ugrás a tartalomra

A legjobb színész díját kapta Balogh János a Sevilla Indie Film Fesztiválon

2024. február 28.
A Beszélő Trófeák című magyar thrillerben nyújtott alakításáért vehette át az elismerést a Weöres Sándor Színház színésze Spanyolországban.

A Beszélő Trófeák (Hunting Throphies) című film Illés László rendezésében jobbára Vas vármegyei helyszínekkel és a Weöres Sándor Színház színészeivel készült el 2023-ban. A thriller főszerepét Balogh János játssza és feltűnik a vásznon a Weöres Sándor Színház színészei közül Nagy-Bakonyi Boglárka, Horváth Ákos, Antal D. Csaba, Némedi Árpád, Kelemen Zoltán, Szabó Róbert Endre is, valamint Mari Dorottya, Domokos Zsolt és Sipos László Márk színművészeink szinkronizálnak az alkotásban.


A nagyrészt közösségi finanszírozásból készült thriller hivatalos bemutatója még várat magára, de az elkészült alkotást benevezték már több nemzetközi filmfesztiválra is. Így még a megjelenése előtt díjakat zsebelt be főként amerikai független filmfesztiválokról. Legutóbb a Sevilla Indie Film Fesztiválon ért el sikereket a Beszélő Trófeák, kategóriájában a legjobb thriller lett, a legjobb rendező díjat Illés László, és a legjobb színész díjat Balogh János kapta.

Beszélő Trófeák - Balogh János és Molnár Gábor a sevillai díjátadón


-A film már nyert díjakat Los Angelesben, New Yorkban és Montrealban is, de amikor megtudtuk, hogy Spanyolországban is díjat kapott, elérhető távolságra került az átadó ünnepség. Bár folyamatos elfoglaltsággal sok előadásban játszom a Weöres Sándor Színházban, úgy alakult, hogy a Gyévuska főpróbahete miatt volt pár szabad napom. Ezt jelnek tekintettem és Molnár Gábor barátommal, aki a háttérben dolgozott a filmben, úgy döntöttünk, kiutazunk és képviseljük a filmet a díjátadón. Spanyol nyelven készültem a beszédemmel, amit nagyra értékelt a helyi közönség. A díjátadó csütörtökön este volt, így még két napot időztünk Sevillában és bejártuk a várost. -zárta gondolatait Balogh János.

Az alkotók a Beszélő Trófeák díszbemutatóját Szombathelyre tervezik, reményeik szerint idén tavasszal.