Színházszerda

Téma a Telefondoktor című "monoburleszk", amelynek főszereplője Vass Szilárd, rendezője Szabó Tibor, szerzője Szabó Borbála. Őket látja vendégül Kálmánchelyi Zoltán.

Szín-tárlat: Az első hét év

Megtekinthető: december 5-ig

Hetedik éve csal mosolyt az arcokra, vagy éppen könnyet a szemekbe Szombathelyen a Weöres Sándor Színház. Az első, 9700 című előadásunk bemutatóját azóta közel ötven követte.

Miért szép? - Boráros Szilárd báb- díszlet- és jelmeztervezővel

December 6-án 19 órakor

A Weöres Sándor Színház Thea-tér programjai között Miért szép? címmel egy új sorozatot indít útjára, ahol képzőművészet, irodalom és zene találkozik. Házigazdák: Oroszy Csaba, Jordán Tamás, Mérei Tamás.

A kút

December 8-án és 9-én 8 és 14 órakor

A Szent Márton Programiroda és a Weöres Sándor Színház interaktív színházi sorozattal kívánja közelebb hozni a középiskolás korosztály számára Szent Márton példázatát.

Idáig tudom a történetet: koncertezik a Kiscsillag

December 13-án 19 órakor

2014 őszétől ismét folytatódik a Kiscsillag zenekar népszerű, akusztikus sorozata, az Idáig tudom a történetet. 2012 októberében jelentkeztek először rendhagyó műsorral, és azután is telt házak előtt játszották országszerte.

Balogh József Öröksége Alapítvány versmondó találkozója

December 14-én 10 órakor

A Balogh József Öröksége Alapítvány idén is, immár hagyományosan megrendezi a megyei szintű versmondó találkozót középiskolásoknak. Az eseménynek a Stúdiószínpad ad otthont.

…VAGY NEM LENNI - A magyar holokauszt színházi áldozatai

Megtekinthető: december 15-ig

A Magyar Színházi Társaság, az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet illetve a Nonprofit Társadalomkutató Egyesület közös kiállítása a Weöres Sándor Színházban látható.

Márkus Emília emlékezete

állandó kiállítás

A kiállításon bemutatott archív színházi plakátok, tervrajzok, dokumentumok és fényképek a Vas Megyei Levéltár, a Vas Megyei Múzeumok Igazgatósága Savaria Múzeum és az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet gyűjteményében található eredeti példányainak másolatai.

Emlékek a 200 éves szombathelyi magyar nyelvű hivatásos színjátszás történetéből

állandó kiállítás

A kiállításon bemutatott archív tervrajzok, dokumentumok és fényképek a Vas Megyei Levéltár, a Vas Megyei Múzeumok Igazgatósága Savaria Múzeum és az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet gyűjteményében található eredeti példányainak másolatai.