A bohózat nem ártatlan

Vas Népe, 2014.07.22.

A könnyedségért nagyon meg kell dolgozni, mondja Réthly Attila, aki színházrendezőként másodszor tért vissza szülővárosába. Tavaly a Karneválszínházban debütált, az idén ide tért vissza: ő rendezi az Olasz szalmakalap című Eugene Labiche-bohózatot.

Idén: Olasz szalmakalap

SZTV, 2014.07.17.

2001 óta színházi előadások egészítik ki a Savaria Történelmi Karnevál programját. Ilyenkor nyáron főleg a könnyed, szórakoztató, zenés darabokra van igény, a készítők pedig igyekeznek megfelelni a közönség elvárásainak.

Két Trokán, ha találkozik - ritka nyári pillanatok Kőszegen

Vas Népe, 2014.06.30.

Trokán Péter vendégjátékra érkezik, Trokán Nóra a Kőszegi Várszínházban próbál, úgyhogy apa és lánya egy röpke ölelésre összefuthat a Jurisics-vár kapujában.

Drámapályázat Szent Márton tiszteletére

Vaskarika, 2014.06.04.

Nyílt drámapályázatot hirdet Szent Márton születésének közelgő 1700. évfordulója alkalmából Szombathely önkormányzata. A nyertes pályaművet 3 millió forinttal díjazzák és 2016-ban, a jubileumi évben műsorára tűzi a Weöres Sándor Színház.

Cudar világ

Vas Népe, 2014.06.02.

Nem akarta elengedni a közönség szombaton este a Cudar világ pazarul játszó szereplőit a Weöres Sándor Színház Márkus Emília Termében: ez volt az utolsó előadás.

Tea a forró vasalón

Vas Népe, 2014.06.01.

Nem vagyok író, mondja Bodor Johanna, de ez a történet kiszakadt belőlem. A neves táncos-koreográfus Ceausescu diktatúrájában eszmélt, a felnőtté válás két legkeményebb esztendejét mutatja be a Magvetőnél frissen megjelent kötet: Nem baj, majd megértem.

Hazahúzó

ATV, 2014.05.30.

A Hazahúzó legutóbbi adása a város kulturális életével foglalkozott. Bemutatkozhatott a Weöres Sándor Színház (12.40-től). Nagy Cili és Jordán Tamás beszélt a színházról.

A gyanú árnyéka

7ora7.hu, 2014.05.30.

Kevés kiábrándultabb mű van Molnár Ferenc Az üvegcipő című darabjánál. Minden és mindenki elbukik, még a happy end is tonnányi kérdőjelekkel terhes.

Titokzatos teáskanna

Vas Népe, 2014.05.25.

Dobány Sándor keramikus pályáján a teáskannák hozták el a megvilágosodást: van néhány izgalmas darab a WSSz-tárlaton is. A színház Miért szép?-sorozatában legutóbb a 60 éves keramikusművész volt a főszereplő.

Bánfalvi Eszter Szombathelyre szerződött

Vas Népe, 2014.05.23.

Úgy kenődik föl az ajtóra a Weöres Sándor Színház Zűrzavaros éjszakájában, mintha egy Tom és Jerry-epizód főszereplője volna. De ez itt nem rajzfilm, hanem az élet. Vagyis színház. Bánfalvi Eszter Szombathelyre szerződött, Mohácsi-előadásban debütált.

Bezár-kinyit

7ora7.hu, 2014.05.21.

Frissen, sebtében épült műhely a színtere a Zűrzavaros éjszaka című Caragiale-darabnak Szombathelyen, Khell Zsolt falécekkel rakta tele és forgácshalmokkal szórta fel a színpadot. A nyílászárók például teljesen rendeltetésellenesen működnek.

A temetetlen félhalott

Nol, hu, 2014.05.20.

Ion Luca Caragiale: Zűrzavaros éjszaka, Weöres Sándor Színház - A Nemzeti Színházban játszanak ugyanettől a szerzőtől ugyanezzel a címmel egy darabot Szabó K. István megbocsátható rendezésében.

Haza, színház, Haladás: Jordán Tamás meccsre készül

Vas Népe, 2014.05.17.

Jordán Tamásnak nem erőssége az önadminisztráció, de az biztos, hogy nagyjából kétszázötvenszer már elmondta a Szabad ötletek jegyzékét.

Kitartani a végsőkig – irodalmi est a Weöres Sándor Színházban

Vaskarika, 2014.05.17.

Amikor az ember gyógyíthatatlan betegségben szenved, összezavarodik a világ. Nem leli helyét, önmagától és környezetétől elidegenedik, gyakran még az élet értelmébe vetett hite is megkérdőjeleződik.

Weöres Sándor Színház: íme a jövő évad előadásai és bérletei

Vaskarika, 2014.05.14.

A Weöres Sándor Színház 2014/15-ös évadában a Premier bérlet és az Évadra szóló bérlet nyolc, az őszi és a tavaszi bérlet pedig négy-négy előadást tartalmaz.

Legyalulva - Zűrzavaros éjszaka

Alon, 2014.05.11.

A másnap reggeli kávénál is azon töröm a fejem: most akkor mi, hogyan is történt? Zűrzavaros éjszaka volt, ahogy ígérték. Mohácsiék rendezték az évad utolsó darabját a Weöres Sándor Színházban.

Egy zűrzavaros éjszaka a Weöres Sándor Színházban

Vaskarika, 2014.05.11.

Zűrzavarosnak csak épp annyira zűrzavaros, hogy szórakoztató legyen, éjszakának pedig annyira éjszaka, amennyire akarjuk eme újabb múlt század elején játszódó darabot a Weöres Sándor Színház Nagyszínpadán.

A csőd felé prosperálunk: Balkáni állapotok a színházban, avagy Mohácsi a mi emberünk

Vas Népe, 2014.05.10.

Mohácsi János már megint arra kapott fölkérést, hogy igazi, vérbő, fergeteges komédiával köszönjön el az évadtól a Weöres Sándor Színházban.

A gárdista is ember? Hullarabló nacionalizmus Mohácsi színpadán

Nyugat, 2014.05.10.

Letepert a román nemzeti drámaíró, Ion Luca Caragiale élces karikatúrája, Mohácsi János kifacsart Zűrzavaros éjszakája. Meghökkentő már a díszlet is.

Szerelem, féltékenység és egy jó adag komédia találkozik a Zűrzavaros éjszakában

SZTV, 2014.05.09.

Zűrzavaros, bonyodalmas éjszaka ez. A humor keveredik a groteszkkel, az öröm a kárörömmel, a tréfás kérdések a komoly válaszokkal. Caragiale: Zűrzavaros éjszaka című műve a századfordulón játszódik, de a szereplők esendőségével könnyen azonosulhatnak a ma nézői is.