ugrás a tartalomra

„Szavakból paloták épülnek”

2023. december 5.
Hármas összefogás: közösségben átélt színházi pillanatokkal szeretnénk megajándékozni krónikus betegséggel küzdő gyermekeket és családtagjaikat. Az Alpokalja a Daganatos Gyermekekért Közhasznú Alapítvánnyal és a Dr. Bohóc Mosolyszolgálat Alapítvánnyal együttműködve havonta egy alkalommal vendégül látunk egy kis hőst és családját a Weöres Sándor Színházban.

 „Szavakból paloták épülnek” – írja Weöres Sándor. A színház varázslatos világ, ahol szavakból, mozdulatokból a képzelet segítségével töltődhet fel, kapcsolódhat ki minden néző. 
Társadalmi felelősségvállalásunk alappillérének tekintjük a jövő generációjának támogatását. Hiszünk abban, hogy az önfeledt gyermekkor mindennél fontosabb. Ez a gondtalanság azonban sokaknak nem adatik meg. Ezért hármas összefogásban a Dr. Bohóc Mosolyszolgálat Alapítvánnyal és az Alpokalja a Daganatos Gyermekekért Közhasznú Alapítvánnyal közösen színházi élménnyel ajándékozunk meg egy-egy krónikus betegséggel küzdő gyermeket és családját. 
 
 Dr. Györke Eszter adjunktus, csecsemő- és gyermekgyógyász szakorvos, gyermek hemato-onkológus szakorvos, az Alpokalja Daganatos Gyermekekért Alapítvány elnöke, Szabó Tibor színházigazgató, Vass Szilárd, a Dr.Bohóc Mosolyszolgálat Alapítvány művészeti vezetője és Balogh János, bohócdoktor, színész áll a kezdeményezés mögött. 

Lehetőség szerint havonta egy alkalommal vendégül látunk egy-egy nagy küzdőt és családját, akik megnézhetik ifjúsági előadásaink egyikét. Az első alkalom 2023. decemberében lesz.