Prédales a próbán

Vas Népe, 2011.08.12.

A Könnyű préda karneválszínházi ősbemutatóját augusztus 19-én tartják a megyeháza udvarán; aztán lesz még hét alkalom, Udvaros Dorottyával a címszerepben.

Karneválszínház: Kincső és Krisztián

SZTV, 2011.08.09.

Két új társulati tag, Märcz Fruzsina és Zayzon Zsolt volt a Műhely vendége. A beszélgetés 00:34-től indul.

Karneválszínház: a címszerep

SZTV, 2011.08.02.

Udvaros Dorottya volt a Műhely vendége. A beszélgetés 44:55-től indul.

Könnyű préda, nagyvadakkal: mai zenés komédiával készül a Karneválszínház

Vas Népe, 2011.07.28.

Nagyvadak a színpadon - készül a Könnyű préda. Szerdán a WS Színházban jártunk, próbát néztünk. Karneválszínházi premier: augusztus 19-én 18 órakor a szokott helyen, a megyeháza udvarán.

Karneválszínház: már zajlanak a próbák

SZTV, 2011.07.26.

Jordán Tamás és Schlanger András volt a Műhely vendége. A beszélgetés 02:42-től indul.

Könnyű préda

SZTV, 2011.07.25.

Könnyű préda - Ez a címe a Savaria Történelmi Karnevál színházi ősbemutatójának, melyet augusztus 19. és 27. között láthat majd a közönség a Megyeháza udvarán. A darab első olvasópróbáját ma tartották a Weöres Sándor Színházban.

Szabó Tibor és Csonka Szilvi az évad legjobb színészei

nyugat.hu, 2011.07.18.

Mi volt az idei évad legjobb előadása, és kinek a játékába szerettünk bele? Íme Nagy Színházszavazásunk végeredménye, amelyből kiderül, mik és kik lettek a szezonban a Weöres Sándor Színház legjei.

Best of Színházszerda - a legjobb pillanatok I. rész

Vaskarika, 2011.07.02.

A 2010 októberében indult Színházszerda egy olyan kötetlen és jó hangulatú beszélgetéssorozat volt a Cafe Frei-ben, amely azzal a céllal indult, hogy egy színházi társalgó légkörét vigyék közelebb a szombathelyiekhez, és ahol minden szerdán 17 órától 18 óráig a Weöres Sándor Színház két művésze beszélgetett, mint riporter és riportalany. A sorozat véget ért, mi pedig összegyűjtöttük a legemlékezetesebb momentumokat. Best of Színházszerda következik!

Udvaros Dorottya lesz a Könnyű préda - az idei Karneválszínházban

nyugat.hu, 2011.06.28.

Íme a Netkomédiázás végeredménye, elkészült a szombathelyi karneválszínházi darab, Udvaros Dorottyával, Lázár Katival és Hollósi Frigyessel a főszerepben.

Primissima-esély: Jordán Tamás a Primák között

Vas Népe, 2011.06.26.

A „Prima” minősítés már megilleti Jordán Tamást – aki kategóriájában az idei Prima Primissima Díj egyik esélyese.

Minden vég valaminek a kezdete - Megalakult a Weöres Sándor Színház Szenátusa

Vaskarika, 2011.06.21.

Mielőtt még bárki félreverné a harangokat, leszögezzük – persze nem a templomtornyokat -, hogy a címben említett vég csakis az idei évad lezárására értendő.

Megalakult a Weöres Sándor Színház Szenátusa

Vas Népe, 2011.06.20.

A vasárnap este bemutatott szenátus célja, feladata és - jogköre - a Weöres Sándor Színház támogatása és presztízsének növelése.

Színház-szenátus, a WSSZ presztízsének növelésére

nyugat.hu, 2011.06.19.

A szenátorok egytől- egyig Szombathely és a megye prominens személyei, akiknek jelenlétére és támogatására számít a színház. Díjat adományoznak, üléseznek, és utazó „nagykövetekként” hintik a színházbarátok igéjét. Hogy kik ők?

Amikor két férfi beszélget...

Vas Népe, 2011.06.19.

Utolsó előadásához ért a SzínházSzerda sorozata. Endrődy Krisztián beszélgetett Schmidt Róberttel mint férfi a férfival. Kérdezz-felelekre játszottak, nem volt helye túl sok érzelemnek. A közönség a tényekért is nagyon hálás volt, hát még a zenéért.

Egy szombathelyi színész, aki mellesleg gyerek - Grünwald Dáviddal beszélgettünk

nyugat.hu, 2011.06.13.

A színházi keresetéből a tízéves fiú most Angliára gyűjt, hogy édesapjával eljuthasson a West Endre, és élőben láthassa a Mamma Miát. Hamarosan a Szegedi Szabadtéri Játékok várja, ahol a Valahol Európában című megaprodukcióban az egyik kulcsszerepet, Kuksit játssza.

Az Úristen nem fér a szekrénybe

Népszabadság, 2011.06.06.

Néhány éve kaposvári diákjaival adatta elő Mohácsi János a Naftalint. Heltai Jenő neve persze már akkor is nagyjából annyi joggal szerepelt a címlapon, mint bármely más Mohácsi-rendezés esetében az eredeti mű szerzőjéé. Szóval mintha Moliere a maga Amphitryonját Plautus neve alatt játszotta volna, vagy Kleist Moliere-é alatt a magáét.

Mercury, Cserháti, Joplin – Akinek mindez jól áll: Németh Judit

nyugat.hu, 2011.06.06.

Ahogy sírva, izzadva és izzva Cserhátitól, Tina Turnertől Freddie Mercuryn át Janis Joplin-ig Németh Judit bármit elénekel, az földbe döngöl. Végre egy estén át csak az övé volt a színpad!

Szikrázó házileány – Színházszerda Papp-Ionescu Dórával

Vaskarika, 2011.06.05.

árom a magyar igazság a mondás szerint, és talán ezért nem is csodálkoztunk nagyon, amikor kiderült, hogy a bűvös számú színházszerdánk rendhagyó lesz. Kálmánczhelyi Zoltán kérdezte Papp-Ionescu Dórát, a Weöres Sándor Színház ifjú színésznőjét, és kettejük duója az eddigi legjobbnak bizonyult. Igaz, hogy mindössze háromból, és az is tény, hogy elfogultak vagyunk a személyes jóviszony okán.

„A város azzal bizonyíthatja be, hogy örül a színháznak, és ezek valódi érzelmek, hogy vásárol bérletet”

Westindex, 2011.06.01.

A végéhez közeledik a Weöres Sándor Színház idei szezonja, melyet még az MMIK-ban kezdett, de már a Csodapalotában fejez be. Pihenés azonban nem lesz, gőzerővel készülnek a nyár és a következő évad bemutatóira. Jordán Tamás színi direktort kérdeztük a jelen állapotokról, de szót ejtettünk a színház és a város viszonyáról, egyetemistákról és agoráról is.

Erkölcstelen szekrény

Revizor, 2011.05.30.

Mohácsi János pályájának jellegzetessége, hogy a nagyformátumú vállalkozások szüneteiben a rendező kifejezetten szórakoztató célzattal „bolondít meg” olyan komédiákat, melyeknek a világa csak látszólag áll távol az övétől.