ugrás a tartalomra

Ahogyan a víz tükrözi az arcot

premier: 2022. október 26.
Az Osonó színházműhely nagy sikerrel játssza a többszörösen díjazott Ahogyan a víz tükrözi az arcot című dokumentarista előadását. Szombathelyen a Weöres Sándor Színházban négy alkalommal lesz látható a darab, amelyben a fiatalokat érintő társadalmi, szociális problémákat kutatják, így a magányos gyerekek, a tehetetlen szülők, a kiszolgáltatott fiatalok történeteit szőtték színházi eseménnyé.

AHOGYAN A VÍZ TÜKRÖZI AZ ARCOT

Posztdramatikus dokumentarista színházi megnyilatkozás

60 perc előadás+ 30 perc közönségtalálkozó

3 kontinens | 24 ország | 190 település | 600 előadás | 12 nemzetközi fesztiválmeghívás | 2 legjobb előadás díj

 Díjak:
• Louis d’argent fesztiváldíj, 29. Theatra Nemzetközi Színházi Fesztivál, Saint-Louis (2015. október 11.)
• Az Etoile Európai Színházi Központ Ezüstcsengő fesztiválnagydíja, Teatro Lab Nemzetközi Színházi Fesztivál, Castelnovo ne' Monti (2013. március 22.)

Anyu. Félek. Sötét van. Hallasz engem? Figyelsz most rám?” ​„De tudnod kell, hogy van benned is, mint minden emberben, valami halhatatlan. A világ a tiéd is!”

Szereplők: Mucha Oszkár, Mihácsi Veronika, Basa Ádám, Póra Jácinta, Bocsárdi Panna, Kalotai Máté 
Technika: Csortán Géza
Videó: Stibál Róbert
Rendező: Fazakas Misi

   
Ahogyan a víz tükrözi az arcot - csend / Osonó színházműhely

Megérett bennünk a vágy, hogy megmérjük a minket körülvevő társadalom lázát és erről beszéljünk a színház eszközeit felhasználva. Előadásunk dokumentarista jellegű, amelyben a fiatalokat érintő társadalmi, szociális problémákat kutatjuk, így a magányos gyerekek, a tehetetlen szülők, a kiszolgáltatott fiatalok és saját magunk történeteit szőttük színházi eseménnyé, folyamatosan keresve a magunkkal, nézőinkkel és az Istennel való találkozás lehetőségét. Hosszú beszélgetéseink és egyéni megnyilatkozásaink eredménye egy közös forgatókönyv lett. Ennek színházi térbe helyezésekor megtapasztaltuk a közösségi alkotás és határaink feszegetésének élményét, létrehozva lelkünk rezdüléseinek derűs vízióját és megmutatva arcainkat, ahogyan a víz tükrözi azokat.

Az előadást fél órás közönségtalálkozó követi. 

Osonó - előadás utáni közönségtalálkozó




szerző: Osonó színházműhely