ugrás a tartalomra

Esőtánc - könyvbemutató és kiállítás

2021. november 2.
Színház és IRODALOM címmel új programsorozat indul a Weöres Sándor Színházban. Első alkalommal Károly Frigyes : Esőtánc című könyvének bemutatója és Rákos József kiállítása lesz november 8-án.

Színház és IRODALOM

A Weöres Sándor Színház új programsorozatot indít 2021. novemberében és decemberében, melynek során helyi szerzők könyvei, alkotásai mutatkoznak be hétfőnként a Krúdy-klubban.

Első alkalommal a Szülőföld kiadó és a Weöres Sándor Színház szeretettel várja az érdeklődőket:

Károly Frigyes Esőtánc című könyvének bemutatójára és Rákos József könyvillusztráció-kiállításának megnyitójára.

Közreműködik: Szabó Tibor igazgató, Szauer Ágoston költő, tanár

Moderátor: Kovács Ágnes, irodalomtörténész

2021.november 08. 17.00 óra, Weöres Sándor Színház, Krúdy Klub

A belépés díjtalan.

„Sokan szeretnék, hogy a nevelés úgy működjön, mint egy csokiautomata. Bedobjuk a kétforintost és kijön a csokoládé. Pedig a nevelés sokkal inkább esőtánc, ahol körbe táncoljuk a gyereket, vagy vele táncolunk és várjuk, hogy úgy és az legyen a reakció amit elvárnánk. „-írja a könyv előszavában Károly Frigyes.


Rákos József karikatúrája Károly Frigyesről

„Károly Frigyes tanárként, igazgatóként, főiskolai oktatóként dolgozott Szombathelyen az elmúlt négy évtizedben. Esőtánc című könyvében összegyűjti a legérdekesebb iskolai történeteit. Szereplői már régen felnőttek, tetteik azonban időtlenek. Hétköznapi hősei utódai A Pál utcai fiúknak, Ottlik Iskola a határon szereplőinek…”- ajánlja a könyvet Fűzfa Balázs, irodalomtörténész.