Géz 'n' Gúz - Meggie és Géza volt a színházszerda vendége

Vaskarika, 2012.03.08.

Nem illetlenkedünk, nem öltünk nyelvet, szeretjük őket. Sőt, imádjuk mindkét művészt. Talán ezért is engedjük meg magunknak a címbeli - játék a szavakkal - névválasztást, hogy mi lenne, ha a brandet nekünk kellene kitalálni.

Rák Jóska, dán királyfi

SZTV, 2012.03.07.

A rendszerváltás és az elmúlt 20 év tanulságaival szembesíti a nézőt a Weöres Sándor Színház legújabb előadása, amelynek bemutatóját pénteken láthatja a közönség. A budapesti Soós Péter első szombathelyi rendezése Háy János Rák Jóska, dán királyfi című darabja.

A Szentivánéji álom is a POSzT versenyprogramjában

Vaskarika, 2012.03.07.

Nyilvánosságra hozták a XII. Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) versenyprogramját: a június 7. és 16. közötti fesztiválon hét nagyszínpadi és hét stúdiószínházi előadás száll versenybe, köztük a Weöres Sándor Színház Szentivánéji álom című darbaja is.

Pukkermukker POSZT-ra megy - a Szentivánéj sikere

nyugat.hu, 2012.03.07.

Lehetne persze „könnyebb” darabokat is játszani – lamentált Jordán -, de ha nincs Jeles vagy Mohácsi-rendezés, akkor nincs a szombathelyi társulatban Trokán vagy Kiss Mari sem, ugyanis a színészek szakmai kihívásokra is vágynak…

Jordán Tamás volt a Műhely vendége

SZTV, 2012.03.06.

Témák: Széllel szembe, POSzT, Rák Jóska, dán királyfi és Rokonok. A beszélgetés a Németh Judit Talán c. estjéről készült összeállítással 02:40-től indul.

Reménytelenség és gyűlölet

Népszava, 2012. 03.04.

Gyakran nehezen ülnek már az emberek végig egy tragédiát. Szombathelyen, a Weöres Sándor Színházban sem a nagyszínpadon, hanem a kamarateremben adják Az ügynök halálát, ahogy ezt tették most a pesti vendégjátékon, a Nemzetiben is.

„Kaptam plusz két hónapot az írásra”

Vaskarika, 2012.02.29.

Kedves kollégák címmel jelent meg Vámos Miklós legújabb könyve, melyben a kortárs irodalom tükrét tárja az olvasók elé. A Weöres Sándor Színházban Jordán Tamás és Iker János beszélgetett a szerzővel életéről, élményeiről és természetesen a Kedves Kollégákról.

Rendszerváltó játék

Vas Népe, 2012.02.29.

Háy János egyébként is kedveli a nem mindennapi műfaji megjelöléseket: Rák Jóska, dán királyfi című darabját például rendszerváltó játékként határozza meg. Ősbemutató március 9-én a WS Színház Márkus Emília Termében, Soós Péter rendezésében.

Vámos Miklós esete a szovjet inkubátorral

nyugat.hu, 2012.02.28.

El nem hagyná… oldalán most is hanyagul, nyitva felejtve fityeg a tömött táska, ahogy mackósan színpadra lép. Kezdődhet a lehetetlen „vámosi” küldetés, ezúttal Szombathelyen, Kedves kollégák című kötete ürügyén. Dr. Iker Jánossal és Jordán Tamással cseveg.

Vámos Miklós Szombathelyen járt

frisss.hu, 2012.02.28.

Vámos Miklós volt a vendége a Weöres Sándor Színház hétfői, Kötelező Olvasmány estjének.

Lasszóval (l)azúrt

Vas Népe, 2012.02.28.

Hogy pontosan miért szép, arra persze nehéz válaszolni; de hogy nagy sikert hozott a "Miért szép?" címmel útnak indított Thea-tér-program, az biztos.

A SzínházSzerda vendége Soós Péter rendező

Vas Népe, 2012.02.26.

Mi az összefüggés a boksz és a bölcsészet között? Hát a rendszerváltás meg a Hamlet között? Soós Péter rendezőtől ezekre a kérdésekre is választ kaptak mindazok, akik ott voltak a legutóbbi szombathelyi SzínházSzerda-délutánon.

Gondolkodom, tehát - és megint elölről

Vas Népe, 2012.02.25.

Jeles András-epizód nyitja és Jancsó Miklós-epizód zárja azt a szkeccsfilmet, amely Tarr Béla kezdeményezésére készült el a 43. Magyar Filmszemlére.

Kiss Mari: Itt a léleknek kell megnyílnia

Vas Népe, 2012.02.25.

A legerősebb szombathelyi hívószó számomra Jeles András volt, mondja Kiss Mari, a Weöres Sándor Színház művésze - aki a legújabb Jeles-rendezésben meghalni indul: föl a hegyre.

Koltai Róbert életének talán legjobb szerepében

nyugat.hu, 2012.02.24.

A Napló-szilánkokkal gyanítom, a legzseniálisabb Móricz-dráma született. Külön szerencsénk, hogy Koltai Róbert a szombathelyi színházban tartotta országos premierjét, így ráadásként még Móricz unokájával is találkozhattunk.

Lina és Magdaléna, vonzás és választás

Vas Népe, 2012.02.24.

A nagyszínpadi próbák rendjébe illeszkedik a jelmezpróba is. A színészek természetesen pontos "menetrend" szerint érkeznek a WS Színház jelmeztárába.

Rokonok: benéztünk Kardics bácsi irodájába

Vas Népe, 2012.02.24.

A WS Színház március 14-ére tűzte ki a tavaszi bérlet első nagyszínpadi bemutatóját: a Rokonok rendezője Jordán Tamás. Benéztünk a Kardics-irodába.

„Mindenem az írás” - Koltai Róbert Móricz-estje a Weöres Sándor Színházban

Vaskarika, 2012.02.23.

Országjáró turnéra indul Koltai Róbert Napló-szilánkok címmel, melyben Móricz Zsigmond 1924-25-ös naplójával ismerteti meg a közönséget, egy rendkívüli produkció keretében. Az előadások első állomása Szombathely.

Tegnap Móricz unokája is eljött

Vas Népe, 2012.02.23.

Koltai Róbert színművész tegnap sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a WS Színházban tartja Napló-szilánkok című Móricz-estjének országos bemutatóját.

Szabó Tibor: „Otthonra találtunk Szombathelyen.”

frisss.hu, 2012.02.21.

Letette állampolgársági esküjét Szabó Tibor, az Erdélyből Szombathelyre származott színész, a Weöres Sándor Színház társulatának tagja. Lapunknak elmondta: „felemelő pillanat volt, amikor értünk szólt a Himnusz.”