ugrás a tartalomra

Kiss Mari-2012.11.09.

2012. november 10.
Drága Olvasó! Végezetül kapnak tőlem egy remek torta receptet. Apukák is el tudják készíteni, nem csak az anyukák. A gyerekek nagyon szeretik. Én is.

Bajnok torta: egy kerek piskótát, - lehet bolti is, de a saját készítésű azért finomabb -, három részre vágunk, az alsó szintet megkenjük baracklekvárral. A második szintre kerül a következő: két érett banánt villával összetörünk, és belekeverjük a 3 dl tejszínből felvert habot. A tejszínt habfixálóval könnyebb felverni, közértben kapható, cukor nem kell hozzá, hiszen a banán édes. Lehet még hozzákeverni egy evőkanál kókuszreszeléket is, de anélkül is finom. Nos, ez megy a következő szintre. Erre rátesszük a piskóta tetejét, és rácsurgatjuk a csokimázat.

Csokimáz: 10 dkg vajat, 10 dkg porcukrot, 2 evőkanál kakaót és 1 evőkanál tejet kis lábaskában folytonos kevergetéssel felforralunk (Vigyázni kell, könnyen leég!), amikor felforrt, és szép sima, levesszük a tűzről, kis ideig kavargatjuk, majd rácsurgatjuk a piskótára. Hamar megdermed a tortán, az oldalán szépen lecsurog. Nagyon mutatós és finom.

Sok sikert a próbálkozáshoz, és jó étvágyat!

Utóirat: Az internet függővé tehet, a napi munkát is akadályozhatja a 21. század új betegsége.

Ifjú kollégám, Poppre Ádám fogja szórakoztatni a következő héten önöket.

 

Üdvözlettel, Kiss Mari

 

 

Előző bejegyzés:

Kiss Mari-2012.11.08.