Kooperett a Műhelyben

SZTV, 2015.08.25.

Szinetár Dóra és Dolhai Attila volt a vendége az első alkalommal megrendezett Kooperettnek. A zenés est házigazdájaként Jordán Tamás dalra is fakadt a Megyeháza közönsége előtt (31.11-től).

"Nem lehet elcserélni semmivel": babát vár Csonka Szilvia

Vas Népe, 2015.08.25.

Egy darabig biztosan pihen a híres fehér robogó: babát vár Csonka Szilvia, a Weöres Sándor Színház vezetőszínésznője, aki kezdettől tagja a WSSz társulatának ­ és azt mondja, hosszú távon is Szombathelyen képzeli el az életét.

Mikor lehet autogramot kérni a művésznőtől?

Vas Népe, 2015.08.23.

A WSSz­-korszakban az idén először nem szombathelyi színészeket látunk a Megyeháza udvarán, bár íratlan karneválszínházi szabály volt mindig, hogy legyen az előadásban vendégművész, lehetőleg húzónév.

Megy a Hamlet

Vas Népe, 2015.08.21.

A Weöres Sándor Színház különleges Hamlet­-előadása meghívást kapott a svédországi Ystad városába. Pénteken még próbált a társulat az Akacs 7-­ben, a vendégjáték augusztus 23-­án 19 órakor kezdődik a svéd járási székhely színházában.

Mindörökké Masni

Vas Népe, 2015.08.20.

A nézőtér még üres, a színpad már készen áll, hogy mindent megtudjunk Éváról. Csak előbb néhány dolgot a karneválszínházi bemutató rendezőjéről, Pelsőczy Rékáról. Aki szintén színész: biztonság árad a hangjából, az egész lényéből.

Hair(nádi): értünk lázadnak, nem ellenünk - Orlai produkciók

Teremtuccse, 2015.08.18.

Van-e merszünk szembenézni azzal, hány és hányféle vetülete lehet annak, hogy e planétán kalandozunk (megint)?

Ilyen profi lett Hernádi Judittal az idei Karneválszínház

Nyugat, 2015.08.16.

Dívának lenni nem könnyű. Miként dolgozzuk fel a karrier csúcsára érve, hogy „most múlik pontosan”? Hogy alig lubickoltunk a sztárságban, máris jönnek a ráncok, és egyre nehezebb begombolni a fűzőt?

Éváról mindent vagy semmit

Frisss.hu, 2015.08.15.

Az idei Karneválszínház nem pont olyan volt, mint amilyeneket megszokott a közönség. A történetet amúgy korábban már filmvászonra vitték, az 50-es években készült már egy fekete-fehér mozi, ami aztán hat Oscar-díjat nyert.

Nők a négyzeten: Mindent Éváról a Megyeháza udvarán

Vas Népe, 2015.08.12.

Van még ember, aki azt hiszi, hogy a színház a világ közepe, csodálkozik el a darabbéli rendező, legalábbis úgy tesz, mintha elcsodálkozna. Mert ki ne tudná, hogy a színház a világ közepe

Hernádi Judit a Karneválszínház fő attrakciója

SZTV, 2015.08.11.

Jordán Tamás és Orlai Tibor producer a karneválszínházi előadásról és a Kooperettről beszélgetett Tanai Ibolya műsorvezetővel. Jordán Tamás a Hamlet svédországi vendégszereplését is megemlítette (02.22-től).

Mindig érkeznek fiatalabbak - interjú Pelsőczy Rékával

Színház.hu, 2015.08.04.

Nehezebb feldolgoznia az idő múlását egy nőnek, ha színésznő? Erre a kérdésre egyértelmű igen a válasz a Mindent Éváról című darabban. Az Orlai Produkciós Iroda augusztus 15-én a Karneválszínházban, majd szeptember 11-én a Belvárosi Színházban mutatja be az előadást.

Több kategóriában is versenyben van a kritikusok díjáért a Vitéz Mihály

Vas Népe, 2015.08.04.

A Színházi Kritikusok Céhe közzétette az idei kritikusdíj­-várományosok listáját, a 2014/15­-ös évad teljesítményei alapján. A jelöltekről is szavazás dönt, a várományosok között több kategóriában is ott van a szombathelyi Vitéz Mihály.

„Itt román vagyok, ott meg bozgor”

Magyar Narancs, 2015.07.16.

„Barnikám, mindegy, mit csinálsz a színpadon, az már jó” – mondták a Kaszás Attila-, Színikritikusok és POSZT-díjas marosvásárhelyi színésznek, aki úgy érezte, ha tényleg ennyi, akkor neki vége.

Hamlet hazamegy

Vas Népe, 2015.07.08.

A Weöres Sándor Színház különleges Hamlet-­előadása meghívást kapott a svédországi Ystad városába. A Hamlet­-társulat augusztus végén lép föl a svéd járási székhely színházában.

Hernádi Judit lesz az idei Karneválszínház fő attrakciója

Frisss.hu, 2015.06.30.

A Weöres Sándor Színház honlapján botlottunk abba az információba, hogy az idei Karneválszínházban - Mary Orr: Mindent Éváról című darabja - az Orlai Produkciós Iroda vendégjátéka lesz látható.

POSzT-téma

SZTV, 2015.06.16.

A Műhely című magazinban Horváth Ákos beszélt az ezévi POSzT-ról, a Vitéz Mihályról, Bajomi Nagy György Básti Lajos-díjáról. A 2015/2016-os évad repertoárjáról is szó esett az adásban (02.18-től).

Tündérmese a szombathelyi WSSz-­évad végén

Vas Népe, 2015.06.15.

A király még mulatott egyet, Petruchio is jól megzabolázta Makrancos Katát – így búcsúzott a kőszínházi szezon a Weöres Sándor Színházban. De a munka nem ért véget.

A történelem véres revüje

Népszava, 2016.06.13.

Vidéki melegítős suttyóból, harácsoló surmó kereskedőből lesz szeszélyes, öldöklő diktátorrá Székely Csaba Vitéz Mihály című darabjának címszereplője, amit beválogattak a Pécsi Országos Színházi Találkozó versenyprogramjába.

"Mindig kitermeljük önmagunk ellenségeit"

Színház.hu, 2015.06.12.

A Weöres Sándor Színház Székely Csaba drámájával szerepelt a POSzT-on. A szakmai beszélgetés felkért hozzászólói: Gáspárik Attila és Sándor L. István.

Ütős történelmi parabola

7ora7.hu, 2015.06.10.

Béres Attila rendezése is egyértelművé teszi, hogy Vitéz Mihály története elsősorban nem Vitéz Mihályról mint történeti személyről szól, hanem egy hataloméhes és gátlástalanul törtető politikusról.