ugrás a tartalomra

Ha eljő a „Márczius”

2013. február 20.
Négy éve már megtörtént, most újra megtörténik: a WSSz színészei belevisznek minket a forradalomba. 2009 esős március tizenötödikéjén a Weöres Sándor Színház színészeivel játszhattuk-élhettük újra a 48-as forradalmat Szombathely belvárosában.

Négy éve már megtörtént, most újra megtörténik: a WSSz színészei belevisznek minket a forradalomba. 2009 esős (vagyis ebből a szempontból is autentikus) március tizenötödikéjén a Weöres Sándor Színház színészeivel játszhattuk-élhettük újra a 48-as forradalmat Szombathely belvárosában.

Bizseregtető, jó játék volt: a bölcsészkar erkélyéről hangzott el a Nemzeti dal, a Hollán Ernő utcában foglaltuk le Landerer nyomdagépét. Most megint életre kel a „Márczius” – Kelemen Zoltán ezzel a címmel alkalmazta színpadra és rendezte meg a nevezetes nap történetét, mint valami modern betlehemest. A szerzőnek és játékmesternek négy év elmúltával nem kellett mást tennie, mint elővenni a szövegkönyvet (azt mondja, itt-ott azért változtatott rajta), és megadni a jelet a játékra. Ez történt meg kedden délután a Weöres Sándor Színházban: megtartották a Márczius olvasópróbáját. Premier: március 15-én.