Puszik Szent Mártonnak

Vas Népe, 2014.12.09.

A Szent Márton Programiroda és a Weöres Sándor Színház interaktív színházi sorozattal szeretné közelebb hozni a középiskolásokhoz a 2016-­ban 1700 éves Szent Márton alakját. Kedden megtartották az első rész bemutatóját.

Amikor a bábos Boráros szubjektumot csinál az objektumból, fölszisszen a nézőtér

Vas Népe, 2014.12.07.

Nem túlzás, hogy több színháztörténeti pillanattal is megajándékozta a közönséget a Miért szép? ­sorozat Boráros Szilárd ­epizódja szombaton este a WSSz-­ben. Szép volt.

Felajzottság az olvasópróbán: Vitéz Mihályt elkapja a gépszíj

Vas Népe, 2014.12.06.

„Minden adva van ahhoz, hogy egy nagyszabású ősbemutató jöjjön létre”, adja meg a Székely Csaba­ olvasópróba alaphangját Jordán Tamás, aki szokásos igazgatói útravalójához azt is hozzáteszi, hogy a Vitéz Mihályt tartja az évad legfontosabb előadásának.

Már csak Sziszi tudja elrontani - Telefondoktor a Színházszerdán

Vaskarika, 2014.12.04.

A Telefondoktor című "monoburleszkről" a főszereplővel Vass Szilárddal, a rendezővel Szabó Tiborral és a szerző Szabó Borbálával beszélgetett a házigazda Kálmánchelyi Zoltán (mellesleg a plakát grafikusa) a legutóbbi Színházszerdán.

Szex és más semmi, ez kell a megcsalásra készülő Hülyéjének

Nyugat, 2014.11.29.

Újabb szombathelyi premier a nyakunkon, ezúttal egy habkönnyű Feydeau-darab, a Hülyéje (lánykori nevén „A balek”) van soron.

Mohácsi-perspektíva

Ellenfény Online, 2014.11.28.

Mohácsi János harmadik Parasztopera-rendezése látványvilágában úgy teremt egészen konkrét „történelmi" kontextust a történethez, hogy a rituális időtlenség felé is megnyitja az előadást: itt és most barokk perspektívába helyezi a perspektívátlanságot.

Ki csal meg kit? – A hülyéje

Vaskarika, 2014.11.28.

Szerelem, hűség, megcsalás, hazugság, félreértés és önfeledt nevetés 150 percen keresztül – ezt kínálja Geroges Feydeau darabja a Weöres Sándor Színházban.

Bukásból is lehet okulni - A hülyéje

Teremtuccse, 2014.11.28.

(Nem) szégyen a bukás, de hasznos… Miért ne vallhatná be olykor-olykor - a néző is, hogy a hiba az ő készülékében volt/van? Ő sül(t) fel. Elvégre nagyon is halandó, esendő. És nincs értelme sumákolni.

Pénteken újabb premier: A hülyéje

Vas Népe, 2014.11.26.

Pénteken már megint premier, és már megint Feydeau a Weöres Sándor Színházban, ezúttal a Nagyszínpadon. Ahogy Lucienne szerepében Nagy Cili mondja: kizárólag örömszerzés céljából. Aztán mindenki értse úgy, ahogy akarja. Úgyis félreérti.

A magyar holokauszt színházi áldozatai: kiállítás a WSSz­-ben

Vas Népe, 2014.11.23.

A Magyar Színházi Társaság, az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet és a Nonprofit Társadalomkutató Egyesület közös kiállítása a Weöres Sándor Színházba érkezett, a Parasztopera-­premier előtt volt a megnyitó.

Parasztopera Mohácsitól

Szombathelyi7, 2014.11.22.

Olyan visszaköszönős érzés volt. A valahonnan ismerős zakatolása idebenn. Először is a díszlet. Mintha hazamentem volna, vagy majdnem haza, harminc év ugrással visszafelé. Térben és időben gyorsan vitt a színpad.

Odavág a parasztoknak

Nyugat, 2014.11.22.

„Láttam, katarzis…” „Az egész darab überkirály” – két facebookos hozzászólás, az elmúlt két órából, azoktól, akik már látták a Parasztopera szerdai főpróbáját a WSSZ-ben.

Azannyát! - Parasztopera a Weöres Sándor Színházban

Alon, 2014.11.22.

Mohácsi János baltával gyilkol valóságot és pálinkával kísér operát a Márkus Emília teremben. Újszerű és nagyszerű rock-folk énekbeszédet láttam.

Képek a Parasztoperáról

Savaria Fórum, 2014.11.22.

A Savaria Fórum november 22-i címlapján Matusek Attila (Vőlegény) és Bánfalvi Eszter (Tündérke) látható: a Parasztopera bemutatójáról szól a hetilap képgaléria rovata.

Halálpontos diagnózis

Vas Népe, 2014.11.21.

A világ hátborzongató, tárgyilagos és nevetséges abszurditása kerül színre a szombathelyi Weöres Sándor Színházban: a Parasztopera halálpontos diagnózis, tragédia dalban elbeszélve, barokk perspektívában. A többi meg úgyis néma csönd.

A sorsod elől nem menekülhetsz

Vaskarika, 2014.11.21.

Tragédia, szenvedély, vérfertőzés, gyilkosság – úgy gondoljuk, ezek a dolgok mind-mind távol állnak tőlünk. Vagy mégsem? Darvas Benedek-Pintér Béla: Parasztopera című balladisztikus története arra mutat rá, hogy gyarlóságra hajló emberi mivoltunk a végzetet hordozza magában.

Fájdalmas, de szórakoztató

SZTV, 2014.11.19.

- Fájdalmas, de szórakoztató előadás, amely rengeteg érzelmet generál. - nyilatkozta Kiss Mari a Parasztopera keddi fotóspróbája után. (9.51-től). A darab műfaja az opera, újítás a Weöres Sándor Színházban.

(Össz)népi agyfényesítés útilapuval - Weöres Sándor Színház: Parasztopera

Teremtuccse, 2014.11.20.

Őstisztaság, paradicsom, cseresznyéskert; narkotikum-, génmanipuláció-, vegyszermentes vidék; talán már csak a mesékben, a népdalokban létezhet ilyesmi…?

Bejártuk a Weöres Sándor Színházat

Alon, 2014.11.16.

Több száz kellék, több száz jelmez, több száz munkaóra: értünk, a nézőkért. Lépcsőztünk és benéztünk a színpad mögé. Fotókon mutatjuk, hogy néz ki a szombathelyi színház a kulisszák mögött.

Álmok két felvonásban

Vaskarika, 2014.11.09.

A Holokauszt 70. emlékévhez kapcsolódóan az ExperiDance Produkció Radnóti - Álmok két felvonásban című előadását mutatta be november 8-án a Weöres Sándor Színház színpadán.