Kaczmarski Ágnes tárlata a Weöres Sándor Színház aulájában

Vaskarika, 2014.04.19.

Tizennegyedik alkalommal kapta Vas megyéhez kötődő, 35 év alatti művész a Kiss Sándor-díjat. Idén Kaczmarski Ágnest érte ez a megtiszteltetés, akinek a Weöres Sándor Színház aulájában rendezett kiállítása adta az esemény díjhoz méltó ünnepélyességét.

A hintázó kismalac és a barokk angyal

Vas Népe, 2014.04.18.

14 - avagy Kaczmarski Ágnes kiállítása a Weöres Sándor Színház aulájában: ő a tizennegyedik Kiss Sándor-díjas fiatal alkotó. Filmes? Fotográfus? Fotóművész? Képzőművész?

Egyszer élünk

Vas Népe, 2014.04.14.

Mohácsi János (már megint) arra kapott fölkérést, hogy fergeteges komédiával búcsúztassa el az évadot a Weöres Sándor Színházban. Iróniaveszély!

Zűrzavaros Színházszerda

Vaskarika, 2014.04.10.

Mertz Tibor kérdezte Mohácsi Jánost, a közeljövőben bemutatásra kerülő Luca Caragiale: Zűrzavaros éjszaka című komédiájának rendezőjét, és egyik szereplőjét, a Szombathelyen először fellépő Bánfalvi Esztert.

A dzsungel könyve második látásra

Tollal.hu, 2014.04.06.

Szándékosan vettem a legutolsó sorba jegyet (igaz, már nem is volt máshová), mert onnan belátom egy pillantással az egész színpadot.

Szakmák a színen - Mesés történet a pályaválasztásért

Vas Népe, 2014.04.02.

Több éve sikerrel mutatja be a szombathelyi Weöres Sándor Színház társulata a pályakezdő általános iskolás fiatalok számára a Szakmák Színháza című produkciót.

Trokán Péter, a szigligeti kastélyból

Vas Népe, 2014.04.01.

A kastély mindig titokzatos hely, és ha meggondoljuk, van is valami pici kafkai a WS Színház új előadásában, amely az alkotóházként működő szigligeti kastélyban játszódik, valamikor a múlt század 50-es éveiben. Ez a Szigliget – vagy a „balmorál”.

A dzsungel könnye, avagy mi lesz veletek, Mauglik?

Teremtuccse, 2014.03.29.

Élet-halál, befogadás-kirekesztés, csapat-magány, továbbá gyermeki naivság kontra felnőtti önzés, valamint természet kontra társadalom. „Csupán” ennyi A dzsungel könyve, Maugli(ink) kalandsorozata…

Molnár és Caragiale, évadvégi csattanónak

Vas Népe, 2014.03.31.

Molnár Ferenccel és Caragialéval, sírva nevetéssel köszön el a 2013/14-es évadtól a Weöres Sándor Színház: benéztünk Az üvegcipő és a Zűrzavaros éjszaka olvasópróbájára. Májusi bemutatók.

Olthatatlan - Kulka János szabadságról, csöndről, munkáról

Vas Népe, 2014.03.29.

Hamlet, III. Richárd, Woland, Dorn doktor, Higgins professzor, Csongor, Füles, Tevje, Apollón, Jago, Lear király - és még mennyi minden. Kulka János mégis úgy érzi, hogy az élet gazdagabb és sokfélébb, mint amennyit ő a színpadon megél belőle.

Társkeresés neten

SZTV, 2014.03.25.

A nőktől nőkről, de nem kizárólag nőknek szóló Női magazin vendége volt kedden Vlahovics Edit. Az internetes társkeresés témájában osztotta meg két másik stúdióvendéggel véleményét a nézőkkel.

Gyermekrajzok A dzsungel könyvéhez

SZTV, 2014.03.24.

Sok meglepetéssel igyekszik lázba hozni közönségét ebben a szezonban a Weöres Sándor Színház társulata. A dzsungel könyve bemutatója kapcsán például gyerekrajzpályázatot hirdetett.

Állatos történet, emberi tartalom és Csil, a felejthetetlen

Savaria Fórum, 2014.03.22.

Vannak előadások, melyekről az ember már az első pillanatban tudja: fergeteges sikert hoznak majd. Vannak darabok, melyeknek már a címe garancia a teltházra.

Javaslom és ajánlom: fogadják be

Vaskarika, 2014.03.22.

Kell annál jobb kritika, hogy egy 8 éves kislány ugyanúgy jön ki a darab után, ahogy egy nyugdíjas néni? Az önkéntelen reakciók semmilyen írásos rásegítést nem igényelnek: a szemek csillogásánál nincs beszédesebb őszinteség.

Maugli lives forever

Alon, 2014.03.21.

Időtlen és megunhatatlan történet R. Kipling állatmeséje. A dzsungel könyvéből minőségi darab született Szombathelyen. A dzsungel könyve legendás musical, az első olyan hazai darab, ami tavaly a Pesti Színházban megélte az ezredik előadást.

Nagy Cili főszerepet csinált a keselyűből

Nyugat, 2014.03.21.

Bárkivel találkozom, csak propagálni tudom, menjen és nézze meg A dzsungel könyvét. Mert: Lendületes, magával ragadó, szórakoztató – ilyen zenés színházat nem vártam Szombathelyen.

A dzsungel könyvéről

Tollal.hu, 2014.03.21.

Már az első percben eldöntöttem, hogy „ez jóóóó!!!" Amint bezümmögött a Légy, máris megalapozta a hangulatomat. S amikor a zene a fülembe mászott, elvarázsolódtam. Végérvényesen.

A Szigligetről

Tollal.hu, 2014.03.20.

Abban a korban még nem éltem, s bár hallottam róla ezt-azt, számomra „csak" történelem, de nem a személyes múltam. Ha éltem volna abban a világban, ha szenvedő alanya vagyok ama korszaknak, még hatvan év távlatából sem találnám mulatságosnak.

Maugli Szombathelyen

Szombathelyi7, 2014.03.18.

Most végre a szombathelyi közönség is találkozhat a művel, méghozzá egy varázslatos látványszínházi köntösbe bújtatva, melyet az a Horgas Ádám rendez, aki maga is szereplője volt A dzsungel könyve 17 évvel ezelőtti ősbemutatójának.

A dzsungel könyve a színházban

SZTV, 2014.03.18.

A születésről és a halálról, a magányról és a barátságról, a kamaszkor nehézségeiről és a felnőttkor felelősségéről szól A dzsungel könyve. A nagysikerű musicalt most a Weöres Sándor Színház is bemutatja.