Jeles András: "Kábé ilyesmi az én színházam!"

Fidelio, 2013.06.05.

A szombathelyi Weöres Sándor Színház a POSzT első napján lép fel A félkegyelművel. A Dosztojevszkij-regényt Jeles András adaptálta és vitte színre.

Vendég a Szomszédokból

SZTV, 2013.05.31.

Trokán Péter naponta úszik, a reggeli mozgás olyan neki, mint másnak a napindító kávé. Erről is beszélt pénteken a Szombathelyi Televízió Színészportréjában (02.30-tól).

Fűnek-fának Weöres Sándort

SZTV, 2013.05.28.

Az időjárás megkegyelmezett a Weöres Sándor Színház Kámoni Arborétumba szervezett centenáriumi ünnepségének, amelynek a mottójául Fűnek-fának Weöres Sándort választották. Verseket, előadásokat hallhattak az érdeklődők.

Házaspár adásban

SZTV, 2013.05.24.

Lévai Tímea és Poppre Ádám volt a vendég a Szombathelyi Televízió Hétvége című magazinjában pénteken. A házaspár énekelt is a Színészportréban (01.18-tól).

A 12 legszebbhez

Vas Népe, 2013.05.21.

A tizenkét legszebb magyar vershez készült Masszi Ferenc-grafikákból nyílt bemutató a WS Színház emeleti kiállítóterében.

A színház, meg a fiatalok

Vas Népe, 2013.05.20.

A Weöres Sándor Színház és a Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központ közös filmes pályázatot hirdetett fiatalok számára: Színház és én címmel. Eredményt hirdettek és mindeközben dilemmáztak színészek, hallgatók együtt.

Barokk és szabotázs

Vas Népe, 2013.05.18.

Felháborodott hangú nézői levél, kitartó udvarlás. Lévai Balázs szerint ezen eszközök a legcélravezetőbbek, hogy rendszeres legyen a Kötelező olvasmány.

Horváth Ákos élsportoló volt

SZTV, 2013.05.17.

Horváth Ákos úszott, öttusázott, kenuzott, utóbbi sportágban országos sikereket is elért. Erről és más egyébről a Szombathelyi Televízió Hétvége című magazinjának Színészportréjában beszélt. (01.58-tól)

Sűrű, sötét

Ellenfény, 2013.05.14.

Itt is sötét van, mint abban a bizonyos Athén melletti erdőben, és a sötétben itt is minden összegabalyodik – miközben a zsinóron rángatott emberi természetre alaposan fény derül.

Micsoda mámor - Virtus és csetlés-botlás a színpadon

Vas Népe, 2013.05.14.

Az évad vége elszáll, mint a színes, könnyű, nevetőgázzal teli luftballon. A nagyszínpadon Peter Shaffer Black Comedy című bohózata volt a záró bemutató.

„Nem lesz olyan fekete a fehér!”

Köz-Hír, 2013.05.12.

Mit tesz az emberekkel egy áramszünet? Bosszúságot, kényelmetlenséget okoz, sietősen gyertyát kell keresni, és valahogyan fényt teremteni az átláthatatlan sötétségbe.

Villanyoltás előtt, után, közben

Vaskarika, 2013.05.11.

Egy áramszünet amellett, hogy meglepő hirtelenséggel tudja megakasztani megszokott hétköznapjaink gondosan ütemezett menetét, nem csekély tiltott és merész gondolatot szólít meg elménk legmélyebb bugyraiban.

Sötétben tapogass! – új Mohácsi-premier

Nyugat, 2013.05.11.

Az előadás legvégén, ahogy a szereplők meghajlásra készen álltak, jutott eszembe: nincs rossz dolga annak a színháznak, ahol egy szimpla szezonbéli bérletes előadásra ennyi jó színész jut, és amit a Mohácsi-testvérpár jegyez.

Világos, ez sötétben jó!

Alon, 2013.05.10.

Humorral int búcsút nyárra a Weöres Sándor Színház. Az emeleten Portugáliába készülnek életet változtatni a szereplők, lent a sötétben tapogatózva teszik ugyanezt.

Hol maradsz, Portugál?

Szombathelyi7, 2013.05.10.

Desszertnek kevés, fröccsnek sok - a Weöres Sándor Színház Stúdiószínpada ezúttal zárva marad előttem. Elengedi a kezemet, és közel három órán keresztül ott hagy a nézőtéren.

Fekete Linda mesélt magáról

SZTV, 2013.05.10.

Fekete Linda nem csak csajos témákról beszélt a Szombathelyi Televízió Hétvége című magazinjának Színészportréjában. (02.25-től)

A jövő évadról

SZTV, 2013.05.07.

Elkészült a programterv. Weöres Sándor születésének évfordulójára az AGORA a színházzal együttműködve rangos eseményekkel készül.

Weöres választása

Vas Népe, 2013.05.07.

Jordán Tamás, a WSSz és Parais István, az Agora Kulturális Központ igazgatója kedden közös sajtótájékoztatón számolt be egyebek mellett a közös tervekről.

Szombathelyen nem történik semmi?

Nyugat, 2013.05.07.

Már kapható az új WSSZ-bérlet, öt őszi, négy tavaszi bemutatóval. Addig sem áll le az élet, a héten Mohácsi-premier, július végén pedig a névadó tiszteletére centenáriumi programarzenál.

Koltai is rendez majd Szombathelyen

MTI, 2013.05.07.

Weöres Sándor Szent György és a Sárkány című művét is láthatják majd a költő nevét viselő színház bérletesei, a darab június 22-ei centenáriumi díszelőadására hamarosan megkezdi a próbákat a szombathelyi társulat - jelentette be Jordán Tamás, a Weöres Sándor Színház igazgatója.