Mérnök-színház

Zalaegerszegi TV, 2012.02.01.

Meghökkentő módon igyekeznek mérnök-hallgatókat toborozni a Nyugat-magyarországi Egyetemre: a szombathelyi Weöres Sándor Színház afféle egyfelvonásos darabban népszerűsíti a műszaki pályát.

A Rokonok a WS Színházban

Vas Népe, 2012.02.01.

Alig vagyunk túl két különleges bemutatón, máris forog tovább a színházi kerék: tegnap két olvasópróba is volt a Weöres Sándor Színházban.

A szakmát népszerűsítik - "Mérnök Színház - avagy a bőröndrobogó és a xanaxok"

szekesfehervar.hu, 2012.01.31.

A Közép-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség nagy hangsúlyt fektet a térség, különösen Székesfehérvár fiatal, műszaki érdeklődésű diákjainak és kezdő vállalkozásainak támogatására. (videóval)

Készül a Szentivánéji álom

SZTV, 2012.01.31.

Vlahovics Edit és Mertz Tibor volt a Műhely vendége. A beszélgetés 02:40-től indul.

Állandó elázások – Szentivánéj Mohácsi-módra

Westindex, 2012.01.30.

Az embernek sajnos vannak előítéletei Mohácsiékkal kapcsolatban. Ha meghallja a nevüket, valami fergeteges, varázslatos színházi élményre számít korábbi tapasztalatai alapján. Aztán megnézi a legújabb előadásukat és örömmel veszi észre, hogy előítéletei teljesen jogosak voltak. Szentivánéji álom-kritika.

A Nemzeti Színházban vendégeskedik a Weöres Sándor Színház társulata

Vas Népe, 2012.01.28.

Két bemutatóval és három vendégjátékkal várja közönségét a Nemzeti Színház februárban. Az egyik vendég a Weöres Sándor Színház társulata lesz.

Bővül a család: Szabó Tibor és Bálint Éva nyár végére várják második gyermeküket

Vas Népe, 2012.01.28.

Szabó Tibor és Bálint Éva február 21-én állampolgársági esküt tesznek. A nyár végére várják második gyermeküket. Áldott ez az állapot - szó szerint szerint és átvitt értelemben is.

Nekünk Mohács(i) kell!

nyugat.hu, 2012.01.28.

Nekünk Mohács(i) kell, mondom én, mert Mohácsi János egyike a kortárs magyar színház izgalmas alakjainak. Legendásan hosszú rendezéseiért egykor Kaposvárig (majd Pécsig) kellett zarándokolni. Azonban ez már a második szezon Szombathelyen, hogy bérletben is hozzájuthatunk.

Fönn a hó, lenn az eső

Vas Népe, 2012.01.28.

Miközben a Weöres Sándor Színház emeleti kamaratermében zajlik a színház elfoglalása, lenn, a nagyteremben tombolnak az elemek: a Zarándokének premier után műsoron a Szentivánéji álom. Ott Jeles András, itt Mohácsi János. Nézőként is fel kell kötnünk a felkötendőket.

Hegy és hajó (Ballada a színház hatalmáról)

Ellenfény, 2012.01.27.

Jeles András harmadik szombathelyi rendezése mintha egy kibomló sorozat darabjaként illeszkedne az előző két bemutatóhoz; és nem csak azért, mert mindhárom előadás egy-egy prózai irodalmi alkotásból („történetből”) táplálkozik. A kérdések nem változnak – mi a színház, mi az ember, mi a halál, mi az élet –, csak most a kérdésfelvetés módja radikálisabb, a színházi nyelv összetettebb. (És közben néz a Hatalmas.)

Kutya és gazdája: életre szóló páros - színházszerda Horváth Lászlóval, a Kutyapark kutyatanoda vezetőjével

Vaskarika, 2012.01.26.

Mindenki azt szeretné, ha az ő kutyája lenne a legokosabb, legügyesebb, legengedelmesebb. A nevelés jól indul, ám a kezdeti felbuzdulás után jönnek a nehézségek. Kedvencünk nem akar szót fogadni, sőt, időnként még a füle botját sem mozdítja. Mit tegyünk ilyenkor? Hatásos a büntetés?

Líra a léleknek, haspad a humornak - stand up Jordán-módra

Vaskarika, 2012.01.26.

Hangulathullámvasút. Monty Python-i élethelyzetek, a magyar líra gyöngyszemeivel halkítva. Jordán Tamás különleges élményt kínáló stand up estjével debütált a büki Művelődési Ház értő közönsége előtt. Az eseményt felvezette Tóth Tamás intézményvezetőnek a művelődés fontosságát hangsúlyozó beszéde, és Németh Sándor polgármester köszöntője.

Egy héten belül a második bemutatójára készül a Weöres Sándor Színház

SZTV, 2012.01.26.

Ezúttal a nagyszínpadon mutatják be Shakespeare Szentivánéji álom című darabját, Mohácsi János rendezésében. Athén királyát Trokán Péter, a világ szálait mozgató Oberont Mertz Tibor alakítja. A sajtó munkatársai tegnap kaptak ízelítőt az iróniától sem mentes előadásból.

Zarándokének - Jeles András újra Szombathelyen rendezett

szinhaz.hu, 2012.01.25.

Jeles András újra a Weöres Sándor Színházban rendezett, ahol január 20.-án mutatták be Fukazava Hicsiró Zarándokénekéből készült előadását.

Útban a Narajama-hegyre

frisss.hu, 2012.01.23.

Végy néhány színészt, akik egy terroristák által megszállt színházban próbálnak. Adj hozzá egy adag vidéki életet a középkori Japánból. Fűszerezd érdekes keleti dallamvonallal. Zarándokének a Weöres Sándor Színházban.

Pszichohorrorgia folklórmérgezéssel – Zarándokének a WSSZ-ban

Vaskarika, 2012.01.22.

Ezek valamit elkaptak. Valami szörnyű betegséget. Vagy egy beszédes hangulatot, de valamelyiket elkapták. Fukazava Hicsiró ál-Brecht-i metszésekkel nyiszatolt Zarándokéneke bizonyára azért került a palettára, hogy a Weöres Sándor Színház színészei megmutassák, ahonnan a tündérpor jön, ott vér is tud folyni.

Jordán Tamás stand up-műsorral állt elő

Vas Népe, 2012.01.22.

Jordán Tamásnak saját bevallása szerint sok baja van a stand up-pal. Legalábbis azzal, ahogyan manapság ezt a műfajt a legtöbben művelik. Ezért aztán fogta magát, és speciális stand up-műsorral állt elő.

Fejünk felett a halál kötélen kerekez – Emberkísérlet Jelestől

nyugat.hu, 2012.01.21.

Abszurd a helyzet, itt halottnak tekintenek (ítéletem Vass Szilárd olvassa fel), meg nem született nézőnek, és kísérleteznek velem. Jeles András egyik kezével a földhöz vág, a másikkal a magasba emel. Nem egyszerű képletek darabjai, engem ezért izgatnak – színház ez olasz módra. Nem könnyű skandináv keresztrejtvény…

Mielőtt a függöny felgördülne… – Jordán Tamás volt a Színházszerda vendége

Vaskarika, 2012.01.19.

Legördült a függöny… - véget ért az előadás, a színészek örömmel hajolnak meg a tapsoló közönség előtt, a rendező konstatálja a legújabb darabja sikerét. Mindenki boldog. De vajon mi előzi meg a boldogság tovafodrozó hullámait, mi indítja útjára a mindent megmozgató apró vízcseppet, amelytől felbolydul a teljes víztükör?

Újabb premierre készül a Weöres Sándor Színház

SZTV, 2012.01.19.

A színészek a Zarándokéneket próbálják, amikor a színházat - ki tudja, honnan, miért? - terroristák foglalják el. Jeles András újra rendez a Weöres Sándor Színházban: Fukazava Hicsiró Zarándokének című világhírű művének színpadi-ballada változatát a rendező készítette el.