ugrás a tartalomra

Béres és Alföldi is visszatér

Évadot hirdetett a Weöres Sándor Színház

2024. május 7.
Hat új bérletes bemutatót tervez színházunk a 2024/2025-ös évadban: Alföldi Róbert, Béres Attila, Halasi Dániel, Horváth Csaba, Kondákor Ajsa Panka és Telihay Péter rendezésében. A társulatból távozik Antal D. Csaba és érkezik Kuttner Bálint. Kiss Mari, örökös tagunk is szerepet vállalt. Az idei karneválszínházi előadás a Szombathelyi Szórakoztató Szupergála.

Kedves Nézőink!

A mögöttünk lévő évad sok örömteli pillanattal ajándékozta meg színházunkat. Több színészkolléga részesült egyéni díjban, a színházi szakma magasra értékeli előadásaink művészi színvonalát és a kritikusok is komoly elismerésben részesítettek minket. Mindez együtt azt eredményezte, hogy ismét a vidéki színházak egyik legjobbjaként tartanak minket számon. De, ami a számunkra a legfontosabb, hogy szinte minden előadásunkat teltházzal játsszuk, ami azt jelenti, hogy a vészterhes idők után és ellenére ismét egymásra talált a Színház és Közönsége.

Abban a reményben tárjuk Önök elé az új, 2024/2025-ös évadra vonatkozó műsortervünket, hogy a kínálatban minden kedves néző talál majd az ízlésének és elvárásainak megfelelő produkciót.

Kérem, támogassanak minket, hogy sok szép és tartalmas, közös élményünk legyen itt Szombathelyen, a Weöres Sándor Színházban!

Szabó Tibor igazgató


A Weöres Sándor Színház társulata a 2024/2025-ös évadban

Balogh János, Bálint Éva, Csonka Szilvia, Domokos Zsolt, Gyulai-Zékány István, Hajdu Péter István, Herman Flóra, Horváth Ákos, Kelemen Zoltán, Kuttner Bálint, Mari Dorottya, Nagy Cili, Nagy-Bakonyi Boglárka, Némedi Árpád, Németh Judit, Orosz Róbert, Sipos László Márk, Szabó Róbert Endre, Szabó Tibor, Szerémi Zoltán

Jegy- és bérletinformációk 2024/2025-ös évad

Az évadbérletben megtekinthető előadások:

A fösvény - Hat szereplő szerzőt keres - Augusztus Oklahomában - Vesztegzár a Grand Hotelben - Furcsa pár - A Noszty fiú esete Tóth Marival

Évadbérlet: 6 előadást tartalmaz, és egész évadra szól

Hétköznapi bérlet (kedd, szerda, csütörtök, szombat délután)21.000Ft
Hétvégi bérlet (péntek, szombat este)22.000Ft
Premier bérlet (péntek)30.000Ft
Mecénás bérlet (premier bérlettel megegyező: péntek)60.000Ft

Vegyen szabadbérletet és nézzen meg négy előadás áráért ötöt, bármilyen napon!

Szabadbérlet: 5 szabadon választott előadás21.000Ft

A 2024-25-ös évadban a Weöres Sándor Színház műsoron tartott összes saját előadására tetszés szerinti időpontban beváltható a szabad helyekre (kivéve a Premier bérlet). Egy bérlettel, egy előadásra, egy hely foglalható. Előfoglalási lehetőség a nyilvános jegyértékesítés megkezdése előtt 1 héttel.

Jegyárak:

jegynyugdíjas jegydiákjegy
A fösvénynagyszínpad5.200Ft3.600Ft2.500Ft
Hat szereplő szerzőt keresMárkus Emília terem5.200Ft3.600Ft2.500Ft
Augusztus Oklahomábannagyszínpad5.500Ft3.600Ft2.500Ft
Vesztegzár a Grand Hotelbennagyszínpad5.500Ft3.600Ft2.500Ft
Furcsa párnagyszínpad5.500Ft3.600Ft2.500Ft
A Noszty fiú esete Tóth MarivalMárkus Emília terem5.200Ft3.600Ft2.500Ft
Flórastúdiószínpad3.500Ft2.500Ft2.000Ft
Szombathely Szórakoztató Szupergála (karneválszínházi előadás)Megyeháza udvara6.500Ft

Repertoáron maradó előadások:

jegynyugdíjas jegydiákjegy
A Pál utcai fiúknagyszínpaddinamikus3.600Ft2.500Ft
Bolha a fülbenagyszínpad5.200Ft3.600Ft2.500Ft
Gyévuskanagyszínpad5.500Ft3.600Ft2.500Ft
Hegedűs a háztetőnnagyszínpad5.500Ft3.600Ft2.500Ft
Lúdas Matyinagyszínpad3.000Ft1.800Ft
Óz, a csodák csodájanagyszínpad5.500Ft3.600Ft2.500Ft
Tesztoszteronnagyszínpad5.200Ft3.600Ft2.500Ft
MikveMárkus Emília terem5.200Ft3.600Ft2.500Ft
Nagyapám, Frank Sinatrastúdiószínpad4.000Ft3.000Ft2.000Ft
Antigonéosztályteremszínház1.500Ft
Egy tojásból minden lehetstúdiószínpad1.500Ft
Hamlet hazatérstúdiószínpad2.900Ft1.800Ft
Mielőtt meghaltálstúdiószínpad1.500Ft
FDHstúdiószínpad1.500Ft

10% kedvezményt adunk a színházbérlet árából, ha felmutatja a Falco KC kosárlabdacsapatának mérkőzéseire szóló érvényes bérletét. Egy bérlet bemutatásával, egy kedvezményes bérlet vásárolható. A színház bérletével 10 % kedvezményre jogosult a Falco KC  új szezonjára szóló bérlet vásárlásakor.

Az évadbérletek átfoglalásának időpontja: 2024. május 10-31.

Új évadra bérletvásárlás: 2024. június 03-14., majd a nyári szünet után 2024. augusztus 1-től nyitó Közönségszolgálati- és Jegyirodánkban.

Szabadbérlet vásárlás: 2024.05.10-től a jegyirodában és online is.

Karneválszínházi jegyvásárlás:
a jelenlegi bértelesek 2024. május 10-17-ig előfoglalhatnak és vásárolhatnak.
A nagyközönségnek a karneválszínházi jegyvásárlás 2024. május 21-től lesz elérhető a jegyirodában és online is.
A karneválszínházi előadásra 1000Ft-os kedvezményt adunk a jegy árából a 2024/2025-ös, tehát az új évadra szóló bérlettel rendelkező nézőinknek. (A kedvezmény bérletenként egy karneválszínházi jegyre vehető igénybe.)

Közönségszolgálati- és Jegyiroda
Szombathely, Király utca 7.
Tel.: +36 94 318 738

online jegyvásárlás: wssz.jegy.hu

Tervezett bérletes előadások a 2024-2025-ös évadban:

Molière: A fösvény

A fösvény fotó: Bonyhádi Károly

-komédia-
Fordította: Bognár Róbert

Molière méltán grandiózus drámai alakja Harpagon, vagyis a fösvény, akit az egyik legellentmondásosabb jellemkomikummal ruház fel: nem érdekli semmi más, csak a pénz. A pénz, amely sosem boldogít – kivéve, ha mégis. Harpagon pedig mindent megtesz azért, hogy vagyonát gyarapítsa, ládikóját megőrizze és végig az eszénél, vagyis inkább a pénzénél maradjon. Hiába szül komikus helyzeteket, megalázó félreértéseket és zavarba ejtő találkozásokat, Harpagont nem gyógyítja ki a kudarc függőségéből, sőt, környezetét is magával rántja. A metszően komikus történet máig tükröt tart nekünk, olyan tükröt, amelyben a nevetés mellett még a könnyünk is kicsordulhat.

Szereplők:Balogh János, Hajdu Péter István, Herman Flóra, Horváth Ákos, Kelemen Zoltán, Kuttner Bálint, Nagy Cili, Nagy-Bakonyi Boglárka, Némedi Árpád, Németh Judit, Orosz Róbert, Szabó Róbert Endre

Rendező: Telihay Péter


Luigi Pirandello: Hat szereplő szerzőt keres

Hat szereplő szerzőt keres fotó: Bonyhádi Károly

-színmű-
Fordította: Füsi József

Pirandello legnépszerűbb darabja egy válságban rekedt alkotó terméketlen napjától indul el, aki csak hallucinációi árán szabadulhat ki. A szerző szereplőinek nem történetet ír, hanem küzdelmet, nem drámai ívet, hanem harcot, amelyet saját konfliktusaikért, viszonyaikért folytatnak. Végül a szerep maga köti gúzsba őket, a szerep, amelyet mindenáron végig kell játszaniuk. A színházi próba és a valóság abszurd helyzetekben folyik össze, melyeket az előadás a nonverbális eszközök és a mozgás formaiságával jelenít meg. Tragikum és komikum, misztikum és realitás fonódik szétszálazhatatlanul össze a Nobel-díjas szerző színházi téziseket megkérdőjelező drámájában.

Szereplők: Bálint Éva, Csonka Szilvia, Domokos Zsolt, Gyulai-Zékány István, Mari Dorottya, Sipos László Márk, Tarjányi Liza e.h.

Rendező: Kondákor Ajsa Panka


Tracy Letts: Augusztus Oklahomában

Augusztus Oklahomában fotó: Bonyhádi Károly

-színmű-
Fordította: Deres Péter, Maros András

Tracy Letts többszörösen díjnyertes darabja egy amerikai családi drámát bont ki három felvonásban: Beverly Weston valaha híres költő volt, most alkoholproblémákkal küzd. Felesége, Violet betegségét és gyógyszerfüggőségét egyszerre próbálja legyőzni, három lányuk pedig csehovi módon Moszkva helyett New Yorkba vágyik. Találkozásuk apjuk eltűnése miatt elkerülhetetlen: a váratlan helyzet több lappangó konfliktust is felszínre hoz, amelyet ki-ki a maga módján próbál megoldani – egyedül, mégis egyszerre. A szőnyeg alá söpört traumák és öröklődő komplexusok ellenére élethazugságaik kelepcéiben ugyanannyi humor rejtőzik mint tragikum, ugyanolyan erős életszeretet mint önsorsrontás.

Szereplők: Bálint Éva, Csonka Szilvia, Domokos Zsolt, Gyulai-Zékány István, Herman Flóra, Kelemen Zoltán, Kiss Mari m. v., Mari Dorottya, Nagy Cili, Nagy-Bakonyi Boglárka, Orosz Róbert, Szabó Tibor, Szerémi Zoltán

Rendező: Alföldi Róbert


Rejtő Jenő, Hamvai Kornél, Varró Dániel, Darvas Benedek: Vesztegzár a Grand Hotelben

Vesztegzár a Grand Hotelben fotó: Bonyhádi Károly

-zenés vígjáték-

A bubópestis miatt blokád alá kerül a jáva szigeti Grand Hotel, a trónörökösök és szállítmányozók, primadonnák és szélhámosok kedvenc nyaralóhelye. A közelgő monszun és a szezonvég ellenére a trópusi szállodában izzanak az események: elindul a hajsza a Banánoxid vegyi képletének megszerzéséért, egy szerzetes gyilkosának megtalálásáért és a komplett szállodai bevétel visszaszerzéséért. Mindeközben szól a Lagonda blues, pizsamás és csuhás férfiak felváltva kergetik egymást, és hiába hangoztatják újra és újra, senki se őrzi meg a nyugalmát. Darvas Benedek könnyed zenei világával és Varró Dániel virtuóz dalszövegeivel elevenedik meg Rejtő Jenő népszerű regénye ebben az egyedülálló zenés színházi előadásban.

Szereplők: Balogh János, Domokos Zsolt, Hajdu Péter István, Herman Flóra, Horváth Ákos, Kelemen Zoltán, Kuttner Bálint Nagy Cili, Nagy-Bakonyi Boglárka, Némedi Árpád, Németh Judit, Sipos László Márk, Szabó Róbert Endre, Szerémi Zoltán

Rendező: Halasi Dániel


Neil Simon: Furcsa pár

Furcsa pár fotó: Bonyhádi Károly

-komédia-
Fordította: Örkény István

Felix rendmániás, Oscar trehány. Felix pedáns, Oscar laza. Felix épp válófélben van, Oscar pedig befogadja. Három hét együttélés után mindketten újrafogalmazzák a barátságukról, saját magukról és az életről alkotott képüket. Két férfi életközepi válságát ismerhetjük meg Neil Simon eredetileg színdarabnak íródott, de 1968-ban filmként is debütáló vígjátékában, amely visszatérő klasszikus a magyar színházak repertoárjában. Nem véletlenül: az örökzöld történet, remek párbeszédekkel és eltalált szituációkkal fűszerezve, nem ígérhet mást, mint rengeteg nevetést.

Szereplők: Balogh János, Domokos Zsolt, Herman Flóra, Horváth Ákos, Kelemen Zoltán, Nagy Cili, Orosz Róbert, Szabó Róbert Endre

Rendező: Béres Attila


Mikszáth Kálmán: A Noszty fiú esete Tóth Marival

A Noszty fiú esete Tóth Marival fotó: Bonyhádi Károly

-színmű-

Keserédes szerelmi történet és pontos társadalmi látlelet. A Mikszáth Kálmán századfordulós regényéből adaptált színdarab egy újsághírből született: a főhős egy pénztelen dzsentri, aki elcsábít egy épp Amerikából hazatérő, milliomos lányt. A fiúnak a pénz a fontos, a lány épp azt félti. Váltóhamisítás, ügyeskedések, a házasság mint vagyonszerzési módszer – mindez a dzsentrivilág kedélyesen deprimált miliőjében. A feljebbjutás és beilleszkedés vágya mellett azonban a korszakváltó magyar társadalom nagy kérdéseit is felmutatja ez az egyszerre kritikus és nosztalgikus színdarab, amelyben a szereplőket pókhálóként tartják fogva a társadalmi mechanizmusok.

Szereplők: Bálint Éva, Csonka Szilvia, Fehér László m.v., Gyulai-Zékány István, Hajdu Péter István, Horkay Barnabás m.v., Kuttner Bálint, Mari Dorottya, Nagy-Bakonyi Boglárka, Némedi Árpád, Németh Judit, Pallag Márton m.v., Sipos László Márk, Szabó Tibor, Szerémi Zoltán, Widder Kristóf m.v.

Rendező: Horváth Csaba


Karneválszínházi előadás:

Vinnai András: Szombathelyi Szórakoztató Szupergála

Szombathelyi szórakoztató szupergála fotó: Bonyhádi Károly

- helyi érdekű zenés sóműsor-

Válaszoljon őszintén! Megdobban a szíve, ha meglátja nyomtatásban a következő szót? SZOMBATHELY. Amennyiben igen, akkor garantáljuk, hogy rengeteget fog dobogni a szíve az előadás alatt. A szombathelyi karneválszínház idei produkciója ugyanis varázslatos helyre röpíti el nézőit: Szombathelyre! Most újra megdobbant, igaz? Zenés összeállításunk korokon, helyszíneken és műfajokon átívelő dicsfényt fest Szombathely múltja, jelene és jövője köré. Ha kíváncsi rá, miért szenved Zalai Miklós, buszvezető Szombathely-fóbiában, ha találkozni akar megyénk szuperhősével, a Vasi ember™-rel, akkor tudja hol a helye? Szombathelyen!

Figyelmeztetés! Ha önnek csak annyiszor dobbant meg a szíve az előző ajánló olvasása közben, ahányszor a szövegben szerepelt a Szombathely szó (7), haladéktalanul forduljon egy megbízható kardiológushoz!

Szereplők: Csonka Szilvia, Gyulai-Zékány István, Horváth Ákos, Mari Dorottya, Némedi Árpád, Németh Judit, Szabó Róbert Endre, Szerémi Zoltán, Temesi Zsolt.

bemutató: 2024. augusztus 15. (Vármegyeháza udvara)

Rendező: Vinnai András

Bemutató: 2024. augusztus 15., csütörtök, Megyeháza udvara
A karneválszínházi előadásra 1000 Ft-os kedvezményt adunk a jegyárából a 2024/2025-ös, tehát az új évadra szóló bérlettel rendelkező nézőinknek. (A kedvezmény bérletenként egy karneválszínházi jegyre vehető igénybe.)

Bérleten kívüli tervezett előadás:

FLÓRA - Kétes létben a bizonyosság

Flóra

-dokumentum dráma-

Kozmutza Flóra fiatal gyógypedagógus és pszichológus, Rorschach-teszteket végez a legkülönfélébb emberekkel, köztük neves művészekkel - így kerül kapcsolatba József Attilával. Attila azonnal beleszeret és ostromolni kezdi szerelmével a lányt, csakhogy Illyés Gyula is szemet vetett rá. Így alakult ki a magyar irodalomtörténet legtragikusabb szerelmi háromszöge két politikai, művészi és magánéleti szempontból is rivális költő és közös szerelmük közt.

Vajon miért érezhette az életét a gyógyításnak szentelő lány, hogy felelősséggel tartozik a tőle szeretetet és gondoskodást követelő, nagyrabecsült költő iránt? Pontosan miért veszett össze József Attila és Illyés Gyula? Kit szeretett valójában Flóra? Miért nem utasította vissza József Attila udvarlását? Elkerülhető lett volna a tragédia? Ki a felelős? Ezekre a kérdésekre keressük a választ ebben az irodalmi-lélektani drámában, amely egyszerre szól művészetről, szerelemről, megtalálásról és elengedésről - mindarról, ami a mi életünket is végigkíséri.

bemutató: 2024. ősz. (Stúdiószínpad)

Rendező: Sipos László Márk

Szereplők: Domokos Zsolt, Mari Dorottya, Sipos László Márk