„Lenni vagy nem lenni, hát ez az, bazmeg”

Nol.hu, 2016.04.12.

Hétfő este a fővárosi közönség is láthatta a szombathelyi Weöres Sándor Színház Czukor Balázs rendezte Hamlet-előadását. A címszerepet alakító Bajomi Nagy György a budapesti vendégjátékot követően vehette át a Gábor Miklós-díjat.

Hétköznapok sanzonjai

Alon, 2016.04.11.

Hétköznapok sanzonjai címmel mutatkozott be a nagyközönségnek Kelemen Zoltán és Völgyi Attila kettőse szombat este, a Weöres Sándor Színház Stúdiószínpadán.

Színházcsinálók: Térey János volt a vendég

Vaskarika, 2016.04.06.

Hogyan lesz az irodalomból színház? A Színházcsinálók című beszélgetéssorozat többek között erre a kérdésre keresi a választ színésznek, színházi rendezőnek és magának az írónak az aspektusából.

Steko: fotográfus az imbolygó időben

Vas Népe, 2016.04.05.

Stekovics Gáspár Képpel írott színház címmel színészportrékból összeállított szépséges albumának szereplői közül is többen ott voltak a Krúdy Klubban hétfőn este. Ez volt a szombathelyi bemutató.

Amikor a képek beszélnek a szavak helyett

Úgytudjuk.hu, 2016.04.05.

A könyvbemutatót nagy érdeklődés mellett dr. Fűzfa Balázs irodalomtörténész, Kálmánchelyi Zoltán, Nagy Cili és Trokán Péter színművészek mutatták be a közönségnek.

Színészkedéstől nirvánáig

Nyugat, 2016.03.29.

Belestünk az Offside és a Tűzvonalban sztárjának otthonába. Aki nem mellesleg a szombathelyi WSSZ társulatának egyik vezető színésze: így él Bajomi Nagy György Szombathelyen.

Teltházas jazzünnep

Alon, 2016.03.24.

Szerdán este igazi jazz-ünnep volt a Weöres Sándor Színház Krúdy Klubjában, ahol telt ház fogadta a két fellépő formációt. A magyar jazz ünnepén elsőként a Trio Picanto szórakoztatta a közönséget.

Terror ellen: talán a művészet (is)

Teremtuccse, 2016.03.23.

Mindenütt nő. Ez (volt) az est címe a Weöres Sándor Színházban. A dátumot nem fogja elfelejteni soha Európa: 2016. március 22. Reggel /újabb/ terrortámadás érte a civilizációt – Brüsszelben, kontinensünk fővárosában.

Megtermékenyítési ügy: a szoftverfejlesztő mérnök esete a mucsai maffiózó fiatal feleségével egy magyar kisvárosban

Vas Népe, 2016.03.23.

Hogy a cél mennyiben szentesíti az eszközt, azt Machiavellinél jobban senki nem tudja. Bár lehet, hogy a firenzei hatalmi harcoktól kicsit eltávolodva, a száműzetésben neki is támadtak kételyei, és ezért született meg a Mandragóra.

Nők nélkül lehetetlen – egy est a nőkről versben, dalban, prózában a Weöres Sándor Színházban

Vaskarika, 2016.03.22.

Akár akarjuk, akár nem, a nő mindenütt ott van. Különösen igaz ez a művészetekre. A Weöres Sándor Színészei versben, dalban és prózában ismertettek meg a női nem szépségével , a nők rejtett és nem egészen rejtett vágyaival.

Dehogy falu rossza, csak viselkedészavaros

Vas Népe, 2016.03.17.

A falu rossza olvasópróbájának az a legnagyobb újdonsága, hogy van szövegkönyv, tényleg lehet olvasni. Azért Mohácsi János rendező a végén azzal engedi el a színészeket, hogy ne tanuljanak szöveget: ami van, azt rájuk kell szabni.

A dzsungel könyve két éve: siker, siker, siker!

Teremtuccse, 2016.03.17.

Csaknem napra pontosan két esztendeje mutatta be a Weöres Sándor Színház Dés László-Geszti Péter-Békés Pál A dzsungel könyve című musicaljét Horgas Ádám rendezésében. Azóta is műsoron tartja, merthogy: siker, siker, siker!

Gorkij utolsó szerelmének emlékei – Spiró György a Kötelező olvasmányban

Vaskarika, 2016.03.11.

Spiró György az első olyan vendég a Kötelező olvasmány történetében, aki másodszor látogatott el a Weöres Sándor Színházba. S hogy az olvasók mennyire rajonganak a könyveiért, bizonyíték rá a teltház.

Diavolina, az orosz pizza – Spiró György szerint jobban járnánk, ha értenénk oroszul

Vas Népe, 2016.03.11.

Magyarországon kevesen értik az orosz gondolkodást, pedig mi járnánk jól, ha otthonosabban mozognánk ezen a terepen, állítja Spiró György, aki legújabb regényében egy okos és sokat tapasztalt orosz asszonyt tesz meg elbeszélőnek.

Elbaltázott életek

Ellenfény Online, 2016.03.08.

Ez itt a mindennapi létezés elviselhetetlen, bohózati könnyűsége: Ványa bá, avagy elbaltázott életek a szombathelyi Weöres Sándor Színházban.

Szent Márton-emlékév: ősbemutató

SZTV, 2016.03.08.

A Szivárvány havasán - Köpönyeg és palást című előadásról szólt a stúdióbeszélgetés a Szombathelyi TV Műhely című adásában: Kenderes Csaba színész, Móri Csaba rendezőasszisztens és Barták Balázs dramaturg volt a vendég (17.50-től).

Márton az egyszerű úton

Nol.hu, 2016.03.09.

Autonóm színházat valószínűleg csak autonóm alkotók tudnak teremteni. Például Jordán Tamás színművész, a szombathelyi Weöres Sándor Színház igazgatója.

Emberség a törvények felett - Szent Mártonról kicsit másként

Vaskarika, 2016.03.06.

Létezik-e vajon emberség ott, ahol a törvény és az előírások szava felülír mindent? Örökérvényű erkölcsi dilemmát feszeget Szombath András: Szivárvány havasán - Köpönyeg és palást című drámája.

Így játszik Jordán Tamás Szent Mártont, egy szüzességét vesztett egyházban

Nyugat, 2016.03.06.

Új kortárs darab született Szombathelyen, az egyház első koncepciós peréről, ahol a vádlók közt volt Szent Márton is. A „Szivárvány havasán - Köpönyeg és palást”-ról, a főpróbáról jelentjük.

Járt­-e Szent Márton az Akacs Mihály utcában?

Vas Népe, 2016.03.05.

Szent Márton csodát tett, na: itt jár szülővárosában, Szombathelyen. Az Akacs Mihály utca környékén érdemes keresni – meg a Szivárvány havasán.