Magyar táj, a 94 éves Káldy Lajos ecsetjével – és Oroszy kolléga kérdéseivel

Vas Népe, 2016.05.03.

Nem egyszerűen csillogó, hangulatos és informatív összművészeti esemény, hanem valóságos misszió, amit Oroszy Csaba, Kaczmarski Ágnes és Dömötör Katalin művel: filmes művészportré­-sorozatuk komoly ajándék az utókornak.

Csankó Zoltán: A szinkron egy nagy játék, én a mai napig hihetetlenül szeretem!

Nyugat, 2016.05.02.

Amikor a Mandragóra előadásban a színpadon először megszólalt, többen felszisszentek. Igen, nincs néző, akinek le ne esne: ő volt Bobby hangja a Dallasból.

Kiss Mari volt a vendég

MTV, 2016.05.01.

Kiss Marit látta vendégül a MTV Hogy volt?! című magazinműsora. Régi felvételekkel emlékeztek a színésznő pályájára: filmek, előadások kerültek szóba.

A Mandragóra visszanyal Felcsútnak

Nyugat, 2016.04.30.

Akkora meghökkentést azért nem várjanak Duró Győző Mandragóra-átiratától, mint Pintér Bélától, és elhíresült, az alföldi polgármester leszbikus nejére átfaragott Turandotjától.

Mindig a nagyobb kutya...

Teremtuccse, 2016.04.30.

Jó, komikus is lehetne a Mandragóra, ha e tájon egyáltalán az ilyesmik felüt(het)nék a fejüket, hatalmasakat kacaghatnánk is akár, merthogy tudva tudnánk, hogy a fő gonoszok úgyis elnyerik méltó jutalmukat, olyan nem létezhet jogállamban, hogy ne ez történhessék meg.

Fókuszban az akvarell, Madách és Bartók

Frisss.hu, 2016.04.29.

Káldy Lajos volt a főszereplője a csütörtök estének a Weöres Sándor Színházban, ahol a Miért szép? programban újra a képzőművészet, az irodalom és a zene összhangjára komponálták az estét.

A Mandragóra című komédia a Weöres Sándor Színházban

Vaskarika, 2016.04.29.

A nőkről úgy tartják, két dologért hajlandók bármit elkövetni, fiatalabb korukban azért, hogy ne legyen gyerekük, idősebb korukban pedig azért, hogy legyen gyerekük.

Gyerekcsinálók reneszánsza: vigyázat, építési terület a WS Színházban!

Vas Népe, 2016.04.27.

Építési területté változik a WSSz Márkus Emília Terme a Mandragóra­bemutató kedvéért. A Mandragóra a reneszánsz híres komédiája Niccolo Machiavelli tollából.

Premierajánlóban A falu rossza

7ora7.hu, 2016.04.27.

Tóth Ede népszínművét Mohácsi János állítja színpadra Szombathelyen. Ha ez már önmagában nem lenne színházi étvágygerjesztő, a főbb szerepeket olyan színészek alakítják, mint Kenderes Csaba, a friss Gábor Miklós-díjas Bajomi Nagy György vagy Bányai Kelemen Barna.

Szedd be a lepedőket: Liliom­terv, a meg nem valósult plakátok kiállítása

Vas Népe, 2016.04.27.

Jordán Tamás, a Weöres Sándor Színház igazgatója köszöntőjében fölidézi a kezdeteket, amikor a frissen megalapított intézmény jeligés pályázatot írt ki logójának­arculatának megtervezésére.

Hamlet a konyhából

7ora7.hu, 2016.04.22.

A szombathelyi színház előadásában csak Bajomi Nagy György lehet Hamlet, senki más. A rendezés ugyanis nem csak a címszereplő kiválasztásában radikális.

A hárpia megszelidítése - az Átrium Film-Színház színpadán

körülöttemavilág, 2016.04.18.

Remélem az Átrium folytatja jó szokását, hogy vendégül lát vidéki, vagy külföldi színházakat. És az biztos, ha Szombathely környékén járok, megnézem, bármit is játsszanak éppen.

Kelemen Zoltán könyvbemutatója

Vaskarika, 2016.04.13.

Intim karcolatok, szelíd, keserédes közép-európai rezgések - így jellemezhetőek Kelemen Zoltán április 12-én megjelent Középkorom című kötetének versei.

„Lenni vagy nem lenni, hát ez az, bazmeg”

Nol.hu, 2016.04.12.

Hétfő este a fővárosi közönség is láthatta a szombathelyi Weöres Sándor Színház Czukor Balázs rendezte Hamlet-előadását. A címszerepet alakító Bajomi Nagy György a budapesti vendégjátékot követően vehette át a Gábor Miklós-díjat.

Hétköznapok sanzonjai

Alon, 2016.04.11.

Hétköznapok sanzonjai címmel mutatkozott be a nagyközönségnek Kelemen Zoltán és Völgyi Attila kettőse szombat este, a Weöres Sándor Színház Stúdiószínpadán.

Színházcsinálók: Térey János volt a vendég

Vaskarika, 2016.04.06.

Hogyan lesz az irodalomból színház? A Színházcsinálók című beszélgetéssorozat többek között erre a kérdésre keresi a választ színésznek, színházi rendezőnek és magának az írónak az aspektusából.

Steko: fotográfus az imbolygó időben

Vas Népe, 2016.04.05.

Stekovics Gáspár Képpel írott színház címmel színészportrékból összeállított szépséges albumának szereplői közül is többen ott voltak a Krúdy Klubban hétfőn este. Ez volt a szombathelyi bemutató.

Amikor a képek beszélnek a szavak helyett

Úgytudjuk.hu, 2016.04.05.

A könyvbemutatót nagy érdeklődés mellett dr. Fűzfa Balázs irodalomtörténész, Kálmánchelyi Zoltán, Nagy Cili és Trokán Péter színművészek mutatták be a közönségnek.

Színészkedéstől nirvánáig

Nyugat, 2016.03.29.

Belestünk az Offside és a Tűzvonalban sztárjának otthonába. Aki nem mellesleg a szombathelyi WSSZ társulatának egyik vezető színésze: így él Bajomi Nagy György Szombathelyen.

Teltházas jazzünnep

Alon, 2016.03.24.

Szerdán este igazi jazz-ünnep volt a Weöres Sándor Színház Krúdy Klubjában, ahol telt ház fogadta a két fellépő formációt. A magyar jazz ünnepén elsőként a Trio Picanto szórakoztatta a közönséget.