Woody Allen: Játszd újra, Sam!

A Játszd újra, Sam! Woody Allen 1972-es, azonos című filmjének nagy sikerű, több százas szériákat megérő színpadi változata, melyben sajátos humora, önironikus stílusa tökéletesen működik.

Woody Allen: Játszd újra, Sam!

(Egy szünettel - 155 perc)

Fordította: Földényi F. László

- romantikus vígjáték -

Vajon mihez kezd egy híres New York-i filmkritikus, ha két hosszú év házasság után faképnél hagyja a felesége? Allan Felix ijedtében randizni kezd, és egyik félresikerült találkáról a másikra szalad, miközben régi barátai, Dick és Linda Christie aggódva figyelik kapkodását. Fantáziálásai során elkeseredett vitákat folytat Humphrey Bogarttal, a negyvenes évek férfiideáljával, aki hasznos hódítási tanácsokkal látja el. „Nincs titok, kölyök. A nők pofonegyszerűek. Eggyel sem találkoztam még, aki ne értett volna meg egy szájba vágást, vagy egy golyót a 45-ösömből” – szól Bogart, de Allan Felixnek nincs 45-öse, és irtózik az erőszaktól. Így randevúi a legkülönfélébb szédült, férfifaló, depressziós vagy rock-őrült lányokkal sorra kudarcot vallanak. És amikor a párkeresési ámokfutás végén már a totális szétesés fenyegeti, Allan rájön, hogy az, akit keresett, végig ott volt a szeme előtt.

Woody Allen a New York-i értelmiségi kicsit neurotikus, kicsit szórakozott figurájából kiindulva teremtett filmtörténetet. A Játszd újra, Sam! 1972-es, azonos című filmjének nagy sikerű, több százas szériákat megérő színpadi változata, melyben sajátos humora, önironikus stílusa tökéletesen működik.

 

Szereplők:
Allen Felix/Görög László
Linda Christie/Bánfalvi Eszter
Dick Christie/Orosz Róbert
Nancy/Fekete Linda
Humphrey Bogart/Szerémi Zoltán
Sharon Lake/Vanessa/Irina/Lány/Öngyilkos Lány/Barbara/Edvi Henrietta e.h.
Továbbá Móri Csaba

Dramaturg: Ari-Nagy Barbara
Díszlettervező: Horesnyi Balázs
Jelmeztervező: Pilinyi Márta
Kellékes: Poór Éva
Ügyelő: Kovács Zsu
Súgó: Balogh Lívia
Rendezőasszisztens: Kovács Nóra
Rendező/Zene: Béres Attila

Bemutató: 2015. október 2. 19 óra, Nagyszínpad


2015. augusztus 17.