Moliére-próba a Weöres Sándor Színházban

Vas Népe, 2012.04.30.

Már csak néhányat kell aludni, és itt van a WS Színház szezonzáró nagyszínpadi premierje, Moliére-től A nők iskolája. Nem lehet betelni a próbákkal.

Mi lesz a vége?

7ora.7.hu, 2012.04.25.

Háy János nem az a szerző, aki akár a múltat, akár a jelent a legcsekélyebb mértékben is biztatónak látná és láttatná, a Rák Jóskánál viszont a néző is arra kényszerül, hogy húsz évvel későbbről, a mából nézzen vissza akkori várakozásaira (már ha életkoránál fogva ezt megteheti), és ez a visszanézés legalábbis ironikus, ha nem éppen keserű mellékízt ad a nem egyszer kifejezetten szórakoztató előadásnak.

Kulturszilánkok kohéziója

Vaskarika, 2012.04.23.

Másodjára vállalkoztak a szépség kutatói közelebb hozni a képzőművészetet, a zenét és az irodalmat a Szombathelyiekhez. A Weöres Sándor Színház előbb a TAT Galéria kiállításával, majd a Thea-tér nagy sikerű Miért szép? előadásával várta a kultúrabarátokat egy rendhagyó és kivételes estére. A házigazdák most is Mérei Tamás, Oroszy Csaba és Jordán Tamás voltak.

Kolumbusz a Krúdy Klubban: a néző érez, nem a színész

Vas Népe, 2012.04.22.

Szinte várakozáson felül jól sikerült a szombathelyi WS Színház Miért szép? sorozatának első beszélgetése: zene, képzőművészet és költészet egyszer csak szépen összerímelt. Másodszor pedig: Föld, föld! Kolumbusz partot ért.

Omlett

Ellenfény, 2012.04.15.

„Gondoltam, ha egyszer drámát írok, akkor majd igazi hősökről fogok. (…) De ki lesz az én Hamletem, Learem, Machbethem és Othellóm?”, morfondírozik Háy János A Gézagyerek című drámakötetének fülszövegében. Aztán megpillantja kedves hőseit: egy vidéki kocsmából lépnek ki éppen. Rák Jóska, dán királyfi is innen érkezik – és mégsem.

Nagyon jól vagyok

Vas Népe, 2012.04.16.

Miért is akar bemenni az ember az oroszlán barlangjába? Biztos, mert izgalmasnak találja. Pont, mint egy Top Dogs-próbát, Béres Attila vezetésével.

A gondolat szabadon száll – a költészet napja a Weöres Sándor Színházban

Vaskarika, 2012.04.12.

A Weöres Sándor Színházban József Attila Szabad- ötletek jegyzéke című vallomásával ünnepelték a jeles dátumot. Jordán Tamás megjelenítésében hitelesen tárult elénk a költő önmagával és az élettel vívott harca.

Költészet napja: közös versmondás Sárváron

Vas Népe, 2012.04.11.

A költészet napja alkalmából szerdán 13 órakor 600 diák mondta együtt Nagy László versét a sárvári Kossuth téren.

A férfiak levese

Vas Népe, 2012.04.11.

A nők iskolája című Moliére-vígjátékot Valló Péter rendezésében láthatja a Weöres Sándor Színház közönsége. Ez lesz a szezonzáró nagyszínpadi bemutató.

Két pasi meg egy gondolatpihe

Westindex, 2012.03.30.

Kálmánczhelyi Zoli és Vass Szilárd, a Weöres Sándor Színház két színésze különleges vállalkozásba fogtak: szavak nélkül csinálnak színházat. Mert lehet bizony, csak kelleni fog hozzá egy harmadik szereplő... a közönség.

Megindító Malkovich-menet

Vas Népe, 2012.03.27.

Ahogy a világ összes színházában, a Weöres Sándor Színházban is elhangzik kedden a színházi világnapot köszöntő üzenet, amelynek megfogalmazására ezúttal John Malkovich kapott felkérést. A WS Színházban aztán a Rokonok-előadást láthatja a közönség.

Kopjáss meg a Tibetiek

Vas Népe, 2012.03.26.

A szemezgetés folytatódik: az Irokéz Gyűjteményből most néhány portré került a nagyközönség szeme elé. Ez az Irokéz Selection No. 4. a WS Színház aulájában.

A meghökkentés művészete

Vas Népe, 2012.03.25.

Önálló előadássá nőtte ki magát a mozgás- és hangparódiákra épülő vállalkozás: Kálmánchelyi Zoltán és Vass Szilárd kísérleti szösszenetének bemutatója március 26-án 20 órakor kezdődik a Weöres Sándor Színház stúdiójában.

Deér úr, el van bocsátva

Vas Népe, 2012.03.24.

Mi a túlélés kulcsa? Ezt az alapkérdést feszegeti a népszerű svájci kortárs szerző, Urs Widmer Top Dogs című darabja, amelyből Béres Attila rendez előadást a WS Színházban.

A Hali-focista, a színésznő és két fütyülő kávégép

nyugat.hu, 2012. 03.22.

Sipos Norbi és Csonka Szilvi prímán megoldották a lehetetlen küldetést: egyazon kávéházi szegleten kedélyesen eldiskuráltak fociról és színházról. De ki kapta a színházi függönnyel díszített focikapus tortát?

Pattogatott kukorica

Vas Népe, 2012.03.22.

Igen vagy nem, oldás vagy kötés, kaland vagy biztonság: a tiéd a választás. A Weöres Sándor Színház színészei a kalandot választották, amikor igent mondtak Andrew Hefler háromnapos improvizációs kurzusára. Májusban folytatják a munkát, lesz előadás is.

Andy Hefler improvizációs kurzusa a WS Színházban

Vas Népe, 2012.03.22.

gen vagy nem, oldás vagy kötés, kaland vagy biztonság: a tiéd a választás. A Weöres Sándor Színház színészei a kalandot választották, amikor igent mondtak Andrew Hefler háromnapos improvizációs kurzusára. Májusban folytatják a munkát, lesz előadás is.

Csak pörög és pörög…

Westindex, 2012.03.18.

Minket pedig állva hagy a forgószínpad a Weöres Sándor Színház nagytermében, ahol a Rokonok ma is ismerős történetét elevenítette fel Jordán Tamás. Nincs vele semmi baj, biztosan nagy siker lesz, de nekünk nem sikerült elkapni a ritmust; eljátszanak valamit nélkülünk, mi pedig nézzük, hogy csak pörög és pörög a színpad…

Itt aztán mindenki rokon

frisss.hu, 2012.03.17.

Jordán Tamás rendezésében debütált szerdán Móricz Zsigmond ma is aktuális Rokonok című műve a Nagyszínpadon.

A Rokonok már a spájzban vannak

nyugat.hu, 2012.03.15.

Nem sodor magával ez az amúgy szövevényes, oknyomozással felérő móriczi panama-sztori… – A szombathelyi színház premierjén jártunk.