Az örökös pozitív pólus: Vlahovics Edit

Vas Népe, 2014.12.27.

Vlahovics Edit, a szombathelyi Weöres Sándor Színház alapítótagja megkapta az Aase-­díjat, amelyet Gobbi Hilda alapított a kiemelkedő teljesítményt nyújtó epizodisták elismerésére.

Szombathelyen karácsonyozik Bálint Éva és Szabó Tibor

Szombathelyi7, 2014.12.25.

Hiányolják a székely szokásokat és a havas tájat, de akárcsak gyermekkorukban, most is igyekeznek a külsőségeket mellőzve, a maga teljességében megélni a karácsonyt.

Új családtaggal ünneplik karácsonyt

Szombathelyi7, 2014.12.24.

Tényleg minden közhely igaz, ennél nagyobb boldogság nincsen – mondja Alberti Zsófi, karján a tízhetes Misivel. Szavak nélkül is tökéletesen megértik egymást, s ha úgy adódik, „varázslepke” is besegít: ringat, nyugtat, énekel, beszél.

Foglyul ejteni a lelket: címlapon Nagy Cili

Prémium magazin, 2014.12.19.

A hagyomány szerint a régi indiánok azért nem engedték magukat fényképezni, mert úgy tartották, minden egyes képmás készítésekor elvész egy kis darabka a lelkükből.

A múltnak kútja

7ora7.hu, 2014.12.18.

A társulat összteljesítményén meglátszik, hogy már negyedik éve dolgoznak együtt Mohácsi Jánossal, összeszoktak egymással, egyre jobban értik és érzik a stílusát.

A hülyéjével zártak

SZTV, 2014.12.17.

Zsúfolásig megtelt időskorúakkal a Weöres Sándor Színház. A kilenc alkalomból álló „Aktív időskor Szombathelyen” programsorozat utolsó állomása volt A hülyéje című darab megtekintése.

Íme az idei Aase-díjasok

Népszava, 2014.12.15.

Átadták az epizodistákat jutalmazó Aase-díjakat: az idén Balogh András, Kovács Marianna, Magasházy István és Vlahovics Edit színművész vehette át a Gobbi Hilda által alapított szakmai elismerést.

Ezüstvasárnap elhozta a csodát a Weöres Sándor Színház

Frisss.hu, 2014.12.15.

A délután legnagyobb izgalommal várt attrakciója a Dóra, a felfedező című ­előadás volt, amely kizárólag Erdélyi Rolika kedvéért készült a Csodák Márpedig Vannak Alapítvány és a színház együttműködésében.

Versmondó versenyt szerveztek Balogh József emlékére

Frisss.hu, 2014.12.15.

Kilenc versenyzőt díjazott a zsűri a harmadik alkalommal megrendezett Balogh József Versmondó Versenyen. Ovisok, középiskolások verseltek, a Tarisznyások muzsikáltak a költő-tanár emlékére.

Csodák márpedig vannak

Szombathelyi7, 2014.12.15.

Az ezüstvasárnapra időzített adventi délutánon sok színes programmal várta a színház a közönséget. Volt kulisszajárás, közös éneklés, kézműves foglalkozás, filmvetítés és persze elegáns, édes WSSz­-bonbon, mindjárt a bejáratnál, a színházba csábítás kedvéért.

Balogh József emlékére szóltak a versek

Vas Népe, 2014.12.15.

A Balogh József Öröksége Alapítvány harmadszor rendezett versmondó versenyt középiskolások részvételével a szombathelyi költő és pedagógus emlékezetére a WS Színházban.

Hú, ez igazi csoda volt! ­ A WSSz színészei Erdélyi Rolikának játszottak

Vas Népe, 2014.12.14.

Erdélyi Rolika nagy álma teljesült vasárnap délután a Weöres Sándor Színházban: a kisfiú kedvenc mesehőseivel találkozhatott. Mert igenis vannak csodák.

Lovasi András, (Kis)csillagosok-katonák

Teremtuccse, 2014.12.14.

Honnan veszik „ezek” a bátorságot, hogy belevágják a képünkbe: lányom/fiam az eddig (amúgy alig) használatos kobakodat, szívedet minden tartozékoddal – az egész kisstílű, nyamvadt, silány, katasztrofális életeddel – együtt hajítsd ki csak szépen az univerzum szemétdombjára...

Jól szólt a Kiscsillag előadás

Nyugat, 2014.12.14.

Annyira jól állt a teátrális közeg a koncertnek, hogy alig akartam kijönni a végén. Ha azt mondom, hogy Kiscsillag koncert volt szombaton este a Weöres Sándor Színházban, akkor az csak részben helyes.

Hol, merre van a boldogságunk? – Kiscsillag a Weöres Sándor Színházban

Vaskarika, 2014.12.14.

A Kiscsillag szövetkezett Németh Jucival és Császári Gergővel egy ülős koncertre, ahol megtudhattuk hogyan készül a brazil szappanopera Lovasi módra, hogyan lesz Jim Morrisonból Krisztus, és talán azt is, miért táncol tűkön az a fránya boldogság.

Szubjektív színházi gondolatfoszlányok

Győri Szalon, 2014.12.12.

Néhány évente adódik csak egy-egy olyan katartikus színházi este, amely után felsóhajthatunk, hogy igen, ezért érdemes színházba járni! Pintér Béla Parasztopera című művének előadása a Weöres Sándor Színházban pont egy ilyen pillanat.

Szent Márton-bemutató a Weöres Sándor Színházban

Szent Kvirin Szalézi Plébánia és Rendház oldala, 2014.12.09.

A Weöres Sándor Színház gondozásában, színészeinek előadásában közel 45 perces ismeretterjesztő produkció készült Szent Márton életéről fiatalok számára.

Puszik Szent Mártonnak

Vas Népe, 2014.12.09.

A Szent Márton Programiroda és a Weöres Sándor Színház interaktív színházi sorozattal szeretné közelebb hozni a középiskolásokhoz a 2016-­ban 1700 éves Szent Márton alakját. Kedden megtartották az első rész bemutatóját.

Amikor a bábos Boráros szubjektumot csinál az objektumból, fölszisszen a nézőtér

Vas Népe, 2014.12.07.

Nem túlzás, hogy több színháztörténeti pillanattal is megajándékozta a közönséget a Miért szép? ­sorozat Boráros Szilárd ­epizódja szombaton este a WSSz-­ben. Szép volt.

Felajzottság az olvasópróbán: Vitéz Mihályt elkapja a gépszíj

Vas Népe, 2014.12.06.

„Minden adva van ahhoz, hogy egy nagyszabású ősbemutató jöjjön létre”, adja meg a Székely Csaba­ olvasópróba alaphangját Jordán Tamás, aki szokásos igazgatói útravalójához azt is hozzáteszi, hogy a Vitéz Mihályt tartja az évad legfontosabb előadásának.