Kis versmondás, nagy élmény

Vas Népe, 2011. 11. 28.

A nagy versmondás után itt van a kis versmondás: Jordán Tamás ezekben a hetekben iskoláról iskolára, pontosabban osztályról osztályra jár.

Csodálkozom, hogy élek

Vas Népe, 2011. 11. 28.

Ilyenkor megváltozik (ahogy Márai mondja) a térfogat, amelyben élünk: Jeles András ismét a Weöres Sándor Színházban rendez. Zarándokének-bemutató januárban.

A fáradhatatlan halhatatlan: Molnár Piroska számára a munka öröm

Vas Népe, 2011. 11. 27.

Hatvanhat évesen tizenkét produkcióban játszik, filmeket forgat, aztán ha van egy szabad estéje, beül egy színházba, hogy megnézze a kollégáit. Vagy éppen vonatra száll, hogy megtudja végre, milyen lett a szombathelyi színház. Molnár Piroskát Jordán Tamás igazgató és a Női Vállalkozó Klub tagjai faggatták a próbateremben.

Jordán Tamás igent mondott

Magyar Nemzet, 2011.11.26.

Hamarosan országos turnéra indul az a produkció, amelyet Mérnökszínház címmel a szombathelyi Weöres Sándor Színház az ország hét regionális innovációs ügynökségének közreműködésével hozott létre, és amelynek révén remélhetően egyre több diák kap majd kedvet a műszaki, mérnöki életpályához.

Amerikai álom: női szakasz

Vas Népe, 2011.11.19.

Körülbelül akkor, amikor Velma Kelly előadja az ügyvédjének, hogy majd milyen átélten pislog oda az esküdteknek - egy emelettel feljebb éppen szedelőzködik a tizenkét dühös ember. Már nem dühösek. Fönn lélektani dráma, lenn börtönmusical a Weöres Sándor Színházban.

Ölbe duplaszaltó – Chicago a Weöres Sándor Színházban

Vaskarika, 2011.11.19.

Végre egy vérbeli, hazugságokból szőtt, szatirikusságával a helyén találó, tisztességben és morálban a valóságot hűen fedő történet! A világ showbiznisz szemszögből, ahol a győzelemért minden megengedett, ahol a hírnév fakuló csillogása dönti nyomorba a lelkeket, és ahol csak az őszinte ember járhat pórul.

Amerikai álom: férfiszakasz

Vas Népe, 2011.11.19.

Szóval amikor Velma a WS Színház nagytermében a tárgyalására készül, fönn már szedelőzködik a tizenkét dühös ember.

Chá Chicago celebjei! (Kritika)

nyugat.hu, 2011.11.18.

Al Capone Chicagojában már azon se csodálkozol, ha kilövik alólad a nőt. Főpróba.

Átveszik az igazság helyét - Chicago Szombathelyen

szinhaz.hu, 2011.11.15.

1929. Chicago. Roxie Hart arról álmodik, hogy egy napon a revűsztár, Velma Kelly nyomaiba léphet. Ez sikerül is neki, a kettős gyilkossággal vádolt Velmát még a börtönbe is követi. A szombathelyi Weöres Sándor Színházban, Fekete Linda és Nagy Cili mesélik el a két nő küzdelmét egymással és önmagukkal, Keszég László rendezésében.

Tizenkét dühös ember Szombathelyen

szinhaz.hu, 2011.11.13.

A szombathelyi társulat Reginald Rose híres darabját vitte színpadra, Silló Sándor rendezésében. Jordán Tamás igazi közönségcsalogató darabnak tartja a 12 dühös embert, cikkünkből kiderül, nem véletlenül választotta.

Tizenkét dühös öltönyös (kritika)

nyugat.hu, 2011.11.12.

Azért nem rossz újság, hogy olyan színháza van Szombathelynek, ahol 12 egymástól teljesen különböző férfikaraktert így össze lehet terelni. Nem rossz ez a Tizenkét dühös ember, pedig nagyon nem volt kedvem hozzá.

Jobb ma 12 dühös ember, mint holnap egy csordányi, vérben forgó szemű elefántbébi

Vaskarika, 2011.11.11.

Hiába léteznek elismert evidenciák, paradigmák, alapeszmék, ha közelebbről vizsgáljuk őket, mindig meglátjuk azok árnyalatait. De vajon, mi okunk van a szem rovására azt látni, amit az indulat láttat?

A pókerjátszma

Vas Népe, 2011.11.09.

A Weöres Sándor Színház két bemutatóra készül egy időben: a Márkus Emília-teremben főpróbahetezik A tizenkét dühös ember; a nagyteremben pedig Keszég László vezetésével musical készül. Ezúttal Chicago-próbán jártunk.

Tizenkét dühös ember premier a színházban

SZTV, 2011.11.08.

A szombathelyi társulat Reginald Rose híres darabját viszi színpadra, Silló Sándor rendezésében. Jordán Tamás színházigazgató terve az volt, hogy az évad elején mutatják be a közönségcsalogató előadást, melynek különlegessége, hogy csak férfi színészek játszák.

Pénteken este premier: tizenkét dühös ember

Vas Népe, 2011.11.07.

Pénteken este: premier a Weöres Sándor Színházban. Reginald Rose klasszikusát, a Tizenkét dühös embert Silló Sándor rendezésében láthatja nem csak a bérletes közönség. Próbán jártunk.

A pódiumon Sally és Velma: Fekete Linda

Vas Népe, 2011.11.06.

Fekete Linda röpköd, ragyog, nevet, mesél és énekel, magával ragad és lehengerel; és biztos a fákat is jól megölelgetné, ha éppen lennének a közelben fák. Bár a közönség olyan sűrű, mint valami barátságos erdő, mondjuk valahol Brazília közepén.

Egy pötty a kockán

Vas Népe, 2011.11.05.

Életem a takarás, mondja mindig Poór Éva, a Weöres Sándor Színház kellékese - és ha ő mondja, akkor úgy is van. Olyan kedvvel beszél a munkájáról, hogy az ember elkívánja tőle. Mintha egyenesen kellékesnek született volna. És miért ne?

Jordán Tamás: minden vágyam, hogy békesség legyen

szinhaz.hu, 2011.11.04.

Jordán Tamás, a szombathelyi Weöres Sándor Színház igazagatója a TV2-nak adott interjújában beszélt színháza helyzetéről, a Nemzetiről, régi idők politikájáról és arról, miről álmodik. Szemléztük.

Hetvenhét - Mesepremier a Weöres Sándor Színházban

Vas Népe, 2011. 11. 03.

Új szín a palettán: a hétvégén mesebemutató volt a Weöres Sándor Színház Márkus Emília-termében. A Hetvenhét igazi "bevonós" előadás.

Ha király akarsz lenni fiam, jól kösd fel a gatyád! – Hetvenhét premier

nyugat.hu, 2011.11.02.

A Hetvenhét nemcsak szórakoztató, hanem tényleg hiánypótló darab a szombathelyi új-színház repertoárjában. Mert ilyen még nem volt.