Szilvásgombóc, Örökre szépek, Fényév távolság… Tudják már, hol járunk?

Nyugat, 2015.12.12.

Így lett a nyolcvanas évek törpés-herceges tündérmeséjéből egy UV-s, karácsonyfaizzókkal felszerelt szellemes Padlás musical. A WSSZ főpróbájáról.

"Nekem itt vannak álmaim"

Vaskarika, 2015.12.11.

Álmok, emlékek, gyermeki képzelet – olyan világba röpítenek, ahol a mesék igazak, a szellemek valóban élnek, létezik igaz barátság, és a gonosz elnyeri méltó büntetését.

“Minden vörös törpecsillagnak van legalább egy bolygója!”

ugytudjuk.hu, 2015.12.12.

Egri Diána illusztrációs sorozatának megnyitóján jártunk péntek este a Weöres Sándor Színház aulájában. A kiállítás 2016. január 30-ig tekinthető meg.

A legígéretesebb fiatal tehetség

Színház.hu, 2015.12.07.

A legígéretesebb fiatal tehetségnek Hartai Petra 23 éves színésznőt, a Weöres Sándor Színház tagját választották az internetes szavazók. Az Arany Medál-díjat Mészáros Márton újságíró alapította 2008-ban.

Ványa bá (a csatában)

Teremtuccse, 2015.12.05.

Ványa bá. Nem öreg, nem vén, nem trottyos, nem apó(ka), bácsi(ka), atyó vagy papa; aztán gyerünk, ra-ta-ta…! Nem! A bá megszólítás tehát nemcsak kedves, szeretetteljes, de kortalanságot is sugall (számomra).

"Elemi elvárás, hogy egy művész ne legyen korrumpálható"

Alon-MTI, 2015.12.04.

A Tiszta TAO Társaságok rendszerét meghirdető öt előadóművészeti szervezet a nyilvánosság erejére számít, és várják a további csatlakozókat kezdeményezésükhöz, amely szerint nem fizetnek jutalékot a TAO-támogatás megszerzéséért.

Gyalázatos, tétlen, töketlen értelmiség - Ványa bá megmondja

Nyugat, 2015.12.04.

Úgy esik ez a Csehov az ember lelkének, mint egy jóféle kisüsti. Illata, ha beleszagolsz, fűszeres és édes, aztán ha ráhúzol az üvegre, megharapja a gyomrod, összerántja a lelked.

Weöres nem ismer (kor)határokat

Vas Népe, 2015.12.04.

Nem szűnik a játék vonzása: a Mesebolt Bábszínház a Weöres Sándor Színházzal társulva színháztörténeti tettet hajtott végre, amikor ­egy csöndes vasárnap délután ­ bemutatta Weöres Sándor kalandos játékát, A holdbeli csónakost.

Csehov csodálatos bohócai

Vas Népe, 2015.12.02.

Nem Ványa bácsi, hanem Ványa bá. És semmi Andrejevna meg galambocskám, és semmi szamovár. Aki eddig nem tudta volna: Csehov a legmaibb, legszórakoztatóbb és legdurvább és legfinomabb és legfájdalmasabb szerző.

A holdbeli csónakos a Meseboltban

Alon, 2015.12.01.

A Mesebolt Bábszínház színpadán színes, varázslatos színházi világegyetem épült Weöres Sándor költői mesejátékából. Ebben az ismerős figurákkal teli báb-univerzumban bármi megtörténhet: belefér élet és halál, kaland és humor, ég és föld.

Rappelő Vitéz János, bicikliző írógépcipelő holdbeli csónakos - a Mesebolt-WSSz fúziója

Nyugat, 2015.11.30.

Először evez egy csónakban a két szombathelyi társulat, egy Weöres-univerzumban. Ideje volt már Szombathelyen, ahol 8 éve létezik Weöres Sándor Színház, elővenni a költő talán legismertebb, fiatalkori darabját, A holdbeli csónakost.

Egy Holdon túli csónakban Weöres Sándorral

Frisss.hu, 2015.11.30.

Működik a Weöres Sándor Színház és a Mesebolt Bábszínház fúziója. A holdbeli csónakos most két nyikorgó keréken érkezett meg Szombathelyre, de egyenesen a nézők szívéig talált.

Kalandos játék - indul a Holdbeli-karaván

Vas Népe, 2015.11.29.

Weöres kalandos játéka végre hazaérkezett, a Mesebolt és a WSSz vitte színre A Holdbeli csónakost. A mesés karaván indul: utazik Balogh János és Csák Zsolt is.

A holdbeli csónakos égi és földi szerelemről mesél

Vas Népe, 2015.11.25.

Közeleg a vágyva vágyott színháztörténeti pillanat: „kőbábszínházban”, vagyis professzionális bábszínházban november 29­-én kerül először színre Weöres Sándor szivárványos meséje, A holdbeli csónakos, amelyet pedig eredendően bábokra és bábszínészekre írt.

Alvók karneválja a Weöres Sándor Színházban

Vas Népe, 2015.11.23.

Aludtunk egy jót: a Tünet Együttes egy novemberi estén elhozta a Weöres Sándor Színházba Az éjszaka csodáit. Az előadást Weöres Sándor azonos című verse ihlette.

A szervezői munka is lehet izgalmas

Vaskarika, 2015.11.19.

Látjuk őket a jegyirodában, segítenek ügyes-bajos dolgainkban, válaszolnak a kérdésinkre, ott vannak az esti előadásokon, eligazítanak, ha valamit nem tudunk.

Nincs tovább: a Halott osztály és a konyhai roló

Vas Népe, 2015.11.15.

Amikor megnyílt a Savaria Tendency Art Group Egyesület kiállítása a WSSz-­aulában, még nem tudtuk, hogy néhány óra múlva mi történik Párizsban. Már tudjuk.

„Emlékezz mindenre, és felejts el mindent!”

Vaskarika, 2015.11.14.

Lenni vagy nem lenni - …és Tadeusz Kantor 100 címmel november 13-án nyílt tárlat a színházaulában a Savaria Tendency Art Group Egyesület művészeinek sajátságos reflektálásából a színházi és a hétköznapi világ történéseire.

Rögtönöz(z)ön!

Úgytudjuk.hu, 2015.11.05.

Szerda este a Weöres Sándor Színház színészei léptek a közönség elé a Café Frei-ben. A RögtönÖzön est legutóbb is nagy sikert aratott, így borítékolható volt a telt ház.

RögtönÖzön, avagy mosolyterápia a Café Freiben

Vaskarika, 2015.11.05.

Kutatások sora bizonyítja a nevetés, a mosoly pozitív élettani hatásait. Vass Szilárd, a Weöres Sándor Színház színésze mindannyiunk mosolyterapeutája. S ebben hónapról hónapra társai is akadnak.