ugrás a tartalomra

Zűrzavaros éjszaka

premier: 2014. május 9.
Tréfás és zűrös egy éjszaka ez. A szélsőséges karikatúra, a fergeteges humor minden eszköze felvonul, hogy a bonyodalmak egymásba érjenek, és hőseink számára szinte érthetetlenné tegyék a szaporán pergő eseményeket.

Írta: Ion Luca Caragiale

ZŰRZAVAROS ÉJSZAKA

komédia

Egy felvonásban - 130 perc

Nézőinket a következő teszt átgondolására kérjük:

„Lehet-e tréfálni? Igen és nem. Lehet – ha egészséges emberekkel van dolgod. Nem lehet – ha betegekkel. Lehet – vidám és kedélyes emberekkel. Nem lehet – mogorvákkal és búvalbéleltekkel. Lehet – szellemes emberekkel. Nem lehet – butákkal.” (Caragiale)

Ha a válaszok többségével egyetért, Önnek ajánljuk ezt az előadást. Tréfás és zűrös egy éjszaka ez. A szélsőséges karikatúra, a fergeteges humor minden eszköze felvonul, hogy a bonyodalmak egymásba érjenek, és hőseink számára szinte érthetetlenné tegyék a szaporán pergő eseményeket. Félreértéseik felett érzett kárörömnek azonban kevéssé van helye. A Dunán (közös folyónkon) lefolyt sok víz ellenére úgy tűnik, gyarlóságaink nem sokat változtak. A századforduló román kispolgárai szerelmeikben, féltékenységükben, hazafias hevületükben éppoly esendőek, mintha csak nagyon közeli ismerőseinket látnánk, akár itt, akár ma…


Szereplők:

Dumitrache Mertz Tibor

Chiriac Orosz Róbert

Nae Ipingescu Endrődy Krisztián

Rica Venturio Bajomi Nagy György

Spiridon Kovács Gergely

Veta Bánfalvi Eszter

Zita Sordó Eliza



Alkotók:

Dramaturg Mohácsi István

Díszlet Khell Zsolt

Jelmez Remete Kriszta

Zene Kovács Márton Balázs

Zenei munkatárs Müller Péter

Súgó Balogh Lívia

Ügyelő Győrváry Eszter

Rendezőasszisztens Kovács Nóra


RENDEZŐ Mohácsi János

Bemutató: 2014. május 9. 19 óra, Nagyszínpad