O'Neill­-bemutatóval indul a tavaszi szezon

Vas Népe, 2015.01.11.

Starthoz közeledik a tavaszi szezon a Weöres Sándor Színházban: január 30-­án O'Neill­-dráma kel életre a Nagyszínpadon, de a héten a Cafe Frei Színházszerdáján is találkozhatunk az alkotókkal.

Deszkán innen, deszkán túl

Nol, hu, 2015.01.07.

A 2014/2015-ös évad második fele izgalmakat ígér a színpadokon. Két új Székely Csaba-művet mutatnak be még a szezonban: az egyiket, a Vitéz Mihályt Szombathelyen Béres Attila állítja színpadra.

Emma én vagyok ­ Írta Dragomán György, olvasni kötelező

Vas Népe, 2015.01.07.

Jön a felszabadító! Dragomán György 9 év után új regénnyel jelentkezett: a várva várt Máglya a (román) diktatúra összeomlásának pillanatait rögzíti. A marosvásárhelyi születésű szerzővel hamarosan ismét eszmélésének, kamaszkorának városában, Szombathelyen találkozhatunk.

2014 legfontosabb 40 előadása

7ora7.hu, 2014.12.31.

Hogy miért fontos egy előadás? Mert érdemes rá odafigyelni. Mert jó, mert tehetséges, mert hozzánk, rólunk és velünk szól. Mert segít fontos kérdéseket feltenni, és hagyja azokat megválaszolni. Mert egyedi.

Új időszámítás kezdődött a szombathelyi színészházaspárnál

Vas Népe, 2014.12.31.

Új időszámítás kezdődött a szombathelyi színészházaspár, Endrődy Krisztián és Alberti Zsófi életében szeptember 29-­én, amikor megszületett Endrődy Mihály. Aki most inkább Misu, és igazi varázsereje van: ha ránézel, nem tudod a szemed levenni róla.

Az örökös pozitív pólus: Vlahovics Edit

Vas Népe, 2014.12.27.

Vlahovics Edit, a szombathelyi Weöres Sándor Színház alapítótagja megkapta az Aase-­díjat, amelyet Gobbi Hilda alapított a kiemelkedő teljesítményt nyújtó epizodisták elismerésére.

Szombathelyen karácsonyozik Bálint Éva és Szabó Tibor

Szombathelyi7, 2014.12.25.

Hiányolják a székely szokásokat és a havas tájat, de akárcsak gyermekkorukban, most is igyekeznek a külsőségeket mellőzve, a maga teljességében megélni a karácsonyt.

Új családtaggal ünneplik karácsonyt

Szombathelyi7, 2014.12.24.

Tényleg minden közhely igaz, ennél nagyobb boldogság nincsen – mondja Alberti Zsófi, karján a tízhetes Misivel. Szavak nélkül is tökéletesen megértik egymást, s ha úgy adódik, „varázslepke” is besegít: ringat, nyugtat, énekel, beszél.

Foglyul ejteni a lelket: címlapon Nagy Cili

Prémium magazin, 2014.12.19.

A hagyomány szerint a régi indiánok azért nem engedték magukat fényképezni, mert úgy tartották, minden egyes képmás készítésekor elvész egy kis darabka a lelkükből.

A múltnak kútja

7ora7.hu, 2014.12.18.

A társulat összteljesítményén meglátszik, hogy már negyedik éve dolgoznak együtt Mohácsi Jánossal, összeszoktak egymással, egyre jobban értik és érzik a stílusát.

A hülyéjével zártak

SZTV, 2014.12.17.

Zsúfolásig megtelt időskorúakkal a Weöres Sándor Színház. A kilenc alkalomból álló „Aktív időskor Szombathelyen” programsorozat utolsó állomása volt A hülyéje című darab megtekintése.

Íme az idei Aase-díjasok

Népszava, 2014.12.15.

Átadták az epizodistákat jutalmazó Aase-díjakat: az idén Balogh András, Kovács Marianna, Magasházy István és Vlahovics Edit színművész vehette át a Gobbi Hilda által alapított szakmai elismerést.

Ezüstvasárnap elhozta a csodát a Weöres Sándor Színház

Frisss.hu, 2014.12.15.

A délután legnagyobb izgalommal várt attrakciója a Dóra, a felfedező című ­előadás volt, amely kizárólag Erdélyi Rolika kedvéért készült a Csodák Márpedig Vannak Alapítvány és a színház együttműködésében.

Versmondó versenyt szerveztek Balogh József emlékére

Frisss.hu, 2014.12.15.

Kilenc versenyzőt díjazott a zsűri a harmadik alkalommal megrendezett Balogh József Versmondó Versenyen. Ovisok, középiskolások verseltek, a Tarisznyások muzsikáltak a költő-tanár emlékére.

Csodák márpedig vannak

Szombathelyi7, 2014.12.15.

Az ezüstvasárnapra időzített adventi délutánon sok színes programmal várta a színház a közönséget. Volt kulisszajárás, közös éneklés, kézműves foglalkozás, filmvetítés és persze elegáns, édes WSSz­-bonbon, mindjárt a bejáratnál, a színházba csábítás kedvéért.

Balogh József emlékére szóltak a versek

Vas Népe, 2014.12.15.

A Balogh József Öröksége Alapítvány harmadszor rendezett versmondó versenyt középiskolások részvételével a szombathelyi költő és pedagógus emlékezetére a WS Színházban.

Hú, ez igazi csoda volt! ­ A WSSz színészei Erdélyi Rolikának játszottak

Vas Népe, 2014.12.14.

Erdélyi Rolika nagy álma teljesült vasárnap délután a Weöres Sándor Színházban: a kisfiú kedvenc mesehőseivel találkozhatott. Mert igenis vannak csodák.

Lovasi András, (Kis)csillagosok-katonák

Teremtuccse, 2014.12.14.

Honnan veszik „ezek” a bátorságot, hogy belevágják a képünkbe: lányom/fiam az eddig (amúgy alig) használatos kobakodat, szívedet minden tartozékoddal – az egész kisstílű, nyamvadt, silány, katasztrofális életeddel – együtt hajítsd ki csak szépen az univerzum szemétdombjára...

Jól szólt a Kiscsillag előadás

Nyugat, 2014.12.14.

Annyira jól állt a teátrális közeg a koncertnek, hogy alig akartam kijönni a végén. Ha azt mondom, hogy Kiscsillag koncert volt szombaton este a Weöres Sándor Színházban, akkor az csak részben helyes.

Hol, merre van a boldogságunk? – Kiscsillag a Weöres Sándor Színházban

Vaskarika, 2014.12.14.

A Kiscsillag szövetkezett Németh Jucival és Császári Gergővel egy ülős koncertre, ahol megtudhattuk hogyan készül a brazil szappanopera Lovasi módra, hogyan lesz Jim Morrisonból Krisztus, és talán azt is, miért táncol tűkön az a fránya boldogság.