5. Balogh József Versmondó Találkozó

A Balogh József Öröksége Alapítvány ötödik alkalommal rendezi meg a hagyományos megyei versmondó találkozót középiskolásoknak. Az eseménynek idén is a Stúdiószínpad ad otthont.

Advent a Weöres Sándor Színházban

December 11-én 15 órától 20 óráig

A karácsony hangulata idén decemberben is beköltözik a színház falai közé. Fahéj illat, forralt bor, gyermek - és felnőtt rendezvények várják az érdeklődőket: szinte minden helyiségben lesz valamilyen izgalmas program. Készüljünk együtt az ünnepre!

Szabadság FM - Kapcsoljuk az ötvenes éveket - színház és stand up

December 13-án 18 órakor

A Szabadság FM-ben egy képzeletbeli rádióállomás az ötvenes évek Magyarországán. Ebben a rádióban kezdi el pályafutását „Janklovics” elvtárs, azaz Janklovics Péter, a Dumaszínházból jól ismert humorista.

Lamantin Klub – Pribojszki Mátyás Band

December 14-én 20 órakor

Pribojszki Mátyás az egyik legismertebb hazai és európai szinten is jegyzett, elismert szájharmonikás, aki szólóban, különböző formációival, valamint zenekarával a Pribojszki Mátyás Band-del már keresztül-kasul bejárta Európát.

Pixelek - Valló Berta kiállítása

December 15-én 18.30 órakor

Valló Berta jelenleg a londoni Central Saint Martins Művészeti Egyetem harmadéves hallgatója tervezőgrafika szakon. Munkái döntő része digitális úton születik az illusztráció és kollázs technikák ötvözésével.

Székely Csaba: Bányavakság

December 18-án 19 órakor

A többszörösen díjnyertes Bányavirág című előadás folytatása a Bányavakság. Míg a Bányavirágban az alkoholizmus, a munkanélküliség és az ezekből fakadó öngyilkosság volt a téma, a Bányavakságban a politikai korrupció és az idegengyűlölet gondolata köré szerveződik a történet.

Az Isis Big Band és a Weöres Sándor Színház jótékonysági koncertje

December 18-án 19 órakor

Örökzöld swing, big band világslágerek és karácsonyi dalok hangzanak el az Isis Big Band és a színház színművészeinek előadásában. Az adományból a Dr. Nagy László Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény a sérült gyermekeknek fejlesztő eszközöket és játékokat vásárol.

A Dohány utcai seriff

Január 2-án 15 és 19 órakor

A színdarab szövegét Mohácsi János és a szereplők közösen válogatták. Gerincét személyes visszaemlékezések adják, Claude Lanzmann Shoah című filmjének textusán kívül számos vendégszöveg is található benne. Teljes sötétben játssza a társulat.

Egy angyal transzformációja – válogatás Farkas Linda (1980-2016) alkotásaiból

Megtekinthető: január 2-ig

Farkas Linda 2000-ben végzett a kaposvári Zichy Mihály Művészeti Szakközépiskola textiltervezői szakán. 2003-ban Szekszárdon más fiatal művészekkel együtt megalapította a Magma Tűzszínházat, amelyet 2005-től egyedül képviselt.

Meseautó - zenés utazás négy tételben

Január 8-án és 22-én 19 órakor

Szabó Tibor és zenekara koncertje, - mint ahogy azt az alcím is mutatja -, zenés utazásra invitálja az érdeklődőt. A műsor többnyire a 20. század első felének nemzetközi dalterméséből ad ízelítőt négy tételben.

Orbán Attila festőművész kiállítása

Január 10-én 18 órakor

„Orbán Attila ellentéteket megfogalmazó, találkozási pontjaikat kereső szinkretikus szemléletű festő. A figurális kifejezést kezdettől kísérő geometria tiszta szépsége és az expresszionizmus érzelmi telítettsége, a kubizmus és a futurizmus számos eleme és problémaköre is tovább él festészetében."

Császárok napja - Az árvák – Marcus Cocceius Nerva

Január 14-én 20 órakor

A besúgás, a megfigyelések és leszámolások Vespasianus abszolutizmusra törő fiának uralkodása alatt a mindennapi élet és a hatalmi játszmák természetes részévé váltak.

Rendhagyó kötelező olvasmány - Jordán Tamás önéletrajzi könyvének bemutatója és „Szólt az ember…”

Január 16-án 18 órakor

Jordán Tamás írása olyan bölcs élettapasztalatok gyűjteménye, amelyből mindannyian sokat meríthetünk, műszakiak, civilek és művészek egyaránt. A könyvbemutató előtt Jordán Tamás és Sebő Ferenc József Attila estje lesz.

A kékszakállú herceg csodálatos élete... estébé estébé estébé... - Bezerédi Zoltán Esterházy estje

Január 21-én 19 órakor

Az esten részletek hangzanak el Esterházy Péter Harmonia caelestis, A Kékszakállú herceg csodálatos élete és az Egyszerű történet vessző száz oldal - kardozós változat című könyvek szövegeiből.

Hernádi pont - Hernádi Judit zenés estje

Január 29-én 19 órakor

„Díva, bohóc, ember és színésznő. Ez mind, ami vagyok. Ès már egy jó ideje ez vagyok. Ilyenkor illik számot adni mi volt, mi lesz. Tojok az illemre, a szabályokra. Az érdekel, ami egy kicsit más."

Prémium Premier – a Prémium magazintéli lapszámának bemutatkozó estje

Január 30-án 18 órakor

A Prémium magazin téli lapszáma mutatkozik be a Weöres Sándor Színházban Szörényi Levente, Szyksznian Wanda és Stekovics Gáspár közreműködésével.

Márkus Emília emlékezete

állandó kiállítás

A kiállításon bemutatott archív színházi plakátok, tervrajzok, dokumentumok és fényképek a Vas Megyei Levéltár, a Vas Megyei Múzeumok Igazgatósága Savaria Múzeum és az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet gyűjteményében található eredeti példányainak másolatai.

Emlékek a 200 éves szombathelyi magyar nyelvű hivatásos színjátszás történetéből

állandó kiállítás

A kiállításon bemutatott archív tervrajzok, dokumentumok és fényképek a Vas Megyei Levéltár, a Vas Megyei Múzeumok Igazgatósága Savaria Múzeum és az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet gyűjteményében található eredeti példányainak másolatai.