Tegnap Móricz unokája is eljött

Vas Népe, 2012.02.23.

Koltai Róbert színművész tegnap sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a WS Színházban tartja Napló-szilánkok című Móricz-estjének országos bemutatóját.

Szabó Tibor: „Otthonra találtunk Szombathelyen.”

frisss.hu, 2012.02.21.

Letette állampolgársági esküjét Szabó Tibor, az Erdélyből Szombathelyre származott színész, a Weöres Sándor Színház társulatának tagja. Lapunknak elmondta: „felemelő pillanat volt, amikor értünk szólt a Himnusz.”

Vegyenek bérletet!

nyugat.hu, 2012.02.21.

A Weöres Sándor Színház színészeinek tréfás bemutatkozása február 21-én a Farsang Farka elnevezésű hagyományteremtő programon a Fő téren.

Pezsgővel kísérve kapta meg Szabó Tibor a magyar állampolgárságot

nyugat.hu, 2012. 02.21.

A szombathelyi Weöres Sándor Színház erdélyi származású színészházaspárját Puskás Tivadar polgármester eskette hivatalosan is magyarrá.

Egy nap - Németh Judittal

FrisssTV, 2012.02.15.

„Egy nap”, a FrisssTV új sorozata, amelyben ismert közéleti szereplőkről avagy érdekes, különleges, Szombathelyen élő emberekről készítünk mini portrét egy napjuk bemutatásával. Elsőként Németh Juditnak, a Weöres Sándor Színház színészének életébe nyertünk bepillantást.

„Mert az a fontos, hogy figyeljenek az emberek és jól érezzék magukat” – Jordán Tamás stand up estje

Vaskarika, 2012.02.14.

Csakis széllel szemben érdemes, ahol poénok és poémák találkoznak, ahol a humor és költészet összeér, és elvarázsolja közönségét. Jordán Tamás stand up műsorának sajátos világát ismerhetik meg a Weöres Színházba látogatók.

Második lett a Frisss.hu fotósa az Exponáláson

frisss.hu, 2012.02.13.

A színház nem csak az előadások terepe, mást is ad az embereknek – ezekkel a szavakkal nyitotta meg Jordán Tamás, a Weöres Sándor Színház új programját. Az Exponálás során szombathelyi fotósok mérkőztek meg egymással szigorúan baráti alapon. Az első helyet Czika László az MTI, másodikat Tóth Dávid, a Frisss.hu fotósa szerezte meg.

A Jeles-kód megfejtése

Vas Népe, 2012.02.13.

Kár, hogy minden előadás után lehetetlen találkozóra hívni a közönséget. Bár a Zarándokének az az előadás, amelyről muszáj sokat gondolkodni és beszélgetni - vagy megnézni még egyszer. Ez is kiderült a késő esti közönségtalálkozón a WS Színházban.

Fotósok vetélkedése a WS Színházban

Vas Népe, 2012.02.12.

Jordán Tamás alapvetése szerint a színház nemcsak az előadások terepe, hanem beszélgetéseket és kapcsolatokat generáló találkozóhely is. Legutóbb például szombathelyi fotóriporterek vetélkedtek a Weöres Sándor Színház Krúdy Klubjában. Jó kis este volt.

Játék és élet

Népszabadság, 2012.02.10

Jordán Tamás Kossuth-díjas színművész, a szombathelyi teátrum igazgatója kártyával a kezében született, ötévesen már tudott snapszerozni. Szívósné Vásárhelyi Zsuzsanna Kazinczy-díjas győri tanárnő hétévesen Gogol elbeszélésétkezdte el olvasni, mert úgy gondolta, hogy a méretre legkisebb kötet a gyerekkönyv.

Exponálás címmel játékos vetélkedőt rendezett fotósok számára a Weöres Sándor Színház

SZTV, 2012.02.10.

A hét szombathelyi médiában dolgozó fotósnak három feladatot előre, hármat pedig helyben kellett megoldania. A versenyzők egyben zsűritagok is voltak, értékelniük kellett egymás munkáját. Czika László, az MTI fotósa lett a győztes. A rendezvény célja az volt, hogy megmutassa: a színház nem csak előadások helyszíne, hanem találkozóhely is egyben.

Pripacsok

Ellenfény, 2012.02.06.

Ennek a Szentivánéji álomnak a középpontjában nem az átmenet rítusán sikeresen áteső – a felnőttek társadalmába éppen betagozódó – fiatal szerelmesek állnak, hanem az idősebb generációk. Határ-átlépés ez is: előbb ágálni az idő múlása ellen, aztán szépen elfogadni, hogy még annyit se mondtál, „jegybanki alapkamat” – és az ifjúság máris elsuhant.

Több mint tizenkétezer szombathelyi diák tanulhat meg újraéleszteni

Westindex, 2012.02.06.

Hétfőn kora délután a Szombathelyi Műszaki Szakképző Iskola és Kollégium Gépipari Szakközépiskolájában sajátíthatták el először a diákok az újraélesztés szabályait.

Százszor is a Szupersztárt

Vas Népe, 2012.02.03.

Azt mondja, szinte úszik a fáradtságban meg a boldogságban: Németh Judit többnyire az éjszakába is belenyúló estéken próbál a zenészekkel a WSSz Krúdy Klubjában. Talán -elő-adás február 8-án: bővült a zenekar, bővül-változik a repertoár.

A Bőröndrobogó és a Xanaxok: mérnökszínház Jordán Tamással (videó)

Zalai Hírlap, 2012.02.02.

A zalaegerszegi Keresztury ÁMK-ban Jordán Tamás színművész, a szombathelyi Weöres Sándor Színház igazgatója és a teátrum művészei tartottak előadást az egerszegi középiskolák műszaki érdeklődésű diákjai számára.

Ha Rák Jóska dán királyfit játszik

Vas Népe, 2012. 02. 02.

Már a cím sejtetni engedi, hogy jóval több ez fordításnál: a Rák Jóska, dán királyfi vérbeli Háy János-tragikomédia; akkor is, ha az alapötletet Ivo Bresan Paraszthamletje adta.

Mérnök-színház

Zalaegerszegi TV, 2012.02.01.

Meghökkentő módon igyekeznek mérnök-hallgatókat toborozni a Nyugat-magyarországi Egyetemre: a szombathelyi Weöres Sándor Színház afféle egyfelvonásos darabban népszerűsíti a műszaki pályát.

A Rokonok a WS Színházban

Vas Népe, 2012.02.01.

Alig vagyunk túl két különleges bemutatón, máris forog tovább a színházi kerék: tegnap két olvasópróba is volt a Weöres Sándor Színházban.

A szakmát népszerűsítik - "Mérnök Színház - avagy a bőröndrobogó és a xanaxok"

szekesfehervar.hu, 2012.01.31.

A Közép-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség nagy hangsúlyt fektet a térség, különösen Székesfehérvár fiatal, műszaki érdeklődésű diákjainak és kezdő vállalkozásainak támogatására. (videóval)

Készül a Szentivánéji álom

SZTV, 2012.01.31.

Vlahovics Edit és Mertz Tibor volt a Műhely vendége. A beszélgetés 02:40-től indul.