Félúton a Fórum felé - Karneválszínházzal vár Szombathely

Színház.hu, 2013.08.17.

Augusztus 15-én került bemutatásra Stephen Sondheim: Félúton a fórum felé című musicalje a szombathelyi Megyeháza udvarán; az előadás augusztus 24-éig, összesen tizenegy alkalommal lesz műsoron.

Félúton a Fórum felé - egyszer úgyis odaérünk

Vas Népe, 2013.08.15.

"Csipetnyi heppiendet" ígér az idei karneválszínházi előadás, és állja is a szavát: a Félúton a Fórum felé 100 perc könnyedség a nézőnek - és elszabadult komédiázás; mindenekelőtt Mertz Tibornak.

Rabszolgasors, rózsaszín kisgatyában

Nyugat, 2013.08.15.

Mindig is izgatott a kérdés, vajon mit hordhattak a rómaiak a tóga alatt. Végre fellebbent a fátyol! Bezerédi Zoltán és a WSSZ Karmeválszínháza.

Egy igazi rekeszizompróba - Karneválszínház: Félúton a Fórum felé

Vaskarika, 2013.08.15.

Mint minden évben, idén is alkalomhoz illő előadással színesíti a Weöres Sándor Színház a karneváli forgatag mulatni vágyó kedvét. A gomolyfelhőket esernyővel, a rosszkedvet nevetéssel űzik el, mert a lényeg, hogy ami „tragikus lesz holnap, komikus ma még”!

Karneválszínház: Félúton a Fórum felé

Alon, 2013.08.14.

Értem én, hogy karneváli darab. Azt is, hogy a színház egy-jelen esetben ókori-templom, amiben komédia vagy tragédia születik. Elfogadható, hogy a néző ilyenkor inkább mosolyogni akar, mint agyalni másod és harmadjelentésű monológokon.

Téma: Félúton a Fórum felé

SZTV, 2013.08.06.

Jordán Tamás a karneválszínházi produkcióról, a Félúton a Fórum felé című előadásról beszélt a Szombathelyi Televízió Műhely című magazinjában.

Zenés rabszolgasors

Vas Népe, 2013.07.29.

Félúton a Fórum felé: a karneválszínházi premier az idén augusztus 15-én esedékes a megyeháza udvarán, most még a WS Színházban próbál a társulat.

Szabad-ötletek, szabad ég alatt – József Attilával és Jordán Tamással

Vas Népe, 2013.07.21.

Bár a 80-as évek közepe óta több százszor elmondta (pontos nyilvántartást nem vezet), arra még soha nem volt példa, hogy pszichiátriai intézetben, ráadásul a szabad ég alatt álljon ki a közönség elé a Szabad-ötletek jegyzékével Jordán Tamás. Most ez történt.

Staféta Fűzfa Balázzsal

Vas Népe, 2013.07.14.

Milyen céllal jött létre a Weöres Sándor Asztaltársaság? – kérdezte Veres Gábor szobrászművész dr. Fűzfa Balázs irodalomtörténésztől.

Broadway-musicalt mutat be a Karneválszínház

MTI, 2013.07.06.

Stephen Sondheim Félúton a fórum felé című zenés darabját állítják színpadra Szombathelyen. A bemutató augusztus 15-én lesz a vasi megyeháza udvarán, ezt követően még tíz alkalommal láthatja a közönség.

Székely Csaba nem kertel

Vas Népe, 2013.06.29.

Épp csak elhalkul a nagy taps a centenáriumi Weöres-díszbemutató után a Weöres Sándor Színház nagytermében, amikor Jordán Tamás a színpadra szólítja a jeligés drámapályázat nyertesét: Székely Csabát.

„Én meg költő vagyok”

Savaria Fórum, 2013.06.29.

Weöres Sándor, a XX. század legnagyobb hatású magyar költője idén ünnepelné 100. születésnapját. A centenárium jegyében egy egyesület, a Weöres Sándor Asztaltársaság is megalakult.

Vasmű (de nem csak zengő érc)

Ellenfény, 2013.06.28.

Valló Péter a legtapasztaltabb Weöres Sándor-rendező: az ő nevéhez fűződik A kétfejű fenevad 1984-es kőszínházi ősbemutatója a Pesti Színházban, tíz év után ezekben a napokban került le a repertoárról a Nemzeti Színházban A holdbeli csónakos.

A hely: Weöres Sándor szülőhelye

MR1 - Kossuth Rádió, 2013.06.27.

A szülővárosba, Szombathelyre látogattunk el. Itt Jordán Tamás, a Weöres Sándor Színház igazgatója fogadott bennünket, ahol éppen Weöres Szent György és a Sárkány című darabjának próbái folytak.

Kötve-fűzve

SZTV, 2013.06.24.

Irodalmi kávéházi délutánra várták a szervezők a Weöres-centenárium résztvevőit szombaton a szombathelyi városházán, a színházban megalakult a Weöres Sándor Asztaltársaság.

Megalakult a Weöres Sándor Asztaltársaság

Frisss.hu, 2013.06.24.

Weöres Sándor: Szent György és a Sárkány szombati díszbemutatója előtt tartotta alakuló közgyűlését a Szombathely meghatározó közéleti személyiségei által életre hívott Weöres Sándor Asztaltársaság.

Szerelmes Weöres Sándor a WSSz-ben

Vas Népe, 2013.06.24.

Weöres Sándor 100. születésnapjának kiemelkedően fontos eseménye volt a Szent György és a Sárkány díszbemutatója a Weöres Sándor Színházban.

A szüzesség illúziója: Weöres-szülinap a Sárkánnyal

Nyugat, 2013.06.23.

Miközben Szombathely utcáit cseresznye-nagyságú jégdarabok verték, addig a színház aulájában pezsgővel a kézben, Weöres Sándorra koccintunk. Ha élne, most lenne 100 éves.

A rejtélyes Szent György és a kevésbé rejtélyes sárkány

Vaskarika, 2013.06.23.

A Weöres Sándor Színház június 22-én tartotta centenáriumi díszelőadását, mely része a Weöres-emlékévnek. A napra pontosan 100 éve született költő tragikomédiáját, a Szent György és a Sárkányt két részben láthatta a közönség, aki e jeles esemény és a Weöres drámapályázat eredményhirdetésének okán egy ünnepi fogadáson is részt vehetett a díszbemutató után.

Weöres 100 - Megemlékezés, díszbemutató, ünnepség, drámapályázat

MTI, 2013.06.23.

Megemlékezést tartott pénteken Weöres Sándor sírjánál a Magyar Írószövetség, a Nemzeti Örökség Intézete, valamint a Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság a költő születésének 100. évfordulója alkalmából a Farkasréti temetőben. Szent György és a sárkány - díszbemutató. Ünnepségek Szombathelyen és Csöngén.