Szerémi Zoltán: színész, zenész, rendező

SZTV, 2014.01.10.

Ha akad egy szabad órája: szintetizátoron, gitáron játszik, zenét szerez. Színészként, zenészként, rendezőként is ténykedik, a Weöres Sándor Színház egyik alapító tagja (12.00-tól).

Nem lesz túl sok a komédiából Szombathelyen?

Nyugat, 2014.01.09.

Vígjáték kell, habkönnyű szórakoztatás, vagy akad még, aki ha színházról van szó, drámázni is akar a Weöres Színházban? Vajon mi kell a szombathelyi polgárnak ahhoz, hogy színházba menjen.

Római vakáció: álom fekete-fehérben

Vas Népe, 2014.01.08.

Pont hatvan évvel az olasz-amerikai nagyjátékfilm bemutatója után készült el a Római vakáció színházi változata, a Szentendrei Teátrum és az Orlai Produkciós Iroda együttműködésében.

Béres Attila vígjátékot rendez: patikamérleggel és órajátékkal

Vas Népe, 2014.01.07.

Mint a prágai órajáték, mondja Béres Attila, és a WSSz Nagyszínpadán virtuóz tipegés kezdődik. Illatszertár, első felvonás. Próbát néztünk, premier január 31-én.

Így színészkedtetek Ti 2013

Vaskarika, 2014.01.06.

Hemzsegő szívektől Abigélig, azaz időrendben sorra vettük a 2013-as év színdarabjait, írásunkban túlnyomórészt a Weöres Sándor Színház előző évi premierjei szerepelnek.

Fejest ugrunk az új évbe

Vas Népe, 2014.01.05.

Bár a színházi emberek számára igaziból évadkezdéstől évadkezdésig tart az évkör, azért körülnéztünk a szombathelyi Weöres Sándor Színházban is. Milyen volt 2013? Milyen lesz 2014?

Cintányéros, tankcsapdás: C(z)udar világ

Vas Népe, 2014.01.04.

Cudar világ-próbával kezdődött az év a Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében. Mi is ott voltunk, amikor megszületett a bonyodalmakat elindító vásár-jelenet: sötét figurák, sötét világ, kivirágzó szerelem.

Praktikus szépség a színházban

Vas Népe, 2013.12.22.

A Máli néni című Füst Milán-vígjátékot is tárlat kíséri a WSSz-ben: kinn is, benn is kassákos, konsktruktivista hangulat. Itt a Kassák Múzeum arculat, ott a kassákos díszlet.

Női vonalak - első adás: Bálint Évával

SZTV, 2013.12.17.

Női szerepek az advent és karácsony idején témájában mesélt szokásairól Bálint Éva a Szombathely Ma című magazin Női vonalak decemberi adásában.

Kombinált ajándékdoboz

Vas Népe, 2013.12.16.

„Nagyon jó darab, van benne mit játszani”, mondja a rendező, Béres Attila az Illatszertár című László Miklós-vígjátékról. És rögtön meg is mutatja: a Weöres Sándor Színház stúdiójában komplett előadás kerekedik az olvasópróbából.

Máli néni, a túlélő show Szombathelyen

Vas Népe, 2013.12.11.

Füst Milán Máli néni című sokfenekű vígjátékát Koltai Róbert rendezésében láthatja a Weöres Sándor Színház közönsége. A nagyszínpadi előadás címszereplője Kiss Mari.

Egyelőre beszédtéma: régi-új antik színház a domboldalon

Vas Népe, 2013.12.10.

Antik színház Szombathelyen?! Volt, - és talán lesz is, persze nem egészen úgy, ahogy az egykori Savariában megépítették. Legyen egyszerre legendásan antik - és európai módra korszerű. A Vasi TIT a WSSz-stúdióban szervezett beszélgetést.

Állati jó karácsony, az árva állatokért

Nyugat, 2013.12.09.

Jó kapcsolatot ápol a Fekete István Állatvédő Egyesület a Weöres Sándor Színházzal. Nem első alkalommal fogadták be, az „Állati jó karácsony, az árva állatokért”elnevezésű jótékonysági rendezvényt a színház falai közé.

A szabadtéri színjátszás múltjáról és jövőjéről tartottak fórumot

SZTV, 2013.12.09.

Egyszerre antik és modern szabadtéri színházat tervezne Mezős Tamás építész a Kálvária-dombnál. A régészek azt feltételezik itt állhatott az ókori Savaria színháza vagy amfiteátruma.

Vicces és veszélyes mese

Vas Népe, 2013.12.09.

Minden papírformát fölrúg az a Mágnás Miska-előadás, amelyet nemsokára a Weöres Sándor Színház bérletes kínálatában láthat a közönség. A rendező: Czukor Balázs.

Milyen legyen Szombathely antik színháza?

Nyugat, 2013.12.07.

Milyen lehetett, és milyen lehetne Savaria szabadtéri színháza a Kálvária-domb oldalában? Vitafórumot hallgattunk erről, és a terveket is megmutatjuk.

Szeret utazni, raftingolni akar

SZTV, 2013.12.06.

Pilisvörösváron, sváb településen született, egy évet Berlinben élt. Hét évig tanult hegedülni. Nemrég uszodabérletet vásárolt, szereti a szombathelyi Fő teret. - Sodró Elizát kérdezte Perlaki Nóri a Színészportréban (02.30-tól).

Mikuláskor is piros zacsival büntetnek a közteresek?

Nyugat, 2013.12.06.

Szívinfarktus közeli állapotban bontottuk ki reggel ezt az autónk szélvédőjére akasztott mikuláscsomagot. Nem fogják elhinni, mi volt benne.

Koltai Róberttel, otthonosan a Weöres Sándor Színházban

Vas Népe, 2013.12.06.

A Krúdy Klubban beköszön a szakácsnak, a pultnál meg csak annyit mond, hogy a szokásosat kéri. És rögtön érkezik is a habos kávé, de nem ám akárhogyan.

Mágnás Miska Czukor Balázs olvasatában

Vaskarika, 2013.12.05.

A Színházszerda - Aktuális sorozat első decemberi programján Jordán Tamás Czukor Balázzsal beszélgetett a Cafe Frei pódiumán.