A kék pék - Devecsery László mesejátéka

Vaskarika, 2015.10.21.

Devecsery László "A kék pék" című interaktív mesejátékában Kalács Kázmért, a kék péket Kenderes Csaba, Kiflicskét, a feleségét Hartai Petra játssza.

A színház igazi belső sebekkel dolgozik - Interjú Mertz Tiborral

Vaskarika, 2015.10.13.

Két olyan jelenetem is volt, ami kiverhette a biztosítékot: egy imitált önkielégítés és egy férficsók. Sikítozás volt a nézőtéren! Letiltották a diákokat, de természetesen özönlöttek hozzánk ezután.

Jelenetek 2 házasságból

Teremtuccse, 2015.10.12.

Jeleneteket azt tudunk csinálni. Mindahányan. Nem-független. Még csak meg sem kell szólalnunk. Akkor is zajlik – a jég az élettengerünkön, nyáridőben is. Mélyben, magasban, középen? Nézőpont(y) kérdése.

Jegyezzük meg jól: nálunk ezentúl Ványa bá, és nem a jó öreg Ványa bácsi

Vas Népe, 2015.10.10.

Csehov csodálatos, Csehov szomorú, Csehov mulatságos. Csehov aktuális, de nem úgy. A Ványa bá (és nem bácsi!) olvasópróbáján jártunk. A WSSz­ Stúdióban az is kiderült, hogy Csehovhoz nem kell se uborka, se szamovár.

Koltainak megint jól áll ez a Móricz - Jelenetek két hálószobából

Nyugat, 2015.10.10.

Itt az új WSSz-premier, két Móricz-egyfelvonásos összegyúrva: B. Török Fruzsina és Koltai Róbert újragondolásában. A téma egy+egy pár bazi nagy veszekedése.

Móricz szerint a házasság, avagy elsárkányosodott feleségek

Vaskarika, 2015.10.10.

B.Török Fruzsina alkalmazta színpadra Móricz Zsigmond művét, melyet Koltai Róbert rendezett a Weöres Sándor Színházban. A két egyfelvonásos komédia a múlt század 30-as éveinek lenyomata.

Boldogan, amíg meg nem...?

Frisss.hu, 2015.10.10.

Koltai Róbert rendezése a húsleves melletti házasélet velejébe kalauzol a Weöres Sándor Színházban. Nem ez az első eset, hogy Koltai Róbert rendezi és játssza is a Jelenetek 2 házasságból című Móricz-átiratot.

Improvizáció felsőfokon – RögtönÖzön

Vaskarika, 2015.10.08.

Egy új műsor premierjét tekinthették meg a nézők szerdán RögtönÖzön címmel a Cafe Frei-ben, amelyben a Weöres Sándor Színház színészei: Vass Szilárd, Fekete Linda, Horváth Ákos, Nagy Cili és Jámbor Nándor szórakoztatták a közönséget improvizációikkal.

Játsszuk újra, emberek!

Teremtuccse, 2015.10.05.

Életfelvevőnk fókuszában ki is áll(hat)na többnyire, mint saját magunk. Pereg a film(ünk). A valóságos meg a képzeletbeli/álomszerű, vágyakkal teli.

Tényleg, minek is újra játszani Woodyt (és Kernt)?

Nyugat, 2015.10.03.

Itt egy újabb bemutató a szombathelyi színházban, egy talpig szemüveges szobavígjáték, a Játszd, újra Sam!, Görög Lászlóval a főszerepben, Béres Attila újrarendezésében.

Makrancos Makbett Alföldi Róberttől

Teremtuccse, 2015.10.02.

William Shakespeare Makrancos Kata avagy a hárpia megzabolázása –Weöres Sándor Színház – másodszori, immár őszi vizitje után a teátrumból kijőve ekképpen mereng a tinédzser: akkor most mindenki sáros?

Trokán Péter jól evezett a Weöres Színház csónakjában

Nyugat, 2015.10.04.

Meg is kapta érte a pont nyolc éves szombathelyi társulat Holdbéli csónakos-díját. És lehet Trokánt nem szeretni? Pénteken a Játszd újra, Sam! bemutatója után osztották ki a színház legnagyobb díját, a Holdbeli csónakos-díjat.

Nyolcadik születésnapján díjakat osztott a WSSz

Alon, 2015.10.03.

Pénteken, a Játszd újra, Sam! című előadás bemutatója után ünnepelte fennállásának nyolcadik évfordulóját a Weöres Sándor Színház. Ez alkalomból – ahogy a korábbi évfordulókon is – sor került a Holdbeli csónakos-díjak és az Opel különdíjak átadására.

Trokán Péter az idei Holdbeli csónakos-­díjas

Vas Népe, 2015.10.03.

A társulati tagok szavazatai alapján a színészek közül Trokán Péter, a nélkülözhetetlen háttéremberek közül Jenei Ágnes kellékes vehette át Jordán Tamástól a színházi szenátus Holdbeli csónakos­-díját.

Woody Allen-feeling Szombathelyen

Vaskarika, 2015.09.02.

Woody Allen örök és megunhatatlan. A kissé esetlen, neurotikus értelmiségi figuráit generációk érzik a szívükhöz közelállónak. A Játszd újra, Sam! színpadi változata igazi romantikus komédia, sok-sok humorral, öniróniával és keserédes valósággal.

Görög Lászlóval ez egy gyönyörű barátság kezdete

Frisss.hu, 2015.10.02.

A Játszd újra, Sam! egy őszi, összebújós estékre való szerelmes vígjáték. Csípős humorral, zseniális színészi játékkal és az örök Bogart-állítással: a nők tényleg pofonegyszerűek. Na, persze…

A fekete bohóc

Ellenfény Online, 2015.10.01.

Czukor Balázst nem érdeklik a nagyhatalmi, politikai játszmák: az ő Hamletjében nem bajlódnak birtok- és határügyekkel, Fortinbras hódító norvég királyfi nemhogy nem tűnik föl, a neve sem hangzik el.

Filmtöredékek a szerelemről, avagy Humphrey Bogart közbeszól

Vas Népe, 2015.09.30.

Úgyis azt mondják, hogy mostanában a film előszeretettel követeli ki a maga helyét a színházban. Na, Woody Allen erre már jó régen rájött, még a múlt században.

Szigliget szelleme a palackból

Vas Népe, 2015.09.28.

Minden fénykép fáj, hiszen olyasmit őriz, ami nincs már, idézi Dobai Pétert, a Steko-­album egyik szereplőjét Bokányi Péter, a könyvbemutató moderátora.

Most látom, milyen: Dénes Nóra-­részletek a falakon

Vas Népe, 2015.09.28.

Már megint olyan tárlatot kínál a WSSz az évadkezdő bemutatókhoz, amely útjelzőként működik: elvezet az előadásokhoz. Dénes Nóra Fragments című fotókiállítása a színház aulájában látható. Ez a Thea-­tér.