Megérdemel több „hűhát”! - Mágnás Miska három felvonásban

Vaskarika, 2016.12.10.

Az operett nem a kedvenc műfajom, sőt. Ha azonban az operettirodalom klasszikusa, a Mágnás Miska szerzői közt feltűnik Geszti Péter és a Mohácsi testvérek neve, akkor az bizony garancia a jó előadásra.

A Weöres Sándor Színház két színésze is szerepel a Wellhello-filmben

Vaskarika, 2016.12.07.

Elkészült a #Sohavégetnemérős - Történetek Wellhello-ra című zenés játékfilm, mely december 1-jén került a mozikba országszerte. Két fontos szereplője a Weöres Sándor Színház két fiatal színművésze: Hartai Petra és Edvi Henrietta.

Talán tényleg angyal volt ­ Farkas Linda emlékezetére

Vas Népe, 2016.12.05.

Csupa nőies, légies téma: Angyal, Súlytalanság, Gyöngyforgó. Farkas Lindában az a különleges ­ többek között, hogy nemcsak tűzperformer volt, hanem ruháit, tüzes eszközeit, díszleteit is maga tervezte és készítette.

Jordán Tamás, a nőnemű totem

Vas Népe, 2016.12.03.

Egy nőnemű totem, az evés verhetetlen bajnoka, (ellen)ősanya, a létezés szakmában utazó színész. A Dédi: Jordán Tamás. A WSSz-­ben 140 percben, egy szünettel lepereg előttünk a Száz év magány. Elejétől a végéig.

Jordán Tamás Dédije valóságos sorscsapás, kieszi a hűtőt, felfalja a konyhabútort

Nyugat, 2016.12.03.

Nagy zabálás, két felvonáson át. Mindez Valló Péter rendezésében tálalják a szombathelyi WSSz-ben, egy számunkra ismeretlen szerzőtől, Roberto Cossától.

Egyre falánkabbak a zsarnokok, de...

Teremtuccse, 2016.12.03.

Az élemedett némbert férfi játssza a szombathelyi Weöres Sándor Színházban, történetesen Jordán Tamás direktor. Jól áll neki az öreglány. Hogy mi mindenre képes egy vérbeli teátrista, ha belegondolunk, kész őrület!

Salsa, vino, formaggio

Vaskarika, 2016.12.03.

A darab egy Buenos Airesben élő, nagyhangú olasz bevándorló família életét mutatja be. A mű középpontjában a farkasétvágyú, matuzsálemi korú dédi áll (ül), aki kieszi a családot a vagyonból.

Hét főbűn a Weöres Sándor Színházban

F21, 2016.12.03.

Jordán Tamás a címszereplő matróna bőrébe bújva emészt fel mindenkit maga körül ebben az olasz-argentin tragikomédiában, amely inkább szól saját bűneinkről, mint egy falánk öregasszonyról…

Szegény Dédi!

Tollal.hu, 2016.12.03.

Örökké éhes, mintha csak az evéssel pótolná családja szeretetét. Mert hiába él nagy létszámú családban, ha azokból tán egy, ha szereti. Talán azért, mert amíg a Dédit szidják, nem foglalkoznak ővele?

Ember a fényben: Nádas Péter arról, hogy a nyíltság ­ rejtőzködés

Vas Népe, 2016.11.29.

­A színházi­-drámai vénáját vegyük elő, ajánlja felütésként Darabos Enikő – persze rögtön megjegyezve, hogy kicsit képzavaros a megfogalmazás­, miközben a megszólított szerzővendég, Nádas Péter véletlenül éppen a zsebkendőjét veszi elő.

Kemény lélek, lágy képzelet

Ellenfény Online, 2016.11.21.

Zsótér Sándor Ibsen kísérteteivel köszönt be a Weöres Sándor Színházba. Az előadás úgy naprakész, hogy közben különös hommage: egy 110 évvel ezelőtti Kísértetek-előadásra emlékezik.

Apád alávaló, romlott ember volt

Index, 2016.11.20.

Zsótér Sándor előadása megmutatja, mitől tud jó és fontos lenni a színház, és ezzel egy kicsit vissza is adja a hitünket ebben az egészben. Jó olyan színházat nézni, amiben az elsőtől az utolsó percig fontos dolgokról van szó a színpadon.

A szelleműzés esélyeiről

7ora7.hu, 2016.11.15.

Talányos dráma a Kísértetek, nehezebben adja magát, mint Ibsen közismertebb művei. Zsótér Sándor rendezése pedig nem könnyíti meg a néző dolgát, tőle is erőfeszítést kér, bevonja a kísértetek, élethazugságok utáni nyomozásba.

A díszlet bosszúja és hálája

Fidelio, 2016.11.14.

Zsótér Sándor Kísértetek-rendezésének és Horgas Ádám Ahogy tetszik-rendezésének is meghatározó eleme a díszlet, véli kritikusunk, aki a szombathelyi színházban járt.

Egy kislány, aki sokat dolgozik: Hartai Petra a Weöres Sándor Színház társulatából

Vas Népe, 2016.11.05.

Ragyog, csintalanul mosolyog, őzike a szeme. Legutóbb a Thália Színházzuhanyzójában zokogott egy jót, a Ványa bá ­vendégjáték után. Szonyáért megkapta a legígéretesebb pályakezdő színésznő díját.

A bónamenta íze – Grecsó Krisztián ötödik regénye is kötelező olvasmány

Vas Népe, 2016.11.01.

Hát megint itt vagyunk a WSSz­-Stúdióban, kezdődik a Kötelező olvasmány-szezon: Grecsó Krisztián érkezik új kötetével. Megyünk utána, mellette elférünk.

„A színház ilyen: az a szépsége és félelmetessége, hogy a jelenben történik!”- Interjú Horgas Ádámmal

F21, 2016.10.27.

A Weöres Sándor Színház történetében te vagy az első rendező, akinek egyszerre három produkciója is műsoron van: A dzsungel könyve, A padlás, és most az Ahogy tetszik.

Grecsó Krisztián: Ha befejezek egy regényt, annyira elkeseredem, mert írhatom a következőt

Nyugat, 2016.10.26.

Kint nyálkás, semmirevaló egy este, bent a WSSZ Stúdiószínpadán kisebb csodával felért, hogy kortárs irodalom hívószóra összejött a teltház. A vendég Grecsó Krisztián író, költő, zenész, az Élet és Irodalom prózarovatának szerkesztője.

Ilyen még nem volt magyar színpadon

Vas Népe, 2016.10.26.

A dédi bemutatásához mindenekelőtt kell egy igazán nagy formátumú, játékos kedvű színész, mondja Valló Péter rendező, aki a WS Színházban végre megtalálta a Magyarországon még sosem játszott argentin kortárs tragikomédia kulcsfiguráját. Az ideális dédi: Jordán Tamás.

Hartai Petra: Én magam voltam Barbie

Lokál, 2016.10.26.

Szereti Szombathelyt, kedveli a vasi ízeket. Jelenleg Shakespeare Rozalindáját alakítja, de a legszívesebben Csehov figuráit ölti magára. A Weöres Sándor Színház számára több egy teátrumnál, barátokra, otthonra lelt itt.