ugrás a tartalomra

Fekete Linda-2013.01.26.

2013. január 26.
Én hiszek Istenben, UFO-ban, szellemben, reinkarnációban, olykor magamban. Szokták kérdezni, babonás vagyok-e. A válasz: áh, dehogy, én magam vagyok a babonagyár.

A minőség nemzetközi, megtalálható a made in hungary, ruszkájá, és portugues, és ez így összeadva nem kevés. Néhány ballépés:

- Ha a házba vissza kell fordulnom, leülök, lábam a magasba tartva pár másodpercig. Így esett, hogy már késésben voltam egyszer, szék sehol, hát ugrottam helyből egy nagyot.

- Ha a fekete macska átfut az úton, rossz napom van, de csak, ha balról jobbra. Ezért láthattak engem a múltkor is rükvercben.

- Jobb lábbal kelek.

- Néha a praktikára szorítkozom, Az orosz babonánál a pókot a házban meg kell ölni, az hoz szerencsét. Magyarországon pénz áll a házhoz, ha békén hagyom. Ez esetben az elsőt választom. Állítólag az ember élete során több pókot lenyel, persze Európában, ahol hagyják a pókot hálót szőni a lakásban.

- Ha a ruhát véletlenül kifordítva veszed fel, szerencse itthon, nálunk keletebbre pofán leszel verve, Brazíliában divatot teremtesz.

- Létra alatt semmi esetre sem megyek át.

- Zöld Trabant láttán, MAZSOLA!, ezt kell kiabálni. Ez már inkább az általános iskola hatása, név szerint Dobay Eszter, aki barátnőm, és Kaliforniában nőtt fel. De most már ritkán kurjongatok, mert Toyota, Honda, Peugeot, Suzuki gurul leginkább az útra ki.

És akkor a mániákról még nem ejtettem szót. Arról már sikerült leszoknom, hogy étkezés közben feszesítsem magam. Oldalra lábemelgetés, miközben a finom falat a garatomon leszalad. De a felmosást kizárólag négykézláb, közben erősen behúzott far, feszül a comb és ég a zsír. Amikor a távolsági buszommal megyek haza, a Makovec-templomtól már felemelem a két lábam, és hassal tartom, ha jól számolom 24 kg, ez röpke nyolc kilométer. Ezért furcsán nézek, amikor az utca embere arról kérdez, mit edzek. Ezeknek nincs nevük, ahogy az ételeknek sem, nem tudom azt mondani a főztömre: marhapörkölt, milánói, rakott krumpli, lebbencs leves. Ha megnézem a szakácskönyvet, melyik ételhez mi megy, hány kanál, csipet, deci - engem nap, mint nap ez borítana ki -, hát amennyit érzek: most elég, most kész ez!

 

Egészségügyi jó tanács:

6.) Ha úgy érzed, ráz a hideg, megfáztál, felfáztál, de nincs kádad, elő a lavór, bele forró víz, szódabikarbóna, levendula néhány csepp, és indul a láb aerobic. Készíts be, magadhoz közel egy vízforralót, abból bónuszvizet így adagolj, és addig ülj ott, amíg a hideg végig nem fut a gerinceden. Vakond szerint az majdnem húsz perc legyen. Utána gesztenyekrém, vagy körömvirággal bekenni, és ne felejts el vastag zoknit húzni. Másnap munkára kész, mehet!

 

Szép Napot!

 

 

 

Előző bejegyzés:

Fekete Linda-2013.01.25.