A kis-­nagy Hamlet – Czukor Balázs északi thrillert rendez

Vas Népe, 2015.02.19.

Ez itt nem titkos összejövetel, hanem a Hamlet olvasópróbája a Weöres Sándor Színház színészbüféjében. Bár az összehajolásban és az odaadó, folyamatosan áramló figyelemben van valami a Holt költők társasága izgalmából.

Jordán Tamás: A színház csak politikus lehet

Nol.hu, 2015.02.18.

Színházat vezet és játszik Szombathelyen, fellép a Radnótiban, az operettszínházban és a Rózsavölgyi Szalonban. Jordán Tamás a napokban volt 72 éves, tele van energiával, amelyet mostanában főként arra használ, hogy tágítsa vele azt az űrt, amit majd maga után hagy.

Minden út Szombathelyre vezet: Férjnek is király – Bajomi Nagy György különdíjat kapott

Vas Népe, 2015.02.17.

De ami a legfontosabb: a szombathelyi WSSz Feydeau-­előadásában nyújtott teljesítményéért Bajomi Nagy György elnyerte a szakmai zsűri különdíját. A hülyéjében ő játssza a mit sem sejtő férjet.

Átadták a 3. Thália Humorfesztivál díjait

7ora7.hu, 2015.02.17.

A zsűri különdíját ebben az évben Bajomi Nagy György színművész érdemelte ki a szombathelyi Weöres Sándor Színház A hülyéje című darabjában (rendezte: Réthly Attila) nyújtott teljesítményéért.

A 3. Thália Humorfesztiválon a zsűri különdíját kapta Bajomi Nagy György

ugytudjuk.hu, 2015.02.17.

Bajomi Nagy György a zsűri különdíját vehette át A hülyéje című előadásban nyújtott alakításáért. A színház főrendezője, Béres Attila rendezte a Miskolci Nemzeti Színház Tóték című előadását, amely megkapta a női és a férfi főszereplőnek járó elismerést.

Lessen be velünk Horváth Ákoshoz - így él a szombathelyi színész

Nyugat, 2015.02.15.

Imádja a filmeket, megsaccolni is nehéz, hogy mennyi DVD-t tart otthon. Igaz, a legnagyobb kincse egy 60 éves József Attila kötet, amit még édesanyjától örökölt meg.

Határtalan bátorság

Nol.hu, 2015.02.14.

Székely Csaba bátorságához nem férhet kétség. Bátor volt, amikor a Bánya-trilógiájában színpadra írta a mai, rendszerváltás utáni székely nyomorúságot, és bátorság kellett ahhoz is, hogy gúnyrajzot készítsen a románok nemzeti hőséről, Vitéz Mihályról.

Székely Csaba a Vitéz Mihályról

Nyugat Rádió, 2015.02.11.

Ősbemutatóját tartotta a Vitéz Mihály című, komikus történelmi tragédiának a Weöres Sándor Színház február 6-án. A premieren a szerző, Székely Csaba drámaíró is részt vett.

A zenés szórakozás folytatódik: Sweet Charity édes­keserű éjszakáit próbálják a Weöres Sándor Színházban

Vas Népe, 2015.02.09.

Még nem volt meg a Vitéz Mihály-ősbemutató, amikor már megkezdődött a következő előadás próbafolyamata a WS Színházban. Béres Attila ezúttal musicalt rendez, Sweet Charity-­bemutató március 20­-án.

Székely, román két jó barát: Vitéz Mihály tündöklése a Weöres Sándor Színházban

Vas Népe, 2015.02.08.

Székely Csaba drámaíró a szerencsejátékos és az üzletember lélektanából vezeti le főszereplője, a legnagyobb román nemzeti hős, Vitéz Mihály figuráját.

10 + pár érv, amiért felelőtlenség lenne kihagyni ezt a Vitéz Mihályt

Nyugat, 2015.02.07.

Az első és legnyomósabb érv, amiért sürgősen jegyet kell foglalni: ez egy kamaradarab, kevés nézővel és még kevesebb szabad hellyel, hónapokra garantált teltházzal. És lefogadom: kultikus lesz.

Székely Csaba - ősbemutató Szombathelyen

7ora7.hu, 2015.02.05.

Székely Csaba díjnyertes drámáját, a Vitéz Mihályt mutatja be február 6-án a szombathelyi Weöres Sándor Színház. Az előadást Béres Attila rendezi, a címszerepben Bajomi Nagy Györgyöt láthatja a közönség.

Vitéz Mihály – Ősbemutató a Weöres Sándor Színházban

Art News, 2015.02.05.

A drámapályázatot a szombathelyi Weöres Sándor Színház névadója születésének 100. évfordulójára hirdette meg. A kiíró elvárása volt, hogy a beadandó művek Weöres Sándor: Testamentum című írásának szellemében szülessenek.

A pokol mélységes bugyraiban – Béres Attila volt a Színházszerda vendége a Cafe Freiben

Vaskarika, 2015.02.05.

Február 6-án a Márkus Emília teremben kerül sor Székely Csaba: Vitéz Mihály című drámájának ősbemutatójára. A 2013-ban meghirdetett drámapályázat díjnyertes művét Béres Attila rendezi. A főrendezővel Horváth Ákos beszélgetett a Café Frei színpadán.

Vitéz Mihály "janihuszárkodása" a Weöres Sándor Színházban

Teremtuccse, 2015.02.05.

Zűrzavaros időket élünk Európában, a kontinens közép-keleti régióiban meg főleg. Ki ne tudná? Jó, jó: vannak néhány százan-ezren, akiknek fenékig tejföl, mások – milliók – megnyomoríttatása árán viribülhetnek.

Jordán Tamás meglepődött a pályázat eredményén

Válasz.hu, 2015.02.04.

Február 6-án, pénteken mutatják be Szombathelyen Székely Csaba: Vitéz Mihály című komikus történelmi tragédiáját, mely a tavaly, Weöres Sándor születésének 100. évfordulójára kiírt drámapályázat díjnyertes műve lett.

Ősbemutató: a Weöres Sándor Színház drámapályázat győztese

Prae, 2015.02.04.

Székely Csaba Vitéz Mihály című komikus történelmi drámáját, a Weöres Sándor születésének centenáriuma alkalmából kiírt drámapályázat fődíjas alkotásának ősbemutatóját tartja pénteken este a Weöres Sándor Színház társulata.

A Weöres Sándor-drámapályázat győztes darabjának ősbemutatója

MTI, 2015.02.04.

Székely Csaba: Vitéz Mihály című komikus történelmi drámáját, a Weöres Sándor születésének centenáriuma alkalmából kiírt drámapályázat fődíjas alkotásának ősbemutatóját tartja pénteken a Weöres Sándor Színház társulata.

Vitéz Mihály a Weöres Sándor Színházban

SZTV, 2015.02.03.

Béres Attila rendezi a Weöres Sándor születésének 100. évfordulójára meghirdetett drámapályázat nyertes művét. A komikus történelmi tragédia a 17. századi Erdélyben játszódik, de egyúttal a groteszk határát súroló kórkép is a máról.

Hosszú út az éjszakába: Szabó Máté rendező arról, hogy mindannyiunk életében működnek éles mítoszok

Vas Népe, 2015.01.31.

Van a lényében, a halkszavúságában valami „miskinherceges”, figyelmétől és tekintetétől megváltozik a tér: Szabó Máté rendezővel a Hosszút út az éjszakába ­előadás főpróbahetében beszélgettünk.