Bedobozolás ellen, Tóttal egy klozetban

Nyugat, 2013.10.04.

Bajuszos magyar Örkény-abszurd, Ivo Krobot hangszerelésében. A Tóték főpróbáján a WSSZ-ben.

Egy rendező Svejk városából - Ivo Krobot volt a Színházszerda vendége

Vaskarika, 2013.10.04.

Tizedik magyarországi rendezése a Tóték, a Weöres Sándor Színházban másodszor visz színre darabot. Ivo Krobot az ország legkeletibb színháza - Nyíregyháza - után a legnyugatibban rendez: Örkény István Tóték című művének ma lesz a premierje.

Skatulyában - Tóték dobozolnak

Alon, 2013.10.03.

A Krobot-féle Örkény-darab lineáris hatásmechanizmust követ, ami groteszk egypercesnek még elment volna, két órásnak már kevésbé. A Weöres Sándor Színházban bemutatott Tóték a klasszikusnak mondott, maníros színházi élményt adja. Kicsit nevettet, kicsit megdöbbent és hazaenged. Ennyi.

Az Őrnagy úr pénteken este érkezik

Vas Népe, 2013.10.03.

A nagyszínpadon a Szent György és a Sárkánnyal kezdett, a kamaraszínpadon pénteken a Tótékkal folytatja a bérletes szezont a Weöres Sándor Színház.

Pénteken lesz a Tóték című előadás premierje

SZTV, 2013.10.02.

Örkény István: Tóték című műve 1966-ban jelent meg először – Szombathelyen péntektől látható a Márkus Emília teremben, a premier bérlet második előadásaként.

A Sebő-együttes születésnapi Weöres-koncertje a Tóték virágmintás díszlete előtt

Vas Népe, 2013.09.28.

Barátságos belső tájakon vezette körbe a közönséget a Sebő-együttes a főleg Weöres-versekből szerkesztett, duplán is születésnapi koncerten: a szombathelyi Weöres Sándor Színházban.

Hatvanhat - Weöres-emlékest Sebőékkel

Vaskarika, 2013.09.28.

"Ha füled már nem hall, a szemed már nem lát, a kezed már nem fog, a lábad már nem visz, akkor fordulj magadba. De vigyázz: ott benn a táj ne legyen barátságtalan!"

Az ég-sapkájú Életünk: a Weöres-szám

Vas Népe, 2013.09.28.

Ég-sapkát húzott az ünnepi alkalomra az ötvenegyedik évfolyamában járó szombathelyi, irodalmi, művészeti és kritikai folyóirat, az Életünk: a jól ismert címlap, borító kékben, ég-kékben, a kék árnyalataiban köszönti Kemenesalja szülöttét, a 100 éves Weöres Sándort.

Filmek és cicák

SZTV, 2013.09.27.

Egy nap négy-öt filmet is képes megnézni, ha úgy adódik, hogy nem játszik vagy próbál. - Nagy Cili volt a Hétvége című magazin színészportréjának vendége. (11.20-tól)

Kőszívű ember és az improvizáló belső ellenőr

Vaskarika, 2013.09.25.

Szeptember 25-én délután kötetlen beszélgetéssel indította az évadot Jordán Tamás, a Weöres Sándor Színház igazgatója Kálmánchelyi Zoltán és Vass Szilárd színművészekkel, a Cafe Frei pódiumán.

Két darab igazgató

Vas Népe, 2013.09.23.

Alföldi színháza a WSSz-ben - egyelőre könyv formájában. De a végén Jordán Tamás nyilvánosan meghívta Alföldi Róbertet Szombathelyre, rendezni.

„Itt még rendben vagyok!” - Alföldi Róbert és Csáki Judit könyvbemutatója a Weöres Sándor Színházban

Vaskarika, 2013.09.22.

Alföldi Róbertet nem kell bemutatnunk, ha korábban nem is voltunk tisztában munkásságával, az elmúlt hónapokban-években aprólékosan megismerhettük annak minden részletét.

„Felnőttem ebben az öt évben”- Csáki Judit: Alföldi színháza című könyve és a szombathelyi bemutatója

Alon, 2013.09.22.

A budapesti premier után két héttel, szombat délután a Weöres Sándor Színházban is megjelentek a főszereplők: Csáki Judit és Alföldi Róbert.

Labdarúgónak készült

SZTV, 2013.09.20.

Három évig fújta a sípot a megyei első és másodosztályú csapatok mérkőzésein, játszott a soproni NB I-es ifi együttesben. - Balogh János más oldaláról is bemutatkozott a Hétvége című magazinban (02.10-től).

A képzelet rajzolja meg a Kőszívű ember fiait

SZTV, 2013.09.17.

- Kinyitjuk a kamaszok fantáziáját. A Kőszívű ember fiai egy órájában megpróbáljuk őket felszabadítani. Játék lesz. - árulta el Silló Sándor a Műhely magazinban. (00.36-tól)

A nagy versmondás Keszthelyen

Keszthelyi TV, 2013.09.13.

A Balatoni Íróhét egyik kiemelt programja a nagy közös versmondás volt, melyen a 100 éve született Weöres Sándorra Valse Triste című költeményét szavalták el.

Randi a munkahelyen

SZTV, 2013.09.13.

Hogy Alberti Zsófinak fontos-e a haja? Kiderül a Szombathelyi TV Hétvége című magazinjából (16.45-től). Zsófit párja, Endrődy Krisztián is elkísérte. Természetesen másról is szó esett az adásban.

Táncos-válogatást tartottak a Weöres Sándor Színházban

SZTV, 2013.09.13.

Táncosokat válogatott Horgas Ádám, A dzsungel könyve rendezője. A darabot 2014 márciusában állítják színpadra a Weöres Sándor Színházban, most a leendő tánckarba keresték a szereplőket.

Az éjszaka csodái - Czukor Balázs rendez

Vas Népe, 2013.09.11.

Játszik majd az utca is Czukor Balázs rendezésében: Az arab éjszaka című Schimmelpfennig-darabot az üvegfalú WSSz-stúdióban mutatják be; széthúzott függönyökkel. Érezzük a holdat.

Elkezdődött „Az arab éjszaka” olvasópróbája

SZTV, 2013.09.10.

Roland Schimmelpfennig darabját Czukor Balázs állítja színpadra, bérleten kívüli előadáson. Az egyik legismertebb kortárs német szerző drámája egy szürreális lakótelepi közegben játszódik.