Tusalakok Sohaországában - Nógrádi Kiss Magdolna kiállítása a WSSZ-ban

Vaskarika, 2012.11.19.

Arctalan alakok embertelenül egyedi világába kalauzol Nógrádi Kiss Magdolna művésznő a Weöres Sándor Színház első emeletén. Üzenni szeretne a színrelépőknek, a nézőknek és az érdeklődőknek tusrajzok és ikonképek formájában.

Kicsi grand art

Vas Népe, 2012.11.19.

Üzenet a színrelépőknek címmel nyílt kiállítás Nógrádi Kiss Magdolna képzőművész ikonjaiból és tusrajzaiból a WSSz emeleti előterében: grand art, kicsiben.

Kulka János: Olyan dolgokat tehetek meg, amit mások nem

nyugat.hu, 2012.11.18.

Szombathelyen is játszik, beugróként, a Tizenkét dühös ember című előadásban. Interjúnkban beszél Magenheim doktorról, Milla tüntetésről, buddhizmusról.

Nevünk minekünk nincs, mert minek - a Homo Ludens mozgásszínháza

Vaskarika, 2012.11.07.

Örkény István egyperces novelláiból, születésének 100. évfordulójára készített mozgásszínházi produkciót a Homo Ludens a Weöres Sándor Színházzal együttműködve. Az első előadásra november 5-én, a Weöres Sándor Színház stúdiószínpadán került sor.

Mágus bá' és a pályaválasztás

Zalai Hírlap, 2012.11.08.

Jancsi fiam, mi akarsz lenni? - Semmi. Naplopó. - Az is valami... - Jordán Tamás, mint Merlin varázsló (Mágus bá') és tanítványa, Jancsi párbeszéde tréfásan hangzik, de létfontosságú élethelyzetet feszeget.

Szék a semmi ágán

Vas Népe, 2012.11.07.

A Homo Ludens Mozgásszínház Örkény-bemutatója előtt többeknek vissza kellett fordulniuk a Weöres Sándor Színház pénztárából: a stúdiószínpad betelt, minden jegy elkelt a "Nevünk minekünk nincs, mert minek" pótszékes premierjére.

Bencés centenárium - A száz éve született dr. Jordán Sándorra emlékeztek

Vas Népe, 2012.11.05.

Száz évvel ezelőtt, 1912. november 12-én született Budapesten Jordán Sándor Emil. A bencés szerzetes 1938-ban érkezett meg Brazíliába, ahol monostort, plébániát és iskolát alapított. Don Emilióról a vasi megyeszékhelyen hétfő este emlékeztek meg.

Mérnök Színház – fókuszban a középiskolások

moderniskola.hu, 2012.11.03.

2012. október 26-án először mutatta be Jordán Tamás társulata Budapesten a Mérnök Színház című előadást a Zrínyi Miklós Gimnázium tanulói számára, a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban.

A Homo Ludens Mozgásszínház a WSSz stúdiószínpadán

Vas Népe, 2012.11.03.

Nevünk minekünk nincs, mert minek címmel készül mozgásszínházi előadás a 100 éve született – nagyon, de nagyon „mai” – Örkény István tiszteletére a WSSz stúdiójában.

A frontális oktatás már nem csodaszer

eduline.hu, 2012.10.30.

A Zrínyi Miklós Gimnázium tanulói láthatták először a fővárosban azt a rendhagyó színházi előadást, amely a mérnöki pályáról és az abban rejlő lehetőségekről szól. Lady Gaga, Merlin varázsló és egy különleges magyar találmány nyomában.

A Szentivánéji álom a WS Színházban

Vas Népe, 2012.10.28.

A Mohácsi-féle Szentivánéji álom a WS Színház sikerelőadása, sok szakmai díja mellett a közönség is szereti. A múlt évadbeli bemutató után ráadásul most újjá is született: benne Alberti Zsófi Heléna, Czukor Balázs Lysander szerepében debütált.

Papundeklire a tengert

Ellenfény, 2012.10.24.

Ivo Krobot cseh rendező többször dolgozott már Magyarországon, a Szigorúan ellenőrzött vonatokból pedig elsőként több mint húsz éve Nyíregyházán rendezett jó hírű előadást. Milos Hrma forgalmista-gyakornok szombathelyi beavatás-története az őt játszó fiatal színész számára is beavatás.

Hamvai Kornél a WS Színházban rendez

Vas Népe, 2012.10.21.

Hamvai Kornél író, műfordító szombathelyi kapcsolatai minimum a kétezres évek elejére nyúlnak vissza. Most viszont rendez: először, a WS Színházban.

Balogh János és Milos Hrma útjai a WS Színház Hrabal-előadásában

Vas Népe, 2012.10.20.

Balogh János megkapta élete első főszerepét: ő Milos a WS Színház friss Hrabal-előadásában. A színházi büfében „fantafröccsöt” kér (két deci fanta, három deci ásványvíz), azt mondja, Bajomi Nagy Gyuritól tanulta.

Örkény-abszurditás készül a WS Színházban, az író születésének centenáriumán

Vas Népe, 2012.10.17.

A prózát mozgással kombináló előadás készül a Weöres Sándor Színházban: Örkény-egypercesekből, az író születésének centenáriumán.

A Holdbeli csónakos-díjasok

SZTV, 2012.10.16.

Orosz Róbert színész és Nagy Kornél kelléktár vezető voltak a Műhely vendégei. A beszélgetés 03:17-től indul.

Az autizmussal élők alapélménye a káoszérzet

Vas Népe, 2012.10.15.

Megismerni és megérteni - a támogatók megnyerésén túl ez a legfontosabb célja annak a kampánynak, amely egy zárt és zavarbaejtő világot nyit meg: az autistákét.

Teltházas előadás az autistákért

weborvos.hu (MTI), 2012.10.15.

Csaknem teltházzal játszották vasárnap Szombathelyen a Nemsenkilény című előadást, amelynek teljes bevételéből a szombathelyi Esőemberke Alapítványt, valamint a ferencesek által fenntartott gyöngyösi Autista Segítő Központot támogatják.

Jordán Tamás átvette a Vidor-díjat

Vas Népe, 2012.10.15.

Az idei nyíregyházi Vidor Fesztiválon különdíjat kapott Jordán Tamás eredeti stand up-estje. A díjátadási ceremóniát az előadás megszületésének helyén, a WS Színházban tartották.

Reggeli vizsgák Hrabalnál - Beszélgetés Ivo Krobot rendezővel

Vas Népe, 2012.10.13.

A cseh Ivo Krobot többször rendezett már Magyarországon, legújabban a szombathelyi Weöres Sándor Színház vendége volt: a Szigorúan ellenőrzött vonatok című Hrabal-kisregénynek a színpadi változatát is ő jegyzi.