Lehet­e végighazudni egy életet? ­ Zsótér Sándor első szombathelyi rendezése

Vas Népe, 2016.09.28.

Ibsen újragombolva, új fordításban. Zsótér Sándor rendező és állandó munkatársa, Ungár Júlia dramaturg fontosnak tartották, hogy a közönség találkozzon az eredeti norvég címmel is: Gengangere.

Fény lesz mind, amihez érnek: Törőcsik Mari és Jordán Tamás a WSSz nagyszínpadán

Vas Népe, 2016.09.27.

Hosszú évtizedek után végre megint megtörtént: Törőcsik Mari és Jordán Tamás együtt, egy előadásban tűnt föl, ráadásul a Weöres Sándor Színház Nagyszínpadán. 

Játsszunk! - Sor(s)vezetőnk: Törőcsik Mari és Jordán Tamás

Teremtuccse, 2016.09.27.

Vénasszonyok nyara. Vasárnap. Felolvasás. A szombathelyi Weöres Sándor Színházban majdhogynem teljesen mindegy, milyen szöveget silabizál Törőcsik Mari és Jordán Tamás.

Négykezes a szerelemért

Vaskarika, 2016.09.26.

Törőcsik Mari és Jordán Tamás, Friedrich Nietzsche és Cosima – hívószavak, melyek hatalmas közönséget vonzottak Szilárdi Béla: Fakuló hajnalpír című drámájának felolvasószínházára a Weöres Sándor Színházban.

A szerelemben mindig van egy kis őrültség - Négykezes Törőcsik Marival és Jordán Tamással

Nyugat, 2016.09.26.

Eddig még sohasem játszottam a Weöres Sándor Színházban – mondja a végén Törőcsik. Majd fog – válaszolta erre Jordán. Így legyen – futott át sokak agyán a nézőtéren. Azt hiszem, ez jelenti az igazi sikert.

Végre: Törőcsik Mari és Jordán Tamás először játszik együtt Szombathelyen!

Vas Népe, 2016.09.18.

Végre: Törőcsik Mari és Jordán Tamás együtt a szombathelyi WSSz színpadán! Felolvasószínház, amelyben Törőcsik Mari Liszt Ferenc lányát, Jordán Tamás Nietzschét játssza.

Spoilerveszély nélkül mondjuk, ígéretes lesz a WSSz idei évada

Frisss.hu, 2016.09.18.

Országszerte tartottak Színházak éjszakáját, így a szombathelyi Weöres Sándor Színház is bekapcsolódott a rendezvénybe - ennyi színházbarátot ritkán látunk egyszerre.

Látták Mertz Tibort és Horváth Ákost csípőt rázva Shakirára Waka Wakázni?

Nyugat, 2016.09.18.

Azt, hogy mekkora létjogosultsága van a Színházak éjszakájának itt Szombathelyen, a tegnap esti csúcsra járatott színházi aula és a teltházas programok jelzik. A WSSZ sem készült fel szerintünk ekkora rohamra.

Képgaléria - Színházak Éjszakája 2016 a Weöres Sándor Színházban

Vaskarika, 2016.09.18.

A Weöres Sándor Színház első alkalommal csatlakozott a Színházak Éjszakája országos programsorozathoz. Több helyszínen számos esemény várta az érdeklődőket.

Csúcsra járt a Színházak éjszakája a WSSz-­ben, ahova beszöktettek egy igazi menyasszonyt is

Vas Népe, 2016.09.18.

A Színházak Éjszakája rendszerint olyan programokkal csábítja a közönséget, amelyekre a hétköznapokon (amikor egyszerűen csak működik a színház) nincs lehetőség. A színház titkaihoz sokan szeretnének hozzáférni.

Conchita Wurst, szelfi Jordán Tamással és egy menyasszony

Alon, 2016.09.18.

Volt itt minden: átváltozó színház, fény- és hangtechnikai bemutató, kiállítás a színház munkatársainak alkotásaiból, válogatás díszlet-, és jelmeztervekből, Szabó Tibor és zenekarának fellépése, a színész együttes koncertje és nyílt próba.

Ványa bá kapta a díjat

Kultúra.hu, 2016.09.15.

A szombathelyi Weöres Sándor Színház Ványa bá című produkciója Réthly Attila rendezése nyerte el a legjobb előadás díját a Thália Színházban megrendezett Vidéki Színházak Fesztiválján.

Ványa bá: két új díj

SZTV, 2016.09.13.

Hartai Petra a Szombathelyi Televízióban beszélt a színház két új díjáról: a Ványa bá kapta a legjobb előadásért járó elismerést, valamint Hartai Petrát Szonya alakításáért a legígéretesebb pályakezdő színésznő különdíjjal jutalmazta a zsűri a Vidéki Színházak Fesztiválján. (18.06-tól)

Szombathelyi lett a legjobb előadás

Színház.hu, 2016.09.13.

A Weöres Sándor Színház Ványa bá című produkciója nyerte el a legjobb előadás díját a Thália Színházban megrendezett Vidéki Színházak Fesztiválján, amelyen Ullmann Mónika, Varga Zoltán, Hartai Petra színművész, a kaposvári Csiky Gergely Színház társulata és a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház is elismerést kapott.

A szombathelyi Ványa bá lett a legjobb vidéki produkció

7ora7.hu, 2016.09.13.

Réthly Attila rendezése nyerte el a legjobb előadás díját a Thália Színházban megrendezett Vidéki Színházak Fesztiválján, amelyen ezen kívül még öt díjat osztottak ki.

Győzött Szonya és a Ványa bá: hasít a szombathelyi színház

Vas Népe, 2016.09.13.

A Ványa bá kapta a legjobb előadásért járó elismerést, valamint Hartai Petrát Szonya alakításáért a legígéretesebb pályakezdő színésznő különdíjjal jutalmazta a zsűri a Vidéki Színházak Fesztiválján, amelyet a Thália Színház rendezett szeptember 5-­e és 11­e között, adta hírül a Weöres Sándor Színház.

Vidéki Színházak Fesziválja 2016 - Ványa bá

izaszinhazbanjart.hu, 2016.09.10.

A szombathelyiek előadása kiölt Csehov darabjából mindent, amitől Csehovot imádom. Legfőképpen a pátosztól csöpögő nagy orosz lelket, s azt az érzést, bármi történik már, ebbe tuti bele fogunk dögleni.

Zakatol, mint a szív: újabb nagy utazás Koltai Róberttel

Vas Népe, 2016.09.08.

Nem, ez nem az Anna a férje nyakán, szerzője sem Anton Csehov, hanem alapjában véve Lev Tolsztoj. Tolsztoj Kreutzer-­szonátáját gondolta tovább és írta át színdarabbá B. Török Fruzsina, kifejezetten Koltai Róbert számára.

A kérdést föl kell tenni

Revizor, 2016.09.06.

Sokan emlékeznek a Székely Csaba írta és Sebestyén Aba rendezte marosvásárhelyi Bányavakságra, amit többször játszottak nálunk is. A tört magyarsággal beszélő román rendőr figuráját Bányai Kelemen Barna játszotta.

A Városmajori Szemle díjazottjai

Ellenfény Online, 2016.09.03.

A Makrancos Kata, avagy a hárpia megzabolázása című előadás közönségdíjas lett, Bánfalvi Eszter megkapta a legjobb női főszereplőnek járó elismerést a a Városmajori Színházi Szemlén.