A szerelem utat tör magának a Weöres Sándor Színházban

Vas Népe, 2017.08.01.

A Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében már minden a nyári darabról szól. Egyelőre elzárva a természetes fénytől, a sötét színpadon várakoznak a kellékek.

Karneválszínház: olvasópróba

SZTV, 2017.07.18.

Az első olvasópróbával megkezdődtek a karneválszínházi előadás előkészületei. Augusztus 17-étől látható majd a színpadon Shakespeare egyik legnépszerűbb komédiája, a Vízkereszt, vagy bánom is én, Réthly Attila rendezésében.

Itt mindenki szerelmes lesz

Vas Népe, 2017.07.18.

Újra Réthly Attila rendezésének örülhet a Karneválszínház közönsége. A Weöres Sándor Színház idén nyáron a vígjátékok mesterével, Shakespeare-rel kínálja meg a nagyérdeműt.

A falu rossza volt a nézők kedvence a Városmajori Színházi Szemlén

Színház.hu, 2017.07.18.

Hat város hat színház hat legjobb zenés, szórakoztató előadása szerepelt az idei Városmajori Színházi Szemle versenyprogramjában. A közönségdíjat a Weöres Sándor Színház előadása nyerte el.

Vizes, nyolcas - az örök visszatérés

Ellenfény, 2017.07.11.

Csipkerózsika-álmából ébresztik föl A falu rosszát a Mohácsi testvérek a Weöres Sándor Színházban. Mint a mesében: a szerelmes csók után minden ott folytatódik, ahol abbamaradt anno.

Isten kidől a pálinkától

Vasárnapi Hírek, 2017.07.08.

A Mohácsi testvérek nagytotált mutatnak társadalmunkról. És mi sírva vigadunk rajta. Vigadunk, mert nótákkal és remek humorral tálalják a valót.

„Ebben az ideában van konklúzió!”

Iza színházban járt, 2017.07.02.

Ezért a szombathelyi társulatért valóban érdemes volt bemászni a lövészárokba, nagyon jó formában lévő színészcsapat. Igaza van Jordánnak, ezt a csapatépítést be kell fejezni, ha törik, ha szakad.

A falu rossza és a pálinkázó Teremtő

Színház.org, 2017.06.30.

"Rengeteg energiát fektettem bele, már benne van a kaposvári társulat tudása, az én akkori munkám és a mostani a nagyon jó formában lévő szombathelyi társulattal. Sokat tanultam tőlük."

Kis, magyar valóság

Revizor, 2017.06.27.

Ha egyetlen aktuálpolitikai utalást sem hallanánk A falu rosszában, akkor se tudnánk elvonatkoztatni közben jelenünk magyar valóságától. A szegénység, a szűklátókörűség és az előítéletek könnyen teszik tönkre becsületes emberek sorsát.

Díjakat nyertek A falu rossza színészei

SZTV, 2017.06.19.

A Pécsi Országos Színházi Találkozóról több díjat is elhoztak a Weöres Sándor Színház társulatának tagjai. Mohácsi István és Mohácsi János vitte színre Szombathelyen A falu rossza című előadást, amit beválogattak a POSZT versenyprogramjába.

Szívünkben suttog az Úr

KútszeliStílus.hu, 2017.06.18.

Az utolsó két versenyprogram a maga nemében két nagyágyú volt. A Mohácsi fivérek a szombathelyi Weöres Sándor Színházban alkották újra a 2010-es kaposvári A falu rosszát – lehengerlő sikerszériát létrehozva.

Szombathelyi sikerek a POSzT-on - Íme a 17. POSzT díjazottjai

Vaskarika, 2017.06.17.

Két díjat is kapott a Weöres Sándor Színház POSzT-ra meghívást kapott darabja, A falu rossza. A 'Legjobb 30 év alatti női színész' díját Sodró Eliza, a 'Magyar Művészeti Akadémia Színházművészeti Tagozata által alapított alkotói díjat' pedig Szerémi Zoltán kapta.

Újabb WSSZ-siker: több díjat is bezsebelt a szombathelyi színház a POSzT-on

Nyugat, 2017.06.17.

Videón is megmutatjuk, mennyire szerette A falu rosszát a pécsi közönség, de lehozzuk a díjazottak teljes listáját is. „Legjobb 30 év alatti női színész ”díját a tavalyi évadban még Szombathelyen játszó Sodró Eliza kapta."

Két díjat is bezsebelt a Weöres Sándor Színház a POSZT-on

Frisss.hu, 2017.06.06.

A Weöres Sándor Színház két újabb díjjal gazdagodott a XVII. Pécsi Országos Színházi Találkozón: Sodró Elizát és Szerémi Zoltánt is díjazta a szakmai zsűri.

A pénz karneválja

Revizor, 2017.06.08.

Nem mindennapi helyzetben született a szombathelyi bemutató. Két igazgatói pályázat között, amikor izzott a feszültség az új pályázat kiírása (vagyis Jordán Tamás kinevezésének elmaradása) miatt.

Így jutunk el az aktáig - Tartuffe

Revizor, 2017.06.09.

A szombathelyi bemutatónak az ötödik felvonás a veleje, itt mutatkozik meg teljes fényében Béres Attila rendező interpretációja, amelynek kulcsmondataként alighanem az elferdített mondást, a Sic itur ad acta sort jelölhetjük meg.

Kergetőző képmutatók

Fidelio, 2017.06.05.

Béres Attila szombathelyi Tartuffe-rendezése tartózkodik a túlzottan merész asszociációktól, Alföldi Róbert ugyanitt rendezett Volpone-ja azonban nem kizárt, hogy piszkálja a helybéli finnyásabb hivatalnokokat.

Alföldi Róbert és Jordán Tamás derékig gázolnak a mocsokba

Index, 2017.05.30.

Alföldi Róbert szombathelyi rendezésében bárki eladná az anyját is a gazdagságért, egy olyan világban, ahol semmi nem fontosabb a pénznél, és a nőket a lábuknál fogva vonszolják más ágyába.

Fotó-szintézis - A ’17-es zoom: Mészáros Zsolt fotótárlata a színházaulában

Vaskarika, 2017.05.29.

Május 29-én fotótárlat nyílt a színházaulában, amin Mészáros Zsolt, a színház fotósa foglalta egységbe 17 képen keresztül a '17-es évadot. A kiállítást Benkő Sándor, MÚOSZ-nagydíjas fotóriporter nyitotta meg.

Egy Volpone-szakáll, egy pályázó, tíz év és sok terv

Vas Népe, 2017.05.29.

Volpone-szakállban érkezik Jordán Tamás igazgató a Weöres Sándor Színház évadzáró sajtótájékoztatójára. Néhány napja telt le a határidő: egyedüliként indult a WSSZ igazgatói posztjára másodszor is kiírt önkormányzati pályázaton.