ugrás a tartalomra

Ádámok és Évák ünnepe 2024.

premier: 2024. január 22.
Harmadik alkalommal hirdeti meg a Weöres Sándor Színház a népszerű országos középiskolásoknak szóló játékot. A magyar kultúra napján tartandó rendezvényünk idén William Shakespeare előtt tiszteleg.

ÁDÁMOK ÉS ÉVÁK ÜNNEPE 2024.

középiskolai játék

2024-ben már harmadik alkalommal hirdetjük meg az népszerű országos játékot. Középiskolás diákoknak adjuk át egy délutánra a színpadot. Az idei akciónk címe Shakespeare-kalamajkák.

A magyar kultúra napján a diákszínjátszó csoportok, közösségek egy-egy jelenetet adnak elő Shakespeare egyik, általunk ajánlott művéből. A jeleneteket minden csoport a saját elképzelése szerint dolgozza fel, a színpadi megjelenítés módját is maguk találják ki a diákok.  Téma: a szerelem vagy a szülő-gyermek konfliktus.  Az egyes jelenetekre szánt időtartam 15 perc!

 Az ajánlott Shakespeare művek:  Rómeó és Júlia,  Hamlet, dán királyfi,  Lear király,  Macbeth,  Ahogy tetszik,  A makrancos hölgy

A játékra jelentkezett középiskolás csoportok: a Művészeti Szakgimnázium csapata, az NLG Társulat, a Premontei Rendi Szent Norbert Gimnázium diákjai, a Savaria Technikum és Kollégium színjátszói valamint a JátsszMa diákstúdió mindkét csoportja. 

Az esemény időpontja: 2024. január 22. 17.00

Sok szeretettel várunk minden érdeklődőt!