Színházszerda

Koltai Róberttel beszélget Nagy Cili: téma az Én és a kisöcsém. A nagyszínpadi előadás rendezője Koltai Róbert, a bemutató október 3-án lesz. A próbafolyamatról hallhat érdekességeket a Cafe Frei közönsége.

Kötelező olvasmány - Egressy Zoltán: Százezer eperfa

Október 4-én 17 órakor

A Portugál világsikerű szerzőjének második regénye utópia a jelenből, minden aktualitáson túlmutató, igazi téttel. "Hat ember élete gabalyodik össze a tomboló viharban egy margitszigeti eperfa alatt. "

Szilárdi Béla: Ecset és kalapács - Felolvasószínház

Október 9-én 20 órakor

Kortársak, két emblematikus nagyság: egyik Nietzsche (Bajuszos), a modern bölcseleti gondolkodás azóta is folyvást hivatkozott elindítója, másik Munkácsy (Szakállas), az akadémikus 19. századi festészet sikeres, divatos atyamestere.

A szavakkal kergetőző költő

Kiállítás Weöres Sándor születésének centenáriumára

A kiállításon képet kapunk Weöres Sándor szombathelyi kapcsolatairól, a városhoz kötődő élményeiről, a hozzá köthető emlékhelyekről.

Márkus Emília emlékezete

állandó kiállítás

A kiállításon bemutatott archív színházi plakátok, tervrajzok, dokumentumok és fényképek a Vas Megyei Levéltár, a Vas Megyei Múzeumok Igazgatósága Savaria Múzeum és az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet gyűjteményében található eredeti példányainak másolatai.

Emlékek a 200 éves szombathelyi magyar nyelvű hivatásos színjátszás történetéből

állandó kiállítás

A kiállításon bemutatott archív tervrajzok, dokumentumok és fényképek a Vas Megyei Levéltár, a Vas Megyei Múzeumok Igazgatósága Savaria Múzeum és az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet gyűjteményében található eredeti példányainak másolatai.