Színházszerda

A WSSZ aktuális témája: Neil Simon-Cy Coleman-Dorothy Fields: Sweet Charity. Béres Attila rendezővel Nagy Cili, Fekete Linda és Hartai Petra beszélget.

Mindenütt Nő programsorozat

Március 6-án 19 órakor, 7-én 15 és 19 órakor

A 2013-ban indult Mindenütt Nő, női alkotókat, női sorsokat bemutató, országos rendezvénysorozathoz a Weöres Sándor Színház idén is csatlakozott: a Hosszú út az éjszakába előadásain vehetnek részt érdeklődők.

Kiállítás: Double Fantasy

Megtekinthető: március 20-ig

A sport egyetemes nyelvén keresztül a Speciális Olimpia mozgalom képes arra, hogy mindannyiukban feltárja az értéket. Ebbe a világba nyújt betekintést eM Soós György és Wie Xiang fotóművész, kiemelve az értelmi fogyatékos embereket, versenyzőket az árnyékból.

Császárok napja: Pertinax

Március 25-én 20 órakor

Commodus utódját a császári testőrség parancsnokai csakhamar megtalálták Pertinax személyében. Az egykori vidéki tanító sikeres katonai pályát futott be, idősebb korára pedig Róma consulja lett.

Képek az Útirajzok sorozatból

Megtekinthető: március 25-ig

Bakucz András okleveles építész tervező művész kiállítása nyílik a Hosszú út az éjszakába bemutatója előtt a Weöres Sándor Színház aulájában.

Miért szép? - Somogyi Győző festőművésszel

Március 27-én 19 órakor

A Weöres Sándor Színház Miért szép? című, Thea-tér programjában ezúttal Somogyi Győző festőművészt ismerheti meg a közönség. Az alkotó az MMA rendes tagja, Kossuth- díjas, A Nemzet Művésze.

Márkus Emília emlékezete

állandó kiállítás

A kiállításon bemutatott archív színházi plakátok, tervrajzok, dokumentumok és fényképek a Vas Megyei Levéltár, a Vas Megyei Múzeumok Igazgatósága Savaria Múzeum és az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet gyűjteményében található eredeti példányainak másolatai.

Emlékek a 200 éves szombathelyi magyar nyelvű hivatásos színjátszás történetéből

állandó kiállítás

A kiállításon bemutatott archív tervrajzok, dokumentumok és fényképek a Vas Megyei Levéltár, a Vas Megyei Múzeumok Igazgatósága Savaria Múzeum és az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet gyűjteményében található eredeti példányainak másolatai.