ugrás a tartalomra

Woody Allen: Játszd újra, Sam!

premier: 2015. október 2.
A Játszd újra, Sam! Woody Allen 1972-es, azonos című filmjének nagy sikerű, több százas szériákat megérő színpadi változata, melyben sajátos humora, önironikus stílusa tökéletesen működik.

Írta: Woody Allen

WOODY ALLEN: JÁTSZD ÚJRA, SAM!

romantikus vígjáték

Egy szünettel - 155 perc

Fordította: Földvényi F. László

Vajon mihez kezd egy híres New York-i filmkritikus, ha két hosszú év házasság után faképnél hagyja a felesége? Allan Felix ijedtében randizni kezd, és egyik félresikerült találkáról a másikra szalad, miközben régi barátai, Dick és Linda Christie aggódva figyelik kapkodását. Fantáziálásai során elkeseredett vitákat folytat Humphrey Bogarttal, a negyvenes évek férfiideáljával, aki hasznos hódítási tanácsokkal látja el. „Nincs titok, kölyök. A nők pofonegyszerűek. Eggyel sem találkoztam még, aki ne értett volna meg egy szájba vágást, vagy egy golyót a 45-ösömből” – szól Bogart, de Allan Felixnek nincs 45-öse, és irtózik az erőszaktól. Így randevúi a legkülönfélébb szédült, férfifaló, depressziós vagy rock-őrült lányokkal sorra kudarcot vallanak. És amikor a párkeresési ámokfutás végén már a totális szétesés fenyegeti, Allan rájön, hogy az, akit keresett, végig ott volt a szeme előtt.


Woody Allen a New York-i értelmiségi kicsit neurotikus, kicsit szórakozott figurájából kiindulva teremtett filmtörténetet. A Játszd újra, Sam! 1972-es, azonos című filmjének nagy sikerű, több százas szériákat megérő színpadi változata, melyben sajátos humora, önironikus stílusa tökéletesen működik.

Szereplők:

Allen Felix Görög László

Linda Christie Bánfalvi Eszter

Dick Christie Orosz Róbert

Nancy Fekete Linda

Humphrey Bogart Szerémi Zoltán

Sharon Lake/Vanessa/Irina/Lány/Öngyilkos Lány/Barbara Edvi Henrietta

Móri Csaba Kecsa



Alkotók:

Dramaturg Ari-Nagy Barbara

Díszlettervező Horesnyi Balázs

Jelmeztervező Pilinyi Márta

Kellékes Poór Éva

Ügyelő Kovács Zsu

Súgó Balogh Lívia

Rendezőasszisztens Kovács Nóra


RENDEZŐ Béres Attila

Bemutató: 2015. október 2. 19 óra, Nagyszínpad