ugrás a tartalomra

Nézőpont

Új beszélgetéssorozat indul színházunkban

2023. november 13.
Az évad előadásaihoz kapcsolódó beszélgetéseken a párbeszéd lehetőségét kínáljuk fel a nézőknek és a színházi alkotóknak. Az első Nézőpont november 29-én lesz a Krúdy Klub-ban.

Idén elindítjuk Nézőpont címet viselő beszélgetés sorozatunkat. Az évad előadásaihoz kapcsolódó beszélgetéseken a párbeszéd lehetőségét kínáljuk fel a nézőknek és a színházi alkotóknak, amely során az adott témákat új, egyedi perspektívában mutathatjuk meg, járhatjuk körbe közösen. Szakmai beszélgetés, irodalmi est, improvizációs játék vagy történeti kiselőadások formájában közelítjük meg a bemutatott előadásokat.

Göttinger Pál, az Énis, teis rendezője / Mészáros Zsolt


Első alkalommal az októberben bemutatott Légrádi Gergely darab, az Énis, teis előadása kapcsán beszélgetünk Göttinger Pállal, az előadás rendezőjével, valamint Kovács Bálinttal, Junior Príma díjas újságíróval a #metoo jelenség történetéről. Honnan indult és hol tart most a mozgalom, milyen kérdésköröket feszeget és tabukat döntött le idáig? Szó lesz Kovács Bálint Puszild meg - Szexuális zaklatás és ami mögötte van című könyvéről, a magyarországi eseményekről és résztvevőiről, az egyéni és intézményi megszólalásokról és lépésekről, valamint azok következményeiről.

A beszélgetést Herman Flóra, a Weöres Sándor Színház színésze vezeti.

 

Nézőpont

Időpont: 2023. november 29. 17:30-18:30

Helyszín: Krúdy Klub

A program ingyenes, minden érdeklődőt szeretettel várunk!