Fényévad távolság: Mészáros Zsolt fotókiállítása

Mészáros Zsolt, a színház fotósa a társulat megalakulása óta archiválja az előadásokat. Ezúttal az idei évad képeiből állítja ki a számára legkedvesebb képeket.

Apokrif: Oroszy Csaba festőművész kiállítása

Május 20-án 17.30 órakor

Oroszy Csaba festőművész több színházi projektben részt vesz, többek között a Miért szép? sorozat házigazdája. Ezúttal saját kiállítása nyílik az aulában.

Császárok napja: Vitellius

Május 30-án 20 órakor

Mit tehet egy, a principátus első századában élő római, ha atyjától csak annyit tanul, hogy a legfőbb erény a talpnyalás? Szinte természetes, hogy életének vezérelvévé a hajbókolást teszi, melynek köszönhetően élvezheti a hatalom kényeztetését.

Márkus Emília emlékezete

állandó kiállítás

A kiállításon bemutatott archív színházi plakátok, tervrajzok, dokumentumok és fényképek a Vas Megyei Levéltár, a Vas Megyei Múzeumok Igazgatósága Savaria Múzeum és az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet gyűjteményében található eredeti példányainak másolatai.

Emlékek a 200 éves szombathelyi magyar nyelvű hivatásos színjátszás történetéből

állandó kiállítás

A kiállításon bemutatott archív tervrajzok, dokumentumok és fényképek a Vas Megyei Levéltár, a Vas Megyei Múzeumok Igazgatósága Savaria Múzeum és az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet gyűjteményében található eredeti példányainak másolatai.