A király mulat: bemutató

Szombathelyi7, 2015.04.29.

Újabb bemutatóra készül a Weöres Sándor Színház. A király mulat című darab fotóspróbáját kedden tartották. A kétfelvonásos előadást Valló Péter rendezi.

Alföldi Róbert: Kíméletlen vagyok, de nagyon szeretettel teli

Úgytudjuk.hu, 2015.04.29.

Miről beszélgetne egymással két színész? Miről két tehetséges egykori Nemzeti színházas igazgató? Tulajdonképpen mindenről! Alföldi Róbert és Jordán Tamás életében sok a közös, de ami egyértelműen látszik az a kettejük összhangja.

Két Hamlet-show

Nol.hu, 2015.04.28.

A szombathelyi színház 2007-ben Czukor Show címmel nagy sikerű előadást mutatott be. Dömötör Tamás rendezte és írta át mai valóságshow-vá Füst Milán Boldogtalanokjának történetét.

Alföldi Róbert: A színház mindig jelen idejű

Vaskarika, 2015.04.27.

„Aki színházat csinál, az nem nagyon néz vissza. Mindig azzal foglalkozik, ami az adott pillanatban van.” Az év első igazán tavaszi, sőt szinte nyári napján ültünk ki a Weöres Sándor Színház teraszára, ahol Alföldi Róbert és Panka kutyája fogadott minket.

Alföldi Róbert: Ezeknek én nem leszek rosszul, azért sem!

Nyugat, 2015.04.22.

A WSSz teraszára nem is olyan könnyű a kijutás, az üvegajtó itt nem működik, irány a másik bejárat. Valami kócos, szőrös nyakigláb fekete szalad elénk, két éve már találkoztunk, ő Alföldi Róbert kutyája.

Föl is hívom Vidnyánszky Attilát! - Jordán Tamás bojkott helyett párbeszédet akar

Nyugat, 2015.04.17.

A pécsi színházi találkozó körüli szakmai-politikai csetepatékról kérdeztük Jordán Tamást. Aki aggódva figyeli gyermeke sorsát, hiszen kitalálója, szellemi atyja volt a POSzT-nak.

A Weöres Sándor Színház nem száll ki a versenyből, ott lesz Pécsen a Vitéz Mihállyal

Vas Népe, 2015.04.16.

Jordán Tamás igazgató rendkívüli társulati ülésen jelentette be: a Weöres Sándor Színház nem csatlakozik a POSzT­-bojkotthoz: a versenyprogramba beválogatott Vitéz Mihály ­előadás részt vesz és versenyez a XV. Pécsi Országos Színházi Találkozón.

Vegyük komolyan a tréfát: Jordán Tamás újragombolta

Dehír.hu, 2015.04.14.

A Széllel szembe – poénok és poémák című előadás kitalálója Hofi Gézát és Kellér Dezsőt tekinti a műfaj elindítójának hazánkban, de az új hullámról sem feledkezett meg.

A fény energia - Pintér Béla és Társulata a Weöres Sándor Színházban

Teremtuccse, 2015.04.10.

Az, hogy minden titokra fény derül, végtére is vigasztaló, erőt adó. Az úgynevezett kishalak valamennyi rezgése/rezdülése nyomon követhető, ami amúgy persze gyalázat, ember(iség)ellenes bűncselekmény (bár nincs takargatni valónk).

A napsütötte sáv

Ellenfény Online, 2015.04.08.

Eugene O'Neill „legmegrázóbb, legsikeresebb és leginkább életrajzi elemekkel átszőtt" drámája (a jelzők Nánay Istvántól valók) a Hosszú út az éjszakába, amely Szombathelyen főleg Kiss Mari és Trokán Péter kedvéért került színre; de nem csak azért.

Lenni! Ez nem kérdés…

Teremtuccse, 2015.04.08.

Czukor Balázs rendező Hamletje a Weöres Sándor Színházban nem könnyíti meg a helyzetünket; abszolút nincs ránk tekintettel (bizonyos szempontból). De talán ez a szerencsénk.

Ilyen a sötét öltönyös, piros tornacipős Hamlet, ha Czukor Balázs rendezi

Nyugat, 2015.04.08.

Halott az erkölcs, csak a hatalom számít, keep smiling boldogság van. Ebben a világban gyötrődik Hamlet, aztán vele mi is. Izgalmas szombathelyi premieren vagyunk túl.

Északi hideg és őrület a szombathelyi színpadon

Alon, 2015.04.08.

Már megszokhattuk, hogyha Czukor Balázs rendez valamit, akkor arra oda kell figyelni. A nevéhez fűződnek például olyan kultikus darabok, mint Az arab éjszaka, de képes a maga képére és hasonlatosságára formálni az operettet is.

Thriller a színpadon

Vaskarika, 2015.04.08.

Ha Shakespeare-ről hallunk, akkor elsősorban a véres királydrámák jutnak eszünkbe, és arra gondolunk, lehet, hogy a maguk korában izgalmasak voltak, de mára már elavultak, hosszú monológjaikkal unalmasak.

Lenni? Nem lenni? Nem csak ez a kérdés...

Úgytudjuk.hu, 2015.04.08.

Amikor először hallottam, hogy Hamletet rendeznek a Weöres Sándor Színházban, naná, hogy a középiskolás idők, Európa Diákkönyvtár-szagú irodalomórái ugrottak be.

Modern Hamlet a színházban

SZTV, 2015.04.07.

Mai színházi nyelvre fordította Czukor Balázs William Shakespeare: Hamlet, a dán királyfi című tragédiáját. A Weöres Sándor Színház legújabb rendezését csak bérleten kívüli előadásokon láthatja a közönség.

Jordán Tamás: Nehezebben megy, mint gondoltam

Vasárnapi Hírek, 2015.04.04.

- Vidéken azt a színházat szeretik, ahol birtokolhatják a színészeket: lássák Kiss Marit a piacon, Trokánt az uszodában. - Jordán Tamás színházalapító igazgatóval a kultúrateremtés lehetőségeiről is beszéltünk.

A király mulat – Színházszerda a Café Frei-ben

Vaskarika, 2015.04.02.

Süssön a nap, süvítsen orkán, hulljon hódara az égből – a Színházszerda népszerűsége a Café Frei-ben töretlen.

"Nem minden színész jó kellékes, igaz, a kellékes sem jó színész"

Nyugat, 2015.03.29.

Új sorozatunkban a Weöres Sándor Színház háttérmunkatársait ismerhetik meg, kicsit közelebbről. Elsőként Jenei Ágit, kellékest. De ki is az a kellékes, aki - Parti Nagy Lajos óta tudjuk - egyáltalán nem mellékes?

Kelemen Zoltán: Akkor is tele lélekkel

Vas Népe, 2015.03.28.

Kelemen Zoltán színész alapító tagja a szombathelyi Weöres Sándor Színháznak. Még szép: a „mi fiúnk” ő, Szombathelyen született, és a Győri Nemzeti Színházból tért vissza játszani szülővárosába.