Transzparens tükröződések - Foky Éva kiállítása

Foky Éva 1995-ben diplomázott a Magyar Képzőművészeti Egyetemen. Azóta sikeresen szerepelt számos országos és nemzetközi kiállításon. Munkáit Európa több országában bemutatták már.

Császárok napja - Felejtésre ítélve - Messalina

Szeptember 12-én 20 órakor

A császár bűnös hajlamairól és kéjvágyáról ismert hitvese, Messalina, kihasználva az uralkodó távollétét, s a szüreti forgatagot, örök hűséget készül fogadni Gaius Siliusnak, az egykori konzulnak.

Szállj költemény - Kelemen Zoltán és Varga Richárd előadóestje

Szeptember 16-án 19 órakor

Kelemen Zoltán, a Weöres Sándor Színház színművésze és Varga Richárd dalszerző, gitáros, énekes, elsősorban a magyar líra klasszikussá vált műveiből nyújtanak át egy csokorra valót a közönségnek "Szállj költemény" című előadásukban.

Lázár F. Katalin: Vattacukros süket csend - könyvbemutató

Szeptember 18-án 17.30 órakor

A tizenkét történetből álló novellafüzér fő üzenete, hogy nem az számít, milyen a világ, hanem hogy mi milyenné tesszük azt. Általuk tanulhatjuk meg, hogy az ember elsősorban önmagáért felel, és ha akar, akkor képes változtatni sorsa alakulásán.

Mesterségek nyomában/„Mesterségünk címere” - Jordán Tamás beszélgetése Gráfik Imre néprajzkutatóval

Szeptember 21-én 17 órakor

A beszélgetés alapja a Weöres Sándor Színház nagy sikerű Szakmák Színháza című előadása, valamint a budapesti Néprajzi Múzeum kiadásában megjelent Céhemlékek – Guild relics című kötet.

Kötelező olvasmány - Géczi János: A Bunkerrajzoló

Szeptember 23-án 18 órakor

Két egészen különleges szellem találkozik ebben a könyvben. Géczi János József Attila-díjas író, a máig legendás Vadnarancsok szerzője most a Vad Fruttik énekesének élettörténetét rakja újra, építi fel.

Fragments - Dénes Nóra kiállítása

Szeptember 25-én 18 órakor

„A fragmentum szótári jelentése szerint valamely elpusztult vagy befejezetlen műalkotásnak olyan részlete, amely az egészről már alig tájékoztat. Az emberi testet, mint eredendően tökéletes műalkotást veszem alapul.”

Stekovics Gáspár: Képpel/írott/táj - könyvbemutató

Szeptember 28-án 18 órakor

A szigligeti alkotóház az írók, költők paradicsoma, amint azt közülük sokan megírták Stekovics Gáspár (STEKO) Képpel írott táj című fotóalbumában Parti Nagy Lajostól Gergely Ágnesig, Kertész Imrétől Csaplár Vilmosig.

Miért szép? - Péreli Zsuzsa textilművésszel

Október 20-án 18 órakor

A Weöres Sándor Színház Miért szép? című Thea-tér programján a képzőművészet, az irodalom és a zene találkozik. Házigazdák: Oroszy Csaba, Jordán Tamás, Mérei Tamás.

Mégis szép - Udvaros Dorottya önálló estje

Október 26-án 19 órakor

„Mi az, amit egy férfi soha nem mondana el egy nőnek?” – kérdezte Udvaros Dorottya és az est rendezője, Vörös Róbert, kortárs magyar íróktól és zeneszerzőktől. Udvaros Dorottya első önálló estje az erre a kérdésre adott válaszokból állt össze.

Márkus Emília emlékezete

állandó kiállítás

A kiállításon bemutatott archív színházi plakátok, tervrajzok, dokumentumok és fényképek a Vas Megyei Levéltár, a Vas Megyei Múzeumok Igazgatósága Savaria Múzeum és az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet gyűjteményében található eredeti példányainak másolatai.

Emlékek a 200 éves szombathelyi magyar nyelvű hivatásos színjátszás történetéből

állandó kiállítás

A kiállításon bemutatott archív tervrajzok, dokumentumok és fényképek a Vas Megyei Levéltár, a Vas Megyei Múzeumok Igazgatósága Savaria Múzeum és az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet gyűjteményében található eredeti példányainak másolatai.