sőt, kifejezett kérésére történt.
Azt gondoljuk, hogy az internetes letöltés nincs negatív hatással a
mozi nézettségre, sőt, épp hogy generálhatja azt. Nem ugyanaz a
célközönség, és - ahogy a kommentek között olvasható - olyan is
akad, aki miután látja az interneten, és tetszett neki, elmegy a
moziba újra megnézni.
(Nem is olyan) hosszú távon a magyar filmek finanszírozóinak,
akár állami, akár magánbefektetőről van szó, muszáj felismernie,
hogy az internet ilyen mértékű elterjedésével, illetve az internetes
felhasználói szokásokat figyelembe véve be kell vonni a forgalmazási
stratégiába ezt a csatornát is.

Köszönjük a törődését!

Üdvözlettel,

Mátis Inez
Dropout Film Kft

11010/ápr0221:45
írta Új hozzászólásVálasz erre

Nem tudom mennyire tartozik ide, de a honlapon láttam Döme filmjének díszbemutatójáról szóló beszámolót, ezért írok.
Nem tartom etikusnak, hogy a filmforgalmazás napjától látható a film az indavideo.hu-n.

Talán tehetnének valamit.


Tisztelettel:


Lipics László

10910/márc1516:57
írta Új hozzászólásVálasz erre

HÍR: Magyar Köztársaság elnöke - a miniszterelnök előterjesztésére - nemzeti ünnepünk, március 15., az 1848-1849-es forradalom és szabadságharc kezdetének, a modern parlamentáris Magyarország megszületésének napja alkalmából a MAGYAR KÖZ-TÁRSASÁGI ÉRDEMREND KÖZÉPKERESZT a CSILLAGGAL (polgári tagozata) kitüntetést adományozta a szombathelyi Weöres Sándor Színház létrehozásáért, kiemelkedő előadóművészi és rendezői munkásságáért JORDÁN TAMÁS Kossuth-díjas színművésznek, Érdemes Művésznek, a Weöres Sándor Színház igazgatójának.
Magam és színházrajongó családom nevében Őszinte szívvel gratulálunk Igazgató Úrnak, bízva abban, hogy még évtizedekig élvezhetjük az általa irányított fantasztikus TÁRSULAT nagyszerű produkcióit. Őszinte köszönettel: Szentirmai László és családja

10810/febr1711:36
írta hozzászólására válaszul Új hozzászólásVálasz erre

Kedves lennox17!

Az előadáson nem készítettünk felvételt, csak az azt megelőző technikai próbán. Az arról készült összeállítás legközelebb február 23-án látható a Szombathelyi Televízióban, a Színésztársalgó 19.25-kor kezdődő ismétlésében.

Üdvözlettel:
webmester

10710/febr1520:33
írta Új hozzászólásVálasz erre

Múlt héten volt szerencsém látni a Magyar hangja... c. előadást. Köszönöm mindenkinek, aki részt vett az előadásban, nagyszerű élmény volt. Rég nevettem ennyit :)
Egy kérdésem lenne megint:
Lett rögzítve valamilyen felvétel a Magyar hangja... előadásból? Mert az nagyon érdekelne:)

10610/febr0517:48
írta Új hozzászólásVálasz erre

Varázslatos előadást volt szerencsénk látni a tegnap esti Liliom előadásán.
Szabó Győző valószinü az ország legjobb szinésze erre a szerepre, szerecsés választás volt. Sok szép sikert kivánok a Társulatnak.

10510/jan2718:06
írta Új hozzászólásVálasz erre

Tiszteletem, Merlin bá !

Köszönjük a Varázslatot a Szakmák Színháza egész társulatának! Kicsik és nagyok egyaránt elbűvölten ültünk kedden a nézőtéren... Gratulálunk!
Bogdán Krisztina (Felsőbüki Nagy Pál Ált. Isk., Bük)

10410/jan2607:52
írta hozzászólására válaszul Új hozzászólásVálasz erre

Kedves lennox17!

Az interaktivitás miatt pontosan nem tudjuk megmondani a Magyar hangja c. előadás időtartamát, de kb. másfél órát tervezünk.

Üdvözlettel:
a WSSZ társulata

10310/jan2411:48
írta Új hozzászólásVálasz erre

Az lenne a kérdésem, hogy a "Magyar hangja" c. előadás időtartamáról lehet-e tudni már valamit? A választ köszönöm előre is!

10210/jan1709:59
írta Új hozzászólásVálasz erre

Liliom: gratula, az eddigi legkiforrottabb darab, szerintem.

10110/jan1709:31
írta Új hozzászólásVálasz erre

Január 15 Liliom premier
A bemutató igazán nagy siker volt. A színészeket a közönség legalább tízszer visszatapsolta, virágcsokrok is voltak, ez nagyon helyes a premieren. Én itt most Csonka Szilviának, Bálint Évának, Szabó Győzőnek , Czukor Balázsnak,Czapkó Antalnak szeretném átnyújtani, alakításukért nagyon megérdemlik.Mivel a hosszabb hozzászólásomat a gép eltünteti, azt a Liliom fiókjába írom le, itt pedig lerövidítem a mondanivalómat.A kiváló előadásért köszönet illeti a rendezőt, a színészeket, az előadás minden résztvevőjét." Kiválóan szép este"(Csehov )volt.

10010/jan1708:09
írta Új hozzászólásVálasz erre

Jordán Tamás igazgató úrnak a születésnapja alkalmából sok szeretettel gratulálok és minden jót kívánok.Isten éltesse sokáig !

9910/jan0618:59
írta Új hozzászólásVálasz erre

Tisztelt Igazgató úr.

Ha elvégzem a középiskolát én is színész szeretnék leni. Az iskolában drámatagozatra járok és nagyon tetszik. Van bérletem és minden bérletes előadásra elmegyek. De ha már nem kell ilyen sokat tanulni akkor igyekszek minél több előadást megnézni.

Üdvözlettel Zsóka.

9810/jan0322:23
írta Új hozzászólásVálasz erre

Üdvözletem mindenkinek!
Én még csak most regisztráltam ide, Karácsony előtt döntöttem úgy, hogy mostantól (ha barátnőm is benne van - márpedig az ilyesmiben benne szokott) egy-egy előadásra szeretnék elmenni. Az Ünnepek előtt hoztam egy januári műsort a jegyirodából, és első előadásnak az "A Jó Pálinka Itassa Magát" címűt szemeltem ki mamgamnak/magunknak, főleg mivel sajnos még nem láttam kedves ismerősömet, Kikát (Endrődy Krisztián) szerepelni. Illetve mivel szinkrondramaturgként dolgozom, mindenképp érdekelni fog a "Magyar Hangja..." című est is.
A társulatnak jó munkát, és sikeres új évet kívánok!

Tiszelettel:
Z. Péter

9710/jan0223:43
írta Új hozzászólásVálasz erre

Kedves Jordán Igazgató Úr és Társulat!
Mi tudjuk, mi fáj! Nekünk is ugyanaz! Ha kell aláírást gyűjtünk, demonstrálunk, küldjük az 1%-ot,segítünk, amiben tudunk. Szerintem sokan vagyunk. Kitartást kívánok Önöknek! Egy a többezer WSSz rajongóból........ :-)

9609/dec2914:10
írta Új hozzászólásVálasz erre

Örülök hogy ilyen jól működik a színház és hogy ilyen jó előadásokat tartanak.
Üdvözlettel Zsóka.

9509/dec2914:03
írta Új hozzászólásVálasz erre

kedves Kiss Mária és Németh Judit önök a példaképeim és sok sikert kivánok a továbbiakban

9409/dec2821:52
írta Új hozzászólásVálasz erre

Kedves Weöres Sándor Színház !
A színház igazgatójának, Jordán Tamásnak, minden színészének, a rendezőknek és a munkatársaknak KÖSZÖNÖM EZT A CSODÁLATOS ÉVET. Köszönöm a színvonalas előadásokat, azt, hogy száz százalékosan "odatették magukat", holott..." mi néki Hekuba és ő Hekubának .." Köszönöm a hitet, a lelkesedést, a kitartást, a szakmai tudást, a jó hangulatú előadásokat. Köszönöm és várom a folytatást...Nekem mindegy hogy hol játszanak, mert mindenütt megnézem Önöket, én csak azt kérem : ne adják fel ! (És elnézést, kérek, de mi nézők is most tanuljuk a szerepet, és nem énekeltük együtt önökkel a Volárét és nem vittünk virágot a premierekre...)Sikerekben gazdag új esztendőt kívánok, érezzék jól magukat Szombathelyen !

9309/dec2521:21
írta hozzászólására válaszul Új hozzászólásVálasz erre

Kedves Dorci!

Csak gyerekszerepekre tartunk időnként castingokat, legutóbb egyik most készülő előadásunk, a Liliom Lujzáját kerestük. A felhívásokat különböző színjátszó körökhöz juttatjuk el, valamint a megyei médiában, illetve itt, a saját weboldalunkon tesszük közzé.

Köszönjük az elismerő szavakat,
üdvözlettel:
a WSSZ társulata

9209/dec2517:44
írta Új hozzászólásVálasz erre

Azt szeretném kérdezni, hogy esetleg castingok vannak? ha csak kisebb szerepekre is...csak mert engem nagyon érdekelne az iylen, csak sajnos nem tudok honnan értesülni az ilyen dolgokról ha van egyáltalán.

Előre is köszönöm a választ.

ui.:egyszerűen imádom ezt a színházat a társulatot a darabokat.Mindent.Hihetetlen jók:)

9109/dec2514:55
írta Új hozzászólásVálasz erre

A színház összes dolgozójának,és művészeinek kellemes,szeretetteljes Karácsonyt,és eredményekben,sikerekben,vastapsokban gazdag Boldog Új Évet kívánok!

9009/dec2414:10
írta Új hozzászólásVálasz erre

Békés,csendes Karácsonyt,Sikerektől hangos, CSODAPALOTÁS Új esztendőt mindenkinek. "Legyen benned szeretet mindenki iránt,senki sem más,mint a többi"

8909/dec2308:21
írta hozzászólására válaszul Új hozzászólásVálasz erre

Kedves Leti!

Igen, van lehetőség az 1% felajánlására. Az ehhez szükséges adatokról időben tájékoztatni fogjuk Önöket.
Érdeklődését és felajánlási szándékát ezúton is köszönöm.

Üdvözlettel:
Jordán Tamás

8809/dec2013:13
írta Új hozzászólásVálasz erre

Tisztelt igazgató Úr,

Van lehetőség rá hogy például az adónk 1% - át a színház javára ajánljuk fel?

Üdvözlettel,
Leti

8709/dec2013:06
írta Új hozzászólásVálasz erre

Ez a színház megérdemli, hogy művészetéhez méltó épületbe költözhessen, jobb feltételek mellett dolgozhasson. Kedves színházbarátok,jogos a vita, meg a politikai elkeseredés, de javaslom,tettekkel járuljunk hozzá, hogy ez megvalósulhasson. Tehát szerintem a kérdés az, hogy mi mivel tudunk a sikerhez hozzájárulni.

8609/dec1911:39
írta Új hozzászólásVálasz erre

Abba gondoljatok bele, hogy ha esetleg a tavasz egy ilyen arrogáns,kihaőknem, tolakodó, mindent jobban tudó, a hatalomvágytól már-már eszét vesztett banda ül a nyakára az egész országnak

8509/dec1709:47
írta hozzászólására válaszul Új hozzászólásVálasz erre

Tisztelt "tonibacsi1946"!
Hozzászólásodat - amennyiben hozzájárulsz - átvenné a vasmedia internetes portál!

8409/dec1221:08
írta Új hozzászólásVálasz erre

Rémült érdeklődéssel figyelem a szombathelyi közgyűlés ténykedését. Mióta folyik ez az "itt a pénz-hol a pénz" játék, állandósult bennem egy szörnyű kérdés: Ezt is elszúrják? Képesek rá, hogy tönkretegyék azt ami épp csak elkezdődött, de a város lakóinak nagyon-nagyon kell?
Ha nem vették volna észre a szombathelyi színháztársulattal nemcsak színházat kaptunk. Tagjai a város és a városi intézmények összes rendezvényén tiszteletüket teszik, jelenlétükkel a színvonalat emelik, kedvességükkel örömteli pillanatokat szereznek a velük találkozóknak.(Több személyes élmény alapján mondom ezt.)
Nem sztárok-sztárocskák ők, hanem művészek, emberek, akik miattunk jöttek ide. Mert hittek abban, hogy Szombathelynek színház kell!
Hallja meg mindenki,akit érint: NEKÜNK SZÍNHÁZ KELL!

8309/dec1217:14
írta Új hozzászólásVálasz erre

Ez hihetetlen!
Gyomorforgató, újbizancista arrogancia, acélista mintázatú barbarizmus (azzal a különbséggel, hogy Aczél legalább művelt volt). Itt semmi más nem fontos, mint az, hogy egy politikai erő megmutassa erejét! Hogy ennek mi az ára, egyáltalán nem fontos. Mit várjunk el ebben az országban bárkitől, ha egy magát nemzeti gondolkodásúnak nevező, (egy szerencsétlenkedő, magát végletekig lejáratott erő után) országvezetésre apelláló párt, városi képviselőin keresztül a magyar nyelv és kultúra megőrzésének egyik fellegvárát, a színházat politikai bohóckodás és erőfitogtatás színterévé teszi. Ezzel aztán az úgynevezett magyar politikai osztály magukat jobboldalinak és konzervatívnak identifikáló tagjai is azt teszik amit az osztálystruktúra ethosza és habitusa lehetővé tesz számukra; minden cselekedettükkel bizonyítják, hogy ennek a konglomerátumnak valamennyi tagja Kádár köpenyéből bújt ki, eszközrendszere, magatartása és technikája a totalitás gondolkodásmódja által determinált, s egyenként sem tehetnek mást, mint amit a ?nagy osztály? diktál.
Nézem a szombathelyi színháztörténetet és kérdezem: Hol van ez az ?elit? az általuk is oly sokat emlegetett Éhen Gyula szellemiségétől? Hol van ez a városi és megyei szellem az 1870-es évekéitől? Hol van ez attól a gondolkodástól, amelyik a városházát és a színházat egy fedél alatt tudta elképzelni? Ez a városi politikai elit decemberi döntésével (amelyet a város színházkedvelő, ezt a színházat akaró és szerető közönségének karácsonyi ajándékként nyújtott) fényévi távolságra helyezte magát a színháztól, a kultúrától! Remélem a szentestén, ha szűk családi körben meggyújtják gyertyáikat, átgondolják majd egész éves tetteiket is.
Weöres Színház szerető Barátaim! Van még időnk és erőnk ahhoz, hogy nyomást gyakoroljunk erre a hatalmi struktúrára? Lenne még erőnk egy színházvédő nyomásgyakorlásra, vagy bármilyen tiltakozó tettre (aláírásgyűjtés, e-mail, sms a képviselőtestület tagjainak)? Tudom, számolnunk kell sok ellenzővel, és támadással! Azzal is tisztában vagyok, hogy már mindannyian belefásultunk a magyar politika áldemokráciájába. De legyünk pillanatemberkék? Beszéljünk erről, itt e fórumon, vagy felajánlom az ? Egy 46-os blogja? internetes lehetőséget, ahova ezt az írásomat is feltettem.
Kedves Társulat, Igazgató Úr!
Erőt, kitartást, Békés, Kellemes Karácsonyt és szebb Újesztendőt, mint amit a politika ígér Önöknek és nekünk.

Üdvözlettel

Antal László

8209/dec1123:09
írta Új hozzászólásVálasz erre

Tisztelt Jordán Tamás szinidirektor Úr!
Nagy tisztelettel köszönöm Önnek azt a hozzászólást, amelyet Szombathely MJV közgyűlése előtt elmondott csütörtökön este.Remélem, hogy az Ön és társulata sikerre viszi a színház ügyét Szombathelyen.A ma esti előadás - Anconai szerelmesek- remek előadás volt.Köszönöm a társulat nívós játékát. Kiemelni senkit sem akarok,mert mindannyian tudásuk legjavát adták.Bízom abban, hogy a következő évek repertoárjába régi és új magyar darabok is bekerülnek.
Kedves Igazgató Úr! Kívánok Önnek és a társulat minden tagjának Kellemes Karácsonyt és sikerekben, vastapsokban gazdag Boldog Új Évet! Üdvözlettel.drhl

8109/dec1114:27
írta hozzászólására válaszul Új hozzászólásVálasz erre

Ha úgy gonolja hogy ez a Mónika show alatt van, nyilván vagy az előadást nem látta vagy még Mónika show-t nem látott. Nekem tetszet! És igen sok munka volt benne

8009/dec1010:37
írta Új hozzászólásVálasz erre

A nevető ember: klassz. A diplomás szihazrajongo-nak nem ajánlom, nincs értelme.

7909/dec0508:36
írta Új hozzászólásVálasz erre

Én is követem a bejegyzéseket és az a véleményem, hogy ízlések és pofonok.
Akinek megfelel a szombathelyi színház, járjon ide,én nem teszem.
n például abszolút a modern darabok híve vagyok, sőt,durvább dolgokat is láttam már színházakban, de színvonalasan.
Nekem ez továbbra is egy harsány és gyenge darab.
Ajánlom bárkinek a Magyar Színház: Hullámtörés, az Új Színház:A csúnya, a Bárka:Dogville,a Radnóti: Apacsok előadását vagy bármelyik darabot a Katona-és a Kamaraszínháztól,de akár az idén igen erős előadásokat előadó soproni Petőfi Színházat is.
Én maradok ezeknél.

7809/dec0412:51
írta Új hozzászólásVálasz erre

Kedves Szombathelyiek!

Tipikus magyar szokás: sem örülni, sem alkalmazkodni nem tudtok!
Aki annyira intelligens, és agyondiplomázott az miért nem tudja az agyát egy estére átprogramozni? Mi baja sok embernek a Farm Bt. darabbal? Ez a Való Világ!
Sajnos....
Inkább foggal-körömmel ragszkodnunk kéne ehhez a társulathoz, és megbecsülni őket!
Örüljünk neki, hogy lehetőséget kaptunk az élettől, hogy színházunk legyen

7709/dec0120:45
írta Új hozzászólásVálasz erre

Tisztelt Társulat és Támogató közönség!

Folyamatosan figyelemmel kisérem a vendégkönyv bejegyzéseit, mert érdekel, hogy hogyan vélekednek egy olyan csapatról aki állandó szinházat akar létrehozni, müködtetni Szombathelyen.
Én sem ezt az előadásmódot szoktam meg amit képviselnek, de tetszik és nem megyek haza az előadások szünetében.
A Farm Bt. úgy látom néhány embernél kiverte a biztositékot. Nem volt még olyan darab ahol ekkora lett volna a forgalom a vendégkönyvben. A WS-nek sikerült olyan szelet kavarni az előadással (vagy csak a puszta létükkel?), hogy a melle is dagadhat tőle nem csak a vitorlája.
Feltételezem ennél sokkal durvábbakat is kaptak a startnál de itt vannak és játszanak. Ami nem öl meg az megerősit mondják az öregek.
Ilyen szélsőséges vélemények után izgatottan várom, hogy sorra kerüljön az én bérletem is és megnézhessem a Farm Bt.-t.

Üdvözlettel:
Jordán Zsolt
Névrokon és új bérletes.

7609/dec0118:05
írta hozzászólására válaszul Új hozzászólásVálasz erre

Kedves Dömdödöm!
Az lenti, Bogihoz írt levelem Neked is szól. Teljesen egyetértek Veled!

7509/dec0117:59
írta hozzászólására válaszul Új hozzászólásVálasz erre

Kedves Bogi! Mintha én írtam volna. Felháborít, hogy egy "diplomás", úgymond intelligens színházrajongó így ír a szombathelyi színházról és szakértelem nélkül bírálja a kiváló szombathelyi társulatot és annak vezetőinek munkáját. Szerintem óriási dolog,hogy ezekben az ínséges időkben létrejöhetett és alig 1 év alatt országos színvonalra fejlődött a WS Színház. Nincs még egy ilyen társulat, amely így részt venne városa életében és ilyen közel lenne a nézőkhöz! Erről vajon mit tud "Kedves Színházrajongó"? A Farm Bt. kiváló adaptáció! Csak az nem érti, akinek nem volt még dráma az életében. Én több mint 20 éve vagyok IGAZI SZÍNHÁZRAJONGÓ és elmondhatom, hogy budapesti színházaktól is láttam pocsék előadást. A WS Színháztól még csak jobbnál jobb produkciókat láttam. Én személy szerint NAGYON ÖRÜLÖK neki és gratulálok mindenkinek, aki ezt létrehozta. Beleértve a háttérben dolgozó több mint 60 embert is. Egy másik diplomás......

7409/nov3022:47
írta Új hozzászólásVálasz erre

A Farm Bt-ről már szinte mindent leírtak az előttem szólók, ezért csak röviden pár gondolat. Zseniális darabnak tartom, egy nagyszerű könyv remek feldolgozása. Lehet, hogy az első 10 perc sokkolja a közönséget - valóban túl kell jutni rajta, nem vagyunk ehhez hozzászokva - de utána kitűnően átjött a mondanivalója.
MINDENKI EGYENLŐ, DE VANNAK MÉG EGYENLŐBBEK! - ezt tényleg nem lehetett megérteni?
Nem ragozom tovább azt amit mások már nagyon jól megfogalmaztak: tolerancia és elfogadás-befogadás.
A társulatnak gratulálok és további sok sikert kívánok!

7309/nov2820:51
írta hozzászólására válaszul Új hozzászólásVálasz erre

Kedves Színházrajongó!
az Ön által leírtak mélységes szomorúsággal töltenek el, ha úgy van ahogy írja, és Ön egy diplomás értelmiségi színházrajongó ( és tételezzük fel, hogy ezek az elnevezések pozicionálják Önt egy szellemi magasságba és a megkérdőjelezhetetlenség sziklaszilárd emelvényére ), akkor nagy baj van, hisz akkor Önnek egy bizonyos fokú kulturális toleranciával kell(ene) rendelkeznie, ha már jó ízléssel nem.
Továbbá ha Ön "mindenhol" jobbnál jobb darabokkal találkozik, akkor Önnek valójában minden mindegy, és akkor még keríthetett volna egy kis darabot a lelkében a Farm Bt-nek.
Továbbá jelzi, hogy a többi "színházkedvelő" és úgy érez/érzett ahogy Ön. Kérem, már megint ez az elitizmus, és erőszakos körülhatárolása az együtt gondolkodóknak, nem kéne!
Továbbá a "Jordán féle emberkék" fogalom sincsen rendesen körülírva, és így csak arra tudok gondolni, hogy a bántani szeretne, és nagyon, lelke rajta, az okát Ön bizonyára tudja.
Igazából a darabról kellene írni, de Önt nem a darab maga bántja, hanem az a színház, ami a nézőt elsősorban nem szórakoztatni akarja, hanem foglalkoztatni, tudom, hogy ez egy kicsit nehezebb út, mint a másik, de higgye el megéri ezen az úton haladni, mert a felfedezés és a megértés örömét nyújtja. Ez az a fajta színház, ami kísérletezik és próbálkozik, ami keresi az utat a fejlődés számára, gondoljon csak bele, ha a művészet, csak a megfelelni vágyás és a jól bevált fordulatok mentén haladna, akkor nem nyújtana semmi izgalmasat, újat és modernet. Képzelje csak el ha Ön dönthetett volna arról, hogy a Párizsban a Louvre közepén épülhetne e üvegpiramis, akkor minden bizonnyal azt mondta volna Ön, hogy elképzelhetetlen és még a gondolat is szentségtörés, viszont az az üvegpiramis megépült és ott áll, tehát többen voltak aki azt gondolták, hogy a haladásért megéri megépíteni, mert ez jelképezi azt, hogy az a nép amelyik ezt meg merte tenni, az nem fél az újtól, hanem éppen, hogy Ők képviselik az ÚJat. Sajnos az Ön gondolkodása hűen tükrözi a hazai konzervatív látásmódot, gondoljon csak bele, mennyi esélye van annak, hogy mondjuk Budapesten a Hősök terén, középen egy üvegpiramis ( vagy valami egészen modern ) fog épülni. Gyakorlatilag nulla, sajnos.
Természetesen ez az én személyes véleményem, ami nyilvánvalóan más, mint az Öné, elfogadom, de a stílusát, és a toleranciájának hiányát már kevésbé.
Kérem az alkotókat, hogy a Farmbt szerű darabok támogatóinak sorában huzzanak még egy strigulát, itt vagyok.
dömdödöm

még valami: az hogy az előttem szólok a Mónika Show-hoz hasonlították a darabot, szerintem totális félreértése és meg nem értése a darabnak, mert éppen hogy nem, sőt éppen hogy azért nem, amiért azt gondolják, hogy az.

7209/nov2811:19
írta hozzászólására válaszul Új hozzászólásVálasz erre

Kedves M.I. ,
nincs azzal semmi gond, ha valakinek tetszik egy előadás, csak úgy gondolom,amíg ilyen darabok, mint a Farm Bt. egyesek körében tetszést arat, addig a színház nem emeli színvonalát.
Én például kifejezetten nem örülök, hogy színházzal próbálkoznak itt Szombathelyen, sokkal inkább kedveltem, amikor többféle bérletben sok színház mutatkozott be színvonalas előadásokkal.
Persze,mondhatjuk, akinek nem tetszik, ne járjon ide, hát én nem is fogok járni a helyi teátrumba, engem az igazán remek színházak jó előadásai varázsolnak el, Katona, Új, Magyar, Radnóti, Kamaraszínház, hogy az első vonalas kedvenceket említsem, ezért maradok is ezen színházak színvonalas, profi előadásainál.
További kellemes élményeket !

7109/nov2810:39
írta hozzászólására válaszul Új hozzászólásVálasz erre

Mitismondhatnók? Számból vetted ki az szókat, csak én nem tudok ilyen szépen fogalmazódni... :-) Teljes mértékben csatlakozódom Hozzád.
üdv

7009/nov2808:17
írta hozzászólására válaszul Új hozzászólásVálasz erre

Kedves Keidzsi, veled egyetértve (mindenben), más ízlését M.I. se bírálnánk, mert ugye ízlések és pofonok.. :o)) és ki akar itt pofozkodni, de egy-két 'elmés' felszólalás nem hagyott nyugodni bennünket....
Alapból nem hisszük, hogy a " színház feladata elsősorban esztétikai élményadás, lelki feltöltés, szórakoztatás ,kikapcsolódás biztosítása." ezt a vásári komédiák és az operettek világa valósította meg, sokkal inkább hiszünk abban, hogy a színház az a hely ahol az élő játék elénk varázsol a szórakoztatás köntösébe csomagolva prózát is, zenét is, nevetésre gerjesztő geget és sírásra ösztökélő mély gondolatokat is, és teszi mindezt értünk, nézőkért.
De lépjünk ezen tovább .... diplomája bárkinek lehet 70-es IQ felett, nekem is, nekünk is van jó pár........DE sosem tartottuk magunkat diplomás értelmiséginek, hisz meggyőződésünk, hogy nem a diploma vagy azok száma, vagy azok hiánya teszi a szó legszebb értelmében műértővé az embert, hanem az a nyitottság mellyel a nézőtéri lámpák elsötétedése utána a színpad felé tud fordulni, és előítéletektől mentesen be tudja fogadni a mű mondanivalóját, vagy csak egyszerűen hagyja, hogy a színészek játékukkal kényeztessék érzékeit, és elméjét.
Hogy Jordán Tamás jó színházat csinál vagy sem...? nem tisztünk megítélni, hisz volt amelyik darabot (9700, Farm Bt...) élveztük, s volt amelyiket ... na de erről -esetleg- majd később. De ne felejtsék el a helyi 'színházrajongó' faarcok, hogy Tamás itt van, színházat csinál nekünk, briliáns színészekkel, örömteli változatossággal összeállítva a repertoárt, szerencsére nem csak operett pamfleteket akar elsütni, sekélyes sikereket learatva és ellaposítva egy most kialakuló, valódi színházértékelő szombathelyi réteget.
De abban remélem egyetértünk, hogy egy színdarab sikerét nem csak a rendező személye, vagy a színészek odadaó játéka határozza meg, hanem -mint tapasztaljuk a Farm Bt. negatív visszhangjaiban- sokkal inkább az a miliő amiben mondanivalóját ki akarja fejteni... és ebből a szempontból bizony lehet, hogy rossz helyre pottyant ez az előadás.
Az különösen bántó, hogy egyes 'diplomás értelmiségi szinházrajongók' holmi tömeg tévék még tömegebb show-jának szellemi toprongy műsorához hasonlítják a darabot, mert ebből sajnos látni, hogy nem esett le a 20 fillér, és ezen nézők számára valahol a darab legeljén (a szájpecek és a tubus közt félúton) megakadt a tű a lejátszóban, és azokhoz a (első sor 2-5 szék :o)) viktoriánus kort idéző, álszent nézőkhöz hasonlóan Ők is (ha testben nem is de figyelmükkel biztos) elhagyták a színház szentélyét, és így lemaradtak a mondanivaló befogadásának élményéről.
De nem újkeletű a jelenség: mély történelmi hagyományai vannak egyes művek vagy előadások értetlenségből, előítéletből, csak szóban gyakorolt erkölcsi-, vagy szellemi prüdériából eredő megkövezésének, hogy -a 'színházrajongók' számára is- vitathatatlanul a legnagyobb színi írót, Shakespeare-t említsük, hisz egyik legbujább művét, a Szentivánéji álmot többen, több korban és helyszínen lágy mesévé degradálták, vagy gondolhatunk a Szeget szeggel című mű körüli, évszázadokon átívelő világnézeti vitákra.
Hol van akkor a művészet, a művészi adaptálás szabadsága, ha egynémely korlátolt elme -ha rajta állna- cenzúrázná a 'kellemetlen' részeket, és csak Lafontaine-i tanmesévé egyszerűsítené Orwell ezen -pont ilyen feldolgozásokra áhítozó- alapművét.
Még egyszer köszönjük az élményt! Elgondolkodtató, örökérvényű igazságokat felelevenítő, és mindemellett pokolian szórakoztató volt!
M.I.

6909/nov2621:20
írta Új hozzászólásVálasz erre

A FARM Bt. véleményem szerint is egy borzalmas darab.
Rengeteget járok színházba Budapestre, Veszprémbe, Sopronba, Zalaegerszegre. Mindenhol kiváló és igényes darabokat láttam.
Amit a WSSZ produkált Jordán Tamással az élen az felháborító. Ezért a darabért kellett társulatot létrehozni? Szörnyű.
Vlahovics Edit az aki a darabban nyújtott valamit. Sajnáltam, egy ilyen kvalitású színésznőnek ilyen szerepet adni. Szegénykém, nem ezt érdemelte. Czapkó Antiban nagyot csalódtam, nem gondoltam, hogy ilyenhez adja a nevét. Mindenesetre a Trokán lányok remekül szórakoztak. Sajnos én és jó pár színházkedvelő szenvedett. Nem értem miért kell azt írni, hogy egyesek szellemi színvonala a Mónika show-hoz és társaihoz hasonlít. Ez a darab valóban a Mónika Show színvonalával vetekszik. Jómagam nem nézem a Show-t primitívsége miatt, sajnálom, hogy ezt a darabot láttam. Orwell művéhez köze sem volt. Egyébként a békéscsabaiak előadását én is láttam Veszprémben Disznójáték címmel. Egyébként a szombathelyi érdekeltségű Fekete Péter rendezte. Talán érdemes lenne őket meghívni ezzel a darabbal, ők meg tudnák mutatni a Jordán - féle emberkéknek, hogyan is kell ezt a darabot bemutatni. Sajnálom, hogy Szombathelynek, csak ilyen darabok jutnak. Szerintem Jordán úrnak el kellene gondolkodni, hogy mi a színház. Remélem a Liliomból nem csinálnak ehhez hasonlót. Tartok tőlük, úgy érzem maradok a vidéki színházaknál és a budapesti társulatoknál, ők tudják mi a színház, irodalom, művészet, szórakoztatás, igényesség. A Weöres Sándor Színházat sajnos nullára tudom csak értékelni.
Egy diplomás értelmiségi.

6809/nov2616:39
írta Új hozzászólásVálasz erre

Sziasztok,
Én nem bírálom más ízlését, ellenben kifejtettem a tapasztalataim itt:
http://vaskarika.hu/tehetseggondozas/reszletek/84/farm_bt-elmenybeszamolo/

Ha érdekel, olvasd el, hogy láttam én az előadást.
üdv
KG

6709/nov2610:11
írta hozzászólására válaszul Új hozzászólásVálasz erre

Aki úgy gondolja, hogy a Farm Bt jó előadás,az még nem látott jó színházi előadást vagy,sajnos értékrendje a Mónika-show alatt van pár szinttel, pedig annál már nehezebb lejjebb süllyedni, de a Farm Bt-vel sikerült.
Orwell forog a sírjában !
Ez nem egy modern feldolgozás, hanem szenny !

6609/nov2510:32
írta Új hozzászólásVálasz erre

Tisztelt Társulat!
Óriási élmény volt számomra a tegnapi Farm bt. c. előadás. Elementáris erővel hatott a darab, fantasztikus színészi alakításokat láthattunk. ?M.I.? hozzászólása után már nagyon nehéz bármit is mondani, egyetértek a véleményével. Talán annyi, hogy bár jómagam nem olvastam előtte az eredeti művet (ezt pótolni fogom), úgy gondolom, értettem és megértettem a darab mondanivalóját. Szerintem, ha valahol, hát itt nem volt öncélú a trágárság, az erőszak megjelenítése, ellentétben egyes akciófilmek vagy a silány délutáni tévéműsorok zömével (ami, előfordulhat, hogy az előadáson fanyalgók egy részének rendszeres ?szellemi? tápláléka).
A színészek mindegyike dicséretet érdemel, nem könnyű bárkit is kiemelni, de Vlahovits Edit nevét mégis megemlíteném, Rózsika szerepét neki találták ki.
Köszönet az élményért!
Lelkes színházlátogatóként további sikereket kívánok szeretettel:
zuska

6509/nov2215:46
írta Új hozzászólásVálasz erre

A Farm Bt című darab előadása rettenetes, gyomorforgató, volt. A mondanivaló kifejezéséhez a cél nem szentesíti az eszközt! Az első percek döbbenete után sajnos voltam olyan naív, hogy maradtam, hátha lesz valami váratlan pozitív for-
dulat, de a közönségesség és trágárság végigvonult a darabon.
Véleményem szerint a színház feladata elsősorban esztétikai élményadás, lelki feltöltés, szórakoztatás ,kikapcsolódás biztosítása. Nem elég szenny és mocsok folyik a kereskedelmi tvcsatornákból? Még a színházban is ez vár ránk?
E pár sort okulásul írom másoknak, spórolják meg maguknak ezt a mélységes csalódást.

6409/nov2209:08
írta Új hozzászólásVálasz erre

ma 08:51 | 1/1
A Farm Bt rettenetes darab, öncélú káromkodásokkal, harsány ripacskodással.
Kínosan hosszú és unalmas.
Az eredeti kiváló mű megcsúfolása.
Rengeteget járunk színházba Budapestre, Sopronba,Győrbe, Veszprémbe, a szombathelyi színháztól tartunk, hisz fejétől bűzlik a hal, de,hogy ne utasítsuk el eleve,rávettük magunkat,hogy elmenjünk... felesleges volt,tömény unalom.
Mivel demokrácia van, kifejezem nemtetszésem a többi néző okulására.
Első felvonás után sokan elmentek, nekünk is azt kellet volna,de akarunk újabb esélyt adni, de ez szörnyű volt, először és utoljára voltunk a WS színházban.

Aki ezt Orwelltől színvonalas előadásban, kiváló színészekkel akarja megnézni, ajánlom a békéscsabai színház:Disznójáték című darabját.

6309/nov1619:37
írta hozzászólására válaszul Új hozzászólásVálasz erre

Kedves ?orlando?!

Elnézést a késői válaszért.

A Farm Bt. szereposztása megtalálható a honlapunkon: repertoár/Farm Bt. alatt.

A szereplők kiválasztásánál az alapvető szempont, hogy az illető(k) a társulat tagja(i) legyen(ek).

A rendezők kiválasztásánál, ha nem a Színház tagja az illető, a képessége jelent döntő szempontot, valamint az, hogy milyen a viszonya a rábízandó darabbal.

A darabok kiválasztása az egész évad tükrében dől el, sok szempontot kell figyelembe venni: az évad kínálata változatos legyen, a szerepek jól kioszthatóak legyenek, a társulat minden színésze megkapja a maga ?labdáját? ? senki ne érezze azt, hogy mellőzve van.

A Weöres Sándor Színház, mint a város egyetlen színháza alapvetően népszínház. Minden műfajban a legmagasabb színvonalon szeretné színházi élménnyel ellátni a város és környéke igényét. E mellett szeretne agora, forum, találkozóhely lenni ? erre hivatott a Thea-tér programja.

Szeretnénk, ha évről-évre gyarapodna a bérletes nézők száma, jelenleg 3600 a számuk. Óvatos kísérletekkel próbáljuk nézőink színházi ízlését megengedőbbé tenni, váljanak az újszerű kiséletek hívőivé. (Szerelmes Balázs, Farm Bt.)

A színészek pályájának gondozása a legfontosabb feladatok egyike ? gondos szereposztás és az intenzív műhelymunka a záloga ennek.


Üdvözlettel,
Jordán Tamás

6209/nov1614:35
írta Új hozzászólásVálasz erre

2009.11.14. szombat este, Farm Bt.
Mivel dióhéjban nem tudjuk összefoglalni véleményünket, élményeinket, tapasztalatainkat, ezért megpróbáljuk röviden, az alábbiakban :)

téma, történet, hatás:
Az első döbbenet után elkerekedett szemekkel nézte mindenki a pornófilm-forgatásra utaló, ám abból mit sem láttató felvételt; mégis a hangok, a helyszín, a szereplők öltözéke egyértelművé tette, miről is van szó.(megjegyzés: ebből picit kevesebb - talán pár másodperc - is elég lett volna, csak annyi, amiből megtudja a néző, hogy hova csöppent, mégsem válik kínossá senki számára, hogy "ezt" kell hosszú perceken át néznie :) - főleg idegenek között!-mert valljuk be, ezt a műfajt inkább egyedül, vagy édeskettesben nézik az emberek :)) )
Mivel hosszasan láthattuk a kulisszatitkokat, részleteket: pecek, lófarok, tubus stb. a végére kellőképpen mulatságossá vált az egész helyzet. Talán a rendező célja is ez volt, de sokan nem nevettek, csak megmaradt a kezdeti döbbenet, rosszalló tekintet, majd a szégyen az arcokon ?és a szemekből ezt lehetett kiolvasni: Te jó ég, mit gondolnak majd rólam, mit néztem én a színházban?!
Ezt egy igazán elgondolkodtató - prózai rész követte, ami feloldotta az izgalmat, feszültséget, és előrevetítette a történetet, felkészített mindarra, amit az est hátralevő részében látni fogunk. Jordán meséje pont annyira volt szókimondó és humoros, amennyire visszafogott, bölcselkedő, oktató jellegű. Ezt az "arany középutat" nem egyszerű megtalálni, de neki sikerült. Nem tudjuk, ez a művész zsenialitása, vagy az íróé, de ne is firtassuk: az élmény a lényeg.
Ahogy a kezdeti, ráhangoló pár perc az érzések kavalkádját hozta elő, nem volt ez másképp az este során sem: csak hosszasabban.
Míg az első felvonásban többségében szókimondó, humoros jelenetek voltak, addig a második rész megdöbbentő, felkavaró, elgondolkodtató. De a humor sem volt akármilyen: a könnyeink potyogtak a nevetéstől!... Ezt igazán nehéz előidézni.
Ehhez kell egy tökéletes forgatókönyv, ügyes rendező és tehetséges színészek.

szereplők:
A színészek játéka mindvégig fantasztikus volt! A néző nem tudja eldönteni, hogy azért annyira valósághű minden, mert a szereposztás olyan tökéletes volt, hogy mindenki személyre szabott szerepet kapott (hű, micsoda alliteráció! :)) ők tényleg ilyenek a valóságban is(?), vagy ennyire jó színészek(?). Valószínűsíthető az utóbbi :)

korhatár:
A 16-os karika ebben az esetben nem elég :), a TÓL-IG határt is bele kellene írni valahogy így: 16-40+*, ahol a csillag magyarázata: csak kellőképpen felvilágosult, cseppet sem prűd 40-es, 50-es, esetleg 60-as hölgyek és urak részére ajánlott.

alapmű, mondanivaló:
Ajánlott volna mindenki számára az előadás megtekintése előtt elolvasni az alapművet, Orwell Állatfarmját, akkor még inkább zseniálisnak éreznék a forgatókönyvet.
A közönséget nézve egyértelmű volt, többen nem ismerték, ezért is nem értették igazán a lényeget. Az alapmű szereplői egy farm állatai, de a történetet ügyesen átültette az író az emberek világába, napjainkba. A szereplők ugyan látszólag semmivel sem különbek az állatoknál, a nézőnek mégis fel kell nyitni a szemét: a társadalmat felépíteni, a demokráciát működtetni nem szabad állatok módjára! Hiszen mi emberek többek vagyunk az állatoknál: tudunk gondolkodni, ez különböztet meg bennünket tőlük. Többnek kell lennünk náluk, hiszen nemcsak látjuk, hanem értjük, mi történik körülöttünk és tudjuk azt befolyásolni. Nem szabad hagynunk, hogy a ?Minden állat egyenlő, de egyes állatok egyenlőbbek a többinél? szellemében olyan élősködők uralkodjan felettünk a talpnyalóik támogatásával, akiket a rosszul működő demokrácia termel ki magából.

összegezve:
A közönség nagyon sok korosztályból tevődött össze, ezért az előadás sajnos nem aratott osztatlan sikert.
A szünet után néhány hely üresen maradt, mert voltak, akik az első felvonás után hazamentek.
(Közülük hallottunk néhány nézőt kifelé menet suttogva szörnyűlködni: Láttad? Néhányan még nevettek is! ... no comment :)...)
Aki viszont maradtak, azoktól vastapsot kapott az előadás minden résztvevője - ( még a portásból lett közjegyző is :) )
Ez a darab a tökéletes társadalomkirtika.
Akik nem így látják, azok - véleményünk szerint - nem értették meg.
Nekik mindenképpen ajánljuk, olvassák el az Állatfarmot és annak fényében lehet, hogy másként fogják értékelni a látottakat.

Mi pedig gratulálunk, további jó munkát és ilyen kiváló előadásokat kívánunk - Önöknek és Magunknak.

Az elégedett nézők nevében: M.I.

6109/nov0522:28
írta Új hozzászólásVálasz erre

Tisztelt Weöres Sándor Színház!
Tisztelt Társulat!

Szerintem az Anconai szerelmesek című zenés komédia egy ... De erről majd később.
Többször nekiestem, hogy leírjam az érzéseimet a darabról, ezért megmacskásodott ujakkal a következőre sikeredett.
Ismét egy olyan előadást részese lehettem, ahol a színészek igyekeztek magukkal ragadni a közönséget.
Ez nem nagyon sikerült, ami a közönségen is múlott, de azért mindig nagy tapssal jutalmazták az igyekezetet.
Bár volt olyan rész - kevés - amikor én is előrébb tekertem volna, aztán vissza. De ez nem a 9700.
Nem igazán tudtam minden részletre odafigyelni mert időnként folyt a könny a szememből. Nem a füst miatt!
Ezért mégegyszer meg kell néznem.

Üdvözlettel:
Jordán Zsolt
Névrokon és új bérletes.

HRRRRR A KÖZÖNSÉG LEGYEN VELETEK hrrrrr
Nem csak Kiss Mari és Németh Judit művésznőkkel. :-)

6009/nov0412:05
írta Új hozzászólásVálasz erre

A " van még remény" a jó előadásokra vonatkozik!

5909/nov0412:03
írta Új hozzászólásVálasz erre

Nagy szeretettel gatatulálok a a Farm BT. előadás minden szereplőjének és alkotójának!
Nagyszerű előadás született, kétszer láttam és óriási hatással volt rám! Megdöbbentő, sokkoló és katartikus élmény! KÖSZÖNÖM!!!/ a megingó hitem megerősödött, hogy van még remény.../
Sok erőt, kedvet, sikert a további előadásokhoz!!!!
Szombathelyiek, menjetek nézzétek meg és nem fogtok csalódni, bár megrendítő, de megéri!!!!!!!
Gróf Kati

5809/nov0217:11
írta Új hozzászólásVálasz erre

Gratula a Farm Bt előadásához,nekem nagyon bejött!Külön öröm,hogy ismét felfedezhettünk egy új szombathelyi arcot is.Csak így tovább!

5709/okt3012:38
írta Új hozzászólásVálasz erre

A Farm Bt. szereposztására lettem volna kíváncsi...hol is találom?
Amúgy engem mindig is érdekelt, hogy történik a szereplők/rendezők/darabok kiválasztása...mi alapján formálódik a színház művészeti koncepciója....távlati tervek....hova szeretnének velünk nézőkkel eljutni...és hogy történik egy színészi pálya gondozása?
Jordán művész úr mindig nyitott a kérdésekre - ha lenne ideje - jó volna erről kicsit olvasgatni.

üdvözlettel

5609/okt2811:57
írta hozzászólására válaszul Új hozzászólásVálasz erre

Kedves Alemilan1899!
Folyamatban van a 9700 DVD-jének kereskedelmi forgalomban történő árusítása, illetve ennek előkészületei. Itt a weben adunk hírt arról, ha indul a mandula. Köszönjük a kellemes kritikát.

5509/okt2620:15
írta Új hozzászólásVálasz erre

Nagyon szuper a Weöres Sándor Szinház honlapja és társulat.

Gratulálok

További sok sikert kivánok a szerkesztőknek

5409/okt2619:53
írta Új hozzászólásVálasz erre

Szeretném megtudni hogy a 9700 cimü előadásról készült DVD mikor lesz kapható.

5309/okt1509:46
írta Új hozzászólásVálasz erre

Kedves Színház! Tegnap sikerült megnéznem benned az Anconai szerelmesek című darabodat, nem tetszett. A színészeid mindent megtettek, sőt, helyenként többet is, de a darab és a rendezés, úgy gondolom, hogy gagyi, tudom, hogy neked kell a populáris előadás is, mert kell a nép, de a színvonalnak és a népszerűségnek nem feltétlenül kell külön utakon járni. Ne haragudj, hogy ha megbántottalak volna, nem akartam, szeretlek továbbra is, és hajrá. ja, és a megjegyzésemhez hozzá tartozik, hogy "szerény véleményem szerint".

5209/okt0723:11
írta Új hozzászólásVálasz erre

Ma megnéztem a társulatuk ingyenes főpróbáját Az Anconai szerelmesek című darabját. Fergeteges siker volt. Aki nem látta mindenképpen 9-én az elsősorból nézze meg. Most sajnálom, hogy első előadásokat kiahagytam és már nem játszák.
Kívánok sok sikert munkájukhoz, erőt és egészséget.

5109/szept1912:07
írta Új hozzászólásVálasz erre

Tisztelt Weöres Sándor Színház!
Tisztelt Társulat!

Színházi élményeimet a Miskolci Nemzeti Színház előadásai alapozták meg, ahol bérletes nézőként voltam a művészet pártolója.
A tegnapi előadás teljesen átformálta bennem a színházról, mint komplexumról kialakult képet.
Időnként úgy éreztem, hogy én is részese és nem passzív nézője vagyok a csodálatos játéknak.
A család vett rá, hogy én is nézzem meg, hogy Szombathelyen is van Színház.
Jól tették! Jövő hétem megyek bérletet váltani!
Nem akarom én is tovább dícsérni a társulatot a játékáért, a rendezőt a munkájáért, a zenekart a muzsikáért, a stisztákat az élőképekért, a dramaturgot a .... Ezt már sokan megtették előttem. De mivel a dícséretből soha nem elég ezért szeretném megköszönni ezt az élmény a társulatnak a ....
Csak támogatni tudom azt a véleményt, hogy a darabokról minnél több jelenjen meg a médiákban. Akár teljes darabok a Szombathelyi TV-ben, a hozzátartozó beszélgetésekkel. Vagy ez már megy csak arról is lemaradtam? :-)

További sok sikeres előadást!
Jordán Zsolt
Névrokon és új bérletes.

5009/aug2814:46
írta hozzászólására válaszul Új hozzászólásVálasz erre

Kedves Bonsai!
Jegyirodánk Szombathelyen, a Király u. 11. szám alatt található (94/318-738, jegy@wssz.hu, nyitva tartás: hétköznapokon 9.00-17.00) PLT-hűségkártyával 5 százalék kedvezményt adunk. A vidéki jegyárusító helyekről itt: http://www.wssz.hu/tartalom/cikk/wssz_jegyirodak. Egyelőre még kapható 2009/2010-es bérlet!

4909/aug2812:07
írta Új hozzászólásVálasz erre

Egy kis segítséget szeretnék kérni, ez a felület tűnik a legalkalmasabbnak.. Ugyan már vásároltam a családtagjaimnak bérletet májusban, érdeklődnék, hogy tudok-e még, - ha igen hol, mikortól- további bérleteket venni.
Köszönöm!

4809/aug1111:00
írta Új hozzászólásVálasz erre

Jövő héten Karneválszínház! Már alig várom. Különösképpen Fekete Ernő vendégjátékára vagyok kíváncsi!

4709/jún0511:37
írta Új hozzászólásVálasz erre

Minden kedves vendégkönyvezőnek köszönjük a gratulációt! Reméljük, a következő évadban is hasonló élményt adhatunk a szombathelyi és megyei színházbarátoknak.
A 9700, a Szerelmes Balázs és a Cseresznyéskert nemsokára dvd-n is elérhető lesz, részleteket majd itt, a weboldalon közlünk ezzel kapcsolatban.

4609/máj2920:12
írta Új hozzászólásVálasz erre

Nem tudom készült-e videó felvétel a 9700 előadásról, de nagyon jó és szükséges lenne a távollakók és az utókor számára is! Szerintem "itt" örökérvényű darab. Csatlakozom efido hozzászólásához.

4509/máj2820:12
írta Új hozzászólásVálasz erre

Tegnap mi is láttuk a 9700-at. Nem illik senkit kiemelni, mert az előadás igazi csapatmunka volt, de muszáj leírni, hogy Kelemen Zoltán annyira jó volt!!! Amikor a pártelvtársat játszotta, könnyeztünk a rengeteg röhögéstől.
Valamint Kálmánchelyi Zoltán Sobri alakítása is fergetegesre sikerült.
Még 1x megnézzük.

4409/máj2818:58
írta Új hozzászólásVálasz erre

Tegnap volt a 3. alkalom,hogy jegyet váltottam a 9700-ra.Azt hiszem,ez mindent elárul az előadás és a színészek nagyszerűségéről.Lendületes,magával ragadó nagyszerű este volt harmadszorra is. Egyszerűen nem lehetett állótaps nélkül elengedni a művészeket,akik látszólag nagyon örültek az elismerésnek.Gratulálok az egész társulatnak,és az összes szombathelyi színházbajáró nevében köszönöm ezt az emlékezetes első évadot!

4309/máj2816:12
írta Új hozzászólásVálasz erre

Tisztelt Weöres Sándor Színház!

Imádok színházba járni, mindig is elvarázsolt ez a világ! Tegnap láttam a 9700 című darabot, amely egyszerűen fantasztikus volt. Fenomenális rendezés, amelyhez egy állandó vidám színpadi cselekmény társul. Bámulatos koreográfia, csodálatos korhű díszletek és jelmezekkel! Egyik legjobb darabok egyike!!!
Büszke lehet a város, a színházára és a sok rendkívül tehetséges színészre, akik itt játszanak szombathelyen! Gratulálok mindannyiuknak! És remélem, még rengeteg produkció részese lehetek.
További sok sikert!

Üdvözlettel: Nagy Antal

4209/máj2815:58
írta Új hozzászólásVálasz erre

Én kérek elnézést minden politikus helyett...

4109/máj1402:20
írta Új hozzászólásVálasz erre

Sziasztok!
Ma láttam a Cseresznyés kertet. Nekem nagyon tetszett.:) Czapkó Tóni a kedvencem!;) Örülök, hogy van színtársulat Szombathelyen és, hogy ilyen híres színészek játszanak itt, mint Trokán Péter vagy Kiss Mari. Kösziii! Pusziii!:D

4009/máj1012:43
írta Új hozzászólásVálasz erre

Kritika a Cseresznyéskert előadásról a szombathelyi diákportálon:

http://diakok.szombathely.hu/cseresznyeskertben_jartam

3909/máj0116:59
írta Új hozzászólásVálasz erre

Fantasztikus a színház!!!!!!!!!Már régóta vártam hogy Szombathelynek legyen színháza, és most nagyon örülök mert minden képzeletemet fölül múlta!Köszönöm az összes színésznek ezt a lenyűgöző élményt!!!!!!!!!!

3809/ápr0215:57
írta Új hozzászólásVálasz erre

Nagyon örülünk az új színháznak. Fiam gimnazistaként Csigapad bérletes, lányomnak nagyon tetszett a Micimackó előadás. Párommal egy kellemes időutazásban volt részünk a Cabaret a'La Carte révén.
Nagyon jó érzés, hogy végre igazi színházunk van! Köszönjük és nagyon sok sikert kívánunk!

3709/márc2123:04
írta Új hozzászólásVálasz erre

Gratulálok a "Cabaret A'la Carte" előadáshoz.
Igazi könnyű, esti szórakozás volt, nagyon finom vacsora mellett.

3609/márc1619:12
írta hozzászólására válaszul Új hozzászólásVálasz erre

Igazad van Szombathely közönsége tudomásul vette. Én csak annyit szeretnék Jordán Tamás és csapata is ismerje el. És legalább tegyen róla említést a színháztörténetbe. Mert azt hiszem megérdemlik, Ők előbb itt voltak mint a WSSZ de további sok sikert természetesen a színháznak is.

3509/márc1613:51
írta Új hozzászólásVálasz erre

Gratulálok a társulatnak a vasárnapi előadáshoz.
Szórakoztató volt, informatív, emberközeli, eredeti.
Így kell az embereket az utcára vinni! Nem véletlen, hogy a tömeg elindult haza, amint a politika megszólalt.
Köszönjük!

3409/márc1522:24
írta hozzászólására válaszul Új hozzászólásVálasz erre

Ha csak erre a témára vagy rákattanva, miért nem az ő oldalukon teszed ezt meg?
Nagyon jó, hogy van Szombathelynek két társulata, és ezt valószínűleg minden szombathelyi tudja!

3309/márc1520:20
írta Új hozzászólásVálasz erre

Szép volt Cromwell a Hyppolyt igazi közönség élmény gratulálunk. Igen van amatőr színjátszás Szombathelyen 700 néző. Ének zene tánc tűzijáték. Gratulálunk.

3209/márc1316:10
írta Új hozzászólásVálasz erre

Sajnálom, hogy a Cromwellre vonatkozó kommentálásomat levették a színháztörténeti oldalról. És hogy sajnos most sem került bele a felsorolásba a Cromwell. Sajnálom hogy nem értékelik az Ő munkájukat. Sajnálom és egyben felháborít, hogy tudomást sem akarnak venni róla. De nem baj Ők vannak és léteznek. Hajrá Cromwell.

3109/márc1211:35
írta Új hozzászólásVálasz erre

Elegáns és stílusos a honlap, könnyen áttekinthető és mindig naprakész! Elismerésem azoknak, akik nap mint nap tesznek ezért!

3009/márc1211:06
írta Új hozzászólásVálasz erre

Köszönöm a szombati élményt, nagyon klassz volt! Lüzisztráté darab szuper volt! A honlap nagyon jó, végre beleláthatunk a színészek világába (parkolójegy miatt börtönben...)! Pörgős, érdekes, informatív oldal!Gratulálok!

2909/márc1123:20
írta Új hozzászólásVálasz erre

Kedves Sírató Ildikó! Kedves Színtársulat!

Nagyon nagyon csodálkozom azon hogy a szombathelyi Cromwell Ifjúsági Színtársulat mely a város egyetlen igazi ifjúsági színtársulata kimaradt a felsorolásból. Hiszen a társulat már 5 éve tartja Szombathelyen az előadásait, egyre növekvő közönség mellett. Remélem a felsorolásba nemsokára ők is bekerülnek, mivel azt hiszem méltóan színesítik városunk kulturális életét. Köszönhetően a két alapító tagnak: Horváth Somának és Csukovits Balázsnak.

2809/márc1011:56
írta Új hozzászólásVálasz erre

Domjo, teljesen egyetértek a hozzászólásoddal. Az a kritikus lehet, hogy nézte az előadást, de hogy nem látta az biztos. A Mackó kalandjai jó előadás volt bájos zenével és jelmezekkel. A díszletek pedig egyáltalán nem gátolták a képzelet szabad áramlását, a függöny pedig nem egyszerűen fel meg le... Szóval kedves VN kritikus, máskor kéretik a szemet és az elmét is kinyitni, és nemcsak előítéletek alapján dolgozni.

2709/márc0916:18
írta Új hozzászólásVálasz erre

Tisztelt W.S. Színház

Nem értem a V.N.-ben megjelent negatív cikket a Mackó kalandjairól!
Mi elvittük a 6 és 3 éves gyermekeinket az előadásra.Nekik és nekünk is nagyon tetszett!Tapsoltak, nevettek,jól érezték magukat,még a pici is élvezte és értette.
HÁT NEM EZ A CÉL? NEM EZÉRT DOLGOZTAK HÓNAPOKIG? Csak gratulálni tudunk és még rengeteg sikert kívánunk!

2609/márc0214:44
írta Új hozzászólásVálasz erre

Köszönjük a gratulációkat, javaslatokat Mackó újabb kalandjaihoz. Egyelőre nem tervezzük Tigris, Kanga és Zsebibaba meghívását, de bármi lehetséges! :)

2509/márc0209:11
írta Új hozzászólásVálasz erre

Nagyon jo eloadást láttunk családommal vasárnap 15 orakor a szinházban:Macko kalandjai.Gratulálok a zenéhez, a szinészek konnyed játékához,Robert gida nagyon ugyes.Ugye lesz folytatás:Kanga,Tigris,Zsebibaba nem maradhat ki ebbol a bulibol.
koszonet még egyszer
vackor család

2409/febr2519:06
írta Új hozzászólásVálasz erre

Kedves Színházunk Társulata!

Jól esik szombathelyiként ezt leírni: SZÍNHÁZUNK!

Mielőbbi jobbulást a betegeknek! Kicsit önző ez a kívánság, mert szeretném minél hamarabb megnézni az elmaradt előadást (Három koporsó)!

Sok sikert a Színháznak, a Társulat tagjainak örömet és boldog napokat kis városunkban!

A.

2309/febr2511:29
írta Új hozzászólásVálasz erre

Macko kalandjai-premier-1 orás felhotlen kikapcsolodás,kacagás,jokedv.Nagyon koszi,szivbol ajánlom a darabot mindenkinek ,menjen el és kapcsolodjon be ebbe a mézkutatásba a zenéken,táncon ,játékon keresztul,mert kár lenne belole kimaradni.
Hajrá Szombathely!Hajrá Weores Sándor Szinház!

2209/febr2220:57
írta Új hozzászólásVálasz erre

Tisztelt szinházi Társulat.

Azért irok mert eddig nem is volt róla tudomasom hogy van egy ilyen jo szinházunk,ma volt lányunk micimacko rajzpályázata amin nyert és igy döbentünk rá páromal hogy szép és jo szinház müködik szombathelyen.
Én személy szerint bp-en tanultam igy lehetöségem nyilt sokat szinházba járni,amikor szombathelyre költöztem ez azota is hiányzott,de most reményt látok önnök társaságában hogy felnöteknek is sikerül komoly és sok szép elöadást véghezvini,mert igy én is szivesen eljárnék páromal önönkhöz.
Végül remélem és nagyon sok jot kivánok az egész társulatnak hogy Szombathelynek is lesz egy szép és elöadásokban gazdag szinháza.Ez már nagyon ráférne a városra..

2109/febr2013:25
írta Új hozzászólásVálasz erre

Halló!!!
Ha jól olvasom, Debrecen most szipkázza el a színházra szánt pénzünket? Latinovits kontra Weöres? Vagy Kósa kontra Jordán. Emberek!!!

2009/febr1909:25
írta Új hozzászólásVálasz erre

Köszönjük a kedves hozzászólásokat!
A Szerelmes Balázsra, a Mackó kalandjaira, és természetesen egyéb előadásainkra is szeretettel várjuk Önöket!

1909/febr1309:24
írta Új hozzászólásVálasz erre

Kedves Társulat!
Csak ismételni tudom azt előttem szólókat: Köszönjük a csodát!
És ez a csoda nem csupán a 9700 előadással valósult meg, hanem jóleső érzéssel tapasztalom az első kapcsolatfelvétel óta, hogy a színházzal kötött kapcsolatomban minden működik. Ez az igazi teljesítmény!
A darab magával ragadó, főleg az olyan nézők számára akik a helyi közélet minden rezdülését figyelték az életük során. Remélem a szerepekben a valós ötletgazdák is magukra ismertek.
Mimikének külön köszönjük a három órán át tartó lelkesedését, Csonka Szilvinek pedig, hogy Márkus Emiliát "megtestesítette" nekünk.
Hálásak vagyunk, hogy mostantól távol élő rokonainkat nem csupán a Karnevállal, hanem már a Színház előadásaival is hívogathatjuk hazalátogatásra.
További sikereket kívánok és nem várom meg a következő előadást, hanem most már gyermekeimmel közösen a jövő héten ismét elébe megyek a csodáknak.
Üdvözlettel: Hubandi

1809/febr0601:46
írta Új hozzászólásVálasz erre

Tisztelt Jordán Tamás! Tisztelt Társulat!
Köszönöm, hogy ma este elhozták nekünk Claudius gyémántját.
Köszönöm, hogy az előadás után arról beszélhettünk gyermekeinkkel: igen, a jelenben is élnek megszállott emberek, akik hittel és bizalommal képesek teremteni. De jó, hogy erre még ők is látnak példát.
Hiszem, hogy Feri bácsi, katartikus erejű utolsó mondataival valami olyat ültetett el az emberek lelkében, melynek gyémánthoz mérhető értéke-ereje lesz.
Mayer Judit

1709/jan2620:43
írta Új hozzászólásVálasz erre

Kedves Weöres Sándor Színház!
Köszönöm a szombat esti csodát. Várom a következő találkozást. A leendő unokáimnak biztosan fogok "Trokán-bérletet" ajándékozni (még nincs három éves a kislányom...).

1609/jan2616:53
írta Új hozzászólásVálasz erre

Kedves Weöres Sándor Színháziak!

Láttam a 9700 c. előadást szombaton és szerintem fantasztikus. Humoros és magával ragadó. Mindenkinek gratulálok. Látszik az előadáson a rengeteg munka. Csak így tovább!

1509/jan2512:37
írta Új hozzászólásVálasz erre

Üdvözlöm a Társulatot!

Koszönöm az élményt, nagyon jó volt a 9700 előadás:)

1409/jan2115:16
írta Új hozzászólásVálasz erre

Köszönjük a kedves hozzászólásokat! A jövőben is várjuk Önöket folyamatosan megújuló weboldalunkon, és természetesen előadásainkon, egyéb programjainkon.

A honlappal kapcsolatosan is szívesen vennénk az építő kritikákat, javaslatokat, ötleteket!

1309/jan2011:09
írta hozzászólására válaszul Új hozzászólásVálasz erre

Köszönet Németh Andinak, Csipunak és mindazoknak, akik jókívánságaikat eljuttatták hozzánk! Remélem, reméljük, hogy sok szép közös estében lesz részünk.
Szabó Tibor

1209/jan2011:01
írta Új hozzászólásVálasz erre

Kedves Gróf Kati!

Jókívánságait köszönöm, köszönjük. Kérem, hogy legyen továbbra is hűséges nézőnk, kritikáit is szívesen vesszük.
Szeretettel üdvözli:
Szabó Tibor

1109/jan2010:58
írta Új hozzászólásVálasz erre

Kedves Anna981!
A 9700 c. előadás időtartama, szünettel, kb. 3 óra 20 perc. Remélem ez nem riasztja vissza attól, hogy megnézzen minket kedves rokonaival együtt. Szeretettel várjuk!
Üdvözlettel:
Szabó Tibor

1009/jan2010:01
írta Új hozzászólásVálasz erre

Kedves Fórumozók!

Sok-sok jót hallottam a 9700-ról. Szeretném megkérdezni azoktól, akik látták, hogy kb. mennyi ideig tart? Mert rokanaimat szeretném elvinni meglepetésként és az idővel kalkulálnom kellene.
Előre is köszönöm.

909/jan1616:17
írta hozzászólására válaszul Új hozzászólásVálasz erre

Hajrá 9700!!!

809/jan1616:06
írta Új hozzászólásVálasz erre

Kedves Szombathelyi Társulat!

Őszinte, nagy szeretettel GRATULÁLOK az egész csapat minden tagjának, kollégáknak, barátoknak, akiket szeretek, vagy akiket még nem ismerek!!!Nagyszerű előadást hoztatok létre! Nekem nagyon tetszett minden egyes perce, pedig a hosszú évek alatt elég kritikus lettem! Hamar kimondom a negatív kritikát, de itt csak szuperlatívuszokban beszélhetek! További nagy sikereket, kitartást, jó munkát kívánok nektek! Érdemes volt a sok áldozat és a befektetett rengeteg munka!
Szeretettel: Gróf Kati

709/jan0419:41
írta Új hozzászólásVálasz erre

Kedves Jordán úr, gratulálok Önnek,
a szombathelyi szinház szervezését szívvel-lélekkel tette, ez a Nap Kelte műsorából is kisugárzott felénk.
Nagyon jó, hogy végre SZINHÁZA lesz Szombathelynek, ahová a jól megválaszott, megszerethető szinészek nívós előadásaira "elegánsan" illik majd megjelenni nekünk nézőknek is.
A szinház épületénél igyekezzenek elérni, hogy olyanná váljon, amely az oda betérőknek maximális élményt, elégedettséget, a műsoraik színvonalassága pedig a nézőt újabb előadásaik megtekintésére ösztönözze.
Csodálom szorgalmát, kitartását, elhivatottságát, sok sikert kívánok elsősorban Önnek és munkatársainak is. Mmindez megvalósításához jó egészséget, örömteli boldog új évet!

608/dec3012:00
írta Új hozzászólásVálasz erre

Boldog új évet a Társulatnak és a színház minden dolgozójának!

Németh Andi

508/dec2809:23
írta Új hozzászólásVálasz erre

Kedves Jordán Tamás!

Teljesen civilként gratulálok az egész társulatnak és nagyon sok sikert kívánok!
Ma reggel láttam a Napkeltében az Önnel készített riportot, azután felkerestem a honlapjukat.
Mit mondjak? Nagyon szeretnék szombathelyi lenni, hogy engem is be tudjanak vonni abba a bizonyos bűvkörbe, ami sugárzik Önből és a honlapból (bocs a képzavarért).
Igen, nagyon hiányzik az ilyen közösségformáló szándék és erő, lelkesedés a művészeti és közéletből!
Szombathelyen sikerülni fog, ezért a városnak is gratulálok, hogy ehhez ilyen jó partnereket talált.

Üdvözlettel: Dr. Ollé Zsuzsanna

408/nov3021:45
írta Új hozzászólásVálasz erre

Kedves W.S.Színház
Van már plakáttervük a 9700 c. előadáshoz? Ha nincs, egy kedves barátnőm szívesen megtervezné, természetesen ingyen és bérmentve (a Művészeti Szk-ban grafika szakon tanul).
Gratulálok a Szabad ötletek jegyzékéhez, türelmetlenül várom a következő előadást.

308/nov1313:47
írta Új hozzászólásVálasz erre

"Szórd szét kincseid - a gazdagság legyél te magad.
Nyűdd szét díszeid - a szépség legyél te magad. ...." (Weöres Sándor)

Nagyon sok erőt, gazdagságot, szépséget és örömteli munkát kívánok
az egész társulatnak!

208/nov1220:29
írta Új hozzászólásVálasz erre

Gratulálok, nívós a honlap! Remélem élni fog és folyamatosan érdemes lesz ide látogatni újdonságokért. És legalább ennyire kívánok gazdag életet a szombathelyi színháznak!

108/nov1116:42
írta Új hozzászólásVálasz erre

Kedves Weöres Színház!
Örömmel üdvözöllek a világhálón. Idősebb testvérként gratulálok a honlaphoz, kívánom, hogy nagyon sokan látogassanak el mind a virtuális mind pedig a valóságos színházba.

Üdvözlettel:
www.kulturista.hu

/Joós Tamás
igazgató
MMIK/