Keserédes Charity

Alon, 2015.03.21.

Szerettem a Kabarét és a Chicagót is korábban, talán az előbbit jobban. A Kabaré és a mostani Sweet Charity is Béres Attila rendezése, bár itt más a történet, de a szereplőgárda és a nagy show-jelenetek ugyanazt a musicalstruktúrát követik.

Egy „mitológikusan hülye picsa” swingelése a szombathelyi éjszakában

Nyugat, 2015.03.21.

Béres Attila nem hazudtolta meg eddigi szombathelyi rendezéseit, a POSzT versenyprogramjába beválasztott Vitéz Mihály után újabb sikerre ítéltetett darabot állított színpadra, egy csillogó szemű prosti, Sweet Charity keserédes meséjét.

Élhetünk-e szerelem nélkül?

Szombathelyi7, 2015.03.20.

Érdemes lesz egy kis aprópénzzel is készülni az előadásra, hogy igazán részesei lehessünk a játéknak. Vajon ez lesz az igaz szerelem? Élhetünk-e szerelem nélkül? Ezt az örök kérdést firtatja a darab.

Miért szép a Café Freiben – kulisszatitkok a házigazdákkal

Vaskarika, 2015.03.19.

Miért szép? a címe a Weöres Sándor színház egyik Thea-tér programjának, melyben a képzőművészet, az irodalom és a zene találkozásán túl műhelytitkokból, alkímiából és életmorzsákból is csipegethetnek az érdeklődők.

Musical a színházban

SZTV, 2015.03.19.

Federico Fellini Cabiria éjszakái című filmje alapján állította színpadra a Sweet Charity című musicalt a Weöres Sándor Színház. A főhősnő, Charity Masina Valentine egy New York-i lokálban táncol, és nem csak táncol.

Készül a Hamlet Szombathelyen

Terasz.hu, 2015.03.19.

A Weöres Sándor Színház, Márkus Emília teremében 2015. április 07. kedd, 19 órakor bemutatják William Shakespeare Hamlet című tragédiáját Nádasdy Ádám fordítása alapján.

Túl hosszú út az éjszakáig

7ora7.hu, 2015.03.19.

„A boldog családok mind hasonlók egymáshoz, minden boldogtalan család a maga módján az” – így kezdi egy másik klasszikus, Tolsztoj az Anna Kareninát.

Állandó robbanásveszély: Alföldi Róbert a WS Színházban rendez

Vas Népe, 2015.03.19.

Alföldi Róbert nem törekszik arra, hogy aktualizálja, főleg átpolitizálja a Makrancos Katát. Vicces, elkeserítő, dühítő, néha meg fájdalmasan szép lesz a korai Shakespeare-vígjáték.

Kihirdették a szombathelyi Szent Márton-drámapályázat eredményét

7ora7.hu, 2015.03.11.

Kihirdették a szombathelyi önkormányzat által kiírt nyílt drámapályázat eredményét, amellyel az 1700 éve a városban született Szent Mártonnak kívántak emléket állítani. A 48 beérkezett alkotásból ötöt díjazott a zsűri.

Rozsda és só

7ora7.hu, 2015.03.10.

Az érettségi-felvételi időszak körüli rémálmaim közé tartozott, hogy a Moldva-Havasalföld tételt húzom. Népek és csaták kavalkádjából nagyjából Vitéz Mihály nevét tudtam megjegyezni, de ez vajmi kevésnek tűnt egy felelethez.

Kit érdekel egy őrült dán, aki képtelen apja halálát feldolgozni?

Nyugat, 2015.03.09.

Mit hoz ki a fiatal színész-rendező, Czukor Balázs Shakespeare szenvedéstörténetéből, a dán királyfi tébolyából?! - Hamlet-próbát fotóztunk, és erről beszélgettünk.

Magyar dráma a „nagyromán egység” megálmodójáról

mno.hu, 2015.03.09.

Meghatározása szerint komikus történelmi tragédiát mutatott be a közelmúltban a szombathelyi Weöres Sándor Színház. A Vitéz Mihály életének döntő hét esztendejét feldolgozó drámát Béres Attila rendezte.

Vitéz Mihály a POSzT-on

Színház.hu, 2015.03.09.

A hazai színházi szakma legrangosabb seregszemléjét idén június 4-e és 13-a között rendezik Pécsett. A fesztivál díszvendége Udvaros Dorottya lesz.

"Nem voltam még kurva"

Vas Népe, 2015.03.05.

Színházszerda-­délután, félúton a Sweet Charity­-premier felé. Amikor a nehéz – könnyű és a könnyű – nehéz. De mindenképpen zenés, táncos és szórakoztató.

Pávák és kiskakasok

7ora7.hu, 2015.03.05.

A hülyéje Georges Feydeau egyik legtöbbet játszott bohózata, és nem is érdemtelenül: bár mostanra eléggé porosnak számít, némi vérfrissítéssel még ma is szórakoztató előadást lehet belőle csinálni.

A könnyű műfaj, ami nem is olyan könnyű – Sweet Charity a Színházszerdán

Vaskarika, 2015.03.05.

A musicalt a legtöbben a könnyű műfajok közé sorolják, pedig küzdelmekkel teli próbafolyamat vezet odáig, míg a kész mű a nézők elé kerül. A Sweet Charity klasszikus musical.

Ki a felelős?

Prae, 2015.02.24.

Ki a felelős egy család közérzetéért, az anya, az apa, a gyerekek jóllétéért? Ki tehet arról, ha az anya kábítószerfüggő lesz? Kinek a felelőssége, hogy kifizesse a nagykorú gyerek életmentő szanatóriumi kezelését?

"Hogy győztünk, ha vesztettünk?"

Revizor, 2015.02.21.

Értem én, miért lehet ezt a Mihály vajdát nagy román nemzetegyesítő hősként ünnepelni: a 16-17. század fordulóján, ha csak röpke egy esztendőre is, három országot sikerült egyesítenie: Erdélyt, Moldvát és Oláhországot.

Hamlet a függönyön innen – Színházszerda a Cafe Frei-ben

Vaskarika, 2015.02.20.

Kafkai, thrillerszerű, képekben gazdag Hamletet rendez Czukor Balázs - ebbe engedett bepillantást a legutóbbi Színházszerdán. Őrjöngések, szorongások és megőrülés a színpadon, avagy egy reneszánsz kézzel írt tragédia a 21. századba helyezve.

A kis-­nagy Hamlet – Czukor Balázs északi thrillert rendez

Vas Népe, 2015.02.19.

Ez itt nem titkos összejövetel, hanem a Hamlet olvasópróbája a Weöres Sándor Színház színészbüféjében. Bár az összehajolásban és az odaadó, folyamatosan áramló figyelemben van valami a Holt költők társasága izgalmából.