Mert a nő nem ember

Frisss.hu, 2015.05.16.

Kaptunk egy kortárs látleletet, művészi és színészi magasiskolát és egy jó nagy adag igényt arra, hogy ebből több kell Szombathelyen.

Makrancos Alföldi Kata a szombathelyi színházban

Alon, 2015.05.16.

Alföldi Róbert Makrancos Katája úgy feszeget határokat, hogy nem lépi át őket, illetlenségében is illedelmes, keménységében is puha, a mélység fölé hajol, de le már nem ereszkedik, és minket sem biztat ilyesmire.

„A sör nem ital; az asszony nem ember; a medve nem játékszer!”

Vaskarika, 2015.05.15.

A Makrancos Kata, avagy a hárpia megzabolázása egy férfiak által uralt világot tár elénk, ahol az „erősebb nem" értékrendje határoz meg mindent.

Macsóvilág Magyarországon

Vas Népe, 2015.05.16.

Erőkultusz és kiszolgáltatottság. Fergetegesen szomorú vígjáték a Makrancos Kata: Alföldi Róbert őrületes tempóban vérbő, igazi, kristályos és sokrétegű színházat csinál. Tükör és a kor foglalatja, ahogy Shakespeare kívánta. De azért ő is megkapja a magáét.

A shakespeare-i nők sárba tiprása

Credo Rádió, 2015.05.15.

Újabb Shakespeare művet szán színpadára a Weöres Sándor Színház, méghozzá Alföldi Róbert rendezésében. Most mégis elfelejthetjük a reneszánsz ruhákat, a lantot, a lovakat, helyette motoron gurulunk be a modern Padovába.

Zabolázd meg Katát!

Úgytudjuk.hu, 2015.05.15.

Alföldi Róbert rendezésében tekinthetik meg a nézők a Makrancos Kata, avagy a hárpia megzabolázása című előadást május 15-től a Weöres Sándor Színház színpadán.

Nem szégyelli magát utólag?!

Nol.hu, 2015.05.15.

Két egykori nemzeti színházi igazgató beszélget a Jordán Tamás vezette szombathelyi színházban. Itt rendez most Makrancos Katát Alföldi Róbert. Régóta ismerik egymást, de két éve lettek barátok.

Makrancos-Magyarország, avagy micsoda ribillió

Teremtuccse, 2015.05.14.

Micsoda ribillió van a mi utcánkban! Honunk állapotának – szinte mindenkori? - ismérvei (ne kerteljünk): zaj, lárma, hangzavar, rumli, zűrzavar, felfordulás, csetepaté, fejetlenség, rendetlenség, káosz, összevisszaság, kavarodás, bolondokháza, kupleráj, anarchia.

Klasszikus Shakespeare-komédiát rendez Szombathelyen Alföldi Róbert

SZTV, 2015.05.13.

A Makrancos Kata, avagy a hárpia megzabolázása című darab egy szabadszellemű hölgy és egy öntudatos ifjú szerelmi civódásáról szól, miközben fontos kérdéseket feszeget.

Gubanc a Weöres Sándor Színházban

Vas Népe, 2015.05.12.

Németh Gyöngyi és csapata arra készül, hogy bevigyen minket az erdőbe. Kedden délelőtt izgalmas vállalkozás vette kezdetét a Weöres Sándor Színházban, ahol még nem volt példa TIE-előadás létrehozására. Most lesz.

Muszáj saját magammal lépést tartani!

Vaskarika, 2015.05.12.

Tizenöt évesen nekivágott a nagyvilágnak, sokszor füstölt már a konyhája, ötször próbált bejutni a színművészetire és férfiszerepet is eljátszana. A tavalyi évadtól a Weöres Sándor Színházhoz szerződött.

Misszionárius, nem püspök

Magyar Nemzet Magazin, 2015.05.09.

Feledékeny, közösségépítő, és nem nosztalgiázik. Jordán Tamás színész, rendező Szombathelyen megalapította a Weöres Sándor Színházat, amelyet ma is vezet, elindította rögös útján az új Nemzetit.

Üzenet a pálinkás palackban

Átrium Film-Színház, 2015.05.02.

Mohácsi János kaposvári és pécsi rendezése után 2014-ben a szombathelyi Weöres Sándor Színházban állította színre a darabot, amit telt ház fogadott Budapesten.

Édes és keserű, tűz és víz

Mezei néző, 2015.05.02.

Nagy kíváncsisággal vártam, hogy a szövegmódosításairól híres Mohácsi János mit kezd egy újabb kötött anyaggal, egy újabb operával (az Aida után).

Még a bérgyilkos sincs biztonságban

Vas Népe, 2015.05.02.

A király mulat, Valló Péter rendez – ez a világ rendje. A Victor Hugo-­dráma bemutatója előtt váltottunk szót, a színház napsütötte udvarának árnyékos szegletében. Például arról, hogy vannak helyzetek, amikor nincs megoldás.

A prosti, a hittérítő, a tékozló fiú meg a többiek

Nyugat, 2015.05.01.

Mészáros Zsolt a saját perspektívájából láttatja a Weöres Sándor Színház előadásainak részleteit, ahol a nem is olyan diszkrét erotikától kezdve, az uralkodási kényszeren át az árulásig mindent megtalálunk.

Köszönet a kormánynak a píárért

Vas Népe, 2015.05.01.

Délelőtt még a bécsi egyetem finnugor tanszékén tartott előadást a kortárs színházról, Ausztriából egyenesen a Cafe Frei­-be érkezett meg, a Színházszerda után a Weöres Sándor Színházban folytatta a munkát Alföldi Róbert, aki Szombathelyen Makrancos Katát rendez.

Aki utoljára nevet…

Úgytudjuk.hu, 2015.05.01.

A történet mély és sötét, amit átsző a szerelem. Valahol test, az elme és a döntés börtöne is Valló Péter díszlete. Egy nagy futurisztikus fémkalitka, ami rabságban tartja azt, aki oda belép.

„Mi örülünk, ha a király mulat”

Vaskarika, 2015.05.01.

Örökérvényű problémák, erkölcstelen nőhajhászás, kiégett arisztokrácia. Valló Péter rendezésében úgy mulatott a király, ahogy szívből jövően sosem tudna.

A karaktergyilkos Triboulet, avagy Rigoletto drámája a Weöres Sándor Színházban

Frisss.hu, 2015.05.01.

A Valló Péter rendezésében színre vitt A király mulat című Victor Hugo darab egy must see, azaz mindenkinek látni kell előadás a Márkus Emília teremben.