RögtönÖzzön!

Úgytudjuk.hu, 2016.02.11.

Szombathely egyik kávézójában szerdánként lehetőségünk van kizökkenni a hétköznapok monotonitásából, átrepülni egy másik világba. Ez a világ az improvizációs színészeté volt.

Suttogások és sikolyok: nyolc gyanús nő, avagy a galád család színre lép

Vas Népe, 2016.02.10.

Az első sikoly a nézőé: amikor meglátja ezeket az elképesztő lányokat, asszonyokat – jelmez: Bujdosó Nóra, smink és maszk: Takács Katalin –, biztos, hogy reflexből sikoltani támad kedve.

Mind összezárva az égő pajtában

Vas Népe, 2016.02.07.

A kortárs lengyel szerző, Tadeusz Slobodzianek A mi osztályunk Történelem XIV órában című darabjából fölkavaró, fejbe kólintó előadást rendezett Lukáts Andor: arról, hogy a „múltunk mind össze van torlódva”.

Utálom a XX. századot, avagy A mi osztályunk

f21.hu, 2016.02.07.

A Weöres Sándor Színházban immár szokás, hogy a könnyebb, sokszor zenés, darabok mellet mindig van műsoron pár olyan előadás, ami igazán üt. Sőt, keményen gyomorszájon vág.

Tanóra az embertelenségről

Frisss.hu, 2016.02.06.

A Weöres Sándor Színház idei első darabja, A mi osztályunk kegyetlen és igaz történet. Nagyon magasra tette azt a bizonyos lécet Lukáts Andor rendező.

A mi osztályunk - a mi emberiségünk

Teremtuccse, 2016.02.06.

Lukáts Andor olyan erős, ütős, kemény, egységes létművet komponált, amelyet, akinek, ha megadatik, hogy részesévé váljék: nem felejt el, amíg él.

Elevenen megégettek 1600 embert, aztán beköltöztek otthonaikba. De miért?

Nyugat, 2016.02.06.

Egymás szomszédai voltak: "A mi osztályunk". Megrázó premier a szombathelyi színházban. Megráz és felébreszt. Aztán talán jobban értjük és értékeljük azt, amiben épp vagyunk.

Huszadik század XIV órában

Vaskarika, 2016.02.05.

Diktatúrák, szenvedés, szerelem, halál – akár egy hollywoodi történet hívószavai is lehetnének, Tadeusz Słobodzianek: A mi osztályunk című színműve azonban a kegyetlen valóságot tárja elénk.

A mi osztályunk a Weöres Sándor Színházban

SZTV, 2016.02.03.

Tadeusz Słobodzianek, az egyik legismertebb és legelismertebb lengyel szerző drámáját, A mi osztályunkat mutatja be a Weöres Sándor Színház Lukáts Andor rendezésében.

Coito ergo sum

Nol.hu, 2016.01.28.

A saját magányomról és szeretet utáni sóvárgásomról akartam beszélni József Attila által – mondja Jordán Tamás, aki Amit szívedbe rejtesz című estjét majdnem 30 éve játssza.

Mese és szilvás gombóc illat

f21.hu, 2016.01.28.

Néhány, kissé fura, de mégis (vagy éppen ezért) mesés figura érkezik A padlásra! Bizony, ők nem a Zeneakadémia jelmezbáljára készülődnek, még kinézetük ellenére sem.

Tavasz a Weöres Sándor Színházban

SZTV, 2016.01.19.

Németh Károly produkciós menedzser a 2015/2016-os évad őszi évadát foglalta össze a Műhelyben. Szó esett a négy, bérletes, tavaszi előadásról, a Szent Márton emlékévre készülő darabról (03.00-tól) is.

Egy merész magyar, aki igyekszik kirángatni Kölcseyt a Himnusz mögül

Vas Népe, 2016.01.24.

Kölcsey volna a legjobban meglepve, ha tudná, hogy nemzeti ima lett a Himnuszból, amely különben is egy kanásztánc, tessék kipróbálni: „Megismerni a kanászt ékes járásáról – Isten, álld meg a magyart jókedvvel, bőséggel.”

Ne félj az árral szemben!

Vaskarika, 2016.01.24.

Január 22-én, a Magyar Kultúra Napján Nyáry Krisztián volt a Kötelező olvasmány vendége a Weöres Sándor Színházban. Az Így szerettek ők, az Igazi hősök és a Merész magyarok című könyvek szerzőjével Jordán Tamás és Lévai Balázs beszélgetett.

Az a több mint 40 ezer követő csak tud valamit!

Nyugat, 2016.01.24.

Egyidőben a hivatalos városi kultúra napi díjátadós protokollal, a szombathelyi WSSz étterem-klubjában, egy trécselős, laza estén Nyáry Krisztiánt látta vendégül Szombathely.

Kortalanul boldogtalanok

7ora7.hu, 2016.01.19.

Vágjunk mindjárt a közepébe! Ha már ott az a fejsze meg az a hatalmas tuskó a színpadon, és mindenki a közepébe vágna, amikor valami nagyon feszíti – aztán ki jobban, ki kevésbé, de mindenki eltalálja.

Interjú Jordán Tamással

Nyugat, 2016.01.15.

Hogyan sikerül a POSzT-ot újraéleszteni? 2017-ben újra pályázik, vagy van már utódjelöltje? A szombathelyi színház Kossuth-díjas igazgatójával beszélgettünk.

A lánykérés még hátravan!

Vaskarika, 2016.01.14.

Újabb állomásához érkezett a Weöres Sándor Színház és a Café Frei közös programja, a Színházszerda. A kulisszák mögül ezúttal egy házaspár - Fasching Judit, a gazdasági iroda vezetője és Németh Károly produkciós menedzser - lépett elő.

Akiknél Alföldi Róbert volt a bébicsősz: egy kocka, egy nadrág

Vas Népe, 2016.01.14.

Mi sül ki abból, ha egy produkciós menedzser és egy gazdasági iroda vezető foglal helyet a mindig könnyed és színes Színházszerda­-délután pódiumán? Csupa könnyedség és színesség.

Kivetkőzve

Ellenfény Online, 2016.01.14.

Kivetkőzések sorozata a szombathelyi Makrancos Kata: tükör és a kor foglalatja, ahogy William Shakespeare kívánta. De azért ő is megkapja a magáét.