Hartai Petra: Én magam voltam Barbie

Lokál, 2016.10.26.

Szereti Szombathelyt, kedveli a vasi ízeket. Jelenleg Shakespeare Rozalindáját alakítja, de a legszívesebben Csehov figuráit ölti magára. A Weöres Sándor Színház számára több egy teátrumnál, barátokra, otthonra lelt itt.

Gyökerek nélkül nem létezhet a jelen - Grecsó Krisztián a Kötelező olvasmányban

Vaskarika, 2016.10.26.

Grecsó Krisztián volt a Weöres Sándor Színház Kötelező olvasmányának vendége. Az író a legújabb könyvéről, a Jelmezbálról beszélgetett Lévai Balázzsal és Jordán Tamással.

Camera obscura kísérletek Telek Balázs fotóművész posztumusz kiállításán

Vas Népe, 2016.10.24.

A Telek Balázs fotóművész (1974-2015) alkotásaiból válogatott kiállítás egyszerűen azért kapott helyet a Thea-­térben, mert fontos, hogy találkozzunk ennek a tragikusan korán félbeszakadt, mégis imponáló kortárs fotóművészi életműnek a darabjaival.

Átadták a Holdbeli csónakos-díjakat

Savaria Fórum, 2016.10.22.

A 2015/2016-os évad Holdbeli csónakos díját a színészek titkos szavazása alapján a színészek között Endrődy Krisztián, a technikai személyzetből M. Kapornaki Rita rendezőasszisztens kapta.

Ahogy tetszik: Shakespeare szabad színpada benépesül

Vas Népe, 2016.10.19.

Ilyen az, amikor a képzelet valóra válik, és a nyelv révén költői képekben tobzódó szabad Shakespeare-­színpad tényleg mindenfélével benépesül. Ahogy tetszik, Horgas Ádám rendezésében a WS Színházban, lódobogással, erdővel és a szerelem változataival.

Ahogy tetszik/Mellékhatás; szerelem, szerelem, átkozott gyötrelem/életem

Teremtuccse, 2016.10.17.

WSSZ, Ahogy tetszik. Horgas Ádám rendező alapossága csettintésre készteti a néző ujjait. Ez igen, vagy így, vagy sehogy, mert másképp nem érdemes, nem szabad!

Szombathelyiek a Holdbeli csónakos-díjazottak

SZTV, 2016.10.18.

A 2016-os Holdbeli csónakos-díjazottak - M. Kapornaki Rita és Endrődy Krisztián - volt a Szombathelyi TV Műhely című kulturális magazinjának vendége (01.45-től).

„Vas megyei gyerek vagyok” - Mohácsi János és Mágnás Miska, amint a WSSz¬ben kezdenek elharapózni

Vas Népe, 2016.10.18.

Hahó: vérbeli nagyoperett készül a Weöres Sándor Színházban! Ott voltunk, amikor az igazi, hamisítatlan Mágnás Miska betoppant, és máris kezdett elharapózni. „Orbitálisan kemény lesz”, ígéri Mohácsi János, a rendező.

Testvérviszály, önkény, szabadság és vágy

M5, 2016.10.17.

Egy nagy klasszikus, új köntösben, rendhagyó felfogásban - ez a szombathelyi Weöres Sándor Színház legújabb bemutatója, amelyben Shakespeare Ahogy tetszik című romantikus vígjátékát viszi színre a társulat (02.50-től).

Sírás lett a vége a WSSz nagyszínpadán: Endrődy Krisztián kapta meg a Holdbeli csónakos­-díjat

Vas Népe, 2016.10.15.

A színházi szenátus által alapított Holdbeli csónakos-­díjról a színészkollégák titkosan szavaznak: az idén Endrődy Krisztián a győztes. A technikai személyzet csapatából M.Kapornaki Rita vehette át az elismerést.

A ház ajánlata: Ahogy tetszik, avagy Shakespeare Horgas módra!

F21, 2016.10.15.

Shakespeare esetében könnyedén megszeghetők a műfaji keretek, hozzá nem illik a szabálytisztelet. Horgas Ádám rendező ráadásul mindig egy komplex műalkotásra törekszik, most is szükségünk volt minden érzékünkre.

5 ok, amiért rákattantunk erre az erotikus, szerelmekkel átszőtt színházra, az Ahogy tetszikre

Nyugat, 2016.10.15.

Ennél többet Shakespeare darabtól nem is várhatunk. Érvek és képek az évad egyik legmozgalmasabb, legszenvedélyesebb szombathelyi bemutatójáról.

Átadták a Holdbeli csónakos-díjakat

Színház.hu, 2016.10.15.

A 2015/2016-os évad Holdbeli csónakos díját Endrődy Krisztián színész és M. Kapornaki Rita rendezőasszisztens kapta. A különdíjat Jámbor Nándor színész és Móri Csaba rendezőasszisztens és koreográfus-asszisztens érdemelte ki.

Ők az új Holdbeli csónakosok

MTI, 2016.10.15.

Endrődy Krisztián színész és M. Kapornaki Rita rendezőasszisztens kapta idén a szombathelyi Weöres Sándor Színház szenátusa által alapított Holdbeli csónakos-díjat.

A szerelem minden korban szerelem marad

Vaskarika, 2016.10.15.

Ármánykodás, kegyetlenség, szabadságvágy, szerelem, félreértés, egymásra találás egyaránt megtalálható William Shakespeare: Ahogy tetszik című vígjátékában.

Shakespeare-i bujaság és szerelem, kinek, ahogy tetszik…

Frisss.hu, 2016.10.15.

Shakespeare elég kortalan ahhoz, hogy minden aktuális legyen, Horgas Ádám, rendező pedig szépen hozzá tudott tenni ehhez az irodalmi remekhez egy kis szombathelyi bravúrt.

Shakespeare a szombathelyi színpadon

Szombathelyi7, 2016.10.14.

Egy nagy klasszikus, új köntösben, rendhagyó felfogásban - ez a szombathelyi Weöres Sándor Színház legújabb bemutatója, amelyben Shakespeare Ahogy tetszik című romantikus vígjátékát viszi színre a társulat.

Ilyen lesz az Ahogy tetszik a Weöres Sándor Színház előadásában

Vaskarika, 2016.10.14.

Shakespeare mindent tud a játékról, a játékos ember természetéről. Az Ahogy tetszik szereplői is valami mást játszanak, mint akik valójában, és a magukra vett másságban alakítják igazi valójukat. Rendező: Horgas Ádám.

Ahogy tetszik - a Shakespeare-klasszikusnak már a címe is kíváncsiságot ébreszt

SZTV, 2016.10.13.

Most egy olyan feldolgozás született, amely erre a felfokozott érdeklődésre bőven rászolgál. Látványos díszlet, hatásos zene és videó, izgalmas szöveg jellemzi Horgas Ádám rendezését.

Pintér Viktória: Családi pszichózis

Kútszélistílus, 2016.10.08.

Kemény társadalmi vallomás, egy mikro közegbe vetítve. A szombathelyi Weöres Sándor Színházban, Zsótér Sándor rendezésében újra elszabadultak az árnyak.