Teltházas jazzünnep

Alon, 2016.03.24.

Szerdán este igazi jazz-ünnep volt a Weöres Sándor Színház Krúdy Klubjában, ahol telt ház fogadta a két fellépő formációt. A magyar jazz ünnepén elsőként a Trio Picanto szórakoztatta a közönséget.

Terror ellen: talán a művészet (is)

Teremtuccse, 2016.03.23.

Mindenütt nő. Ez (volt) az est címe a Weöres Sándor Színházban. A dátumot nem fogja elfelejteni soha Európa: 2016. március 22. Reggel /újabb/ terrortámadás érte a civilizációt – Brüsszelben, kontinensünk fővárosában.

Megtermékenyítési ügy: a szoftverfejlesztő mérnök esete a mucsai maffiózó fiatal feleségével egy magyar kisvárosban

Vas Népe, 2016.03.23.

Hogy a cél mennyiben szentesíti az eszközt, azt Machiavellinél jobban senki nem tudja. Bár lehet, hogy a firenzei hatalmi harcoktól kicsit eltávolodva, a száműzetésben neki is támadtak kételyei, és ezért született meg a Mandragóra.

Nők nélkül lehetetlen – egy est a nőkről versben, dalban, prózában a Weöres Sándor Színházban

Vaskarika, 2016.03.22.

Akár akarjuk, akár nem, a nő mindenütt ott van. Különösen igaz ez a művészetekre. A Weöres Sándor Színészei versben, dalban és prózában ismertettek meg a női nem szépségével , a nők rejtett és nem egészen rejtett vágyaival.

Dehogy falu rossza, csak viselkedészavaros

Vas Népe, 2016.03.17.

A falu rossza olvasópróbájának az a legnagyobb újdonsága, hogy van szövegkönyv, tényleg lehet olvasni. Azért Mohácsi János rendező a végén azzal engedi el a színészeket, hogy ne tanuljanak szöveget: ami van, azt rájuk kell szabni.

A dzsungel könyve két éve: siker, siker, siker!

Teremtuccse, 2016.03.17.

Csaknem napra pontosan két esztendeje mutatta be a Weöres Sándor Színház Dés László-Geszti Péter-Békés Pál A dzsungel könyve című musicaljét Horgas Ádám rendezésében. Azóta is műsoron tartja, merthogy: siker, siker, siker!

Gorkij utolsó szerelmének emlékei – Spiró György a Kötelező olvasmányban

Vaskarika, 2016.03.11.

Spiró György az első olyan vendég a Kötelező olvasmány történetében, aki másodszor látogatott el a Weöres Sándor Színházba. S hogy az olvasók mennyire rajonganak a könyveiért, bizonyíték rá a teltház.

Diavolina, az orosz pizza – Spiró György szerint jobban járnánk, ha értenénk oroszul

Vas Népe, 2016.03.11.

Magyarországon kevesen értik az orosz gondolkodást, pedig mi járnánk jól, ha otthonosabban mozognánk ezen a terepen, állítja Spiró György, aki legújabb regényében egy okos és sokat tapasztalt orosz asszonyt tesz meg elbeszélőnek.

Elbaltázott életek

Ellenfény Online, 2016.03.08.

Ez itt a mindennapi létezés elviselhetetlen, bohózati könnyűsége: Ványa bá, avagy elbaltázott életek a szombathelyi Weöres Sándor Színházban.

Szent Márton-emlékév: ősbemutató

SZTV, 2016.03.08.

A Szivárvány havasán - Köpönyeg és palást című előadásról szólt a stúdióbeszélgetés a Szombathelyi TV Műhely című adásában: Kenderes Csaba színész, Móri Csaba rendezőasszisztens és Barták Balázs dramaturg volt a vendég (17.50-től).

Márton az egyszerű úton

Nol.hu, 2016.03.09.

Autonóm színházat valószínűleg csak autonóm alkotók tudnak teremteni. Például Jordán Tamás színművész, a szombathelyi Weöres Sándor Színház igazgatója.

Emberség a törvények felett - Szent Mártonról kicsit másként

Vaskarika, 2016.03.06.

Létezik-e vajon emberség ott, ahol a törvény és az előírások szava felülír mindent? Örökérvényű erkölcsi dilemmát feszeget Szombath András: Szivárvány havasán - Köpönyeg és palást című drámája.

Így játszik Jordán Tamás Szent Mártont, egy szüzességét vesztett egyházban

Nyugat, 2016.03.06.

Új kortárs darab született Szombathelyen, az egyház első koncepciós peréről, ahol a vádlók közt volt Szent Márton is. A „Szivárvány havasán - Köpönyeg és palást”-ról, a főpróbáról jelentjük.

Járt­-e Szent Márton az Akacs Mihály utcában?

Vas Népe, 2016.03.05.

Szent Márton csodát tett, na: itt jár szülővárosában, Szombathelyen. Az Akacs Mihály utca környékén érdemes keresni – meg a Szivárvány havasán.

Szivárvány havasán - Köpönyeg és palást - dráma Szent Mártonról

Savaria Fórum, 2016.03.05.

Szombath András: Szivárvány havasán - Köpönyeg és palást című drámája nyerte meg azt a drámapályázatot, amelyet Szombathely önkormányzata hirdetett a Szent Márton Emlékévre.

Szent Márton már a színpadon is

Frisss.hu, 2016.03.05.

Évek óta készül Szombathely a Szent Márton-évre, minden egyes fontosabb sajtótájékoztatón, eseményen, megemlékezésen elhangzott, 1700 éve Savariában született a tours-i püspök.

Köpönyeg és palást; meg a (mai) mindenség - a Weöres Sándor Színházban

Teremtuccse, 2016.03.05.

Köpönyeg és palást. Számomra makulátlanságot sugall e fogalomtrió. Egyszerűséget. Tisztaságot. Igazságot. Méltók így együtt Szent Márton/Martinus püspökhöz.

A gyilkos köztünk van

f21.hu, 2016.03.04.

Mi történik, ha nyolc nőt összezárunk egy házba, ahonnan nem tudnak kijutni? A válasz egyszerű: veszekedés, dráma, kiabálás, titkolózás… lehet ezt fokozni? Igen, amennyiben egy halott is szerepel a történetben.

Jordán Tamás: „A színház az a hely, ahol beszélünk egymással”

7ora7.hu, 2016.03.03.

A Színházcsinálók rovatunkat talán nem is lehetne másvalakivel kezdeni, mint azzal az emberrel, aki sok nagy színháztörténetben szerepelt, és most is egy ilyen történet részese Szombathelyen.

Szent Mártonról szóló dráma ősbemutatójával tiszteleg a Weöres Sándor Színház

MTI, 2016.02.29.

Ősbemutatóval tisz­te­leg Szent Márton szü­le­té­sé­nek 1700. év­for­du­ló­ján a szom­bat­he­lyi Weöres Sándor Színház: Szombath András Szivárvány ha­va­sán - Köpönyeg és pa­lást cí­mű drá­má­ját szom­ba­ton es­te mu­tat­ja be a tár­su­lat.