A pókerjátszma

Vas Népe, 2011.11.09.

A Weöres Sándor Színház két bemutatóra készül egy időben: a Márkus Emília-teremben főpróbahetezik A tizenkét dühös ember; a nagyteremben pedig Keszég László vezetésével musical készül. Ezúttal Chicago-próbán jártunk.

Tizenkét dühös ember premier a színházban

SZTV, 2011.11.08.

A szombathelyi társulat Reginald Rose híres darabját viszi színpadra, Silló Sándor rendezésében. Jordán Tamás színházigazgató terve az volt, hogy az évad elején mutatják be a közönségcsalogató előadást, melynek különlegessége, hogy csak férfi színészek játszák.

Pénteken este premier: tizenkét dühös ember

Vas Népe, 2011.11.07.

Pénteken este: premier a Weöres Sándor Színházban. Reginald Rose klasszikusát, a Tizenkét dühös embert Silló Sándor rendezésében láthatja nem csak a bérletes közönség. Próbán jártunk.

A pódiumon Sally és Velma: Fekete Linda

Vas Népe, 2011.11.06.

Fekete Linda röpköd, ragyog, nevet, mesél és énekel, magával ragad és lehengerel; és biztos a fákat is jól megölelgetné, ha éppen lennének a közelben fák. Bár a közönség olyan sűrű, mint valami barátságos erdő, mondjuk valahol Brazília közepén.

Egy pötty a kockán

Vas Népe, 2011.11.05.

Életem a takarás, mondja mindig Poór Éva, a Weöres Sándor Színház kellékese - és ha ő mondja, akkor úgy is van. Olyan kedvvel beszél a munkájáról, hogy az ember elkívánja tőle. Mintha egyenesen kellékesnek született volna. És miért ne?

Jordán Tamás: minden vágyam, hogy békesség legyen

szinhaz.hu, 2011.11.04.

Jordán Tamás, a szombathelyi Weöres Sándor Színház igazagatója a TV2-nak adott interjújában beszélt színháza helyzetéről, a Nemzetiről, régi idők politikájáról és arról, miről álmodik. Szemléztük.

Hetvenhét - Mesepremier a Weöres Sándor Színházban

Vas Népe, 2011. 11. 03.

Új szín a palettán: a hétvégén mesebemutató volt a Weöres Sándor Színház Márkus Emília-termében. A Hetvenhét igazi "bevonós" előadás.

Ha király akarsz lenni fiam, jól kösd fel a gatyád! – Hetvenhét premier

nyugat.hu, 2011.11.02.

A Hetvenhét nemcsak szórakoztató, hanem tényleg hiánypótló darab a szombathelyi új-színház repertoárjában. Mert ilyen még nem volt.

Hetvenhét, avagy nyitva a mesék birodalma

Vaskarika, 2011.10.31.

Miért nem előbb? Ez fogalmazódott meg bennünk a gyerekzsivajtól zsongó Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében, Zalán Tibor Hetvenhét című Illyés Gyula-feldolgozása alatt, ami ugyanúgy magával ragadta a felnőtteket, ahogy a gyerekeket. Miért nem volt itt színház már 20 éve is? Jah, azt tudjuk. Akkor miért nem lehetünk most 20 évvel fiatalabbak?

(Varázs)mese a Weöres Sándor Színházban

Westindex, 2011.10.30.

A legkisebbeknek íródott, de garantáltan a legnagyobbak is élvezni fogják a Weöres Sándor Színház legújabb darabját. Jordán Tamás ezúttal a mesék világába kalauzol bennünket, igazi búfelejtő, kedves kis mese fülbemászó dallamokkal. Hetvenhét.

„Alkatilag szerencsés vagyok” – Színházszerda Zayzon Zsolttal

Vaskarika, 2011.10.28.

Szabad gyerekként ideje javarészét a grundon vagy az egykori temetőben töltötte. Tízévesen már 200 népdalt dúdolt, majd az egyetemen „kinevelték” belőle az erdélyi tájszólást. A Weöres Sándor Színház „magasfiúja”, Zayzon Zsolt volt a SzínházSzerda vendége október 26-án a Cafe Frei-ben.

Zen, vagy amit úgy szeretnénk

Vas Népe, 2011.10.24.

A sokféleség örömét és válogatott varázslatait kínálja október 28-ától 30-áig a ZenésZen Napok programja a WS Színházban.

Akkor élek, ha dolgozom - Mertz Tibor a Café Frei színpadán

Westindex, 2011.10.22.

Olyan SzínházSzerda sem volt még, hogy a feleség felrohanjon a pódiumra, és meséljen, mert a férje úgy sem tenné, mondván túl szerény ahhoz. - Mertz Tibor Luciferként jött Szombathelyre, ma már a Weöres Sándor Színház társulatát erősíti. Azt azért elárulta: a legnehezebb szakma szülőnek lenni, és az igazgatóváltások mindig hatással voltak a pályafutására.

SzínházSzerda Mertz Tiborral a Café Freiben

Vaskarika, 2011.10.22.

Október 19-én a Cafe Frei SzínházSzerda pódium beszélgetésén Alberti Zsófia kérdezte Mertz Tibort a Weöres Sándor Színház új tagját, akit "Az ember tragédiája" Lucifer szerepében ismerhetett meg a szombathelyi közönség.

Zalán Tibor mesepremierjére készül a Weöres Sándor Színház

Vas Népe, 2011. 10. 21.

Az Életünk folyóirat különszámot szentelt Zalán Tibornak, a WS Színház Zalán Tibor mesebemutatójára készül: logikus volt hát, hogy a Krúdy Klubban legyen Életünk-délután, természetesen Zalán Tibor közreműködésével.

Märcz Fruzsina: Na, ehhez a pasihoz fogok férjhez menni!

Vas Népe, 2011.10.15.

Ő volt a meglepetésvendég az idei karneválszínházi előadásban: ártatlan, erdélyi klisé-kislányból egyetlen jól irányzott mozdulattal változott kemény, céltudatos üzletasszonnyá. Märcz Fruzsina tulajdonképpen meglepetésvendég a SzínházSzerda-délutánon is.

Mikor értékes egy élet? - Szurrogátum delikátesz, avagy nemcsak a 42 lehet a válasz

Vaskarika, 2011.10.11.

Szándékosan súrolta az ízléstelenség határát a Weöres Sándor Színház, és a Junion Színház közös – Hamvas Béla életművének tisztelgő - produkciója a stúdiószínpadon. Ismét sikerült felszínre öklendeznie a szatirikus fekete humor filozófiai mélységeit, a művészet rámutató magatartásával. Kolbász formájában.

Kolbászos gasztrohorror - Hamvas Béla találkozása Tarantinóval a WSSZ-ben

nyugat.hu, 2011.10.10.

Csípős és polgárpukkasztó, hátrahőkölsz tőle, kapkodod a fejed, hova keveredtél. Fura ez a Pótkolbász. Ha szokatlant akarsz, akkor tessék, kóstolgasd! A Jó pálinka itassa magát… stábjának vegykonyhájában nem egy szokványos Hamvas Béla átirat született. Nekünk megvolt.

Face to Face: Stekovics Gáspár fotói a Thea-térben

Vas Népe, 2011.10.10.

Stekovics Gáspár fotóit Szebeni András fotográfus, Érdemes művész - a portréfotózás nagymestere - ajánlotta a közönség figyelmébe pénteken este a Weöres Sándor Színház aulájában: a Thea-térben. Celebritások a színen.

Az éneklő házmester: Szabó Róbert Endre a Cafe Frei pódiumán

Vas Népe, 2011.10.09.

Hogy is volt, amikor egy opera-előadásban csak úgy falta azt a finom, drága marcipánt? Amit akkor nem is érzett annyira finomnak. A SzínházSzerda soros vendége a Cafe Frei pódiumán: Szabó Róbert Endre - akinek pályájához Kiss Mari fűz fontos megjegyzéseket.