Jordán Tamás: Ilyen POSZT-ra nincs szükség

Origó, 2015.06.05.

Tizenöt éve ő alapította meg a Pécsi Országos Színházi Találkozót, de ma már úgy látja, egy ennyire átpolitizált eseményre nincs szükség.

Ilyen lesz a Weöres Sándor Színház 2015/16-os évada

Vaskarika, 2015.06.04.

A nyári szünet előtti utolsó Színházszerdán Jordán Tamás a Weöres Sándor Színház 2015/16-os évadjának darabjairól, valamint a karneválszínházi előadásról beszélt a Café Frei-ben.

Új színészek a WSSz-­ben

Vas Népe, 2015.06.03.

Két színésszel bővül a társulat: a jövő évadra Szombathelyre szerződik Görög László és Bányai Kelemen Barna. Czukor Balázs elmegy, Béres Attila főrendező pedig megpályázta a miskolci színház igazgatói székét; ez ügyben döntés még nem született.

Tizenegy bemutató a következő évadban

Alon, 2015.06.03.

Tizenegy bemutatót tervez a következő évadban a szombathelyi Weöres Sándor Színház - közölte Jordán Tamás, a teátrum igazgatója egy, a 2015/16-os szezont beharangozó szerdai beszélgetésen.

Benne lehetsz a színházban – ott, ahol a konyhából az elvarázsolt erdőbe vezet az út

Vas Népe, 2015.06.01.

A WSSz először adott teret a drámapedagógiának: a Gubanc című előadás kifejezetten azért készült, hogy aktív részvételre, problémamegoldásra serkentse a gyerekeket, mintát adjon a konfliktusok kezelésre, feloldására.

A nő nem ember

Vasárnapi Hírek, 2015.05.30.

Máris egy ország beszél róla. Vajon a rendező, Alföldi Róbert személye ennyire témaérzékeny, vagy tényleg a darab érdemel ekkora, kisvárosi színházaktól szokatlan rivaldafényt?

Nádasdy Ádám fordításról, nyers húsról és fügefalevélről

Vas Népe, 2015.05.26.

„Sose fogjuk megtudni, mi hangzott el akkoriban a színpadon”, mondja Nádasdy Ádám nyelvész, költő, tanár, műfordító, akit értek meglepetések a Makrancos Kata szombathelyi premierjén.

Mi köti össze Alföldi Róbertet és Jordán Tamást?

RTL, 2015.05.22.

Két éve egy közös munka hozta össze Alföldi Róbertet és Jordán Tamást, és akkor talán még nem is gondolták, hogy a munkakapcsolatból barátság szövődik majd. A közös munkáról ők maguk meséltek.

"Lovam, ökröm, szamaram" - anyád!

Revizor, 2015.05.21.

Amióta nem tudjuk teljes bizonyossággal megmondani, mit is gondolhatott Shakespeare a nők egyenjogúságáról, a Makrancos Katát habkönnyű vígjátéknak, nagy szerepkomédiának szokás játszani, némi jelentőségteljes ki- vagy összekacsintással a végén.

Euro-vízió: Vitéz Mihály

Ellenfény Online, 2015.05.21.

Csak az képes ennyire gátlástalanul, pontosan és szépen megmutatni vagy inkább megteremteni a legcsiricsárébb ízléstelenséget a színpadon, akinek biztos ízlése van.

Amikor a hóhért akasztják: Oroszy Csaba festmény-látomásai a WSSZ-ben

Nyugat, 2015.05.21.

Eseményszámba ment ez az este a WSSz-ben, kint jégeső szivárvánnyal, bent zene, szavak és festéklenyomatok - pillantsanak bele Oroszy Csaba festőművész tárlatába!

Oroszy Csaba dobozol: villanyfényes kiállítás a WSSz-­aulában

Vas Népe, 2015.05.21.

Szúrós szemű, barátságos arcú fiatalember a pultnál. Így emlékszik Jordán Tamás színigazgató Oroszy Csabára azokból a történelem előtti időkből, amikor személyesen még nem ismerték, de rögtön kiszúrták egymást.

A mögöttes tartomány előtt – Oroszy Csaba képillúziói

Frisss.hu, 2015.05.21.

A szupercellás vihar, a jégeső és a frontot követő fejfájásos és szédüléses közérzet ellenére is majd megtelt a Weöres Sándor Színház aulája Oroszy Csaba: Apokrif című kiállítására.

Victor (Hugo) mulat - Valló Péter-rendezés

Teremtuccse, 2015.05.17.

Első Ferenc, francia király mindent, mi gyalázat, elkövethet. Kálmánchelyi Zoltán bravúrosan érzékelteti: a naiv népet/halandókat miképpen lehet sokoldalúan, sokkszerűen, sakk nemzetközi nagymesteri módon is akár orránál fogva vezetni. Még mindig.

Óriási siker Alföldi új darabja Szombathelyen!

Femina, 2015.05.16.

A vidéki színházak premierjéről általában csak a szűk szakma tud, igazán ritka, hogy a helyi újságokon kívül országos lapok is beszámoljanak róla. Úgy tűnik, Alföldi Róbertnek sikerül felkavarnia az állóvizet, és rámutatnia, Budapest határain túl is születhetnek kiváló, mesterien megkomponált előadások.

Alföldi Makrancos Katája

Nyugat, 2015.05.16.

Ne csodálkozzunk, amit szeretünk kicsiben, azt össztársadalmi szinten is megkapjuk. Ha nekünk alfahím kell, aki letaglóz, igába tör, megkapjuk itt is, ott is.

Mert a nő nem ember

Frisss.hu, 2015.05.16.

Kaptunk egy kortárs látleletet, művészi és színészi magasiskolát és egy jó nagy adag igényt arra, hogy ebből több kell Szombathelyen.

Makrancos Alföldi Kata a szombathelyi színházban

Alon, 2015.05.16.

Alföldi Róbert Makrancos Katája úgy feszeget határokat, hogy nem lépi át őket, illetlenségében is illedelmes, keménységében is puha, a mélység fölé hajol, de le már nem ereszkedik, és minket sem biztat ilyesmire.

„A sör nem ital; az asszony nem ember; a medve nem játékszer!”

Vaskarika, 2015.05.15.

A Makrancos Kata, avagy a hárpia megzabolázása egy férfiak által uralt világot tár elénk, ahol az „erősebb nem" értékrendje határoz meg mindent.

Macsóvilág Magyarországon

Vas Népe, 2015.05.16.

Erőkultusz és kiszolgáltatottság. Fergetegesen szomorú vígjáték a Makrancos Kata: Alföldi Róbert őrületes tempóban vérbő, igazi, kristályos és sokrétegű színházat csinál. Tükör és a kor foglalatja, ahogy Shakespeare kívánta. De azért ő is megkapja a magáét.