Szakmai beszélgetés - Szentivánéji álom

poszt.hu, 2012.06.15.

A POSZT 11. szakmai találkozóján a szombathelyi Weöres Sándor Színház Szentivánéji álom című előadásáról volt szó. A beszélgetésen részt vett Fáy Miklós újságíró, kritikus, publicista, Egressy Zoltán író, költő, műfordító, Lévai Balázs moderátor és Mohácsi János rendező.

Premier: Marosits József verses kötete, tárlata a Weöres Sándor Színházban

Vas Népe, 2012.06.14.

A költészet és a szobrászat területén is jelentőset alkot Marosits József, akit talán most kezd felfedezni a közönség.

Lenn délen édes - A Szentivánéji álom és az off-kínálat

Vas Népe, 2012.06.12.

A XII. Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSzT) 7-én megkezdődött, a WSSz stábja kedden indult, a Szentivánéji álom szerdán és csütörtökön a versenyprogramban.

Évadzáró a Weöres Sándor Színházban

Vas Népe, 2012.06.08.

Péntek délután az Akacs 7-ben megtartották az évadzáró társulati ülést, este még játszanak kettőt, aztán a Weöres Sándor Színház társulatának tagjai megkezdik nyári szabadságukat. A kőszínházi évad augusztus 27-én kezdődik.

Múzsák, álmok, karcok és képzetek

Vaskarika, 2012.06.07.

Kamper Lajos Álomsimogatójával vette kezdetét a szépség-óra, immár harmadszorra nyitotta ki ajtóit a Krúdy Klub a kultúra kedvelőinek. Kiállításmegnyitó és a Miért szép? várta a nagyérdeműt a Weöres Sándor Színházban. Kamper Lajost és a közönséget most is a „kultúr-trió” Jordán Tamás, Mérei Tamás és Oroszy Csaba üdvözölte.

Az Egyetemi Színpad tehet mindenről

Magyar Hírlap, 2012.06.06.

A színház az előadásokról és a kultúráról beszélgetés színtere, olyan találkozási pont, ahova nem csak a szűken vett kultúrafogyasztó réteg látogat el – állítja Jordán Tamás, a szombathelyi Weöres Sándor Színház újabb öt évre kinevezett igazgatója, aki – mint beszélgetésünk során elmondta – az egykor volt budapesti Egyetemi Színpad hangulatát valósítaná meg a teátrumban.

A színház a civil társadalom bástyája - Jordán Tamás sajtótájékoztatója

Vaskarika, 2012.06.05.

Jordán Tamás régi vágya, hogy olyan színházat hozzon létre városunkban, ahová nemcsak azért térnek be az emberek, hogy egy-egy darabot megnézzenek, hanem azért, mert a színház az a HELY, ahol jól érzik magukat, ahol találkozhatnak egymással, illetve a színészekkel, megbeszélhetik ügyes-bajos dolgaikat, röviden: ahol otthon érzik magukat.

Jordán Tamás: „Változzon a környezetem, azt szeretném!”

nyugat.hu, 2012.06.05.

Élhetőbb Szombathelyt szeretne a WSSZ újonnan kinevezett igazgatója, ahonnan nem költöznek el a fiatalok. Ebben segíthet a színház.

Az újabb öt évre kinevezett igazgató, Jordán Tamás a jövő évad terveiről

Vas Népe, 2012.06.05.

Jordán Tamás, a Weöres Sándor Színház újabb öt évre kinevezett igazgatója sajtótájékoztatón számolt be a 2012/13-as évad bérletes kínálatáról. Több előadás továbbra is műsoron marad.

A következő évad műsorterve

SZTV, 2012.06.05.

A színház közeljövőjéről beszélt mai sajtótájékoztatóján a Weöres Sándor Színház újraválasztott igazgatója. Jordán Tamás úgy érzi, hogy az egyhangú közgyűlési döntéssel végleg legitimálták a színházat, és élvezik a képviselők bizalmát.

Túlélési gyakorlat - Top Dogs kritika

7ora7.hu, 2012.06.05.

Béres Attila rendezése megadja ezt a közelséget a színpadon látottak és a saját veszteségeink között, nem hagy kívül, mer hatni az érzelmekre, megnevettet és megkeseríti a szánk ízét.

Megtisztelni a közönséget

Vas Népe, 2012.05.21.

Különleges plusz-meglepetésben volt részük azoknak, akik szombaton este ellátogattak a Weöres Sándor Színház stúdiójába, Jordán Tamás (nem szokványos) stand up-estjére: az előadást megtisztelte jelenlétével a nemzet színésze, Törőcsik Mari.

Kis nagykutyák

Ellenfény, 2012.05.15.

Urs Widmer 1996-os darabja a szombathelyi Weöres Sándor Színház előadásában a mai világot (világállapotot) modellálja: a valóság helyét a tréning veszi át, az egyetlen cél a túlélés. Tréning az egész világ.

Egypercesek: huszonöt kisfilm érkezett a WSSz és a SEK pályázatára

Vas Népe, 2012.05.13.

A Weöres Sándor Színház mágikus-automatikus lengőajtaja az abszolút főszereplő: talán ez a momentum tűnik föl a legtöbbször azokban a kisfilmekben, amelyek a WSSz és a NyME SEK közös pályázatára készültek.

Önmenedzselés kontra önirónia - Top Dogs a Weöres Sándor Színházban

Vaskarika, 2012.05.12.

Nagykutyák póráz nélkül, avagy mit tegyél, ha kirúgnak a menő munkahelyedről és megállíthatatlanul elindulsz lefelé a lejtőn? - erre keres választ a Weöres Sándor Színház legújabb, de egyben a tavaszi félév legutolsó darabja Urs Widmer műve a Top Dogs, Béres Attila rendezésében.

Top menedzser-egerek a pácban - A WSSZ premierjén

nyugat.hu, 2012.05.12.

Béres Attila rászolgált a bizalmunkra, a Top Dogs a helyén van, keserédes szórakozás, nem csak munkanélkülieknek. Izgalmas rendezésben és jó alakításokkal.

Egy igazi válságdráma – Top dogs a Weöres Sándor Színházban

Westindex, 2012.05.12.

Mi történik azokkal a cégvezetőkkel, akiket ilyen-olyan okok miatt elbocsátanak munkahelyükről? Hogyan tudják elkezdeni újra felépíteni életüket gazdasági (és mindenféle) válság idején? És ami még fontosabb kérdés: hogyan lehet egy ennyire aktuális témát ma a színpadon feldolgozni?

Madárkalitkába zárt komédia

Vaskarika, 2012.05.05.

Végy pár jó színészt, adj hozzá egy remek sztorit, keverd meg a szálakat, és főzd, amíg a közönség a könnyét nem törölgeti a nevetéstől. Már színpadon a Weöres Sándor Színház legújabb darabja, Molière műve: A nők iskolája.

A bús férfi panaszaiból

Vas Népe, 2012.05.05.

A nők iskolája bölcs, kesernyés, csillogó humorú előadás: a főszerepben Jordán Tamással, aki összetett finomsággal játssza a rögeszmés Arnolphe - De la Souche-t. Nincs mit tenni: egyszer csak neki drukkolunk.

A félkegyelmű, a Black Comedy és a Portugál a porondon

Vas Népe, 2012.05.05.

A Weöres Sándor Színház közzétette a 2012/13-as évad bérletes kínálatát. Lesz Molnár Ferenc-vígjáték, Feydeau-bohózat és Dosztojevszkij-feldolgozás.