Szigliget - romokban heverő alkotmány

Teremtuccse, 2014.03.18.

Szigliget, alkotóház – szikes berek, tákolmány. Ez valóság. Nem mese. Ötvenes évek? Ugyan már! Eleitől fogva… Árpád-korabeli a kisszerűség, de, persze, még korábbi, „eredendőbb”: paradicsomi örökség(?).

De ki lopta el a rádió gombját? - Szigligeti kényszernyaraláson

Nyugat, 2014.03.15.

Így gombolyítják a WSSZ-ben a Rákosi-diktatúra szálait. A grófiból államosított szigligeti alkotóházban Hamvai Kornél angolból magyarított komédiáját láttuk.

Csoda világ ám, csoda korban élünk! - Szigliget-bemutató

Alon, 2014.03.15.

Balikó Tamás balatoni helyszínre költöztette az 50-es évek hazai művészeit. A Weöres Sándor Színház téli történetében a szocializmus keveredik a derékban meghajló erkölccsel, az alkotóvágy a politikával és a röhögő görccsel.

De mit lop a mindenes? – A Szigliget című bohózat bemutatója

Vaskarika, 2014.03.14.

Hamvai Kornél Michael Frayn, a nagy sikerű Függöny fel! című bohózat írójának Balmoral című művét adaptálta az ötvenes évek szigligeti alkotóházába, így lett a címe Szigliget.

Orosz Róbert: Frissen rácsodálkozni a világra

Szombathelyi7, 2014.03.14.

Minimum százzal szeret belemenni a helyzetekbe. Vagy csinál valamit, vagy nem. Orosz Róbert színházmániás. A Holdbeli csónakos-díjat a Weöres Sándor Színház társulatától - kollégáitól - érdemelte ki.

Szigligeti helyszínelők

Vas Népe, 2014.03.11.

Pénteken este Szigliget-premier a WSSz Márkus Emília Termében. Michael Frayn Balmoral című bohózatát a szigligeti alkotóházba és az 50-es évekbe helyezte Hamvai Kornél. Pénteken tehát: Függöny fel!, legalábbis képletesen.

A Szigliget című bohózat fotóspróbája

SZTV, 2014.03.11.

Hamvai Kornél Michael Frayn, a nagy sikerű Függöny fel! című bohózat írójának Balmoral című művét adaptálta az ötvenes évek szigligeti alkotóházába.

Minden napra egy Erdős Virág

Vas Népe, 2014.03.10.

Ezúttal látszólag kivételesen könnyű dolga volt a színházi Kötelező olvasmány-sorozat közönségének: a leckének föladott Erdős Virág-kötet „csak” egy tenyérnyi naptár.

Írni csakis indulatból – Erdős Virág a Kötelező Olvasmányban

Vaskarika, 2014.03.08.

Megérteni a körülöttünk lévő világot, ez szinte mindnyájunk alaptörekvése. A kiigazodásban jelentős szerepet játszik a művészet, ezen belül is az irodalom, a költészet.

Nőnapi kiállítás, avagy Annus csodálatos élete a WSSz-alulában

Vas Népe, 2014.03.09.

Nő, nő, nő. Nő a mű mögött címmel nyílt nőnapi kiállítás szombaton délután a WSSz-aulában, a Mindenütt nő programban, szombathelyi-vasi kötődésű alkotók munkáiból, férfiak ünnepi műsorával.

Kíváncsi a nőre? Keresse meg a mű mögött!

Nyugat, 2014.03.09.

"Ha az alkotásán keresztül akarja megfejteni a nőt, a lényegéig látni, akkor soha jobb alkalom nem lesz erre, mint most Szombathelyen."

Nő a mű mögött - kiállításmegnyitó a Weöres Sándor Színházban

Vaskarika, 2014.03.09.

"Művészek és művek vannak, melyek önmagukért állnak jót, s melyek a csodálatos ember valódi csodálatát szeretnék kiváltani."

Vadon(at) új köntösben A dzsungel könyve

Tiszatáj online, 2014.03.06.

A dzsungel könyve a magyar musicalirodalom egyik kiemelkedő klasszikusa. Dés László magával ragadó zenéje, Geszti Péter szelle­mes dalszövegei és Békés Pál pörgő dramaturgiájú történetmesé­lése egyaránt kedvence kicsiknek és na­gyoknak.

„Legyen egy hely…”

Tiszatáj online, 2014.03.02.

Függöny mö­gött című interjúsorozatunk­ban olyan szí­né­­szek­­­kel, ren­de­zők­­kel beszélgetünk, akik nem mo­so­lyog­nak ránk plety­kalapok címoldalairól, nem ol­vas­hatjuk nevüket szap­pan­ope­rák stáblistáin, még­is egy or­szág ismeri, sze­reti őket.

„Marika néni hülye” - Sziszi és Zoli show

Vaskarika, 2014.02.27.

Havonta egy alkalommal Kálmánchelyi Zoltán és Vass Szilárd aktuális újsághíreket dolgoz fel humorosan a közönség bevonásával a Színházszerda programján.

Egy, kettő... Három nővér

Szombathelyi7, 2014.02.21.

Egy, kettő s háromra máris ütemesen verhetjük a mellünket, hogy mi aztán tényleg boldogok vagyunk, velünk minden, de minden stimmel az ég egy adta világon. Naná!

Jelenet a Boldog Békeidők Enciklopédiájából

7ora7.hu, 2014.02.21.

Szép képpel indul a szombathelyi társulat előadása. Hammerschmidt elegáns illatszertárában férfi és nő, eladó és vevő, főnök és beosztott lágy gyerekzene-dallamokra marionettfigurákként együtt tipegnek fel s alá némán, meghitt békességben.

Máli néniről

Kláris, 2014.02.20.

Az esti premier Füst Milán bohózata, a Máli néni volt, amit a nagyteremben néztünk meg. A harmincas években játszódó vígjáték még ma is tartogat számunkra izgalmas kérdéseket.

Hogyan kell élni

Vas Népe, 2014.02.18.

Olyan volt a Kaposvári Egyetem harmadéves színművész-osztályának Csehov-vendégjátéka a Weöres Sándor Színházban, mint valami üdítő, friss lélegzetet hozó tavaszi zápor.

Kern Andrásnak kívánjunk hóesést

Vas Népe, 2014.02.18.

Két teltházas előadás a Weöres Sándor Színházban; ez csak természetes. A színpadon Hernádi Judit és Kern András, huszonhét év után újra együtt. Hitted volna? Készségesen elhisszük.