ugrás a tartalomra

Megalakult a Weöres Sándor Színház Szenátusa

2011. június 19.
Ma megalakult a Weöres Sándor Színház Szenátusa tizenegy taggal. Célja, hogy támogassa a Színházat, s növelje támogatottságát. A Szenátus már alakuló ülésén határozott arról, hogy díjat alapít az évad legjobb színészi alakítása, illetve legjobb technikai, háttér tevékenysége elismerésére.

A WEÖRES SÁNDOR SZÍNHÁZ MIÉRT HOZTA LÉTRE SZENÁTUSÁT?

Nagyon jól hangzik, hogy a Weöres Sándor Színháznak Szenátusa van, de éppen a fellengzős elnevezés miatt felébredhet a gyanú, hogy itt egy tartalom nélküli buborékról van szó.

A Weöres Sándor Színház gyökeresen más működésre vállalkozik, mint amelyet a vidéki színházaktól megszoktunk. Színházunk szeretne lépést tartani azokkal a változásokkal, melyek mindennapjainkat jellemzik, foglalkozik azokkal a problémákkal, mellyel az ország társadalma, kultúrája, művészete küzd, szeretne részt venni azokban a folyamatokban, melyek egy jobb jövő képét vizionálják.

Valljuk, hogy a színház nem csak az előadások otthona, hanem a térség szellemi fellegvára, ahol események sora teszi lehetővé, hogy a polgárok egymással találkozzanak, eszmét cseréljenek, éljenek azokkal a lehetőségekkel, melyek a civil társadalom megerősödését szolgálják.

Ahhoz, hogy a fentiek létrejöjjenek, szükség van a színház presztízsének növelésére. A Szenátus tagjai Szombathely, Vas megye megbecsült, rangos személyiségei. Jelenlétük segíti a Színházat, hogy az a munkájához méltó rangot megszerezze, hogy a média kellő figyelemmel kísérje az itt zajló eseményeket.

A Szenátus lététől, munkájától reméljük, hogy a térség polgárai érezzék, hogy a Weöres Sándor Színház az életüknek szerves része, egy fórum, ahol minden megbeszélhető, ahol nem csak szórakozni, kikapcsolódni lehet, hanem felelősségteljesen részt lehet venni a polgári társadalom, az egészséges kulturális közélet kialakításában.

Jordán Tamás

A SZENÁTUS ALAPÍTÓ TAGJAI

Brumbauer József, a BPW-Hungária Kft. ügyvezető igazgatója

Esztergályos Jenő, az Apáczai Kiadó tulajdonosa

dr. Fejes Péter, Veszprém megyei főügyész

dr. Ipkovich György, országgyűlési képviselő

dr. Kolbenheyer Ottó, a Madentko Klinika (fő)tulajdonosa

dr. Kondor János, a Vas Megyei Munkaadók és Gyáriparosok Szövetségének elnöke

Kovács Ferenc, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke

dr. Nagy Lajos, a Vas Megyei Markusovszky Kórház Nonprofit Zrt. vezérigazgatója

Németh József, az OTP Bank Észak-dunántúli Régiójának ügyvezető igazgatója

dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere

V. Németh Zsolt, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára

 

Vonatkozó cikk:

Megalakult a Weöres Sándor Színház Szenátusa (Vas Népe)

Minden vég valaminek a kezdete (Vaskarika)

szerző: wssz, fotó: Czika László