ugrás a tartalomra

Acélmagnóliák

premier: 2018. november 23.
A darabot 1989-ben Herbert Ross vitte filmre, e műnek köszönhette karrierje fölívelését Julia Roberts (Golden Globe-díjat nyert, Oscar-jelölést is kapott alakításáért). A Weöres Sándor Színházban Nagy Cili rendezi.

Írta: Robert Harling

ACÉLMAGNÓLIÁK

színjáték két részben

Egy szünettel - 135 perc

Fordította: Prekop Gabriella

A színhely: fodrászüzlet egy álmos louisianai kisvárosban, az amerikai délen. A helybéli középosztály hölgyeinek szellemi agorája, kihagyhatatlan pletykabörze. Szombatonként azonban kizárólag kipróbált törzsvendégek meghitt találkozóhelye. Ekkor a mindenkinek készségesen kedvében járó tulajdonosnőn és újonnan fölvett, bizonytalan hátterű segédjén kívül megfordul itt a nemrég elhunyt polgármester sport-lady özvegye; a város legcsinosabb lánya, aki éppen az esküvőjére készül; édesanyja, aki örökös szélmalomharcot vív a lövöldözéseivel a fél lakosságot rettegésben tartó férjével; és szomszédjuk, a környék legélesebb nyelvű perszónája, akinek mindenkihez van egy rossz szava. S bár látszólag kedvüket lelik abban, hogy folyton marják és ugratják egymást, ha valamelyikük bajba kerül, gondolkodás nélkül összetartanak és segítenek. Márpedig a baj elkerülhetetlenül bekövetkezik…

A darabot 1989-ben Herbert Ross vitte filmre, e műnek köszönhette karrierje fölívelését Julia Roberts (Golden Globe-díjat nyert, Oscar-jelölést is kapott alakításáért).



 


Szereplők:

Emily (Shelby anyja) Németh Judit

Truvy (a fodrászüzlet tulaja) Bálint Éva

Shelby (a város legszebb lánya) Alberti Zsófi

Clairee (a polgármester özvegye) Szalai Kriszta

Annelle (az új fodrászkisasszony) Dunai Júlia



Alkotók:

Díszlettervező Kiss Borbála

Jelmeztervező Nagy Cili, Varga Alexandra

Kellékes Viszlay Zoltán Fülöp

Ügyelő Móri Csaba Kecsa

Súgó Jenei Ági

Rendezőasszisztens Balogh Lívia


RENDEZŐ Nagy Cili

Bemutató: 2018. november 23. 19 óra, Márkus Emília terem

 

A színdarab magyarországi előadását a Samuel French Ltd. és a Theatrum Mundi Színházi és Irodalmi Ügynökség különleges megállapodása teszi lehetővé.