Színházszerda - Aktuális

A beszélgetés-sorozat keretében ebben az évadban kétféle program váltja egymást a Cafe Frei-ben. Május 7-én Molnár Ferenc: Az üvegcipő című előadásáról beszél a rendező, Valló Péter.

14 - Kaczmarski Ágnes kiállítása

Április 18-án 17 órakor

A Rotary Club Szombathely Kiss Sándor kétszeres Munkácsy-díjas szobrászművész, érdemes művész, az újjáalakult klub első elnöke emlékére 2000-ben díjat alapított. Az idei díjazott, Kaczmarski Ágnes munkáit bemutató kiállításnak a színház ad otthont.

A dzsungel könyve - kiállítás megnyitó

Megtekinthető: április 18-ig

A Weöres Sándor Színház nyilvános évadnyitó társulati ülésén meghirdetett gyermekrajz pályázat kiállítás megnyitója és eredményhirdetése.

Miért szép? Dobány Sándor keramikusművésszel

Május 17-én 19 órakor

A Weöres Sándor Színház Miért szép? című Thea-tér programján a képzőművészet, az irodalom és a zene találkozik. Házigazdák: Oroszy Csaba, Jordán Tamás, Mérei Tamás.

Kötelező olvasmány – Bodor Johanna: Nem baj, majd megértem

Május 26-án 18 órakor

Az 1983-ban induló történet főszereplője a balerinának készülő 18 éves Johanna, aki Bukarestben él értelmiségi szüleivel. A család úgy dönt, Magyarországra költözik, de a lánynak még legalább két évet kell egyedül otthon maradni, a régi viszonyai között új életet kezdeni.

Császárok napja: Traianus oszlopa

Május 30-án 20 órakor

Florus, az ismert római történetíró, Róma újjászületéseként írt Traianus császár (98-117) uralkodásáról. Az elképzelhetetlenül nagyra növekedett birodalomban az ünneplések végeláthatatlan sora rengeteg tennivalót követelt.

A szavakkal kergetőző költő

Kiállítás Weöres Sándor születésének centenáriumára

A kiállításon képet kapunk Weöres Sándor szombathelyi kapcsolatairól, a városhoz kötődő élményeiről, a hozzá köthető emlékhelyekről.

Márkus Emília emlékezete

állandó kiállítás

A kiállításon bemutatott archív színházi plakátok, tervrajzok, dokumentumok és fényképek a Vas Megyei Levéltár, a Vas Megyei Múzeumok Igazgatósága Savaria Múzeum és az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet gyűjteményében található eredeti példányainak másolatai.

Emlékek a 200 éves szombathelyi magyar nyelvű hivatásos színjátszás történetéből

állandó kiállítás

A kiállításon bemutatott archív tervrajzok, dokumentumok és fényképek a Vas Megyei Levéltár, a Vas Megyei Múzeumok Igazgatósága Savaria Múzeum és az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet gyűjteményében található eredeti példányainak másolatai.