ugrás a tartalomra

Trokán Péter-2012.12.14.

2012. december 15.
Ugye kíváncsiak vagytok rá, hogy ma "mitisír a hogyishívják?" Tegnap Veszprémben megnéztem "családi okokból" az Adáshibát.

Tordy Géza lendületes elővezetésében többek között Esztergályos Cili, Szamóca, Reviczky, na meg Trokán Anna sziporkáztak a jobbnál jobb szerepekben. Annak idején a Vígszínház-i ősbemutató után annak rendje módja szerint végigszáguldott az országon, meg fél Európán nem kis sikerrel. Kecskeméten - gondoltad volna - a Ruszt rendezte engem nem itt "ütött el", én a tv-játék változatban voltam Emberfi. Szóval az idei veszprémi magyar évad nem járt rosszul a bemutatóval, minden aktualizálás nélkül működik a dolog. Talán jövőre a mi magyar évadunkban is helye lehetne - divat a retró! És nem fogjátok kitalálni kivel találkoztam az előcsarnokban Fejes Péteréken kívül? L. Simon Lászlóval! Ügyeletes főnökünk végigjárja a vidéki színházakat, vagy csak a dunántúliakat? Tán csak nem azért, hogy a várható jobbról érkező támadásokat kivédje? (Ezt a gondolatot csak az érti, aki elolvasta a "kötelező olvasmányt", Szörényi-cikkét a Heti válaszban, vagy legalább a kivonatát a Színház. hu-n.) Az újságot kedden leviszem!

Szakonyi után Görgey. Tamás! Artúr személyes üzenetét ezúton hadd adjam át: elkészült a Görgey tábornokról írt darabja - szerinte nagyon jó.

De mielőtt végleg átmennék dramaturgba, búcsúzom: megyek Jézuskázni, ma meg akarom venni a karácsonyfát.

Boldog Áldott Karácsonyt mindenkinek!

tp.

 

 

 

Előző bejegyzés:

Trokán Péter-2012.12.13.