Kéknyúl Hammond Trio

Premecz Mátyás neve a hazai közönség számára két dologgal forrt össze: lendületes zenekarokkal és egy óriási Hammond orgonával. Szombathelyre ezúttal orgonatriójával látogat.

Császárok napja: Marcus Claudius Tacitus

Január 8-án 20 órakor

Mit tehet az a római, akit halála előtt alig egy évvel, 275 őszén, idős korában szólít csak fel a szenátus a caesari méltóság elfogadására? Aki addigi élete során nem tett szert különösebb katonai dicsőségre.

…VAGY NEM LENNI - A magyar holokauszt színházi áldozatai

Megtekinthető: január 15-ig

A Magyar Színházi Társaság, az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet illetve a Nonprofit Társadalomkutató Egyesület közös kiállítása a Weöres Sándor Színházban látható.

Kötelező olvasmány - Dragomán György: Máglya

Január 16-án 17 órakor

Mi történik, amikor egy ország felszabadul? Mindenki megkönnyebbül hirtelen, vagy cipeljük magunkkal a múltunk súlyát? A beszélgetést - ahogy máskor is - Lévai Balázs vezeti, közreműködik Jordán Tamás.

Színházszerda

Folytatás: januárban

A Weöres Sándor Színház által 2013-ban meghirdetett drámapályázat nyertes alkotása, Székely Csaba: Vitéz Mihály című munkája a téma. Az előadást Béres Attila rendezi. Az ősbemutató február 6-án lesz.

Miért szép? - Boráros Szilárd báb- díszlet- és jelmeztervezővel

Megtekinthető: január 28-ig

A Weöres Sándor Színház Thea-tér programjai között Miért szép? címmel egy új sorozatot indít útjára, ahol képzőművészet, irodalom és zene találkozik. Házigazdák: Oroszy Csaba, Jordán Tamás, Mérei Tamás.

Márkus Emília emlékezete

állandó kiállítás

A kiállításon bemutatott archív színházi plakátok, tervrajzok, dokumentumok és fényképek a Vas Megyei Levéltár, a Vas Megyei Múzeumok Igazgatósága Savaria Múzeum és az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet gyűjteményében található eredeti példányainak másolatai.

Emlékek a 200 éves szombathelyi magyar nyelvű hivatásos színjátszás történetéből

állandó kiállítás

A kiállításon bemutatott archív tervrajzok, dokumentumok és fényképek a Vas Megyei Levéltár, a Vas Megyei Múzeumok Igazgatósága Savaria Múzeum és az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet gyűjteményében található eredeti példányainak másolatai.