A Weöres Sándor-drámapályázat győztes darabjának ősbemutatója

MTI, 2015.02.04.

Székely Csaba: Vitéz Mihály című komikus történelmi drámáját, a Weöres Sándor születésének centenáriuma alkalmából kiírt drámapályázat fődíjas alkotásának ősbemutatóját tartja pénteken a Weöres Sándor Színház társulata.

Vitéz Mihály a Weöres Sándor Színházban

SZTV, 2015.02.03.

Béres Attila rendezi a Weöres Sándor születésének 100. évfordulójára meghirdetett drámapályázat nyertes művét. A komikus történelmi tragédia a 17. századi Erdélyben játszódik, de egyúttal a groteszk határát súroló kórkép is a máról.

Hosszú út az éjszakába: Szabó Máté rendező arról, hogy mindannyiunk életében működnek éles mítoszok

Vas Népe, 2015.01.31.

Van a lényében, a halkszavúságában valami „miskinherceges”, figyelmétől és tekintetétől megváltozik a tér: Szabó Máté rendezővel a Hosszút út az éjszakába ­előadás főpróbahetében beszélgettünk.

Drogos anya, zsugori apa, alkoholista fiúk és egy hosszú út az éjszakába

Nyugat, 2015.01.31.

Az est híre: miközben a szombathelyi társulat jó része a tavalyi Weöres-pályázat nyertes darabját, a Vitéz Mihályt próbálja, aközben O'Neill - lélekfacsaró drámájával elstartolt a WSSz idei szezonja.

Utazás a szombathelyi éjszakába

Alon, 2015.01.31.

A Weöres Sándor Színház új bemutatója keményen szembesít. A Szent György és a sárkány óta tudom biztosan, hogy a fajsúlyosabb darabok előtt érdemes tájékozódni, mert megtérül.

Ki a felelős a saját boldogtalanságáért? – Hosszú út az éjszakába

Vaskarika, 2015.01.30.

Egy hosszú nap, és romokban hever az élet. Vagy mégsem elég ehhez egyetlen nap? Milyen előzmények vezetnek egy valaha nagy reményekkel bíró család széthullásához? Megszabadulhatunk-e valaha is a múltunktól?

Otthon, édes otthon - Hosszú út az éjszakába

Teremtuccse, 2015.01.30.

„Egy ideig olyan boldog voltam.” Igen, drága Mary, ezt (csaknem) valamennyien többnyire múlt időben, szóval későn szoktuk fölismerni. Pedig… A csuda vigye el, a legtöbbször nincs is pedig. Meg mi lett volna ha…

Torkunkra forr

Revizor, 2015.01.27.

Én nagyon sokat röhögtem már a Parasztoperán. A Pintér Béláék elrajzolt, parodisztikus elhajlásokkal teli előadásán épp úgy, mint a Mohácsi rendezte kaposvári vizsgán, aztán a pécsi, szalmabálákkal kibélelt produkción. Szombathelyen alig sikerült elmosolyodnom.

Minden Freiben dől el – Sziszi és Zoli a Café Freiben

Vaskarika, 2015.01.22.

Milyen az üveglap mögé zárt pillanat? Ki lehet szabadulni belőle? Népbetegség lett a depresszió, de vajon hogyan viseli el ezt a nép, vagyis Sziszi?

A Máglya mágiája: „Olyan, mint a rózsa – minden szirom megvan, csak nem mindjárt a helyén”

Vas Népe, 2015.01.18.

Volt egy szabad, sűrű esténk a WS Színház klubjában, mert ezúttal a stúdióba nem fért volna be az első januári Kötelező olvasmány, a friss-ropogós Máglya közönsége. A világszerte legnépszerűbb kortárs magyar írót, Dragomán Györgyöt vártuk.

Dragomán György a szombathelyi színházban: a mélység szabadsága

Alon, 2015.01.17.

Király Gábor kapus mellett valószínűleg ő a legismertebb szombathelyi kötődésű híresség. Az irodalomszeretők köszönik szépen, megvannak, és ha helyzet van, zsúfolásig megtöltik a Krúdy Klubot.

Vaslábosban kovászos kenyeret - Dragomán György receptjei élethez és regényíráshoz

Nyugat, 2015.01.17.

A Weöres Sándor Színház Kötelező olvasmány sorozatán pénteken este Dragomán György legújabb regénye, a Máglya, és egy kedves-mosolygós-boldog író volt terítéken.

Hosszú út az éjszakába: azért gyönyörű, mert emberi

Vaskarika, 2015.01.16.

Trokán Péter, Kiss Mari és Szabó Máté igazi szenvedéllyel beszéltek a szenvedélyről, és mutatták be Eugene O' Neill: Hosszú út az éjszakába című drámáját a Színházszerdán a Cafe Frei-ben.

Jordán Tamás az ATV vendége volt

ATV, 2015.01.15.

Jordán Tamás az ATV Start Plusz műsorának vendége volt: beszélt a 2007-ben alakult színházról, a névadóról, a Weöres Sándor drámapályázatról, a közelgő Vitéz Mihály ősbemutatóról, a Hosszú út az éjszakába januári premierjéről.

Én táncolnék veled...

Prae, 2015.01.15.

Feydeau bohózataival úgy vagyunk, mint az Agatha Christie-krimikből készült filmekkel. Egy jó adaptációt mindig szívesen megnéz az ember, akkor is, ha tudja, hogy ki a „gyilkos” – vagyis ebben az esetben a hunyó a házassági háromszögtörténetekben.

Tragédia­ big mac a kávézóban

Vas Népe, 2015.01.15.

Súlyos premierhez csinált könnyedén kedvet az a beszélgetés, amely a tavaszi szezon első nagyszínpadi bemutatójának két főszereplőjét, Kiss Marit és Trokán Pétert, valamint a Weöres Sándor Színházban az O'Neill­-drámával debütáló fiatal rendezőt, Szabó Mátét ültette egy asztalhoz.

Vitéz Mihály Szombathelyen

Mixonline, 2015.01.15.

Február 6-án mutatja be a Weöres Sándor Színház a Vitéz Mihály című komikus történelmi tragédiát. Székely Csaba ezzel a darabbal nyerte meg a Weöres Sándor drámapályázatot, a díjnyertes művet Béres Attila állítja színre.

Román nemzeti hős és Székely ősbemutató a Weöres színpadán

Nol.hu, 2015.01.13.

Székely Csaba Vitéz Mihály című komikus történelmi tragédiáját mutatják be a szombathelyi Weöres Sándor Színházban, február 6-án. A színmű a Weöres Sándor drámapályázat díjnyertes alkotása.

O'Neill­-bemutatóval indul a tavaszi szezon

Vas Népe, 2015.01.11.

Starthoz közeledik a tavaszi szezon a Weöres Sándor Színházban: január 30-­án O'Neill­-dráma kel életre a Nagyszínpadon, de a héten a Cafe Frei Színházszerdáján is találkozhatunk az alkotókkal.

Deszkán innen, deszkán túl

Nol, hu, 2015.01.07.

A 2014/2015-ös évad második fele izgalmakat ígér a színpadokon. Két új Székely Csaba-művet mutatnak be még a szezonban: az egyiket, a Vitéz Mihályt Szombathelyen Béres Attila állítja színpadra.