Görög Lászlóval ez egy gyönyörű barátság kezdete

Frisss.hu, 2015.10.02.

A Játszd újra, Sam! egy őszi, összebújós estékre való szerelmes vígjáték. Csípős humorral, zseniális színészi játékkal és az örök Bogart-állítással: a nők tényleg pofonegyszerűek. Na, persze…

A fekete bohóc

Ellenfény Online, 2015.10.01.

Czukor Balázst nem érdeklik a nagyhatalmi, politikai játszmák: az ő Hamletjében nem bajlódnak birtok- és határügyekkel, Fortinbras hódító norvég királyfi nemhogy nem tűnik föl, a neve sem hangzik el.

Filmtöredékek a szerelemről, avagy Humphrey Bogart közbeszól

Vas Népe, 2015.09.30.

Úgyis azt mondják, hogy mostanában a film előszeretettel követeli ki a maga helyét a színházban. Na, Woody Allen erre már jó régen rájött, még a múlt században.

Szigliget szelleme a palackból

Vas Népe, 2015.09.28.

Minden fénykép fáj, hiszen olyasmit őriz, ami nincs már, idézi Dobai Pétert, a Steko-­album egyik szereplőjét Bokányi Péter, a könyvbemutató moderátora.

Most látom, milyen: Dénes Nóra-­részletek a falakon

Vas Népe, 2015.09.28.

Már megint olyan tárlatot kínál a WSSz az évadkezdő bemutatókhoz, amely útjelzőként működik: elvezet az előadásokhoz. Dénes Nóra Fragments című fotókiállítása a színház aulájában látható. Ez a Thea-­tér.

Túlmenni minden határon?

Frisss.hu, 2015.09.26.

Kicsit sem sántít Ivo Krobot új rendezése, Martin McDonagh kortárs szerzeménye, A kripli. Mankót eldobva, nagy lendülettel indult az új évad a Weöres Sándor Színházban.

Riska meg kavics

Teremtuccse, 2015.09.26.

Fixírozni – bámulni, megfigyelni, méregetni, szemezni, rögzíteni, szóval: fixálni – elítélendő, megvetendő, gyanús cselekedet? Vagy legalábbis akkor (is már az), ha tehenekre szegezi valaki a tekintetét?

Ilyen lett a macskapöcsűre karikírozott világ, az ír-magyar kripliség

Nyugat, 2015.09.26.

De ki az a Kripli? Csámpás, nyomorék, elég ennyi negatív jelző egy szeles mihaszna napra. A témánk egy friss szombathelyi premier, az első őszi. Ivo Krobot rendezése a WSSz-ben.

A látszat néha csal – A kripli

Vaskarika, 2015.09.26.

Egy zárt közösség csoportdinamikája egészen sajátos. A szegénység, a kitörésre való képtelenség furcsa jellemeket hoz létre. Ki-ki a saját világába menekülve, a saját bogarával próbálja megélni és túlélni a mindennapokat.

A Bunkerrajzoló avagy a Vadnarancsoktól a Vad Fruttikig

Vaskarika, 2015.09.25.

Hogyan is találkozott ez a két egészen különleges szellem: Likó Marcell rocksztár és Géczi János József Attila-díjas író? Miért nem a klasszikus értelemben vett rekonstrukció a Bunkerrajzoló című könyv?

Az őszinteség szabadsága ­

Vas Népe, 2015.09.24.

Különleges és szép este volt. A nézőtéren egykori csoporttársak, barátok, rajongók és kíváncsi olvasók. Nem kérdés, hogy a legtöbben Likó Marcellre voltak kíváncsiak!

Újabb díjat nyert Székely Csaba

Erdélyi Magyar Televízió, 2015. 09.21.

Újabb díjat nyert Székely Csaba. A marosvásárhelyi drámaíró a legjobb új drámáért járó díjat vehette át tegnap a Színikritikusok Céhétől. A Vitéz Mihály című darabot a szombathelyi Weöres Sándor színház mutatta be.

Székely Csaba és Pilinyi Márta díjai

Alon/MTI, 2015.09.20.

A Weöres Sándor Színház három jelölésből kettőt díjra váltott a Színházi Kritikusok Céhének vasárnapi díjátadóján a Trafó-Kortárs Művészetek Házában, ahol az előző évad legkiemelkedőbb teljesítményeit jutalmazták.

Színikritikusok Díjai

Vas Népe, 2015.09.20.

Székely Csaba nemcsak a Weöres­drámapályázatot nyerte meg, hanem a Színikritikusok Díját is megkapta a Vitéz Mihály című színdarabjáért. A WSSz ősbemutatójához Pilinyi Márta tervezett jelmezeket, ő is nyert.

Harmincötödik alkalommal adták át a Színikritikusok Díját

Színházi Kritikusok Céhe, 2015.09.20.

Vasárnap este harmincötödször osztották ki a Színikritikusok Díját. Aratott a Vitéz Mihály előadás: Székely Csaba a legjobb új magyar dráma, Pilinyi Márta a legjobb jelmez díját vehette át.

Könyvbemutatón jártunk

Úgytudjuk.hu, 2015.09.19.

Szeptember 18-án péntek este a Weöres Sándor Színház Krúdy Klubjában mutatták be Lázár F. Katalin Vattacukros süket csend című könyvét. Az eseményen pedig mi is ott voltunk.

Együtt nevet a jobb és a bal

Magyar Narancs, 2015.09.17.

Bemutatjuk az ország egyetlen vidéki színházát, amelyen még egyetlen politikus sem próbált foltot hagyni, és a kereszténydemokratáknak is az a legnagyobb bajuk, hogy sok a csúnya szó.

"Végül mindig Szerbiába érek" ­

Vas Népe, 2015.09.17.

Ez volt a 2014-­es kultúra napi bemutató óta a tizenharmadik előadás, telt házat vonzott a WSSz-Stúdióban Kelemen Zoltán színművész és Varga Richárd gitáros-­énekes (és magyartanár) Szállj költemény című estje.

B. Török Fruzsina Móricz-­terápiája: "Nekem a bizalom olyan, mint a trambulin"

Vas Népe, 2015.09.15.

B. Török Fruzsina író, dramaturg mostanában színházi munkája révén fordul meg többször Szombathelyen. De a városhoz már régóta szoros és személyes szálak fűzik. Igen: milyen kicsi a világ – és a sors olykor nem tudja, mit akar. Vagy nagyon is tudja, csak sokáig titkolja előttünk.

Ne légy cseszle! ­Vitéz Mihály is tiszteletét tette a konferencián

Vas Népe, 2015.09.13.

Azt eddig is tudtuk, hogy Vitéz Mihály elképesztő történelmi karriert futott be és hogy színházi pályafutása ugyancsak erősen fölfelé ível. De arra azért nem számítottunk, hogy a vajda egyszer csak fontos vendégként jelenik meg egy nyelvészeti konferencián.