Zsótér Szombathelyen kísért

Színház.net, 2017.01.31.

A szombathelyi Kísértetek egy orrunk alá tolt nagytotál egy őrmezői famíliáról Norvégiában, vagy egy norvég családról Őrmezőn. Azaz bárkiről bárhol.

Tükröt tartunk a színészeknek!

Vaskarika, 2017.01.31.

Egy színház, kilenc interjú, és 20 ezer olvasó: ez a Vasi Színésztükör! A Vaskarika.hu csapata a Weöres Sándor Színház alapítása óta feltűnik a nézőtéren, kérdezősködik a szünetekben, leskelődik a díszletek között.

Felkelő nap háza

Revizor, 2017.01.22.

Borús hangulatú, falméretű festmények között játszódik Zsótér Sándor Kísértetek-rendezése a szombathelyi Weöres Sándor Színházban. Az előadás szereplői, mintha e festmények alakjai volnának, emlékképek, kísértetek.

Az elaljasodás természetrajza

Népszava, 2017.01.21.

Hartai Petra, Nagy Cili, Kiss Mari, Jámbor Nándor, Kálmánchelyi Zoltán, Bajomi Nagy György, Mertz Tibor, Orosz Róbert, Szabó Tibor, Szerémi Zoltán elsőrangú teljesítményt nyújtanak.

Eredeti másolatok

Revizor, 2017.01.19.

Hogy mi a különbség a kecskeméti, Rusznyák Gábor rendezte és a szombathelyi, Mohácsi János jegyezte Mágnás Miska között? Bő másfél óra. Beugratós a kérdés: vajon kinek a javára?

Jobb, mint Ronaldóé: Jordán Tamás önéletrajzi kötetének bemutatója

Vas Népe, 2017.01.17.

A születésnapos Jordán Tamás került ki győztesen abból az alkalmi versengésből, amelynek szabályait Lévai Balázs határozta meg a WSSz nagyszínpadán. A tét: kié a jobb memoár? Ronaldóé vagy Jordán Tamásé?

Most kisöpört mindent a szőnyeg alól: Jordán Tamás élete, tétre, helyre és befutóra

Nyugat, 2016.01.17.

Ki mással mutathatta volna be Szombathelyen Jordán új könyvét, mint Lévai Balázzsal és a zenész-baráttal, Sebő Ferenccel. De előtte még Szólt az ember...

Jordán Tamás és az ő szőnyege, ami alól most sok mindent kisöpört

Frisss.hu, 2016.01.17.

Az önéletrajzi könyv még karácsony előtt jelent meg, és most a direk tor 74. születésnapja után köszöntötte őt a társulat és a közönség.

Claudius ajánlásával: ma 8 éve kezdődött meg a nagy időutazás

Vas Népe, 2016.01.17.

Akik naponta látják egymást, nem veszik észre az idő jeleit. A régi fotók azonban furcsán megbizsergetik a szívet. Pont nyolc éve lépett működésbe a WSSz időgépe: a legelső premier a színház alapítását mesélte el.

Maszkok és színek

Vas Népe, 2017.01.15.

Én az életet keresem mindig, mert az életet kell visszaadni. Így szól Orbán Attila festőművész ars poeticája. Képeiből a Weöres Sándor Színház aulájában - a Thea-térben - nyílt kiállítás.

Nem találjuk a helyünket – Lukáts Andor az Ivanov-tünetekről

Vas Népe, 2016.01.10.

„Én magam sem értem, mi történik a lelkemben”, mondja a címszereplő– 35 éves, ereje teljében lévő, értelmes, jóravaló fiatalember – Anton Csehov Ivanov című darabjában. A Weöres Sándor Színház színészei most Lukáts Andor vezetésével fejtik föl, hogy vajon mi történik.

A tökéletes köztársaság tervezése megkezdődött

Vas Népe, 2016.01.10.

Egyszerre két próbaidőszak kezdődött meg kedden a WSSz-ben. A nagyszínpadon Csehov-előadás készül, a Márkus Emília Teremben a Vineta Köztársaság: magyarországi ősbemutató.

SZÖR, avagy Színház Összes Rövidítve - Így színészkedtetek Ti 2016-os évértékelője

Vaskarika, 2016.01.09.

Egy rövid bevezetőben szinte lehetetlen felsorolni, mennyi mindennel foglalkozott a Weöres Sándor Színház a 2016-os évben. Évértékelőnkben a legfontosabb előadásokat vettük sorra.

Ismét a legjobb negyven között

7ora7.hu, 2016.12.27.

A 7óra7 szerkesztősége szakírókkal kiegészülve idén is közzétette az általuk kiválasztott negyven legfontosabb előadást 2016-ban. A Weöres Sándor Színház A mi osztályunk és a Hamlet című színművel ismét bekerült a válogatásba.

Pixelek ­ - Valló Berta kiállítása, avagy a „kitárulkozás diszkrét bája”

Vas Népe, 2016.12.20.

­A Weöres Sándor Színház első emeleti kiállítóterében nyílt meg Valló Berta tervezőgrafikus kiállítása. Ez a tér nem tipikus kiállítótér, szűkebb, kisebb helye van a képeknek a nézőt megszólítani.

Cintányéros cudar világ, hogy rohadna minden szét…!

7ora7.hu, 2016.12.20.

Szögezzük le: Mohácsi János Mágnás Miskája nem operett. Nem azért nem, mert hiányoznak belőle a habos-babos, csillogó-villogó jelmezek, koreográfiák, a szirupos felhang – ezek jellemzően a valóban jó operett-előadásokban sem találhatóak meg.

Jótékony színészek és zenészek - Az Isis Big Band és a Weöres Sándor Színház jótékonysági koncertje

Vaskarika, 2016.12.19.

Aranyvasárnap nem mindennapi eseményre telt meg a színházterem: Fekete Linda, Németh Judit, Jámbor Nándor és Szabó Tibor András részvételével, illetve az Isis Big Band közreműködésével jótékonysági koncertet szerveztek.

Pixelek és popartos poénok

Nyugat, 2016.12.18.

Csütörtökön nyílt meg Valló Berta, Pixelek című kiállítása a Weöres Sándor Színház első emeletén. A név azért is lehet ismerős, mert Berta annak a Valló Péternek a lánya, aki már több darabot is rendezett a szombathelyi színházban (például a jelenleg futó A Dédi-t).

„Nem akartam a Nemzeti Színház igazgatója lenni”

hvg.hu, 2016.12.15.

A kompromisszumkeresést nem tartja megalkuvásnak. Bár tudja, hogy a Magyar Teátrumi Társaság abszolút uralja most a magyar színházat, szót tud érteni Vidnyánszky Attilával.

Lépcső nincs, itt kapaszkodni kell

Vas Népe, 2016.12.13.

­Szép, nagy, szomorú operett ­ ez lett a Mágnás Miskából a Weöres Sándor Színház nagyszínpadán. Kinn vagyunk a vízből. Vagy inkább benne vagyunk, de nyakig?