Nevünk minekünk nincs, mert minek - a Homo Ludens mozgásszínháza

Vaskarika, 2012.11.07.

Örkény István egyperces novelláiból, születésének 100. évfordulójára készített mozgásszínházi produkciót a Homo Ludens a Weöres Sándor Színházzal együttműködve. Az első előadásra november 5-én, a Weöres Sándor Színház stúdiószínpadán került sor.

Mágus bá' és a pályaválasztás

Zalai Hírlap, 2012.11.08.

Jancsi fiam, mi akarsz lenni? - Semmi. Naplopó. - Az is valami... - Jordán Tamás, mint Merlin varázsló (Mágus bá') és tanítványa, Jancsi párbeszéde tréfásan hangzik, de létfontosságú élethelyzetet feszeget.

Szék a semmi ágán

Vas Népe, 2012.11.07.

A Homo Ludens Mozgásszínház Örkény-bemutatója előtt többeknek vissza kellett fordulniuk a Weöres Sándor Színház pénztárából: a stúdiószínpad betelt, minden jegy elkelt a "Nevünk minekünk nincs, mert minek" pótszékes premierjére.

Bencés centenárium - A száz éve született dr. Jordán Sándorra emlékeztek

Vas Népe, 2012.11.05.

Száz évvel ezelőtt, 1912. november 12-én született Budapesten Jordán Sándor Emil. A bencés szerzetes 1938-ban érkezett meg Brazíliába, ahol monostort, plébániát és iskolát alapított. Don Emilióról a vasi megyeszékhelyen hétfő este emlékeztek meg.

Mérnök Színház – fókuszban a középiskolások

moderniskola.hu, 2012.11.03.

2012. október 26-án először mutatta be Jordán Tamás társulata Budapesten a Mérnök Színház című előadást a Zrínyi Miklós Gimnázium tanulói számára, a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban.

A Homo Ludens Mozgásszínház a WSSz stúdiószínpadán

Vas Népe, 2012.11.03.

Nevünk minekünk nincs, mert minek címmel készül mozgásszínházi előadás a 100 éve született – nagyon, de nagyon „mai” – Örkény István tiszteletére a WSSz stúdiójában.

A frontális oktatás már nem csodaszer

eduline.hu, 2012.10.30.

A Zrínyi Miklós Gimnázium tanulói láthatták először a fővárosban azt a rendhagyó színházi előadást, amely a mérnöki pályáról és az abban rejlő lehetőségekről szól. Lady Gaga, Merlin varázsló és egy különleges magyar találmány nyomában.

A Szentivánéji álom a WS Színházban

Vas Népe, 2012.10.28.

A Mohácsi-féle Szentivánéji álom a WS Színház sikerelőadása, sok szakmai díja mellett a közönség is szereti. A múlt évadbeli bemutató után ráadásul most újjá is született: benne Alberti Zsófi Heléna, Czukor Balázs Lysander szerepében debütált.

Papundeklire a tengert

Ellenfény, 2012.10.24.

Ivo Krobot cseh rendező többször dolgozott már Magyarországon, a Szigorúan ellenőrzött vonatokból pedig elsőként több mint húsz éve Nyíregyházán rendezett jó hírű előadást. Milos Hrma forgalmista-gyakornok szombathelyi beavatás-története az őt játszó fiatal színész számára is beavatás.

Hamvai Kornél a WS Színházban rendez

Vas Népe, 2012.10.21.

Hamvai Kornél író, műfordító szombathelyi kapcsolatai minimum a kétezres évek elejére nyúlnak vissza. Most viszont rendez: először, a WS Színházban.

Balogh János és Milos Hrma útjai a WS Színház Hrabal-előadásában

Vas Népe, 2012.10.20.

Balogh János megkapta élete első főszerepét: ő Milos a WS Színház friss Hrabal-előadásában. A színházi büfében „fantafröccsöt” kér (két deci fanta, három deci ásványvíz), azt mondja, Bajomi Nagy Gyuritól tanulta.

Örkény-abszurditás készül a WS Színházban, az író születésének centenáriumán

Vas Népe, 2012.10.17.

A prózát mozgással kombináló előadás készül a Weöres Sándor Színházban: Örkény-egypercesekből, az író születésének centenáriumán.

A Holdbeli csónakos-díjasok

SZTV, 2012.10.16.

Orosz Róbert színész és Nagy Kornél kelléktár vezető voltak a Műhely vendégei. A beszélgetés 03:17-től indul.

Az autizmussal élők alapélménye a káoszérzet

Vas Népe, 2012.10.15.

Megismerni és megérteni - a támogatók megnyerésén túl ez a legfontosabb célja annak a kampánynak, amely egy zárt és zavarbaejtő világot nyit meg: az autistákét.

Teltházas előadás az autistákért

weborvos.hu (MTI), 2012.10.15.

Csaknem teltházzal játszották vasárnap Szombathelyen a Nemsenkilény című előadást, amelynek teljes bevételéből a szombathelyi Esőemberke Alapítványt, valamint a ferencesek által fenntartott gyöngyösi Autista Segítő Központot támogatják.

Jordán Tamás átvette a Vidor-díjat

Vas Népe, 2012.10.15.

Az idei nyíregyházi Vidor Fesztiválon különdíjat kapott Jordán Tamás eredeti stand up-estje. A díjátadási ceremóniát az előadás megszületésének helyén, a WS Színházban tartották.

Reggeli vizsgák Hrabalnál - Beszélgetés Ivo Krobot rendezővel

Vas Népe, 2012.10.13.

A cseh Ivo Krobot többször rendezett már Magyarországon, legújabban a szombathelyi Weöres Sándor Színház vendége volt: a Szigorúan ellenőrzött vonatok című Hrabal-kisregénynek a színpadi változatát is ő jegyzi.

Bálint Éva színésznő két picivel

Vas Népe, 2012.10.11.

Egy női oldalon olyan férjeket is kellene gyűjteni, akik kellően értékelni tudják otthon lévő feleségük tevékenységét. Szabó Tibor és Bálint Éva színészpárnál jártunk.

Silló Sándor vezetésével készül a La Mancha lovagja a WSSz-ben

Vas Népe, 2012.10.11.

Alig mutatta be a Weöres Sándor Színház a Molnár Ferenc-vígjátékot és a szép Hrabal-fantáziát, máris újabb próbafolyamat kezdődött: a La Mancha lovagja nagyszínpadi musical. November végén lesz a premier, Silló Sándor rendezésében.

Vasúti capriccio

Heti Válasz, 2012.10.10.

A szombathelyi előadás Hrabal keserű, mégis a túléléshez szükséges humorban gazdag látásmódjáról ad - Krobot instrukcióinak köszönhetően - kiváló bemutatót.