ugrás a tartalomra

Képzelj el...

2024. március 1.
Márciustól májusig havonta változó tartalommal esélyegyenlőségi plakátokkal találkozhat a Weöres Sándor Színház közönsége.

Ha feltesszük magunknak a kérdést, hogy miként válhat a kultúra a társadalmi integráció, a közösségfejlesztés, a szolidaritás élő eszközévé? Hogyan szólhat a kultúra mindannyiunkhoz? Mi úgy gondoljuk, hogy elsősorban előadásaink által. Ugyanakkor már a színházba lépve hatást érhetünk el, gondolkodásra késztethetünk.

  Képzelj el ...címmel márciustól májusig esélyegyenlőségi-plakátokat helyezünk ki a Weöres Sándor Színház aulájába, havonta változó tartalommal.

  A Weöres Sándor Színház társulata elkötelezett a társadalmi esélyegyenlőség általános etikai értékei és alapelvei iránt, úgymint az emberi méltóság tisztelete, szabadság, egyenlőség, igazságosság, szolidaritás, tisztességes bánásmód, erőszakmentesség, különbségek elfogadása, tolerancia. Kidolgoztuk a munkavállalóinkat érintő nemek közötti esélyegyenlőségi akciótervet, ugyanakkor társadalmi szerepvállalásunk részeként szeretnénk közönségünk felé is képviselni ezen értékeket és egy érzékenyítő kampány keretében felhívni a figyelmet az esélyegyenlőség fontosságára.

Képzelj el...

Akciónk az emberi értéket, méltóságot és egyediségét hangsúlyozva, az egyenlő lehetőségek biztosításáról és az egyenlő bánásmódról szól. A plakát-kampány ideje alatt az előadásainkra érkező legalább 15.000 ember, a színházi bejárattal szemben belépéskor találkozik az elgondolkodtató szövegekkel és az egyedi grafikával.

  Esélyegyenlőségi témáink

1.    A női és férfi előítéletek

2.    A fogyatékossággal élők társadalmi beilleszkedése

3.    Időssel és fiatallal szembeni egyenlő bánásmód

  Az egyedi plakátokon feltüntetjük a színház egy-egy kiemelt támogatóját.  Hiszen együttműködéseink alapja a közös értékrend. A színház ezzel is szeretne megjelenési lehetőséget biztosítani a kultúra iránt elkötelezett partnercégeknek. 

A plakátokkal pedig gondolkodásra késztetni szeretnénk.