ugrás a tartalomra

Posztumusz teremnévadó és Életműdíj

2022. május 5.
Hildebrand István Kossuth-díjas operatőr, filmrendező, a Nemzet Művésze nevét fogja viselni a szombathelyi Savaria Mozi nagyterme. A háromnapos Savaria Filmszemle utolsó napján, május 13-án tartják az ünnepélyes névadót.

Hildebrand István Kossuth-díjas operatőr, filmrendező, a Nemzet Művésze nevét fogja viselni a szombathelyi Savaria Mozi nagyterme. A háromnapos Savaria Filmszemle utolsó napján, május 13-án délután 16 órakor, összekapcsolva a Filmszemle díjátadójával, avatják fel az új nevet viselő nagytermet, és átadják a neves művésznek, posztumusz, az Életműdíjat, amelyet özvegye fog átvenni. A szervezők erre az eseményre nagy örömmel várnak minden érdeklődőt, de különösen a felsőcsatáriakat, és a környéken élőket, hiszen Hildebrand István Felsőcsatáron gyerekeskedett, és hosszú, sikeres élete végéig nagy szeretettel emlegette a települést, és az ott élőket. Néhány évvel ezelőtt élményekkel telve, a helyiek szeretetét élvezve még ellátogathatott gyermekkora falujába, és ez nagy megnyugvással és örömmel töltötte el.

Hildebrand István / Stekovics Gáspár

Május 13-án, délelőtt a Jávor Pál teremben versenyfilmeket vetítenek, a Nagyterem avatója után még lesz egy közönségtalálkozó Muhi András Pires filmrendezővel és Szilágyi Áron olimpiai bajnokkal, majd este fél kilenctől a Psyché című filmet vetítik, Hildebrand István egyik legfontosabb munkáját.

szerző: Ráadás Magazin