A titokzatos Grönholm-módszer, avagy mit rejt Jordán Tamás irodája

Józing Blog, 2017.03.26.

A darab a felszínen nem több, mint egy képzeletbeli multinacionális cég (Dekia) állásinterjúja. Száraz téma ez így önmagában. Nem úgy, mint A Grönholm-módszer, amire gyakorlatilag lehetetlen jegyet szerezni.

A Kreutzer-szonáta színpadon

Art7.hu, 2017.03.22.

A Kreutzer szonáta akár olvasva, akár a Végállomás-formában a színpadon, máig lehengerel nyers őszinteségével és gondolkozásra késztet Pozdnisev szavai fölött.

Kelj fel és járj

Art7.hu, 2017.03.12.

Csehov Ivanovja a Weöres Sándor Színházban sem tragédia. Hogy miért nem, arra nem kell keresnünk a választ, talán nincs is.

Magánszféra - Tárlatnyitó a színházaulában

Vaskarika, 2017.03.07.

Három különböző stílusban alkotó művész, három barátnő - mi a közös és mi a különböző bennük? - Magánszféra címmel Benedek Noémi, Horváth Kinga és Foky Éva kiállítása nyílt meg a Weöres Sándor Színház aulájában.

Gyötrődés és szerelem

Vaskarika, 2017.03.01.

Egy 35 éves fiatalember meghasonlik saját magával, a világgal, és hiába keresi az okát, nem tudja, miért történik vele mindez. A bűntudat egyre jobban eluralkodik rajta, a környezetével való összeütközés elkerülhetetlen.

Felkenni vagy lemosni a gyalázatot? Csakazértis Ivanov

Nyugat, 2017.03.01.

Aki nem hiszi, hogy Szombathelynek van vesztenivalója, az menjen, nézze meg Lukáts Andor Csehov rendezését! Történt, ami történt, mi tüntetés után beültünk főpróbát nézni. Feszültség volt.

Testről és lélekről meg szellemről

Teremtuccse, 2017.03.03.

Testről és lélekről, meg szellemről szól Ivanov drámája. A két rendező, az immár Arany Medve-díjas Enyedi Ildikó és a Kossuth-díjas Lukáts Andor ugyanarról beszél bizonyos síkokon: szégyenteljes tespedtségben punnyadunk.

Csehov-bemutatóra készül a Weöres Sándor Színház

SZTV, 2017.03.02.

Lukáts Andor rendező a korábbi feldolgozásokkal szemben máshová helyezi a hangsúlyt az Ivanovban: unalmasan szomorú szereplők helyett a maguk módján küzdő főhősöket ígér.

Mi lesz velünk, Anton Pavlovics? – Ivanov színre lép

Vas Népe, 2017.03.01.

Anton Pavlovics Csehov 1887-ben, vagyis pont 130 évvel ezelőtt írta meg első drámáját: ez az Ivanov. Ivanov szerepében Bányai Kelemen Barna. Vigyázat: a híres csehovi puska már az elején ott van az orrunk előtt.

Emberkísérlet

Art7.hu, 2017.02.27.

Mérnökökből, menedzserekből, politikusból álló szupercsapat száll meg egy romos villát, ahol lehetőségük van az emberiség következő nagy dobásának megtervezésére: a Vineta Köztársaságra.

Vineta Köztársaság, avagy hogyan tovább?

Teremtuccse, 2017.02.26.

Az emberek kezében van a jövőjük. Hogy az már megint a múlt? Hiszen soha – jó, többnyire - nem vagyunk képesek, úgy en bloc (anblok) helyesen gondolkodni, dönteni, lépni.

50 négyzetkilométernyi tökéletesség

Köz-Hír Szombathely, 2017.02.25.

Emelje fel a kezét, aki még soha nem játszott el a gondolattal, milyen lenne egy tökéletes városban élni, vagy akár megteremteni azt! Tökéletes házak, parkok, tökéletes élet!

Egy tökéletes világ víziója

Vaskarika, 2017.02.25.

Ki ne szeretne minden világok legjobbikában élni? Ki ne szeretné minden világok legjobbikát, a tökéletes várost megtervezni, szinte Teremtőt játszani? Moritz Rinke: Vineta Köztársaság című színművében a kiválasztottak örömmel mondanak igent a hívásra.

Vigyázat, Lenin hívei már a szombathelyi színházban vannak! Itt a Vineta-pokol, lehet szokni

Nyugat, 2017.02.25.

Ennek a Vinetának, tisztázzuk az elején, köze sincs az erdélyi padlizsánkrémhez, ez nem az a darab, se majonéz, se frissen őrölt bors, se csipetnyi fokhagyma nincs benne.

Elszabadul a pokol Szombathelyen

Vas Népe, 2017.02.22.

Indul a tavaszi bérletes szezon a Weöres Sándor Színházban. Február 24-én 19 órakor kezdődik a Vineta Köztársaság premierje a Márkus Emília Teremben. Arról, hogy miképpen szabadul el a pokol.

Az Ivanov a Hétvégi Belépőben

MTV, 2017.02.19.

Az Ivanovról készült bejátszás, amely a MTV Hétvégi Belépő című magazinjában volt látható. Lukáts Andor rendező, Bányai Kelemen Barna és Hartai Petra színművészek szólaltak meg az anyagban (25.30-nál).

Legyen eszed, Pista!

Art7.hu, 2017.02.15.

Mágnás Miskában érezzük az őserőt, ahogy ravaszul lubickol a lovász és a mágnás öltözékében. A szerepcserélő komédiák iskolapéldája Bányai Kelemen Barna alakítása.

Lisztben az igazság – Process Ivanov a Weöres Sándor Színház aulájában

Vaskarika, 2017.02.06.

Egyedülálló produkcióra vállalkozott a Westwerk Egyesület, a Weöres Sándor Színház aulájában a nézőkkel közösen műalkotást hoztak létre.

Performansz a színházi aulában

Frisss.hu, 2017.02.06.

A Westwerk Egyesület nemrégen alkalmi betűtésztalevest csinált a Csótóból, most pedig alkotóművészeti játszótérré változtatta a Weöres Sándor Színház auláját.

A két, új tavaszi bemutató

M1, Ma Reggel, 2017.02.06.

Széles kínálattal várja a közönséget a szombathelyi Weöres Sándor Színház: februárban két premierrel is készül a társulat - hangzott el az M1 Ma Reggel című műsorában.