Keserédes mélyinterjú

Vaskarika, 2013.02.22.

Február 20-án Budai Dávid kérdezte a blog aktuális gazdáját, Kelemen Zoltánt, az előző heti bejegyzések íróját, a Weöres Sándor Színház színművészét a Cafe Frei pódiumán. Komoly, mély gondolatokat tartalmazó beszélgetés volt, elmélkedéssel, igaz történetekkel.

Dosztojevszkij-próbák 4.

Ellenfény, 2013.02.20.

Jeles András kezdettől jelen van az öt éve megalapított Weöres Sándor Színház életében: A nevető ember, A kis Lord és a Zarándokének után most Dosztojevszkijjel lépett dialógusba. A félkegyelmű címszereplője Czukor Balázs, premier március elsején.

Egy fataláló feltaláló - Kovács Gábor faragász tárlata a színházaulában

Vaskarika, 2013.02.18.

Február 16-án nyílott meg Kovács Gábor faragász tárlata a Weöres Sándor Színház aulájában. A kiállítást Oroszy Csaba festőművész nyitotta meg, akinek zseniális gondolatait alant közöljük.

Ha eljő a „Márczius”

Vas Népe, 2013.02.19.

Négy éve már megtörtént, most újra megtörténik: a WSSz színészei belevisznek minket a forradalomba.

Amikor a nevető szemünk nagyobb - Miért szép?

Vaskarika, 2013.02.18.

A Miért szép? sorozat hatodik előadásán rendhagyó helyszínen köszöntötte az érdeklődőket a Weöres Sándor Színház Stúdiószínpadán Jordán Tamás.

Most a leginkább meggyfát

Vas Népe, 2013.02.16.

A Mennyekbe vágtató prolibusz már messze jár, de Fekete Ernő Weöres Sándor-estjének záró képe megajándékoz minket a nagy utazás lehetőségével: izzó napkorong keretében, szélnél sebesebb falovacskán, ég-sapkában röpülhetünk utána a végtelenbe. Két szombathelyi vendégjáték között beszélgettünk.

Élhetetlen világok

7ora7.hu, 2013.02.16.

Érdemes lenne egyszer végignézni és összevetni egy adott évad „sztárdarabjának” összes előadását. Ki mit látott benne, mit látott bele, és hogy tudta ezt a nézőkkel is láttatni. Ami a bemutatók számát illeti, musical kategóriában ebben az évadban a La Mancha lovagja biztosan a befutók között lenne.

Görcsöltetés - Blogról blogra Bálint Évával a Cafe Freiben

Vaskarika, 2013.02.15.

Február 13-án Kelemen Zoltán kérdezte a blog aktuális gazdáját, Bálint Évát, az előző heti bejegyzések íróját, a Weöres Sándor Színház GYES-en lévő kismamáját a Cafe Frei pódiumán. Családi és színházi titkokra derült fény.

Idegtépően kínos kijózanodás

Népszava, 2013.02.09.

Főleg arról regél ez a féktelenül ötletdús, játékkedvtől duzzadó produkció, hogy a fölöttünk állók, a hatalommal rendelkezők, mennyi bajt csinálhatnak, milyen káoszt idézhetnek elő végiggondolatlan, hozzá nem értő cselekedeteikkel. Hogyan packázhatnak velünk, miközben mi folyamatosan szívunk.

Dosztojevszkij-próbák 3.

Ellenfény, 2013.02.08.

Jeles András kezdettől jelen van az öt éve megalapított Weöres Sándor Színház életében: A nevető ember, A kis Lord és a Zarándokének után most Dosztojevszkijjel lépett dialógusba. A félkegyelmű címszereplője Czukor Balázs, premier március elsején.

Mennyekbe vágtató prolibusz Szombathelyen

Vas Népe, 2013.02.08.

Nem először hozta el Mennyekbe vágtató prolibusz című Weöres Sándor-estjét Fekete Ernő a Weöres Sándor Színházba. Ott voltunk egy diákelőadáson.

Átadták a Thália Humorfesztivál díjait

szinhaz.hu, 2013.02.08.

A Thália Színház fesztiválján öt napon át minden színpad a humoros műveké, komédiáké, stand-up comedyké volt. A rendezvény keretében tizenhárom előadást láthatott a közönség, köztük tizenkét versenyprodukciót - mondta Lantos Anikó fesztiváligazgató.

Rendkívüli osztályfőnöki órát tartottak a színház művészei

SZTV, 2013.02.01.

A 10.A osztály Csonka Szilviát és Bajomi Nagy Györgyöt, a Weöres Sándor Színház művészeit látta vendégül. A diákok régóta kérték, hogy személyesen is találkozhassanak színészekkel.

Felfénylő galaxis

Criticai Lapok, 2012/11

Krobot nem először rendez Hrabalt Magyarországon, sőt a Szigorúan ellenőrzött vonatokat is színre vitte már Nyíregyházán – több más Hrabal-alkotással és Csehov-drámával egyetemben.

Mertz Tibor nem csak játszani, esni is tud

Vas Népe, 2013.01.27.

Folytatódott a blog-írás, s ezzel együtt a Színházszerda beszélgetéssorozata. Mertz Tibort kérdezte Fekete Linda a Frei Café színpadán. Különleges este, különleges emberekkel.

Egy mosoly, egy bók, egy mámor

Vas Népe, 2013.01.25.

Molnár Piroska és Jordán Tamás megnyitotta a virtuális színészmúzeumot: legalábbis egy estére, a WS Színház Krúdy Klubjában. Így ünnepeltük a magyar kultúra napját.

Jordán Tamás: Ez a szekértáborok tragédiája

mno.hu, 2013.01.25.

Múlt héten ünnepelte hetvenedik születésnapját Jordán Tamás. A Nemzeti Színház volt igazgatója egy darabban játszik a most leköszönő Alföldi Róberttel, Fekete Péter miniszteri biztos színházában rendez – és egyetért L. Simon Lászlóval abban, hogy nem kell pályáztatás fajsúlyos intézmények esetében.

Nem beleszürkülni a tömegbe - Mertz Tibor a Cafe Frei-ben

Vaskarika, 2013.01.24.

„A Jászai-díjam átvételekor egyik díjazott részéről sem nagyon ültek hozzátartozók a kialakított nézőtéren. Gyuri ott ült kézen fogva feleségével, Judittal. Meghatódtam, és akkor fogalmazódott meg bennem, hogy ő az én színházi apám."

Miskin: Czukor Balázs

Vas Népe, 2013.01.24.

Dosztojevszkij A félkegyelmű című regényéből rendez előadást a szombathelyi WS Színházban Jeles András, ő jegyzi színpadi változatot is. Premier március elsején.

Jordán 70. szülinapi "mozija"

Duna TV, 2013.01.23.

Jordán Tamás hetvenedik születésnapja alkalmából a Kultikon magazin is készített vele interjút.