ugrás a tartalomra

Valódi hamisítvány

premier: 2022. augusztus 23.
Stephen Sachs amerikai szerző vígjátéka, a Valódi hamisítvány egy végtelenül szórakoztató, lebilincselő darab, igazi jutalomjáték két olyan sziporkázó humorú, zseniális színésznek, mint Hernádi Judit és Kern András. Hat alkalommal látható az előadás a Megyeháza udvarán a Savaria Történelmi Karnevál hetében, 2022. augusztus 23-28. között.

Írta: Stephen Sachs

VALÓDI HAMISÍTVÁNY

vígjáték

90 perc

Fordította: Kovács Krisztina

Karneválszínházi előadás
Megyeháza udvar, Szombathely, Berzsenyi tér 1.
-18 éven felülieknek ajánlott-

Maude különc, szabadszájú és harsány nő, Lionel pedig kifogástalan modorú, művelt és meglehetősen cinikus férfi. Ők ketten talán soha nem találkoztak volna, hiszen Maude munkanélküli pincérnőként egy lepukkant lakókocsiparkban él Kaliforniában, Lionel pedig egy neves művészeti alapítványnál dolgozik a kontinens másik felén, New Yorkban. Csakhogy Maude-nak van egy féltve őrzött kincse: egy szerinte milliókat érő Jackson Pollock festmény, aminek a valódiságáról szeretne hiteles szakértői véleményt kapni, és most Lionelre vár a feladat, hogy megállapítsa, Maude festménye valódi-e vagy csak hamisítvány. Azonban találkozó, vagyis a hivatalos értékbecslés nem úgy sül el, ahogy normálisan számítanánk rá: és nemcsak a képről, de szinte minden másról is kiderül, hogy nem az, aminek elsőre látszik...

SZEREPLŐK:
Hernádi Judit - Maude Gutman
Kern András - Lionel Percy
Alkotók:
DRAMATURG Kovács Krisztina
DÍSZLETTERVEZŐ Valló Péter
JELMEZTERVEZŐ-ASSZISZTENS Tóth Hajni
RENDEZŐ MUNKATÁRSA Kis-Kádi Judit 

RENDEZŐ: Valló Péter
A Valódi hamisítvány öt alkalommal lesz látható Szombathelyen, a Weöres Sándor Színház karneválszínházi játszóhelyén, a Megyeháza udvarán felállított szabadtéri színpadon. Cím: 9700, Szombathely, Berzsenyi tér 1. 

Előadás időpontok:
2022.08.23. kedd, 18.00 (esőnap: 08.24. szerda 15.00)
2022.08.24. szerda, 18.00 (esőnap: 08.25. csütörtök 15.00)
2022.08.25. csütörtök 18.00 (esőnap 08.26. péntek 14.00)
2022.08.26. péntek 17.00 (esőnap 08.27. szombat 14.00)
2022.08.27. szombat 17.00 (esőnap 08.28. 15.00)
2022.08.28. vasárnap 15.00 (nincs esőnap*)
* Mivel ez az új időpont a szombati előadás esőnapja, a vasárnapi előadást csak abban az esetben tudjuk megtartani, ha a szombati előadás rendben lemegy és nem kell a szombati előadáson esőnapot hirdetnünk.  Amennyiben vasárnap esik az eső, -mivel az új időpontnak nincs esőnapja-, szintén nem tudjuk megtartani az előadást. Mindkét kedvezőtlen időjárási helyzet esetén a megvásárolt jegyeket a vásárlás helyén 2022. augusztus 29 és szeptember 7. között visszaváltjuk.   

A Megyeháza mellett a Levéltár info pultjában vehetők át a befoglalt karneválszínházi jegyek az előadások megkezdése előtt 1 órával. Fizetés kizárólag készpénzben! 

A 2022/2023-as évadra szóló érvényes bérlettel rendelkező nézőink bérletenként 1000 Ft kedvezményt kapnak a Valódi hamisítvány jegyárából. A bérletes jegyárkedvezmény kizárólag személyesen, a Közönségszolgálati- és Jegyirodában megváltott karneválszínházi jegyek esetén a bérlet bemutatásával érvényesíthető 2022. augusztus 3-tól. 


A Valódi hamisítvány előadás Magyarországon a THEATRUM MUNDI Színházi és Irodalmi Ügynökség közvetítésével kerül színre. Az előadás az Orlai Produkciós Iroda közvetítésével kerül színre.


Karneválszínházi szabályzat!

 

Amennyiben az előadások kezdési időpontjában az időjárás nem teszi lehetővé az előadások megkezdését, akkor a kezdéssel legfeljebb 60 percet várunk. Amennyiben az előadásokat várhatóan 60 perc elteltével sem lehet elkezdeni, úgy az előadás elmarad. Az előadás elmaradása esetén a jegyek a kijelölt esőnapra érvényesek. Az esőnap dátuma a jegyen is olvasható. A megvásárolt jegyeket nem váltjuk vissza.

Amennyiben az elmaradt előadást rossz idő miatt az esőnapon sem tudjuk megtartani, a jegyeket visszaváltjuk az előadást követő 8 munkanapon belül a színház jegyirodájában nyitvatartási időben.

Amennyiben az előadást a kezdetétől számított 45 percen belül az időjárás miatt félbe kell szakítanunk, 15 perc várakozás után az előadás folytatásáról, vagy az esőnapra halasztásáról döntünk. A döntésről a helyszínen adunk tájékoztatást.

Amennyiben az előadás több, mint fele időtartamának (45 perc) eltelte után szakad félbe, az előadás megtartottnak tekintendő.

A kijelölt esőnapon is elmaradt előadásra szóló jegyek visszaváltására a helyszínen nincs lehetőség, azok az előadást követő nyolc munkanapon belül a színház jegyirodájában, nyitvatartási időben válthatók vissza.

Az online vásárolt jegyeket az Interticket Kft. váltja vissza.




RENDEZŐ Valló Péter