Császárok napja: Vibia Sabina – Az elillant lehetőség

Az éjszaka sötétjében két tolvaj lopakodik a római villa épületében. Meglehet, fogalmuk sincs, hogy a napok óta tartó mulatozást követően császári felségek pihennek a hálótermek mélyén.

Hétköznapok sanzonjai - Kelemen Zoltán és Völgyi Attila koncertje

Május 10-én és 26-án 19 órakor

A Hétköznapok sanzonjai egy különös, borzongató, ismerősen ismeretlen világba repítik a hallgatókat, nézőket. Mindegyik dal egy különálló „égitest”.

Színházcsinálók - A vendég: Székely Csaba

Május 12-én 17 órakor

A Szépírók Társasága és a Weöres Sándor Színház szervezésében Színházcsinálók címmel indult áprilisban az a beszélgetéssorozat, amely a kortárs magyar irodalom és színház iránt érdeklődő közönséget szólítja meg.

Szabó Tibor és zenekara - Meseautó - zenés utazás négy tételben

Május 19-én 20 órakor

És mivel énekelni támadt kedvem, a meséléshez dalokat hívok segítségül. Dalokat, amelyek helyettem mondanak el gondolatokat és érzéseket, amelyekről egyébként csak úgy nem beszélnék."

Mészáros Zsolt fotóművész évadzáró kiállítása

Május 20-án 18.30 órakor

„Olyan pillanatokat örökített meg fotóin, melyekből sejthető, hogy mi történt a lencsevégre kapott momentum előtt, illetve azt is el tudjuk képzelni, hogy mi történik utána.” – tartja Jordán Tamás Mészáros Zsoltról, a színház fotósáról.

Ünnepi Könyvnap a színházban

Június 8-án 18 órakor

A Weöres Sándor Színház 2016-ban is csatlakozik a szombathelyi Ünnepi Könyvhét programjaihoz. Játékos irodalmi esttel – verssel, prózával, dalokkal, improvizációval – szeretnénk ismét meglepni a közönséget, és felhívni a figyelmet az olvasás, a könyvek fontosságára.

Foglyul ejtett lélek - Zergi Borbála és Timár Gergely fotográfusok kiállítása és a Prémium magazin bemutatkozása

Június 11-én 19 órakor

A Prémium magazin nyári lapszáma mutatkozik be a Weöres Sándor Színházban Prieger Zsolt, Winkler Róbert, Zsámboki Marcell közreműködésével. A programot a lap fotográfusainak kiállításmegnyitója előzi meg.

A 42. hét - A Pintér Béla és Társulata vendégjátéka

Június 12-én 19 órakor

A fogantatástól a születésig negyvenkét hét telik el. Ebben az időszakban játszódik darabunk. Hősünk azonban nem egy születendő gyermek vagy édesanyja, hanem egy szülész-nőgyógyász: dr. Virágvári Imola.

Márkus Emília emlékezete

állandó kiállítás

A kiállításon bemutatott archív színházi plakátok, tervrajzok, dokumentumok és fényképek a Vas Megyei Levéltár, a Vas Megyei Múzeumok Igazgatósága Savaria Múzeum és az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet gyűjteményében található eredeti példányainak másolatai.

Emlékek a 200 éves szombathelyi magyar nyelvű hivatásos színjátszás történetéből

állandó kiállítás

A kiállításon bemutatott archív tervrajzok, dokumentumok és fényképek a Vas Megyei Levéltár, a Vas Megyei Múzeumok Igazgatósága Savaria Múzeum és az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet gyűjteményében található eredeti példányainak másolatai.