Maratoni félkegyelmű a WSSZ-ben

Nyugat, 2013.03.01.

Jeles András szombathelyi rendezéseivel szemben nem lehetünk közömbösek, vagy kiráz tőlük a hideg, vagy rajongunk értük. Darabjai nem a középszert célozzák, mindegyik kihívás, izgalmas szellemi kísérlet.

Orosz rulettből jeles

Alon, 2013.03.01.

A tavaszi ciklust idén Jeles András nyitotta a Weöres Sándor Színházban. A híres orosz író Dosztojevszkij: A félkegyelmű című művét állította a Márkus Emília terem színpadára.

Kálmánchelyi Zoltán és Vass Szilárd vendégjátéka

Vas Népe, 2013.03.01.

Mire képes egy színész a hangjával, a testével, a lényével? Kálmánchelyi Zoltán és Vass Szilárd gyakorlatilag mindenre.

A szépség: rejtvény

Vas Népe, 2013.02.28.

A szombathelyi Weöres Sándor Színház arcának meghatározó szerzője, rendezője Jeles András, aki ezúttal saját Dosztojevszkij-átiratából teremt színházat. Itt és most.

Dosztojevszkij-próbák 6.

Ellenfény, 2013.02.27.

(Nincs több szamovár, de majd lesz.) Főpróbahét, szombat, első felvonás. Este hatkor már hömpölyögnek a felhők a díszletkupola tetejét megsebző nyílásban.

Dosztojevszkij-próbák 5.

Ellenfény, 2013.02.25.

Jeles András kezdettől jelen van az öt éve megalapított Weöres Sándor Színház életében. A nevető ember, A kis Lord és a Zarándokének után most Dosztojevszkijjel lépett dialógusba. A félkegyelmű címszereplője Czukor Balázs, premier március elsején.

Memóriajáték Majomországból

Vas Népe, 2013.02.24.

Jordán Tamásnak egy különösen színes egyveleget fölvonultató Miért szép?-estén jutott eszébe, hogy kifejezetten a sokféleségre is föl lehetne fűzni egy újabb sorozatot. Így született meg a Kultúrpiknik a Thea-térben: túl vagyunk az első, kísérleti találkozáson.

40 pengőért szerelmet

Vaskarika, 2013.02.22.

Több, mint százhatvan fős a túljelentkezés - kaptuk gyorsan a választ a Weöres Sándor Színházból még korábban. Jordán Tamás József Attilává válására kisebb varázslat volt bejutni.

Keserédes mélyinterjú

Vaskarika, 2013.02.22.

Február 20-án Budai Dávid kérdezte a blog aktuális gazdáját, Kelemen Zoltánt, az előző heti bejegyzések íróját, a Weöres Sándor Színház színművészét a Cafe Frei pódiumán. Komoly, mély gondolatokat tartalmazó beszélgetés volt, elmélkedéssel, igaz történetekkel.

Dosztojevszkij-próbák 4.

Ellenfény, 2013.02.20.

Jeles András kezdettől jelen van az öt éve megalapított Weöres Sándor Színház életében: A nevető ember, A kis Lord és a Zarándokének után most Dosztojevszkijjel lépett dialógusba. A félkegyelmű címszereplője Czukor Balázs, premier március elsején.

Egy fataláló feltaláló - Kovács Gábor faragász tárlata a színházaulában

Vaskarika, 2013.02.18.

Február 16-án nyílott meg Kovács Gábor faragász tárlata a Weöres Sándor Színház aulájában. A kiállítást Oroszy Csaba festőművész nyitotta meg, akinek zseniális gondolatait alant közöljük.

Ha eljő a „Márczius”

Vas Népe, 2013.02.19.

Négy éve már megtörtént, most újra megtörténik: a WSSz színészei belevisznek minket a forradalomba.

Amikor a nevető szemünk nagyobb - Miért szép?

Vaskarika, 2013.02.18.

A Miért szép? sorozat hatodik előadásán rendhagyó helyszínen köszöntötte az érdeklődőket a Weöres Sándor Színház Stúdiószínpadán Jordán Tamás.

Most a leginkább meggyfát

Vas Népe, 2013.02.16.

A Mennyekbe vágtató prolibusz már messze jár, de Fekete Ernő Weöres Sándor-estjének záró képe megajándékoz minket a nagy utazás lehetőségével: izzó napkorong keretében, szélnél sebesebb falovacskán, ég-sapkában röpülhetünk utána a végtelenbe. Két szombathelyi vendégjáték között beszélgettünk.

Élhetetlen világok

7ora7.hu, 2013.02.16.

Érdemes lenne egyszer végignézni és összevetni egy adott évad „sztárdarabjának” összes előadását. Ki mit látott benne, mit látott bele, és hogy tudta ezt a nézőkkel is láttatni. Ami a bemutatók számát illeti, musical kategóriában ebben az évadban a La Mancha lovagja biztosan a befutók között lenne.

Görcsöltetés - Blogról blogra Bálint Évával a Cafe Freiben

Vaskarika, 2013.02.15.

Február 13-án Kelemen Zoltán kérdezte a blog aktuális gazdáját, Bálint Évát, az előző heti bejegyzések íróját, a Weöres Sándor Színház GYES-en lévő kismamáját a Cafe Frei pódiumán. Családi és színházi titkokra derült fény.

Idegtépően kínos kijózanodás

Népszava, 2013.02.09.

Főleg arról regél ez a féktelenül ötletdús, játékkedvtől duzzadó produkció, hogy a fölöttünk állók, a hatalommal rendelkezők, mennyi bajt csinálhatnak, milyen káoszt idézhetnek elő végiggondolatlan, hozzá nem értő cselekedeteikkel. Hogyan packázhatnak velünk, miközben mi folyamatosan szívunk.

Dosztojevszkij-próbák 3.

Ellenfény, 2013.02.08.

Jeles András kezdettől jelen van az öt éve megalapított Weöres Sándor Színház életében: A nevető ember, A kis Lord és a Zarándokének után most Dosztojevszkijjel lépett dialógusba. A félkegyelmű címszereplője Czukor Balázs, premier március elsején.

Mennyekbe vágtató prolibusz Szombathelyen

Vas Népe, 2013.02.08.

Nem először hozta el Mennyekbe vágtató prolibusz című Weöres Sándor-estjét Fekete Ernő a Weöres Sándor Színházba. Ott voltunk egy diákelőadáson.

Átadták a Thália Humorfesztivál díjait

szinhaz.hu, 2013.02.08.

A Thália Színház fesztiválján öt napon át minden színpad a humoros műveké, komédiáké, stand-up comedyké volt. A rendezvény keretében tizenhárom előadást láthatott a közönség, köztük tizenkét versenyprodukciót - mondta Lantos Anikó fesztiváligazgató.