Köpönyeg és palást; meg a (mai) mindenség - a Weöres Sándor Színházban

Teremtuccse, 2016.03.05.

Köpönyeg és palást. Számomra makulátlanságot sugall e fogalomtrió. Egyszerűséget. Tisztaságot. Igazságot. Méltók így együtt Szent Márton/Martinus püspökhöz.

A gyilkos köztünk van

f21.hu, 2016.03.04.

Mi történik, ha nyolc nőt összezárunk egy házba, ahonnan nem tudnak kijutni? A válasz egyszerű: veszekedés, dráma, kiabálás, titkolózás… lehet ezt fokozni? Igen, amennyiben egy halott is szerepel a történetben.

Jordán Tamás: „A színház az a hely, ahol beszélünk egymással”

7ora7.hu, 2016.03.03.

A Színházcsinálók rovatunkat talán nem is lehetne másvalakivel kezdeni, mint azzal az emberrel, aki sok nagy színháztörténetben szerepelt, és most is egy ilyen történet részese Szombathelyen.

Szent Mártonról szóló dráma ősbemutatójával tiszteleg a Weöres Sándor Színház

MTI, 2016.02.29.

Ősbemutatóval tisz­te­leg Szent Márton szü­le­té­sé­nek 1700. év­for­du­ló­ján a szom­bat­he­lyi Weöres Sándor Színház: Szombath András Szivárvány ha­va­sán - Köpönyeg és pa­lást cí­mű drá­má­ját szom­ba­ton es­te mu­tat­ja be a tár­su­lat.

A dán kamarathriller

7ora7.hu, 2016.02.27.

A Színházi Kritikusok Céhe szervezésében közönségtalálkozó követte a Weöres Sándor Színház februári 24-i Hamlet-előadását. Czukor Balázs minden értelemben szellemdús rendezéséről Ölbei Lívia kritikus, a Vas Népe kulturális újságírója kérdezte az előadás díszletében ülő alkotókat és a nézőket.

M. Kapornaki Rita volt a Színházszerda vendége

Vaskarika, 2016.02.27.

M. Kapornaki Rita a rendezőasszisztenst a cirkuszi artisták világából a tartó emberhez hasonlítja, vagyis az előadó páros vagy csoport azon tagjához, akinek vállán, karjain, fején, ... a többiek előadják a világszámot.

Nem csak lengyel történet

Nol.hu, 2016.02.26.

Az olyan darabok elől, amilyen A mi osztályunk is, a politika, a történelem ellopja a show-t. A tartalom fontossága, izgalma feledteti a színházat. A néző politikai meggyőződése, történelmi ismeretei és emlékezete szerint ítél.

Bajomi Nagy György: „A cinikus humort kedvelem, de magamon is tudok nevetni”

7ora7.hu, 2016.02.26.

Bajomi Nagy György harmadjára szerepel a Thália Humorfesztiválon. Ennek apropóján kérdeztük szerepeiről és a színpadi humor működéséről. Mesélt eddigi élete legjobb szerepéről is.

Nincs két egyforma előadás – Ölbei Lívia Czukor Balázs Hamletjéről beszélgetett

Vaskarika, 2016.02.25.

A Fazekas Mihály ifjúsági bérlet előadása után a rendező és a színészek most az ifjabb generációt szólították meg, és várták közönségtalálkozóra. A beszélgetést Ölbei Lívia újságíró, színikritikus, a Színházi Kritikusok Céhének tagja vezette.

"Ezt még senkinek se meséltem el"

Vas Népe, 2016.02.19.

Bálint András napszürke fényt kért, somlóit rendelt a Krúdy Klubban, aztán szemérmes­-személyes vallomást tett a Weöres Sándor Színház kamaratermében. Heltai naplója című új önálló estjével járt itt.

Heltai Jenő/Bálint András létinjekciója

Teremtuccse, 2016.02.19.

„Tudd meg: szabad csak az, kinek / Ajkát hazugság nem fertőzi meg, / Aki üres jelszókat nem visít, / Nem áltat, nem ígér, nem hamisít” – adta e tiszta/pontos definíciót nekünk Heltai Jenő (1871-1957), aki a Weöres Sándor Színházban „járt” csütörtökön este.

Csocsó: a szombathelyi focisták megverték a színészeket

Vas Népe, 2016.02.17.

Régóta készültek egy közös délutánra a szombathelyi színészek és a Haladás focistái. Remek hangulatban, Koltai Róbert telefonos közreműködésével tartottak csocsóbajnokságot. Lesz folytatás.

Az ördög és a fésű nem alszik

Vas Népe, 2016.02.15.

Robert Thomas Agatha Christie­ típusú, a végére kicsit megcsavarintott bűnügyi komédiája szintén fölkínálja magát a lélektani pepecselésnek – aminek azonban nemcsak egyszerűen fittyet hány, hanem egyenesen ellene is dolgozik a WSSz Nyolc nő ­bemutatója.

Uram! Egy hölgy várja a hal(l)ban ­ Egy totál reménytelen kiállítás

Vas Népe, 2016.02.15.

A Nyolc nő című bűnügyi komédiához (amelynek főszereplője egy láthatatlan férfi) bevezetésképpen nem árt a kimeríthetetlen nő­férfi kapcsolatot újra szemügyre venni.

Egy hét, két bemutató

Savaria Fórum, 2016.02.13.

Lukáts Andor azt mondta a tévében (ATV), hogy érdemes lenne jobban odafigyelni a vidéki színházakra, különösen (a miskolci mellett) a szombathelyire.

Nyolc indok a Nyolc nő mellett

Frisss.hu, 2016.02.13.

A Weöres Sándor Színház legújabb darabja egy vérbeli krimi, ami alatt végig azon morfondírozik a néző: de ki lehet a gyilkos? Nyolc okot mondunk arra, miért is érdemes megnézni a Nyolc nőt.

Sóvárgunk, gyötrődünk, keresünk…

Vaskarika, 2016.02.13.

A szerelem az emberi természet orvosa, mely visszavarázsolja az embereket hajdani állapotukba; a kettőből újra eggyé forraszt. Nyolc művészeti ág tizenhat művésze állított ki nőről és férfiról az aulában.

Nagyseggű viperák, sápadt penészvirágok

Nyugat, 2016.02.13.

8 borzalom nő + 1 férfihalál - Lesújtó egy képet kapunk a nőkről. Ez egy ilyen férfiszemüveg. - Vélemény a szombathelyi színház legújabb nagytermi premierjéről.

Nyolc nő - oktett /ok s tett/ a Weöres Sándor Színházban

Teremtuccse, 2016.02.12.

Ember legyen a talpán, aki kiigazodik saját magán. Hát, még másokon; akik szintén elég sok energiát feccölnek bele abba (fecsérelnek el azzal?), hogy a látszat/uk/, azaz a megjelenési formájuk eltakarja a létlényegüket.

A gyilkos köztünk van

Vaskarika, 2016.02.12.

Elhagyatott kastély, hulla késsel a hátában, titkok, megmagyarázhatatlan események, nyolc nő összezárva – mindenki gyanús –, és mindenekelőtt fergeteges humor: ez Robert Thomas Nyolc nő című bűnügyi komédiája a Weöres Sándor Színházban.