Az Üveghegyen innen

Vas Népe, 2014.02.16.

Kiss Miklós üvegtervező iparművész volt a Miért szép? sorozat szombati vendége. A rendezvénynek Radnóti özvegyének halála adott szomorú aktualitást.

„Van személyes felelősség” - Interjú Jordán Tamással, a Weöres Sándor Színház igazgatójával

Alon, 2014.02.16.

Mi a helyzet a szombathelyi színházzal? Mennyire lett a lakosoknak igénye a színházra? Mi befolyásolja a műsorterv elkészítését? És mi ma a színház funkciója? Ezekről is kérdeztük a Weöres Sándor Színház direktorát.

Kertész Péter/Novák bácsi: világ, szín, vonal

Szombathelyi7, 2014.02.16.

„Jobban leépült, mint ahogyan én szeretnék majd leépülni, nagyon öregen”, vélekedik Novák bácsi kapcsán Kertész Péter, aki vendég(színész)ként immár családtagunkká vált a Weöres Sándor Színház Máli néni című, katartikus hatású lételőadásában.

Cserna-Szabó András regényéről, ételről és irodalomról mesélt

Vas Népe, 2014.02.15.

Az író a Kötelező olvasmány-sorozat vendégeként mutatta be új könyvét. Az előadás után szívesen beszélt az Emlék Bundás-sztoriról. Cserna-Szabó nagy ínyenc, így nem maradhatott kia szövegből néhány különleges ételleírás sem.

„Öt perc nevetés, 2 perc sírás” - Trokán Péter beszélgetett Balikó Tamás rendezővel

Vaskarika, 2014.02.12.

Február első Színházszerdáján a Weöres Sándor Színház aktuális készülő bemutatója került terítékre a Cafe Frei-ben. Michael Fryan - Hamvai Kornél: Szigliget című bohózatát Balikó Tamás rendező adaptálja színpadra.

Mind nagyon szeretne élni

Vas Népe, 2014.02.11.

A Kaposvári Egyetem harmadéves színművész-osztálya Csehovval érkezik a hétvégén a Weöres Sándor Színházba: a Három nővért Kelemen József vezetésével vitték színre.

A dzsungeltörvény

Vas Népe, 2014.02.10.

Ez már a tavaszi szezon: szombaton az olvasópróbával megkezdődött A dzsungel könyve próbaidőszaka a Weöres Sándor Színházban.

Csattanók, cuppanók - Cudar világ a Weöres Sándor Színházban

Alon, 2014.02.08.

A Cudar világ polgárpukkasztó és harsány darab. Egy 21. századi kábítószeres mese, ami nevettet és kiüt a mindennapokból. Czukor Balázs rendezett a Weöres Sándor Színházban.

Cudar ez a világ

Szombathelyi7, 2014.02.07.

Cudar világ uralkodik a Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében. A nő keveredik a férfival, a komolyzene a rock slágerrel, a humor a groteszkkel, az égi a földivel, a tornacipő a kalappal, a whisky a vodkával.

Most akkor cintányér vagy Tankcsapda? - Welcome Mágnás Miska

Nyugat, 2014.02.07.

Izgatott, mit lehet kezdeni ezzel az operettes nagyúri csinnadrattával, Czukor Balázs rendezésében. Vegyesek az érzelmeim.

Czukor, a korlát(hy)döntögető – Cudar világ a Weöres Sándor Színházban

Vaskarika, 2014.02.07.

Szeretnénk szép, idilli világban élni, olyan helyen, ahol vágyaink teljesülnek, ahol a mások érdekeit is figyelembe veszik, ahol mindenki olyan, amilyennek mutatja magát, nincs képmutatás, törtetés.

Modern szemléletű darab született a Weöres Sándor Színházban

SZTV, 2014.02.05.

Czukor Balázs Cudar világa a Mágnás Miska operett nyomán készült. A mű jelen korunk problémáit elemzi, nevettető és megdöbbentő stílusban.

Nyakunkon a Cudar világ

Vas Népe, 2014.02.05.

Az egészen biztos, hogy Mágnás Miska – Vas megyei gyerek, de tényleg! – is tiszteletét teszi a péntek esti premieren az Akacs Mihály utca 7-ben.

Illat, szín, vonal, forma a WSSz-aulában

Vas Népe, 2014.02.04.

A WS Színházban minden premierhez jár egy kiállítás. Hasonló jó szokásra máshol nincs példa, Béres Attila legalábbis nem tud róla: az Illatszertár rendezője nyitotta meg az aulában a 11. Irokéz-tárlatot.

Mit Rózának hívunk, bárhogy nevezzük is…- Illatszertár a Weöres Sándor Színházban

Alon, 2014.02.01.

Kombinált ajándékdoboz ez a darab. Egy csilingelő, porcukros hógömb, amit néha jól össze kell rázni, hogy meginduljon benne a hóesés. Béres Attila újra a Weöres Sándor Színházban rendezett.

Illatok, imák, szerelmek

Szombathelyi7, 2014.02.01.

Ahogy az ékszerdoboz dalra fakad a tető felhajtása után, úgy kelnek életre a színészek és e kedves, ismerős mese. Béres Attila nem először rendez Szombathelyen, és nem először viszi színpadra László Miklós: Illatszertár című 1937-es vígjátékát.

Jordánék a szerelem és az illatok hálójában

Nyugat, 2014.02.01.

Minden idők egyik legsikeresebb, Hollywoodot is megjárt magyar sztorija, az Illatszertár már kinyitott a szombathelyi színházban. Beleszagoltunk.

Az ellenségem a szerelmem – Illatszertár a Weöres Sándor Színházban

Vaskarika, 2014.01.31.

A színészek pontosan érzik szerepeiket, ragyogóan jelenítik meg a kisember mindennapos tépelődéseit a világválság közepette. A rendező élethűen adja vissza a békebeli belvárosi üzlet hangulatát, a karakterek a helyükön vannak, önmagukra találtak.

Illatszertárba csábít László Miklós vígjátéka

SZTV, 2014.01.29.

Karácsony előtt játszódó, 30-as évekbeli, László Miklós vígjáték a Weöres Sándor Színház repertoárjának következő darabja. A mű egy elegáns Váci utcai illatszertárba repít, ahol kifogástalan modorral és fanyar humorral várják a vásárlókat az alkalmazottak.

Az Illatszertár a WS Színházban

Vas Népe, 2014.01.29.

Béres Attila nagy varázsló: havat is rendelt az Illatszertár című bűvös-bájos karácsonyi mese bemutatójához. Premier pénteken este 7-kor a Weöres Sándor Színház nagyszínpadán.