Az Én és a kisöcsémben nem érvényes a gravitáció

Vas Népe, 2014.10.03.

"Ez egy operett, itt minden hiteles." ­ - mondta Koltai Róbert a WSSz­olvasópróbán; és lám, igaza volt. Az Én és a kisöcsémben nem érvényes a gravitáció.

A pörgettyű nem állhat meg

Ellenfény, 2014.10.02.

Dosztojevszkijt színre vinni mindig kockázatos és heroikus vállalkozás, nagyot vállalt a Weöres Sándor Színház is, amikor Ivo Krobot átiratában és rendezésében bemutatta A szelíd teremtést.

Mohácsi-canovaccio

Magyar Teátrum Online, 2014.10.01.

Díjakat hozott a Weöres Sándor Színháznak a 2012-es POSZT-on, a Mohácsi János alkotógárdájával való szövetkezés. Talán a Szentivánéji álom sikerén felbuzdulva, egy Caragiale-komédia erejéig most újraélesztették a kapcsolatot.

Dosztojevszkij: A szelíd teremtés

Nyugat, 2014.09.27.

A szombathelyi színház első őszi premierjével a mélyre szántott, Ivo Krobot megrendezte a nyolcvanas évek modern színházát, Dosztojevszkijből, kutya nehéz két szereppel: Szabó Tiborral és Csonka Szilvivel. Ilyennek láttuk mi A szelíd teremtést.

Lélekmorzsák az asztalon - A szelíd teremtés

Alon, 2014.09.27.

Az erkölcsi kísérletezés magasiskolája a darab. Erős kezdés a szombathelyi színházban. Nem tagadom, nagyon vártam már ezt az Ivo Krobot rendezte Dosztojevszkij-darabot.

A szelíd teremtésről

Credo Rádió, 2014.09.26.

A szelíd teremtés a maga egyszerű előadásával nem narrátorral és látványos színpadi kellékekkel, sokkal inkább erős szimbólumokkal operál.

Elmebetegek randevúja

Vaskarika, 2014.09.25.

Nagy Cili kérdezte Koltai Róbertet a legutóbbi Színházszerda beszélgetésén a Cafe Frei-ben. A Weöres Sándor Színházban ő rendezi Eisemann Mihály-Szilágyi László: Én és a kisöcsém című előadását.

A szelíd teremtés próbáján

Szombathelyi7, 2014.09.24.

Az előadás két színész szívbemarkolóan őszinte játékára épít. A rendező kevés díszlettel és eszközzel dolgozik. Ez a színészektől is más munkamódszert kívánt a próbák során.

Orosz világ a WSSz-ben

Vas Népe, 2014.09.24.

Magasról indítja a Weöres Sándor Színház az évadot: pénteken este 7-kor kezdődik A szelíd teremtés premierje a Márkus Emília Teremben. Dosztojevszkij elbeszéléséből Ivo Krobot rendezett előadást.

Koncert: Ocho Macho Szívfonik

Credo Rádió, 2014.09.17.

A szinte minden szombathelyi számára ismerős és szeretett Ocho Macho-számok új hangzásvilága meghagyta a fiatalos, pörgős koncert élményét, dús, izgalmas hangzást adott.

Évadelőzetes a Műhelyben

SZTV, 2014.09.16.

Jordán Tamás az évad előadásairól, az új társulati tagokról, a kaposvári színi növendékekről, az új főrendezőről, Béres Attiláról, a színház legújabb díjairól, a Szent Márton drámapályázatról beszélt a Műhelyben (27.15).

Vendég: Jordán Tamás

Bóta Café, 2014.09.17.

Bóta Café: szerda esténként jelentkező portréműsor, amely főleg ismert művészeket, tudósokat, közéleti embereket mutat be. Ezúttal Jordán Tamással beszélgetett a műsorvezető Bóta Gábor, újságíró.

Jordán Tamás is esélyes a Nemzet Színésze címre

Nyugat, 2014.09.17.

A jelenlegi tagok döntenek majd arról, kit választanak maguk mellé a Nemzet Színészeinek aranycsapatába. A szombathelyi színházból Jordán mellett Trokán Péter neve is felmerült.

Jordán Tamás is esélyes a Nemzet Színésze címre

Vas Népe, 2014.09.16.

Jordán Tamás Kossuth-díjas színművész, a szombathelyi Weöres Sándor Színház igazgatója is esélyes a Nemzet színésze címre - Sztankay István és Avar István halálával két hely megüresedett.

A színház egy kőkemény társasjáték

Nyugat, 2014.09.14.

„Egy biztos, szeretem ezt a várost, szeretek Szombathelyen lenni, ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy hat óra múlva Miskolcon kellene próbálnom, és mégis itt vagyok." - mondja a színház új főrendezője, Béres Attila.

Zenés casting

Vas Népe, 2014.09.14.

Sokszor szól a magyar dal a Weöres Sándor Színházban – de szólhatna még többször. Jordán Tamás igazgató legújabb terve éppen az, hogy hamarosan zenés castingot hirdet a társulatban.

Népszerű a szombathelyi színház

Nyugat Rádió, 2014.09.14.

A megyeszékhelyen az emberek 10 százaléka rendszeres színházlátogató. Ez pedig meghaladja az országos átlagot – mondta el rádiónknak Jordán Tamás az intézmény direktora.

Évadnyitó Színházszerda a Cafe Freiben

Vaskarika, 2014.09.10.

A Színházszerda szeptember 10-i rendezvényén évadnyitó különkiadásként Jordán Tamás bemutatta a társulat legújabb tagjait, a kaposvári színi növendékeket.

Az első szerelmes Színházszerda

Vas Népe, 2014.09.10.

Igazi hangpróbával indult a Színházszerda-szezon a Cafe Frei pódiumán: egyrészt a mikrofon mondta föl a szolgálatot, másrészt bemutatkoztak a WSSz társulatának újoncai.

Molnár Piroska és Jordán Tamás jutalomjátéka

Vas Népe, 2014.09.09.

Amikor a Weöres Sándor Színház színes sziporkázó Fő téri évadnyitó forgatagában megjelent Molnár Piroska, minden szem felé fordult. Pedig csak leült egy stand mellé, kezében telefon, fölötte esernyő.