„Mi az, amit egy férfi soha nem mondana el egy nőnek?”

Vaskarika, 2015.10.27.

Telt ház és várakozó tekintetek fogadták Udvaros Dorottyát a Weöres Sándor Színház nagyszínpadán. A művésznő arra a kérdésre kereste a választ, hogy mi az, amit egy férfi soha nem mondana el egy nőnek.

Ha kell, ékes, ha kell, sufnis - Jenei Ágnes kellékes volt a Színházszerda vendége

Vaskarika, 2015.10.23.

A Színházszerda újabban az előadásokon túli világba, a kulisszák rejtelmeibe invitálja a Cafe Frei hallgatóságát. Október 21-én Kálmánchelyi Zoltán vendége Jenei Ágnes kellékes, 2015. évi Holdbeli csónakos-díjas és Opel-különdíjas volt.

Először egy csónakban a WSSz és a Mesebolt

Vas Népe, 2015.10.22.

Történelmi pillanatoknak lehettünk tanúi: a Holdbeli csónakos olvasópróbájával megtörtént a „Mesebolt-­WSSz ­fúzió”. Kovács Géza, a bábszínház igazgatója reméli, hogy a „mobil Ukkonvár” minél több településre eljut: a színház nemcsak világot teremt, hanem közösséget is.

Kalács Kázmér kék péksége

SZTV, 2015.10.21.

A kék pék című előadás fotós próbáján forgatott a Szombathelyi Televízió. A gyerekek mindent észrevesznek: még azt is, ha lecsúszik a a kalács a képzeletbeli asztalról (11.00-tól).

Beleszőtted a sorsod az életembe

Vaskarika, 2015.10.21.

Péreli Zsuzsa képzőművész életszemléletében és műveiben egy sokoldalú, életigenlő személyiség tárul elénk. Férjével, Tolcsvay Lászlóval bebizonyították, milyen szoros a kapcsolat a képzőművészet és a zene között.

Berendezik a nagy kék pékséget: Hartai Petra, Kenderes Csaba és persze a gyerekek

Vas Népe, 2015.10.21.

Elbűvölőek együtt: Hartai Petra, Kenderes Csaba és a gyerekek, amint kizárólag a képzeletüket mozgósítva nemcsak berendeznek egy komplett kék pékséget a WSSz­ Stúdióban, hanem még a kék kalácsot is megsütik.

Kalács Kázmér és Kiflicske kék péksége nagyon bejön a gyerekeknek

Frisss.hu, 2015.10.20.

Devecsery László meséjét, A kék péket nem most mutatták be először a Weöres Sándor Színházban, ám az új változat teljesen más.

A kék pék - Devecsery László mesejátéka

Vaskarika, 2015.10.21.

Devecsery László "A kék pék" című interaktív mesejátékában Kalács Kázmért, a kék péket Kenderes Csaba, Kiflicskét, a feleségét Hartai Petra játssza.

A színház igazi belső sebekkel dolgozik - Interjú Mertz Tiborral

Vaskarika, 2015.10.13.

Két olyan jelenetem is volt, ami kiverhette a biztosítékot: egy imitált önkielégítés és egy férficsók. Sikítozás volt a nézőtéren! Letiltották a diákokat, de természetesen özönlöttek hozzánk ezután.

Jelenetek 2 házasságból

Teremtuccse, 2015.10.12.

Jeleneteket azt tudunk csinálni. Mindahányan. Nem-független. Még csak meg sem kell szólalnunk. Akkor is zajlik – a jég az élettengerünkön, nyáridőben is. Mélyben, magasban, középen? Nézőpont(y) kérdése.

Jegyezzük meg jól: nálunk ezentúl Ványa bá, és nem a jó öreg Ványa bácsi

Vas Népe, 2015.10.10.

Csehov csodálatos, Csehov szomorú, Csehov mulatságos. Csehov aktuális, de nem úgy. A Ványa bá (és nem bácsi!) olvasópróbáján jártunk. A WSSz­ Stúdióban az is kiderült, hogy Csehovhoz nem kell se uborka, se szamovár.

Koltainak megint jól áll ez a Móricz - Jelenetek két hálószobából

Nyugat, 2015.10.10.

Itt az új WSSz-premier, két Móricz-egyfelvonásos összegyúrva: B. Török Fruzsina és Koltai Róbert újragondolásában. A téma egy+egy pár bazi nagy veszekedése.

Móricz szerint a házasság, avagy elsárkányosodott feleségek

Vaskarika, 2015.10.10.

B.Török Fruzsina alkalmazta színpadra Móricz Zsigmond művét, melyet Koltai Róbert rendezett a Weöres Sándor Színházban. A két egyfelvonásos komédia a múlt század 30-as éveinek lenyomata.

Boldogan, amíg meg nem...?

Frisss.hu, 2015.10.10.

Koltai Róbert rendezése a húsleves melletti házasélet velejébe kalauzol a Weöres Sándor Színházban. Nem ez az első eset, hogy Koltai Róbert rendezi és játssza is a Jelenetek 2 házasságból című Móricz-átiratot.

Improvizáció felsőfokon – RögtönÖzön

Vaskarika, 2015.10.08.

Egy új műsor premierjét tekinthették meg a nézők szerdán RögtönÖzön címmel a Cafe Frei-ben, amelyben a Weöres Sándor Színház színészei: Vass Szilárd, Fekete Linda, Horváth Ákos, Nagy Cili és Jámbor Nándor szórakoztatták a közönséget improvizációikkal.

Játsszuk újra, emberek!

Teremtuccse, 2015.10.05.

Életfelvevőnk fókuszában ki is áll(hat)na többnyire, mint saját magunk. Pereg a film(ünk). A valóságos meg a képzeletbeli/álomszerű, vágyakkal teli.

Tényleg, minek is újra játszani Woodyt (és Kernt)?

Nyugat, 2015.10.03.

Itt egy újabb bemutató a szombathelyi színházban, egy talpig szemüveges szobavígjáték, a Játszd, újra Sam!, Görög Lászlóval a főszerepben, Béres Attila újrarendezésében.

Makrancos Makbett Alföldi Róberttől

Teremtuccse, 2015.10.02.

William Shakespeare Makrancos Kata avagy a hárpia megzabolázása –Weöres Sándor Színház – másodszori, immár őszi vizitje után a teátrumból kijőve ekképpen mereng a tinédzser: akkor most mindenki sáros?

Trokán Péter jól evezett a Weöres Színház csónakjában

Nyugat, 2015.10.04.

Meg is kapta érte a pont nyolc éves szombathelyi társulat Holdbéli csónakos-díját. És lehet Trokánt nem szeretni? Pénteken a Játszd újra, Sam! bemutatója után osztották ki a színház legnagyobb díját, a Holdbeli csónakos-díjat.

Nyolcadik születésnapján díjakat osztott a WSSz

Alon, 2015.10.03.

Pénteken, a Játszd újra, Sam! című előadás bemutatója után ünnepelte fennállásának nyolcadik évfordulóját a Weöres Sándor Színház. Ez alkalomból – ahogy a korábbi évfordulókon is – sor került a Holdbeli csónakos-díjak és az Opel különdíjak átadására.