ugrás a tartalomra

Bálint Éva-2013.02.07.

2013. február 7.
Újra üdvözlök mindenkit! Hasonlóságok és különbségek - ezt a címet adtam mai írásomnak. Gyermekeim néhány szembetűnő tulajdonságáról fogok írni Önöknek.

Mindketten kopaszon születtek, illetve Bálintnak volt némi haja, de hamar elkopott. Ez szembetűnő hasonlóság volt az első pillanatban, de ha a nemüket nézzük, rögtön különbségről beszélhetünk. :) Bálint világra jövetelekor senki nem lepődött meg a kopaszságon, ellentétben Dorka születésével. Történt ugyanis, hogy amikor még a lányunkat a szívem alatt hordtam, gyakran éreztem gyomorégést. Mindenki azt mondta, hogy ez azért van, mert nő a baba haja. Vártuk tehát kislányunk születését dús hajkoronával a fején, ám...

Bálint hosszú hónapokig csak szemlélődött a világban csöndben és visszafogottan, mindent alaposan szemügyre vett, élte saját kis világát burokban, amit maga köré teremtett, és óriási, nagy mosolyokkal viszonozta az emberek közeledését. Dorka is tele szájjal vigyorog, viszont nem tűri, ha egyedül van, sokszor méltatlankodik, ami abban mutatkozik meg, hogy kiabálni kezd. Nem sír, kiabál. Vagy rossz esetben visít..., amit olyan frekvencián képes csinálni, hogy ember legyen a talpán, aki bírja. Erre szokta mondani a férjem, hogy hiába, fehérnép a lelkem.
Egyikük sem szerette azokat a segédeszközöket, amelyek a fogzás elősegítéséhez, illetve az ezzel járó megpróbáltatások enyhítésére vannak kitalálva. Nem voltak hajlandóak kézbe venni és rágogatni.
Dorka a hátán alszik. Bálint imádott hason aludni, ami úgy derült ki, hogy hathetes korában Tibke a térdére fektette, ahol a görcsök miatti hosszas sírás után végre elaludt... és hangosan horkolt kb. két órán át. Hihetetlen, milyen hangerővel tudott horkolni. :) A férjem meg se mert moccanni az édes teher alatt, még akkor is vigyorgott, amikor az elzsibbadt lábára nem tudott ráállni.
Nagyon szerencsésnek érzem magam, mert egyiket sem kellett soha, egyetlen éjszaka sem hordozni, mindkettő jól alszik, ami nem azt jelenti, hogy átalusszák az éjszakát (Bálint most már igen), hanem néhány percnyi szoptatás után újra jön az álommanó, és ráül a kis szemükre.
Mindketten cumiznak. Ez engem egyáltalán nem zavar, majd egyszer eldobják, hiszen még nem láttam olyan érettségiző diákot, aki cumizott. :)
Természetesen még nagyon sok hasonlóság és különbség van, de most elköszönök Önöktől.
Szép napokat mindenkinek!

 

 

 

 

Előző bejegyzés:

Bálint Éva-2013.02.06.