ugrás a tartalomra

Tanártér - Személyiségfejlesztő drámajátékos tréning

2021. április 29.
Szombathelyen és a város vonzáskörzetében élő pedagógusok számára!

Tanártér

SZEMÉLYISÉGFEJLESZTŐ DRÁMAJÁTÉKOS TRÉNING decemberben!

Színházunk az Osonó Színházműhely trénereinek vezetésével képzést hirdet a Szombathelyen és a város vonzáskörzetében működő óvodák, általános és középiskolák érdeklődő pedagógusai számára!

A képzés várható időpontja a járványügyi veszélyhelyzetre vonatkozó szabályok függvényében:

2021. december 3. és 4.

Két napon át négyórás tréningeket szervezünk.

Kérjük, válasszon az alábbi időpontok közül:

  • december 3-án 15.00-19.00
  • december 4-én 9.30-13.30 és 15.00-19.00

A tréninget ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék a mindennapos tanítási gyakorlatukat személyiségfejlesztő, drámajátékos és közösségkovácsoló elemekkel gazdagítani, akiket érdekel a színházi előadás létrehozásának fortélya, a színpadra tervezett műsorok elkészítése és azok eszközei. A tréning egy továbbképzési lehetőséget kínál a színház és a játék eszközeit már alkalmazó pedagógusoknak, de jó alkalom azon pedagógusoknak is, akik ebben az időszakban a játék varázsa által feltöltődni szeretnének.

A program lehetőséget kínál akár egész tantestületek képzésére, csapatépítésére is, egy jó hangulatú párórás tréning erejéig.

Helyszín: csoportos jelentkezés esetén a tréning vezetői az adott iskola helyszínére mennek.

Egy négyórás foglalkozás díja 5.000 Ft/fő. (A programhoz min. 12 fő jelentkezése szükséges.)

 

Jelentkezés és további információ: Németh Gyöngyi +36304006251 jatsszmamuhely@gmail.com

YouTube-link a műhely korábbi munkájáról:

 

Az Osonó Színházműhely egy olyan független, alternatív színházi kezdeményezés, amely a létrejövő előadásokon túl párbeszédre törekszik a közönséggel, annak érdekében, hogy inspirációt adjon, hogy felelős és kreatív emberként keressék meg helyüket a társadalomban. A színházi, oktatási és szociális projekteken keresztül, az Osonó intenzív élményt biztosít a résztvevők számára, hogy saját önismeretük és másokkal való kapcsolataik fejlesztését elősegítse. Az Osonó eddig több mint, hetven drámatábort, és több száz képzést szervezett fiatalok és felnőttek számára.

Az Osonó Színházműhely több évtizedes tapasztalatának köszönhetően olyan foglalkozástípusokat dolgozhattunk ki, amelyek közben a résztvevők egyszerű gyakorlatok által juthatnak el embertársaikhoz és önmagukhoz. A foglalkozások olyan helyzeteket teremtenek, amelyek során a résztvevők egy belülről megszülető motiváció által elindulhatnak a személyes fejlődés útján, így alakítva ki a belső előrelépés igényét. Egy olyan munkamódszert és pedagógiai struktúrát építettünk fel, amelynek központjában a játék áll, így a résztvevő személyisége, tapasztalata és lexikális tudása úgy gyarapodik, hogy közben jól érzi magát, játszik. A pozitív élménynek és a külső nyomás hiányának köszönhetően a résztvevők emberi fejlődésen mennek keresztül, amelynek azonnali megtapasztalása által a belső motivációjuk megerősödik.

A társulat 2016-ban az Európai Parlament értékelése által az Ifjúsági Nagy-Károly Díj Nemzeti győztese lett, 2015-ben Regisztrált Tehetségponttá, majd 2017-ben Európai Tehetségponttá vált és 2012-ben a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Csokonai Vitéz Mihály Közösségi díját vehette át.

 

 

 

FELDOLGOZÓ FOGLALKOZÁSOK, SZAKMAI ANYAGOK

A következő évadtól egyes előadásainkhoz előkészítő és feldolgozó foglalkozásokat ajánlunk. A tanórai feldolgozást kiadványokkal, letölthető szakmai anyagokkal kívánjuk segíteni.