ugrás a tartalomra

Design! red dot díj 2012 - a Kassák Múzeum új arculata

premier: 2021. december 29.
A Kassák Múzeum új arculata elnyerte a világ egyik legrangosabb dizájn elismerését, a red dot díjat. A díjazott arculati elemeket a múzeum saját kiállításán mutatta be, most pedig a Weöres Sándor Színház aulájában láthatók.

DESIGN! RED DOT DÍJ 2012 - A KASSÁK MÚZEUM ÚJ ARCULATA

A Kassák Múzeum új arculata elnyerte a világ egyik legrangosabb dizájn elismerését, a red dot díjat kommunikációs dizájn kategóriában.

A red dot a kiemelkedő dizájn védjegye, amelyet világszerte elismernek. A versenyen évente változó szakértő zsűri válogat három fő kategóriában. A díjnyertes munkák a legnagyobb kortárs dizájn gyűjteményekbe, az esseni és a szingapúri red dot múzeumokba is bekerülnek. A díjazott arculati elemeket a Kassák Múzeum saját kiállításán mutatta be, most pedig a Weöres Sándor Színház aulájában láthatók, a színház Füst Milán: Máli néni című bemutatója alkalmából.

A múzeum két éve új koncepció mentén működik, amelynek a magas színvonalú dizájn fontos részévé vált. Arculatában a kassáki szellemet megidéző – de formailag nem másoló – korszerű és kortárs szemléletű dizájnt hozott létre. A megújult arculat elemei együttesen hordozzák mindazt, amit a múzeum programjával, a kassáki életmű mai üzenetének közvetítésével itthon és külföldön képviselni akar.

Kassák Lajos (1887-1967) munkásságának kulcsszavai a nemzetköziség, együttműködés, szellemi műhelymunka, kritikai szemléletmód. A díjazott logóban az általa is gyakran alkalmazott felkiáltójel a mindenkor szükséges kritikai attitűdre utal, a “K” másik eleme, a nyíl, a figyelmet ennek a kassáki üzenetnek a mai érvényességére irányítja.

A red dot díj elnyerése Sasvári Edit múzeumvezető, Csatlós Judit muzeológus, Szőke Katalin pr szakértő és Lepsényi Imre dizájner két éves összehangolt munkájának eredménye. Az új arculat elemei adták a 20!2 KASSÁK ÉV vizuális megjelenését is.

A múzeum idén elnyerte a második jelentős nemzetközi dizájn elismerést is, a Good Design díjat, amelyet két építészeti-dizájn intézmény, a chicagói Athenaeum - Museum of Architecture and Design és a European Centre for Architecture, Art, Design and Urban Studies ítél oda minden évben.

A díjakról és a korábbi kiállításról további információ a Kassák Múzeum weboldalán olvasható.

 

 

A kiállítást megnyitja: Bakucz András építész

A megnyitó időpontja: 2013. november 29. 18.30 óra

Helyszín: Weöres Sándor Színház, aula

Megtekinthető: 2013. december 31-ig

A belépés díjtalan.