Szilárdi Béla: Fakuló hajnalpír - felolvasószínház

Szilárdi Bélát – az emberi élet, történetekben megformálódó lényege érdekli: a szabadság körei, a magány természetrajza, a szeretet, a megértés és ezek hiánya, a kiszolgáltatottság testnek, léleknek, másik embernek.

Prémium Premier - A Prémium magazin őszi lapszámának bemutatkozó estje

Szeptember 26-án 19 órakor

A Prémium magazin őszi lapszáma mutatkozik be a Weöres Sándor Színházban Király Gábor válogatott kapus, Rudolf Péter színművész és Mittlné Ódor Anita borász közreműködésével.

Baráth Noémi fotókiállítása - Roncsolások

Szeptember 30-án 18.15 órakor

„Körülbelül öt éve foglalkozom fotográfiával, teljesen magával ragadott. Eleinte a természet apró részletei vonzottak, az utóbbi időben azonban elkanyarodtam a kísérleti fotózás felé."

Felhőcirkusz - táncszínházi előadás Weöres Sándor gyerekversei nyomán

Október 10-én 9 órakor

Juhász Kata koreográfus ezúttal a legkisebbekhez kíván szólni a kortárstánc nyelvén Weöres Sándor verseinek ritmusai és motívumai által ihletett előadásával. A Felhőcirkusz képekkel, mozgással, élőzenével mesél gyereknézőinek.

Válogatás a színház munkatársainak képzőművészeti és iparművészeti munkáiból

Megtekinthető: október 19-ig

Válogatás a színház munkatársainak képzőművészeti és iparművészeti munkáiból: festmények, rajzok, ékszerek, fotók, ruhák, fatárgyak, s egyéb érdekességek láthatóak - a lényeg, hogy az összes kiállítási darabot a színházban dolgozók készítették.

Színházcsinálók - A vendég: Gács Anna

Október 20-án 18 órakor

A Szépírók Társasága és a Weöres Sándor Színház szervezésében Színházcsinálók címmel indult az a beszélgetéssorozat, amely a kortárs magyar irodalom és színház iránt érdeklődő közönséget szólítja meg.

Válogatás Telek Balázs fotóművész alkotásaiból

Október 21-én 18 órakor

Telek Balázs (1974-2015) a magyar kortárs fotográfia, Balogh Rudolf-díjas kiemelkedő alakja. Egyedi, saját építésű camera obscuráival sajátos nézőpontból mutatja meg a minket körülvevő dimenziókat.

Hétköznapok sanzonjai - Kelemen Zoltán és Völgyi Attila koncertje

Október 21-én 19 órakor

A Hétköznapok sanzonjai egy különös, borzongató, ismerősen ismeretlen világba repítik a hallgatókat, nézőket. Mindegyik dal egy különálló „égitest”. A hangszeres játék és a szövegek elválaszthatatlan szimbiózist alkotnak a mintegy 80 perces produkcióban.

Kötelező olvasmány - Grecsó Krisztián: Jelmezbál

Október 25-én 18 órakor

Grecsó Krisztián új könyvének fejezetei önmagukban is kiadnak egy-egy képet, mintha mindegyik történet más családtag vagy szomszéd élete lenne. Az utak keresztezik egymást, és végül, bármennyire is összekeveredtek térben és időben a darabkák, összeáll a nagy, drámai egész.

Für Anikó - Kitalált világ - unplugged koncert

Október 26-án 19 órakor

Für Anikót, a Jászai Mari-díjas, érdemes művészt egy új oldaláról ismerheti meg a közönség, hiszen csodásan énekel is. 2006-ban debütált a Nőstény álom című lemeze, melynek zenéjét Hrutka Róbert, az elgondolkodtató dalszövegeket Bereményi Géza szerezte.

Szabó Tibor és zenekara - Meseautó – zenés utazás négy tételben

Október 28-án 20 órakor

Szabó Tibor és zenekara koncertje, - mint ahogy azt az alcím is mutatja -, zenés utazásra invitálja az érdeklődőt. A műsor többnyire a 20. század első felének nemzetközi dalterméséből ad ízelítőt négy tételben.

Márkus Emília emlékezete

állandó kiállítás

A kiállításon bemutatott archív színházi plakátok, tervrajzok, dokumentumok és fényképek a Vas Megyei Levéltár, a Vas Megyei Múzeumok Igazgatósága Savaria Múzeum és az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet gyűjteményében található eredeti példányainak másolatai.

Emlékek a 200 éves szombathelyi magyar nyelvű hivatásos színjátszás történetéből

állandó kiállítás

A kiállításon bemutatott archív tervrajzok, dokumentumok és fényképek a Vas Megyei Levéltár, a Vas Megyei Múzeumok Igazgatósága Savaria Múzeum és az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet gyűjteményében található eredeti példányainak másolatai.