A gondolat szabadon száll – a költészet napja a Weöres Sándor Színházban

Vaskarika, 2012.04.12.

A Weöres Sándor Színházban József Attila Szabad- ötletek jegyzéke című vallomásával ünnepelték a jeles dátumot. Jordán Tamás megjelenítésében hitelesen tárult elénk a költő önmagával és az élettel vívott harca.

Költészet napja: közös versmondás Sárváron

Vas Népe, 2012.04.11.

A költészet napja alkalmából szerdán 13 órakor 600 diák mondta együtt Nagy László versét a sárvári Kossuth téren.

A férfiak levese

Vas Népe, 2012.04.11.

A nők iskolája című Moliére-vígjátékot Valló Péter rendezésében láthatja a Weöres Sándor Színház közönsége. Ez lesz a szezonzáró nagyszínpadi bemutató.

Két pasi meg egy gondolatpihe

Westindex, 2012.03.30.

Kálmánczhelyi Zoli és Vass Szilárd, a Weöres Sándor Színház két színésze különleges vállalkozásba fogtak: szavak nélkül csinálnak színházat. Mert lehet bizony, csak kelleni fog hozzá egy harmadik szereplő... a közönség.

Megindító Malkovich-menet

Vas Népe, 2012.03.27.

Ahogy a világ összes színházában, a Weöres Sándor Színházban is elhangzik kedden a színházi világnapot köszöntő üzenet, amelynek megfogalmazására ezúttal John Malkovich kapott felkérést. A WS Színházban aztán a Rokonok-előadást láthatja a közönség.

Kopjáss meg a Tibetiek

Vas Népe, 2012.03.26.

A szemezgetés folytatódik: az Irokéz Gyűjteményből most néhány portré került a nagyközönség szeme elé. Ez az Irokéz Selection No. 4. a WS Színház aulájában.

A meghökkentés művészete

Vas Népe, 2012.03.25.

Önálló előadássá nőtte ki magát a mozgás- és hangparódiákra épülő vállalkozás: Kálmánchelyi Zoltán és Vass Szilárd kísérleti szösszenetének bemutatója március 26-án 20 órakor kezdődik a Weöres Sándor Színház stúdiójában.

Deér úr, el van bocsátva

Vas Népe, 2012.03.24.

Mi a túlélés kulcsa? Ezt az alapkérdést feszegeti a népszerű svájci kortárs szerző, Urs Widmer Top Dogs című darabja, amelyből Béres Attila rendez előadást a WS Színházban.

A Hali-focista, a színésznő és két fütyülő kávégép

nyugat.hu, 2012. 03.22.

Sipos Norbi és Csonka Szilvi prímán megoldották a lehetetlen küldetést: egyazon kávéházi szegleten kedélyesen eldiskuráltak fociról és színházról. De ki kapta a színházi függönnyel díszített focikapus tortát?

Pattogatott kukorica

Vas Népe, 2012.03.22.

Igen vagy nem, oldás vagy kötés, kaland vagy biztonság: a tiéd a választás. A Weöres Sándor Színház színészei a kalandot választották, amikor igent mondtak Andrew Hefler háromnapos improvizációs kurzusára. Májusban folytatják a munkát, lesz előadás is.

Andy Hefler improvizációs kurzusa a WS Színházban

Vas Népe, 2012.03.22.

gen vagy nem, oldás vagy kötés, kaland vagy biztonság: a tiéd a választás. A Weöres Sándor Színház színészei a kalandot választották, amikor igent mondtak Andrew Hefler háromnapos improvizációs kurzusára. Májusban folytatják a munkát, lesz előadás is.

Csak pörög és pörög…

Westindex, 2012.03.18.

Minket pedig állva hagy a forgószínpad a Weöres Sándor Színház nagytermében, ahol a Rokonok ma is ismerős történetét elevenítette fel Jordán Tamás. Nincs vele semmi baj, biztosan nagy siker lesz, de nekünk nem sikerült elkapni a ritmust; eljátszanak valamit nélkülünk, mi pedig nézzük, hogy csak pörög és pörög a színpad…

Itt aztán mindenki rokon

frisss.hu, 2012.03.17.

Jordán Tamás rendezésében debütált szerdán Móricz Zsigmond ma is aktuális Rokonok című műve a Nagyszínpadon.

A Rokonok már a spájzban vannak

nyugat.hu, 2012.03.15.

Nem sodor magával ez az amúgy szövevényes, oknyomozással felérő móriczi panama-sztori… – A szombathelyi színház premierjén jártunk.

Minden, ami a várost érdekli- Interjú Jordán Tamással

Etalon, 2012.03.14.

Jordán Tamás jelenleg a szombathelyi Weöres Sándor Színház direktora. A Kossuth-díjas színművész nem csupán színházat vezet Szombathelyen, a város az otthonává vált.

Mindent elnyel a mocsok – Rák Jóska a WSSZ-ben

Westindex, 2012.03.13.

A Weöres Sándor Színház tavaszi bérletének első bemutatója Háy János Rák Jóska, dán királyfi című tragikomédiája. Az előadás telitalálat, csak azt nem tudjuk, hogy nevessünk-e vagy sírjunk...-

Színházban jártak a Haladás-futballisták

haladas.hu, 2012.03.13.

Jordán Tamás meghívására hétfő este a szombathelyi Weöres Sándor Színházban jártak a Haladás játékosai.

Rokonok közt

Vas Népe, 2012.03.12.

A válogatás sosem a véletlen műve: az Irokéz Gyűjtemény negyedik tárlatán látható groteszk arcképek jól illenek a WS Színház Rák Jóska...-bemutatójához.

Nevess a gondjaidon! – Avagy Háy János új tragikomédiája

Berzsenyi Rádió, 2012.03.11.

Azt mondják, ha már tudunk nevetni a gondjainkon, akkor képesek vagyunk túllépni rajtuk.

Nem hallod? Üvöltök!- a mi Hamletünk

Westindex, 2012.03.10.

Hogy a szombathelyi közönség elviseli-e, hogy röpködnek a b**megek a színpadon? Hogy képes-e szembe nézni saját tükörképével? Nem könnyű, de kötelező.