RögtönÖzön

A WSSz színészeinek rögtönöző estje a Café Frei-ben Vass Szilárd műsorvezetésével. Aki ezúttal improvizál: Horváth Ákos, Matusek Attila, Nagy Cili, Hartai Petra.

8 nő, 8 férfi

Február 12-én 18.15 órakor

Nyolc művészeti ág tizenhat művésze állít ki nőről és férfiról a február 12-én 18.15 órakor nyíló 8 nő, 8 férfi című képzőművészeti kiállításon az aulában. Közreműködik: Móri Csaba táncművész.

Szombathelyi Haladás vs. Weöres Sándor Színház - csocsókupa

Február 17-én 16.30 órakor

Egri Viktor közvetítésével és Jordán Tamás közreműködésével a Szombathelyi Haladás labdarúgói és a Weöres Sándor Színház színészei csapnak össze a csocsóasztalnál.

Heltai naplója - Bálint András estje

Február 18-án 19 órakor

Heltai beszámol a hétköznapi borzalmakról, és bár megjárta a csillagos házakat és a Gestapo börtönét, mégis bájos humorral és öniróniával mesél, anekdotázik. Elhangzanak korabeli sanzonok és a János vitéz dalaiból is néhány.

Kritikus beszél és kérdez - A Hamleten túl…

Február 24-én 17.30 óra

Ölbei Lívia újságíró, színikritikus, a Színházi Kritikusok Céhének tagja vezetésével közönségtalálkozó és beszélgetés lesz az alkotókkal a Weöres Sándor Színház Hamlet című előadásáról.

Európai Szent Márton ábrázolások

Március 5-én 18.15 órakor

Az ismert szombathelyi fotós utazásai során számos Szent Márton témájú festményt, szobrot, épületet kapott lencsevégre. Az időszaki kiállítás ezen alkotásokból válogat, képzeletbeli utazásra invitálva a látogatót.

Kötelező olvasmány - Spiró György: Diavolina

Március 10-én 18 órakor

Diavolina, a cselédből lett orvos évtizedekig szolgálta Gorkijt, feleségeit, szeretőit és az akkor már világhírű íróhoz csapódó vendégek hadát, majd ő lett Alekszej ápolója és utolsó szerelme. Spiró György új regényében ennek az okos és éleslátó asszonynak a bőrébe bújt.

Egy másik osztály - kortárs fotókiállítás

Megtekinthető: március 10-ig

A mi osztályunk című előadáshoz kapcsolódva kortárs fotókiállítás nyílik az első emeleti kiállítótérben. Benkő Sándor, Dénes Nóra, Garas Kálmán, Garai Antal, Kaczmarski Ágnes, Mészáros Zsolt, Zergi Borbála és az előadás rendezője, Lukáts Andor munkái láthatóak.

Szállj költemény - Kelemen Zoltán és Varga Richárd előadóestje

Március 11-én 19 órakor

Kelemen Zoltán, a Weöres Sándor Színház színművésze és Varga Richárd dalszerző, gitáros, énekes, elsősorban a magyar líra klasszikussá vált műveiből nyújtanak át egy csokorra valót a közönségnek "Szállj költemény" című előadásukban.

Császárok napja - Minerva gyermeke – Caligula negyedik felesége

Március 18-án 20 órakor

Caesonia előkelő, három gyermekes római hölgy. Fiatalnak éppen már nem mondható, a pompát és a botrányokat viszont még mindig szenvedélyesen kedveli. Császári férjet szemel ki magának.

Mindenütt nő - irodalmi est a nőkről, versben, dalban, prózában

Március 22-én 18 órakor

A 2013-ban indult Mindenütt Nő, női alkotókat, női sorsokat bemutató, országos rendezvénysorozathoz a Weöres Sándor Színház hagyományosan minden évben csatlakozik.

Márkus Emília emlékezete

állandó kiállítás

A kiállításon bemutatott archív színházi plakátok, tervrajzok, dokumentumok és fényképek a Vas Megyei Levéltár, a Vas Megyei Múzeumok Igazgatósága Savaria Múzeum és az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet gyűjteményében található eredeti példányainak másolatai.

Emlékek a 200 éves szombathelyi magyar nyelvű hivatásos színjátszás történetéből

állandó kiállítás

A kiállításon bemutatott archív tervrajzok, dokumentumok és fényképek a Vas Megyei Levéltár, a Vas Megyei Múzeumok Igazgatósága Savaria Múzeum és az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet gyűjteményében található eredeti példányainak másolatai.