A SzínházSzerda vendége Soós Péter rendező

Vas Népe, 2012.02.26.

Mi az összefüggés a boksz és a bölcsészet között? Hát a rendszerváltás meg a Hamlet között? Soós Péter rendezőtől ezekre a kérdésekre is választ kaptak mindazok, akik ott voltak a legutóbbi szombathelyi SzínházSzerda-délutánon.

Gondolkodom, tehát - és megint elölről

Vas Népe, 2012.02.25.

Jeles András-epizód nyitja és Jancsó Miklós-epizód zárja azt a szkeccsfilmet, amely Tarr Béla kezdeményezésére készült el a 43. Magyar Filmszemlére.

Kiss Mari: Itt a léleknek kell megnyílnia

Vas Népe, 2012.02.25.

A legerősebb szombathelyi hívószó számomra Jeles András volt, mondja Kiss Mari, a Weöres Sándor Színház művésze - aki a legújabb Jeles-rendezésben meghalni indul: föl a hegyre.

Koltai Róbert életének talán legjobb szerepében

nyugat.hu, 2012.02.24.

A Napló-szilánkokkal gyanítom, a legzseniálisabb Móricz-dráma született. Külön szerencsénk, hogy Koltai Róbert a szombathelyi színházban tartotta országos premierjét, így ráadásként még Móricz unokájával is találkozhattunk.

Lina és Magdaléna, vonzás és választás

Vas Népe, 2012.02.24.

A nagyszínpadi próbák rendjébe illeszkedik a jelmezpróba is. A színészek természetesen pontos "menetrend" szerint érkeznek a WS Színház jelmeztárába.

Rokonok: benéztünk Kardics bácsi irodájába

Vas Népe, 2012.02.24.

A WS Színház március 14-ére tűzte ki a tavaszi bérlet első nagyszínpadi bemutatóját: a Rokonok rendezője Jordán Tamás. Benéztünk a Kardics-irodába.

„Mindenem az írás” - Koltai Róbert Móricz-estje a Weöres Sándor Színházban

Vaskarika, 2012.02.23.

Országjáró turnéra indul Koltai Róbert Napló-szilánkok címmel, melyben Móricz Zsigmond 1924-25-ös naplójával ismerteti meg a közönséget, egy rendkívüli produkció keretében. Az előadások első állomása Szombathely.

Tegnap Móricz unokája is eljött

Vas Népe, 2012.02.23.

Koltai Róbert színművész tegnap sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a WS Színházban tartja Napló-szilánkok című Móricz-estjének országos bemutatóját.

Szabó Tibor: „Otthonra találtunk Szombathelyen.”

frisss.hu, 2012.02.21.

Letette állampolgársági esküjét Szabó Tibor, az Erdélyből Szombathelyre származott színész, a Weöres Sándor Színház társulatának tagja. Lapunknak elmondta: „felemelő pillanat volt, amikor értünk szólt a Himnusz.”

Vegyenek bérletet!

nyugat.hu, 2012.02.21.

A Weöres Sándor Színház színészeinek tréfás bemutatkozása február 21-én a Farsang Farka elnevezésű hagyományteremtő programon a Fő téren.

Pezsgővel kísérve kapta meg Szabó Tibor a magyar állampolgárságot

nyugat.hu, 2012. 02.21.

A szombathelyi Weöres Sándor Színház erdélyi származású színészházaspárját Puskás Tivadar polgármester eskette hivatalosan is magyarrá.

Egy nap - Németh Judittal

FrisssTV, 2012.02.15.

„Egy nap”, a FrisssTV új sorozata, amelyben ismert közéleti szereplőkről avagy érdekes, különleges, Szombathelyen élő emberekről készítünk mini portrét egy napjuk bemutatásával. Elsőként Németh Juditnak, a Weöres Sándor Színház színészének életébe nyertünk bepillantást.

„Mert az a fontos, hogy figyeljenek az emberek és jól érezzék magukat” – Jordán Tamás stand up estje

Vaskarika, 2012.02.14.

Csakis széllel szemben érdemes, ahol poénok és poémák találkoznak, ahol a humor és költészet összeér, és elvarázsolja közönségét. Jordán Tamás stand up műsorának sajátos világát ismerhetik meg a Weöres Színházba látogatók.

Második lett a Frisss.hu fotósa az Exponáláson

frisss.hu, 2012.02.13.

A színház nem csak az előadások terepe, mást is ad az embereknek – ezekkel a szavakkal nyitotta meg Jordán Tamás, a Weöres Sándor Színház új programját. Az Exponálás során szombathelyi fotósok mérkőztek meg egymással szigorúan baráti alapon. Az első helyet Czika László az MTI, másodikat Tóth Dávid, a Frisss.hu fotósa szerezte meg.

A Jeles-kód megfejtése

Vas Népe, 2012.02.13.

Kár, hogy minden előadás után lehetetlen találkozóra hívni a közönséget. Bár a Zarándokének az az előadás, amelyről muszáj sokat gondolkodni és beszélgetni - vagy megnézni még egyszer. Ez is kiderült a késő esti közönségtalálkozón a WS Színházban.

Fotósok vetélkedése a WS Színházban

Vas Népe, 2012.02.12.

Jordán Tamás alapvetése szerint a színház nemcsak az előadások terepe, hanem beszélgetéseket és kapcsolatokat generáló találkozóhely is. Legutóbb például szombathelyi fotóriporterek vetélkedtek a Weöres Sándor Színház Krúdy Klubjában. Jó kis este volt.

Játék és élet

Népszabadság, 2012.02.10

Jordán Tamás Kossuth-díjas színművész, a szombathelyi teátrum igazgatója kártyával a kezében született, ötévesen már tudott snapszerozni. Szívósné Vásárhelyi Zsuzsanna Kazinczy-díjas győri tanárnő hétévesen Gogol elbeszélésétkezdte el olvasni, mert úgy gondolta, hogy a méretre legkisebb kötet a gyerekkönyv.

Exponálás címmel játékos vetélkedőt rendezett fotósok számára a Weöres Sándor Színház

SZTV, 2012.02.10.

A hét szombathelyi médiában dolgozó fotósnak három feladatot előre, hármat pedig helyben kellett megoldania. A versenyzők egyben zsűritagok is voltak, értékelniük kellett egymás munkáját. Czika László, az MTI fotósa lett a győztes. A rendezvény célja az volt, hogy megmutassa: a színház nem csak előadások helyszíne, hanem találkozóhely is egyben.

Pripacsok

Ellenfény, 2012.02.06.

Ennek a Szentivánéji álomnak a középpontjában nem az átmenet rítusán sikeresen áteső – a felnőttek társadalmába éppen betagozódó – fiatal szerelmesek állnak, hanem az idősebb generációk. Határ-átlépés ez is: előbb ágálni az idő múlása ellen, aztán szépen elfogadni, hogy még annyit se mondtál, „jegybanki alapkamat” – és az ifjúság máris elsuhant.

Több mint tizenkétezer szombathelyi diák tanulhat meg újraéleszteni

Westindex, 2012.02.06.

Hétfőn kora délután a Szombathelyi Műszaki Szakképző Iskola és Kollégium Gépipari Szakközépiskolájában sajátíthatták el először a diákok az újraélesztés szabályait.