ugrás a tartalomra

A színház nem működik nézők nélkül

2022. május 18.
Az idén 15 éves Weöres Sándor Színházba nyitott ajtókkal várjuk és tárt karokkal fogadjuk nézőinket.
Szabó Tibor / Mészáros Zsolt
Kedves Nézőink!

Kedves Közönségünk, de még inkább: Közösségünk! Még ha az időszakos bezárások, leállások és lemondások miatt újabb és újabb kihívásokkal kellett szembenéznünk az előző években, örömmel állapíthattuk meg, mennyire rugalmasak tudunk lenni: ha nincs élőszínház, akkor nézhetünk felvételről előadásokat az online térben; ha valaki megbetegszik a szereplők közül, mindig készen áll egy-egy színész, aki beugrik a munkaképtelenné vált kolléga helyébe. Ha a körülmények váratlan helyzetek elé állítanak minket, mi akkor sem hagyunk fel az új megoldások keresésével, hogy Szombathelyhez méltó színházi életet tartsunk fenn.

És ez így lesz a következő évadban is, ahol a fordulatos és izgalmas darabokban a személyességre helyeződik a hangsúly. Kik vagyunk a világban és hol a helyünk? Mikor kapjuk magunkat azon, hogy Trepjlovból Trigorinná váltunk? Csehov mindig aktuális, évadnyitó előadásunk joggal kérdez rá a színházra. Az új formákra. A régi történetekre. Az új történetekre. A vállalásokra és a változtatásokra. Az erőre, amely mindannyiunkban ott rejtőzködik. Mert hiszem, hogy a kemény próbatételek után felhőtlenebb időszakok jöhetnek.

Kérem, tartsanak velünk a 2022/2023-as évadban, hogy a klasszikus és kortárs, zenés vagy prózai előadások során megtalálják azokat a történeteket, amelyekre ezekben a nehézségektől továbbra sem mentes időkben szükségük lehet. Mert a színház nem működik nézők nélkül, mi pedig minden megpróbáltatás ellenére is nyitott ajtókkal várjuk és tárt karokkal fogadjuk Önöket az idén tizenötéves Weöres Sándor Színházban.

Szabó Tibor igazgató

A 2022/23-as évad kínálata!