Egy nap alatt 60 bérlet

SZTV, 2013.09.06.

Csütörtök délután a Fő téren tartott a teátrum társulata rendhagyó bérletkampányt: megrendezett rablással, énekkel, tánccal igyekeztek látogatókat csábítani a 2013/2014-es évad előadásaira.

Színházi évadnyitó a Fő téren

Frisss.hu, 2013.09.06.

Verssel, zenével, meglepetés flashmobbal várta a jelenlegi és leendő nézőit a Weöres Sándor Színház a Fő téren. A rendhagyó kitelepülésen bérletvásárlásra buzdították a szombathelyieket, majd megtartották hivatalos évadnyitó társulati ülésüket.

Rendhagyó ülést tartott a Weöres Sándor Színház

Ma.hu/MTI, 2013.09.06.

Rendhagyó helyszínen, a város főterén tartotta évadnyitó társulati ülését csütörtökön a szombathelyi Weöres Sándor Színház. Már folynak a próbák, még az ősszel színpadra állítják Örkény István Tóték című művét.

Kirabolták a szombathelyi Fő téri ékszerboltot – a tettes: W.S.Sz.

Nyugat, 2013.09.05.

Lufi és sósperec, erkélyről bókoló Trokán és Jordán, bankrablásnál bénázó mentősök – extra WSSz évadnyitó, ahol a Pókember is flashmobolt. (Vigyázat, nyomokban kultúrát tartalmazhat!)

Bérletkampány parasztfitnesszel, mentővel, rendőrrel

Vaskarika, 2013.09.05.

A Weöres Sándor Színház társulata nyilvános évadnyitó társulati ülésre várta közönségét szeptember 5-én Szombathely Fő terére, ahol zenés meglepetésműsorral borzolta az érzékszerveket. Az előzetes ígéretnek megfelelően lázba hozták a nézőket.

Jézus Mária, színészek!

Vas Népe, 2013.09.05.

Jordán Tamás igazgatóként folyton azon töri a fejét, hogy miképpen teremthetne közvetlen kapcsolatot a színész és a néző között. Például úgy, a WS Színház nyilvános évadnyitót rendez a Fő téren.

Beszélgetés a Tótékról

SZTV, 2013.09.03.

Ivo Krobot, Bajomi Nagy György és Halász András a készülő októberi bemutatóról, a Tótékról beszélgettek Tanai Ibolya műsorvezetővel a Szombathelyi Televízió Műhely című kulturális magazinjában. (15.20)

Tóték a háborúban

Vas Népe, 2013.09.01.

Ivo Krobot cseh rendező igazi Hrabal-szakértő, és nem csak azért, mert személyesen is jól ismerte a mestert. A múlt évadban a Szigorúan ellenőrzött vonatok című Hrabal-kisregény színpadi változatát rendezte meg Szombathelyen, az idén Örkény Tótékja következik.

A kőszívű ember fiai: kötelező, csak egy kicsit másképpen

Vas Népe, 2013.08.27.

A kőszívű ember fiaiból kifejezetten diákoknak készül színpadi keresztmetszet a Weöres Sándor Színházban, iskolai kezdeményezésre, pályázati támogatással.

Szigorúan a Tóték

Vas Népe, 2013.08.27.

Ivo Krobot a tőle „megszokott” felkészültséggel, ihletett munkakedvvel, derűs komolysággal érkezett a Tóték olvasópróbájára. És természetesen két régi munkatársával: Duró Győző dramaturggal és Halász András tolmáccsal, nyelvi tanácsadóval.

Réthly Attila: Szeretnék örömmel színházat csinálni

Vas Népe, 2013.08.17.

A színház természetétől egyáltalán nem idegen a játék nappali fényben, mondja a karneválszínházi előadás rendezője, Réthly Attila.

Félúton a Fórum felé - Karneválszínházzal vár Szombathely

Színház.hu, 2013.08.17.

Augusztus 15-én került bemutatásra Stephen Sondheim: Félúton a fórum felé című musicalje a szombathelyi Megyeháza udvarán; az előadás augusztus 24-éig, összesen tizenegy alkalommal lesz műsoron.

Félúton a Fórum felé - egyszer úgyis odaérünk

Vas Népe, 2013.08.15.

"Csipetnyi heppiendet" ígér az idei karneválszínházi előadás, és állja is a szavát: a Félúton a Fórum felé 100 perc könnyedség a nézőnek - és elszabadult komédiázás; mindenekelőtt Mertz Tibornak.

Rabszolgasors, rózsaszín kisgatyában

Nyugat, 2013.08.15.

Mindig is izgatott a kérdés, vajon mit hordhattak a rómaiak a tóga alatt. Végre fellebbent a fátyol! Bezerédi Zoltán és a WSSZ Karmeválszínháza.

Egy igazi rekeszizompróba - Karneválszínház: Félúton a Fórum felé

Vaskarika, 2013.08.15.

Mint minden évben, idén is alkalomhoz illő előadással színesíti a Weöres Sándor Színház a karneváli forgatag mulatni vágyó kedvét. A gomolyfelhőket esernyővel, a rosszkedvet nevetéssel űzik el, mert a lényeg, hogy ami „tragikus lesz holnap, komikus ma még”!

Karneválszínház: Félúton a Fórum felé

Alon, 2013.08.14.

Értem én, hogy karneváli darab. Azt is, hogy a színház egy-jelen esetben ókori-templom, amiben komédia vagy tragédia születik. Elfogadható, hogy a néző ilyenkor inkább mosolyogni akar, mint agyalni másod és harmadjelentésű monológokon.

Téma: Félúton a Fórum felé

SZTV, 2013.08.06.

Jordán Tamás a karneválszínházi produkcióról, a Félúton a Fórum felé című előadásról beszélt a Szombathelyi Televízió Műhely című magazinjában.

Zenés rabszolgasors

Vas Népe, 2013.07.29.

Félúton a Fórum felé: a karneválszínházi premier az idén augusztus 15-én esedékes a megyeháza udvarán, most még a WS Színházban próbál a társulat.

Szabad-ötletek, szabad ég alatt – József Attilával és Jordán Tamással

Vas Népe, 2013.07.21.

Bár a 80-as évek közepe óta több százszor elmondta (pontos nyilvántartást nem vezet), arra még soha nem volt példa, hogy pszichiátriai intézetben, ráadásul a szabad ég alatt álljon ki a közönség elé a Szabad-ötletek jegyzékével Jordán Tamás. Most ez történt.

Staféta Fűzfa Balázzsal

Vas Népe, 2013.07.14.

Milyen céllal jött létre a Weöres Sándor Asztaltársaság? – kérdezte Veres Gábor szobrászművész dr. Fűzfa Balázs irodalomtörténésztől.