ugrás a tartalomra

Fekete Linda-2013.01.24.

2013. január 23.
Azt hiszem, nem vettek föl, de nem kizárt, hogy a postás elkavarta az értesítést.............. Nos egyelőre úgy néz ki maradok a pályán!

Afrikai szeretők.........
Milyen naiv a svájci lány, hogy tényleg azt hiszi, a maszáj harcossal boldogan élnek, amíg meg nem halnak. Az irodalomtanárom is megmondta, hogy Rómeó és Júlia azért váltak világra szóló szerelmes párrá, mert korán meghaltak. Azt már csak én fűzöm hozzá, hogy ki vigye le a szemetet?!....... erre Shakespeare-nek nem lett volna megfelelő klasszikus rímpárja....

Igen, erről akartam írni eredetileg, de aztán Mertz Tibusszal a Frei Cafe-s beszélgetés eltérített, mert sztorizni JÓ! Főleg, ha közel ül a beszélgető partner, és idejében becsukja a tőből leszakadt álladat. Hiszen órákig, sőt napokig el tudnám hallgatni Garas Dezső, Schwajda György hozzáállását a színházhoz......

Ezért kedvet kaptam, és most itt Nektek jő egy személyes történet, ami velem esett meg.
....Édesapám: - Azért tanulj ki egy rendes szakmát is!- szólt a vezérhang.
Jó! Akkor irány a KülKer!!! Mondjuk a matek, sosem volt az erősségem, de majd lesz valahogy. A felvételi lapot beadtam.......... eljött a nagy nap. Azért előtte pár felsős matekkönyvet átlapoztam. :)
Rohanok........... Útközben eszembe jut, hűűűűűűűűűűűűű!!! se számológép, se körző, se toll, se ceruza, még vonalzó sem lapul a táskám mélyén. Majd megkérem a felügyelő tanárt, engedje meg, hogy a mobilomon használjam a számológépet. Szigorúan csak azt! A bankkártyám lesz a vonalzó, körző nem is kell, jó a kézügyességem, szemmértékem. Azért berohantam egy fotós boltba, mert útba esett, ott kértem tollat, ceruzát. Ez egy "Szia Péter"-embe került.
Már bent ülünk. Óriási terem. Izgatott nebulók. Megkapjuk a feladatsort. Az emberi fesztávolságunk 2 méter. Elkezdődik. Mindenki őrült körmölésbe kezd. Sercegnek a tollak.
Én meg: - PSZT! PSZT! Hogy kell elkezdeni az első feladatot????
A srác lehetetlen arcot vág: - Mi van?
Én: - Nem mi van? Hogy kell elkezdeni? Tudok szájról olvasni!
Most már megsemmisítő a tekintet. Jó! Velem nem szúrtok ki! Gondolom.
Újabb ötlet: - Elnézést!! Ki mehetek WC-re?
Rohanok végig a folyóson, megállítok arra kószáló, már bennfentes diákot:- Figyelj! Meg van adva az egyik szög meg az átló. Hogy számolom ki.....??????
És néz rám riadtan, hogy ez most komoly????
Én meg: - Nincs nekem erre időm!! - Milyen lassú felfogású......
Ott a távolban egy szemüveges! Ő lesz az én emberem! De nem kérem...... csak néz rám............. és csak pislog. Hát nem érti a kérdést!! !! Őt bezzeg felvették...........
Visszakullogok, és töröm a fejem szüntelen. Csak számolok, meg számolok. A spanyolviaszt akarom feltalálni.
Eredmény: görcsös fejfájás egy hétig.......
Azt hiszem, nem vettek föl, de nem kizárt, hogy a postás elkavarta az értesítést..............
Nos egyelőre úgy néz ki maradok a pályán!


Egészségügyi jó tanács! 4.
Az első blogban említettem a reggeli citrom kúrát. A kifacsart citromhéjat, mielőtt kidobjuk a kukába, erősen dörzsöljük át a körömágyat. Ez erősíti és táplálja a körmöket.

Szép Napot!

 

 

 

Előző bejegyzés:

Fekete Linda-2013.01.23.