B. Török Fruzsina Móricz-­terápiája: "Nekem a bizalom olyan, mint a trambulin"

Vas Népe, 2015.09.15.

B. Török Fruzsina író, dramaturg mostanában színházi munkája révén fordul meg többször Szombathelyen. De a városhoz már régóta szoros és személyes szálak fűzik. Igen: milyen kicsi a világ – és a sors olykor nem tudja, mit akar. Vagy nagyon is tudja, csak sokáig titkolja előttünk.

Ne légy cseszle! ­Vitéz Mihály is tiszteletét tette a konferencián

Vas Népe, 2015.09.13.

Azt eddig is tudtuk, hogy Vitéz Mihály elképesztő történelmi karriert futott be és hogy színházi pályafutása ugyancsak erősen fölfelé ível. De arra azért nem számítottunk, hogy a vajda egyszer csak fontos vendégként jelenik meg egy nyelvészeti konferencián.

Föllépett a falu rossza a Fő téren

Vas Népe, 2015.09.12.

A X. Big Band Fesztivál Fő téri díszletében jól mutat szombaton kora délután a Weöres Sándor Színház évadnyitója: a fináléban a falu rossza lejött a színpadról és táncba vitte a közönséget.

Évadnyitó 2015

Vaskarika, 2015.05.12.

A Weöres Sándor Színház társulata szeptember 12-én nyilvános évadnyitót tartott Szombathely Fő térén. A gyerekeket kézműves foglalkozás, a felnőtteket zenés színpadi műsor várta.

Kiosztották a Városmajori Színházi Szemle díjait

MTI, 2015.09.07.

Városmajori Szabadtéri Színpadon június 18. és július 4. között megrendezett szemle idei versenyprogramjában hét vidéki és határon túli színház legjobb szórakoztató előadásai mutatkoztak be.

Újabb elismerés a Weöres Sándor Színháznak – Bajomi Nagy György a legjobb férfi főszereplő

Art News, 2015.09.06.

Szeptember 4-én adták át a Városmajori Színházi Szemle díjait: a legjobb férfi főszereplőnek járó elismerést Bajomi Nagy György vehette át a Vitéz Mihály című produkcióban nyújtott alakításáért. Az előadás Székely Csaba komikus történelmi tragikomédiája, rendezte Béres Attila.

Újabb díjjal gazdagodott a Weöres Sándor Színház

Nyugat Rádió, 2015.09.05.

Bajomi Nagy Györgyöt választották a legjobb férfi főszereplőnek a Városmajori Színházi Szemlén. Bajomi Nagy György a Vitéz Mihály című produkcióban nyújtott alakításáért kapott díjat. Az elismeréseket pénteken este adták át.

A 2015/2016-os évadról a Műhelyben

SZTV, 2015.09.01.

A jelenleg készülő három előadásról, az őszi bérletről, az évadról, a Thea-tér programjairól beszélt a Műhely adásában a színház produkciós menedzsere, Németh Károly (02.33-től).

Görög László Woody Allennel debütál

Vas Népe, 2015.08.27.

„Ne áruljunk zsákbamacskát, ez egy vígjáték”, köszön be az olvasópróbán Béres Attila rendező, előtte az asztalon a példány, a címlapon a szerző, Woody Allen portréjával: Játszd újra, Sam! És a WS Színház újrajátssza, röpteti és kikacagja.

A Kooperett­-hatás ­

Vas Népe, 2015.08.26.

Könnyed és szórakoztató, amikor két nevetés, két sztori, két áradó dal között váratlanul elemlámpával a sötétbe világító mondatok hangzanak el, csak úgy mellékesen.

Poénokkal operált a Szinetár-Dolhai páros

Frisss.hu, 2015.08.26.

A Weöres Sándor Színház és az Operettszínház kétórás fúziója jól működött. Bár a rossz idő miatt a szabadtérre tervezett keddi Kooperett a Weöres Sándor Színház nagytermébe költözött, ettől a változástól mégsem vesztett lendületéből.

Tíz premier vár Szombathelyen

Színház.hu, 2015.08.26.

Tíz bemutatót tervez az új évadban a szombathelyi Weöres Sándor Színház, melynek társulatában is vannak változások - mondta el az MTI-nek a keddi évadnyitó társulati ülés után Jordán Tamás, a teátrum igazgatója

Tíz bemutatót tervez az új évadban a Weöres Sándor Színház

MTI, 2015.08.26.

Tíz bemutatót tervez az új évadban a szombathelyi Weöres Sándor Színház, melynek társulatában is vannak változások - mondta el az MTI-nek a keddi évadnyitó társulati ülés után Jordán Tamás, a teátrum igazgatója.

A kripli Holivúdba megy

Vas Népe, 2015.08.25.

Ezt az újságot Johnny is biztos boldogan kikürtölné: a keddi évadnyitó után rögtön megkezdődött a munka a WS Színházban. Mert ami Johnny fülébe jut, nem marad kikürtöletlenül, legyen szó fületlen birkáról, macska farkába harapó libáról vagy arról, hogy filmesek tódulnak Inishmaan szigetére, Holivúdból.

Mindent Éváról a Műhelyben

SZTV, 2015.08.25.

A karneválszínházi darabról, Mary Orr: Mindent Éváról című előadásáról készített a Szombathelyi TV bejátszást a fotós próbán. Megszólal Hernádi Judit, Kovács Patrícia, Pelsőczy Réka (17.00-tól).

Kooperett a Műhelyben

SZTV, 2015.08.25.

Szinetár Dóra és Dolhai Attila volt a vendége az első alkalommal megrendezett Kooperettnek. A zenés est házigazdájaként Jordán Tamás dalra is fakadt a Megyeháza közönsége előtt (31.11-től).

"Nem lehet elcserélni semmivel": babát vár Csonka Szilvia

Vas Népe, 2015.08.25.

Egy darabig biztosan pihen a híres fehér robogó: babát vár Csonka Szilvia, a Weöres Sándor Színház vezetőszínésznője, aki kezdettől tagja a WSSz társulatának ­ és azt mondja, hosszú távon is Szombathelyen képzeli el az életét.

Mikor lehet autogramot kérni a művésznőtől?

Vas Népe, 2015.08.23.

A WSSz­-korszakban az idén először nem szombathelyi színészeket látunk a Megyeháza udvarán, bár íratlan karneválszínházi szabály volt mindig, hogy legyen az előadásban vendégművész, lehetőleg húzónév.

Megy a Hamlet

Vas Népe, 2015.08.21.

A Weöres Sándor Színház különleges Hamlet­-előadása meghívást kapott a svédországi Ystad városába. Pénteken még próbált a társulat az Akacs 7-­ben, a vendégjáték augusztus 23-­án 19 órakor kezdődik a svéd járási székhely színházában.

Mindörökké Masni

Vas Népe, 2015.08.20.

A nézőtér még üres, a színpad már készen áll, hogy mindent megtudjunk Éváról. Csak előbb néhány dolgot a karneválszínházi bemutató rendezőjéről, Pelsőczy Rékáról. Aki szintén színész: biztonság árad a hangjából, az egész lényéből.