Évadnyitó a Fő téren

Vas Népe, 2014.09.08.

A Vas Népe Bennfentes mellékletének munkatársai is megnézték, hogy kik vettek részt a Weöres Sándor Színház Fő téri évadnyitó társulati ülésén.

Levélben mondom el - Tisztelt hazudozó!

Vaskarika, 2014.09.07.

Telt ház fogadta a Városi Színház vendégjátékát, a Tisztelt Hazudozót a Weöres Sándor Színházban. Bernard Shaw, a drámaíró-fenegyerek és Mrs. Stella Patrick Campbell színésznő levelezése még ma is sokakat vonz.

Vidor Fesztivál: a szombathelyi Zűrzavaros éjszaka a legjobb rendezés

Vas Népe, 2014.09.07.

Véget ért a Vidor Fesztivál Nyíregyházán. A Capitano-díjat - a legélőbb színházi szövegért és rendezésért - Mohácsi István dramaturg és Mohácsi János rendező kapta a Zűrzavaros éjszaka című előadásért.

A Weöres Sándor Színház évadnyitója a Fő téren

Vaskarika, 2014.09.06.

Szeptember 6-án megmérkőzött egymással az új évad nyolc bérletes produkciója! Igazi show fogadta a térre látogatókat: "élő trailer", divatbemutatók, expressz házasságkötés, rúdtánc - magyarán színes őrület a szürke szombaton.

WSSz-évadnyitó a Fő téren: Németh Judit belovagolt

Vas Népe, 2014.09.06.

A Fő téren se meztelen színészek, se hiányos öltözetű színésznők nem borzolták a kedélyeket (de, hiányos öltözetű színésznők mégis) volt viszont temérdek paleo-sütemény, rózsafröccs, még több tűzpiros luftballon, divatbemutató és szabadtéri esküvő, sőt: a katartikus pillanatok sem hiányoztak.

Vidor Fesztivál: díjazott a Zűrzavaros éjszaka

7ora7.hu, 2014.09.06.

Véget ért a Vidor Fesztivál Nyíregyházán. A legjobb előadás Pintér Béla Titkaink című produkciója, a legélőbb színházi szöveg és rendezés díja Mohácsi Istváné és Mohácsi Jánosé.

Világsztárok az évadnyitón

Nyugat, 2014.09.06.

Szombaton Szombathely Fő terét hazai és világsztárok özönlötték el. Megbizonyosodhattunk róla, Elvis, a király él és mulat, de még esket is, miközben Molnár Piroska Koltai Róbertről álmodott egy holdvilágos éjszakán.

Különdíj Mágnás Miskának

Vas Népe, 2014.09.06.

A Budapesti Nyári Fesztivál záró eseményeként pénteken átadták a Városmajori Színházi Szemle díjait. A Weöres Sándor Színház Mágnás Miska-parafrázisa különdíjat kapott.

Kiosztották a Városmajori Színházi Szemle díjait

7ora7.hu, 2014.09.05.

A különdíjat a zsűri Czukor Balázsnak és Khaled-Abdo Szaidának ítélte oda a Mágnás Miska (Cudar világ) nagyoperett átírásáért. A darabot a szombathelyi Weöres Sándor Színház mutatta be a szemlén.

Anton Pavlovics most is itt kószál a kertek alatt

Vas Népe, 2014.08.20.

Biztos, jól megijedne a nyári közönség, ha ilyenkor Csehov-komédiát dugnának az orra alá. Pedig Anton Pavlovics a héten itt kószál a kertek alatt, egészen pontosan a Megyeháza udvarán.

Pokoli vigasság

Nol, hu, 2014.08.19.

Réthly Attila rendező Hamvai Kornél fordító segédletével merész játékot űz a szombathelyi nézőkkel. Úgy tesz, mintha a leggátlástalanabbul olcsó szórakozással kínálná őket a nyár végi estéken.

Conchita Wurst a Karneválszínházban? - Felpróbáltuk az Olasz szalmakalapot

Nyugat, 2014.08.19.

Nem, nem gondolkodtam négy napon át azon, mit is írjak az idei karneválszínházi premierről. Csak úgy hozta a nyár, hogy tegnap este, egy szimpla hétköznap jutottam el a WSSZ szabadtéri bemutatójára. És nem bántam.

Olasz szalmakalap a Karneválszínházban: De mi lett a mirtusszal?

Alon, 2014.08.16.

Mese nincs, van valami semmivel össze nem hasonlítható varázsa a szabadtéri színháznak. Én szeretem, az előttem, a mellettem és mögöttem ülők is szeretik.

Ámokfutás a szalmakalapért

Vaskarika, 2013.08.16.

Ha valaki könnyed nyári kikapcsolódásra vágyik, és szeretné mindezt önfeledt nevetéssel fűszerezni, akkor feltétlenül nézze meg a karneválszínház idei darabját, mert Eugene Labiche: Olasz szalmakalap című zenés komédiájában nem fog csalódni.

Indul a karneválszínházi menet

Vas Népe, 2014.08.15.

Belementünk a karneválba. És ehhez nem kell mást tennünk, mint követnünk a nászmenetet, amely szombaton indul el a vőlegény nyomában, és mire megérkezik, kő kövön nem marad.

WSSz Párizs, ahol nem áll meg a nászmenet

Vas Népe, 2014.08.05.

Egészen komoly ma már a nyári színházi szezon a megyeszékhelyen. Traviata, Rómeó és Júlia – Karneválszínház. Ez utóbbi lesz a leghosszabb széria.

Kalapos kalamajka a karneválszínházban

Szombathelyi7, 2014.07.27.

2001 óta színházi előadások egészítik ki a Savaria Történelmi Karnevál programját. Ilyenkor nyáron főleg a könnyed, zenés darabokra van igény, a készítők pedig igyekeznek megfelelni a közönség elvárásainak.

Egy este Tőröcsik Marival, avagy az emberi erő himnusza a WSSz-ben

Vas Népe, 2014.07.27.

Azt hittük, egyszerűen lesz egy kellemes, illedelmes esténk. Megnézzük a Déryné, hol van? Maár Gyula-filmet a WSSz-teraszon, elmerengünk a múlton, és kész. Nem ez történt.

Mindenki a szalmakalapot keresi

SZTV, 2014.07.22.

Mulatságos, nyáresti ámokfutás az idei karneválszínházi produkció: Jordán Tamás és Mertz Tibor csinált kedvet az előadás megtekintéséhez a Műhely kulturális magazin adásában (16.00-tól).

A bohózat nem ártatlan

Vas Népe, 2014.07.22.

A könnyedségért nagyon meg kell dolgozni, mondja Réthly Attila, aki színházrendezőként másodszor tért vissza szülővárosába. Tavaly a Karneválszínházban debütált, az idén ide tért vissza: ő rendezi az Olasz szalmakalap című Eugene Labiche-bohózatot.