ugrás a tartalomra

Tavaszi szezon Mauglival

2014. február 9.
Ez már a tavaszi szezon: szombaton az olvasópróbával megkezdődött A dzsungel könyve próbaidőszaka a Weöres Sándor Színházban.

Pénteken este Kelemen Zoltán még Korláthy grófot játszotta a sírva nevető, csodálatos Cudar világ-előadásban (akkor volt a premier), szombaton délelőtt meg már ő Sir Kán A dzsungel könyve olvasópróbáján. A színházi kerék gördül tovább, ez itt a tavaszi szezon. A Szigliget próbafolyamata megkezdődött, és most Horgas Ádám vezetésével életbe lép a dzsungel törvénye is. Illetve ez így nem pontos: a táncosok Bodor Johanna vezetésével már két hete megkezdték a munkát. A rendező azt mondja, a tánckart jellemző profizmus, odaadás, lelkesedés - és a "szenzációs koreográfia" - a lehető legjobb alap a próbaidőszakhoz. Az olvasópróbára békéscsabai színészek is érkeztek, átutazóban, vendégként. Az előadás a Jókai színházzal koprodukcióban készül, jövőre békéscsabai színészek veszik át azokat a szerepeket, amelyeket a szombathelyiek nem tudnak tovább játszani. A tánckar már most kiegészül egy hatfős békéscsabai különítménnyel.

Horgas Ádám azzal indít, hogy igazán nem mondhatja magát "lelkes musicalrajongónak", de A dzsungel könyve - az más: ez az "állatos" történet mély, emberi tartalmakat hordoz. Egyik rétegében például igazi "apák és fiúk" történet. A rendezőtől távol áll a "plüssmackó-világ", ami persze nem zárja ki, hogy a szombathelyi előadás "gigavizuális élményt" nyújtson (mondjuk projektoros vetítéssel) a közönségnek. Horgas Ádám egyébként 17 évvel ezelőtt a tánckar tagjaként, Bodor Johanna pedig asszisztensként volt részese A dzsungel könyve ősbemutatójának a Pesti Színházban. Dés László, Geszti Péter és Békés Pál zenés játéka (Kipling regénye nyomán) azóta töretlen siker, sok földolgozást megért. A fülbemászó, szellemes vagy szép dalokat az olvasópróbán a színészek még nem éneklik, de a Pofonofon máris jól működik.

Indul az olvasás. Akela: Mertz Tibor, Bagira: Németh Judit, Csil: Nagy Cili. ("Cili tudsz szteppelni? Mert fogsz.") Balu: Szabó Tibor, Ká: Fekete Linda, Buldeó: Endrődy Krisztián, Túna: Varga Dóra. Az ifjú Maugli: Balogh János, a kölyök Maugli: Ujhelyi Barna (ő a kisfiú a Máli néniben). Kölyök Maugliból többre lesz szükség. Premier: március 21-én.

 

 

 

Vonatkozó cikk:

A dzsungel könyve

szerző: Vas Népe (Szerző: Ölbei Lívia)