Császárok napja: Vitellius

Mit tehet egy, a principátus első századában élő római, ha atyjától csak annyit tanul, hogy a legfőbb erény a talpnyalás? Szinte természetes, hogy életének vezérelvévé a hajbókolást teszi, melynek köszönhetően élvezheti a hatalom kényeztetését.

Színházszerda

Június 3-án 17 órakor

A WSSZ aktuális júniusi eseményén a Weöres Sándor Színház 2015 őszi és 2016 tavaszi évadának műsortervéről Jordán Tamás színházigazgató beszél.

Ünnepi könyvnap

Június 5-én 17.30 órától

Az Ünnepi Könyvhét alkalmából zenés irodalmi délutánon vehet részt a közönség az aulában és a Stúdiószínpadon. Egy könyvespolcon a társulat által kedvelt könyvekből is böngészhetnek az érdeklődők.

Lamantin Klub – Éles Gábor Trio

Június 5-én 21 órakor

Éles Gábor szerző kompozícióiban és a trió játékában fel lehet fedezni a tradicionális blues zene tiszteletét, a soul zene édeskés ízét, a rockzene elemi erejét.

Apokrif: Oroszy Csaba festőművész kiállítása

Megtekinthető: június 15-ig

Oroszy Csaba festőművész több színházi projektben részt vesz, többek között a Miért szép? sorozat házigazdája. Ezúttal saját kiállítása nyílik az aulában.

Márkus Emília emlékezete

állandó kiállítás

A kiállításon bemutatott archív színházi plakátok, tervrajzok, dokumentumok és fényképek a Vas Megyei Levéltár, a Vas Megyei Múzeumok Igazgatósága Savaria Múzeum és az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet gyűjteményében található eredeti példányainak másolatai.

Emlékek a 200 éves szombathelyi magyar nyelvű hivatásos színjátszás történetéből

állandó kiállítás

A kiállításon bemutatott archív tervrajzok, dokumentumok és fényképek a Vas Megyei Levéltár, a Vas Megyei Múzeumok Igazgatósága Savaria Múzeum és az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet gyűjteményében található eredeti példányainak másolatai.