Ványa bá (a csatában)

Teremtuccse, 2015.12.05.

Ványa bá. Nem öreg, nem vén, nem trottyos, nem apó(ka), bácsi(ka), atyó vagy papa; aztán gyerünk, ra-ta-ta…! Nem! A bá megszólítás tehát nemcsak kedves, szeretetteljes, de kortalanságot is sugall (számomra).

"Elemi elvárás, hogy egy művész ne legyen korrumpálható"

Alon-MTI, 2015.12.04.

A Tiszta TAO Társaságok rendszerét meghirdető öt előadóművészeti szervezet a nyilvánosság erejére számít, és várják a további csatlakozókat kezdeményezésükhöz, amely szerint nem fizetnek jutalékot a TAO-támogatás megszerzéséért.

Gyalázatos, tétlen, töketlen értelmiség - Ványa bá megmondja

Nyugat, 2015.12.04.

Úgy esik ez a Csehov az ember lelkének, mint egy jóféle kisüsti. Illata, ha beleszagolsz, fűszeres és édes, aztán ha ráhúzol az üvegre, megharapja a gyomrod, összerántja a lelked.

Weöres nem ismer (kor)határokat

Vas Népe, 2015.12.04.

Nem szűnik a játék vonzása: a Mesebolt Bábszínház a Weöres Sándor Színházzal társulva színháztörténeti tettet hajtott végre, amikor ­egy csöndes vasárnap délután ­ bemutatta Weöres Sándor kalandos játékát, A holdbeli csónakost.

Csehov csodálatos bohócai

Vas Népe, 2015.12.02.

Nem Ványa bácsi, hanem Ványa bá. És semmi Andrejevna meg galambocskám, és semmi szamovár. Aki eddig nem tudta volna: Csehov a legmaibb, legszórakoztatóbb és legdurvább és legfinomabb és legfájdalmasabb szerző.

A holdbeli csónakos a Meseboltban

Alon, 2015.12.01.

A Mesebolt Bábszínház színpadán színes, varázslatos színházi világegyetem épült Weöres Sándor költői mesejátékából. Ebben az ismerős figurákkal teli báb-univerzumban bármi megtörténhet: belefér élet és halál, kaland és humor, ég és föld.

Rappelő Vitéz János, bicikliző írógépcipelő holdbeli csónakos - a Mesebolt-WSSz fúziója

Nyugat, 2015.11.30.

Először evez egy csónakban a két szombathelyi társulat, egy Weöres-univerzumban. Ideje volt már Szombathelyen, ahol 8 éve létezik Weöres Sándor Színház, elővenni a költő talán legismertebb, fiatalkori darabját, A holdbeli csónakost.

Egy Holdon túli csónakban Weöres Sándorral

Frisss.hu, 2015.11.30.

Működik a Weöres Sándor Színház és a Mesebolt Bábszínház fúziója. A holdbeli csónakos most két nyikorgó keréken érkezett meg Szombathelyre, de egyenesen a nézők szívéig talált.

Kalandos játék - indul a Holdbeli-karaván

Vas Népe, 2015.11.29.

Weöres kalandos játéka végre hazaérkezett, a Mesebolt és a WSSz vitte színre A Holdbeli csónakost. A mesés karaván indul: utazik Balogh János és Csák Zsolt is.

A holdbeli csónakos égi és földi szerelemről mesél

Vas Népe, 2015.11.25.

Közeleg a vágyva vágyott színháztörténeti pillanat: „kőbábszínházban”, vagyis professzionális bábszínházban november 29­-én kerül először színre Weöres Sándor szivárványos meséje, A holdbeli csónakos, amelyet pedig eredendően bábokra és bábszínészekre írt.

Alvók karneválja a Weöres Sándor Színházban

Vas Népe, 2015.11.23.

Aludtunk egy jót: a Tünet Együttes egy novemberi estén elhozta a Weöres Sándor Színházba Az éjszaka csodáit. Az előadást Weöres Sándor azonos című verse ihlette.

A szervezői munka is lehet izgalmas

Vaskarika, 2015.11.19.

Látjuk őket a jegyirodában, segítenek ügyes-bajos dolgainkban, válaszolnak a kérdésinkre, ott vannak az esti előadásokon, eligazítanak, ha valamit nem tudunk.

Nincs tovább: a Halott osztály és a konyhai roló

Vas Népe, 2015.11.15.

Amikor megnyílt a Savaria Tendency Art Group Egyesület kiállítása a WSSz-­aulában, még nem tudtuk, hogy néhány óra múlva mi történik Párizsban. Már tudjuk.

„Emlékezz mindenre, és felejts el mindent!”

Vaskarika, 2015.11.14.

Lenni vagy nem lenni - …és Tadeusz Kantor 100 címmel november 13-án nyílt tárlat a színházaulában a Savaria Tendency Art Group Egyesület művészeinek sajátságos reflektálásából a színházi és a hétköznapi világ történéseire.

Rögtönöz(z)ön!

Úgytudjuk.hu, 2015.11.05.

Szerda este a Weöres Sándor Színház színészei léptek a közönség elé a Café Frei-ben. A RögtönÖzön est legutóbb is nagy sikert aratott, így borítékolható volt a telt ház.

RögtönÖzön, avagy mosolyterápia a Café Freiben

Vaskarika, 2015.11.05.

Kutatások sora bizonyítja a nevetés, a mosoly pozitív élettani hatásait. Vass Szilárd, a Weöres Sándor Színház színésze mindannyiunk mosolyterapeutája. S ebben hónapról hónapra társai is akadnak.

„Egy szerencsés sérülés miatt lettem színész” – Interjú Balogh Jánossal

Vaskarika, 2015.11.04.

„Van még egy hobbim is, talán barkácsolásnak nevezhető. Csináltam egy színes fatáblát, ez fent van a színésztársalgóban, van rajta egy felirat: „Keep calm, the premier is not today!”

Ön, áll, ó! - Udvaros Dorottya Mégis szép című önálló estje

Teremtuccse, 2015.10.27.

Ön, áll, ó! Miért ekképpen tagolja/tálalja (nap)estjén az est(vé)jét Udvaros Dorottya? Játék a hangokkal, a betűkkel? A felszínen legalábbis.

Mi az, amit egy férfi soha nem mondana el egy nőnek, pláne Udvaros Dorottyának?

Nyugat, 2015.10.27.

Udvaros Dorottya huncutul provokál, kortárs írókat, zeneszerzőket faggat, énekel, csacsog, ahogy egy önálló esten kell. Mindezt egy estén át hallgattuk a WSSz-ben.

U.D. szerepében Udvaros Dorottya: "Én már nem leszek másik"

Vas Népe, 2014.10.27.

Mi a csudára jó egy önálló est, kérdezi beköszönésképpen Udvaros Dorottya a WSSz színpadán: „Ön áll – ó!?” Pont valami ilyesmin gondolkodtunk, miközben hétfőn este bandukoltunk a színház felé az őszi avarban.