Lélekmorzsák az asztalon - A szelíd teremtés

Alon, 2014.09.27.

Az erkölcsi kísérletezés magasiskolája a darab. Erős kezdés a szombathelyi színházban. Nem tagadom, nagyon vártam már ezt az Ivo Krobot rendezte Dosztojevszkij-darabot.

A szelíd teremtésről

Credo Rádió, 2014.09.26.

A szelíd teremtés a maga egyszerű előadásával nem narrátorral és látványos színpadi kellékekkel, sokkal inkább erős szimbólumokkal operál.

Elmebetegek randevúja

Vaskarika, 2014.09.25.

Nagy Cili kérdezte Koltai Róbertet a legutóbbi Színházszerda beszélgetésén a Cafe Frei-ben. A Weöres Sándor Színházban ő rendezi Eisemann Mihály-Szilágyi László: Én és a kisöcsém című előadását.

A szelíd teremtés próbáján

Szombathelyi7, 2014.09.24.

Az előadás két színész szívbemarkolóan őszinte játékára épít. A rendező kevés díszlettel és eszközzel dolgozik. Ez a színészektől is más munkamódszert kívánt a próbák során.

Orosz világ a WSSz-ben

Vas Népe, 2014.09.24.

Magasról indítja a Weöres Sándor Színház az évadot: pénteken este 7-kor kezdődik A szelíd teremtés premierje a Márkus Emília Teremben. Dosztojevszkij elbeszéléséből Ivo Krobot rendezett előadást.

Koncert: Ocho Macho Szívfonik

Credo Rádió, 2014.09.17.

A szinte minden szombathelyi számára ismerős és szeretett Ocho Macho-számok új hangzásvilága meghagyta a fiatalos, pörgős koncert élményét, dús, izgalmas hangzást adott.

Évadelőzetes a Műhelyben

SZTV, 2014.09.16.

Jordán Tamás az évad előadásairól, az új társulati tagokról, a kaposvári színi növendékekről, az új főrendezőről, Béres Attiláról, a színház legújabb díjairól, a Szent Márton drámapályázatról beszélt a Műhelyben (27.15).

Vendég: Jordán Tamás

Bóta Café, 2014.09.17.

Bóta Café: szerda esténként jelentkező portréműsor, amely főleg ismert művészeket, tudósokat, közéleti embereket mutat be. Ezúttal Jordán Tamással beszélgetett a műsorvezető Bóta Gábor, újságíró.

Jordán Tamás is esélyes a Nemzet Színésze címre

Nyugat, 2014.09.17.

A jelenlegi tagok döntenek majd arról, kit választanak maguk mellé a Nemzet Színészeinek aranycsapatába. A szombathelyi színházból Jordán mellett Trokán Péter neve is felmerült.

Jordán Tamás is esélyes a Nemzet Színésze címre

Vas Népe, 2014.09.16.

Jordán Tamás Kossuth-díjas színművész, a szombathelyi Weöres Sándor Színház igazgatója is esélyes a Nemzet színésze címre - Sztankay István és Avar István halálával két hely megüresedett.

A színház egy kőkemény társasjáték

Nyugat, 2014.09.14.

„Egy biztos, szeretem ezt a várost, szeretek Szombathelyen lenni, ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy hat óra múlva Miskolcon kellene próbálnom, és mégis itt vagyok." - mondja a színház új főrendezője, Béres Attila.

Zenés casting

Vas Népe, 2014.09.14.

Sokszor szól a magyar dal a Weöres Sándor Színházban – de szólhatna még többször. Jordán Tamás igazgató legújabb terve éppen az, hogy hamarosan zenés castingot hirdet a társulatban.

Népszerű a szombathelyi színház

Nyugat Rádió, 2014.09.14.

A megyeszékhelyen az emberek 10 százaléka rendszeres színházlátogató. Ez pedig meghaladja az országos átlagot – mondta el rádiónknak Jordán Tamás az intézmény direktora.

Évadnyitó Színházszerda a Cafe Freiben

Vaskarika, 2014.09.10.

A Színházszerda szeptember 10-i rendezvényén évadnyitó különkiadásként Jordán Tamás bemutatta a társulat legújabb tagjait, a kaposvári színi növendékeket.

Az első szerelmes Színházszerda

Vas Népe, 2014.09.10.

Igazi hangpróbával indult a Színházszerda-szezon a Cafe Frei pódiumán: egyrészt a mikrofon mondta föl a szolgálatot, másrészt bemutatkoztak a WSSz társulatának újoncai.

Molnár Piroska és Jordán Tamás jutalomjátéka

Vas Népe, 2014.09.09.

Amikor a Weöres Sándor Színház színes sziporkázó Fő téri évadnyitó forgatagában megjelent Molnár Piroska, minden szem felé fordult. Pedig csak leült egy stand mellé, kezében telefon, fölötte esernyő.

Fesztiválsikerek

Vaskarika, 2014.09.09.

A Weöres Sándor Színház munkáját a közelmúltban két kitüntetéssel is jutalmazták: Mágnás Miska-parafrázisa különdíjat kapott a Városmajori Színházi Szemlén, míg a Capitano-díjat Mohácsi István dramaturg és Mohácsi János rendező kapta a Zűrzavaros éjszaka című előadásért.

Színházi évadnyitó a Fő téren

SZTV, 2014.09.08.

Különleges évadnyitóval várta a szombathelyieket hétvégén a Weöres Sándor Színház. A bemutatókra korábban az interneten lehetett szavazni, szombaton pedig a színészek és a színházi munkatársak a Fő téren „élőben” népszerűsítették a következő évad darabjait.

Évadnyitó a Fő téren

Vas Népe, 2014.09.08.

A Vas Népe Bennfentes mellékletének munkatársai is megnézték, hogy kik vettek részt a Weöres Sándor Színház Fő téri évadnyitó társulati ülésén.

Levélben mondom el - Tisztelt hazudozó!

Vaskarika, 2014.09.07.

Telt ház fogadta a Városi Színház vendégjátékát, a Tisztelt Hazudozót a Weöres Sándor Színházban. Bernard Shaw, a drámaíró-fenegyerek és Mrs. Stella Patrick Campbell színésznő levelezése még ma is sokakat vonz.