ugrás a tartalomra

Utazás Erdélybe - 2013.11.23.

2013. november 24.
Szabó Tibkét hazahívták Nagykárolyba: Útközben című, önálló koncert-előadásával lép fel. Az útról Korponay Zsófia énekes számol be néhány blog bejegyzésben.

Reggel tízkor egy nyolcfős csapat gyűlt össze a zeneiskola parkolójában - rövid eligazítás után pedig elindult Nagykároly felé. Igen, ők (és a későbbiekben) az Útköz-Band.

Ahogy korábban említettem az utazásunk oka a nagykárolyi SPOT Fesztivál, ahová Szabó Tibkét (T.B. Taylor) hazahívták. Körülbelül hét óra utazásra számítottunk, ez így is alakult (leszámítva az óra-átállítást: ötkor hagytuk el Magyarország határát, és hatkor érkeztünk Romániába, erre egyébként számíthat mindenki, aki ide utazik.) Maga az út nem tartogatott sok különlegességet, többnyire aludtunk, aki nem, ahelyett aludtam én.

A határátkelés után hamar Nagykárolyba értünk, egy Select névre keresztelt panzióban kaptunk szállást. Lepakolás után vacsora az Ali Baba Pizzériában: leveske, mustáros hús és a várva várt welcome pálinka, de persze csak az íze kedvéért. :) Tibke nem tartott velünk, sietett a szülői házba.

A szervezőemberke - holnapra kiderítem a nevét - vezénylésével rövid szájtszíing következett: pénzváltó, bankautomata, félkész színházépület, és végül a fesztivál egyik színhelye.

Levezetésképpen egy élőzenés vendéglátóipari egységben kötöttünk ki, ahol megkóstolhattuk a környék nevezetes italkülönlegességét a Ciuc sört.

Most pedig nyugodtan hajtjuk álomra fejünket egy tartalmas nap után.

Folyt. köv.

 

 

 

 

Előző bejegyzés:

Útközben - Erdélyben