ugrás a tartalomra

KUTYABAJ - előadás előzetes

2023. április 17.
Magyarországi ősbemutatóra készül a Weöres Sándor Színház és a Függetlenül Egymással Közhasznú Egyesület: a kortárs angol szerző, Samuel Bailey Kutyabaj (Shook) című színművét Horváth János Antal állítja színpadra.
Az angol díjnyertes darab egy szívbemarkoló történet rengeteg humorral azokról a fiatalokról, akiket a társadalom hiába zár ki magából, egy új élet lehetőségével térhetnek vissza. 

Az előadás előzetesben Horváth János Antal rendező, Csonka Szilvia, Keller-Dénes Emőke, Hajdu Péter István, László Gáspár és Kuttner Bálint szereplők szólalnak meg. 

 Bemutató: 2023.04.21. 19.00, Márkus Emília terem.

Samuel Bailey: Kutyabaj

Kutyabaj fotó: Bonyhádi Károly

-színmű-
Fordította: Horváth János Antal

Cain, Riyad és Jonjo az iskolapad helyett egy cellában ülnek. A fiatalkorúak börtönében töltik napjaikat, gumicukrot cserélgetnek, cipőkről dumálnak és közben készülnek az apaságra. Fiúk, akik maguk is gyerekek még, de már nem csak a saját életükért, hanem a gyermekükért is felelnek. Grace feladata, hogy felkészítse őket az apaság mellett arra, hogy a kezükbe vegyék a jövőjüket. Fel tudnak elég gyorsan nőni ahhoz, hogy kitörhessenek a rendszerből? Letöltendő helyett le tudnak érettségizni? Mi lesz velük, ha egyszer csak kinyílik a világ? Samuel Bailey díjnyertes darabja egy szívbemarkoló történet rengeteg humorral azokról a fiatalokról, akiket a társadalom hiába zár ki magából, egy új élet lehetőségével térhetnek vissza.

Az előadást 14 éven felülieknek ajánljuk!

Rendező: Horváth János Antal

Szereplők: László Gáspár m.v. Hajdu Péter István Kuttner Bálint m.v. Csonka Szilvia

A Weöres Sándor Színház és a Függetlenül Egymással Közhasznú Egyesület közös produkciója. A színdarab Magyarországon a Theatrum Mundi Színházi és Irodalmi Ügynökség közötti különleges megállapodás révén kerül színre.